משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

עילוי

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #61 פורסם:
11.06.2012, 12:48
|
|
|
dinsurya |
ציטוט: |
 |
|
|
לא מדוייק. הקטנת ה CPU ב die אמנם תפגע ב AI ובפיזיקה, אך הקונסולה תוכל לדחוף הרבה יותר פוליגונים. |
|
|
|
|
למה? כי יהיה לך משהו שקצת מעל INTEL HD4000? לא ראיתי או קראתי על אף מקרה שבוא גםהכרטיס המובנה וגם הכרטיס החיצוני עובדים יחדיו במשחק. כשמשתמשים בכרטיס BUILT IN שכזה זה תמיד בשביל גלישה, צפייה בוידאו וכדומה בשביל להאריך את חיי הבטריה של מכשיר נייד.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #62 פורסם:
11.06.2012, 13:04
|
|
|
לפי השמועות המאיץ הגרפי ב APU יהיה HD 6850.
ובטח שהם יכולים לעבוד יחדיו, אתה יודע מה זה GPGPU?
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #63 פורסם:
11.06.2012, 13:11
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
כלומר, אם יש לך בלוח אם מסויים שבב CPU ושבב GPU, אז אם תוציא את השבב של ה CPU ותשים במקומו שבב בגודל זהה של APU, קיבלת בוסט ניכר לביצועים. |
|
|
|
|
APU זה כללי מידי, אבל בדרך כלל כשאומרים APU מתכוונים לCPU+GPU. במקרה הזה אין שום היגיון בלשים גם GPU נפרד וגם אחד משולב כי אתה מבזבז את הסיליקון על משהו שכבר יש לו תחליף יותר טוב בדמות GPU יעודי.
הסיבה היחידה להשתמש בAPU משולב בנוסף לGPU יעודי, היא אם רוצים שהAPU יזרים את הגרפיקה לשלט (כמו בWIIU) בלי לפגוע בביצועים או להעמיס על הGPU היעודי.
מה שמיקרוסופט עשתה על הSLIM ותרם לביצועים (כלומר לפליטת החום והחשמל) היה לנצל את המזעור של הייצור לרכיבים קיימים שכבר היו יחסית ישנים ולא נחשבו לשיא הטכנולוגיה באותה התקופה. אבל כשאתה בא ליצור חומרת High end למוצר חדש אתה לא יכול לדחוף את הכל יחד בלי לפגוע בביצועים: כשהכל כל כך צפוף אז העסק מתחמם יותר ולכן אתה יותר מוגבל במה שאתה יכול לעשות.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #64 פורסם:
11.06.2012, 13:21
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
לפי השמועות המאיץ הגרפי ב APU יהיה HD 6850.
ובטח שהם יכולים לעבוד יחדיו, אתה יודע מה זה GPGPU? |
|
|
|
|
אם אני זוכר נכון אז GPGPU זה GENERAL PURPOSE GPU שמשמעו מעבד גרפי שמתפקד במעבד CPU X86 רגיל.
אני אשמח אם תביא כתבה או משהו שמראה שיש מקרה בעולם שבוא משתמשים בשני כרטיסי מסך מסוגים שונים בשביל להריץ משחק. לא משנה לי אם תביא APU + GPU או סתם שתי כרטיסי מסך שונים כי למיטב ידיעתי דבר כזה לא קיים.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #65 פורסם:
11.06.2012, 13:22
|
|
גם אם אתה צודק, אני סך הכל מציין כאן מה שהשמועות אומרות. הנה ציטוט מלא של השמועה האחרונה:
|
 |
|
|
According to rumors a couple of Sonys first party studios are asking for high end machine to make games that are going to have noticeable generation leap. While Hirai and other heads over in Japan think it's time to think about profitability. For now "fight" is some where in between, edging more towards higher end. RAM has been raised from 2GB to 4GB when most of bigger publishers and first party studios that have saying went mental.CPU yes it is true Sony is moving away from the CELL. Will there be BC? Our publisher doesn't care and we haven't heard a word about it. Again since these are dev kits we can't know more than that 99% ceLL is done and dusted. Second dev kit uses APU design AMD A8-3870k redesigned to have HD 6850 on board. And yes SI rumors are true. APU is paired with the HD Radeon HD 7900. No HDD rumors are untrue since it has aLready been confirmed that just like PS3, every "Orbis" SKU will have large HDD since Sony is very eager to make Orbis the media hub. O and one more thing Orbis will support 4 layer BR discs from day 1." |
|
|
|
|
גם זה לי לא נשמע אמיתי (ה BOM יהיה פשוט גבוה מדי), אבל ככה השמועה אומרת.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אם אני זוכר נכון אז GPGPU זה GENERAL PURPOSE GPU שמשמעו מעבד גרפי שמתפקד במעבד CPU X86 רגיל.
