ממתי חברות גיימינג יודעות על קייומינו? כנראה אולמרט הזה הכניס אותנו לתודעה של כולם, הוא וקצב.
17/05/08 - אבי נמני פורש ממשחק פעיל, אנחנו, אוהדי מכבי ת"א, וכל עם ישראל תמיד נזכור, את השחקן הטוב ביותר שהיה בארץ והבן אדם שתמיד עזר ותמיד חייך: אין עוד מלבדו.
8 זה בדם - אבי נמני במכבי לעולם!
גם לפני כן ישפאר ייבאו משחקים ל360...כמו שאמרו זה פשוט עוד כסף. לכו לבאג ותשאלו ממי הם קונים משחקים ל360
אני עובד בבאג, וזה לא ישפאר.
זה הד ארצי ואטארי בעיקר.
בכל מקרה, אני מאד סקפטי לגבי המחירים שצוינו פה. מהיכרות שלי עם ישפאר הם פשוט יתנו מחירים רגילים ואת ההבדלים ברווחים יקחו לעצמם. ואל תשלו את עצמכם - את המחירים בחנויות על מוצרים של יבואנים קובעים היבואנים, כלומר - ישפאר וחבריהם. לא החנויות עצמן.
יש חנויות שמורידות מחירים על דעת עצמן אבל אז הן נכנסות להפסדים יחסיים, למשל כל הסיפור של פיפ"א 2008 שהיה ב- 99 ש"ח כשהוא יצא היה משהו שהתחיל בחנות אחת וכל שאר הרשתות השוו מחירים בשביל לעמוד בתחרות, כשפועל לחנות עצמה הוא עלה יותר מזה.
אתה מתכוון לדוגמא שכל חנות מקבלת את המשחק ב-300 ש"ח ואממורה למכור ב-400 וככה יש 100 ש"ח רווח ואם הם מוכרים ב-350 הם מורידים לעצמם רווח? כי אם זה ככה אין פה עניין של קביעת מחירים. קביעת מחירים זה כשהמפיץ אומר למכור מחיר מסויים וכולם מוכרים ככה.
ובנוסף בסופו של יום יש גם מספיק חנויות שקונות מחו"ל.
Rodney Foreman: "My son says you're a manipulative bastard."
House: "It's just a pet name. I call him "Dr. Bling
אתה מתכוון לדוגמא שכל חנות מקבלת את המשחק ב-300 ש"ח ואממורה למכור ב-400 וככה יש 100 ש"ח רווח ואם הם מוכרים ב-350 הם מורידים לעצמם רווח? כי אם זה ככה אין פה עניין של קביעת מחירים. קביעת מחירים זה כשהמפיץ אומר למכור מחיר מסויים וכולם מוכרים ככה.
ובנוסף בסופו של יום יש גם מספיק חנויות שקונות מחו"ל.
אני מדבר על רשתות שיווק שעובדות עם יבואן, לא חנויות פרטיות שקונות מחו"ל.
ואל תשלה את עצמך שיש 25% רווח על משחקים. זה יותר קרוב ל- 10%.
ומי שעובד עם ישפאר תמיד ימכור באותם מחירים - תראה למשל שאין הבדלים בין רשתות שונות במוצרי סוני ומשחקי ישפאר - המחיר קבוע ונקבע על ידי היבואן, ומי שלא עומד במחיר (לשני הכיוונים) ישפאר לא יסכימו לעבוד איתו.
תשובה רשמית: המחירים לא רחוקים מהמחירים באירופה + מיסוי
אבל גם זה ממש לא נכון. המשחקים מיוצרים באירופה והמחיר שלהם באירופה כולל כבר מיסוי.
למה זה משנה? משום שיש לנו הסכמי סחר מאוד מאוד מאוד עמוקים עם אירופה ומשחקים שמיוצרים שם לא חייבים במכס (אלא רק 15.5% מע"מ).
משום שהמע"מ בארץ נמוך מהמע"מ במדינות רבות באירופה, המשמעות היא שהמחיר בארץ, כולל מיסים והכל, צריך להיות אפילו מעט נמוך ביחס למחיר באירופה.
ההצגה של מחיר חנות באירופה +30% מכס+מע"מ = מחיר בישראל היא פשוט שקרית בעליל.
אני עוד מנסה לבוא לקראתם
ואני בכלל חושב שמה שנעשה פה עם CAPCOM די מוכיח את הטענות שלנו כל הזמן...
העובדה שהם מסוגלים לתת למשחק חדש שעולה 60$ תג מחיר של 190 שקל מדברת בעד עצמה.
אני עוד מנסה לבוא לקראתם
ואני בכלל חושב שמה שנעשה פה עם CAPCOM די מוכיח את הטענות שלנו כל הזמן...
העובדה שהם מסוגלים לתת למשחק חדש שעולה 60$ תג מחיר של 190 שקל מדברת בעד עצמה.
אני לגמרי תומך.
דברים שעולים באירופה 60 יורו צריכים לעלות בארץ פחות מ60 יורו (שלא לדבר על החנויות שמוכרות דברים ב85 יורו בישראל), גם המיסוי נמוך יותר וגם אנחנו מרוויחים בשקלים ולא ביורו.
משחק אחרי הרווחים של החנות ומיסים עולה באירופה 60 יורו, בארץ הוא לא צריך לעלות שקל יותר.
מצטער שאני לא מגיב אבל אני עמוק בתוך רפטשייר
בכל מקרה , היום התברר לי עד כמה הצעד שהם עשו הוא משמעותי.
הייתי בדרך הבייתה באוטובוס וישב לידי אחד מהשיכבה שלי (לא סובל את הבן אדם)
בכל מקרה התחלנו לדבר , והתברר שיש לו 360 , כשהוא זרק לי מילה על GTA 4 ,
הוא אמר שהוא סיים אותו , אז שאלתי אותו "מתי הספקת לקנות ולסיים זה רק יצא?"
הוא אמר לי "ליקנות?! איפה אתה חי?, מה אתה פראייר? קונים 360 כדי לפרוץ
ולהוריד אחרת תקנה PS3 " ונתן לי מעין דחיפה קטנה
(אז שמתי לו עט בעיין ) ובדומה אליו גם החברים הטובים שלי , כולם בלי יוצא מן הכלל
אומרים לי אותו הדבר , אני מרגיש פראייר אבל אני לא מתכוון לפרוץ כי אני רוצה לייב.
בנוסף אחרי כשפרצתי את ה PS1 בזמנו לא אהבתי את זה , כי כן היה לי 20,000 משחקים
אבל בתשע עשיריות מהם לא שיחקתי , אז מאז אני יותר לא קונה פרוץ או פורץ.
אבל עדיין זה לא נעים להקרא פראייר כל הזמן.
רק זה מעיד על המצב הדפוק שלנו פה בארץ וזה נותן את ההסבר האולטימטיבי של למה אין לנו
יבוא 360 רישמי ובקצב הזה גם כנראה שלא יהיה.
והאמת שזה ממש חבל, כי הייתי קונה בכייף בארץ, אם המחירים היו יותר זולים, אבל עם המיסוי על היבוא, אני חושב שאפילו היבואנים לא יכולים להרשות לעצמם למכור בזול.