משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

Poppet of Truth

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
18.04, 14:07
|
|
מיקרוסופט מאריכה את האחריות ל-3 שנים על תקלת הE74
אני מניח שאת הרקע כולם מכירים:
בעיית הRROD שהיתה נפוצה בעבר היתה תקלה חמורה שמיקרוסופט החליטה בדיעבר להאריך את האחריות עליה משנה אחת לשלוש שנים, אחרי תלונות רבות של משתמשים.
בתקופה האחרונה יצאו דגמים חדשים, ולמרות שהתמעטו התקלות הללו, תקלה אחרת עם הודעת שגיאה E74 התחילה להופיע אצל חלק מהמשתמשים:
בהתחלה מיקרוסופט החליטה לשמור על מדיניות קשוחה, שבה התקלה הספציפית הזו מכוסה לשנה אחת בלבד באחריות, בניגוד לתקלת הRROD.
אבל לאחרונה התחיל להיווצר קצת רעש ותלונות רבות יותר בנוגע לתקלה הזו, ומיקרוסופט החליטה להגדיל את האחריות לתקלת E74 ל-3 שנים, בדומה לRROD.
http://www.gamezine.co.uk/news/d%C3%A9but-trailer-ps3-360-end-eternity-$1287835.htm
שימו לב שהתקלה לא בהכרח זהה. לפי מיקרוסופט, ההודעה יכולה להיגרם בגלל שלל בעיות שונות ורובן לא מצריכות תיקון. יכול להיות שמדובר בתקלת חומרה כללית (בדומה לRROD), אבל גם כבל וידאו שלא מחובר היטב יכול לגרום להודעה הזו. ולכן, לפני שאתם ממהרים לשלוח את הקונסולה לתיקון (מה שאולי פחות רלוונטי כאן בישראל), כדאי שתבדקו קודם שהכל מחובר כמו שצריך.
http://kotaku.com/5216447/microsoft-...yline=true&s=x
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
18.04, 16:55
|
|
|
התקלה הזאת יכולה להיות בפאלקון וג'אספר או רק בג'אספר?
|
|
|
|
|
|
אלוף הילו 3

|

|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
18.04, 19:37
|
|
|
זה צעד נכון, ונקווה שלעולם לא נזקק לו...
|
Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.
|
|
|
|
|

מנהל פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
18.04, 20:26
|
|
עדיין לא ברור למרות שמייקרוסופט ניסו "בערך" להסביר, עדיין זה נשמע כמו הטבעת הארורה.
|
ציטוט: |
 |
|
|
When Microsoft announced they were extending their warranty for Xbox 360s that received a E74 error, I was curious how different the code was from the red ring of death. Not very, it turns out.
I contacted the company earlier this week to find out what a E74 code meant and whether it was possibly just a rebranded red ring of death.
Here's what they told me:
Once a repair is made and a person gets their 360 back, does the clock reset for the extended warranty in regards to this error?
No. The same terms of the three-year warranty associated with three flashing red lights error apply.
We reported in 2007 that Microsoft was reworking their 360s to no longer give the red rings to report certain errors because people were sometimes misconstruing them. Is that the case?
No, that is not accurate.
Can a 360 still get a red ring error, aka the red ring of death?
Yes, the three flashing red lights error message can still be present on the console in the event of certain general hardware failures. We have made improvements to the console that will reduce the likelihood of an occurrence of this issue. The majority of customers who own Xbox 360 consoles have a terrific experience from their first day, and continue to, day in and day out.
Is the e74 code a replacement for the red ring of death?
No. The E74 error message can indicate the general hardware failure that is associated with three flashing red lights error on the console. This issue remains relatively narrow in scope and a very small percentage of our customers have contacted us about this issue. Again, we have already made improvements to the console that will reduce the likelihood of an occurrence of this issue. But wait. What's with the contradiction? How can an E74 error message apply to the same hardware failures that are associated with a red ring if they're not the same?
"In some cases there is no difference. As we said, the E74 error message and three flashing red lights can in some cases indicate the same general hardware failure. However, it is not the same failure mode in all cases and there is no single root cause for these malfunctions."
So it sounds like there is an overlap between hardware issues that cause the E74 message and hardware issues that cause the red ring of death. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אלוף הילו 3

|

|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
18.04, 21:35
|
|
|
E74 זאת הדרך של מיקוסופט להגיד "עשינו משהו ב-71יותר טוב מ-E3!"
|
Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
18.04, 22:39
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
E74 זאת הדרך של מיקוסופט להגיד "עשינו משהו ב-71יותר טוב מ-E3!" |
|
|
|
|
חח חזק.
הם פשוט לא לומדים...
אני בטוח שה יפגע במכירות של הקונסולה הבאה שלהם וכולם יחכו הרבה זמן לפני שהם יקנו אותה כדי להיות בטוחים שאין תקלה כזאת.
|
^מהירות האור גדולה ממהירות הקול,
זאת הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה^
|
|
|
|
|

Poppet of Truth

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
19.04, 00:06
|
|
|
אגב, זו בכלל המלצה חמה לחכות שנה מההשקה של הקונסולה לפני שקונים אותה. כל קונסולה
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
19.04, 06:32
|
|
|
נכון, אבל אנחנו גיימרים ואני רוצה לראות אותך מחכה שנה, כשאתה רואה שיצא היילו 4 או COD8 או ME3 וכו....
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
19.04, 13:08
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
אגב, זו בכלל המלצה חמה לחכות שנה מההשקה של הקונסולה לפני שקונים אותה. כל קונסולה |
|
|
|
|
ברור. ככה אני נוהג תמיד. אבל זה לא רק בשביל לבדוק אם יש תקלות וכאלה, זה בעיקר כדי לחכות להורדת מחיר .
אבל מה לעשות שיש גיימרים שלא חסר להם כסף.
|
^מהירות האור גדולה ממהירות הקול,
זאת הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה^
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #12 פורסם:
19.04, 17:50
|
|
|
ממה לעזעזל נובעות כול התקלות הללו? זלזול בפס היצור? מהירות לשם מהירות. קוויק פיקס שלא היא לא קוויק ולא פיקס? MS בהחלט מבאסים יותר ויותר וחבל. מה שבטוח אנשים ימשיכו לחשוש לקנות 360 בגלל שטויות מסוג אלו לא משנה כמה הם יורידו את המחיר של הקונסולה.
|
קודי חבר:WII : 4823-0085-7409-5031 | Mario Kart Wii : 4940-5776-0507 Wii Chess : 9768-7793-5425 | Endless Ocean : 1408-6061-0680 Mario Strikers : 0645-3608-5834 | Dr. Mario : 4194-1537-4584
SSB. Brawl : 4511-1976-7483
אם אתם מצרפים אותי שלחו לי הודעה
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
19.04, 17:56
|
|
|
תכנון לא מספיק הדוק.
|
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
19.04, 18:02
|
|
|
אני מקווה שהם פיטרו את כל האחראים לפיאסקו ההללו. למרות שכנראה שזה לא הגיוני שיפטרו את כולם, אז לפחות כמה ראשים צריכים להתגלגל על זה.
|
קודי חבר:WII : 4823-0085-7409-5031 | Mario Kart Wii : 4940-5776-0507 Wii Chess : 9768-7793-5425 | Endless Ocean : 1408-6061-0680 Mario Strikers : 0645-3608-5834 | Dr. Mario : 4194-1537-4584
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
19.04, 18:05
|
|
|
אני די בטוח שזה מה שקרה. בכל מקרה מטעויות לומדים ואני מניח שבקונסולה הבאה הם יהיו הרבה יותר זהירים, טעות של מליארד לא הולכת ברגל.
|
|
|
|
|
|
אלוף הילו 3

