נושא: דיון OT ראשי!
1  2  3  104  105
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של infected aviad

עילוי

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 08.06.2012, 12:42

solid_snape88
ציטוט:
צפה בהודעה
תגידו רגע, היה לי בבגרות בהיסטוריה דפים לבנים. לא ידעתי שזה לא אמור להיות ככה, אז פשוט דילגתי עליהם וכתבתי רק בדפי משבצות.
יש מצב פוסלים לי את הבחינה? לא כתבתי על הדפים האלה כלום, וגם זה לא שאני שמתי אותם - הרי המשגיחה הייתה רואה אם מישהו פתאום מוציא דפים לבנים ומהדק אותם למחברת..
רגע, איפה הדפים הלבנים היו בדיוק?

it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של solid_snape88

מצליחן

#32   פורסם: 08.06.2012, 13:43

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
רגע, איפה הדפים הלבנים היו בדיוק?
בתוך המחברת בחינה.בין 3 דפי משבצות היה דף לבן

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של BumperSticker

משתמש ותיק

#33   פורסם: 08.06.2012, 15:09

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
ויחד איתו גם הטווח האפקטיבי של הרובה
באמת שאני לא מאלה שמתלהבים מהרובה הזה, כלומר הוא מגניב והכל, אבל ניראה לי מוגזם שגם ככה הוא נורא, ורוצים לקצר אותו עוד יותר... כלומר, פאק, איך אתם מצפים שיפגעו עם זה בשטח שהוא לא עירוני?
נכון, אחוזי הדיוק גבוהים יותר בנשקים ארוכים, אבל אתה שוכח משהו אחד, נשק ארוך אומר הרבה חלקים קטנים. הרבה חלקים מובילים לתקיעות. אל תשאל כמה פעמים נתקע לי ה-M16 הארוך במטווחים... חרבנתי במכנסיים כל פעם שלחצתי על ההדק, כי חשבתי שיהיה לי פיצוץ קנה.
בנוסף, התבור הוא נשק הרבה יותר חדש, ככה שאחוזי הדיוק שלו גבוהים יותר מזה של ה-M16, למרות אורכו.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#34   פורסם: 08.06.2012, 15:39

solid_snape88
ציטוט:
צפה בהודעה
בתוך המחברת בחינה.בין 3 דפי משבצות היה דף לבן
אני לא רוצה להבהיל אותך, אבל כעיקרון אומרים לך\רושמים לך לבדוק אם המחברת תקינה ואם יש לך 4 דפים עד לאמצע וכאלה...
אני ממליץ לך ללכת למורים\אחראי בחינות בגרות ולשאול אותם.
ציטוט:
נכון, אחוזי הדיוק גבוהים יותר בנשקים ארוכים, אבל אתה שוכח משהו אחד, נשק ארוך אומר הרבה חלקים קטנים. הרבה חלקים מובילים לתקיעות. אל תשאל כמה פעמים נתקע לי ה-M16 הארוך במטווחים... חרבנתי במכנסיים כל פעם שלחצתי על ההדק, כי חשבתי שיהיה לי פיצוץ קנה.
בנוסף, התבור הוא נשק הרבה יותר חדש, ככה שאחוזי הדיוק שלו גבוהים יותר מזה של ה-M16, למרות אורכו.
ועדיין, לתבור החדש שמתכוונים לתת לגבעתי (לא זוכר את השם, אבל עוד יותר קצר מזה שיש להם עכשיו) יהיה טווח של איזה משהו כמו 200 מטר. איך הם אמורים להילחם בשטחים פתוחים עם טווח כזה? ולאו דווקא פתוחים, נגיד בקרב על מארון א-ראס במלחמת לבנון השנייה כולם נלחמו בטווחים גדולים הרבה יותר.
למה הם חייבים לקצר אותו עוד יותר? תבור רגיל לא קצר מספיק?

it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#35   פורסם: 08.06.2012, 17:44

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא רוצה להבהיל אותך, אבל כעיקרון אומרים לך\רושמים לך לבדוק אם המחברת תקינה ואם יש לך 4 דפים עד לאמצע וכאלה...

