מצב השוק היום - או "למה מיקרוסופט לא לוקחים יבואן רשמי לישראל" - Page 2 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: מצב השוק היום - או "למה מיקרוסופט לא לוקחים יבואן רשמי לישראל"
1  2
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 2 (1 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
mor blad
מחבר הודעה

האווטר המגניב של omerkot

שואף לשלמות

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 06.07, 14:14

zombit
ציטוט:
צפה בהודעה
הפתרון גם לא טמון במיסוי כי המדינה מרוויחה מהמכס ומהמע"מ.
הפתרון גם לא טמון בחינוך כי הפורצים מצפצפים על החוקים.
איזה מיסוי? על המדיות הריקות? על כל משחק שאנשים צורבים המדינה מפסידה את ה16.5% מע"מ מהעלות של המשחק המקורי. מדיה ריקה עולה 2-3 שקלים, משחק צריך לעלות 200 שקל. הבדל קטן.
לגבי צפצוף על חוק, אף חנות לא מצפצפת על החוק והם לא היו מעיזים לעבור עליו. אלה מקומות שמוציאים קבלות על "הסבת קונסולה".

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של zombit

משתמש ותיק

#32   פורסם: 06.07, 14:29

בגדול הבעייה נובעת שהטכנולוגיה מקדימה את החקיקה ולכן יש מקומות בהם הכל פרוץ וכשר.

אם היו מוצאים את הצ'יפים מחוץ לחוק בארה"ב/אנגליה/סין ויפן לא היו יצרנים לדברים הללו, כל עוד יש יצרנים הם יימכרו למרות שבחלק מהפריצות לא מדובר בצ'יפ אלא בעדכון תוכנה וגם כאן המשפט הראשון שלי תופס.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#33   פורסם: 06.07, 14:38

בארה"ב זה לא חוקי כמובן. בסין הם עושים מה שהם רוצים.
בארה"ב אסור גם פריצת תוכנה אגב.
בכל מקרהלא מדובר פה במשהו חדש, הרי את הקונסלות פרצו גם לפני 20 שנה, וגם לפני 10 שנים. לא לוקח כ"כ הרבה זמן לחוקק חוק.
הדבר היחיד שהשתנה זה שלהשיג את המשחקים בעצמך ללא תיווך של מוכר בתחנה המרכזית נהיה מאוד פשוט.

"Hi kids, I'm Troy McClure. You might remember me from such educational films as 'Lead Paint, Delicious but Deadly' and 'Here Comes the Metric System!'"

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#34   פורסם: 06.07, 14:50

נחמד שהעניין הפך לדיון שגם מעבר לגבולות הxbox. (מישהו יודע מה קורה בגיזרת הWii בארץ?)

אני לא מומחה בעניין חוק, וכמובן שאני לא עו"ד או משהו דומה לזה. אבל אני מתקשה להאמין שאין חוק שמתייחס לעניין של השגת דבר במרמה. פריצה למכשיר זה בהחלט דבר שמפר זכויות יוצרים, פוגע בקניין הרוחני (או whatever אחר) של החברה שיצרה אותו וללא שום ספק מפר את החוק הבינלאומי.

קראתי באיזשהו מקום שכאשר אין חוק בעניין מסויים במדינה, אבל יש חוק בינלאומי שלא עומד בסתירה לחוק אחר בארץ החוק הבינלאומי תופס.

מה שאני מנסה לאמר שזו לא בעית חקיקה, אלא יותר בעיית אכיפה.

ואני מניח שמיקרוסופט לדוגמה לא תובעת את האמ-אמא של החנויות האלו זה רק בגלל שאין יבוא רשמי.

יתכן שאם היה חוק ברור שמעסק ספציפית בנושאים האלו, אז גם היתה אכיפה.

Break time now, yes? Yes? Maybe? No. Back to work

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#35   פורסם: 06.07, 14:59

החוק בארץ כרגע לא מטפל בעניין מבחינת הפריצה רק מבחינת הצרובים ולמכור אותם. לא תובעים אותם כי זה פשוט לא מעוגן בחוק (את הפריצות - על תוכנות לא מקוריות תובעים)
ברגע שיהיה חוק - גם היצרניות יניעו את המהלכים לאכיפה, בדיוק כמו שמיקרוסופט עושה בתחום התוכנות הפרוצות (היא שולחת "קונים" שינסו לקנות מחשב עם תוכנות בלי רשיון ואח"כ תובעת את החנות)

"Hi kids, I'm Troy McClure. You might remember me from such educational films as 'Lead Paint, Delicious but Deadly' and 'Here Comes the Metric System!'"

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ManUtd

נינג'ה בלגי

#36   פורסם: 06.07, 15:03

עוד פעם - אם יהיה חוק אנשים יפסיקו לקנות את הקונסולה או יפרו את החוק. זה לא יגרום לאנשים להתחיל לקנות משחקים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של zombit

משתמש ותיק

#37   פורסם: 06.07, 15:03

במקרה הטוב תובעים אותם על רוכלות במקרה הרע תופסים אותם על סרטים ומוזיקה ואז
מענישים עם קנסות שנעים בין 100,000-120,000 ש"ח.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#38   פורסם: 06.07, 15:05

100,000 ש"ח זה סכום לא זניח בכלל.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של zombit

משתמש ותיק

#39   פורסם: 06.07, 15:07

וזה בזכות אקו"ם...אולי צריך לשלח את אקו"ם בחנוית המשוקצות !

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#40   פורסם: 06.07, 15:09

ManUtd
ציטוט:
צפה בהודעה
עוד פעם - אם יהיה חוק אנשים יפסיקו לקנות את הקונסולה או יפרו את החוק. זה לא יגרום לאנשים להתחיל לקנות משחקים.
אנשים כן רוצים קונסולות. ואם לא יהיו פרוצות, הם יקנו רגילות.

רוב האנשים הם לא אנשים טכניים מספיק כדי לעשות את הפריצה בעצמם. ויותר מכך, רובם לא ירצו לסכן את הקונסולה שלהם. אולי זה לא יגדיל בצורה ניכרת את מכירות של המשחקים המקוריים, אבל זה יתן לגטימציה ליבואן רשמי לישראל.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#41   פורסם: 06.07, 15:24

ומאיפה אתה יודע מה קדם למה? אולי הקונסולות הפרוצות נעשו ברירת מחדל בגלל שאין ייבוא רשמי ומשחק מקורי חדש עולה 400 שקל במקרה הטוב?
זה בדיוק מקרה הביצה והתרנגולת. מצד אחד תטען שבגלל הפריצות אין ייבוא, מצד שני אני יכול לטעון בדיוק ההיפך שבגלל שאין ייבוא יש פריצות.
אז נכון שפרוצות היו קיימות כבר מימי המגהסון, אבל מנגד אני יכול להגיד שפעם משחק פלייסטיישן 2 היה עולה מקסימום 350 שקל, כשמשחקי פלטינום מעולים במחירים של 200 ופחות היו קיימים בשפע. למה היום זה לא יכול להיות ככה?
אני לא מצדיק את הפריצות (לא באופן רשמי לפחות) אבל אני יכול לבוא בשלל טענות נגד התאגידים בכללם.

Currently Playing: Guitar Hero World Tour, Guitar Hero Metallica, Assassin's Creed

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ManUtd

נינג'ה בלגי

#42   פורסם: 06.07, 15:29

PMG-MAN היום עם האינטרנט משחקים כבר מזמן לא עולים 400 שקל. אפשר למצוא משחקים חדשים היום בפחות מ-200 שקל כמעט בלי בעיה.

MiST
ציטוט:
צפה בהודעה
אנשים כן רוצים קונסולות. ואם לא יהיו פרוצות, הם יקנו רגילות.

