נושא: תהיות לגבי נטיות הרשת של ה-Xbox
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של pok madui

משתמש רציני

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 26.12.2012, 18:07

ברירת מחדל תהיות לגבי נטיות הרשת של ה-Xbox

שלום לכולם.

בשבוע שעבר, אחרי כ-5 שנים ללא Xbox, קיבלתי אחד חדש שככל הנראה לא ישבוק חיים כמו הקודם.
עכשיו, יש לי כמה שאלות לקהילה שקשורות לאינטרנט, לייב, Xbox ומה שביניהם. אני לא זוכר כרגע את כל מה שאני צריך לברר, אז אעדכן בהמשך.

קודם כל, השאלה העיקרית שממנה נובעות פחות או יותר כל שאר השאלות: מבחינת לאגים, האם עדיף לבחור בחשבון ישראלי על פני אמריקאי למרות החסרונות? או שבכלל עדיף ליצור חשבון בריטי או משהו כזה? האם המיקום של היוזר בכלל משפיע על כמות הלאגים?

לפי הניסיון שלי מה-PS3, כשאני משחק Black Ops עם החשבון הבריטי שלי, חוויית המשחק הרבה יותר חלקה בניגוד לחשבון האמריקאי (והראשי) שלי באופן מוכח. אך לא כל המשחקים ב-PS3 עובדים לפי הנוסחה הזו, ואני מעוניין לדעת אם ב-Xbox גם ישנן נוסחאות כאלה ואחרות לגבי כל מיני התנהלויות ברשת שנוגעות לאזורים גאוגרפים וכו', אם אתם מבינים למה אני מתכוון. למשל: כשאני משחק Battlefield ב-PS3 אין חשיבות לחשבון שממנו אני משחק, כי אפשר לסנן שרתים לפי מיקום, כך שאני יכול לשחק עם החשבון הראשי שלי. כמובן שישנם משחקים שבהן אין אפשרות לסנן שרתים לפי מיקום כמו ב-Battlefield, אך ה-Matchmaking בהם נעשה לפי כתובת ה-IP ולא לפי ה-"מוצא" של היוזר כמו ב-Black Ops.

נתקלתי גם כן בעוד בעיה: מהירות ההורדה מה-Marketplace או איך שלא קוראים לזה בימינו אנו, איטית להחריד. בעוד ב-PS3 מהירות ההורדה יושבת בערך קבוע בין 600 ל-700 Kbps (בהתאם למהירות האינטרנט שלי- 5 מגה), ב-Xbox המד של אחוזי ההורדה זז פעם בכמה דקות באחוז אחד.
זו לא בעיה של NAT (יש לי NAT Type 2) או משהו ברשת שלי, היא מקונפגת כמו שצריך. ההשערה המאוד גסה שלי, היא שה-Xbox פשוט מתקשר עם שרת מאוד מרוחק בשביל ההורדה, וכך מהירות ההורדה צונחת. אבל זו רק השערה.

שאלה נוספת (אנחנו כמעט בסוף): איך ה-Locale בהגדרות של הקונסולה משפיע על הביצועים באינטרנט (אם בכלל), למה הוא שם ואיך המיקום הגיאוגרפי של היוזר משפיע על התקשורת של ה-Xbox עם הרשת.

תודה רבה לכל מי שיסכים לענות על השאלות שלי, שלמרות שהן מאוד חופרות, לטעמי אם ייעשה מאמץ למצוא תשובות אליהן- הרבה אנשים ירוויחו. או שלא. העיקר שיש כאן אנשים עם קצת ידע בנושא. כמו כן, אני מאוד מתנצל אם ישנן תשובות לשאלות שלי במקומות מסוימים בפורום, פשוט העדפתי שכל השאלות והתשובות ירוכזו במקום אחד.
אני גם כן מתנצל אם לא התנסחתי בצורה מובנת או אם הפוסט שלי לא כל כך מובן מכל סיבה שהיא.

תודה ענקית מראש אפילו לכל מי שרק קרא את הפוסט שלי מתחילתו עד סופו וכמובן לכל העוזרים!

נערך לאחרונה על ידי pok madui, 26.12.2012 בשעה 18:24.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

עילוי

#2   פורסם: 26.12.2012, 19:01

ברוך השב.

באופן עקרוני, המיקום של היוזר לא ממש משפיע על המשחקים משום שלרובם יש מנגנון של מאצ'מייקינג שיודע למצוא את המשחקים עם הפינג הכי נמוך וזה שקוף למשתמש.
לגבי הורדות, דווקא יש הבדל ויכול מאוד להיות שאם תיצור יוזר ישראלי בנוסף ליוזר הישן שלך, אתה תוכל דרכו להוריד דברים במהירות גבוהה יותר אבל קח בחשבון שיש הרבה יותר תוכן בחנות האמריקאית. אף על פי כן, אני בדרך כלל מקבל מהירויות די סבירות גם בהורדות מארה"ב ויכול להיות שזה בעיה של עומס מסוים לחו"ל או בעיה ספיציפית עם ספקית האינטרנט שלך.

ההמלצה שלי היא שתשאיר את היוזר האמריקאי שלך ואם אתה רוצה לקנות גולד אז תקנה אותו עבור המשתמש האמריקאי. בנוסף, תגדיר משתמש ישראלי והורדות של משחקי ארקייד או תכנים רלוונטיים אחרים, תנסה לבצע דרך זה הישראלי ולקבל מהירות הורדה קצת יותר טובה.

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#3   פורסם: 26.12.2012, 19:46

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
ברוך השב.

באופן עקרוני, המיקום של היוזר לא ממש משפיע על המשחקים משום שלרובם יש מנגנון של מאצ'מייקינג שיודע למצוא את המשחקים עם הפינג הכי נמוך וזה שקוף למשתמש.
לגבי הורדות, דווקא יש הבדל ויכול מאוד להיות שאם תיצור יוזר ישראלי בנוסף ליוזר הישן שלך, אתה תוכל דרכו להוריד דברים במהירות גבוהה יותר אבל קח בחשבון שיש הרבה יותר תוכן בחנות האמריקאית. אף על פי כן, אני בדרך כלל מקבל מהירויות די סבירות גם בהורדות מארה"ב ויכול להיות שזה בעיה של עומס מסוים לחו"ל או בעיה ספיציפית עם ספקית האינטרנט שלך.

ההמלצה שלי היא שתשאיר את היוזר האמריקאי שלך ואם אתה רוצה לקנות גולד אז תקנה אותו עבור המשתמש האמריקאי. בנוסף, תגדיר משתמש ישראלי והורדות של משחקי ארקייד או תכנים רלוונטיים אחרים, תנסה לבצע דרך זה הישראלי ולקבל מהירות הורדה קצת יותר טובה.
אהלן עומר, הרבה זמן לא דיברנו.

בנוגע למערכות ה-Matchmaking: בעולם מושלם אני מניח שכל התהליך היה מתבצע לפי פינג, ולא לפי מוצאו של היוזר. אני לא יודע איך זה עובד ב-360, אבל ב-PS3 משחקים כמו Black Ops עושים את המאצ'מייקינג לפי מוצא, ולא לפי פינג. כמובן שב-PS3 זו לא בעיה גדולה מדי, כי האונליין הוא חינם. אך אם ב-Xbox נתקלים בלאגים בחשבון מסוים ומגלים שזו בעיה של מוצא (שלמיטב ידיעתי לא ניתן לשנות), זו קצת בעיה לעשות חשבון ממוצא שונה כשגישה לאונליין עולה כסף. אם משחקים כמו Black Ops עושים זאת, יש סיכוי גדול שמשחקים נוספים עובדים באותה שיטה. שוב, זה מניסיוני ב-PS3- אין לי מושג איך זה עובד ב-Xbox, אני יוצא מנקודת הנחה ששני הפלטפורמות דומות ויש אחידות ביניהן, אך אין לדעת.

בנוגע להורדות: האמת שיש לי כבר יוזר ישראלי, אבל אני לא זוכר אם כבר בדקתי את מהירות ההורדה דרכו. אני כן זוכר שניסיתי משהו דומה אצל חבר וזה עדיין זז לאט, אך ה-NAT שלו לא היה פתוח וזה היה דרך רשת אלחוטית. אני בספק גדול שזה קשור לספקית. כמו שאמרתי, ההורדות ב-PS3 (ובמחשב שלי) תואמות את המהירות שאני משלם עליה וכבר היו לי הרבה בעיות עם הספקית (012). תיקנתי את כל הבעיות שהיו ידועות לי והאינטרנט שלי עובד בצורה חלקה בכל תחום- מחשב, PS3 וכו' (חוץ מה-Xbox כמובן). אני אנסה לבדוק עוד כמה דברים.

ויש לך מושג מה הגדרת ה-Locale אמורה לעשות בהגדרות של הקונסולה?

נערך לאחרונה על ידי pok madui, 26.12.2012 בשעה 19:49.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swiss-the-engine

עילוי

#4   פורסם: 26.12.2012, 20:15

אצלי היוזר אמריקאי ומהירות ההורדה שלי 99 אחוז מהזמן במהירות המקסימלית של החיבור שלי

engen1eric@gmail.com
gamertag : SwissTheEngine
engen1eric@gmail.com
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#5   פורסם: 26.12.2012, 20:31

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
אצלי היוזר אמריקאי ומהירות ההורדה שלי 99 אחוז מהזמן במהירות המקסימלית של החיבור שלי
אף אחד לא אמר שזה לא אפשרי, זה פשוט לא קורה אצלי.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

עילוי

#6   פורסם: 27.12.2012, 00:32

pok madui
ציטוט:
צפה בהודעה
יש לך מושג מה הגדרת ה-Locale אמורה לעשות בהגדרות של הקונסולה?
כן... במדינות שונות הWIFI מוגבל לתדרים ספציפיים (channels) וההגדרה הזו מבטלת ומאפשרת בכל מדינה את התדרים שרלוונטיים עבורה.
זו הגדרה די חסרת חשיבות...

חזרה לראש העמוד

עילוי

#7   פורסם: 27.12.2012, 11:43

pok madui
ציטוט:
צפה בהודעה
אף אחד לא אמר שזה לא אפשרי, זה פשוט לא קורה אצלי.
לא ניסיתי לומר מה קורה או לא קורה אצלך. רק נתתי לך את האינפוט האישי שלי מניסיון של 4 שנים (שבחלקם הייתי בארה"ב עם הקונסולה).

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#8   פורסם: 27.12.2012, 20:15

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
לא ניסיתי לומר מה קורה או לא קורה אצלך. רק נתתי לך את האינפוט האישי שלי מניסיון של 4 שנים (שבחלקם הייתי בארה"ב עם הקונסולה).
סבבה.
אתמול בדקתי את מהירות ההורדה גם באמריקאי וגם בישראלי, ואכן קיבלתי תוצאות מהירות יותר בישראלי, אך לא בהרבה.
כשנתתי ל-Xbox כתובת IP קבועה, המהירות עלתה לקצב הגיוני בניגוד לפעמים קודמות שבהן מד האחוזים אפילו לא זז.

עומר: תודה רבה על המידע, מוזר שזה הדבר היחידי שההגדרה הזו קובעת לגביו.

swiss, אתה מוזמן להוסיף אותי כחבר. ה-GT שלי אותו דבר כמו הניק פה.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#9   פורסם: 27.12.2012, 23:59

pok madui
ציטוט:
צפה בהודעה
סבבה.
אתמול בדקתי את מהירות ההורדה גם באמריקאי וגם בישראלי, ואכן קיבלתי תוצאות מהירות יותר בישראלי, אך לא בהרבה.
כשנתתי ל-Xbox כתובת IP קבועה, המהירות עלתה לקצב הגיוני בניגוד לפעמים קודמות שבהן מד האחוזים אפילו לא זז.

עומר: תודה רבה על המידע, מוזר שזה הדבר היחידי שההגדרה הזו קובעת לגביו.

swiss, אתה מוזמן להוסיף אותי כחבר. ה-GT שלי אותו דבר כמו הניק פה.
רגע, לא היית על אייפי קבוע? זה אומר אז שלא פתחת פורטים. יש מצב זה קשור

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#10   פורסם: 28.12.2012, 21:38