נושא: חדשה | מיקרוסופט משיקה את האקס-בוקס 360 בישראל
1  2  3  6
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של swiss-the-engine

עילוי

חבר בקהילת: -

#61   פורסם: 26.10.2012, 16:38

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
האמת ש8400 שקל מול 12000 שקל זה יותר קרוב ל43% הפרש, לא 34%. מיסוי בישראל על מחשבים ניידים הוא מע״מ בלבד לכן מיסוי על מקבוק הוא 17% בלבד.
נו באמת. מיסים שמגולגלים לצרכן ממש לא מסתכמים ב17 אחוז מע"מ

engen1eric@gmail.com
gamertag : SwissTheEngine
engen1eric@gmail.com
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ארז רונן

כתב

#62   פורסם: 26.10.2012, 16:46

השירות של איידיגיטל באמת על הפנים. נפלתי איתם כבר כמה פעמים ונשבעתי שלא אקנה מהם יותר שום דבר - ובגדול אני לא מאלה שמרבים לפנות לשירות על כל פיפס. זה פשוש שיש להם שם כל מיני כשלים ברמת התשתיות של החברה שמונעות כל סיכוי לספק שירות סביר לצרכן.

חלק מזה כנראה עקב כל מיני מגבלות שאפל מפעילים עליהם (כנראה שאסור להם לחרוג במילימטר מהנהלים של אפל, לספק חלפים ללא אישור וכדומה), חלק סתם כי הם נמנעים מלשדרג תשתיות ולקצר בירוקרטיות. כך או אחרת - השירות לא להיט בכלל.

בנוגע למחיר, אני דווקא מסכים עם Swiss - לדעתי איידיגיטל עושים את כל מה שהם יכולים בשביל לספק את המחיר הכי נמוך, בהתחשב בהגבלות ובטווח רווח סביר (לדעתי סביר - ולא חזירי. יש הבדל) שהם צריכים לשמור עליו. אייפדים, למשל, נמכרים בישראל במחיר *מאוד* הוגן לעומת אירופה - היו תקופות שלמעשה לקנות אייפד בארץ היתה האפשרות הכי זולה חוץ מארה"ב והמזרח (עכשיו העלו את המחירים שלהם באיזה 200 שקלים, אבל זה עדיין הפרש זניח מבריטניה / אירופה).

החיים זה לא רק משחקים. בלוג זה לחלשים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Nucleus_Dawn

משתמש משקיען

#63   פורסם: 26.10.2012, 16:50

ארז רונן
ציטוט:
צפה בהודעה
השירות של איידיגיטל באמת על הפנים. נפלתי איתם כבר כמה פעמים ונשבעתי שלא אקנה מהם יותר שום דבר - ובגדול אני לא מאלה שמרבים לפנות לשירות על כל פיפס. זה פשוש שיש להם שם כל מיני כשלים ברמת התשתיות של החברה שמונעות כל סיכוי לספק שירות סביר לצרכן.

חלק מזה כנראה עקב כל מיני מגבלות שאפל מפעילים עליהם (כנראה שאסור להם לחרוג במילימטר מהנהלים של אפל, לספק חלפים ללא אישור וכדומה), חלק סתם כי הם נמנעים מלשדרג תשתיות ולקצר בירוקרטיות. כך או אחרת - השירות לא להיט בכלל.

