משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|
משתמש רציני

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #61 פורסם:
28.10, 19:44
|
|
|
bozeman |
ציטוט: |
 |
|
|
כי אם לא יסבירו מה שישאר מהשפה העשירה ומהידע זה רק "סקילז" |
|
|
|
|
למה? איך הצגת ההיסטוריה של המילה SKILLZ תורמת לדיון הזה? השימוש שאנחנו עושים בה, בקונטקסט של הפורום הזה ושל משחקים בכלל, קשור לסלנג גיימרים ולא להאקרים או ראפרים. אנחנו לא המצאנו את המילה הזאת כדי להיראות מגניבים (אולי אחרים כן, אבל אנחנו לא), והיא נמצאת בשימוש רחב בקרב גיימרים ופרוגיימרים, כשאלה לרוב מעל לגיל 12.
סלנג באופן כללי הוא לא דבר בהכרח פונקציונלי או הגיוני. הוא קשור בעיקר לאופנות חולפות, וסלנג גיימרים לא יוצא דופן. לא מוצא חן בעיניכם? סבבה, אל תשתמשו, אבל תרגיעו...
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #62 פורסם:
28.10, 20:03
|
|
|
אתה מערב שני דיונים. שאלת למה כל תגובה שלו היא "הרצאה" ועניתי לך (גם בציניות וגם ברצינות) שאם רק היינו מגיבים ב"קיצורים" היינו נשארים עם תוכן דל מאוד ושפה דלה ורזה (וחסרת משמעות) כמו מה המילה "סקילז" במקרה הזה מייצגת.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #63 פורסם:
28.10, 20:10
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אתה מערב שני דיונים. שאלת למה כל תגובה שלו היא "הרצאה" ועניתי לך (גם בציניות וגם ברצינות) שאם רק היינו מגיבים ב"קיצורים" היינו נשארים עם תוכן דל מאוד ושפה דלה ורזה (וחסרת משמעות) כמו מה המילה "סקילז" במקרה הזה מייצגת. |
|
|
|
|
שפה דלה לא בהכרח גוררת תוכן דל. המילה סקילז היא בסה"כ סלנג ולא צריך לעשות לה אובר-אנליזה. הפורום הזה הוא לא המוסף הספרותי של עיתון הארץ, וממילא אני לא רואה אנשים שמשתמשים כאן בשפה גבוהה במיוחד (וגם אין שום צורך שזה יקרה). זה פורום משחקים - בידור להמונים, להזכירך - והמשלב הלשוני צריך להיות בהתאם. רדו מהעץ בבקשה.
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #64 פורסם:
28.10, 20:15
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
המילה סקילז היא בסה"כ סלנג ולא צריך לעשות לה אובר-אנליזה....
רדו מהעץ בבקשה. |
|
|
|
|
מסכים... זה לא ש''סקילז'' זה סלנג נורא כ''כ.. אני מתחיל להבין למה התכוון Ghost_dog לא מזמן שכתב שהדיונים כאן נורא טרחניים.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #65 פורסם:
28.10, 21:03
|
|
נכון , הפורום הזה טיפה טרחני וצריך לחשוב טוב טוב לפני שאתה נכנס לדיון/ויכוח אם יש לך את היכולת הנפשית/מנטאלית/פיזית להתמודד עם החפירות הארוכות שאתה הולך לעבור.
אבל תכל'ס לא הייתי משנה אותו במילימטר וזה גם מה שעושה אותו הפורום הכי טוב בארץ למשחקים,אז אולי יש טיפה דיונים שיכולים להתיש את כל הצדדים המשתתפים,אבל לקוראים מהצד זה אחד התענוגות הכי גדולים שיש בפורומים באינטנרט שברובם הדיונים תמיד שטחיים ומשעממים.