אני לא ראיתי הוראה כזו
שאלתי את המורה והוא אמר שאם לא כתבתי על הדפים הלבנים כלום הוא מאמין שלא יעשו כלום. חוץ מזה יש לי את אותו מבחן במחברת אחרת משוכתבת ע"י בוחן של משרד החינוך (כי הכתב שלי חרא) ושם אין דפים לבנים.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#36   פורסם: 08.06.2012, 18:13

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה

ועדיין, לתבור החדש שמתכוונים לתת לגבעתי (לא זוכר את השם, אבל עוד יותר קצר מזה שיש להם עכשיו) יהיה טווח של איזה משהו כמו 200 מטר. איך הם אמורים להילחם בשטחים פתוחים עם טווח כזה? ולאו דווקא פתוחים, נגיד בקרב על מארון א-ראס במלחמת לבנון השנייה כולם נלחמו בטווחים גדולים הרבה יותר.
למה הם חייבים לקצר אותו עוד יותר? תבור רגיל לא קצר מספיק?
פעילותם המרכזית של גבעתי מתרחשת בעזה, ולא בשטח פתוח ענקי שדורש רוס''רים לטווחים ארוכים. במידת הצורך, יש לגבעתי גם רובי צלפים מסוג M24 ו-M82.
עכשיו, התבור הוא נשק יחסית חדש, ככה שעם השכלולים של היום יש מצב שהגרסא המקוצרת שלו לא מאבדת מיכולת הדיוק של הגרסא המקורית. וגם אם כן, אז אני בטוח שלא באופן משמעותי, כמו בגרסאת ה-M16, שכן המקוצר מאבד משמעותית את יכולת הדיוק.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#37   פורסם: 08.06.2012, 18:48

ציטוט:
אני לא ראיתי הוראה כזו
שאלתי את המורה והוא אמר שאם לא כתבתי על הדפים הלבנים כלום הוא מאמין שלא יעשו כלום. חוץ מזה יש לי את אותו מבחן במחברת אחרת משוכתבת ע"י בוחן של משרד החינוך (כי הכתב שלי חרא) ושם אין דפים לבנים.
אם ככה אז ניראה לי שיתייחסו למחברת של הבוחן, ככה שאין לך מה לדאוג.
BumperSticker
ציטוט:
צפה בהודעה
פעילותם המרכזית של גבעתי מתרחשת בעזה, ולא בשטח פתוח ענקי שדורש רוס''רים לטווחים ארוכים. במידת הצורך, יש לגבעתי גם רובי צלפים מסוג M24 ו-M82.
עכשיו, התבור הוא נשק יחסית חדש, ככה שעם השכלולים של היום יש מצב שהגרסא המקוצרת שלו לא מאבדת מיכולת הדיוק של הגרסא המקורית. וגם אם כן, אז אני בטוח שלא באופן משמעותי, כמו בגרסאת ה-M16, שכן המקוצר מאבד משמעותית את יכולת הדיוק.
אוקיי, אבל עדיין, זה לא רק עניין של גבעתי, מה עם הנח"ל וגולני? שלא לדבר על אגוז:

באמת טווחים של תבור יכולים להתאים לשטח פתוח כמו בסרטון למעלה?
אני יודע שלצנחנים לא מתכננים כרגע להעניק תבור בגלל שזה נוגד את הייעוד של היחידה, אבל בתכלס מה כבר ההבדל ביניהם לבין גולני, שגם היא חטיבת שכעיקרון מיועדת להילחם באזורים הפתוחים של הצפון...

נערך לאחרונה על ידי infected aviad, 08.06.2012 בשעה 19:02.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#38   פורסם: 08.06.2012, 19:11

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
אם ככה אז ניראה לי שיתייחסו למחברת של הבוחן, ככה שאין לך מה לדאוג.
אני כבר אמרתי שאני אוהב אותך?

