Fifa 2009 ל- XBOX 360
אוקי לפני שאתם מתחילים לקרוא את זה אני רוצה להגיד משהו. כל מי שאי פעם שיחק/ראה/ניסה את הגרסה למחשב שימחק את כל מה שהוא זוכר ויפנה מקום לגרסה של ה-360 שהיא שונה בהרבה מגרסת המחשב.
גרפיקה
קודם כל אני יתחיל מזה שהשחקנים נראים ממש אמיתיים ממבנה הגוף ועד השערות שנראות פשוט מדהים (אם זה אפרו, קוצים, שיער חלק ועוד הרבה תסרוקת נוספות).
התלבושות של השחקנים לא "דבוקות" להם לגוף אלא זזות בהתאם לתנועה של השחקן מה שהופך את המשחק גם להרבה יותר אמיתי והשחקנים כבר לא נראים כמו רובוטים (המשך במשחקיות).
האצטדיונים הרבים שמופיעים במשחק והאוהדים בהם מכניסים אותך לאווירה של המשחק אם זה באצטדיון קטן בליגה השלישית של אנגליה או במשחק חשוב של מנצ'סטר יונייטד או כל קבוצה גדולה אחרת. הדשא נראה ממש אמיתי ובריצה מהירה אם שחקן אפשר לראות אפילו את הבוץ יוצא מהדשא. האוהדים כבר לא נראים כמו מלבנים מוזרים בצורה של בן אדם, יש להם תלבושות שונות ואת חלקם תוכלו גם לראות מנופפים בצעיפים וכו'.
אפשר גם לראות את הספסל של השחקנים המחליפים במשחק אבל בינתיים אין את השחקנים המחליפים שם וכנראה שאת זה נראה בגרסה הבאה של המשחק.
משחקיות
המשחקיות היא פשוט מדהימה והתזוזה של השחקנים היא מצוינת ולעשות דריבל עם רונלדיניו יראה ממש אמיתי ומשכנע. ניתן לראות את ההבדל אפילו בדברים הקטנים אם זה הריצה של השחקן או סתם פניה לאחד מהצדדים. במשחקיות פיפא מנצחת בגדול ואי אפשר להתווכח אם זה בכלל.
בנוסף לכך ניתן לשנות את השפה של הפרשנות בהתאם לליגה אם זו ליגה אנגלית, ספרדית, גרמנית, הולנדית, פולנית וכו' ע"י הורדה של תוסף מה-marketplace בשפות שונות מאנגלית ועד הונגרית ועוד.
מצבי משחק
בפיפא ישנם לא מעט מצבי משחק והנה כמה מהם:
"הארנה" – דומה למצב של האימון במחשב אבל עם שחקן אחד (ניתן לשנות אותו בהגדרות לכל אחד שקיים במשחק). מתאים לאימון של תרגילים שונים, בעיטות וכו', אין אפשרות להתאמן בבעיטות חופשיות שזה דבר שקצת חסר לי, אבל אפשר לבעוט מכל מקום במגרש ללא חומה שזה בכל זאת נחמד. אפשר להעביר הרבה זמן בארנה וישנם גם אצ'יוומנטים שקשורים לכך ככה שאני מאמין שלכל אחד יבלה שם כמה זמן.
משחק יחיד/מהיר – אפשר לשחק במשחק אחד ללא Manager וכו', במשחק מהיר הקבוצות נבחרות ע"י הקבוצה האהובה עליך בפרופיל והיריבה שלה, ובמשחק יחד ניתן לשנות את המגרשים, הגדרות, קבוצות, תלבושות ועוד' בנוסף אפשר לשחק בתור שחקן אחד מהקבוצה ולא רק הקבוצה כולה.
create player –קודם כל אתם מעצבים את השחקן שלכם כמו בהרבה משחקי ספורט רק הרבה יותר משוכלל, תוכלו לשנות כל חלק בפנים, את השיער, הגבות, הזקן (אם תרצו) ואחר כך תעברו לגובה שיהיה מאוד משמעותי לגבי התפקיד של השחקן שתרצו ליצור (לבלם תהיה עדיפות של גובה למשל או אם תרצו לנצח בקרבות גובה בקרנות/ בעיטות חופשיות). בנוסף לשם שלכם תוכלו להוסיף commentary name מתוך רשימה ארוכה שזה השם שבו יקראו לכם כל הפרשנים.
אחרי שתסיימו ליצור את השחקן תוכלו להוסיף אותו לקבוצה או לעבור איתו למצב הבא: be a
pro.
be a pro - המצב הזה השתדרג הרבה מהגרסה הקודמת של פיפא וכעת אפשר לשחק בקמפיין של עד 4 עונות מלאות בכל אחת מהליגות שיש בפיפא ובנוסף גם אפשר לשחק בנבחרת שלכם אבל אז תצטרכו לסמן שתבנו את השחקן שאתם ממדינה אחרת ולא ישראל מהסיבה שאין עוד את הנבחרת שלנו. את השחקן שבניתם או זה שבחרתם מתוך הקבוצה תוכלו לפתח באמצעות נקודות שתקבלו בהתאם למשימות שתבצעו, כלומר, לפני כל משחק תקבלו את רשימת הדברים שעליכם לבצע במשך המשחק, אם זה לבעוט 4 פעמים למסגרת, להבקיע שער, לקבל ציון של לפחות 7.0 ועוד. המשימות יהפכו לקשות יותר ויותר בהתאם לרמה שאיתה תגיעו עם השחקן.
קודם כל בתחילת כל עונה אתם מתחילים לשחק בקבוצת המחליפים (ה-reserves) וכאשר תרשימו תוכלו לעלות לקבוצה הראשונה, להיות אהוב הקהל, קפטן ו"אגדה" ואותו דבר גם בנבחרת במקביל.
בסוף כל עונה תוכלו לחתום בקבוצה אחרת מה שהופך את המצב הזה לעוד יותר לא משעמם.
בנוסף תוכלו לשתף חברים במצב ה-be a pro שלכם ולתת להם גם לשחק איתכם בקבוצה או לדלג על משחקים - simulate
manager - מצב המנג'ר הוא המצב ההכי מגוון בפיפא וכולל הרבה אפשרויות רכישת שחקנים בהתאם לתקציב שלכם בכל קבוצה, מכירתם, חתימה עם ספונסרים בתחילת כל עונה שיכניסו עוד כסף למועדון, פיתוח שחקנים צעירים, שינוי הטקטיקה שבה תרצו לשחק (חדש!), זכייה בתארים (גביעים, ליגות) ומעבר בין קבוצות בכל סוף עונה.
טורנירים – כל הליגות והגביעים הקיימים בפיפא אבל ללא עונות, כספים, אי אפשר למכור שחקנים אלא רק הטורניר עצמו.
xbox live – אני לא יכול לכתוב על המצב הזה הרבה כי עוד לא ניסיתי אותו אבל אני מאמין שהנתונים מדברים בעד עצמם – מליון ורבע משחקים בפיפא כל יום! וזה כבר אומר משהו על המצב הזה. מאפשר משחק של עד 10 על 10, ליגות, משחקים יחידים ועוד. התוסף החדש Adidas Live מעדכן את הנתונים של השחקנים בלייב בהתאם למה שקורה במציאות מהי הכוונה? אם באותו שבוע לרונאלדו לא הלך טוב במשחק הליגה האחרון אז גם במשחק פיפא בלייב הנתונים שלו ישתנו ויהיה יותר קשה לבעוט איתו, לדרבל ועוד..
כמובן שיש עוד הרבה דברים לכתוב על המשחק הזה אבל אם אני ימשיך לכתוב זה פשוט לא ייגמר, בסך הכול מדובר במשחק מצוין שכל אחד חייב לעצמו גם אם הוא לא חובב גדול של כדורגל. הגרפיקה המצוינת, המשחקיות המדהימה ועוד הרבה דברים הופכים אותו למשחק הספורט הגדול של השנה ואולי לפי נתוני המכירות גם של כל הזמנים.