לפני כיומיים קיבלתי בדואר חבילה מרגשת בדמות מריו קארט לWII. חיוך טיפשי עלה על פני באותו רגע למרות שהוא היה מעורב בעצב (כבר איזה חודש אני מחכה למשלוח של SCREWATTACK והם לא שולחים לי את הDVD שלי, ארררגגג). אך למרות העצב הקל בגלל משלוח אחר כבר לא יכלתי להתאפק להחזיק את ההגה בידיי ולשחק.
למי שלא יודע - יש כאלו בכלל? - מריו קארט הוא אחד המשחקים ששינו את הקונספט של משחקי המרוץ. לא עוד ניסיון לראליזים, אלא כיף ארקידי בעל שליטה פשוטה ונהיגה מופרעת, הו כן גם נשקים. לאחר מריו קארט לSNES שפתח בתת-ז'אנר משחקי הקארט הגיע הפנינה - לפחות לדעתי - מריו קארט לN64 שהכניס את מריו וחבריו למסלולים בתלת מימד ונוספו עוד POWERUPS כאלו ואחרים וכן האלה - מריו קארט DD וכן מאריו קארט DS.
ועכשיו תורו של הWII. ובכן מריו קארט עבר שוב תהפוכות. יש יותר מסלולים, יש יותר POWERUPS וכמובן שיש את האוןליין הכי טוב, לפחות כרגע, על הWII. מבחינת הגרפיקה אני לא אוכל לאמר יותר ממה שכבר נאמר בעבר. הגרפיקה חלקה, נקייה וצבעונית. לי אין תלונות יותר מדי, אך לאחר ששיחקתי בSMG אני חייב לציין שאפשר להוציא יותר. בכל מקרה החוויה הגרפית של המשחק עדיין טובה. למרות שיש לי חרא טלוויזיה - מקרן אחורי, בלעע - עדיין נהנתי והצלחתי להבחין בכמה דקויות. המשחק תומך ב480P וכן ב50\60 HZ - גם בגרסת הPAL שאותה רכשתי.
את קטגורית הסאונד אחלק לשניים. האחת היא המוזיקה והשנייה היא הFX. ובכן לא ציפיתי ליותר מדי מבחינת המוזיקה. המוזיקה נעימה ולא רפטפיבית כפי שכמה מכם יחשבו, ממשיכה במסורת של הסדרה ומהנה. האם יכל להיות יותר טוב? אולי אבל אין צורך זה מאריו קארט הרי, אנו לא פה בשביל מוזיקה סינפונית כזו או אחרת או איזה טרק דאנס\רוק\פופ וכו'.
מבחינת הFX כאן זה עולם אחר לחלוטין. האפקטים האהובים מהסדרה חוזרים עם ניצול מעולה של הרמקול בשלט הWIIMOTE. אם הקארט\אופנוע שלכם נפגע או נכנס בקיר, אתם תשמעו את זה ברמקול הקטן. ישנה התאמה מוחלטת ונהדרת בין הFX שסובבים אותך לFX בWIIMOTE ויוצרים חוויה אחרת. אה כן ויש גם רטט.
השליטה זה הנושא שמעסיק את כולם. ישנם 4 סוגי שליטה במריו קארט WII. שימוש רק בWIIMOTE (אם אפשרות לחבר אותו ל WII WHEEL), שימוש בנונצ'ק וWIIMOTE, שימוש בשלט הקלאסי ושימוש בשלט גיימקיוב. ובכן ניסתי 3 מתוך 4 האפשרויות (אין לי שלט קלאסי) ונהנתי משלושתם. השליטה בהגה (או רק בווימוט) צורכת התרגלות קלה ובכדי להנות מהשליטה באופן מלא יש להשתמש בתוסף ההגה (זה המטרה לא?) וכן העדפה היא להשתמש בדריפט אוטומוטי. מלבד זאת לאחר כמה ניסיונות יהי לכם כיף להזיז את הגה לכל כיוון. ההגה העשוי פלסטיק קשיח, מגיע עם לחצן נוח לכפתור הB - הנועד לנסיעה לאחור וע"י לחיצה ארוכה נותן דריפט ידני - וכן חלון שחור במיוחד בשביל מצלמת האינפרה של הWIIMOTE.
השליטה בWIIMOTE + נונצ'ק נוחה ומרגישה כחזרה למקורות. יותר קל לעשות דריפטים ידניים וכן אפשר להרים גלגל אחורי בעזרת חיישני התנועה של הWIIMOTE (בשימוש באופנוע) וכך לקבל יותר מהירות - אך אין אפשרות להזיז ימינה או שמאלה את האופנוע כדי ליצור איזון במשחק. לא ניסתי אבל נראה לי שכך זה גם בשימוש של ההגה.
השליטה של הגיימקיוב דומה לWIIMOTE+נונצ'ק רק בסגנון קלאסי יותר וללא אפשרויות של חיישני התנועה. חיסרון אחד ולא משמעותי הוא שאין אפשרות לשחק עם שלט הגיימקיוב במצב של שחקן יחיד אלא רק בשביל מולטיפלייר בלבד.
המשחקיות כרגיל מדהימה. זה מריו קארט הרי, הכיף של הסדרה חוזר ואף משודרג. ישנם 30 מסלולים - יש כמובן לפתוח את חלקם במהלך משחק יחיד. חלקם חדשים וחלקם ישירות משאר הסדרה - גרסאות הSNES, GBA, DS והN64. ישנם 3 סוגי קטגוריות - 50CC שבו אפשר לשחק רק בקארטס, ה100CC שאפשר לשחק רק באופונעים וה150CC שאפשר לשחק בשניהם. לא הרגשתי איטיות יתר על המידה במשחק למרות הטענה המוקבלת שהמשחק איטי יותר מקודמיו. המשחק לא מרמה יותר מאשר בעבר והפעם יש איזון טוב יותר. תוספת האופנים מגוונת את המשחק. ישנם 4 מצבי משחק בסינגל. הגראנד פרי שאיתו אפשר לפתוח את שאר המסלולים. מרוץ כנגד הזמן, האם תשיגו את הזמן הנמוך ביותר? יש אופציה לשחק כנגד גוסטים של שחקנים אחרים מהרשת וזאת ניתן להורדה מערוץ מריו קארט (הקיים במשחק עצמו וכן מתאפשר להתקנה על התפריט הראשי של הWII, מומולץ ביותר) ובכך להשוות את הניקוד שלך מול אחרים. משחק VS בהתאמה אישית, אותו לא שיחקתי אז לא אוכל להרחיב עליו וכן יש את הBATTLE המאשר ריצה קבוצתית\יחידית אחרי מטבעות או הצבת מכשולים לקבוצה היריבה\היריבים האחרים.
המולטיפלייר מתחלק לשניים כמובן. מולטיפלייר באונליין וכן באופליין. לא יצא לי לנסות לשחק באופליין כי לא היה לי עם מי . ולכן לא אוכל להעריך את החוויה. אך הטענות כנגד MKWII שאינו מאפשר בBATTLE לשחק ללא שחקני מחשב נוספים היא נכונה - למרות שאני לא בטוח שאני רואה בזה משהו רע - חיסרון אך לא מהותי, לפחות בשבילי. בנוסף יש אפשרות לשחק עד 4 שחקנים באופליין אם אפשרות שליטה שונות. לעומת זאת חווית האונליין מרשימה מאד. יש אופצייה לשחק עם חברים - בעזרת קודי חבר שאנו רגילים אליהם - זאת לא ניסתי עדיין אך האופציה השנייה מאפשרת פשוט לבחור שחקנים רנדומליים, אם מאותו אזור מגורים או עולמי ולהתחיל לשחק - לפי הסגנון שאתה רוצה כמובן. אין לאגים, החוויה נעימה ללא ירידה בFPS וכמובן שאפשר להתחרות בדירוגים העולמיים. כמובן שאם זה רצונכם אפשר לעלות את הנתונים שנשמרים לאינטרנט לצורך השוואה. יש אפשרות לשחק בכל אפשרויות המשחק הקיימות בסינגל. לא שיחקתי בכולם אלא רק בגרנד פרי ובנתיים אין לי שום תלונות ולא נראה לי שיהיה לי.
הו כן, יש אופציה להביא חבר או חברה ולשחק שניכם באונליין.
נעבור לציונים:
גרפיקה - 8.5
משחקיות - 10
סאונד - 9
מוליטפלייר - 9
אורך חיים - 9
כללי (לא ממוצע) - 9
באופן כללי, אם אתם חובבי משחקי קארט בכלל ומריו קארט בפרט - זהו משחק חובה. לאחרים זהו משחק שיעביר לכם את הזמן ויחזיק אותכם לאורך זמן, אודות למולטיפלייר אוןליין ואופליין ולכן כדאי לכם לשקול לקנות אותו בכובד ראש.
המחיר באירופה: 45 אירו (ממוצע)
המחיר באמריקה: 50 דולר (ממוצע)
אני שיחקתי באופליין עם השלט של הקיוב, לא עשה לי בעיות.
התמיכה בשלט של הקיוב זה אולי הדבר החכם ביותר והמקורי ביותר שיש למשחק הזה להציע... הוא ממש מציל אותו לטעמי ואני מאוד מקווה שנינטנדו ימשיכו בקו הזה גם הלאה.
אני לא הצלחתי להפעיל את שלט הקיוב במצב של סינגל, הוא ישר נתן לי להשתמש בהווימוט והתעלם מהחיבור של הקיוב - חוץ מהמולטיפלייר. עומר אם הצלחת הסבר. השליטה של הקיוב ושל הווימוט+נונצ'ק היא די זהה ולכן אין הבדל בינהם בתכלס.
Nomadbi לחצן הB משמ לדריפט, אבל רק בשילוב ווימוט+נונוצק. אצלי בזמן שיחקתי עם ההגה הוא הפעיל את התזוזה אחורה. אצלך זה הפוך ?
אני שיחקתי באופליין עם השלט של הקיוב, לא עשה לי בעיות.
התמיכה בשלט של הקיוב זה אולי הדבר החכם ביותר והמקורי ביותר שיש למשחק הזה להציע... הוא ממש מציל אותו לטעמי ואני מאוד מקווה שנינטנדו ימשיכו בקו הזה גם הלאה.
אין אפשרות לשחק יותר מ4 שחקנים אוף ליין עם שלטי גיימקיוב + ווימוטים , נכון?
אי אפשר. זה ספליט סקרין.. זה מקסימום 4 אנשים + השלמה ל12 של בוטים.
וספליט סקרין של יותר 2 מוריד מהאיכות של המשחק אם לא ידעתם..
ההגה אגב גאוני.. עוזר מאוד כי זה גם טוב לתנועות מעגליות יותר
אין לי את המשחק-אבל אלמד אתכם טריק....אם אתם רוצים לשחק עם שלט גיימקיוב בסינגל-במסך הראשי חברו אותו ונתקו את הווימוט קראתי את זה )
תודה ליובל על החתימה...
לאחר כמה מקרים בהם אנשים הבינו אותי בצורה שגוייה: את
כל (אוקיי...לא ממש את כולם...) דבריו בפורום יש לקחת ב"ערבון מוגבל"
כי הם עלולים להכתב בהומור וציניות...
אני לא הצלחתי להפעיל את שלט הקיוב במצב של סינגל, הוא ישר נתן לי להשתמש בהווימוט והתעלם מהחיבור של הקיוב - חוץ מהמולטיפלייר. עומר אם הצלחת הסבר.
במסך הפתיחה, כשהוא מבקש שתלחץ A, אז תלחץ על הA בשלט של הקיוב ולא בזה של הWII.
מכאן והלאה אתה יכול לשלוט בהכל דרך השלט של הקיוב ואפשר להשליך את הויברטור למקום שמגיע לו...
לא צריך לעשות כלום לשלט של הWII מעבר לזה.
Shgadlic, מצוין, תודה, קראתי הכול ואני כבר מצפה לעותק שלי (עם אוקאמי).
אתה לא כותב דברים שאחרים לא כתבו, אבל זה בכל זאת כיף לשמוע חיזוקים לדברים האלה כל פעם מחדש.
shgadlic
ציטוט:
המשחקיות כרגיל מדהימה. זה מריו קארט הרי, הכיף של הסדרה חוזר ואף משודרג.
משודרג? זה מעולה. זה הדבר שהיה הכי חשוב לי, ואני קיוויתי והאמנתי, כבר אז כנחשף, שנינטנדו לא תאכזב. ולמרות שהוא לא מביא איזו חדשנות דרמטית (למרות שכן מביא המון דברים חדשים), הסדרה בהחלט שודרגה פה, כפי שאמרת. אני מרוצה.
ציטוט:
לא הרגשתי איטיות יתר על המידה במשחק למרות הטענה המוקבלת שהמשחק איטי יותר מקודמיו.
אני חשבתי ככה מזמן, כשצפיתי בסרטונים החדשים שיצאו. גם אם היה הבדל, הוא בקושי מורגש. אני לא ממש הרגשתי. קראתי דעה של מישהו שגם הסביר שבגלל ההזדמנויות הרבות להאיץ במשחק, אז לא ניתן לומר שהמשחק אטי. וזה מריו קארט, לא אף-זירו.
ציטוט:
המשחק לא מרמה יותר מאשר בעבר והפעם יש איזון טוב יותר.
נהדר! זה הכי אהבתי לשמוע! מאיזו בחינה האיזון טוב יותר?
האם זה נכון מה שאומרים שאם אתה באמצע מירוץ במקום הראשון, אז הסיכוי שתסיים מקום שני גבוה יותר כי סיכוי גבוה שיכשילו אותך ביתר קלות עם אייטמים יעילים?
לדעתי, רק בגלל האון ליין, יש טונה של דברים לעשות במשחק.
DMaster
ציטוט:
ההגה אגב גאוני.. עוזר מאוד כי זה גם טוב לתנועות מעגליות יותר
וואו! לא פחות, אה? תראו מה יכולה לעשות חתיכת פלסטיק
בלי קשר להגה, נדב, עדיין היה נחמד לשמוע ממך גם כשיש רשמים כאלה טובים, לא רק כשאתה מצליח למצוא באיזה חור איזו מילה רעה. ואני יודע שהיה רגע שדווקא כן התלהבת.
האם זה נכון מה שאומרים שאם אתה באמצע מירוץ במקום הראשון, אז הסיכוי שתסיים מקום שני גבוה יותר כי סיכוי גבוה שיכשילו אותך ביתר קלות עם אייטמים יעילים?
כן זה קורה המון כי כשאתה ראשון האייטמים שאתה מקבל זה או בננות או כונכיה ירוקה שהם לא יעילים כל כך.. בזמן שהאחרים מקבלים אייטמים טובים וגם כאלה שיכולים להפיל רק אותך כמו הכונכיה הכחולה. אם נפלת אתה גם יכול לרדת למקום הרבה יותר נמוך מהשני.
כן זה קורה המון כי כשאתה ראשון האייטמים שאתה מקבל זה או בננות או כונכיה ירוקה שהם לא יעילים כל כך.. בזמן שהאחרים מקבלים אייטמים טובים וגם כאלה שיכולים להפיל רק אותך כמו הכונכיה הכחולה. אם נפלת אתה גם יכול לרדת למקום הרבה יותר נמוך מהשני.
כן, זו התלונה הכי גדולה כלפי המשחק, אבל מילא, ככה זה תמיד היה בסדרה.
המשחק הזה לא אמור להיות מאוזן
מה ששמעתי שקצת יותר איזנו זה שיותר קשה לעשות snaking.
אם זה היה אמור להיות מאוזן לא היו נשקים בכלל
העיקר שזה כיף (וזה כיף)
המשחק הזה לא אמור להיות מאוזן
אם זה היה אמור להיות מאוזן לא היו נשקים בכלל
העיקר שזה כיף (וזה כיף)
איך הורדת טכניקת הסנייקינג עושה את המשחק למאוזן? ...חבל שהרסו את כל הקטע של הדריפט...אני צריך לבדוק את זה עוד...
כן- אחד הסממנים של סידרת MK היא שהמחשב בוחר מראש שני מתחרים שיהיו ממש טובים ואם תוביל הברבה אז פתאום יהיה להם 8 בוסטים.. ...אבל לא נורא..אחרת המשחק היה קל מידי~!
תודה ליובל על החתימה...
הוא לא כל כך שונה ממריו קארט 64
אבל אם כבר החנות הזאת בסינמה סיטי אז היה לי איזה ויכוח מצחיק עם מוכר שם פעם.
הבנאדם פנבוי של ה360 מסתבר, לא זוכר את הפרטים אבל היה מצחיק. הייתי נוהג ללכת לשחק בווי שלהם לפני סרטים לפני שקיבלתי את שלי חחח.
אני חושב שלהפך. אני הבנתי שיותר קל לעשות סניקינג ולכן זה יותר מאוזן, כי כמעט כל אחד יצליח.
MISTER MASTER
ציטוט:
היום המוכר בחנות המשחקים בסינמה סיטי אמר לי שחוץ מהמסלולים החדשים והאופנועים מריו קרט ווי הוא בדיוק כמו מריו קרט 64,זה נכון?
מה, נדב התחיל לעבוד בסינמה סיטי?
המוכר אמר לך "בדיוק"? עם המילה הזו יש לי בעיה. יש הרבה יותר מסלולים, וכנראה גם הרבה יותר טובים. יש גם יותר מתחרים בו זמנית על המסלול, יותר דמויות ואייטמים חדשים, ובכלל, האיכות הכללית היא טובה בהרבה. אה, כן, הוא גם שכח לציין את האון ליין המעולה שהוסף.
יותר מזה הוא לא שונה כל כך, אבל הוא גם לא צריך להיות. זו סדרה, ויש לשמר אותה מעט, כמו בסדרות רבות, בפרט במירוצים.
noamdbl
ציטוט:
אבל אם כבר החנות הזאת בסינמה סיטי אז היה לי איזה ויכוח מצחיק עם מוכר שם פעם.
הבנאדם פנבוי של ה360 מסתבר..
יאפ, נדב עובד שם.
אגב, מסתבר שהקנדים שלחו לי את המשחק לפני השקה הרשמית, כבר ביום שישי. לפי החישוב, אני אקבל פתק מהדואר ביום שלישי.
אני חושב שלהפך. אני הבנתי שיותר קל לעשות סניקינג ולכן זה יותר מאוזן, כי כמעט כל אחד יצליח.
המוכר אמר לך "בדיוק"? עם המילה הזו יש לי בעיה. יש הרבה יותר מסלולים, וכנראה גם הרבה יותר טובים. יש גם יותר מתחרים בו זמנית על המסלול, יותר דמויות ואייטמים חדשים, ובכלל, האיכות הכללית היא טובה בהרבה. אה, כן, הוא גם שכח לציין את האון ליין המעולה שהוסף.
יותר מזה הוא לא שונה כל כך, אבל הוא גם לא צריך להיות. זו סדרה, ויש לשמר אותה מעט, כמו בסדרות רבות, בפרט במירוצים.
יאפ, נדב עובד שם.
אגב, מסתבר שהקנדים שלחו לי את המשחק לפני השקה הרשמית, כבר ביום שישי. לפי החישוב, אני אקבל פתק מהדואר ביום שלישי.
הוא היה עם שיער ארוך ומי שאני פגשתי לא היה פאנבוי של הבוקס הוא היה פאנבוי של ps3.
יאפ, נדב עובד שם.
הזמנת מVG+? אתה משוגע זה עולה 100$ משלוח!!!
תודה ליובל על החתימה...
הוא היה עם שיער ארוך ומי שאני פגשתי לא היה פאנבוי של הבוקס הוא היה פאנבוי של ps3.
לאסקין, יש לך שער ארוך במקרה? אני רק בודק משהו...
xxavivxx
ציטוט:
הזמנת מVG+? אתה משוגע זה עולה 100$ משלוח!!!
אני כבר הסברתי שזו טעות, כנראה. מניסיון האתר לא תמיד מראה נתונים מדויקים בקשר לשליחה. אני גם ביצעתי פעמיים את אותה ההזמנה, בשביל הבדיקה, ובכל אחת מהן הופיע לי סכום שליחה אחר. בכל מקרה, שלחתי להם שאלת בירור, כדי להיות בטוח.
וגם ההפך , אתה מקבל אייטמים מעולים כשאתה במקום האחרון