חזרה לראש העמוד

עילוי

#39   פורסם: 08.06.2012, 19:20

solid_snape88
ציטוט:
צפה בהודעה
אני כבר אמרתי שאני אוהב אותך?
לא מספיק

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Shmati

נינג'ה בלגי

#40   פורסם: 08.06.2012, 20:48

אני חושב שחושבים על כל העניין של הטווח כשמפתחים נשק חדש - חוץ מזה שבמקרה הקיצוני ביותר מביאים צלף (כמו ששגיב אמר). אני גם בספק שכל הצבא יעבור לרובי תבור - בטוח יישארו חלק עם M4 ו-M16 כי הם בכל זאת מיודעים לטווח קצת יותר ארוך.
אני גם חושב שאם באמת היה צורך ברובה סער לטווח ארוך - היו ממציאים אחד כזה (חוץ מזה שיש גם גרסא לטווח ארוך יותר של התבור) וגם יש את הגלבוע - שעד כמה שאני זוכר יש לו טווח אפקטיבי של 900 מטרים (תנו לי שניה אני אבדוק ב"קליבר קרבי" ואני אערוך את ההודעה אם טעיתי) - כך שבתכל'ס - טווח ארוך לא אמורה להיות בעיה - במיוחד בהתחשב בעובדה שבינתיים צה"ל לא נלחם בשטחי מדבר של עשרות קילומטרים..

עריכה: התלבלבתי - לא רשום הטווח של הגלבוע - אלא הטווח של ה"תמנע" שגם הוא לא 900 מטרים, אלא 800, לא יודע מאיפה קפצו לי ה-900 מטרים...

נערך לאחרונה על ידי Shmati, 08.06.2012 בשעה 20:51.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#41   פורסם: 08.06.2012, 21:35

Shmati
ציטוט:
צפה בהודעה
אני חושב שחושבים על כל העניין של הטווח כשמפתחים נשק חדש - חוץ מזה שבמקרה הקיצוני ביותר מביאים צלף (כמו ששגיב אמר). אני גם בספק שכל הצבא יעבור לרובי תבור - בטוח יישארו חלק עם M4 ו-M16 כי הם בכל זאת מיודעים לטווח קצת יותר ארוך.
אני גם חושב שאם באמת היה צורך ברובה סער לטווח ארוך - היו ממציאים אחד כזה (חוץ מזה שיש גם גרסא לטווח ארוך יותר של התבור) וגם יש את הגלבוע - שעד כמה שאני זוכר יש לו טווח אפקטיבי של 900 מטרים (תנו לי שניה אני אבדוק ב"קליבר קרבי" ואני אערוך את ההודעה אם טעיתי) - כך שבתכל'ס - טווח ארוך לא אמורה להיות בעיה - במיוחד בהתחשב בעובדה שבינתיים צה"ל לא נלחם בשטחי מדבר של עשרות קילומטרים..

עריכה: התלבלבתי - לא רשום הטווח של הגלבוע - אלא הטווח של ה"תמנע" שגם הוא לא 900 מטרים, אלא 800, לא יודע מאיפה קפצו לי ה-900 מטרים...
וכמה צלפים יש לך? צלף זה ברנש אחד שנועד לירות במטרה למרחק של קילומטר, אתה לא יכול להביא אותו לפעילות שכוח נגיד בגודל של פלוגה אמור להילחם במרחק גדול. בינתיים ניראה שמחליטים להשאיר חלק מה-M16 ו-M4, אבל המגמה היא לעבור יותר ויותר לתבור, כשלפעמים אני לא מבין למה. כמו שרשמתי למה: למה הצנחנים נשארים עם ה-M4 אבל גולני עברו לתבור?

צה"ל אולי כרגע לא אמור להילחם במצרים, אבל לפי מה שזה ניראה עכשיו, זה יקרה בתוך עשור-שניים (גג), אז למה לעבור לרובים קצרי טווח לתקופה קצרה? אגב, זה לא רק העניין עם מצרים, הרבה מאד מהלחימה בלבנון הגיעה לטווחים גדולים, שלא לדבר על סוריה.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#42   פורסם: 08.06.2012, 22:23

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
וכמה צלפים יש לך? צלף זה ברנש אחד שנועד לירות במטרה למרחק של קילומטר, אתה לא יכול להביא אותו לפעילות שכוח נגיד בגודל של פלוגה אמור להילחם במרחק גדול. בינתיים ניראה שמחליטים להשאיר חלק מה-M16 ו-M4, אבל המגמה היא לעבור יותר ויותר לתבור, כשלפעמים אני לא מבין למה. כמו שרשמתי למה: למה הצנחנים נשארים עם ה-M4 אבל גולני עברו לתבור?

צה"ל אולי כרגע לא אמור להילחם במצרים, אבל לפי מה שזה ניראה עכשיו, זה יקרה בתוך עשור-שניים (גג), אז למה לעבור לרובים קצרי טווח לתקופה קצרה? אגב, זה לא רק העניין עם מצרים, הרבה מאד מהלחימה בלבנון הגיעה לטווחים גדולים, שלא לדבר על סוריה.
טוב, בוא נסכם את הדיון הזה אחד ולתמיד. זה גם משהו שתלמד בטירונות, עם M-16 או כל רוס''ר אחר אתה לא תירה על אויב הנמצא יותר מ-50 מטרים ממך, מהסיבה שנכנסים יותר מדי פקטורים למשוואת הפגיעה (רוח, תזוזה, זווית, וכו'...).
רוס''רים לא אמורים לירות לטווחים ארוכים, ככה שגם אם התבור מגיע רק ל-200 מטרים זה לא באמת משנה, כי לא נשתמש בו למרחקים כאלה ארוכים.
בנוסף, אני מאמין שרמת הדיוק של המיקרו תבור אפילו טובה יותר מזאת של ה-M16 הארוך.

עריכה: אחרי בדיקה קצרצרה, הנה מה שהיה ל-Wiki להגיד -
ציטוט:
תוצאות הניסויים הראו שה"תבור" עולה על ה-‎M-16 בדיוקו ובנוחות תפעולו וכן שהתבור אמין יותר ועמיד יותר מרובה ה-M4 קרבין האמריקני
מדובר כאן על שני הדגמים הרגילים, אבל אני מאמין שהדבר חל גם על המיקרו תבור.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#43   פורסם: 08.06.2012, 22:34

BumperSticker
ציטוט:
צפה בהודעה
טוב, בוא נסכם את הדיון הזה אחד ולתמיד. זה גם משהו שתלמד בטירונות, עם M-16 או כל רוס''ר אחר אתה לא תירה על אויב הנמצא יותר מ-50 מטרים ממך, מהסיבה שנכנסים יותר מדי פקטורים למשוואת הפגיעה (רוח, תזוזה, זווית, וכו'...).
רוס''רים לא אמורים לירות לטווחים ארוכים, ככה שגם אם התבור מגיע רק ל-200 מטרים זה לא באמת משנה, כי לא נשתמש בו למרחקים כאלה ארוכים.
בנוסף, אני מאמין שרמת הדיוק של המיקרו תבור אפילו טובה יותר מזאת של ה-M16 הארוך.

עריכה: אחרי בדיקה קצרצרה, הנה מה שהיה ל-Wiki להגיד -

מדובר כאן על שני הדגמים הרגילים, אבל אני מאמין שהדבר חל גם על המיקרו תבור.
זה ברצינות ה שלימדו אותך בטירונות? פשוט חברים שלי סיפרו לי אחרת...
לא נשתמש בו למרחקים כאלה ארוכים?
אה, אז המילואימניק שסיפר לי על מה שעשה במלחמת לבנון השנייה סתם חירטט?
יותר מדי אנשים שדיברתי איתם סיפרו לי איך נאלצו להילחם בטווחים כאלה בעימותים קודמים. בחייאת, כל המלחמות שלנו התרחשו בטווחים הרבה יותר גדולים מ-50 מטרים...

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#44   פורסם: 08.06.2012, 22:36

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
זה ברצינות ה שלימדו אותך בטירונות? פשוט חברים שלי סיפרו לי אחרת...
לא נשתמש בו למרחקים כאלה ארוכים?
אה, אז המילואימניק שסיפר לי על מה שעשה במלחמת לבנון השנייה סתם חירטט?
יותר מדי אנשים שדיברתי איתם סיפרו לי איך נאלצו להילחם בטווחים כאלה בעימותים קודמים. בחייאת, כל המלחמות שלנו התרחשו בטווחים הרבה יותר גדולים מ-50 מטרים...
אני לא אומר שיש חוק שאוסר את השימוש ברוס''רים אחרי ה-50 מטר, אבל האפקטיביות שלהם יורדת משמעותית בלי קשר לאיזה דגם אתה משתמש. מן הסתם שישתמשו בנשק למעבר 50 מטרים, לא סתם יש טווחים.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#45   פורסם: 08.06.2012, 22:56

BumperSticker
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא אומר שיש חוק שאוסר את השימוש ברוס''רים אחרי ה-50 מטר, אבל האפקטיביות שלהם יורדת משמעותית בלי קשר לאיזה דגם אתה משתמש. מן הסתם שישתמשו בנשק למעבר 50 מטרים, לא סתם יש טווחים.
אה אז בילבלתי אותי וזה... אני התכוונתי כאילו שניראה לי שתבור לא יתאים לטווחים היותר גדולים וזה...
עזוב, גם ככה יש לי עוד זמן (לול עד נובמבר)
אגב, משהו שמזכיר לי:
יש פה עוד מישהו שמתגייס בתקופה הזאת?

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש ותיק

#46   פורסם: 09.06.2012, 10:23

הגיע הזמן! אחרי מעל שנה וחצי של תכנונים, YGC הורידו את האתר בשביל להכין אותו ל-V3
לא מדובר בגרסא המלאה של V3, אבל אפשר לצפות שהגרסא המלאה תגיע ממש בקרוב!

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של matan1000

חבר כבוד קהילת PS3

#47   פורסם: 09.06.2012, 10:26

מישהו פה מתכנן לקנות את FAR CRY 3?

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#48   פורסם: 09.06.2012, 12:44

הרבה זמן לא נכנסתי לפורום...
מה הפסדתי?

%20[/IMG]

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של matan1000

חבר כבוד קהילת PS3

#49   פורסם: 09.06.2012, 15:28

P.Scholes
ציטוט:
צפה בהודעה
הרבה זמן לא נכנסתי לפורום...
מה הפסדתי?
לא ממש הרבה, דיון הOT הישן היסתיים עם 600 עמודים בול. אני פתחתי את הדיונים של AC3,TOMB RAIDER וFAR CRY 3 אם תרצה תראה. שון פתח את הדיון של DEAD SPACE 3

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ~God-of-War~

עילוי

#50   פורסם: 09.06.2012, 15:31

מאחר שבפעם הקודמת ששאלתי לא ממש קיבלתי תשובה טובה, אני צריך להביא למחר לג"ג פוסטר A4 שמתאר את מצוקת המים בישראל ומביע את דעתי האם ישראל מתייבשת או לא. כמובן יכול להיות מודפס וכ'ו... אתם יכולים בבקשה לעזור לי ?

'every past has it's ghost, every end must first begin.. in the end, there will be only chaos'

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#51   פורסם: 09.06.2012, 16:11

~God-of-War~
ציטוט:
צפה בהודעה
מאחר שבפעם הקודמת ששאלתי לא ממש קיבלתי תשובה טובה, אני צריך להביא למחר לג"ג פוסטר A4 שמתאר את מצוקת המים בישראל ומביע את דעתי האם ישראל מתייבשת או לא. כמובן יכול להיות מודפס וכ'ו... אתם יכולים בבקשה לעזור לי ?
אם זה היה תלוי בי, הייתי משתמש בתמונה הזאת עם לוגו של "אין מים, אין חיים":

חזרה לראש העמוד

עילוי

#52   פורסם: 09.06.2012, 16:37

BumperSticker
ציטוט:
צפה בהודעה
הגיע הזמן! אחרי מעל שנה וחצי של תכנונים, YGC הורידו את האתר בשביל להכין אותו ל-V3
לא מדובר בגרסא המלאה של V3, אבל אפשר לצפות שהגרסא המלאה תגיע ממש בקרוב!
מה ההבדל?

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#53   פורסם: 09.06.2012, 17:33

infected aviad
ציטוט:
צפה בהודעה
מה ההבדל?
בנוסף לעיצוב חדש, הרבה Features חדשים (חלקם אפילו הם פרי דעתי)
הקפיצה בין V1 ל-V2 הייתה ענקית, ככה שיש לי ציפיות גדולות מ-V3.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

עילוי

#54   פורסם: 09.06.2012, 17:44

BumperSticker
ציטוט:
צפה בהודעה
בנוסף לעיצוב חדש, הרבה Features חדשים (חלקם אפילו הם פרי דעתי)
הקפיצה בין V1 ל-V2 הייתה ענקית, ככה שיש לי ציפיות גדולות מ-V3.
כל הכבוד!
אפשר פירוט או משהו?
באמת אחרי שהמלצת ל יהתחלתי לבקר שם וזה, שמתי לב אליך...

חזרה לראש העמוד

עילוי

#55   פורסם: 09.06.2012, 18:35

חח אוף מה אכפת לכם באמת לחשוב על רעיון

'every past has it's ghost, every end must first begin.. in the end, there will be only chaos'

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#56   פורסם: 09.06.2012, 18:35

מה צריך למחוק בשביל לעלות סרטון מיוטיוב?

חזרה לראש העמוד

עילוי

#57   פורסם: 09.06.2012, 18:44

ציטוט:
מה צריך למחוק בשביל לעלות סרטון מיוטיוב?
כבודו לוקח קישור
http://www.youtube.com/watch?v=C-3jOejSeVI
מוריד את החלק של ?watch
http://www.youtube.com/v=C-3jOejSeVI
מחליף את = אחרי v ב-/
http://www.youtube.com/v/C-3jOejSeVI

ושם את התוצאה בין תגיות

אגב, אם תוסיפו start=82& בין התגיות זה יתחיל מהנקודה הזאת בשניות:

נערך לאחרונה על ידי infected aviad, 26.06.2012 בשעה 09:40.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#58   פורסם: 09.06.2012, 19:05

אחי אני לא באמת יכול להגיש לו את זה אחרי שכבר במילא הגשתי לו משהו גרוע והוא אמר לי להגיש תיקון

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של SAMCRO

שואף לשלמות

#59   פורסם: 09.06.2012, 19:12

~God-of-War~
ציטוט:
צפה בהודעה
אחי אני לא באמת יכול להגיש לו את זה אחרי שכבר במילא הגשתי לו משהו גרוע והוא אמר לי להגיש תיקון
יש לי שאלה אליך, אנחנו נראים לך פרופסורים מאוניברסיטת ת"א? אנחנו מציעים לך משהו, אתה בא ומתלונן ואחר אתה עוד יותר מתלונן שזה לא הכי מתאים אנחנו תלמידי תיכון/ביניים/חיילי צבא אנאערף. אם אתה לא מוצא כאן עזרה חפש במקום אחר.

"We Fight Because We Believe"
-John Teller

חזרה לראש העמוד

עילוי

#60   פורסם: 09.06.2012, 19:27

אני לא מתלונן אני פשוט אומר שזה לא רעיונות פרקטיים ואמרתי גם למה... בסדר אם אין לכם עוד משהו אז בסדר, רק שאלתי

חזרה לראש העמוד
1  2  3  104  105

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא