שנת 2012 היתה ללא ספק השנה הטובה ביותר על הXBLA - שנה שבה הארקייד כבר הצליח להתחרות בRetail. מיקרוסופט סטודיוס עצמה הפיצה יותר משחקי ארקייד מכל שנה קודמת (מעל 20 משחקים).
אבל גם אותה הגיע הזמן לסגור ולהמשיך לדיון של שנת 2013...
ארבעה משחקים מהרשימה הגדולה של תחילת 2012 התעכבו: Retro City Rampage יצא רק בשבוע הראשון של ינואר, Project Draco שהיה אמור להיות מה שיציל את הקינקט נקרא היום Crimson Dragon ונדחה למועד לא ידוע, Battleblock Theater (מהיוצרים של Castle Crashers) עדיין מתעכב אבל יכנס לבטא סגורה בחודש הקרוב, ו-Skulls of the Shogun יגיע כבר בשבוע הבא ויציע לראשונה גם מולטיפלייר אסימטרי בין הXbox אל מול Win8 ו-WinPhone (ומביקורות ראשונות זוכה לממוצע לא רע של 81).
מה עוד צפוי להגיע השנה? The Cave של רון גילברט שבעצם יצא כבר השבוע,Ascend: New Gods שיהיה משחק במודל Free to play כלשהו, Avatar Motocross Madness שיחיה את המותג הותיק, Matter שחתום עליו הבמאי גור ורבינסקי, LocoCycle מהיוצרים של ספלוז'ן מן, State of Decay שאמור להיות משחק הישרדות מבוסס CryEngine 3 וכנראה יקבע סטנדרטים חדשים לגרפיקה של משחק ארקייד, Terraria בפורט מהPC עם חידושים נוספים, Charlie Murder מהיוצר של The Dishwasher: Dead Samurai, ואן הלסינג עם דמות ראשית שנראת קצת כמו הילד מבאסטיון, Brothers מהיוצרים של רידיק וסינדיקייט אבל נראה כמו משהו אחר לגמרי, רימייק של Oddworld שיגיע בקיץ, Zeno Clash 2 (והפעם לא כפורט מאוחר), Miner Wars 2081 שאמור לרכב על הטרנד של Minecraft רק עם חלליות, Super Time Force בזאנר ה"משחקים הנורא קשים", CastleStorm שאמור להיות משהו בסגנון של Tower Defense פוגש את Worms/Angry Birds, משחק השודים Monaco ואחרים.
בקיצור: כנראה שיהיה שמח גם השנה, ושאלת מליון הדולר היא כמובן לאן מיקרוסופט הולכת לקחת את השירות הזה עם היורשת של ה-360.
קשקוש. לא רק שהמכירות היו מצויינות השנה ("היי, בוא נוציא את המשחקים הכי מצליחים ואז נסתכל על מה שנשאר!"), אלא שגם יש הרבה יותר משחקים בפועל והרף של המשחקים עלה בטירוף. זו השנה הכי טובה של השירות בלי למצמץ בכלל.
גם לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזו על "פגיעה בכיס": איזה כיס בדיוק? הבלעדיות הזו חשובה כי היא זו שמאפשרת למפתחים קטנים לקבל את המימון הראשוני שאיפשר להם להוציא את המשחק מלכתחילה. בלי הבלעדיות הזו גם המפתחים וגם קהל הצרכנים (כולל אלו שצריכים לחכות בסבלנות לסוף הבלעדיות הזמנית) היו מפסידים כי לא בטוח שכל המשחקים האלו בכלל היו מגיעים לקו הסיום.
אלא אם באמת אתה פשוט לא יכול לפתח ולהוציא את המשחק שלך לPC, אז אין סיבה כלכלית טובה מספיק לחתום על הסכם עם מיקרוסופט.
תגיד, חפשת ידיעות על המכירות לפני שכתבת את הפוסט? אני משועשע שאתה מוציא מהחשבון את משחקי ה SUMMER OF ARCADE הבלעדיים\בלעדיים זמנית והטובים ברובם. כנראה שבשבילך HYBRID מבית 5TH CELL שעשו את סקריבלנאוטס ומכרו מיליונים איתו לא נחשב משחק פרופיל גבוה שפשוט כשל כשלון מהדהד במכירות. (פחות מ30אלף עותקים!)
כנראה ש DUST עם האומנות המצויינת וממוצע של 83 שמוכר רק קצת מעל ל80אלף עותקים עד סוף 2012.
דדלייט שמוכר קצת מעל ל 117אלף עותקים.
ספלנקי עם 60אלף עותקים?!
פאקינג FEZ עם ממוצע של 89 שמוכר פחות מ170אלף עותקים!
כל משחקי הXBLA בפרופיל גבוה שאינם מיינקראפט וטריאלס פשוט אכזו ברמות במכירות. ואתה אומר לי שזו השנה הכי טובה של השירות?! השנה הכי מעציבה.
פאקינג לימבו הפשטני ודל בתוכן נראה לי כבר עבר את המילון עותקים ב XBLA לבדו ו-FEZ בקושי מגיע לשבריר מזה. פלא שהיוצר הכריז שהמשחק יגיע לפלטפורמות נוספות?
מארק אוף דה נינג'ה עם ממוצע של 91 ופחות מ85אלף עותקים בחודשיים?!
אם המשחקים לא היו בלעדיים, אז הם היו יוצאים על סטים ומוכרים כמו שצריך. זאת לא הגזמה להגיד שרק בתקופת השבועיים של מכירות החגים בסטים המשחקים האלה היו משווים את כמות היחידות של גרסת ה XBLA!
ולכן הם יורים לעצמם ברגל גם שמדובר בבלעדיות זמנית. המשחק יוצא עם כל הייפ והביקורות המהללות אבל הוא זמין רק על ה360 ולא איפה שהמשחק ימכור הכי טוב. ואז הם צריכים לעשות שוב הייפ לגרסת הפיסי בנפרד ולאבד מהמומנטם של השיגור הראשוני (למרות שהבנתי ש MOTN בסטים במינימום השווה את כמות היחידות של גרסת ה360).
אלא אם באמת אתה פשוט לא יכול לפתח ולהוציא את המשחק שלך לPC, אז אין סיבה כלכלית טובה מספיק לחתום על הסכם עם מיקרוסופט.
ואתה לא חושב שזו סיבה מספיק טובה? כמה משחקים כבר פיתחת בעבר שלך שיצא לך להבין מה העלות הכלכלית של פיתוח משחק במשך שנים בלי הכנסות שוטפות. בשביל לפתח משחק טוב צריך כסף: או שתביא אותו מהבית או שתמצא מישהו שיממן אותך.
Kazz
ציטוט:
תגיד, חפשת ידיעות על המכירות לפני שכתבת את הפוסט? אני משועשע שאתה מוציא מהחשבון את משחקי ה SUMMER OF ARCADE הבלעדיים\בלעדיים זמנית והטובים ברובם. כנראה שבשבילך HYBRID מבית 5TH CELL שעשו את סקריבלנאוטס ומכרו מיליונים איתו לא נחשב משחק פרופיל גבוה שפשוט כשל כשלון מהדהד במכירות. (פחות מ30אלף עותקים!)
...
...
...
ואני משועשע מהעובדה שאתה עד כדי כך חסר כל רקע בסיסי בנושאים שאתה מדבר עליהם: אני פשוט אעצור בהתחלה ואשאל: אתה באמת מתייחס לHybrid כדוגמא רלוונטית למשהו!? המשחק הוא כישלון מהדהד במכירות פשוט בגלל שהוא כישלון מהדהד כמשחק.
אתה חושב שזה מעניין בכלל מישהו שהמפתחים שעשו אותו עשו פעם איזה משחק מצליח לפלטפורמה אחרת ובזאנר אחר לחלוטין? כל מה שמעניין אותך כאן זה שמביאים לך משחק FPS עם מכניקת משחק מציקה (ניסית פעם לשחק FPS שאתה לא יכול לזוז בו בחופשיות?), שהביקורות מסמנות כמשחק בינוני במקרה הטוב, שמיועד רק למולטיפלייר (וככזה מחייב אותך בחשבון Gold), שהדמו שלו שאתה מוריד לא מתחבר לשום שרת גם אחרי דקות ארוכות, ושיש לך על הקונסולה ים אלטרנטיבות יותר טובות ויותר זולות. למה שמישהו ירק לכיוון של המשחק הזה אחרי שהוא כבר עבר ב-2012 על Gotham City Impostors ועל Nexuiz (שגם הם באופן הזוי יצאו בהפרש של איזה חודש)? הרי Gotham עצמו מכר מאות אלפי עותקים (מאות אלפים!? איך זה יכול להיות!?) ככה שלכל אחד שבכלל חושב על משחק Arena FPS עדיף ללכת למשחק שיש לו קהילה גדולה יותר.
אני מתחיל לקבל את התחושה, שבדיוק כמו במקרה של Risen בדיון השני, אתה פשוט לא מכיר בכלל את המשחקים שאתה מדבר עליהם. יש לך בכלל קונסולה? כי אני מתחיל לקבל תחושה שלא שיחקת באף אחד מהמשחקים האלו בכלל.
אתה הרי מתלונן על כמות העותקים שמכרו כל מיני משחקים בלי להתייחס בכלל לזאנר שבו הם נמצאים (תשווה למשל את Dust למכירות של משחק ריטייל לWii כמו Muramasa - שהמפתחים שלו בזמנו אמרו שהם מרוצים מה35K שהוא מכר בNPD בחודש הראשון), בלי להשוות להכנסות שלהם מפלטפורמות אחרות (וזו כבר התעלמות עקבית שלך), ותוך התעלמות מאלו שמכרו בצורה חסרת פרופורציות.
הרי כשמשחק כמו Dust מוכר "רק" משהו כמו 100K עותקים ומכניס למפתח הבודד שלו 10$ מכל עותק - המשמעות היא שהמפתח שלו (שקיבל את ההזדמנות שלו ממיקרוסופט בתחרות Dream.Build.Play) הוא מיליונר. כשמארק אוף דה נינג'ה מוכר פחות מ-85 אלף בחודשיים, המפתחים שלו מסתכלים על המשחק הקודם שלהם שמכר בערך רבע מזה בתקופה דומה (Shank 2 שיצא רק כמה חודשים קודם לכן) וכנראה די מרוצים מהמספר.
אבל הכי הזוי בעיני הוא שאתה עוד לוקח את הSoA השנה כאיזשהו היילייט. לא רק שה-Summer of Arcade הזה היה גרוע בצורה מחרידה בהשוואה לשנים קודמות, אלא שבניגוד לשנים קודמות היה לך השנה פיזור מצויין של משחקים מטורפים לאורך כל השנה עם היילייט למשחקים שונים בערך בכל רבעון. למעשה, הSoA השנה היה אולי החודש הכי חלש בשירות כשמשווים אותו לחודשים אחרים.
וזה עוד בלי להזכיר את העובדה שהיום יש לך יותר ויותר משחקים בשירות: בשנת 2012 אנשים לא קונים רק משחקים שיצאו ב-2012, אלא גם משחקים שיצאו ב-2011 ו-2010 ו-2009 ו-2008.
אם תיקח את עוגת ההכנסות היא גדלה בטירוף וממשיכה לגדול. זו בהחלט השנה הכי טוב של השירות, אפילו עם ההתעלמות המגוכחת שלך מזה שבערך 5 מליון אנשים הוציאו 20$ כל אחד על Minecraft ושברו את כל השיאים של השירות - כאילו שזה לא כסף שנספר.
Kazz
ציטוט:
אם המשחקים לא היו בלעדיים, אז הם היו יוצאים על סטים ומוכרים כמו שצריך. זאת לא הגזמה להגיד שרק בתקופת השבועיים של מכירות החגים בסטים המשחקים האלה היו משווים את כמות היחידות של גרסת ה XBLA!
ולכן הם יורים לעצמם ברגל גם שמדובר בבלעדיות זמנית.
הפוך גוטה, הפוך: משחקים שיוצאים במקביל לסטים ואז נכנסים לחיתוכי מחיר מטורפים הם אלו שפוגעים בהכנסות של המפתחים, כי הכסף שהם רואים הוא פרומיל ממה שהם יכלו לראות.
רק בשביל ההמחשה, תסתכל אפילו על משחקים שיצאו רק בבלעדיות זמנית קצרה והזכרת בעצמך: את Deadlight ו-Mark of the Ninja לא קניתי כי ידעתי שהם הולכים להגיע למחשב אוטוטו ולכן בטח יוצעו במחירים טובים יותר של לפחות 66% הנחה תוך איזה חודש חודשיים ככה שכדאי לחכות.
ומה קרה בפועל? קניתי אותם החודש באמזון ב-5$, יחד עם Iron Brigade (שאני כבר לא אקנה עכשיו לקונסולה), עם ISTP (שכבר קניתי לקונסולה, אבל לא נורא) ועם Toy Soldiers (עוד משחק שאני כבר לא אקנה לקונסולה).
כי מאז עידן ההפצה הדיגיטלית, משחקים שיוצאים לPC מוזילים אוטומטית את הערך שלהם בעיני הצרכן. הרי כמה כסף המפתחים ראו מהקניה שלי עכשיו? פחות מדולר לכל משחק לפני העמלה של אמזון והנתח של מיקרוסופט שמפיצה אותם! יכול להיות שבבאנדל הזה MOTN ימכור באמזון פי 5 ממה שהוא מכר במבצעים של סטים ופי 10 ממה שהוא מכר בXBLA, אבל ההכנסות לא בהכרח יהיו גבוהות יותר. וההכנסות זה הדבר שמשנה בשורה התחתונה.
אם לעומת זאת לא הייתי יודע שהמשחקים האלו יגיעו לPC תוך תקופה כל כך קצרה, כנראה שהייתי בוחר לקנות אותם במחיר מלא או במבצע סטנדרטי של 50% על הקונסולה: למעשה, את Trials Revolution ואת Fez קניתי בדיוק בגלל הסיבה הזו - כי ידעתי שעד שהם יגיעו לPC יקח די הרבה זמן. המפתחים של שני המשחקים האלו ראו ממני הרבה יותר כסף רק בגלל שהם לא הוציאו את המשחק לPC במקביל או אחרי תקופה קצרה.
ככה שדווקא המפתחים האלו לא ירו לעצמם ברגל אלא מיקסמו את פוטנציאל המכירות שלהם, בניגוד לאלו שמיהרו להוציא את המשחק בגרסה לPC (בהיבט הזה, לא מפתיע שFEZ מכר יותר טוב על הקונסולה מאשר MOTN ו-Deadlight, כשעל Trials אני בכלל לא מדבר). וכל זה כמובן בלי להתייחס לעובדה (שמחזירה אותנו להתחלה) והיא שהבלעדיות הזו בכלל מימנה להם את פיתוח המשחק.
אני חייב לומר שאני מסכים עם KAZZ... זכורים לי רק ידיעות על מכירות נמוכות השנה. אגב אני די בטוח שFEZ עבר את ה200 אלף.
בכל אופן בעניין אחר... SKULLS OF THE SHOGUN יצא היום... הורדתי אותו לטלפון אבל לא שיחקתי בו עדיין... לצערי הוא אקסקלוסיבי לWINPHONE.... לא מובן לי מי אותם מטומטמים שמקדמים אקסקלוסיביות לשם אקסקלוסיביות, זה נראה לי הPRACTICE הכי מטומטם שאני מכיר בעולם העסקים :|
אמרתי שזו הסיבה היחידה. אם באמת אי אפשר בלי, וגם אז אם זה באפשרותם, המפתחים צריכים לחתום על הסכם בלעדיות הכי קצר שיש (כמו MOTN ולא כמו FEZ).
הייבריד עם ממוצע מעל 70. לא כשלון מהדהד כמשחק. הוא היה אחד מההיילייטס של SOA וכשל. למה אתה ממשיך לדבר על 'טיב' כאילו זה חסין-מטעויות. סיטי אימפוסטרס עם ממוצע נמוך יותר.ג'ט סט רדיו עם ממוצע נמוך יותר.דדלייט עם ממוצע נמוך יותר, וכולם מכרו יותר טוב מהייבריד.
ומה עם ספלנקי עם ממוצע של 87? עם הייבריד הכשלון המהדהד שלך עשה קרוב ל30אלף עותקים אז איך זה כשלון עוד יותר גדול שספלנקי מגיע רק ל60אלףעותקים? ואם רק נצפין עוד קצת נמצא את MOTN עם85אלף עותקים שבשבילך הוא הצלחה כזו גדולה למרות שהוא משחק הרבה יותר טוב, עם הרבה יותר הייפ.
וגולת הכותרת, פז, שלא מצליח למכור 200אלף עותקים גם אחרי 8 חודשים? ושאותו סיטי אימפוסטרס שלך מוכר פי כמה וכמה יותר ממנו?
השנה יצאו ל XBLA חלק מהמשחקים הכי טובים שיש לשירות הזה להציע אבל הם לא מכרו בכלל קרוב למה שהם היו אמורים למכור ולבטח לא לפי זה שהם בלעדיים מצויינים מול משחקי מולטיפלטפורמים בינונים במקרה הכי טוב.
ה XBLA מחקה את שוק הריטייל. ככל שהזמן עובר רק משחקים ספורים באמת עושים מכה. כן, מיינקראפט הצלחה אדירה- רק חבל שהוא שאב את כל הכסף ומשחקים לא פחות טובים ממנו לא עשו פרומיל ממה שהוא עשה במכירות.
--
נו, די. כמה דוגמאות צריך להביא למשחקים שיצאו ל XBLA ולPC באותו תאריך או מאוחר יותר שמכרו יותר ועשו יותר כסף בגרסת ה PC? רק בתפיסה המוזרה שלך להציע את המשחק שלך ליותר שחקנים = מכירות פחות טובות.
וכמה דוגמאות צריכים להביא לך שמראות שמשחק בסייל מוכר יותר עותקים ומכניס יותר רווחים ממה שהוא היה מכניס בלי המבצע?! אתה יודע, למפתחים יש את כל הנתונים בעולם. אם הם לא היו רואים עלייה פי כמה וכמה ברווחים במכירות בזמן סיילים, אז הם לא היו מסכימים לקחת חלק בסיילים שנה אחר שנה!
הזוי. מזכיר את הביקורת של EA על סטים שמוזילה את ערך המשחקים. lol.
הם לא מיקסמו שום פוטנציאל מכירות. הם שמו כסף על השולחן. בלעדיים ובלעדיים זמנית שלא חוצים את רף 100אלף העותקים כאשר בסטים לבדה הם היו עושים גם יותר יחידות וגם יותר רווח נטו.
אמרתי שזו הסיבה היחידה. אם באמת אי אפשר בלי, וגם אז אם זה באפשרותם, המפתחים צריכים לחתום על הסכם בלעדיות הכי קצר שיש (כמו MOTN ולא כמו FEZ).
ההיגיון שלך עקום: FEZ מכר טוב פי 2 ויותר מMOTN אם אני לא טועה ככה שלאקסלוסיביות יתרונות משלה כשזה מגיע לprecieved value.
ובכל מקרה השאלה שעומדת מאחורי זה היא כמה המפתח מקבל ממיקרוסופט ולא רק כמה קצר הסכם הבלעדיות שלו. מן הסתם האידיאל על כל פלטפורמה זה שישלמו לך כמה שיותר, ומנגד שלא יחייבו אותך לאפילו יום של בלעדיות ככה שאתה תוכל להוציא את הגירסאות הנוספות בקצב שלך.
Kazz
ציטוט:
הייבריד עם ממוצע מעל 70. לא כשלון מהדהד כמשחק. הוא היה אחד מההיילייטס של SOA וכשל. למה אתה ממשיך לדבר על 'טיב' כאילו זה חסין-מטעויות. סיטי אימפוסטרס עם ממוצע נמוך יותר.ג'ט סט רדיו עם ממוצע נמוך יותר.דדלייט עם ממוצע נמוך יותר, וכולם מכרו יותר טוב מהייבריד.
המשחקים האחרים לא רלוונטיים כי הם שונים באופיים - למעט סיטי אימפוסטרס שהוא גם משחק אונליין בלבד ולכן מוכר רק למי שיש לו מלכתחילה מנוי גולד. וכמשחק כזה לא רק שהוא טוב בהרבה (נקודת התחלה: אפשר היה למצוא לו שרתים בהשקה) אלא שהוא רוכב על הזיכיון של באטמן. שמעת פעם על באטמן? זה מקדם מכירות לא רע. והמשחק עצמו מרגיש הרבה יותר טוב בין היתר בזכות העובדה שאפשר לזוז במשחק (זו גם נקודת התחלה טובה לFPS): כשלכל משחק יש דמו ותג המחיר ההתחלתי נמוך יותר אז הביקורות פחות רלוונטיות כי אנשים יכולים להתנסות בהכל בעצמם. אתה כמובן מדבר בלי להתנסות באף אחד מהמשחקים.
בנוסף, נקודה שעדיין כנראה לא הפנמת היא שככל שעובר הזמן יש יותר תחרות. כשסיטי אימפוסטרס יצא אז היתה פחות תחרות, כשהייבריד יצא הייתה יותר (מסיטי אימפוסטרס עצמו, מNexuiz ומשלל משחקים אחרים).
Kazz
ציטוט:
ומה עם ספלנקי עם ממוצע של 87? עם הייבריד הכשלון המהדהד שלך עשה קרוב ל30אלף עותקים אז איך זה כשלון עוד יותר גדול שספלנקי מגיע רק ל60אלףעותקים?
שוב פעם אתה מדבר בלי לשחק במשחקים עצמם, הא? Spelunky הוא משחק קשה רצח שרק על בסיס הדמו שלו גורם למשחקים כמו N+ ולSuper Meat Boy להיראות כמשחק ילדים. יש קהל מאד מצומצם שאליו המשחק הזה יכול לפנות, ולהזכירך יש בקרב הקהל הזה אנשים שכבר יכולים לשחק בגרסת המחשב המוקדמת שלו. ובחינם. מזה שנים. בהתחשב בכל זה, 60K עותקים זה לא רע בכלל.
Kazz
ציטוט:
ואם רק נצפין עוד קצת נמצא את MOTN עם85אלף עותקים שבשבילך הוא הצלחה כזו גדולה למרות שהוא משחק הרבה יותר טוב, עם הרבה יותר הייפ.
איזה הייפ בראש שלך לMOTN? המשחק היה אנונימי לחלוטין וללא שום IP שקשור אליו, ואפילו פה בפורומים נדמה לי שאני היחיד שבכלל טרח להזכירו אותו טרם היציאה שלו (וגם אחר כך אנשים היו מופתעים מהביקורות החיוביות). הוא יצא בלי שום promotion קצת אחרי הsummer of arcade ובכל זאת הצליח למכור הרבה יותר טוב ממשחקים אחרים שם, וגם מshank 2 - שמגיע מאותם מפתחים וממשיך על IP שכבר התבסס.
Kazz
ציטוט:
וגולת הכותרת, פז, שלא מצליח למכור 200אלף עותקים גם אחרי 8 חודשים? ושאותו סיטי אימפוסטרס שלך מוכר פי כמה וכמה יותר ממנו?
נראה לי ששוב פעם אני אצטרך להסביר לך:
FEZ, משחק פאזל-פלטפורמר עם סגנון רטרו של 8 ביט שמצריך מהשחקן לרשום פתרונות על דף נייר. הרוב המוחלט של האנשים שרואה את FEZ בדפי השירות ופחות מעורה בתעשיה בכלל לא יטרח לבדוק אותו ויפטור אותו בשל המראה שלו.
סיטי אימפוסטרס: משחק FPS עם באטמן והג'וקר. באטמן. והג'וקר.
Kazz
ציטוט:
השנה יצאו ל XBLA חלק מהמשחקים הכי טובים שיש לשירות הזה להציע אבל הם לא מכרו בכלל קרוב למה שהם היו אמורים למכור ולבטח לא לפי זה שהם בלעדיים מצויינים מול משחקי מולטיפלטפורמים בינונים במקרה הכי טוב.
עוד שטות. המשחקים הבלעדיים הם אלו שמכרו הכי טוב, אבל זו חוכמה גדולה מאד לשלול את Trials Evolution ואז לדבר על היתרה.
Kazz
ציטוט:
ה XBLA מחקה את שוק הריטייל. ככל שהזמן עובר רק משחקים ספורים באמת עושים מכה. כן, מיינקראפט הצלחה אדירה- רק חבל שהוא שאב את כל הכסף ומשחקים לא פחות טובים ממנו לא עשו פרומיל ממה שהוא עשה במכירות.