בנוגע למחיר, אני דווקא מסכים עם Swiss - לדעתי איידיגיטל עושים את כל מה שהם יכולים בשביל לספק את המחיר הכי נמוך, בהתחשב בהגבלות ובטווח רווח סביר (לדעתי סביר - ולא חזירי. יש הבדל) שהם צריכים לשמור עליו. אייפדים, למשל, נמכרים בישראל במחיר *מאוד* הוגן לעומת אירופה - היו תקופות שלמעשה לקנות אייפד בארץ היתה האפשרות הכי זולה חוץ מארה"ב והמזרח (עכשיו העלו את המחירים שלהם באיזה 200 שקלים, אבל זה עדיין הפרש זניח מבריטניה / אירופה).
רק אומר שבתור מישהו שהתחיל ממש לאחרונה למכור מוצרים של איידיגיטל (עד לפני תקופה קצרה, באג, כמו הרבה חנויות אחרות, ייבאו באופן מקביל את המוצרים של אפל), אני יודע שבנוגע לרווחיות, אתה טועה. כלומר, אתה צודק בנוגע לזה שהיא לא חזירית. היא פשוט לא סבירה. היא נמוכה באופן חריג במיוחד.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#64   פורסם: 26.10.2012, 17:39

Nucleus_Dawn
ציטוט:
צפה בהודעה
רק אומר שבתור מישהו שהתחיל ממש לאחרונה למכור מוצרים של איידיגיטל (עד לפני תקופה קצרה, באג, כמו הרבה חנויות אחרות, ייבאו באופן מקביל את המוצרים של אפל), אני יודע שבנוגע לרווחיות, אתה טועה. כלומר, אתה צודק בנוגע לזה שהיא לא חזירית. היא פשוט לא סבירה. היא נמוכה באופן חריג במיוחד.
עדין לא ברור לי איך הם מוכרים למשל מקבוק ב1000 שקל יותר מאנגליה, מדינה עם מס ושכר עובדים גבוה מישראל.

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#65   פורסם: 26.10.2012, 21:51

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
עדין לא ברור לי איך הם מוכרים למשל מקבוק ב1000 שקל יותר מאנגליה, מדינה עם מס ושכר עובדים גבוה מישראל.
אני לא יודע את הסיבות שמאחורי העניין, אבל אני כן מכיר קצת את נתוני הריווחיות ולכל מוצרי אפל יש ריווחיות נמוכה באופן חריג (זה מתבטא, בין השאר, גם בכך שעם מוצרי אפל אין לנו גמישות בהנחות למזומן ודברים כאלה, כמו שיש לנו עם כמעט כל מוצר אחר).

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Death_119

משתמש משקיען

#66   פורסם: 26.10.2012, 22:52

הסיבה המרכזית ללמה מוצרים מחו"ל יקרים יותר בארץ היא בעיקר לוגיסטיקה. עולה הרבה יותר להביא מוצרים לישראל מלאירופה לדוגמא. אם מחר בבוקר אפל תשלח מחשבים בספינה על מנת שאלא ימכרו בישראל ולשם דוגמא חלק מהמלאי לא יימכר לא יהיה לאפל מה לעשות עם המלאי, היא לא תוכל להעביר אותו יבשתית במחיר נמוך למצרים או ללבנון לשם דוגמא על מנת שאלא ימכרו שם (מה שכן קורה באירופה) והיא תצטרך לשנע אותו בזמן יקר ובעלות גבוהה יותר חזרה לאירופה בספינה או בעלות הרבה יותר גבוהה במטוס. ולכן חברות לוקחות את הסיכון כשמדובר בשוק הישראלי וידיעה שמדובר בשוק חלש ושם גם ככה כל מי שקונה מוצרי בידור ומותרות הן שכבות חזקות (וברוב מוצרי הצריכה שהם לא פלאפונים המספרים בשוק שלנו גם ככה מגוחכים) שגם ככה יהיו מוכנים לשלם עוד כמה עשרות אחוזים על המוצר כדי לקבלו.

מה גם שלמכור מוצר בישראל מחייב למצוא זכיין מקומי שגם הוא צריך להתפרנס מהמכירה, מוסיפים עוד אחד לשרשרת המכירה מה שלא תמיד קיים באירופה או ארה"ב שם אפל עצמה לדוגמא תהיה זו שתמכור לך את המכשיר ולא זכיין מקומי. אפל לדוגמא עדיין תרצה לראות את אותו רווח עם המחשב שהיא מוכרת בארץ, אבל גם איידיגיטל תרצה לגזור קופון. המשמעות היא גם עליית מחיר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#67   פורסם: 26.10.2012, 23:02

מכשירי אפל נמכרים על ידי ספקים רבים במקומות רבים, למשל אייפד נמכר על ידי כל חנות בארץ פחות או יותר. בKsp למשל האייפד זול ב140 שקל מאשר אצל idigital. גם בחו״ל מוצרי אפל נמכרים במקומות רבים, באמזון הוא אפילו זול ב5$ מאשר אצל אפל. למה לעזאזל כבל כוח למק עולה בחו״ל 300 שקל ובארץ 500? נו באמת, זאת סתם סחיטה.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 26.10.2012 בשעה 23:06.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#68   פורסם: 26.10.2012, 23:22

ציטוט:
מה גם שלמכור מוצר בישראל מחייב למצוא זכיין מקומי שגם הוא צריך להתפרנס מהמכירה, מוסיפים עוד אחד לשרשרת המכירה מה שלא תמיד קיים באירופה או ארה"ב שם אפל עצמה לדוגמא תהיה זו שתמכור לך את המכשיר ולא זכיין מקומי. אפל לדוגמא עדיין תרצה לראות את אותו רווח עם המחשב שהיא מוכרת בארץ, אבל גם איידיגיטל תרצה לגזור קופון. המשמעות היא גם עליית מחיר.
זה מה שניסיתי להסביר מיקודם ,רק שהניסוח שלי כושל

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#69   פורסם: 27.10.2012, 09:10

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
מכשירי אפל נמכרים על ידי ספקים רבים במקומות רבים, למשל אייפד נמכר על ידי כל חנות בארץ פחות או יותר. בKsp למשל האייפד זול ב140 שקל מאשר אצל idigital. גם בחו״ל מוצרי אפל נמכרים במקומות רבים, באמזון הוא אפילו זול ב5$ מאשר אצל אפל. למה לעזאזל כבל כוח למק עולה בחו״ל 300 שקל ובארץ 500? נו באמת, זאת סתם סחיטה.
חנות פרטית היא פרטית, היא לא הרגולטור. לאפל יש נציגה בודדה בארץ שנקראת IDigital. אם חנות פרטית רוצה לשבור את מחיר השוק כדי למכור יותר (וגם אותה חנות ייבאה את המוצרים שלה באופן פרטי ולא דרך Apple כי אחרת המחיר היה זהה). אני לא מבין על מה אתה מתלונן? שIDigital לוקחים יותר כסף ממה שהם צריכים? אז אל תקנה, זאת זכותך. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שברגע שאתה מכניס עוד גורם בשרשרת ההספקה אתה תצטרך לשלם יותר.

בישראל תמיד נשלם יותר, זאת המציאות והיא לא תשתנה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

עילוי

#70   פורסם: 27.10.2012, 09:28

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
חנות פרטית היא פרטית, היא לא הרגולטור. לאפל יש נציגה בודדה בארץ שנקראת IDigital. אם חנות פרטית רוצה לשבור את מחיר השוק כדי למכור יותר (וגם אותה חנות ייבאה את המוצרים שלה באופן פרטי ולא דרך Apple כי אחרת המחיר היה זהה). אני לא מבין על מה אתה מתלונן? שIDigital לוקחים יותר כסף ממה שהם צריכים? אז אל תקנה, זאת זכותך. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שברגע שאתה מכניס עוד גורם בשרשרת ההספקה אתה תצטרך לשלם יותר.

בישראל תמיד נשלם יותר, זאת המציאות והיא לא תשתנה.
אני לא מסכים... אין באמת סיבה שנשלם בישראל יותר. עלויות השינוע הן זניחות ביחס לעלות הכוללת, המיסוי בארץ לא הרבה יותר גבוה ובמקרים רבים יותר נמוך מהמס באירופה.
בסופו של דבר זה עניין של כמה השוק מעניין את היצרנית. כשהשוק לא מעניין אותה במיוחד אז היא עושה את מה שאנחנו מכירים ואו שהיא לא מוכרת בכלל או שהיא מוכרת במחיר מחירון שבלוני/יקר כשבדרך כל מי ששם את היד שלו, מוסיף עמלה של עשרות רבות של אחוזים.
ברגע ששוק מעניין את היצרנית אז היא מתאימה את המחיר של המוצר להכנסה הממוצעת ומפקחת על המחיר הסופי, כך שהערוצים הרשמיים שמוכרים אותו לא יכולים להשתולל. דוגמא לזה אתה יכול למצוא במשחקים חדשים שקונים ברוסיה בשליש מחיר.
השוק בישראל כבר לא ממש פצפון והוא יותר ויותר מעניין יצרניות של מוצרים שונים שעם הזמן יבצעו את ההתאמות הנדרשות.

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#71   פורסם: 27.10.2012, 10:30

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא מסכים... אין באמת סיבה שנשלם בישראל יותר. עלויות השינוע הן זניחות ביחס לעלות הכוללת, המיסוי בארץ לא הרבה יותר גבוה ובמקרים רבים יותר נמוך מהמס באירופה.
בסופו של דבר זה עניין של כמה השוק מעניין את היצרנית. כשהשוק לא מעניין אותה במיוחד אז היא עושה את מה שאנחנו מכירים ואו שהיא לא מוכרת בכלל או שהיא מוכרת במחיר מחירון שבלוני/יקר כשבדרך כל מי ששם את היד שלו, מוסיף עמלה של עשרות רבות של אחוזים.
ברגע ששוק מעניין את היצרנית אז היא מתאימה את המחיר של המוצר להכנסה הממוצעת ומפקחת על המחיר הסופי, כך שהערוצים הרשמיים שמוכרים אותו לא יכולים להשתולל. דוגמא לזה אתה יכול למצוא במשחקים חדשים שקונים ברוסיה בשליש מחיר.
השוק בישראל כבר לא ממש פצפון והוא יותר ויותר מעניין יצרניות של מוצרים שונים שעם הזמן יבצעו את ההתאמות הנדרשות.
א. לא לי ולא לך יש מושג קלוש כמה עולה להביא מוצרים לארץ מאירופה ומה קורה כשלא מצליחים למכור אותם במונחים של עלות. אז לבוא ולהגיד שמדובר בעלות זניחה זה סתם התיימרות.
ב. אני לא יודע מה יקר יותר או מה זול יותר במונחים גלובליים, אבל אני לא מאמין שתמצא אייפד שעולה 100 דולר ברוסיה או בברזיל אפילו שמדובר בשווקים מאוד גדולים בפוטנציאל. ההגיון אומר שאם אתה מוסיף חוליה נוספת לשרשרת ההספקה אתה תשלם יותר כי עוד משהו ירצה לראות רווח. ולמה שאתה תתפשר על הרווח הרגיל שלך שאתה רגיל לראות בכל העולם (נגיד Apple)? הם פה בשביל לעשות כסף, לא למצוא חן בעיניך דרך מחירים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#72   פורסם: 27.10.2012, 12:44

מיסים לא נגמרים במכסים ומע״מ. ההוצאות התפעוליות בארץ גבוהות, וזה ידוע שבישראל עלויות תפעול והקמת עסקים הן מהגבוהות בעולם המערבי... כל המתלוננים למיניהם שלא מסכימים - נסו לפתוח עסק בארץ ולגבות מחירים פחות ״חזיריים״ מהציבור ונראה כמה זמן תשרדו. מאוד קל לדבר מבחוץ.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

עילוי

#73   פורסם: 27.10.2012, 13:24

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
א. לא לי ולא לך יש מושג קלוש כמה עולה להביא מוצרים לארץ מאירופה ומה קורה כשלא מצליחים למכור אותם במונחים של עלות. אז לבוא ולהגיד שמדובר בעלות זניחה זה סתם התיימרות.
ב. אני לא יודע מה יקר יותר או מה זול יותר במונחים גלובליים, אבל אני לא מאמין שתמצא אייפד שעולה 100 דולר ברוסיה או בברזיל אפילו שמדובר בשווקים מאוד גדולים בפוטנציאל. ההגיון אומר שאם אתה מוסיף חוליה נוספת לשרשרת ההספקה אתה תשלם יותר כי עוד משהו ירצה לראות רווח. ולמה שאתה תתפשר על הרווח הרגיל שלך שאתה רגיל לראות בכל העולם (נגיד Apple)? הם פה בשביל לעשות כסף, לא למצוא חן בעיניך דרך מחירים.
אתה מוזמן לבדוק כמה עולה לשלוח מכולה, כמה מוצרים נכנסים בתוכה ולחלק בהתאם. לך אין מושג קלוש. לי דווקא יש. העלות זניחה. לשני הכיוונים.
אני לא בטוח שברזיל או רוסיה מאוד מעניינות את אפל כי אני לא יודע איזה אחוז מהאוכלוסיה מסוגל לקנות את המכשירים האלה גם ב100 דולר. שחקני PC דווקא יש הרבה ברוסיה, יותר מדי כסף אין להם ועובדה שהחברות יודעות להתאים את מחירי המשחקים למרות (ואולי בגלל) שהן רוצות להרוויח כסף.
ליבא מוצרים לניו-זילנד או דרום אפריקה זה הרבה הרבה יותר מסובך מישראל כי זה הרבה יותר רחוק, קהל מצומצם יותר והרבה פחות אפשרויות תמרון של מלאים עודפים. יש שם גם לא פחות חוליות בשרשרת ועדיין המחירים אצלם לרוב זולים יותר.
הייתי לפני חודשיים במדירה, אי נידח בלב האויקינוס, שייך לפורטוגל ולכן חלק מהאיחוד האירופאי וגוש האירו. מעט אוכלוסיה שעוסקת בעיקר בתיירות. כמעט הכל מיובא. המחירים של מוצרים שם הם באיזור החצי מהמחירים שלהם בארץ. לפי ההגיון הפשטני שלך, זה לא יכול להיות.

חזרה לראש העמוד

כתב

#74   פורסם: 27.10.2012, 13:24

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
בעיקר כי באנגליה אפל מוכרת בעצמה, לא דרך נציג שהוא middle man*שגם צריך להרוויח. סביר להניח שאם היו לנו כאן חנויות אפל רשמיות - המחירים היו זולים יותר.

בנוגע לחנויות פרטיות - כפי שכבר אמרו, הן חנויות פרטיות: אולי הן מוכרות במחירי הפסד כדי למשוך לקוחות (עניין די נפוץ בחנויות משחקים ישראליות, אגב), אולי הן רוכשות סחורה ישנה יחסית מהספקים שלהן שמנסים להפטר ממנה, אולי הן מבריחות חלק מהסחורה לארץ ובכך חוסכות עלויות. כך או כך - שים לב שגם אז, המוצרים שנמכרים בזול הם בדר"כ המוצרים הוותיקים יחסית - לא תמצא כל כך בקלות אייפד 4 או אייפד מיני שימכרו במחיר זול, לפחות לא בחודשים הקרובים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#75   פורסם: 27.10.2012, 14:36

ארז רונן
ציטוט:
צפה בהודעה
בעיקר כי באנגליה אפל מוכרת בעצמה, לא דרך נציג שהוא middle man*שגם צריך להרוויח. סביר להניח שאם היו לנו כאן חנויות אפל רשמיות - המחירים היו זולים יותר.

בנוגע לחנויות פרטיות - כפי שכבר אמרו, הן חנויות פרטיות: אולי הן מוכרות במחירי הפסד כדי למשוך לקוחות (עניין די נפוץ בחנויות משחקים ישראליות, אגב), אולי הן רוכשות סחורה ישנה יחסית מהספקים שלהן שמנסים להפטר ממנה, אולי הן מבריחות חלק מהסחורה לארץ ובכך חוסכות עלויות. כך או כך - שים לב שגם אז, המוצרים שנמכרים בזול הם בדר"כ המוצרים הוותיקים יחסית - לא תמצא כל כך בקלות אייפד 4 או אייפד מיני שימכרו במחיר זול, לפחות לא בחודשים הקרובים.
אייפד 3 היה כאן בכל חור חודש אחרי השיגור שלו, את המטען של המקבוק אפשר לקנות באץ ב350 שקלים שזה 50 יותר מהמחיר האמריקאי ו150 פחות מidigital. אני ממש אבל ממש בספק אם החנויות האלה מוכרות בהפסד ללא כל מטרה, כולם מוכרים בהפסד ורק היבואן הרשמי מרוויח? בספק.

זה לא רלוונטי שאפל מוכרת בעצמה באנגליה כי חנויות שונות שמוכרות מוצרי אפל באנגליה (כמו אמזון) ובכל מדינה אחרת שיש בה נציגות רשמית של אפל עדין מוכרת את המוצרים באותו מחיר.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש ותיק

#76   פורסם: 27.10.2012, 17:16

מזכיר לכולם שהוויכוח הזה התחיל בעניין השאלה עם MS ישראל תשיק פה בעצמה או דרך זכין מקומי

אחרי ישפאר ודיגיטל אני כמובן מעדיף שMS ישראל תשיק בעצמה

כי עם יהיה זכין מקומי בספק עם ניראה מחירים טובים יותר ושרות כמו באנגליה
למעשה יכול להיות גרוע יותר שליבוא אפור יהיה הרבה יותר קשה ליבא בגלל הסכמי בילעדיות

(מדבר על חנויות ולא יבוא אישי )

בעניין האיפוטדים ואיפונים ,עד כמה שאני יודע גם חברות הסלולר מיבאות אותם ולא רק דיגיטל
אולי יש יבוא אפור חוץ מזה אבל לא יודע
במאקים מהקצת שחיפשתי (לראות עם מישהו מוכר במחיר אטרקטיבי יותר )
לא ראיתי בזמנו הבדל במחיר בין דיגיטל לבין חנויות אחרות שמכרו מיני מאק ,(אני מעריך שיש הסכמים בינם לבין דיגיטל

וזה מה שמפחיד אותי בעוד זכין מקומי ליצרנית קונסולות

לפחות שאין אף זכין יש תחרות בגלל יבוא אפור ,כי אין הסכמי בילעדיות עם היצרנית
שיש זכין עם הסכם בילעדיות מתחילה הבעיה

תחשבו על מצב כזה שזכין מקבל בילעדיות ומחליט שה360 יעלה בארץ 1200 שקל לגרסה הזולה ביותר
במצב כזה שהיצרנית לא תמכור ליבואנים אחרים לחנויות לא תיהיה ברירה ,וזה יהיה המחיר
היום הגרסה הזולה של ה360 עולה בארץ בערך 800+ שקל ,אבל לא יודע עם יש רווח על זה בכלל לחנויות עצמם ,כי בארצות הברית זה עולה 200$ לא כולל מס מקומי

יש חנויות שמוכרות בגבוה יותר ,אבל זה בסדר כי יש תחרות
עם יהיה זכין מקומי לא בטוח שהתחרות האפורה תישאר

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swym

מודל לחיקוי

#77   פורסם: 28.10.2012, 23:33

קרירין
ציטוט:
צפה בהודעה
היום מכרתי את שלי ונחכה כבר לXBOX3 שאני מקווה שיגיע עם עברית מהתחלה (בעיקר לשימוש בדפדפן ויוטיוב )

בכל מקרה זה עדין שמועה ,אז לא היתי חורץ גורלות כבר
אולי יש כוונה לעשות את זה באותו תאריך אבל MS ממשיכים להכחיש

מעניין יהיה לראות עם המחיר ירד עוד יותר למחירי חול
במיוחד במשחקים
זה אמור להיות בערך 250 שקל למשחק חדש ,והיום רוב החנויות מוכרות בהרבה יותר
לא הרבה יותר: את רוב המשחקים החדשים אפשר למצוא בארץ בפחות מ-300 ש"ח, כולל preorder לכאלו שעדיין לא יצאו. אני לא חושב שהבשורה האמיתית תהיה במחירי משחקים (שכנראה יוצמדו למחירי אירופה)

קרירין
ציטוט:
צפה בהודעה
אני מתפלל לאל שלי גורג קרילין ,שזה יוכרז הם יכריזו שMS ישראל תיהיה נותנת השרות
ולא זכין מקומי
כמעט כל מוצר חומרה היום מקבל שירות בoutsourcing למעבדות של חברות לוגיסטיות שמתמחות בזה: ממחשבים ניידים ועד נגנים. תנסה לחפש מוצר אחד שבו היצרנית העולמית היא זו שנותנת את השירות.

אגב, ממה שיצא לי לראות אישית - השירות של מיקרוסופט העולמית בתחום הוא לא כזה להיט. נדמה לי שלדודי דווקא יצא להתנסות בזמנו בשירות של מיקרוסופט ישראל מול מיקרוסופט העולמית כשהוא ניסה לתקן את הקונסולה שלו.

Nucleus_Dawn
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא יודע את הסיבות שמאחורי העניין, אבל אני כן מכיר קצת את נתוני הריווחיות ולכל מוצרי אפל יש ריווחיות נמוכה באופן חריג (זה מתבטא, בין השאר, גם בכך שעם מוצרי אפל אין לנו גמישות בהנחות למזומן ודברים כאלה, כמו שיש לנו עם כמעט כל מוצר אחר).
זה פשוט כי אפל מכופפת לכולם את הצורה בזכות הדומננטיות שלה (גם אצל ספקי הסלולרי זה אותו הדבר). למוצרים של אפל יש ריווחיות מאד גבוהה - פשוט רובה הולכת לאפל והשאר מקבלים פירורים. זה הפוך נניח משוק הרכב בישראל שבו הרוב המוחלט של הרווחים הולך למיסוי של המדינה בעוד אפילו היצרן עצמו זוכה לפירורים (בגלל המיסוי הגבוה רוב יצרני הרכב נאלצים להציע לשוק הישראלי רכבים במתח רווחים נמוך בהרבה משאר העולם).

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
הסיבה המרכזית ללמה מוצרים מחו"ל יקרים יותר בארץ היא בעיקר לוגיסטיקה.... מה גם שלמכור מוצר בישראל מחייב למצוא זכיין מקומי שגם הוא צריך להתפרנס מהמכירה, מוסיפים עוד אחד לשרשרת המכירה מה שלא תמיד קיים באירופה או ארה"ב שם אפל עצמה לדוגמא תהיה זו שתמכור לך את המכשיר ולא זכיין מקומי.
לא מסכים עם שני הטיעונים: עם הלוגיסטיקה אני לא מסכים גם בגלל שאף פעם לא נתקלתי באירופה במוצר אלקטרוני שעבר ממדינה למדינה (וממה שנתקלתי המוצרים שם תמיד עוברים לוקאליזציה של שפה), וגם כי ברגע שיש לך עודפים כבר עדיף לעשות מבצע ניקוי מדפים מאשר לשנע אותם שוב למקום אחר שבו לא בהכרח תצליח למכור אותם.
והטיעון לגבי הזכיין המקומי לא תמיד תופס כי האלטרנטיבה היא הקמת מערך אופרציה עצמאי שלא תמיד יותר זול מעבודה מול זכיין - ועוד אחד כזה שמשתמש בתשתית שלו להפצה של מוצרים מכמה חברות שונות, ולכן חוסך בעלויות לעומת נציגות מקומית.

