FUEL דיון ראשי! - משחקים Vgames - קהילות

נושא: FUEL דיון ראשי!
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת משחקי פעולה

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 19.01, 15:06

ברירת מחדל FUEL דיון ראשי!

אהלן,
Codemasters ממשיכה להפציץ, ואחרי שכבר שיחקנו בGRID, ולפני שנגענו או שמענו יותר מידי על DiRT 2, הוזמנו היום לצפות בטריילר InGame הראשון של המשחק החדש, FUEL.
אז אחרי שלפני כמה חודשים קיבלנו מידע ראשוני, עם טריילר של המפתחים על המשחק, היום עודכנו עם הטריילר הרשמי. לדעתי, עשוי טוב, כמו שרק הם יודעים לעשות טריילר למשחק מרוצים.

מפתחת: CodeMasters, ASOBO
פלטפורמות: PC, Xbox 360, Playstation 3
תאריך יציאה: איי שם בשנת 2009.

אני שמח לעדכן אתכם במידע שכן ניתן לנו על המשחק, הכל מתורגם, אין עוד מידע רשמי בעברית.

עלילה (או שלא?)

על פי סבסטיאן וולחצ' (Sebasttian Wloch), הסיפור של המשחק הוא בעצם על ההתחממות הגלובאלית, במשחק בעצם ניפגש פנים מול פנים עם איתני הטבע. ניפגש עם סופות גשמים, רוחות חזקות במיוחד, טורנדואים ועוד (כן, בזמן הנהיגה!). קבוצה של נהגים מטורפים, קופת לאזורים אשר שם ההתחממות הגלובאלית הגיעה לשיאה, ומתחרים אחד עם השני בתנאים קשים במיוחד (הנהגים הם ככל הנראה הדמויות שנוכל לשחק איתם במשחק, אם בכלל יש בחירת דמויות), על מנת למצוא את מסלולי אקסטרים, מההכי קשים והמאתגרים מכולם.

שאר מידע

דויד דאדין (David Dedein) וסבסטיאן הוסיפו, שזהו ככל הנראה משחק המרוצים הראשון, בו השחקן יכול לנהוג לכל מקום שירצה, על פני עולם שלם שמסתרע על פני 5000 ק"מ, בהכי סטייל שיש!
Fuel נותן מערכת מזג אוויר משתנה ואמיתית, יום ולילה ועוד. אסונות הטבע בעצם מאלצות את השחקן להשתמש בנתיבי דרך אחרים (כאמור, 5000 ק"מ), על מנת לעקוף את איתני הטבע, ולשוב למסלול.

"לראות טורנדו באמצע המסלול, זה מאוד מרגש, אך יכול ליהיות מאוד מפחיד לפעמים. ברגע שהטורדנו יכיע לכיוונכם, לא רק שתצטרכו להתחמק ממנו בדרך כלשהי, גם תצטרכו לנסות לא להפגע מאובייקטים שיש על המסלול, אשר יתחילו לעוף באוויר כתוצאה מהטורדנו. כמו כן, יכול ליהיות מצד שבו האדמה תתחיל לקרטע לפעמים. היא ניתנת להריסה" (יעניין אותי לראות בקע שלם באדמה D: ), כך מספר דויד.
הדבר המרגש במשחק, הוא החופש, אשר לא נראה בשום משחק אחר. אתה יכול ללכת לכל מקום שתרצה, וזה יוצר חוויה לשחקן אשר לא נראתה בשום מצב במשחקים.

במשחק נוכל להתחרות עם כלי רכב כמו מכוניות שטח, אופנועים, טרקטורונים ועוד.

כמו כן, למשחק יהיה מצב מולטיפלייר, אשר בו שחקנים יוכלו לנהוג ביחד לכל מקום שירצו, ואפילו לסיים משימות תוך כדי נהיגה בעולם הפתוח.

דעה אישית

לCodemasters כבר יש ניסיון רב עם משחקי מירוצים, DiRT, GRID, עכשיו FUEL, ובקרוב DiRT 2. אחרי GRID המוצלח, אני מאמין שיש המון ציפייה בקרב השחקנים לFUEL. מספיק נפילה קטנה או כמה באגים והגיימרים יוכלו להגיד שהמשחק אכזבה, למרות שהוא אולי יקבל ציונים יפים בקרב האתרים (שאולי יורידו לו ציון, בגלל האכזבה).
בואו נאמר שעד שלא יהיה דמו, לא נוכל לדעת כלום. אבל הציפיות שלי מאוד גבוהות מהמשחק. ומפתחי המשחק, והביקורות Prieview שלו מתערוכת הGC 2008, גם הוצג לראשונה.

רבים בטח ישוו את המשחק לPure, בגלל השמות שדיי דומים, וגם בגלל ששניהם כביכול מרוצי אקסטרים הזויים, אך הדבר היחיד שמבדיל ביניהם הוא שיש בשניהם טרקטורונים (שבFUEL יש יותר). יש רבים שגם אולי יזכרו בMotorStorm, משחק המירוצים off road לPS3.

לפי מה שרואים בסירטונים ובתמונות, הגראפיקה לא רעה, ויש אולי כמה שיפורים מGRID (למרות שאמרו שבDiRT 2 הגראפיקה תיהיה כמו בGRID עם שיפורים קלים, כך שמבחינת הגראפיקה הכל פתוח לטעמי). ומבחינת ממשק אני מאמין שהוא לא יהיה רחוק מGRID, למרות שאולי הוא יהיה יותר ריאליסטי במובן של מרוצי שטח כבדים.

ומה מגזינים אומרים?
GameSpot: (קישור למאמר)

1) “Fuel's arcade-style action [is] instantly accessible and, more importantly, fun to play”
2) “Fuel looks set to strike a chord with extreme racing fans”

PlayStation Magazine:

1)“Fuel isn’t just big, it’s epic”
2)“knockabout multi-class pack racing on and off road”

תמונות

לתמונות החדשות שהגיעו עם יציאת הטריילר, כאן.

לעוד תמונות, לחצו כאן.

אעדכן עוד מידע כשייצא.

נערך לאחרונה על ידי RoDeX, 19.01 בשעה 17:45.

בברכה, אסף.
מנהל קהילת פעולה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DarkByakugan

נינג'ה בלגי

#2   פורסם: 19.01, 19:50

יפה אסף
אני לא הכי בעניין של מירוצים... אבל זה נשמע ממש מגניב.
לא נשמע ממש אמין שיש טורנדו בחוץ ואתה מתחרה..

משחקים מקוריים שנמצאים ברשותי:
Left 4 Dead, Team Fortress 2, Unreal Tournament 3, CoD: WaW, AudioSurf, Portal, All Half Life 2 collection and Portal.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#3   פורסם: 19.01, 20:15

אני חייב לציין שהתמונות נראות יותר מרשימות מהטריילר לדעתי
עד עכשיו נראה שיש למה לחכות...

Currently Playing: Guitar Hero World Tour, Halo 3

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של .:Shlomix:.

נינג'ה בלגי

#4   פורסם: 19.01, 21:50

סיכום טוב. מצפה למשחק בקוצר רוח...

^מהירות האור גדולה ממהירות הקול,
זאת הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה^

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#5   פורסם: 20.01, 06:48

אני רואה שיש לא מעט אוהבי מירוצים פה

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#6   פורסם: 20.01, 12:07

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
אני רואה שיש לא מעט אוהבי מירוצים פה
כן, אבל אני לא אוהב משחקים כמו פורצה, כנראה כמו הרוב כאן.
אני אוהב משחקים מלאי אקשן כמו PURE ששם מתלהבים ונהנים ולא סתם חושבים איך לעבור את הסיבוב חחח

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת משחקי פעולה

#7   פורסם: 20.01, 13:46

אני נהנה מכל סוגי המירוצים, עדיפות למרוצי שטח ואקסטרים. כשייצא הדמו נראה מה יהיה גורלו של FUEL

בברכה, אסף.
מנהל קהילת פעולה.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#8   פורסם: 20.01, 16:39

הלוואי שהרוב היו אוהבים פורצה. נכון לעכשיו אנחנו רק 4 שחקנים.
תשמעו אם אתם רוצים לארגן מפגשים במשחק מיריצים אחר רק תגידו איזה כדי שנוכל להתארגן על עותק (כל אחד בדרכו שלו)

Currently Playing: Guitar Hero World Tour, Halo 3

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של zombit

מנהל פורום Xbox

#9   פורסם: 21.01, 16:12

אני חובב משחקי מירוצים, בעבר התחברתי למירוצי ארקייד ורק פורזה שינה לי את התפיסה למרות
שאני עדיין נהנה ממשחקי מירוצי ארקייד ו-Fuel נראה מעניין ביותר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של osher4441

מצליחן

#10   פורסם: 21.01, 16:27

אני מעריץ משחקי שטח....למשל 4X4 הקלאסי היה אחד האהובים עליי.
פורצה בהחלט המשחק סימולצית נהיגה הכי טוב מבחינתי.
מחכה ל FUEL בקוצר רוח!

GTA IV FAN
The Son Of Mom And Dad

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#11   פורסם: 26.01, 23:02

אני חושב שבהחלט מדובר בתרד למשחק ראוי. Fuel, מעבר להיותו משחק מרוצי שטח, נראה לי כמו אחד הפרוייקטים (אם לא הפרוייקט) הכי שאפתניים ומרשימים לקונסולות הדור הבא.

יש לו כמה גימיקים מעניינים כמו עולם משחק פתוח לחלוטין שבו יהיו פזורות 200 משימות צד ותחרויות כמו בBurnout Paradise האחרון שפותחות כל מיני רכבים וחלקים חדשים (מתוך מבחר של 70 רכבי שטח החל מאופנועים ובאגי ועד ג'יפי ענק), וזה בנוסף לקמפיין שיכיל 75 תחרויות מובנות.
גם הגימיק של מזג האוויר ההרסני על סופות הטורנדו והחול שלו יכול להוסיף עניין למשחק, והאפשרות ליצור מסלולים בעצמכם בעולם הפתוח של המשחק (כולל בחירה של מזג האוויר) ואז להזמין אליהם חברים להתחרות באונליין נשמעים מצויין.

אבל מה שבאמת הופך אותו למיוחד זה הגודל. אם מישהו פיספס: מדובר ב5000 מייל מרובעים של אזור משחק (ולא 5000 קמ"ר כמו שRodex כתב בטעות). וכל זה בלי זמני טעינה במשחק עצמו.
5000 מייל מרובעים הם בערך 14000 קמ"ר. זה שני שליש מהשטח של כל מדינת ישראל! אין עוד אף משחק היום שמתקרב בכלל לשטח העצום הזה (ובשיטות המסורתיות של פיתוח משחקים גם לא יהיה משחק כזה כי להכניס את כל המידע הזה צריך בערך כמה דיסקים של בלוריי). Just Cause למשל היה משחק שלא מזמן התגאה בשטח של 1000 קמ"ר.

השיטה שבה המשחק משתמש בשביל לייצר את התוכן נקראת Procedural Generation: טכנולוגיה שבה מתחילים מ"גרעין" מסוים, ובאמצעות אלגוריתם הגרעין הזה מייצר כל פעם את אותה התוצאה הסופית. כל שינוי של הגרעין ישנה משמעותית את התוצאה הסופית (בדומה לפרקטלים, אם מישהו מכיר). בצורה הזו אפשר לשמור את הגרעין והאלגוריתם, במקום לשמור את כל התוצאה שתופסת מקום הרבה יותר גדול.
יש עוד משחקים שהשתמשו בטכנולוגיה דומה: Just Cause למשל גם עשה את זה עם השטח של המשחק (בסקאלה קטנה יותר), Diablo ומשחקים דומים יצרו כמות עצומה של מבוכים אקראיים בצורה פרוצדורלית, וSpore עשה את אותו הדבר עם עורך היצורים המדהים שלו (שבו לא משנה איך תבנו את היצור, הוא ידע "ללמוד" כיצד להשתמש בגפיים שלו בשביל לנוע. וכך מתאפשר מגוון עצום של יצורים שונים). גם הAI Director במשחק Left 4 Dead מייצר "תסריטים" שונים בצורה דומה וכך כל סשן משחק נראה שונה.

FUEL נראה כמו עוד צעד ענק בכיוון הזה. השאלה הגדולה היא האם המשחק עצמו יצליח לעמוד בכמות הענקית של השטח שעליו הוא יתפרס, כי יותר מידי שטח ופחות מידי משחק זה מתכון בדוק לאסון.
גם החברה שמפתחת אותו היא לא זו שאחראית למשחקי המרוצים של Codemasters אלא חברה אחרת ולא מוכרת שהביאה בעבר משחקים גרועים כמו WallE, ולכן לא ברור מה יצא מהמשחק. אבל במקרה הכי גרוע, זה הולך להיות דמו טכנולוגי מאד מרשים ומעניין.

בכל מקרה, הנה קישור לראיון של Edge עם המפתחים:
http://www.edge-online.com/magazine/...uel?page=0%2C0

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#12   פורסם: 29.01, 08:24

תמונות חדשות

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#13   פורסם: 29.01, 13:27

נראה טוב מלבד השמיים. הם לא נראים משהו...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת משחקי פעולה

#14   פורסם: 29.01, 14:07

דווקא הייתי אומר ששמיים זה משהו מרכזי במשחק, אני חושב שהוא כן נראה טוב (לא שהם לא היו משקיעים בו אם הוא מרכזי).

בברכה, אסף.
מנהל קהילת פעולה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#15   פורסם: 12.02, 15:47

וסוף סוף טריילר עם קצת גיימפליי מהמשחק עצמו:
http://www.gametrailers.com/player/45335.html?type=
הגרפיקה היא לא המיטב שראינו במרוצים, אבל מדובר במשחק עולם פתוח אז אני מניח שזה נסלח. הגיוון של כלי הרכב נראה מצויין לדעתי, ונקווה רק שהם באמת מתנהגים שונה.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של Death_119

שואף לשלמות

#16   פורסם: 12.02, 18:01

איך עולם פתוח מסתדר עם המירוצים במשחק?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של golgolon

שחקן PS3 שנותן בראש!

#17   פורסם: 12.02, 18:23

ידוע אם יהיה בזה תרגילים כמו בPURE?

כי בערך בשניה 42 רואים אותו עושה כזה תרגיל

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת משחקי פעולה

#18   פורסם: 12.02, 18:45

הטריילר לא רע, אבל ציפיתי ליותר קטעי משחקיות ממושכים, ובמקום זה קיבלנו שנייה אחת מכל קטע, לא יכולתי לראות כלום מכלום.

בברכה, אסף.
מנהל קהילת פעולה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#19   פורסם: 12.02, 21:24

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
איך עולם פתוח מסתדר עם המירוצים במשחק?
כמו בBurnout Paradise (או GTA וכו') - רק שכאן העולם פי מאה יותר גדול (ואפשר ליצור מרוצים בעצמך.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של !~Tr00Per~!

שואף לשלמות

#20   פורסם: 12.02, 21:37

נראה אחד הטובים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Death_119

שואף לשלמות

#21   פורסם: 12.02, 21:47

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
כמו בBurnout Paradise (או GTA וכו') - רק שכאן העולם פי מאה יותר גדול (ואפשר ליצור מרוצים בעצמך.
אבל ב-GTA זה לא באמת מירוצים, זה איזה גימיק שבא לגוון את המשימות. אני גם מאוד מקווה שזה לא יהיה כמו GTA כי כמשחק מרוצים הוא מחורבן.

לגבי פארדייס אני לא יודע כי לא שיחקתי בו מלבד הדמו. אבל גם שם הייתה סביבה מאוד מוגבלת. איך בדיוק סביבה כל כך גדולה תתרום למשחק מירוצים? אתה תסע במירוץ לאיפה שתרצה, תאבד את כל המירוץ למעשה וסתם תאבד את הדרך במרחבים האין סופיים. אז מה הקטע?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#22   פורסם: 12.02, 22:36

אני לא יודע איך זה בדיוק יעבוד. בגלל זה צריך לחכות למשחק עצמו מן הסתם...

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#23   פורסם: 22.02, 17:01

יצא טריילר חדש למשחק:
http://www.gametrailers.com/player/45772.html

ויצאו גם שתי כתבות Hands-on שלא כל כך מסכימות אחת עם השניה.
לפי יורוגיימר הנהיגה איטואיטיבית ונוחה:
http://www.eurogamer.net/articles/fuel-hands-on?page=1
ציטוט:
It's early days for FUEL, which makes it almost impossible to draw any real conclusions from the snippets we were able to play, but it's easy to see the potential. With a solid racing engine, a dynamic and varied openworld to explore and the option to create your own races wherever you like, there's no reason why dedicated racing fans shouldn't be looking forward to this.
בעוד Joystiq אומרים שנראה כאילו השקיעו במשחק המון בטכנולוגיה, ובזמן שנותן למפתחים (עד יוני) כדאי שישקיעו בגיימפליי של הנהיגה על מנת להציל את המשחק מבינוניות:
http://www.joystiq.com/2009/02/20/jo...hands-on-fuel/
ציטוט:
Codemasters made a point to state FUEL has been in development for at least four years. From what we played, we'd wager that most of this time has been spent developing the technology, not the gameplay. Given that the game is due to roll onto shelves in May, Asobo will have to cram another four years of polish into three months in order to save FUEL from mediocrity.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#24   פורסם: 24.04, 14:02

טריילר חדש למשחק. צוחקים קצת על GTA4?
http://www.gametrailers.com/player/48388.html

בנוסף התרשמות של יורוגיימר:
הם אומרים שעדיין יש דברים לשפר בהתנהגות הכביש של הרכבים, אבל שהמשחק מתחיל להיראות כמו משהו ענקי.
http://www.eurogamer.net/articles/fuel-hands-on_7_9
ציטוט:
It will be fascinating to see how FUEL plays once it's online. In the few races we've had access to in the offline mode, it's shaping up nicely to be a breezy, arcade sandpit with an extraordinary amount to do.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד
1

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא