המספר הפופולרי ביותר הוא כניראה 007,שכן אין צורך להציג את האיש שעומד מאחוריו,ג'ימס בונד.
כניראה שרבים מאיתנו ראו את הסרט קזינו רויאל ויראו את הסרט ההחדש QUANTUM OF SOLACE
הסרט לדעתי היה טוב,אך כולנו יודעים שכמו הרבה פעמים המשחקים שיוצאים בעקבות הסרט הם ברמה ירודה,אך האם כך גם המשחק החדש? או ש activion תוציא משחק ראוי? כול זה בביקורת שלי על המשחק :JAMES BOND QUANTUM OF SOLACE.
[IMG]http://forum.vgames.co.il/

[/IMG]
כשהכנסתי את דיסק לWII חשבתי מעניין יהיה לראות את העלילה החדשה,על פי הסרט החדש,אולם יש פה הפתעה שכן למרות המשחק בעל השם של הסרט החדש,הרי עלילת המשחק היא בעצם על העלילת הסרט קזינו רואיל,לא מובן למה זה ככה,אבל לפחות יש לנו הזדמנות להיכנס לדמות הסוכן 007 ולעשות את העולם לטוב יותר,אז קדימה,בואו ניראה מה 007 מסוגל.
גרפיקה
המפתחים של המשחק בהחלט ניסו לעשות טוב עם המשחק והם כמעט הצליחו את עם זה,למה כמעט? המשחק ניראה ברובו טוב,סירטוני מעבר מאוד מפורטים ולפעמים נדמה שאנחנו די דומים ל 360,במשחק עצמו יש אפקטים של עשן,צל, שנראים טוב,חלק מהשלבים מפורטים בצורה טובה,אולם שלבים שמפורטים מאוד,פה בדיוק יש בעיה,הWII סובלת מירידת פריימים,ולא פעם אחת,ופשוט רואים שלבים שכול כך מפורטים,קשים לה,להגיד שזה ממש פוגע במשחק? אי אפשר,אבל לפעמים קשה לכוון על אוייב עקב תקיעות,ככה שתחושה הכללית שיש קצת יותר מידי תקיעות,כאמור זה לא בכול השלבים אלא רק בכמה מהם.שלבים שהם בתוך שוכנות נראים דווקא די רע,אולי בגלל היכולת של WII אבל אני חושב שזה בגלל חוסר השקעה,חבל שפיצוצים והאש ניראים קצת זולים,הפרצופים מנגד דווקא בנויים בצורה דומה.
חבל שהמשחק סובל מחוסר איזון בגרפיקה,מצד אחד יש צל ועשן שנראים טוב,יש שלבים שנראים מצוין,אבל מצד שני יש כאלה עם יותר מידי פירוט,אין איזון וחבל,כי אני בטוח שעם מחשבה יותר נכונה בשלבים המשחק היה יכול להיות מבחינה גרפית מעולה.

[/IMG]
סאונד
שמעתם פעם,כדור פוגע במתכת?
למה אני שואל,כי כשבמשחק כדור פגע בברזל,הרעש היה כול דומה למציאות,שדיי הדהים אותי,אבל לא רק זה,כאמור בתחילת המשחק אנחנו זוכים לשמוע את מוסיקת הפס קול של סרט,וכשנכנסים לתוך המשחק עצמו,המשחק לא מאכזב,אנחנו שומעים צעקות,של אוייבים,כשיש קרב יש מן מוסיקת מתח כזאת שמצליחה להכניס את השחקן לעבירה מתוחה,הנשקים נשמעים שונים,זכוכיות מתנפצות נשמעים אמיתים,סך הכול מבחינת הסאונד המשחק לא מאכזב,פיצוצים,צעדים הכול נשמע נכון לאותו האפקט,ולא מצאתי איזשהו חיסרון שניתן להצביע עליו בברור.
משחקיות
אז האם זה משחק התגנבות? או שאפשר לרסס? תאמת? ניתן לעשות בערך את שניהם,המשחק תומך בתפיסת מחסה מאחורי קיר,ארגז,כול דבר שניתן להסתתר מאחורי,ושם ניתן לפעיל את הכוונת אוטומתית ודי בקלות ניתן להרוג את האויב,הכוונת אוטומטית מעולה,מדויקת,ומאוד עוזרת במשחק,מצד שני ניתן גם לירות בלי הכוונת למשל אם רוצים לכוון ישירות לראש,הכוונת האוטומתית לא יודעת לעשות כזה דבר.
במשחק אנחנו לא יכולים לאסוף חיים,אלא יש מדד פגיעות ברגע שהוא יורד צריך לתפוס מחסה אחרת מתים,נוח, ועובד מעולה.
לגבי תחומשת אני שיחקתי ברמה נורמלית,ולא נקעתי בלי תחמושת האוייבים מפילים מספיק תחומשת כמו כן במשחק פזורים ארגזים,ככה שזה לא רזידנט איבל,שצריך לשמור על כול כדור.
במשחק יש הרבה נקודות שמירה,ככה שלא צריך לדאוג.
האוייבים לא גאונים אבל יודעים לתפוס מחסה,יודעים לירות על עיוור,רק בעיה אחת יש האוייבים תופסים מחסה בכזאת צורה שניתן כמעט תמיד לירות להם ברגל או בקצה הראש,לא יודע אם זה במכוון אבל זה המצב,לכן די קל להרוג אוייבים במשחק הזה,כמו כן אם אנחנו קרובים מאוד לאויב,אפשר לשבור לו את ה צוואר,סף הכול מסיטים את הנונצק ימינה בצורה חדה לוחצים על A במקום מסוים על המסך ויש מן סירטון קצר איך אנחנו הורגים אותו,אגב את הקטע עם הA אנחנו פוגשים כמה פעמים במשחק,ככה שצריך ללחוץ בזמן ובמקום הנכון כדי לנצח.
בסעיף הזה אין תלונות,יש מגוון נשחקים,יש מפה שעוזרת אבל לא ממש שימושית כי יש מעין כמו מצפן שמכוון אותנו ואי אפשר ללכת לאיבוד.

[/IMG]
תוכן
בתור סוכן, המשימות שלנו יהיו לחסל מישהו,למצוא למצוא משהו,דברים רגילים שכולנו מכירים ממשחק פעולה אחרים,פה ושם יש חידוש,כמו למשל יש את השלב שכמו בסרט ג'ימס בונד,המרדף באתר הבניה עם כול הקפיצות מהמנוף גם במשחק יש את זה וכדי לאזן את עצמנו סך הכול אנחנו מזיזים את הג'ויסטיק בנונצ'ק ימינה או שמאלה,יש גם שלב מאוד קצר אבל יחודי שבו כזכור במשחק הקלפים נותנים לנו סם ואנחנו צריכים להגיע לרכב שלנו,אז במשחק אנחנו רואים מטושטש מאוד קצת עקום ומעוגל כזה,וזה ממש מקשה עלינו ללכת,מאוד נחמד השלב הזה,אבל זהו בעצם אין חידושים.
המשחק עצמו לא ארוך לא בדקתי בדיוק אבל אני מעריך אין למשחק 10 שעות משחק,אמנם יש לו אפשרות למולטי שיכולה למי שאוהב לשחק ב רשת לתרום יותר לערך של המשחק.
שליטה
פה ומתגלה בעיה רצינית במשחק,השליטה,אמנם הכוונת מגיבה די מדויק לתזוזת השלט אך במצב שבו מזיזים את הכוונת לקצה המסך כדי להתסובב,זה קצת מגושם,קשה להסביר את זה אבל מי שיחק ב רזידנט איבל 4 ,יראה שיש הבדל באיכות השליטה,אם רוצים להטעין את הנשק משקשקים ב נונצק,כדי לשבור צוואר לאויב מסיטים את הנוצק בצורה חדה,וזהו בערך כול ההקטע של החיישנים,חבל.

[/IMG]
סיכום
אז עוד משחק כושל? לא ממש.
הוא לא מושלם,יש בעיה של קצב הפריימים בחלק מן השלבים,השליטה לא הכי נוחה,לא הכי ארוך,אך לדעתי הוא כן מעניק אקשן ממשחק של פעולה,הוא ניראה טוב ברובו,הרבה יריות,הרבה הריגות,נכון אין כול מיני טריקים של 007,וגם מאופן תמוהה העלילה היא בכלל של קזינו רויאל,אך השלבים מגוונים,הסאונד טוב,והוא לוקח את כול הקטעים הטובים מהסרט,אולם לתת לו ציון גובהה בגלל זה אי אפשר,בעיקר בגלל הקצב פריימים והשליטה.וחבל כי אחרת זה היה משחק באמת מעולה.
ציון סופי: 75