|

|
|
|
|
| #16 פורסם:
19.04, 18:19
|
|
|
נכון, אחרי הכל זה גרם להם להפסדים גדולים, ועל כסף MS לא מוותרים... לכן בקונסולה הבאה אני מניח שהם יתכננו את העניינים יותר טוב.
|
הבלוג של ה-xbox שלי ב-360voice
בבקשה תצפו בי (בתפריט משמאל => Watch this xbox)
תוצאות טורניר 4
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #17 פורסם:
19.04, 18:26
|
|
אז כנראה שכדאי לחכות ל720 אם כך  בכל מקרה אני מסכים אם גולמר, גם אני קניתי את הWII רק לאחר שנה מההשקה.
|
|
|
|
|
|

Poppet of Truth

|

|
|
|
|
| #18 פורסם:
19.04, 18:52
|
|
|
shgadlic |
 |
|
|
מה שבטוח אנשים ימשיכו לחשוש לקנות 360 בגלל שטויות מסוג אלו לא משנה כמה הם יורידו את המחיר של הקונסולה. |
|
|
|
|
זה בסדר, אתה לא תחסר לנו בלייב. 
|

Keep it mean
|
|
|
|
|
מצליחן

|

|
|
|
|
| #19 פורסם:
19.04, 22:27
|
|
|
קראתי את כל הכתבה, אבל לא יכולתי שלא לציין, שכשהתחלתי, הייתי במילים "האם מיקרוסופט תיקח אחריות על תקלת...", ולא יכולתי שלא לצחוק.
ממתי מיקרוסופט לוקחים אחריות על משהו? הם לקחו אחריות על מיליוני הבאגים בכל גרסאות חלונות? טוב, זה תלוי איך מגדירים אחריות, אחרי הכל הם סיפקו פתרון לכל אותם באגים, בדמות גרסה חדשה, שגם עליה צריך לשלם הרבה כסף, וגם הפתרונות הללו הגיעו באיחור רב. יש להם מנהג יפהפה, כל שלוש שנים להוציא גרסה דפוקה של חלונות בדרך כזו או אחרת, ואחרי שלוש שנים, לקחת כסף על תיקון כל הדברים שהיו אמורים להיות מתוקנים מלכתחילה. בהתחלה היה לנו את וינדווס 3.11, שהייתה מערכת הפעלה יציבה ואמינה בערך כמו הבורסה של הרפובליקה העממית של ויטנאם. אחרי זה חלונות 95, המדהימה, שזכורה אצל כולם, לרעה - blue screen of death, מושג שנולד באותה תקופה, לדעתי. אחרי זה חלונות 98, שבאמת הייתה הגרסה הכי פחות מסריחה של וינדווס שאני זוכר, לפחות אחרי SP אחד או שניים. ואז חלונות ME, שהייתה כל כך טובה שרוב האנשים בחרו להישאר עם 98 על אף הדרייברים המיושנים והתמיכה המוגבלת. חלונות XP, באמת שהייתה מערכת הפעלה יחסית סבירה, בהשוואה לשאר. ואז שוב חזרו למגמת ירידה עם ויסטה, שבה באופן מדהים, מיקרוסופט כרגיל מוצאת דרכים לחקות ולהעתיק מחברות אחרות ואנשים אחרים, רק עם צריכת משאבים גבוהה הרבה יותר (לאלו מכם שחושבים ש-Aero הוא המצאת המאה, תנסו שוב, בלינוקס זה היה קיים שנים קודם לכן בדמות Compiz, וזה צרך פחות משאבים מהמערכת לעומת תצוגה רגילה של וינדווס XP). והצעד הבא במורשת הגאה הזאת הוא וינדווס 7, שבעצם כולם כבר היום יודעים, שסה"כ מדובר בשדרוג מינורי לויסטה, שהופך את ויסטה ליעילה יותר מבחינת משאבים ומהירה יותר. אנחנו עוד נראה על איזה מחיר זה יגיע.
ובמהלך אותו זמן, הייתה קונסולת המשחקים המבריקה של מיקרוסופט, X-box 360. אני בכלל צריך להתחיל לדבר? בואו נחשוב רגע, בלי רקע בחומרה ותוכנה: מה האויב מספר אחת שפוגע ביעילות של כל מחשב? התחממות. התחממות משפיעה על ביצועים במקרה הטוב, וגורמת לחומרה לקרוס במקרה הרע. למה אנשים מצפים כשהם קונים מחשב, ובמיוחד קונסולת משחקים שתוכננה במיוחד לשימוש ביישומים "כבדים" הדורשים הרבה מן המערכת? שהם יוכלו להשתמש באותו מחשב. עברנו את העידן של המחשב הביתי הענקי שנמצא במרתף מקורר. מה חברה, כל חברה, ובמיוחד חברה מנוסה וותיקה כמו מיקרוסופט, צריכה לעשות לפני שהם מוציאים מוצר לשוק? בודקים אותו. בוחנים אותו. מעבירים אותו שבעה מדורי גיהנום, בתנאים הכי מעפנים שיש, כדי לוודא שהכל בסדר. שיש פתרון לכל "מצוקה" אפשרית של החומרה, ובה התחממות - האויב הנפוץ מכולם שמכה במוצרי אלקטרוניקה באשר הם. מה מיקרוסופט עושים, אני לא יודע, אבל התוצאה הסופית - מיקרוסופט שיחררו קונסולה לשוק, שלמעלה מחמישים אחוז ממנו נמצא פגום. פגום איך, אתם שואלים? התחממות יתר, וקריסה של החומרה עקב כך. אני בהלם - מחשבים מתחממים! תודיעו לעיתונות!
עכשיו אתם צריכים לשאול את עצמכם, איזו חברה אתם מצפים שתיקח אחריות למעשים שלה? חברה שבלי בושה מוכרת מאות אלפי מערכות הפעלה מדי שנה, כשהן מלאות בבאגים, פרצות ביטחון, בעיות ביצועים, ובאופן כללי תמיד - אבל תמיד - מוציאות מהמחשב שלך פחות ממה שצריך, ואז "מתקנת" את אותם באגים, שכמובן לא היה ניתן לצפות אותם כלל, ומוכרת את הגרסה המתוקנת בתור גרסה חדשה? חברה שמוציאה מוצר אלקטרוני לשוק שיותר ממחצית מהיחידות עתידות פשוט למות יום אחד?
תארו לכם שטויוטה היו מוציאים דגם מכונית פופולרי בטירוף, מוכרים מיליונים ממנו, אבל אז יום אחד היה מתגלה שב-68 אחוז מהמכוניות, המנועים עתידים להישרף. "אל דאגה", היו אומרים לכם בטויוטה. "יש לנו דגם סופר פרמיום מיקרו ננו, שבו תיקנו את הפגם!". הייתם קונים? כן? פראיירים.
ואלו מכם שחושבים שמטעויות לומדים - מונופולים אף פעם לא למדים. גופים גדולים וחזקים שמתנהלים בגישה שהצרכן צריך אותם, אף פעם לא לומדים. גופים שאין להם את האחריות האישית לתת שירות ולעשות את זה בדרך הטובה ביותר האפשרית, אין להם את המסורת הזאת מוטמעת עמוק, לא ילמדו. כי בינינו - תמיד יותר קל לקבל סליחה מרשות. ולמה להם, כשאין אלטרנטיבה חזקה לחלונות? למה להם, כשמיליוני משתמשי Xbox 360 פשוט הלכו וקנו קונסולה חדשה כששלהם התחממה "באורח בלתי צפוי" ופשוט מתה? הצרכנים מוכיחים שוב ושוב שהם סלחנים ורחמנים, ומיקרוסופט לא ילמדו.
נערך לאחרונה על ידי MrBlond, 19.04 בשעה 22:31.
|

PS3 Trophies
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #20 פורסם:
19.04, 23:35
|
|
|
MrBlond |
 |
|
|
בלה בלה בלה |
|
|
|
|
סטיב? חשבתי שאתה בחופשת מחלה.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #21 פורסם:
20.04, 00:03
|
|
|
הצרכנים מקבלים "טויוטה" חדשה חינם, מי הולך וקונה חדשה חוץ מאשר בישראל?
|

|
|
|
|
|
מצליחן

|

|
|
|
|
| #22 פורסם:
20.04, 00:54
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
הצרכנים מקבלים "טויוטה" חדשה חינם, מי הולך וקונה חדשה חוץ מאשר בישראל? |
|
|
|
|
אנשים שאין יבואן רשמי של XBOX במדינה שלהם, כמו בישראל... אנשים שקנו יד שניה... אנשים שקנו אצל ספקים בלתי מורשים... אנשים שהאחריות של המכשיר כבר פגה כשנתקלו ב-RROD או פגה מסיבות אחרות.
השורה התחתונה היא, למה? למה להסתכן בכלל עם חברה, שבאופן די ברור פשוט לא שמה על הלקוחות שלה? לשחרר מוצר אלקטרוני שלמעלה ממחצית מן היחידות שלו עתידות להיות תקולות באופן וודאי זה פשוט ביזיון. במקרה הטוב, הם לא ידעו שזה יהיה ככה, ואז הם פשוט רשלנים. במקרה הרע, הם ידעו שזה יהיה ככה, והם צריכים היו לדעת, ופשוט לא עניין אותם. בכל מקרה, זאת חברה שאני, כצרכן, לא מתכוון לרכוש ממנה מוצרים, כשיש אלטרנטיבה אמיתית (הלוואי שהייתי יכול לכתוב "בכלל", אבל כשבעבודה שלי משתמשים בוינדווס ואופיס, והמרת מסמכים מהחלופות של אופיס ליישומי אופיס לא משיגה תוצאות מדהימות כשמדובר במסמכים הכתובים בעברית, קשה לי להתנזר ממיקרוסופט כליל).
|

PS3 Trophies
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #23 פורסם:
20.04, 00:58
|
|
|
MrBlond |
 |
|
|
אנשים שאין יבואן רשמי של XBOX במדינה שלהם, כמו בישראל... אנשים שקנו יד שניה... אנשים שקנו אצל ספקים בלתי מורשים... אנשים שהאחריות של המכשיר כבר פגה כשנתקלו ב-RROD או פגה מסיבות אחרות.
השורה התחתונה היא, למה? למה להסתכן בכלל עם חברה, שבאופן די ברור פשוט לא שמה על הלקוחות שלה? לשחרר מוצר אלקטרוני שלמעלה ממחצית מן היחידות שלו עתידות להיות תקולות באופן וודאי זה פשוט ביזיון. במקרה הטוב, הם לא ידעו שזה יהיה ככה, ואז הם פשוט רשלנים. במקרה הרע, הם ידעו שזה יהיה ככה, והם צריכים היו לדעת, ופשוט לא עניין אותם. בכל מקרה, זאת חברה שאני, כצרכן, לא מתכוון לרכוש ממנה מוצרים, כשיש אלטרנטיבה אמיתית (הלוואי שהייתי יכול לכתוב "בכלל", אבל כשבעבודה שלי משתמשים בוינדווס ואופיס, והמרת מסמכים מהחלופות של אופיס ליישומי אופיס לא משיגה תוצאות מדהימות כשמדובר במסמכים הכתובים בעברית, קשה לי להתנזר ממיקרוסופט כליל). |
|
|
|
|
אז תקנה פלייסטיישן 3, תגלוש עם פיירפוקס ותעבוד באופן אופיס על לינוקס.
משהו כופה עליך?
אני אוהב את וויסטה, המערכת עובדת לי פשוט מעולה והאמת שאני לא ממש יודע מה זה התרסקויות או התקעויות. אני אוהב את ה360, היא עובדת לי מצויין, יש לה אחלה משחקים, מערכת הפעלה טובה ואונליין אדיר (ואם הייתי גר בכל ארץ מודרנית שהיא לא ישראל, גם היה לי 3 שנים אחריות).
לא רוצה, אל תקנה, זה הכל.
|

|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #24 פורסם:
20.04, 07:10
|
|
|
MrBlond |
 |
|
|
השורה התחתונה היא, למה? למה להסתכן בכלל עם חברה, שבאופן די ברור פשוט לא שמה על הלקוחות שלה? לשחרר מוצר אלקטרוני שלמעלה ממחצית מן היחידות שלו עתידות להיות תקולות באופן וודאי זה פשוט ביזיון. במקרה הטוב, הם לא ידעו שזה יהיה ככה, ואז הם פשוט רשלנים. במקרה הרע, הם ידעו שזה יהיה ככה, והם צריכים היו לדעת, ופשוט לא עניין אותם. בכל מקרה, זאת חברה שאני, כצרכן, לא מתכוון לרכוש ממנה מוצרים, כשיש אלטרנטיבה אמיתית (הלוואי שהייתי יכול לכתוב "בכלל", אבל כשבעבודה שלי משתמשים בוינדווס ואופיס, והמרת מסמכים מהחלופות של אופיס ליישומי אופיס לא משיגה תוצאות מדהימות כשמדובר במסמכים הכתובים בעברית, קשה לי להתנזר ממיקרוסופט כליל). |
|
|
|
|
חבל רק שמה שאתה אומר לא תואם למציאות. כלומר אולי פה בארץ כשאתה קונה בייבוא אפור קונסולה זה ככה, אבל בחו"ל? תוך שבועיים יש לך קונסולה מתוקנת אצלך בבית בחינם (לא שזה בסדר שהיא מתקלקלת, אבל אחריות מיקרוסופט לקחה. 3 שנים לא הולכות ברגל, כל חברה אחרת נתנה רק שנה אחריות).
הויסטה שלי רצה מצויין על משחב לא הכי חזק בעולם, מעולם (פעם אחת התקנתי מחדש אחרי שמודם לא נתמך. חודש אחרי יציאת מערכת ההפעלה) לא נפלה אחרי ההתקנה, רצה חלק ואחלה עבודה. אתה מוזמן לקחת כל מה שנוח לך, אני בעד, אבל לחשוב שהם רוצים להוציא מוצר עם באגים כי הם מונופול זה קצת מוגזם.
|
|
|
|
|
|

Poppet of Truth

|

|
|
|
|
| #25 פורסם:
20.04, 17:32
|
|
|
MrBlond |
 |
|
|
ממתי מיקרוסופט לוקחים אחריות על משהו? הם לקחו אחריות על מיליוני הבאגים בכל גרסאות חלונות? טוב, זה תלוי איך מגדירים אחריות, אחרי הכל הם סיפקו פתרון לכל אותם באגים |
|
|
|
|
אהם, מאז יציאת הX360 כנראה. כמו שאולי לא הצלחת לקרוא, הם לוקחים פה אחריות על התקלה ולכן מאריכים את האחריות רטרואקטיבית, ומפצים כספית את כל מי ששילם כבר על תיקון.
ואני לא מבין את ההתבכיינות הזו על מערכות הפעלה: יש דברים שלא עובדים, ולכן מייצרים פאטצים. לא מתאים לך, תעבור למערכת הפעלה אחרת.
אני לאורך כל השנים התנסתי גם עם מערכות הפעלה של אפל ומערכות מבוססות יוניקס (שמן הסתם מלאות גם הן בבאגים, רק שבמקרה של לינוקס למשל לא תמיד יהיה מי שיתקן אותם), ואני תמיד בורח בכל הזדמנות אפשרית בחזרה לחלונות, בעיקר מאז חלונות 2000 - כי לרוב השימושים פשוט אין אלטרנטיבה טובה יותר כרגע. למה בדיוק אתה חושב שהמחשבים של אפל התחילו למכור הרבה יותר מאז שהם מאפשרים dual boot עם חלונות?
|
MrBlond |
 |
|
|
תארו לכם שטויוטה היו מוציאים דגם מכונית פופולרי בטירוף, מוכרים מיליונים ממנו, אבל אז יום אחד היה מתגלה שב-68 אחוז מהמכוניות, המנועים עתידים להישרף. "אל דאגה", היו אומרים לכם בטויוטה. "יש לנו דגם סופר פרמיום מיקרו ננו, שבו תיקנו את הפגם!". הייתם קונים? כן? פראיירים. |
|
|
|
|
נחמד. עכשיו תאר לעצמך שאתה לא קונה קופסת פח יפנית, אלא מרצדס גרמנית איכותית, ויום אחד מתגלה שב-68 אחוז מהמכוניות המנועים עתידים להישרף. ולא רק שהם עשויים להישרף, אלא שהם גם יכולים לעכל את החומר שמפריד בין המנוע לתא הנהג ולשרוף לכם את הרגליים.
"אל דאגה", היו אומרים לכם במרצדס, "יש לנו המצאה חדשה: זה מעין קיר שאנחנו מתקינים בדגמים חדשים בין המנוע לרגליים, והוא ימנע מהאש להתפשט לתא הנוסעים!".
היית קונה? כי זה מה בדיוק שמרצדת ותעשיית הרכב עשו בזמנו: שמו חומת אש שתמנע ממנה להתפשט, במקום לפתור את הבעיה. ואגב, מכאן המינוח firewall חילחל גם לעולם המחשבים.
אבל עולם המחשבים עובד הרבה יותר טוב אני מניח. כמו שאמרתי פה בעבר: אני עדיין מחכה שנינטנדו תיקח אחריות על העובדה שכל 100%ה- מקונסולות הNES שלה היו תקולות ופשוט הפכו ללא שמישות עם הזמן בגלל בעיות בטעינת הקסטה. מוזר שזה לא הפריע לאף אחד אף פעם
בכלל, כל ההתבכיינות הזו בהקשר הזה זה דבר פשוט הזוי:
אני מבין מישהו שמתלונן על בעיות טכניות בקונסולה שהוא קנה כשהן מתרחשות. זה מאד מתסכל ומעצבן.
מה שאני לא מבין, זה מישהו שמתלנון על בעיות טכניות בקונסולה שהוא מעולם לא קנה, כשהחברה שמייצרת אותה עושה משהו בנידון ובאה ומאריכה את האחריות עליהן, ולמעשה אותו המישהו הוא בכלל פאנבוי שקנה את הקונסולה המתחרה.
אני זה שצריך להיות מודאג מהתקלות, כי לי יש קונסולה שכבר בת שנה וחצי ומועדת לפורענות. איך זה שתמיד האנשים שהכי מתלוננים על תקלות זה תמיד האנשים שאין להם את הקונסולה בכלל ובלאו הכי לא מתכננים לקנות אותה?
ואני בכלל לא מבין את הקשר לתלונות על מערכות ההפעלה שלך בכלל.
זה כאילו מישהו יכנס לתרד של סוני על תקלות בכונן הבלוריי של הPS3 ויתחיל להתלונן על הבעיות של המינידיסק שלו והבטריות הדפוקות של לפטופ הSony Vaio שהוא קנה וסוני לא לוקחת עליהן אחריות, ויקרא לה מונופול דורסני ונוראי - ואז יודה שהוא ניסה את המתחרים והם פשוט פחות טובים. מה זה קשור בכלל?
|

Keep it mean
|
|
|
|
|
|
|
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר
|