פה תמיד אני מוצא את עצמי משתעשע מול איזו תגובה מפורטת וטיפה חופרת כמו של גולמר או עוד קרב של DEATH/KEO או איזה גרף איזוטרי של עדי על המכירות המצוינות של ה WII באיזור אינדונזיה,זה מה שעושה את הפורום ולא הייתי רוצה שישתנה 
נערך לאחרונה על ידי bling, 28.10 בשעה 21:15.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #66 פורסם:
28.10, 21:03
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
שפה דלה לא בהכרח גוררת תוכן דל. המילה סקילז היא בסה"כ סלנג ולא צריך לעשות לה אובר-אנליזה. הפורום הזה הוא לא המוסף הספרותי של עיתון הארץ, וממילא אני לא רואה אנשים שמשתמשים כאן בשפה גבוהה במיוחד (וגם אין שום צורך שזה יקרה). זה פורום משחקים - בידור להמונים, להזכירך - והמשלב הלשוני צריך להיות בהתאם. רדו מהעץ בבקשה. |
|
|
|
|
אתה עדיין לא מפריד בין העובדה שעניתי לך למה ההודעות שלו ארוכות לבין הודגמא של סקילז - ההדעות שלו לא ארוכות כי הוא עונה לך על המילה עצמה. אלא שזאת דרך להעביר יותר מידע ותוכן רחב יותר.
ואין פה עניין של "טרחנות". אנשים מנהלים דיון ומביעים את דעתם. וזה בסדר לכל הכיוונים. רק משום מה כשאלו דברים שלא רוצים לשמוע, אז זה "טרחנות"...
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #67 פורסם:
28.10, 21:41
|
|
|
אני לא חושב שהבנת נכון AI, אין לאף אחד שום בעיה עם קיצורים או דברים אחרים, פשוט המילה סקילז בדרך כלל משומשת בציניות או עם גרשיים סביבם, לפחת בסביבה שלנו כאן בפורום. זה פשוט נשמע כמו משהו שילד בן 12 יגיד.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #68 פורסם:
28.10, 22:10
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אתה עדיין לא מפריד בין העובדה שעניתי לך למה ההודעות שלו ארוכות לבין הודגמא של סקילז - ההדעות שלו לא ארוכות כי הוא עונה לך על המילה עצמה. אלא שזאת דרך להעביר יותר מידע ותוכן רחב יותר.
ואין פה עניין של "טרחנות". אנשים מנהלים דיון ומביעים את דעתם. וזה בסדר לכל הכיוונים. רק משום מה כשאלו דברים שלא רוצים לשמוע, אז זה "טרחנות"... |
|
|
|
|
זה לא "טרחנות" לשמה, אבל זה מיותר.
גולמר לא מתייחס לדיון בנימוקים רציונאליים, אלא יותר מהכל באיך הוא *מרגיש* כלפי העניין הזה של סלנג 1337, שהוא מייחס (כאמור, לא לגמרי בצדק) לילדים. (ואפשר לראות את זה בקטע שהוא הביא שצוחק על התופעה, ומייחס אותה לחלוטין לילדים מחוצ'קנים שלא יזיינו בחיים)
כמו שאמרו כאן הפורום הזה (לפחות האנשים שמגיבים כאן בקביעות) הוא ברובו ברמה גבוהה, ככה שאני שספק רב אם זה שאני אכתוב skillz או skills משנה דבר מה. גולמר פשוט *לא אוהב* (ולא שום טיעון רציונאלי) את העניין הזה אז היה קצת חפירות, אבל זה לא נימוק. מה גם שלסקילז כמילה (דווקא עם Z ולא עם S) יש קונטציית גיימינג (לפחות בשבילי), ולכן אני אשתמש בה לתאר משהו מהעולם הזה (בניגוד לכמעט כל דבר אחר שאני פשוט אגיד "כישור" או "כישרון" או כל דבר אחר בעברית).
נ.ב
יצאתי טרחן. D:
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #69 פורסם:
29.10, 01:28
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
ואין פה עניין של "טרחנות". אנשים מנהלים דיון ומביעים את דעתם. וזה בסדר לכל הכיוונים. רק משום מה כשאלו דברים שלא רוצים לשמוע, אז זה "טרחנות"... |
|
|
|
|
אם על זה שמישהו כתב את המילה ''סקילז'', כתבתם כאן מספיק מילים כדי למלא חצי עיתון יומי, זאת טרחנות. לא משנה איך תסתכל על זה. יש דברים שאפילו הדיון עליהם הוא טיפשי. (בפרט שעוד יש כאן מישהו שמודה שהוא מתבלבל בין 'אלה' ו'אלא' וטוחן לאחרים בשכל על מילת סלנג טיפשית...). לא טרחני?
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #70 פורסם:
29.10, 08:54
|
|
|
Klayman |
 |
|
|
אם על זה שמישהו כתב את המילה ''סקילז'', כתבתם כאן מספיק מילים כדי למלא חצי עיתון יומי, זאת טרחנות. לא משנה איך תסתכל על זה. יש דברים שאפילו הדיון עליהם הוא טיפשי. (בפרט שעוד יש כאן מישהו שמודה שהוא מתבלבל בין 'אלה' ו'אלא' וטוחן לאחרים בשכל על מילת סלנג טיפשית...). לא טרחני? |
|
|
|
|
לא. כי זה לא עיתון נמכר אלא פורום שבו כל אחד יכול להביע את דעתו ולעיתים כבני אדם אנחנו גם אוהבים סתם לדברים על חשובים פחות. ואם זה נחמד לנו למה לא? בנוסף גם אף אחד לא חייב לקרא אם הוא לא רוצה. נכון שזה פורום גיימינג ולכן דיונים על האם HL2 בעל עלילה של סל כביסה (גיא) או בלי עלילה בכלל (דודי) או התגשמות האלהות על פני אדמות (נדב) הם כביכול קצת יותר קשורים, אבל זה התחביב שלנו. ולעיתים גם מילה של "סקילז" זוכה בהקשר הזה לדיון, בעיקר כי זה באמת מוזר להשתמש במילה כזאת, היא גם פחות קשורה לגיימינג, ואפילו אם ממש רוצים למה לא "סקילס" שזה רק אות אחת ליד האות "ז".
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #71 פורסם:
29.10, 08:59
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
לא. כי זה לא עיתון נמכר אלא פורום שבו כל אחד יכול להביע את דעתו ולעיתים כבני אדם אנחנו גם אוהבים סתם לדברים על חשובים פחות. ואם זה נחמד לנו למה לא? בנוסף גם אף אחד לא חייב לקרא אם הוא לא רוצה. נכון שזה פורום גיימינג ולכן דיונים על האם HL2 בעל עלילה של סל כביסה (גיא) או בלי עלילה בכלל (דודי) או התגשמות האלהות על פני אדמות (נדב) הם כביכול קצת יותר קשורים, אבל זה התחביב שלנו. ולעיתים גם מילה של "סקילז" זוכה בהקשר הזה לדיון, בעיקר כי זה באמת מוזר להשתמש במילה כזאת, היא גם פחות קשורה לגיימינג, ואפילו אם ממש רוצים למה לא "סקילס" שזה רק אות אחת ליד האות "ז". |
|
|
|
|
כי עם ז' זה נשמע יותר מגניב. בחיי, חפרתם. ובנוגע לנושא העיתון - בחיי שאתה קודח.. סתם זרקתי משהו לאוויר, ואתה מתחיל להיכנס איתי להבדלים בין עיתון ופורום? תיכף תתחיל לספר לי על תרבות הכתיבה בעיתון ותרבות הכתיבה בפורום לאורך הדורות. תספר לי שבמצרים כתבו על פפירוס ובלה בלה בלה.. די. :|. בנאדם כתב ''סקילז''. שגיאות כתיב הן הרבה יותר גרועות מסלנג. תתחילו להעיר ולקדוח גם למקורבים שלכם, ולא רק לחברים ה''זוטרים''.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #72 פורסם:
29.10, 09:08
|
|
אני אוהב ""להדליק" אותך לפעמים 
(ואתה מוזמן להתבונן כמה פעמים העירו לנדב על שגיאות או דודי (או אני מתי שנופלת אחד)).
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #73 פורסם:
29.10, 11:08
|
|
אחת. 
|
אמר רבי עקיבא:
"אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה.
על רגל אחת- זו כל התורה."