אני אשמח אם תביא כתבה או משהו שמראה שיש מקרה בעולם שבוא משתמשים בשני כרטיסי מסך מסוגים שונים בשביל להריץ משחק. לא משנה לי אם תביא APU + GPU או סתם שתי כרטיסי מסך שונים כי למיטב ידיעתי דבר כזה לא קיים. |
|
|
|
|
http://www.pcworld.com/article/23506...sy stems.html
נערך לאחרונה על ידי dinsurya, 11.06.2012 בשעה 13:24.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #66 פורסם:
11.06.2012, 13:24
|
|
|
מה זה BOM?
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #67 פורסם:
11.06.2012, 13:25
|
|
|
Bill of material.
ושים לב שערכתי את התגובה הקודמת, הוספתי את מה שביקשת.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #68 פורסם:
11.06.2012, 13:27
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
Bill of material.
ושים לב שערכתי את התגובה הקודמת, הוספתי את מה שביקשת. |
|
|
|
|
כמו שאמרתי...זה לא רלוונטי--->
|
 |
|
|
High performance graphics cards like the AMD Radeon HD 6850 and higher, are so powerful that they do not benefit from the scaling of Dual Graphics; as a result the APU graphics processor shuts off, allowing the more powerful GPU to completely take over graphics tasks. |
|
|
|
|
נלקח מהכתבה שהבאת.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #69 פורסם:
11.06.2012, 13:43
|
|
|
נו מה אתה רציני? אנחנו מדברים כאן על קונסולה.
באמת נראה לך שפיתוח ייעודי לא ינצל את שני ה GPU's?
ביקשת שאני אביא לך כתבה שמראה שדבר כזה אכן קיים וקיבלת, את השאר אני אשאיר לסוני.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #70 פורסם:
11.06.2012, 13:50
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אני אשמח אם תביא כתבה או משהו שמראה שיש מקרה בעולם שבוא משתמשים בשני כרטיסי מסך מסוגים שונים בשביל להריץ משחק. לא משנה לי אם תביא APU + GPU או סתם שתי כרטיסי מסך שונים כי למיטב ידיעתי דבר כזה לא קיים. |
|
|
|
|
לוסיד הישראלית בנתה פיתרון שעושה את זה:
http://www.lucidlogix.com/technology...-graphics.html
יש היום כבר לוחות אם שתומכים בפיתרון שלה. הקאטצ'? במקרה של כרטיסי מסך חזקים השילוב הזה רק פוגע בביצועים בגלל הצורך לסנכרן בין הכרטיס הנפרד לבין הכרטיס המשולב במעבד. בתכלס היתרון בתצורה הזו היא שהמחשב יודע לבחור באיזה כרטיס להשתמש לכל מטלה (כי כרטיסי המסך המשולבים היום טובים הרבה יותר בקידוד סרטי וידאו למשל).
אבל בשביל קונסות משחקים? זה עדיין לא שימושי כל כך, ואתה עדיין מפסיד כח עיבוד משמעותי בגלל הoverhead של לדחוף עוד רכיב לחתיכת הסיליקון של המעבד. כמו שאמרתי קודם: אין שום סיבה שבעולם לשלב כרטיס מסך מובנה וכרטיס מסך יעודי בקונסולת משחקים אלא אם כן אתה מעוניין בשני outputs שונים.
ככה שבגדול אני מסכים: אם לא ניקח את האפשרות הזו בחשבון, אז אני מניח שקונסולת משחקים תכיל או GPU יעודי (ואז הביצועים יהיו טובים בהרבה) או APU משולב (ואז אפשר לדחוף את הקונסולה למארז יותר קטן וזול, אבל זה יבוא על חשבון הביצועים). אבל לא שניהם.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #71 פורסם:
11.06.2012, 14:00
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
נו מה אתה רציני? אנחנו מדברים כאן על קונסולה.
באמת נראה לך שפיתוח ייעודי לא ינצל את שני ה GPU's?
ביקשת שאני אביא לך כתבה שמראה שדבר כזה אכן קיים וקיבלת, את השאר אני אשאיר לסוני. |
|
|
|
|
ברור שאני רציני. אני לא חושב שהOVERHEAD של ווינדוס הוא מה שגורם לAPU בשילוב DISCRETE GPU להיות לא ישים. אולי אני טועה, אני בהחלט פתוח לכך אבל אני משוכנע לחלוטין שלהקטין את המקום שיש למעבד על הDIE בשביל APU מעאפן, גם אם המשחק הכי בנוי במיוחד לתצורה הזאת אז תאבד כוח עיבוד בשורה התחתונה.
וזה בלי להיכנס לעניין ש(אני די בטוח) שGPU (מבחינת כוח חישוב) כבר שנות אור מCPU ככה שלחזק GPU על חשבון CPU זה מטומטם.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #72 פורסם:
11.06.2012, 16:42
|
|
|
ממש לא נכון. אם כל הארכיטקטורה מעוצבת מראש סביב עבודה עם GPGPU, זה בהחלט לגיטימי להקריב ביצועי מעבד אם זה מגביר באופן משמעותי את כמות ה FLOPS הכללית. ואם השמועה הזאת נכונה, זה בדיוק מה שסוני מתכננת.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #73 פורסם:
11.06.2012, 16:49
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
עד כמה שידוע לי ה Cell וה RSX הם שני שבבים נפרדים. |
|
|
|
|
כל מעבד שיש לו יחידות עיבוד עזר שמאיצות אותו נקרא apu, משם נלקח השם accelerated processing unit. הcell הוא apu מאחר והארכיטקטורה שלו היא מעבד בודד ושבעה מעבדי עזר. זה שהחליטו לקרוא להם בשם הבאזז spe זה כבר משהו אחר. כלומר יש בפס3 כיום גם apu וגם gpu שעובדים יחדיו, פשוט השמועות על הפס4 הן שהחלק של הapu כולל מעבד עזר גרפי ורק אחד כזה, לא 7.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #74 פורסם:
11.06.2012, 17:08
|
|
|
נו אבל מה הקשר? אנחנו מדברים פה על APU שמורכב מ CPU + GPU.
ה SPU's הם לא GPU's.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #75 פורסם:
11.06.2012, 23:40
|
|
|
שאלה קטנה-
מה זה בדיוק APU?
|
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #76 פורסם:
12.06.2012, 00:22
|
|
|
infected aviad |
 |
|
|
שאלה קטנה-
מה זה בדיוק APU? |
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #77 פורסם:
12.06.2012, 00:22
|
|
|
מעבד APU הוא שבב המכיל בתוכו מעבד (CPU) רגיל כפי שאתה כבר מכיר מהמחשב הביתי + מעבד גרפי (GPU) כאשר שניהם משולבים על אותה פיסת סיליקון. כמובן שניתן להכניס לתוך השבב יכולות נוספות כמו עיבוד וידאו או מאיצים יעודיים לפקודות וליישומים ספציפיים אבל בגדול מדובר ב CPU + GPU על שבב אחד.
עריכה: טוב יש משהו בכותרת החדשה שמציק לי בעין. אני דורש רווח משני הצדדים של המקף!
במקום פלייסטיישן 4- הדיון הרשמי, תתקן ל פלייסטיישן 4 - הדיון הרשמי.
תעשה את כמה שיותר מהר זה מכאיב לי בעיניים.
נערך לאחרונה על ידי dinsurya, 12.06.2012 בשעה 00:31.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #78 פורסם:
12.06.2012, 09:29
|
|
מצטרף לבקשה 
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #79 פורסם:
12.06.2012, 09:52
|
|
|
מה זה מה הולך פה. מקודם תיקנו את זה ועכשיו זה עוד יותר גרוע.
מישהו פה משחק לי בשפיות. נא לתקן ל פלייסטיישן 4 - הדיון הרשמי כמה שיותר מהר.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #80 פורסם:
12.06.2012, 14:32
|
|
|
infected aviad |
 |
|
|
שאלה קטנה-
מה זה בדיוק APU? |
|
|
|
|
Apu זה מעבד שיש לו על אותה פיסת סילקון מעבדי עזר למטרות שונות. דין מדבר ספציפית על apu שיש לו מעבד עזר שהוא gpu. גם הcell הוא apu, מעבד ראשי ןעןד שבעה תת מעבדים חלשים לשימוש כללי. באותה צורה apu יכול להיות גם מעבד שיש לו צ׳יפ מוסיקה יעודי, מעבד פיסיקה יעודי או למשל מעבד נתונים של הקינקט יעודי (כמו זה שמיקרוסופט הסירו מהקינקט כדי להוזיל עלויות יצור).
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #81 פורסם:
12.06.2012, 22:09
|
|
אוקיי תודה רבה דין ונדב על התשובות
|
dinsurya |
 |
|
|
מישהו פה משחק לי בשפיות. נא לתקן ל פלייסטיישן 4 - הדיון הרשמי כמה שיותר מהר. |
|
|
|
|
או!
זאת הדרך לבקש.
|
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #82 פורסם:
13.06.2012, 10:04
|
|
|
איך לא שמתי לב לדיון פס4 הזה? פספסתי ויכוח מחשב קונסולות בחודשים!
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #83 פורסם:
13.06.2012, 12:26
|
|
|
אתם יודעים, רק עכשיו הבנתי עד כמה עמוקה האירוניה. אם ב PS3 המעבד Cell עוזר ל RSX ומעביר אליו כמה שיותר משימות, במידה והשמועה הזו נכונה, זה יוצר מצב הפוך לגמרי. ה GPU יוכל לחסוך למעבד הרבה מאוד עבודה בעזרת GPGPU ובכך להשאיר הרבה מקום לחישובים אחרים.
זה אמנם אחלה חשיבה קדימה, אבל זה מבטל תמיכה לאחור באופן הכי מוחלט שיש.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #84 פורסם:
13.06.2012, 13:25
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
. אם ב PS3 המעבד Cell עוזר ל RSX ומעביר אליו כמה שיותר משימות, |
|
|
|
|
להיפך: הCell לא עוזר לRSX, הRSX עוזר לCell. הבעיה בPS3 היתה שמלכתחילה הRSX היה כרטיס מסך די חלש ולכן כמות העזרה שהוא יכל לספק היתה מאד מוגבלת כך שהCell נאלץ להתמודד איתן בעצמו (כמו כל מעבד שהמאיץ הגרפי לא יכול לספק עבורו את הסחורה). אחרי הכל זו היתה תוספת שסוני דחפו ברגע האחרון כשהם גילו שהCell לא באמת יכול להחליף כרטיס גרפי ולספק תוצאות משביעות רצון, אבל התוכנית המקורית שלהם היתה לשגר את הקונסולה עם הCell בלבד.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #85 פורסם:
13.06.2012, 15:06
|
|
|
זה אולי נכון תאורטית, אבל לא מבחינה מעשית. בפועל, כאשר מפתחים רוצים להפיק ביצועים טובים מה PS3, הם חייבים להעביר כמה שיותר משימות למעבד Cell ע"מ להרוויח זמן GPU. כאן מדובר על גישה הפוכה - להעביר כמה שיותר משימות ל GPU ע"י שימוש ב GPGPU בשביל להוריד עומס מה CPU.
אחרי כל מסע התעמולה של סוני סביב ה Cell, אני חושב שזה די אירוני.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #86 פורסם:
13.06.2012, 15:31
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
זה אולי נכון תאורטית, אבל לא מבחינה מעשית. בפועל, כאשר מפתחים רוצים להפיק ביצועים טובים מה PS3, הם חייבים להעביר כמה שיותר משימות למעבד Cell ע"מ להרוויח זמן GPU. כאן מדובר על גישה הפוכה - להעביר כמה שיותר משימות ל GPU ע"י שימוש ב GPGPU בשביל להוריד עומס מה CPU.
אחרי כל מסע התעמולה של סוני סביב ה Cell, אני חושב שזה די אירוני. |
|
|
|
|
זה לא היה ברור שסוני לא תמשיך FULL FORCE עם הCELL אחרי שהם הבינו שהוא לא תחליף טוב לכרטיס מסך ודחפו ברגע האחרון כרטיס מסך לא משהו?
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #87 פורסם:
13.06.2012, 21:47
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
זה לא היה ברור שסוני לא תמשיך FULL FORCE עם הCELL אחרי שהם הבינו שהוא לא תחליף טוב לכרטיס מסך ודחפו ברגע האחרון כרטיס מסך לא משהו? |
|
|
|
|
איך זה קשור למה שרשמתי?
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #88 פורסם:
14.06.2012, 11:19
|
|
יכול מאוד להיות שה APU + GPU שנמצא ב dev kits של ה PS4 כנראה לא מייצג את המוצר הסופי. לפי הרבה מאוד רשמים, סביר מאוד להניח שסוני השתמשה ב APU + GPU כי עדיין לא קיים שבב APU עם הביצועים שהיא רוצה.
זו אמנם חשיבה נכונה מצד סוני, אבל יש בעיה קטנה.
השבב APU הראשון ברמה שמתאימה ל PS4 ושיכול להתחרות ב 720 יהיה מוכן רק באמצע 2014.

|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #89 פורסם:
14.06.2012, 11:34
|
|
|
dinsurya |
 |
|
|
איך זה קשור למה שרשמתי? |
|
|
|
|
מה זאת אומרת? רשמת שזה אירוני אז רשמתי שזה היה ברור שזה הכיוון.
|
 |
|
|
ו אמנם חשיבה נכונה מצד סוני, אבל יש בעיה קטנה.
השבב APU הראשון ברמה שמתאימה ל PS4 ושיכול להתחרות ב 720 יהיה מוכן רק באמצע 2014. |
|
|
|
|
ואיזה APU בדיוק יתחרה בכרטיס מסך מסדרת 7000 שהיא כנראה עם מודיפקציות להגברת ביצועים למצב הכי מרבי שיכול להיות?
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #90 פורסם:
14.06.2012, 11:55
|
|
|
 |
|
|
מה זאת אומרת? רשמת שזה אירוני אז רשמתי שזה היה ברור שזה הכיוון. |
|
|
|
|
לא דיברתי על המעבד Cell באופן ספציפי, דיברתי על הצורת מחשבה שהוא מייצג באופן כללי. ב PS3 מפתחים צריכים להעביר משימות מה GPU ל CPU בשביל לקבל מקסימום ביצועים. לעומת זאת התכנון עם ה PS4 זה להעביר משימות מה CPU ל GPU בשביל לקבל מקסימום ביצועים. (במידה והשמועות נכונות כמובן). סך הכל אמרתי שאני מוצא את השינוי תפיסה הזה אירוני, זה הכל.
|
 |
|
|
ואיזה APU בדיוק יתחרה בכרטיס מסך מסדרת 7000 שהיא כנראה עם מודיפקציות להגברת ביצועים למצב הכי מרבי שיכול להיות? |
|
|
|
|
כמו שאמרתי, APU ברמה כזו עדיין לא קיים, כנראה יהיה מוכן רק באמצע 2014.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|
|
|
|