שלום חברים,
חשבתי על דיון מעניין שיהיה לנו, ועלה לי בראש על כלבים במשחקים (בדיוק אני משחק בDA:O ועוד נגיע אליו) אז חשבתי לערוך רשימה (חלקית) של כלבים ממשחקי וידאו וההשפעה שלהם על עולם המשחק. ברור לי שלא אקיף את כל המשחקים, ואבחר את הנבחרים שלי.
אשמח אם תצרפו גם אתם את רשמיכם מכלבים במשחקים ואיך אתם הרגשתם אליהם.
הכלב של פייבל (2ו-3)
אין ספק שזהו אחד הכלבים המשפיעים ביותר בעולם המשחקים לדעתי. זהו כלב שלא רק מהווה בן לוויה קבוע, אלא ממש חלק חשוב במשחק. הוא מוצא אוצרות, נלחם לצידך (כולל למצוא אוצרות תוך כדי שהוא נלחם לצידך, בד"כ הוא גם ימצא אז קונדום...) וממש חלק אינטגראלי מהמשחק.
עד כמה הוא משמעותי אפשר להבין כאשר במשחק השני (*ספויילר*) ניתנת לך הבחירה אם להציל אותו או את שאר האנשים - בחירה קשה שהחלל שחסרונו משפיע כל אחד שעשה אותה יעיד...
Dogmeat ב- Fallout
גם הכלב בפולאווט הוא חבר בעולם ריק, כשאתה בודד - חבר כזה בשממה יכול להנעים את הזמן היטב. עפ"י המפתחים הכלב במשחק השלישי הוא צאצא ישיר מהכלב במשחק הראשון.
במשחק עצמו הוא משמש לא רק כבן לוויה חביב אלא גם כמאתר אספקה כתוגמת תחמושת, אוכל ועוד. הוא יאתר אוייבים בסביבה וימשוך את תשומת ליבם בעת הקרב - הרחק ממך.
במשחקי פולאווט - ישנם גם כלבים נוספים אחרים כמו K-9, Cyber-Dog ו- Pariah Dog.
הכלב ב-Dragon Age: Origins
"מאברי", סוג הכלב המהולל במשחק DA:O הוא לא רק בן לוויה לגיטימי לחבורה שלך הוא גם חלק נכבד מתרבות העולם. ככלבי תקיפה הם אינם רק חברותא לעת מצוא אלא נדבך חשוב בטקטיקת הקרבות העניפה של המשחק.
אומנם הכלב במשחק אינו יכול לדבר אולם בהחלט הוא "מביע את דעתו" ע"י נביחות, יללות, מבטים ועוד.
אישית הכלב במשחק היה פחות מורגש משאר החבורה, בעיקר מחוסר מקום בחבורה, ומכך שלעיתים לוחם עם חרב דו ידנית קצת יותר מועיל משיניים חדות...
רעיון הכלב בתור חבר הוא רעיון ממש יפה ומוסיף אלמנט מאוד נהדר של הכלב בתור חברו הטוב ביותר של האדם גם במשחקים - דבר שמוסיף עוד אלמנט של אנושיות למשחקים. אבל אם נסתכל על משחקים אחרים הכלב יכול להיות גם מכונת הרג משומנת כנגדנו (דוגמת COD) ואפילו יכול לשמש אתכם בתור פרס קילסטריק נהדר שמומש בCOD5:
אין כל ספק שכלבים הם סמל הן לרצח (רוטווילר שלא תרצה להתעסק איתו) או כלב נאמן במיוחד, השאלה איזו תדמית תתן לכלב שלך, נחמד מאוד שיש מפתחות שרואות בכלב בתור חבר ואחרות שרואות אותו הן ככלי נשק והן כאויב.
"מותו של אדם אחד הוא טרגדיה, מותם של מיליונים הוא סטטיסטיקה"- יוסף סטאלין.
בין הצלת הרבה אנשים לבין מה שהכי יקר (לי) במשחק(נפש בודדת) לבין ממון אני חושב שזה לא נקרא בחירה מרשעת, האקט אומנם לא SELFLESS לחלוטין כמו האפשרות הראשונה אבל גם רחוקה שנות אור מהאפשרות האחרונה
gamertag : SwissTheEngine
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between
בין הצלת הרבה אנשים לבין מה שהכי יקר (לי) במשחק(נפש בודדת) לבין ממון אני חושב שזה לא נקרא בחירה מרשעת, האקט אומנם לא SELFLESS לחלוטין כמו האפשרות הראשונה אבל גם רחוקה שנות אור מהאפשרות האחרונה
דווקא לטעמי בדיוק הפוך, מה היית אומר אם זה היה בעולם האמיתי?
יש מחשק שיצא לפני שנה משהו על שוטר והכלב שלו, לא זוכר את שם המשחק המפתחים זה נאמקו-באנדאי.
התכוונת ל-Dead to Rights, וזה לא משחק כזה חדש, זה סדרה של משחקים שהתחילה מהפלייסטישן 2. יש גם את המשחק למחשב (מהמשחק השני השתמשו בכלב.) הוא משחק בסדר, לא טוב, אבל בסדר.