משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
22.06, 19:40
|
|
דיון | "הדלפות" של פרטים על משחקים. טוב או רע?
עכשיו שהסתיימה לה תערוכת E3, סיימנו את הסקר על מי נתנה את התערוכה הטובה ביותר וגם (אתם בחרתם בפיטר מולינו חושף את פרוייקט מיילו) בסופו של יום ידענו כמעט הכל על כל התערוכה, ורובנו איבדנו את אפקט ה"וואו".
מצד שני האם בעצם לא מדובר ב"הדלפות" אלא דווקא ב"חדשות" לגיטימיות אחרות? (בל נשכח כי לעיתים לא מדובר ממש בהדלפה של שמועה, אלא עיתונאים ששברו אמברגו, כמו למשל במקרה של FO3 ווגס)
ומה בעצם צריך להיות הרצון שלנו? לדעת הכל כאן ועכשיו או דווקא לחכות לחשיפה מבוקרת של חברות המשחקים?
ספרו לנו מה דעתם.
|
"Hi kids, I'm Troy McClure. You might remember me from such educational films as 'Lead Paint, Delicious but Deadly' and 'Here Comes the Metric System!'"
|
|
|
|
|

מנהל כת השפן

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
22.06, 19:54
|
|
|
דבר ראשון רוב ה"הדלפות" האלו הן הדלפות מכוונות, והחברות מודעות לעניין. מדובר בטריק שיווקי ששומר על האובייקט שהודלף עליו בכותרות.
האם זה טוב או רע? בסה"כ אני לא חושב שיש בזה משהו רע. אם מישהו *מאוכזב* מכך שהוא ידע על משהו לפני הזמן, אותו אדם צריך להאשים רק את עצמו בכך שהוא חיפש וקרא את הכתבות/הדלפות לפני הזמן.
מידע ש"מודלף" לרוב נותן רק הצצה או מעט מידע על דבר שגם ככה התעניינו בו מראש - והוא אולי רק יכול לאסוף עוד כמה מתעניינים בדרך שיעקבו אחרי הפיתוח (ויחשפו אולי לעוד כותרים של החברה).
לגבי העיתונאים שהוציאו את המידע לפני הזמן בFO3, סה"כ אני לא חושב שהם עשו נזק אמיתי. וגם במקרה הזה אני חושד שכן נתנו להם אישור לפרסם. (עיתונאים לא יסכנו את זה שחברות יחרימו אותם, זו הפרנסה שלהם על הכף)
לסיכום, אין פסול בפרסום של הדברים - לדעתי גם ככה הם מכוונים מראש. אלו חדשות לגיטמיות ששומרות על מוצרים בכותרות.
|
Break time now, yes? Yes? Maybe? No. Back to work
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
23.06, 09:07
|
|
|
זה ממש לא מדוייק, תראה למשל בתערוכה של סוני כמה ההדלפה של הPSP GO פגעה בהם. בכיר בסוני גם היה מאוד עצבני שדלף הקטע של ICO.
הוא סיפר בהתחלה שזה היה אמור להיות חלק משמעותי יותר של התערוכה, אבל בגלל שזה יצא החוצה לא הייתה להם ברירה אלא רק להראות ולהמשיך הלאה.
אני אגב מדבר בנושא בעיקר על דברים כאלו ופחות על הדלפה נניח שלא קשורה לאיזה תערוכה. אלא על נניח הדלפה לפני איזה הכרזה שמתכננת החברה ושלושה ימים לפני זה דולף ויוצא העוקץ
|
"Hi kids, I'm Troy McClure. You might remember me from such educational films as 'Lead Paint, Delicious but Deadly' and 'Here Comes the Metric System!'"
|
|
|
|
|

מנהל כת השפן

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
23.06, 09:36
|
|
|
במקרה נקודתי שאתה מציג - יתכן שהיתה הדלפה שפגעה. אבל זה מאוד נאיבי לטעון שהחברות לא מודעות או לא מדליפות בכוונה פרטים "חשובים".
קח לדוגמה את הסרטון של TF2 שלא מזמן *הודלף* יומיים לפני ההכרזה. אין לי שום ספק שזה הודלף בכוונה, בשביל ליצור באז בתקשורת. אז הם התלוננו וכתבו בבלוג הפיקטיבי שלהם שהם "מפטרים את העובדים" ושאר סיפורי מעשיות...
הם ניסו להראות שהם נפגעים אבל תאכלס יצרו מזה קרקס תקשורתי שרק נתן להם חשיפה גדולה יותר.
גם את העצבנות של הבכיר מסוני Take with a pinch of salt
זה לא מוציא את העוקץ, זה נותן חשיפה חלקית למוצר לפני ההכרזה ויוצר באזז תקשורתי.
אנשים מתעניינים יותר ומעוניינים לשמוע יותר - אם היה באמת משהו רציני לאמר על הPSP GO היו אומרים את זה שוב ושוב ושוב בתערוכה. (אתה באמת חושב שאכפת להם להשאיר את האנשים שם עוד 15 דקות ודבר על זה?)
בכל אופן כמו שכתבתי קודם, הם לא באמת נפגעים ואלו ידיעות לגיטימיות.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
23.06, 09:41
|
|
|
אני מבין את הנקודה שלך כמובן, אולם האם תמיד זה כך? אתה לא חושב שדווקא יש הרבה פחות באז מהכרזה אם הוציאו לה את העוקץ יומיים לפני (או שבוע) דווקא זה פחות נראה לי
|
|
|
|
|
|

מנהל כת השפן

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
23.06, 10:29
|
|
|
אין אמת מוחלטת. לפעמים זה עובד לפעמים לא.
אל תשכח שאת כל ההדלפות/שמועות צריך לאשש או להפריך - מה שאומר שמי שהתעניין בידיעה ירצה לאמת את מה שהוא קרא. מי שלא התעניין בהתחלה, היה לו שבוע שלם לשמוע על זה לפני (ואז לאמת את זה)
אני מאמין שלרוב הטריק הזה עובד לטובת החברות. כן, יתכן שלפעמים זה לא - אבל אפשר לדעת את זה רק במבחן התוצאה.
הדלפות זה כלי חזק מאוד, ולפעמים זה כלל לא נועד בשביל הצרכן - אלא כדי לערער את הבטחון של המתחרים וכו'. אם בE3 יצרת כמות עצומה של ציפייה מכותר/מוצר מסויים בזכות ההדלפות, יתכן שכל ההכרזות של המחרה שלך שמופיע יום לפניך לא יקבלו את החשיפה שהם ציפו לה.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
23.06, 16:28
|
|
|
נגיד את זה ככה:
הדלפות מכוונות - הן בעצם לא הדלפות, ומשחקות ישירות לידי החברות. התועלת שלהן תלויה בטיזינג שעושים לך
הדלפות לא מכוונות - בדרך כלל רק עושות רע וחושפות את המשחק בצורה לא ראויה. אני מדבר למשל על Halo Reach שדלף כצילום מסך של פורום ועשה עוול למשחק שצריך להיחשף לראשונה לפחות בצורה של סרטון (כמו שהיה עם ODST), או The last guardian שבמקרה שלו דווקא דלף וידאו, אבל וידאו לא איכותי מגירסה ישנה. עד שהגיע הוידאו המחודש בתערוכה הוא כבר איבד את כל האימפקט שלו.
|

Keep it mean
|
|
|
|
|
משתמש חדש

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
אתמול, 15:18
|
|
|
לדעתי הדלפות לא של החברה רק פוגעות במשחק\קונסולה\מערכת כלשהי מפני שהמשחק לא מקבל את החשיפה הראויה לו כי למשל ההדלפות הרבות והסרטונים שדלפו לרשת על שדרוג הקונסולה הניידת של סוני, PSP GO עוררו תגובות שליליות ולדעתי הדבר נגרם יכול להיות גם בעקבות דעתם של כמה אנשים ואולי כמה דעות שליליות נקבעו בעקבות החשיפה המוקדמת..
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
אתמול, 23:47
|
|
|
MiST |
ציטוט: |
 |
|
|
קח לדוגמה את הסרטון של TF2 שלא מזמן *הודלף* יומיים לפני ההכרזה. אין לי שום ספק שזה הודלף בכוונה, בשביל ליצור באז בתקשורת. אז הם התלוננו וכתבו בבלוג הפיקטיבי שלהם שהם "מפטרים את העובדים" ושאר סיפורי מעשיות...
הם ניסו להראות שהם נפגעים אבל תאכלס יצרו מזה קרקס תקשורתי שרק נתן להם חשיפה גדולה יותר. |
|
|
|
|
מסכים, גם אם היית מסתכל בסרטון היה כתוב שם בתמונה מסויימת עם המון מילים אז היה באחד כתוב שם "LEAKED VIDEO", מה שמוכיח שזה הודלף בכוונה 
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
היום, 10:25
|
|
|
הדלפות זה מאוד רע!
זה הורס את גורם ההפתעה. נגיד כשהכריזו על היילו ריץ זה בכלל לא עורר התרגשות והייפ ברשת. זה בגלל ההדלפה הגרועה שהייתה לפני (למרות שגם הטייזר המשעמם שהם שיחררו תרם לזה).
סתם משהו לא קשור, אתם חושבים שהיילו ריץ יבוא על מנוע חדש?
|
|
ציטוט: |
 |
|
|
"ונכון, המוזיקות בו הן MIDI, אך גם הגרפיקה שלו מיושנת, ככה שזה משתלב נהדר זה בזה." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
היום, 10:32
|
|
|
כן, כי מנוע היילו 3 ימצה את עצמו בהיילו ODST
|
|
|
|
|
|
|
|
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר
|