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #74 פורסם:
29.10, 12:56
|
|
|
Wan7ed |
 |
|
|
אחת.  |
|
|
|
|
עניין אותי מי הראשון שיעלה על זה  (השגיאה הייתה מכוונת כמובן)
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #75 פורסם:
29.10, 13:54
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אני לא חושב שהבנת נכון AI, אין לאף אחד שום בעיה עם קיצורים או דברים אחרים, פשוט המילה סקילז בדרך כלל משומשת בציניות או עם גרשיים סביבם, לפחת בסביבה שלנו כאן בפורום. זה פשוט נשמע כמו משהו שילד בן 12 יגיד. |
|
|
|
|
אני מניח שזה כנראה בגלל שהפורום הזה הוא היחידי שאתה משתתף בו. בכל מקום אחר שהייתי (עם אנשים שעברו את גיל 12 מזמן, אתה יכול להירגע) זאת נחשבת למילה מקובלת בהחלט ורבים משתמשים בה, לא בציניות ולא עם מרכאות. בכל מקרה, זאת מילה שנמצאת יותר בשימוש במסגרת משחקי רשת הארדקוריים, סצינה שאולי לא יצא לך להכיר מספיק טוב.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #76 פורסם:
29.10, 14:21
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
אני מניח שזה כנראה בגלל שהפורום הזה הוא היחידי שאתה משתתף בו. בכל מקום אחר שהייתי (עם אנשים שעברו את גיל 12 מזמן, אתה יכול להירגע) זאת נחשבת למילה מקובלת בהחלט ורבים משתמשים בה, לא בציניות ולא עם מרכאות. בכל מקרה, זאת מילה שנמצאת יותר בשימוש במסגרת משחקי רשת הארדקוריים, סצינה שאולי לא יצא לך להכיר מספיק טוב. |
|
|
|
|
בדיוק, משחקי רשת הארד קורים = בני 12.
לאיזה אדם מבוגר יש זמן להיות הארד קור במשחק רשת?
אני גם הייתי מאוד הארד קור ברשת בגילאי 12-16, טחנתי את משחקי קווייק עד מוות, היום אין לי או לאף אדם בוגר בפורום הזה זמן לדברים כאלה וזאת בדיוק הסיבה שאנחנו לא מכירים מילים כאלה בשימוש נורמאלי. בכל מקרה זאת בדיוק הנקודה, משחקי רשת הארד קורים = בני 12 = סלאנג עילג.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #77 פורסם:
29.10, 15:42
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
בדיוק, משחקי רשת הארד קורים = בני 12.
לאיזה אדם מבוגר יש זמן להיות הארד קור במשחק רשת?
אני גם הייתי מאוד הארד קור ברשת בגילאי 12-16, טחנתי את משחקי קווייק עד מוות, היום אין לי או לאף אדם בוגר בפורום הזה זמן לדברים כאלה וזאת בדיוק הסיבה שאנחנו לא מכירים מילים כאלה בשימוש נורמאלי. בכל מקרה זאת בדיוק הנקודה, משחקי רשת הארד קורים = בני 12 = סלאנג עילג. |
|
|
|
|
אתה מדבר מתוך בורות
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #78 פורסם:
29.10, 15:58
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
גולמר, למה (כמעט) כל הודעה שלך צריכה להיראות כמו הרצאה? כלומר, סחתיין על ההשקעה, אבל בשביל מה? |
|
|
|
|
קודם כל אני כותב מהר ודי זורם, אז למה לא? הרי מי שלא מעוניין יכול לדלג על ההודעה הזו.
ודבר שני, בדרך כלל נוכחתי לגלות שהרבה פעמים כשאתה כותב משהו קצר ולא מפרט, אז אנשים מפספסים משהו וזה מתפתח לויכוח שהיה יכול להימנע אם היית מפרט מראש. מצד שני, בהרבה מקרים זה גם ככה מתפתח לויכוח אז אולי אתה צודק...
|
Klayman |
 |
|
|
מסכים... זה לא ש''סקילז'' זה סלנג נורא כ''כ.. אני מתחיל להבין למה התכוון Ghost_dog לא מזמן שכתב שהדיונים כאן נורא טרחניים. |
|
|
|
|
אגב, בניגוד לאחרים כאן אני דווקא חושב שזה נורא לא בגלל שאנשים משתמשים בסלנג (סלנג זה דבר מבורך כל עוד הוא לא הופך בשלב מסויים לפתאטי). אבל ספציפית במילה "סקילז", זה נראה שדווקא אלו שמשתמשים בה הרבה פעמים מפספים את המשמעות שלה ואת הרלוונטיות שלה.
או אם לדייק יותר, כשהם מדברים על סקילז הם בדרך כלל מתכוונים רק לדבר אחד מאד מאד ספציפי: הרפלקסים הנדרשים והדיוק לירי בכוונת - נראה לי שהם פשוט לא מפרשים נכון את המילה. הרי כל הסיפור הזה בכלל התחיל מויכוח על האם GTA הוא משחק שמצריך סקיל או לא (ונשמע לי הזוי בכלל לחשוב שמשחק בהיקף שלו לא מצריך).
אגב ghost_dog, מה באמת קרה לו? יום אחד קיבלתי ממנו הודעה מוזרה לגבי זה שהוא הבין את הקטע שלי ושאני מנצל לרעה ביכולות הניהוליות שלי עם עריכת הודעות בתרד הפיראטיות או משהו כזה (יכול להיות שאני לא מדייק אבל אני באמת לא זוכר). שלחתי לו הודעה בחזרה וניסיתי לשאול על מה הוא מדבר, כי ההודעה שערכתי שם ואני חושב שהוא התכוון אליה היתה הודעה שלי... זה היה קצת הזוי כל הסיפור הזה.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #79 פורסם:
29.10, 16:18
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
או אם לדייק יותר, כשהם מדברים על סקילז הם בדרך כלל מתכוונים רק לדבר אחד מאד מאד ספציפי: הרפלקסים הנדרשים והדיוק לירי בכוונת |
|
|
|
|
זה בפירוש לא המשמעות היחידה של סקילז. סקילז זה מכלול המיומנויות הנדרשות במשחק, לא רק איימינג ורפלקסים.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #80 פורסם:
29.10, 17:38
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
זה בפירוש לא המשמעות היחידה של סקילז. סקילז זה מכלול המיומנויות הנדרשות במשחק, לא רק איימינג ורפלקסים. |
|
|
|
|
יש אנשים שלא מבינים את זה. נתקלתי בהמון כאלו בCOD ובהיילו ממש לאחרונה.
אבל אם אתה כן מבין את זה, אני אשמח לדעת למה GTA נראה לך כמו משחק חסר סקיל?
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #81 פורסם:
29.10, 17:53
|
|
ובחזרה לאססין קריד 2. יש ביקורות שכבר מוכנות, אבל למרות שעדיין אי אפשר להרים את האמברגו, אחד המבקרים טרח לספר כמה דברים טובים: - It’s infinitely better than the first one. Fact
- It has looser, story-driven missions. No more climb tower-pick pocket-sit on bench-kill Templar
- The sword combat – which is now exciting rather than formulaic – is also FANTASTICALLY violent
- You can literally pick people up and throw them around. And kick them while they’re on the ground
- It has a property investment minigame that’s rewarding and fun
- It has boats in, what you can ‘punt’ about the canals of Venice
- You find out what the hell the end of AC1 was all about, the mystery thickens, and you love Ubisoft for it
- It’s infinitely better than AC1. Oh, did I say that already?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #82 פורסם:
29.10, 22:36
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
אתה מדבר מתוך בורות |
|
|
|
|
מצחיק, זאת התשובה שלך לכל אחד בכל ת'רד בכל נושא בחודש האחרון.
לדעתי מי שמדבר בl337 לא בצחוק, הוא די עושה צחוק מעצמו, אבל דוגרי זה לא ממש משנה לי, אתה עושה את זה לעצמך, לא לאף אחד כאן.
גיא, אני שומע על AC2 עוד ועוד דברים טובים, יש לי הרגשה מוזרה שאני הולך להזמין אותו. גם דיוויד אליס אמר שהוא לא היה מסוגל לשחק בקודם יותר משעה וחצי ברצף כי הוא כל כך חזר על עצמו, לעומת זאת בAC2 הוא שחק ב5 שעות ברצף ורצה עוד.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #83 פורסם:
29.10, 22:49
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
אבל אם אתה כן מבין את זה, אני אשמח לדעת למה GTA נראה לך כמו משחק חסר סקיל? |
|
|
|
|
GUNPLAY איטי מדי, תנועה מוגבלת מדי, נשקים חזקים מדי, אויבים טיפשים מדי ורמת הקושי הכללית של המשחק פשוט קלה. מכניקת ה-COVER שהפכה לסטנדרט כמעט בכל שוטר כיום מורידה לדעתי את הסקילז במשחקים משמעותית. היא הופכת את הקרבות ליותר סטטיים ואיטיים, מתגמלת התקמפרות והופכת את הקרבות לפשוט משעממים.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #84 פורסם:
29.10, 22:57
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
GUNPLAY איטי מדי, תנועה מוגבלת מדי, נשקים חזקים מדי, אויבים טיפשים מדי ורמת הקושי הכללית של המשחק פשוט קלה. מכניקת ה-COVER שהפכה לסטנדרט כמעט בכל שוטר כיום מורידה לדעתי את הסקילז במשחקים משמעותית. היא הופכת את הקרבות ליותר סטטיים ואיטיים, מתגמלת התקמפרות והופכת את הקרבות לפשוט משעממים. |
|
|
|
|
ככלל זה נכון, אבל נגיד בBoB: HH להסתתר זה א'-ב', אבל בדרגות קושי הגבוהות המשחק עדיין ממש ממש לא קל.. (מאגפים אותך, והאוייבים גם מסתתרים כל הזמן)
אבל ככלל יש בזה הרבה אמת. כמובן, שתמיד לשחק על רמת הקושי כמעט הכי קשה או הכי קשה בכל מקרה ייתן משחק קשה ומאתגר.
נ.ב
מה שכן, בהקשר לGTA 4, יש את כל הקטע של הנהיגה שלא קיים ברוב השוטרים (או לפחות לא מהווה חלק כ"כ עיקרי). הנהיגה בGTA 4, לפחות בהתחלה באמת מאתגרת, ולפי דעתי זה מוסיף הרבה מאוד למשחק (וגם לקושי שלו בסצנות מרדף).
לדוגמא לנהוג בRANGE ROVER שם כשיש לך גלגל אחד מפונצ'ר, ורודפות אחרייך מלא ניידות ואתה לוקח סיבוב חד.. קיצור, יו גט דה פיקצ'ר.
וגם זה פשוט משחק מהנה בטירוף. (שוב, ונחזור להתחלה של הויכוח, לעומת AC הראשון היה משחק גרוע)
נערך לאחרונה על ידי DarkW, 29.10 בשעה 23:01.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #85 פורסם:
30.10, 02:40
|
|
|
DarkW |
 |
|
|
ככלל זה נכון, אבל נגיד בBoB: HH להסתתר זה א'-ב', אבל בדרגות קושי הגבוהות המשחק עדיין ממש ממש לא קל.. (מאגפים אותך, והאוייבים גם מסתתרים כל הזמן)
אבל ככלל יש בזה הרבה אמת. כמובן, שתמיד לשחק על רמת הקושי כמעט הכי קשה או הכי קשה בכל מקרה ייתן משחק קשה ומאתגר.
נ.ב
מה שכן, בהקשר לGTA 4, יש את כל הקטע של הנהיגה שלא קיים ברוב השוטרים (או לפחות לא מהווה חלק כ"כ עיקרי). הנהיגה בGTA 4, לפחות בהתחלה באמת מאתגרת, ולפי דעתי זה מוסיף הרבה מאוד למשחק (וגם לקושי שלו בסצנות מרדף).
לדוגמא לנהוג בRANGE ROVER שם כשיש לך גלגל אחד מפונצ'ר, ורודפות אחרייך מלא ניידות ואתה לוקח סיבוב חד.. קיצור, יו גט דה פיקצ'ר.
וגם זה פשוט משחק מהנה בטירוף. (שוב, ונחזור להתחלה של הויכוח, לעומת AC הראשון היה משחק גרוע) |
|
|
|
|
לדעתי הנהיגה ב-GTA4 דווקא מורידה המון מהמשחק, במיוחד בהשוואה למשחקים הקודמים בסדרה. המיומנות בשליטה גבוהה על הרכב מסתכמת בלחיצה של כמה שניות טובות על הברקס לפני שאתה מתכוון לפנות (משום מה הכבישים במשחק מתנהגים כמו משטחי קרח) וזהו. הנהיגה במשחק היא מהמגושמות ומהמסורבלות שיצא לי לפגוש אי פעם במשחק אקשן, וגם המרדפים עם המשטרה הם פשוט בדיחה. הם ניסו ללכת לכיוון הריאליסטי (וזה ממש לא ריאליסטי), רק חבל שזה בא על חשבון הדבר העיקרי: הכיף. זאת למשל דוגמה טובה למצב שבו הפיכת המשחק ליותר קשה (ע"י סרבול מכוון של מכניקת המשחק) לא הופכת אותו ליותר SKILLFUL. קושי זה תנאי הכרחי לסקילז, אבל לא מספיק.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #86 פורסם:
30.10, 11:38
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
לדעתי הנהיגה ב-GTA4 דווקא מורידה המון מהמשחק, במיוחד בהשוואה למשחקים הקודמים בסדרה. המיומנות בשליטה גבוהה על הרכב מסתכמת בלחיצה של כמה שניות טובות על הברקס לפני שאתה מתכוון לפנות (משום מה הכבישים במשחק מתנהגים כמו משטחי קרח) וזהו. הנהיגה במשחק היא מהמגושמות ומהמסורבלות שיצא לי לפגוש אי פעם במשחק אקשן, וגם המרדפים עם המשטרה הם פשוט בדיחה. הם ניסו ללכת לכיוון הריאליסטי (וזה ממש לא ריאליסטי), רק חבל שזה בא על חשבון הדבר העיקרי: הכיף. זאת למשל דוגמה טובה למצב שבו הפיכת המשחק ליותר קשה (ע"י סרבול מכוון של מכניקת המשחק) לא הופכת אותו ליותר SKILLFUL. קושי זה תנאי הכרחי לסקילז, אבל לא מספיק. |
|
|
|
|
אני לא יודע אם יצא לך לשחק בTL&D אבל האופנועים שם לדוגמה קבלו טפול מאוד רציני וכיף לא נורמאלי לנהוג בהם (לעומת מלכודות המוות שלא מסוגלות לפנות בGTA4). נראה שטוני הגאה הולך להתקדם עוד יותר לכיוון הכיף מאשר הראליסטיות והאמת שזה די מבורך.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #87 פורסם:
31.10, 17:49
|
|
באופן מפתיע למדי - תגובה לנושא.
טריילר חדש (מהמפתחים)
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #88 פורסם:
01.11, 18:15
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
GUNPLAY איטי מדי, תנועה מוגבלת מדי, נשקים חזקים מדי, אויבים טיפשים מדי ורמת הקושי הכללית של המשחק פשוט קלה. מכניקת ה-COVER שהפכה לסטנדרט כמעט בכל שוטר כיום מורידה לדעתי את הסקילז במשחקים משמעותית. היא הופכת את הקרבות ליותר סטטיים ואיטיים, מתגמלת התקמפרות והופכת את הקרבות לפשוט משעממים. |
|
|
|
|
תשמע, אני לא יודע איך להתייחס לכל הדברים האלו כי לא בטוח שאני מבין על מה אתה מדבר, אבל כמו שאני רואה את זה:
מהירות/תנועה != סקיל. אתה לא יכול להגיד שמהירות איטית היא משהו שמצריך פחות סקיל. Rainbow 6 הוא משחק מאד איטי ומאד מוגבל בתנועה, אבל הוא מצריך יותר סקיל מרוב משחקי הFPS הקיימים.
אויבים טיפשים ורמת קושי כללית != סקיל. כלומר, זה נכון לסינגל פלייר אבל לא רלוונטי כשמתייחסים לאלמנט המולטיפלייר של המשחק שהוא בפועל מה שמצריך באמת כישורים (כלומר: האם אנריל טורנמנט הוא משחק שלא מצריך סקיל כי האויבים שלו טיפשים ורמת הקושי הכללית קלה בסינגל פלייר?).שיחקת עם אנשים במולטיפלייר של GTA IV או שאתה מתייחס רק לחווית הסינגל פלייר?
מכניקת Cover != סקיל. ניתן באותה מידה להגיד שמשחק run'n'gun ללא מכניקת cover הופך את הקרבות למשעממים ומתגמלים ריצה וקפיצה היפראקטיבית.
גם אין לי מושג מה כתבת פה על הרכבים כי השליטה לדעתי מאתגרת ומתגמלת. אתה שיחקת בו על הקונסולה או על המחשב?
לדעת להוריד רכב אחר מהכביש למשל מצריך לא פחות ואפילו יותר סקיל ממשחקי מרוצים אחרים (שלא נדבר על משחקי FPS שבהם הדבר היחיד ששווה אזכור כרכב שמהווה חלק אינטגרלי מהמשחק לדעתי זה הוורטהוג והרכבים האחרים של היילו), נסיעה ברוורס אחרי שדחקו אותך לפינה היא אתגר רציני, אופנועים מוסיפים הרבה מאד טקטיקה למרדפים בגלל היתרונות והחסרונות שלהם, התוספת של הפלת רימונים הופכת את הסיכון של הרכב הרודף למשמעותית, והמנוע הפיזיקלי הופך את הירי לגלגלים והיכולת להתמודד איתו למשהו שמאד משפיע על המרדפים (הרבה יותר מבמשחקים הקודמים, שם ברגע שפגעו לך בגלגלים המרדף די הסתיים).
במשחקים אחרים ששיחקתי בזאנר (saints row, crackdown, ו-red faction) הרכבים לא מהווים חלק כל כך מרכזי ומשפיע.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|