אבל איך אתה משווה את MGS שעשה עכשיו קפיצה של דור קדימה והשליטה/מצלמה היו בו כל כך נוראיות שעכשיו הוא סך הכל עדכן אותם לדור הנוכחי לעומת גירס שהקודם לו יצא לפני שנה וחצי לאותה קונסולה?
אבל עדין לא מדובר רק ב"עוד שלבים".
הוסיפו סיביבות הריסות (ופעם אחרונה שבדקתי גמרת מהפרט הזה בKZ2), קאברים נעים (כמו התולעי סלע) הפילו את מספר האוייבים פי 20, הוסיפו קרב מסורים ואפשרות להשתמש באוייב כמגן אנושי.
אלה דברים שלא היו במשחק הקודם ואנחנו עדין לא יודעים כמעט כלום על המשחק.
כבר עכשיו חשפו מצב מולטי שלא קיים דומה לו באף משחק (אתה וכל שאר השחקנים מתבצרים וצריכים להדוף גל של מאות לוקאסטים) ולך תדע מה עוד יש שם.
בנוסף לדברים האלה הוסיפו סביבות חדשות, עוד נשקים, עוד אוייבים ושאר הדברים הבנאלים שצריך בכל המשך.
הדוגמה עם GOW 2 לא טובה כי הוא פשוט עוד מאותו דבר, לא הוסיפו שם כלום לגיימפליי.
אם כבר GEARS 2 עומד איפה שהו בין GOW 2 לבין MGS4 מבחינת כמה "המשכי" הוא.
כך או כך הם הוסיפו כל כך הרבה דברים למשחק הזה שאני לא מבין בכלל איך אתה יכול להגיד שהוא לא המשך, ביחוד שאתה מחכה לרזיסטנס 2.
לא מסכים. MGS עושה קפיצה ענקית בכל משחק. המשחק הראשון הציג ממשק FPS (בשליטה בסטינגר), אודיו, סרטים במנוע המשחק ובנה למעשה את כל עיניין הקודק מההתחלה, שלא נדבר על מנוע גראפי שהיה תלת ממדי עם מצלמה קבועה.
2 הכניס את ה-FPS למשחק, המון מהלכים חדשים, האינטרקציה עם הסביבה כמו הארגז והחוברת פורנו, התחבאות בלוקרים, שני גיבורים שיכלת לשחק עימם, מצלמה דינאמית (אם כי קצת קרובה לפעמים), סרטים מדהימים ובכלל הכל הרגיש גרנדיוזי.
3 הכניס את עיניין ההסוואה, הצורך לצוד את המזון, לרפא את עצמך על ידי חבישת אזורים וביצוע ניתוח בשטח, הוסיף מהלכי CQC (אחרי הבעיטה המגוחכת והגלגלון של ריידן) וזה עוד בלי לדבר על סביבות חדשות, עוד מהלכים חדשים (כמו התלות על עץ), כלי נשק, סיפור מדהים וכו...
גירס מחדש? אין ספק. האם זה מספיק על פי מה שהוצג עד כה? אני לא חושב. הוספת נשקים בגירס היא חסרת טעם. למה? כי הם העתקים של אחד של השני. זה כמו שהוסיפו ב-MGS4
M4 לסנייק. זה משנה משהו? לא כל כך, אני לא מבדיל בין הקלאצ' ל-M16 כמו שאני לא מבדיל בין הלאנסר לרובה שיורה צרורות של 3 לבין הרובה החדש שנחשף בסרטון.
עד כה הדבר הכי גדול שהמשחק מוסיף זה בנושא המנוע הפיסקאלי שלו, סביבות הריסות כמו שאמרת, וזה מאוד מרשים. גם העובדה שהקרבות יהיו יותר אפיים זה דבר מדהים, אבל זה משהו שגם הרחבות יודעות לעשות בדמות שלבים חדשים. בסופו של יום המשחק נראה אותו הדבר והשלב שהוצג נראה לי ממש כמו השלב החמישי והאחרון ברכבת בתוספת בומר גדול.
דרך אגב, רזיזטנס שאתם כל כך אוהבים לשנוא מעבר לחידושים בכלי הנשק, רכבים נוספים, שפצור המנוע הגראפי ומדינה חדשה לחלוטין מחדש המון דברים חשובים שגירס לא הציג למעט במנוע הפיסיקאלי.
אני מדבר על מערכת קלאסים חדשה שאמורה ליצור משחק אונליין בדומה ל-TF שיכלול 60 משתתפים על מפה הלוחמים ביחידות קטנות של 4-5 חברים במטרה לכבוש אובייקט מסויים בשלב.
אפשרות לשחק קמפיין COOP של 8 שחקנים ביחד ברשת כאשר הקמפיין הינו חדש לגמרי ואינו קשור לזה של הסינגל, כן המשחק בא עם שני קמפיינים, דבר שלא נעשה עד היום בשום משחק.
אילו שני חידושים באמת משמעותיים, מסביב לכל המולת הפיצ'פקס האחרת. לפחות לטעמי.
הרבי ארז רונן הגדול:"-360 זו לא קונסולה שעלולה להתקלקל, זו קונסולה מקולקלת שעלולה לעבוד"
לא מסכים. MGS עושה קפיצה ענקית בכל משחק. המשחק הראשון הציג ממשק FPS (בשליטה בסטינגר), אודיו, סרטים במנוע המשחק ובנה למעשה את כל עיניין הקודק מההתחלה, שלא נדבר על מנוע גראפי שהיה תלת ממדי עם מצלמה קבועה.
2 הכניס את ה-FPS למשחק, המון מהלכים חדשים, האינטרקציה עם הסביבה כמו הארגז והחוברת פורנו, התחבאות בלוקרים, שני גיבורים שיכלת לשחק עימם, מצלמה דינאמית (אם כי קצת קרובה לפעמים), סרטים מדהימים ובכלל הכל הרגיש גרנדיוזי.
3 הכניס את עיניין ההסוואה, הצורך לצוד את המזון, לרפא את עצמך על ידי חבישת אזורים וביצוע ניתוח בשטח, הוסיף מהלכי CQC (אחרי הבעיטה המגוחכת והגלגלון של ריידן) וזה עוד בלי לדבר על סביבות חדשות, עוד מהלכים חדשים (כמו התלות על עץ), כלי נשק, סיפור מדהים וכו...
גירס מחדש? אין ספק. האם זה מספיק על פי מה שהוצג עד כה? אני לא חושב. הוספת נשקים בגירס היא חסרת טעם. למה? כי הם העתקים של אחד של השני. זה כמו שהוסיפו ב-MGS4
M4 לסנייק. זה משנה משהו? לא כל כך, אני לא מבדיל בין הקלאצ' ל-M16 כמו שאני לא מבדיל בין הלאנסר לרובה שיורה צרורות של 3 לבין הרובה החדש שנחשף בסרטון.
עד כה הדבר הכי גדול שהמשחק מוסיף זה בנושא המנוע הפיסקאלי שלו, סביבות הריסות כמו שאמרת, וזה מאוד מרשים. גם העובדה שהקרבות יהיו יותר אפיים זה דבר מדהים, אבל זה משהו שגם הרחבות יודעות לעשות בדמות שלבים חדשים. בסופו של יום המשחק נראה אותו הדבר והשלב שהוצג נראה לי ממש כמו השלב החמישי והאחרון ברכבת בתוספת בומר גדול.
דרך אגב, רזיזטנס שאתם כל כך אוהבים לשנוא מעבר לחידושים בכלי הנשק, רכבים נוספים, שפצור המנוע הגראפי ומדינה חדשה לחלוטין מחדש המון דברים חשובים שגירס לא הציג למעט במנוע הפיסיקאלי.
אני מדבר על מערכת קלאסים חדשה שאמורה ליצור משחק אונליין בדומה ל-TF שיכלול 60 משתתפים על מפה הלוחמים ביחידות קטנות של 4-5 חברים במטרה לכבוש אובייקט מסויים בשלב.
אפשרות לשחק קמפיין COOP של 8 שחקנים ביחד ברשת כאשר הקמפיין הינו חדש לגמרי ואינו קשור לזה של הסינגל, כן המשחק בא עם שני קמפיינים, דבר שלא נעשה עד היום בשום משחק.
אילו שני חידושים באמת משמעותיים, מסביב לכל המולת הפיצ'פקס האחרת. לפחות לטעמי.
שים לב לחידושים של MGS2.
אפשר לירות באקדח בגוף ראשון (שהיה כבר בMGS1 האירופאי) ו... זהו.
השאר זה כמה מהלכים חדשים וזה הכל.
מן הסתם שדרוג גרפי וכו' כי המשחק עלה דור שלם קדימה.
הוסיפו כל מני להתחבא בארוניות וכו', אבל בגירס הוסיפו לתפוס אוייבים כמגן אנושי, קרבות מסורים, מחסות נעים, הרבה יותר אוייבים על המסך, סביבות הריסות...
בקיצור, מה ההבדל?
אתה סתם מזיין בשכל.
אתה כותב "הוסיפו ברזיסטנס מדינה חדשה" שזה במילים אחרות "יש סביבות חדשות".
אה, ובגירס אין? ברור שיש. אבל כשזה בגירס זה "חבילת הרחבה" וכשזה ברזיסטנס זה "המשך מגה מגניב שאני גומר ממנו".
בקשר למולטי של גירס, אם תוכל לפרט לי עליו בבקשה כי אף אחד מחוץ לEPIC לא יודע מה יש במולטי או בCO OP שלו כך שאני ממש אשמח לקבל ממך פרטים בנושא.
אז אם הCO OP של גירס יהיה ל-4 אנשים זה כן יהיה המשך אבל אם הוא יהיה ל2 זה יהיה הרחבה?
בו תספר לי מה הם צריכים להכניס לגירס 2 כדי שהוא יהיה המשך ולא הרחבה כי הדיעה שלך אומרת שאם זה לא יוצא לPS3 זה הרחבה.
טוב, גירס סופר מחדש, אני חושב שבמקום לריב אם לכתוב Gears 1.5 או Gears 2 נעשה פשרה ונכפיל את שניהם ביחד ונקבל Gears^2*3.
אני חשבתי שכשמכפילים 2 ב-1.5 מקבלים 3 ולא גירס בחזקת 6.
בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד לך זה שגירס 2 הוא לא המשחק הכי חדשני בעולם אבל הוא צעד ענק מעל המשחק הראשון והוא גדול ממנו בכל פרט ופרט בדיוק כמו שהמשך צריך להיות.