רוב האנשים הם לא אנשים טכניים מספיק כדי לעשות את הפריצה בעצמם. ויותר מכך, רובם לא ירצו לסכן את הקונסולה שלהם. אולי זה לא יגדיל בצורה ניכרת את מכירות של המשחקים המקוריים, אבל זה יתן לגטימציה ליבואן רשמי לישראל.
אתה רוצה להגיד לי שבני נוער שכמעט בחיים שלהם לא הוציאו כסף על משחקים מקוריים יתחילו לעשות את זה עכשיו? זה ממש לא יקרה אולי על אחוז קטן מאוד מהאנשים האלה. אז במקום קונסולה אם ישדרגו את המחשב ויחזרו להוריד למחשב שאת זה הרבה יותר קשה לאכיפה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#43   פורסם: 06.07, 15:29

ManUtd
ציטוט:
צפה בהודעה
והPS3 מוכיחה לך אחרת - הנה אנשים קונים את הקונסולה למרות שאין לה פריצה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ManUtd

נינג'ה בלגי

#44   פורסם: 06.07, 15:32

הפליסטיישן זה קהל יעד אחר של אנשים שמוכנים להשקיע בזה כסף אבל אנחנו מדברים על אנשים שקונים קונסולות פרוצות לא על אלה שמוכנים לשלם. המטרה היא לשנות את האחוז הגבוה של אלה שפורצים קונסולות ולשמור על אלה שלא נכון?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#45   פורסם: 06.07, 15:40

אבל אנשים קונים פלייסטיישן לא פרוצה למרות שהייתה להם PS2 פרוצה. למה? כי הם רוצים את המשחקים ואין להם ברירה. ככה גם יקרה עם ה-360 או קונסולות אחרות. לא תהיה פריצה (מסיבות של חוק למשל) אז הרבה יקנו בלי פריצה. (תמיד יהיו כאלו שיתאמצו וכדומה, אבל האחוזים יהיו הרבה יותר נמוכים.)

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של zombit

משתמש ותיק

#46   פורסם: 06.07, 15:46

יש עוד נקודה מעבר לפריצות שמייקרוסופט כנראה חוששת מתמיכה בעברית לאקס בוקס במידה וכן יהא יבוא רשמי,כנראה זה לא משתלם לה, למרות שאנחנו לא מבקשים עברית בתפריטים היא תצטרך להטמיע את השפה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ManUtd

נינג'ה בלגי

#47   פורסם: 06.07, 15:49

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
אבל אנשים קונים פלייסטיישן לא פרוצה למרות שהייתה להם PS2 פרוצה. למה? כי הם רוצים את המשחקים ואין להם ברירה. ככה גם יקרה עם ה-360 או קונסולות אחרות. לא תהיה פריצה (מסיבות של חוק למשל) אז הרבה יקנו בלי פריצה. (תמיד יהיו כאלו שיתאמצו וכדומה, אבל האחוזים יהיו הרבה יותר נמוכים.)
והרבה לא יקנו בכלל ואת האמת אולי זה עדיף.
ובוא נחזור לנושא כל עוד לא קיים חוק כזה אין לנו מה להתלונן על כך שאין ייבוא רשמי של הקונסולה לארץ ותמיכה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#48   פורסם: 06.07, 16:36

zombit
ציטוט:
צפה בהודעה
יש עוד נקודה מעבר לפריצות שמייקרוסופט כנראה חוששת מתמיכה בעברית לאקס בוקס במידה וכן יהא יבוא רשמי,כנראה זה לא משתלם לה, למרות שאנחנו לא מבקשים עברית בתפריטים היא תצטרך להטמיע את השפה.
עוד לא ראיתי שיש תמיכה בPS3 בעברית. זה בוודאי לא מה שמדאיג אותם. ובאופן כללי לא תהיה לה שוב בעיה לעשות תמיכה בעברית. זה רק תרגום של המקשים. תמיכה לכיוון השני כבר יש לה מערבית.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#49   פורסם: 06.07, 17:28

ציטוט:
במקרה של הארץ שום דבר לא יעזור. אם תבטל את הפרוצים תבטל כמעט לגמרי ייבוא של הקונסולה לארץ כי את האנשים שחיים בארץ קשה מאוד לחנך במיוחד בגלל שכלל הסביבה שלהם מעודדת אותם לזה. אני גם לא מעט פעמים נכנסתי לאתרים וראיתי את ההורדות וחשבתי לפרוץ אבל משום מה לא עשיתי את זה ואני מקווה שאני יחזיק מעמד.
מחזק
אולי לא הייתי אומר לגמרי אבל כן יקטין אותה משמעותית
כגימר וותיק אני זוכר את המגאסון שהיה זיוף של NES (מכשיר ישן של נינטנדו)
וזכה להמון הצלחה בארץ בגלל המחיר הזול

ואני די זוכר את הSNES והמגדריבר שהצליחו בארץ הרבה פחות
כי המחירים גם אז היו יקרים בארץ

ואץ הגיע ההצלחה של הPS1-PS2-WII בגלל הפריצות

בכל מקרא כפיראט עלוב ורשע
אני כן קונה משחקי WIIWARE כי המחירים שלהם נורמלים
ואני יגיד לכם ככה בכיף הייתי עוזב את הפרוצים לטובת תמחור כמו בארצות הברית וגם ספרית השכרות ושוק משומשים נורמלית בארץ כמו שקים בחול

ואין לי בעיה שיעשו חוקי אנטי פיראטיות ויעקפו את זה
אבל שיתנו את האלטרנטיוות המצוינות שיש בארצות הברית ביחד
כי בלי זה במקום WII-360 וכו תראו בחנויות מוצרים כאלו -

וזה מה שרוב קוני הקונסולות יקנו בגלל המחיר

ומי שלא ירצה לקנות זבל יחזור למחשב ויפרד מתעשית הקונסולות
או שיזמין כל דבר ביבוא אישי מחול

ואני חושב שלפני הכל צריך תעשית השכרות מפותחת בארץ
מבחינתי השכרות עדיפות בהרבה על פריצות אבל זה לא קים בצורה נרחבת בארץ

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ManUtd

נינג'ה בלגי

#50   פורסם: 06.07, 17:39

אם יעשו בבלוקבאסטר השכרות זה יהיה מצוין אבל הם מרגישים בטח שהם יהיו מופסדים בגלל המחירים המבהילים שיש בארץ למשחקים - 400 שקל.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#51   פורסם: 06.07, 17:49

ManUtd לי אין בעיה גם אם יקחו 50 שקל להשכרה של כמה ימים
גם ככה רוב שעות המשחק שלי זה בסופי שבוע
וגם ככה היום יוצאים הרבה משחקים של שעות בודדות למשחק

ואותי אישית מולטי הרבה פחות מעניין

למי שמעניין מולטי גם ככה הוא חורש על כל משחק המון זמן
אז הסך הכל על הוצאה יחסית לשעות משחק יותר קטנה במקרים כאלו
אבל כשחקן שבעיקר אוהב סינגל המחירים בארץ זאת סחיטה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#52   פורסם: 06.07, 17:57

MiST, סחתיין על הכתיבה המצויינת!
אולי שווה לך לעשות הסבה זמנית לעיתונות חוקרת עם המצב של שוק ההייטק היום

אני מבטיח להגיב יותר לעניין בהמשך. נקרא קודם את כל התגובות

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Niseg

נינג'ה בלגי

#53   פורסם: 06.07, 18:28

MiST
ציטוט:
צפה בהודעה
(מישהו יודע מה קורה בגיזרת הWii בארץ?)
אני די בטוח שהכל פרוץ אבל אני לא קונה שום דבר שקשור לwii בארץ כי יקר מדי ויש לי NTSC . בכלל לרוב האנשים שכן קונים משחקים יש NTSC בגלל שההפרש במחירים יכול להגיע ל40% . יש מקורות אמינים ,מהירים וזולים למשחקי NTSC מחו"ל אז אין ממש בעיה ובנושא האביזרים אנחנו באותה סירה כמו בעלי קונסולות האחרות (מזמינים מחו"ל כי בארץ זה שוד לאור היום).

בכלל אין שום סיבה לנסות לשנות אנשים בארץ גם האתר לא צדיק גדול עם הדיבורים על אימולטורים לקונסולה קיימת

גם ככה אם הייתי קונה XBOX זה יהיה NTSC גם ככה אלא אם כן מישהו היה נותן לי סיבה טובה לקנות PAL (כמו אי אפשר לשחק online עם שחקנים אירופים). המחיר של משחקי PAL לרוב מוגזם. אני קונה משחקים אבל הם לא חייבים להיות יקרים .

אגב אם אתה מתכנת .net עם איזה 6 שנים ניסיון ... בחברה של אשתי מחפשים כזה . (היו שם כלכך הרבה דרישות שכנראה שאם הבוס שלי יראה מישהו כזה הוא גם יגייס אותו)

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של Death_119

משתמש ותיק

#54   פורסם: 06.07, 18:53

בעבר שוחחתי עם אילן גלר על הסוגייה והוא בעצמו שוחח על הסוגייה עם האחראי על הנושא במייקרוסופט ישראל. הוא ציין בפניו שהסיבות העיקריות הנוגעות לעובדה שה-360 לעולם לא תגיע לישראל הן:
1) גודל השוק הזניח וחוסר רצון של מייקרוסופט ישראל להערים על עצמם עוד משימה שהם לא רואים לה כל תכלית.
2) בעיות לוגיסטיות ועלויות גדולות מידי. אין לישראל גבול יבשתי המאפשר הובלה זולה באמצעי תחבורה יבשתיים מסיבות פוליטיות. ולכן ישראל כלואה לנתיבי הים והאוויר. מוצר שיגיע לישראל ולא יימכר בחנויות לא יוכל לעבור בעלות מינימאלית לשווקים אחרים. כלומר - אם מחר יביאו למדינת ישראל 100K חתיכות של ה-360 לארץ וימכרו רק כמחצית נגיד וירצו בכל זאת לא לאבד את הסחורה או לא להשאיר אותה לעלות אבק על המדפים, אין למי להעביר אותה מאחר ואין כל נתיב יבשתי עם אירופה או מרחק ריאלי לאירופה שלא דרך האוויר (עלות יקרה ולא ריאלית).

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#55   פורסם: 06.07, 19:17

למי ששאל על הWII אז ברור שיש המון פרוצים
ונינטנדו עדין אפילו לו חסמה את מצב הרשת בתחום הזה

שנית מוצרים מאוד יקרים
לדוגמה שלט +נונצק שעולה בארצות הברית 60$ +מס מקומי (8-10 אחוז בארך)
נגיד לצורך הדיון 250 שקל עולה בארץ מעל 400 שקל

המושאן פלוס שעולה בארצות הברית פחות מי 100 שקל קופץ פה ל200 שקל

אבל אני לא מאשים את החנויות עצמם המס בארץ מטורף
ומחירים שנראים כמו גנבה הם הרבה פעמים רווח נקי קטן לחנות
אחרי כל המס שכירות והוצאות אחרות

רק נציגות באמת חזקה יכולה להכניס תמכור נורמלי לארץ
ובגלל זה היום יבוא אישי של רכיבים קטנים יוצא הרבה יותר זול
פשוט אין את כל ההוצאות הנלוות

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#56   פורסם: 06.07, 19:23

רגע, למה אחרי שכירות והכל בארה"ב זה חצי מחיר? גם המס בארץ לא כ"כ גבוה. זה פשוט החנויות מנצלות את המצב - הם רוצים לבכות קודם שיוכחו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Death_119

משתמש ותיק

#57   פורסם: 06.07, 19:40

קרירין
ציטוט:
צפה בהודעה
למי ששאל על הWII אז ברור שיש המון פרוצים
ונינטנדו עדין אפילו לו חסמה את מצב הרשת בתחום הזה

שנית מוצרים מאוד יקרים
לדוגמה שלט +נונצק שעולה בארצות הברית 60$ +מס מקומי (8-10 אחוז בארך)
נגיד לצורך הדיון 250 שקל עולה בארץ מעל 400 שקל

המושאן פלוס שעולה בארצות הברית פחות מי 100 שקל קופץ פה ל200 שקל

אבל אני לא מאשים את החנויות עצמם המס בארץ מטורף
ומחירים שנראים כמו גנבה הם הרבה פעמים רווח נקי קטן לחנות
אחרי כל המס שכירות והוצאות אחרות

רק נציגות באמת חזקה יכולה להכניס תמכור נורמלי לארץ
ובגלל זה היום יבוא אישי של רכיבים קטנים יוצא הרבה יותר זול
פשוט אין את כל ההוצאות הנלוות
הכל טוב ויפה, אבל אני לא מבין דבר אחד:
1עד לשנת 2002, או יותר נכון ל-Vice City לפס2, עלות משחק פס2 בישראל עמדה על 150-250 ש"ח. החל משנת 2002 עלה מחיר משחקי הקונסולות סתם כך (עבדתי באותה תקופה כמוכר בעתיד מחשבים בעזריאלי, אז אני יכל להבטיח לך שזה פשוט היה סתם כך) מ-150 ל-320 ש"ח.

זה נראה לך הגיוני?
אני לא יודע בכמה העלתה מדינת ישראל את המע"מ ואת שיערי מס ההכנסה, הארונונה והשכירות במדינת ישראל החל מאותו חודש בשנת 2002, אבל משהו ממש מוזר התרחש החל מאותו רגע בשוק הישראלי.

דרך אגב, משחקי פיסי זכו במשך מרבית השנים למחיר ריאלי ומתאים לזה העולמי. למרות שגם כיום יש לא מעט חריגות בנושא. כך שישנם תקדימים חיוביים בסוגייה.

כמו שאמר חנן, חנויות רוכבות לא פעם על גבינו, אם במזיד או אם לא. בסופו של יום בכל זאת אנחנו חיים במדינה שעולה יותר להביא אליה משחקים בשל עלויות השילוח ויש יבואן נוסף בדמות ישפאר או הד ארצי שצריכים לעבוד מולו מלבד היבואן העולמי, אבל עדיין יש חריגות בוטות שאני לא מוצא להן הסבר.

דרך אגב, גם הפנטזיה שיבואן מקומי שייכנס לשוק וייבא קונסולה בצורה סדירה יפתור את המשתמשים הישראלים מהמחירים השערורייתיים היא פנטזיה. המקרה הכי אקטואלי לסוגייה הינה אפל שהכריחה את פלאפון ואורנג' למכור את האייפון החדש במחיר סבסוד של 200 דולר לדגם החדש ו-100 לישן בדומה לתעריף הגלובאלי של המכשיר בעולם. למרות שגם פה הם פשוט ידפקו אותנו בחבילות והתעריפים.

אבל מנגד אנחנו רואים יפה מאוד עם ישפאר ויחסיה עם סוני בתור יבואן רישמי וותיק שלא כך הדבר בשוק המשחקים המקומי, היבואן הוא השריף, השופט והתליין והוא יעשה את כל העולה על רוחו בסוגייה.

נ.ב. אין לניטנדו רשת לחסום אותה גם אם תרצה. שירות האונליין של הWII לא קיים הלכה למעשה.

נערך לאחרונה על ידי Death_119, 06.07 בשעה 19:46.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Klayman

משתמש רגוע

#58   פורסם: 06.07, 20:01

סתם מחשבה,

אני לא מכחיש שבישראל כולם פורצים. אני לא נכנס כרגע לסיבות.

אבל (!) בסין, אין אקסבוקס רשמי? הסינים הרי הזייפנים הכי גדולים בעולם (של הכל!). ולא רק שם, כל המזרח הרחוק מלא באלפי חנויות ''תחנה מרכזית'', חיבורי אינטרנט הרבה יותר טובים משלנו, ואנשים בעלי יכולות טכניות לא רעות בכלל שיכולים לפרוץ את הקונסולות שלהם בעצמם. אז שם אין אקסבוקס רשמי? יש. פשוט שם יש הרבה יותר אנשים, ומיקרוסופט מוכנה להפסיד לסוני במזרח (מה שלרוב קורה), רק כדי שלא יגידו שהיא לא שם.

לא? כן?

לפותח האשכול - .

חזרה לראש העמוד

משתמש חדש

#59   פורסם: 06.07, 20:12

אחי היית יכול פשוט לקנות קונסולה פרוצה ולא להשתמש במשחקים מגובים..
ואתה באמת צודק עם כל הפיראטים בארץ זה באמת הגיוני שהם לא נתנו את זה

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#60   פורסם: 06.07, 20:17

ציטוט:
הכל טוב ויפה, אבל אני לא מבין דבר אחד:
1עד לשנת 2002, או יותר נכון ל-Vice City לפס2, עלות משחק פס2 בישראל עמדה על 150-250 ש"ח. החל משנת 2002 עלה מחיר משחקי הקונסולות סתם כך (עבדתי באותה תקופה כמוכר בעתיד מחשבים בעזריאלי, אז אני יכל להבטיח לך שזה פשוט היה סתם כך) מ-150 ל-320 ש"ח.

זה נראה לך הגיוני?
אני לא יודע בכמה העלתה מדינת ישראל את המע"מ ואת שיערי מס ההכנסה, הארונונה והשכירות במדינת ישראל החל מאותו חודש בשנת 2002, אבל משהו ממש מוזר התרחש החל מאותו רגע בשוק הישראלי.
תראה אני לא יודע למה קרה דבר כזה בכזאת קפיצה
זה גם לא התחום שלי

אבל אני יכול להגיד לך שבעבודה שאני עובד
מחיר שרות ללקוח קפץ בעשרות אחוזים ולא היה ברירה
כי דברים שקשורים לעבודה גם עלו

חלק בגלל מס חלק בגלל שכירות וכו
והיום בהרבה תחומים המחירים מאוד גבוהים אפילו שיש מיתון
ותאמין לי שהינו רוצים להוריד מחירים ללקוחות בתחום שלנו בתמורה
להורדה במס -כי המס היום מטורף

אני מעריך שלחנויות זה בכלל קשה כי גם השכירות בשמים וגם המס
ואולי זאת הדרך שלהם לנסות להוציא קצת כסף
פחות לקוחות אבל רווח גדול יותר לכל לקוח

בכל מקרה אם היו נציגויות חזקות בארץ הן היו פשוט יכולות לכתוב
מחיר מומלץ לצרכן על האריזה וזה היה פוטר הרבה מבעיות התמחור
כמובן נציגויות חזקות יכולות גם לקדם את השוק במחירים מתאימים
פרסומות וכו כמו שיש בארצות יותר מפותחות

סך הכל הצריבת דיסק זה החלק הזול ואפשר לעשות את הצריבה
ועטיפה גם בארץ אולי חוץ מהPS3 אבל גם בזה סוני יכולה להקים מפעל בלו רי למזרח התיכון

ציטוט:
דרך אגב, משחקי פיסי זכו במשך מרבית השנים למחיר ריאלי ומתאים לזה העולמי. למרות שגם כיום יש לא מעט חריגות בנושא. כך שישנם תקדימים חיוביים בסוגייה.
צודק מחירי PC נמצאים בטווח מחיר הרבה יותר ראלי
בגלל זה בזמנו קניתי את GTA4 למרות שיכלתי להוריד פרוץ

ושוב אין לי בעיה לקנות זלדה הבא ב200 שקל כמו שהוא אמור להיות
כן יש לי בעיה לקנות ב350 שקל וזה בעיה גדולה

ציטוט:
כמו שאמר חנן, חנויות רוכבות לא פעם על גבינו, אם במזיד או אם לא. בסופו של יום בכל זאת אנחנו חיים במדינה שעולה יותר להביא אליה משחקים בשל עלויות השילוח ויש יבואן נוסף בדמות ישפאר או הד ארצי שצריכים לעבוד מולו מלבד היבואן העולמי, אבל עדיין יש חריגות בוטות שאני לא מוצא להן הסבר.
בסדר אבל החנויות זה דג רקק
אתה יודע כמה קשה להחזיק היום עסק בארץ ? ועוד במיתון ?
החנויות מחפשות רווח וכניראה שבמצב היום תמחור נמוך לא ראלי מבחינתם
וכן ראלי למכור קונסולות פרוצות ולנסות להרוויח מכל מיני כיוונים אחרים

ציטוט:

דרך אגב, גם הפנטזיה שיבואן מקומי שייכנס לשוק וייבא קונסולה בצורה סדירה יפתור את המשתמשים הישראלים מהמחירים השערורייתיים היא פנטזיה. המקרה הכי אקטואלי לסוגייה הינה אפל שהכריחה את פלאפון ואורנג' למכור את האייפון החדש במחיר סבסוד של 200 דולר לדגם החדש ו-100 לישן בדומה לתעריף הגלובאלי של המכשיר בעולם. למרות שגם פה הם פשוט ידפקו אותנו בחבילות והתעריפים.

אבל מנגד אנחנו רואים יפה מאוד עם ישפאר ויחסיה עם סוני בתור יבואן רישמי וותיק שלא כך הדבר בשוק המשחקים המקומי, היבואן הוא השריף, השופט והתליין והוא יעשה את כל העולה על רוחו בסוגייה.
אבל זה הבעיה מדובר ביבואן\זכין
ולא נציגות של חברת האם זאת הבעיה הגדולה

ישפאר זה זכין של סוני ואין לו את השרירים של סוני
מיקרוסופט ונינטנדו לא מיבאות את ה360\WII לארץ באופן רישמי

זה גם חלק מהסיבה שפרוצים מאוד נפוצים פה
בארצות הברית החברות הגדולות שורפות כסף במלחמה בפרוצים
פה מי ילחם בזה בדיוק ? ולמה ? זה שוק מזערי לחברות ענק

ציטוט:
נ.ב. אין לניטנדו רשת לחסום אותה גם אם תרצה. שירות האונליין של הWII לא קיים הלכה למעשה
התחלנו אם הזלזול עוד הפעם ?
יש לה שרות ודי נחמד
ערוץ קניות
מזג אוויר
MII
DLC
ועוד כמה

ויש משחקים שעושים ברשת שימוש מצוין כמו מאריו קארט לדוגמה
לאחורנה יצא גם המשחק "גימרים" הראשון שעושה שימוש במקרופון
לדבר במהלך קרבות

נינטנדו לא חוסמת את זה כי כניראה שהבינה מה שמיקרוסופט לא הבינה שבדורות האחרונים כל קונסולה הכי מצליחה כולל רווחים הייתה אם אחוזי פריצות גבוהים
ושגם בעלי קונסולות פרוצות קונים לפעמים דברים

חוץ מזה היא עושה רווח על כל קונסולה שנמכרת גם ככה

חזרה לראש העמוד
1  2

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא