אהלן,
Codemasters ממשיכה להפציץ, ואחרי שכבר שיחקנו בGRID, ולפני שנגענו או שמענו יותר מידי על DiRT 2, הוזמנו היום לצפות
בטריילר InGame הראשון של המשחק החדש, FUEL.
אז אחרי שלפני כמה חודשים קיבלנו מידע ראשוני, עם
טריילר של המפתחים על המשחק, היום עודכנו עם
הטריילר הרשמי. לדעתי, עשוי טוב, כמו שרק הם יודעים לעשות טריילר למשחק מרוצים.
מפתחת: CodeMasters, ASOBO
פלטפורמות: PC, Xbox 360, Playstation 3
תאריך יציאה: איי שם בשנת 2009.
אני שמח לעדכן אתכם במידע שכן ניתן לנו על המשחק, הכל מתורגם, אין עוד מידע רשמי בעברית.
עלילה (או שלא?)
על פי סבסטיאן וולחצ' (Sebasttian Wloch), הסיפור של המשחק הוא בעצם על ההתחממות הגלובאלית, במשחק בעצם ניפגש פנים מול פנים עם איתני הטבע. ניפגש עם סופות גשמים, רוחות חזקות במיוחד, טורנדואים ועוד (כן, בזמן הנהיגה!). קבוצה של נהגים מטורפים, קופת לאזורים אשר שם ההתחממות הגלובאלית הגיעה לשיאה, ומתחרים אחד עם השני בתנאים קשים במיוחד (הנהגים הם ככל הנראה הדמויות שנוכל לשחק איתם במשחק, אם בכלל יש בחירת דמויות), על מנת למצוא את מסלולי אקסטרים, מההכי קשים והמאתגרים מכולם.
שאר מידע
דויד דאדין (David Dedein) וסבסטיאן הוסיפו, שזהו ככל הנראה משחק המרוצים הראשון, בו השחקן יכול לנהוג לכל מקום שירצה, על פני עולם שלם שמסתרע על פני 5000 ק"מ, בהכי סטייל שיש!
Fuel נותן מערכת מזג אוויר משתנה ואמיתית, יום ולילה ועוד. אסונות הטבע בעצם מאלצות את השחקן להשתמש בנתיבי דרך אחרים (כאמור, 5000 ק"מ), על מנת לעקוף את איתני הטבע, ולשוב למסלול.
"לראות טורנדו באמצע המסלול, זה מאוד מרגש, אך יכול ליהיות מאוד מפחיד לפעמים. ברגע שהטורדנו יכיע לכיוונכם, לא רק שתצטרכו להתחמק ממנו בדרך כלשהי, גם תצטרכו לנסות לא להפגע מאובייקטים שיש על המסלול, אשר יתחילו לעוף באוויר כתוצאה מהטורדנו. כמו כן, יכול ליהיות מצד שבו האדמה תתחיל לקרטע לפעמים. היא ניתנת להריסה" (יעניין אותי לראות בקע שלם באדמה D: ), כך מספר דויד.
הדבר המרגש במשחק, הוא החופש, אשר לא נראה בשום משחק אחר. אתה יכול ללכת לכל מקום שתרצה, וזה יוצר חוויה לשחקן אשר לא נראתה בשום מצב במשחקים.
במשחק נוכל להתחרות עם כלי רכב כמו מכוניות שטח, אופנועים, טרקטורונים ועוד.
כמו כן, למשחק יהיה מצב מולטיפלייר, אשר בו שחקנים יוכלו לנהוג ביחד לכל מקום שירצו, ואפילו לסיים משימות תוך כדי נהיגה בעולם הפתוח.
דעה אישית
לCodemasters כבר יש ניסיון רב עם משחקי מירוצים, DiRT, GRID, עכשיו FUEL, ובקרוב DiRT 2. אחרי GRID המוצלח, אני מאמין שיש המון ציפייה בקרב השחקנים לFUEL. מספיק נפילה קטנה או כמה באגים והגיימרים יוכלו להגיד שהמשחק אכזבה, למרות שהוא אולי יקבל ציונים יפים בקרב האתרים (שאולי יורידו לו ציון, בגלל האכזבה).
בואו נאמר שעד שלא יהיה דמו, לא נוכל לדעת כלום. אבל הציפיות שלי מאוד גבוהות מהמשחק. ומפתחי המשחק, והביקורות Prieview שלו מתערוכת הGC 2008, גם הוצג לראשונה.
רבים בטח ישוו את המשחק לPure, בגלל השמות שדיי דומים, וגם בגלל ששניהם כביכול מרוצי אקסטרים הזויים, אך הדבר היחיד שמבדיל ביניהם הוא שיש בשניהם טרקטורונים (שבFUEL יש יותר). יש רבים שגם אולי יזכרו בMotorStorm, משחק המירוצים off road לPS3.
לפי מה שרואים בסירטונים ובתמונות, הגראפיקה לא רעה, ויש אולי כמה שיפורים מGRID (למרות שאמרו שבDiRT 2 הגראפיקה תיהיה כמו בGRID עם שיפורים קלים, כך שמבחינת הגראפיקה הכל פתוח לטעמי). ומבחינת ממשק אני מאמין שהוא לא יהיה רחוק מGRID, למרות שאולי הוא יהיה יותר ריאליסטי במובן של מרוצי שטח כבדים.
ומה מגזינים אומרים?
GameSpot: (
קישור למאמר)
1) “Fuel's arcade-style action [is] instantly accessible and, more importantly, fun to play”
2) “Fuel looks set to strike a chord with extreme racing fans”
PlayStation Magazine:
1)“Fuel isn’t just big, it’s epic”
2)“knockabout multi-class pack racing on and off road”
תמונות
לתמונות החדשות שהגיעו עם יציאת הטריילר, כאן.
לעוד תמונות, לחצו
כאן.
אעדכן עוד מידע כשייצא.