להיפך, הXBLA מראה תבניות יחודיות: המשחקים נמכרים במחיר התחלתי של 5-15$, אבל נשארים בתג המחיר הזה לעיתים לאורך שנים והמפתחים מקבלים נתח קבוע ומהותי מהמכירות.
וכמו שאתה רואה דווקא ממשחקים ישנים שאתה מביא משום מה בתור דוגמא נגדית, המשחקים הטובים באמת (Castle Crashers, Braid וכו') ממשיכים למכור באותו תג המחיר גם שנה ויותר אחרי שהם יצאו - זאת בניגוד לשוק הריטייל שבו מלבד כמה גדולים משחקים מתרסקים מ-60$ ל-5$ ופחות בקצב של לעיתים פחות משנה.
גם המשחקים הטובים של 2012 ימשיכו למכור קדימה, אבל זו נקודה שאתה משום מה מתעלם ממנה כשאתה סופר מהצד השני משחקים מ-2008 ו-2009 שלמספרים שלהם הגיעו אחרי כמה שנים טובות. מה גם שאתה מכניס למשוואה משחקים כמו לימבו וברייד שפעלו עם הרבה פחות תחרות מסביב וגם זכו לציונים יוצאי דופן למשחק ארקייד (ציונים שFEZ לא מגיע אליהם).
Kazz
ציטוט:
נו, די. כמה דוגמאות צריך להביא למשחקים שיצאו ל XBLA ולPC באותו תאריך או מאוחר יותר שמכרו יותר ועשו יותר כסף בגרסת ה PC?
מספיק אחד. אבל לא הבאת כאן אף משחק אחד שעשה יותר כסף על גרסת הPC שלו (ולמעשה ראינו בעבר משחקים איך אפשר לנתח נתונים ולראות שהמשחקים שמכרו "בטירוף" על הPC בפועל הכניסו פחות למפתחת). אתה כנראה מפספס את העיקרון הבסיסי של המתמטיקה לפיה מכירות גבוהות יותר במחיר נמוך יותר לא בהכרח מייצרות יותר כסף כי צד אחד במכפלה שלך עולה אבל הצד השני יורד. זה מגוחל להשוות משחקים במבצע למחירים שלהם כמה ימים לפני המבצע, כי אם המשחקים האלו היו מוכרים מצויין כמה ימים לפני המבצע אז לא היו מוזילים אותם מלכתחילה. לראיה גם Minecraft על הPC לא הוצע במבצע אפילו יום אחד בחייו והוא דורס כל משחק אינדי שיצא אי פעם בשירותים כמו Steam.
Kazz
ציטוט:
וכמה דוגמאות צריכים להביא לך שמראות שמשחק בסייל מוכר יותר עותקים ומכניס יותר רווחים ממה שהוא היה מכניס בלי המבצע?! אתה יודע, למפתחים יש את כל הנתונים בעולם. אם הם לא היו רואים עלייה פי כמה וכמה ברווחים במכירות בזמן סיילים, אז הם לא היו מסכימים לקחת חלק בסיילים שנה אחר שנה!
בטח שסיילים משנים המון, כי הם מביאים את המשחק שלך ליותר שחקנים וזה חשוב לא פחות מההכנסות בפועל - במיוחד כשרוצים לבנות מותג. אבל אתה לגמרי סוטה פה מהדיון כי סיילים לא קשורים לפלטפורמה בסופו של דבר.
אני בטוח שאם מיקרוסופט היתה מאפשרת למפתחים לעשות סיילים מטורפים אז היו לא מעט שהיו קופצים על זה, אבל משום מה היא לא בדיוק מוכנה לגישה הזו. אין לה את התחרות שיש בשוק הPC כי החנות שלה היא החנות היחידה ולכן היא יכולה לשמר רף מחירים גבוה יותר לאורך זמן ועשות מבצעים נקודתיים יותר.
הרי בעולם הPC אמזון יודעים שאם הם לא ילחצו שוב ושוב על המפתחים למבצעים גדולים, הם יכולים להפסיד את המכירה לדיל שGMG או סטים יעשו עם אותם מפתחים, ולכן הלחץ שם גובר. מיקרוסופט חיה בבועה סגורה (יחסית, כי היא לא מבינה שהיא בעצם מתחרה גם עם שוק הPC וגם עם הPSN על הצרכנים בפועל).
ובנוסף, השאלה הגדולה היא כמה הסיילים האלו מכניסים בפועל על הקונסולה, וכמה כסף נכנס אם הם היו מפוזרים יותר. אתה טוען שלמפתחים יש את כל הנתונים על המשחק שלהם, אבל שוכח שלמיקרוסופט יש את כל הנתונים על כל המשחקים בשירות כולל כל הסיילים הנקודתיים שהיו אי פעם. אתה טוען שבמיקרוסופט לא יודעים לעבוד עם כל הנתונים האלו?
נקודות האיזון האידיאלית היא למכור את המשחק שלך לכל אחד בנפרד במחיר המקסימלי שהוא מוכן לקנות אותו, בלי שתאבד את הלקוח בהנחה ואתה מותח את המחיר יותר מידי (היום נניח יש משחקים ישנים שאני לא אקנה גם אם יציעו אותם במבצע בדולר בודד). סביר להניח שאם מיקרוסופט תמכור את MOTN מחר בהנחה של 75%, היא תמכור כמות מכובדת של עותקים, אבל אולי לא תרוויח מה שהיא יכלה להרוויח אם היא תמכור את MOTN מחר בהנחה של 50%, בעוד שלושה חודשים בהנחה של 66% ובעוד שנה בהנחה של 75%.
Kazz
ציטוט:
הם לא מיקסמו שום פוטנציאל מכירות. הם שמו כסף על השולחן. בלעדיים ובלעדיים זמנית שלא חוצים את רף 100אלף העותקים כאשר בסטים לבדה הם היו עושים גם יותר יחידות וגם יותר רווח נטו.
בוודאי שהם מיקסמו פוטנציאל מכירות: המשחקים האלו יכולים להגיע לסטים גם בעתיד ואנשים יקנו אותם. Castle Crashers מכר טוב בסטים גם שנים אחרי שהוא יצא בקונסולות.
אם לעומת זאת הוא היה יוצא במקביל ומוכר בסטים בהנחה של 66% אחרי חודשיים כמו שנדמה לי שקרה בפועל - הרבה מאד אנשים היו קונים אותו במחיר הזה ואז בכלל לא טורחים לקנות אותו על הקונסולה במחיר המלא שלו.
זה היגיון עסקי מאד פשוט למצות קודם את המכירות במקום שבו ההכנסות יהיו גבוהות יותר, ובניגוד לשוק הריטייל, המשחקים האלו גם ככה לא זוכים לקמפיין שיווקי של עשרות מליוני דולרים ולכן אין להם הפסד משמעותי מכך שהמשחקים לא יוצאים במקביל לכל הפלטפורמות.
אגב, אני אמור לקבל את חוסר התגובה שלך לשאלה הפשוטה שלי, כמו גם את חוסר ההיכרות שלך עם המשחקים בפועל, כהכרה בכך שאכן אין לך בכלל קונסולה ומעולם לא שיחקת בכל המשחקים האלו שעליהם אתה ממהר לדון כאן?
ובכל מקרה, איך שלא תסובב את זה 2012 זו השנה הכי מצליחה על הארקייד: מבחינת כמות משחקים, מבחינת איכות המשחקים, ומבחינת הכנסות ממשחקים נטו.
ובכל מקרה, אנחנו לגמרי סוטים: כל דיון על מכירות משחקי ארקייד משנת 2012 אתה מוזמן להמשיך בדיון המכירות. כל דיון על טיב משחקי ארקייד משנת 2012 אתה מוזמן להמשיך בדיון 2012 שנשאר פתוח עבור מי שרוצה. מהנקודה הזו - הדיון כאן הוא על משחקי הארקייד של 2013.
די קאז תהיה רציני ושחרר מהייבריד. משחק עם המראה הכי גנרי בעולם עם מערכת קרב ממש בעייתית וכמו שגיא ציין עם שיגור גרוע שאם אני זוכר נכון גרם להם להוריד אותו מהשירות לאיזה שבוע עד שסידרו את השרתים. אתה באמת משווה את זה למשחק שמתמש במותג של באטמן?
לגבי ספלאנקי... יש לך מספרים על גרסת הPC? כי לא יודע... זה כמו SHUGGY כזה מבחינת ערכי ההפקה ואני זוכר שגם הוא קיבל ביקורות טובות אבל באמת שקשה לי לראות את עצמי קונה אותו במחיר מלא בתקופה כזאת של החיים של המערכת שיש משחקי ריטייל של שנה שעברה שאפשר לפעמים להשיג במחיר שלו.
אני די בטוח שאתה טועה לגבי פז... אני די בטוח שהוא עבר את ה200 אלף.
ציטוט:
ז הם לא היו מסכימים לקחת חלק בסיילים שנה אחר שנה!
שטויות. מי אמר שההחלטות שלהם הם משהו רציונאלי? אלה לרוב מפתחי משחקים.. לא איזה אנשי עסקים ממולחים. מה גם שיש פה בעיה של אפקט כזה שהרבה מאוד משחקים יוצאים לPC ואז זה יכול להכניס אותך לבעיה כזאת שמצד אחד המשחק שלך לא מספיק טוב/יחודי בשביל לבלוט על הקונסולה ומצד שני מי שקונה בPC מצפה למחירי רצפה ולא חסרים לו משחקים שמספקים לו את הרצון הזה.
ציטוט:
בלעדיים ובלעדיים זמנית שלא חוצים את רף 100אלף העותקים כאשר בסטים לבדה הם היו עושים גם יותר יחידות וגם יותר רווח נטו.
תראה כמה אתה מדבר שטויות? איך אתה חוסר להסקת מסקנה הזאת שלך? כבר ניהלנו פה דיון (שכחתי על איזה משחק זה היה) שהוכח לך שמכירות של פי כמה על הPC לא עשו לאותה מפתחת יותר כסף מהקונסולות. אולי גיא יזכור על איזה משחק דיברנו.
ואני לא אומר שלא יכול להיות שמישהו מביניהם יכל לעשות יותר כסף על הPC רק שהקביעה שלך היא פשוט שטות שאתה סתם שולף כי אתה צ'מפיון של PC.
Fez עשה בסביבות 160אלף עותקים עד סוף השנה כפי שאפשר לראות מהלינקים שהבאתי. איך משחקים כמו לימבו וטריאלס עושים יותר ממליון עותקים רק על ה360 ומשחקים טובים באותה מידה כמו FEZ ו MOTN לא מגרדים את זה בכלל?
מה זה הטיעון הזה? אז אתה אומר שמי שם את המשחק שלו במבצע לא עושה את זה בגלל שזה מכניס לו יותר כסף? מי צריך להיות איש עסקים ממולח כשיש לך את כל הנתונים בהישג יד כשאתה מפתח לסטים ורואה עדכונים בזמן אמת של המחירות?
מספיק כבר. תקראו את אין ספור הדוגמאות. משחקים בסייל עושים פי 2,3,4 והלאה יותר רווח ממה שהם עשו ימים לפני תחילת המבצע. גם כאשר המבצע נגמר המכירות עדיין נשארות יותר גבוהות מאשר לפני תחילת המבצע.
אבל זה 'שטויות'. הם כנראה עושים את זה סתם כי בא להם ולא בגלל שהם עושים יותר כסף כך לדבריך.
משחק שייצא לשתי הפלטפורמות באותו יום ימכור יותר. לא צריך לעשות עוד סבב הייפ פחות יעיל בשביל פורט מאוחר.
אבל כנראה בשביל גיא כל הליין-אפ של בלעדי XBLA ומסמרי SOA ואחרים שרק אחד מהם עבר את ה100אלף יחידות = השנה הכי מצליחה של XBLA.
זו הייתה השנה הכי מצליחה של מיינקראפט והשנה הכי חלשה מסחרית של השירות כולו.
אבל למה אתה אתה לוקח מיליון יחידות של לימבו כדוגמא ומתעלם ממכירות של טריאלס? טריאלס החדש מוכר בקצב גבוהה מטריאלס הראשון. פז הוא משחק שאומנם אני אישית מצפה לו כבר שנים אבל אתה חייב להודות שמשחק שלוקח לו 5 שנים לצאת (ולא מגיע מבית פיתוח עם שם) הוא משחק שלא הרבה אנשים עדיין יזכרו אותו. וגם אתה לא יכול להשוות אותו למשחק ממכר כמו SUPER MEAT BOY. לפחות לדעתי.
ציטוט:
ספיק כבר. תקראו את אין ספור הדוגמאות. משחקים בסייל עושים פי 2,3,4 והלאה יותר רווח ממה שהם עשו ימים לפני תחילת המבצע.
מה זה מעניין? הרי למה הם עושים את זה? לזה יש לך תשובה? אני מבין שאתה יודע לדקלם פה ידיעות שקראת במקום אחר אבל בוא תסביר למה זה קורה? יכול להיות כי שחקני הPC שכן משלמים על משחקים כבר מורגלים לסיילים ומחכים להם?
ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא מנסה לפשט את העניין כי משחקי וידאו הם מוצר שמתכלה מ-ז-ה מהר ככה שקשה מאוד לשמור על רמה של התעניינות מצד הצרכנים ללא סיילים.
ציטוט:
זו הייתה השנה הכי מצליחה של מיינקראפט והשנה הכי חלשה מסחרית של השירות כולו.
אני אישית גם מרגיש ככה ברמה מסויימת אבל הטיעון שלך הוא סתם מונפץ ללא מספרים אמיתיים של כלל המכירות השנה לעומת שנה שעברה.
מי מתעלם מטריאלס. הוא ומיינקראפט ההצלחות היחידות של הבלעדיים ל XBLA ב2012. לימבו הוא פלטפורמר דל-תוכן. FEZ הוא פלטפורמר מצויים עם מלא תוכן ולכן הגיוני לבסס את הציפיות לפיו. מה זה משנה כמה זמן פז היה בפיתוח? אנשים לא צריכים לזכור אותו במשך 5 שנים, הם צריכים לזכור אותו כאשר הייפ והביקורות מתחילים שבועות לפני היציאה.
למה לו להשוות משחק פלטפורמר בלעדי ומצופה עם ביקורות מצויינות למשחקים אחרים כאלה?
אני לא מבין מה אתה שואל. המשחק מוכר טוב בשיגור ואז בסיילים עושה פי כמה וכמה רווח. העיקר שזה עושה כסף בשבילם בצורה משמעותית יותר מאשר אם הם היו משחררים את המשחק רק ב XBLA.
הוטליין מיאמי מכר 130אלף עותקים אחרי 7 שבועות בשוק מול 160אלף עותקים של פז ב-8 חודשים.
--
בנוגע השוואות לשנים קודמות תעשה חיפוש במאמרים הנוספים של הבחור שנתתי בלינקים.
Ilomilo עשה יותר מ130אלף עותקים כבר אז.
BG&E HD נשק ל100אלף.
דישוושר עשה קרוב ל83אלף.
קיפלינגס 185אלף.
פורט מאוחר מאוד של טורצ'לייט עשה קרוב ל200אלף.
ראסקולס שעשה כ88אלף עותקים.
דד רייזינג קייס ווסט כ250אלף.
ועוד ועוד. הרבה מאוד בלעדיים ולא-בלעדיים שעשו ב-XBLA יותר מהבלעדיים של 2012 למעט מיינקראפט וטריאלס ושחלק קרובים או עברו את מה שFEZ עשה.
ככל שאני מסתכל יותר על הביצועים של הבלעדיים בשנות הקודמות כך אילו של משחקי 2012 מתחוורים.
עשיתי רשימה חלקית של משחקי XBLA 2011 שהיו בלעדיים או בלעדיים זמנית או שיצאו ביחד ל XBLA ולמחשב.
Toy Soldiers: Cold War - 248,575
Raskulls - 101,592
A World of Keflings - 224,358
Breach - 43,355
Hard Corps: Uprising - 71,042
Ilomilo - 160,254
BG&E HD - 125,043
Torchlight - 255,672
Trenched (iron brigade) - 120,126
Full House Poker - 440,483
Dead Rising Case West - 307,911
Raskulls - 101,592
Fruit Ninja Kinect - 739,782
ITSP - 69,383
Ms. Splosion Man - 70,034
Crimson Alliance - 116,921
אין שום דבר לגיטימי בהודעה שלך. היא לא רלוונטית לנושא, כמו כל הderailing שפתחת כאן ונצמד למכירות של משחקים ב-2012 במקום למשחקים בפועל של 2013.
אחד מחוקי הפורום הוא להישמע להנחיות המנהלים, ואתה קיבלת הנחיה מפורשת לכתוב הודעות שקשורות לנושא בדיון המתאים להן. אתה מוזמן לקרוא את החוקים אם לא טרחת עדיין, אבל עצם זה שאפילו להנחיה המפורשת שנכתבה לך כאן אתה לא מוכן להישמע, ועוד דורש ממני במקביל להתחיל להתעסק בהעברות של הודעות כי לך לא נאה לכתוב את ההודעה בדיון הרלוונטי - די מראה שאתה לא באמת מעוניין בדיון אלא בסתם ויכוח. במקרה הזה אין לי עניין בעצמי, לא בלטרוח ולהעביר הודעות שלך וגם לא בלקרוא אותן. הספיקה השורה הראשונה כדי להבין לאן זה הולך ולכן ההודעה נמחקה.
אם אתה חושב שיש בהודעה שלך שמץ של רלוונטיות לכל נושא אחר - אתה מוזמן לרשום אותה מחדש בנושא המתאים. אחרת אני פשוט מסיק מזה שזה לא באמת מעניין אותך. הודעות נוספות בדיון הזה שלא קשורות לנושא הדיון הזה גם הן ימחקו.
שבוע הנחות ענק באקסבוקס לייב, כל יום יהיו משחקים שונים בהנחה, הנה רשימת 61 המשחקים שיהיו השבוע בהנחה:
Assassins Creed
Assassins Creed 2
Batman Arkham Asylum
Batman Arkham city
Bioshock
Borderlands
Borderlands 2
Assassin's Creed: Brotherhood
Call of Juarez
Call of Duty 2
Call of Duty 3
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops 2
Call of Duty: Modern Warfare
Call of Duty: Modern Warfare 2
Call of Duty: Modern Warfare 3
Call of Duty: World at War
Code Veronica
Dark Messiah of Might and Magic: Elements
Dead Island
Dirt 2
Dishonored
El Shaddai Ascension of the Metatron
Fable III
Fallout 3
Fallout 3 New Vegas
GRID
Halo 3
Halo 4
Halo Reach
Halo Wars
Kane & Lynch Dead Men
Left for Dead 2
Max Payne 3
Metal Gear Solid HD
Metal Gear Solid Peacewalker
Mortal Kombat
Mortal Kombat vs. DCU
Orange Box
Portal 2
Raccoon City
Rainbow Six Vegas
Rayman Raving Rabbids
Resident Evil 4
Resident Evil 5
Resident Evil 6
Red Dead Redemption
Revelations
Sid Meier’s Civilization Revolution
Street Fighter IV
Street Fighter X Tekken
Super Streetfighter IV Arcade Edition
TC’s H.A.W.X.
Tekken 6
Tekken Tag Tournament 2
The Darkness
The King of Fighters XIII
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2
Tomb Raider Legend
Virtua Fighter 5
ההנחות של היום:
halo 3, halo reach ו- halo wars בעשרה דולרים ו- halo 4 בשלושים דולרים.
מעניין יהיה לדעת אם הם גם ניתנים לקניה גם בחנות הישראלית בהנחות האלו.
"מותו של אדם אחד הוא טרגדיה, מותם של מיליונים הוא סטטיסטיקה"- יוסף סטאלין.
אני מתלבט לגבי The Darkness ב-5$. משחק ישן, אבל די נהנתי מההתחלה של השני ועכשיו אני רוצה להשלים אותו. גם El Shaddai ב-3$ בלבד נשמע כמו דיל טוב, אבל לא סבלתי את הדמו שלו ככה שאני כנראה אוותר.
במקביל, שני משחקים יצאו השבוע לארקייד:
Bit.Trip Runner 2 (מולטיפלטפורם) זוכה לביקורות מאד חיוביות, ו-Phantom Breaker: Battle Grounds לא זוכה אפילו לביקורת אחת ככה שאין לי מושג מה זה בכלל מעבר לעובדה שמדובר במשחק Beat'em'up שהוא בכלל ספינאוף למשחק מכות יפני.
ויותר מעניין זה ששולחן חדש מבוסס Star Wars יצא עכשיו לPinball FX 2, ועומד על ממוצע ביקורות של 90! ציון 90 ל-DLC שנותן לכם לשחק בעוד שולחן פינבול. פאק
אני מתלבט לגבי The Darkness ב-5$. משחק ישן, אבל די נהנתי מההתחלה של השני ועכשיו אני רוצה להשלים אותו. גם El Shaddai ב-3$ בלבד נשמע כמו דיל טוב, אבל לא סבלתי את הדמו שלו ככה שאני כנראה אוותר.
Bit.Trip Runner 2 (מולטיפלטפורם) זוכה לביקורות מאד חיוביות, ו-Phantom Breaker: Battle Grounds לא זוכה אפילו לביקורת אחת ככה שאין לי מושג מה זה בכלל מעבר לעובדה שמדובר במשחק Beat'em'up שהוא בכלל ספינאוף למשחק מכות יפני.
ויותר מעניין זה ששולחן חדש מבוסס Star Wars יצא עכשיו לPinball FX 2, ועומד על ממוצע ביקורות של 90! ציון 90 ל-DLC שנותן לכם לשחק בעוד שולחן פינבול. פאק
אני קניתי את The Darkness, גם בגלל ששיחקתי בדמו שלו לפני כמה שנים ואהבתי. רק שים לב שהוא חסום לנו אז צריך להשתמש ב VPN בשביל להוריד אותו.
דארקנס הראשון משחק ממש טוב לדעתי. מהשני פחות התלהבתי.. אבל למען האמת לא נתתי לו הזדמנות אמיתית וארוכה.. שיחקתי איזה 20 דקות ופרשתי.
דארקנס הראשון משחק ממש טוב לדעתי. מהשני פחות התלהבתי.. אבל למען האמת לא נתתי לו הזדמנות אמיתית וארוכה.. שיחקתי איזה 20 דקות ופרשתי.
אני מנסה לקחת את העותק של השני מGMG אחרי שקבלתי קוד בשבילו במייל בגלל שקניתי את ביושוק אבל משום מה הקניה נכשלת לי. הראשון טיפה שעמם אותי אחרי כמה שעות, רידיק היה מעולה אבל לדעתי הם פספסו קצת עם THE DARKNESS. משחק חביב לגמרי אבל ממש לא ברמת הAAA שרידיק היה בזמנו.
^ נדב, שים לב שThe Darkness השני בכלל לא מגיע מאותם יוצרים של הראשון.
לכל מי שמעוניין לנצל את מכירות היום האחרון בUltimate Game Sale, מסתבר שTekken Tag Tournament 2 נמכר בטעות ב-10$ במקום 20$ במבצע: http://marketplace.xbox.com/Product/...=majorn elson
לא רע למשחק שיצא רק לפני כמה חודשים, אבל סביר להניח שזה יתוקן בקרוב.
אבל פתאום שמתי לב איזו כמות מטורפת של משחקי מכות הגיעו ב-2012, ומעט כל מותג מרכזי הגיע השנה עם משחק חדש או רימייק:
טקן, soul calibur, וירטוא פייטר, Dead or Alive, מורטל קומבט (גרסת הGOTY), סטריט פייטר (VS טקן), מארוול VS קאפקום, נארוטו, גילטי גיר ואפילו דברים כמו משחק מכות מבוסס הRPG פרסונה, ומשחקי אינדי כמו Skullgirls.
היחיד שאני יכול לחשוב עליו וחסר הוא King of Fighters, אבל בשנה שעברה יצא כבר משחק בסדרה.
פעם עוד שיחקתי בכולם, אבל האמת היא שהשנה יצא שמעבר לדמו פה ושם לא נגעתי באף אחד מהמשחקים האלו. היחיד שאני בכלל מתלבט לגביו כרגע הוא DOA5, וגם זה כנראה רק אחרי שנמצא אותו באיזה מבצע. מישהו כאן יודע אם איזה משחק מהרשימה הזו שבכלל מביא משהו חדש לזאנר? או שהכל כרגיל בעולם משחקי המכות?
אולי אני בכלל צריך לבדוק את Anarchy Reign
נערך לאחרונה על ידי Mur'gul, 05.03.2013 בשעה 17:04.