קרירין: אין שום דבר שיכול לעצור תחרות של יבוא אפור, ויבוא אפור ברוב המקרים יוריד מחירים (כי אחרת, אין לו כמעט שום יתרון מול יבוא רשמי.

מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com
----
Digital Trident Blog - גיימינג וכל מה שמסביב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#78   פורסם: 29.10.2012, 12:14

זהו,זה קורה-

תמיכה מלאה בעברית(כמו שאפשר גם לראות בתמונה),מגעים לשירותי VOD בעברית,מחירים לא רעים בכלל להיום,השקה ב-5 בנובמבר.
http://www.newsgeek.co.il/xbox-360-t...ber-in-israel/

לא רע בכלל וכבר שנות אור מעל מה שישפאר הציעה אי פעם ללקוחות סוני בכל השנים ששולטת בשוק,נקווה לפייט טוב מצד הזכיינית של ה 360.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#79   פורסם: 29.10.2012, 12:25

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
זהו,זה קורה-

תמיכה מלאה בעברית(כמו שאפשר גם לראות בתמונה),מגעים לשירותי VOD בעברית,מחירים לא רעים בכלל להיום,השקה ב-5 בנובמבר.

לא רע בכלל וכבר שנות אור מעל מה שישפאר הציעה אי פעם ללקוחות סוני בכל השנים ששולטת בשוק,נקווה לפייט טוב מצד הזכיינית של ה 360.
להיט! יאללה שישפאר יתחילו לתת פייט.... כולנו נזכה.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

כתב

#80   פורסם: 29.10.2012, 12:31

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
זהו,זה קורה-

אני לא מבין את הטיעון הזה. ישפאר הציעו בשש שנים האחרונות את האפשרות לקנות PS3 עם אחריות רשמית - בזמן שמיקרוסופט הציעו כלום בפיתה ושלחו אותנו לקנות קונסולות מכל מיני יבואנים אפורים, עם אחריות מפוקפקת אם בכלל. איך מה שמיקרוסופט מציעה יותר טוב, בשם אלוהים?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#81   פורסם: 29.10.2012, 12:35

ארז רונן
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא מבין את הטיעון הזה. ישפאר הציעו בשש שנים האחרונות את האפשרות לקנות PS3 עם אחריות רשמית - בזמן שמיקרוסופט הציעו כלום בפיתה ושלחו אותנו לקנות קונסולות מכל מיני יבואנים אפורים, עם אחריות מפוקפקת אם בכלל. איך מה שמיקרוסופט מציעה יותר טוב, בשם אלוהים?
MS עד עכשיו לא היתה קיימת בשוק,ברגע שנכנסה היא כבר מציעה הרבה יותר.
ישפאר הציעה בקושי את המינימום ההכרחי,אחריות,שגם היא לפי דיווחים של אנשים היתה מאוד לוקה.
מחירים שערורייתים,בלי תמיכה עברית,אפילו חנות ישראלית לקח מליון שנה להביא וגם היא ללא עברית.
לא מבין בכלל איך אפשר לאמר אחרת.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#82   פורסם: 29.10.2012, 13:13

חשבתי על זה ומעניין מה הם יעשו בנושא הVOD והצורך במנוי לייב. אני לא חושב שיש אדם יחיד שלא חושב שזה מהלך מטופש מצידם לכבול הכל למנוי של הלייב (או לחילפון זה לא מטופש אבל פשוט המנוי עצמו צריך לתת תמורה גבוהה יותר למחיר שלו) אבל ניחא, בארה"ב יש מיליונים של גיימרים בעלי משפחות ו/או צעירים גיימרים שרגילים לרכוש תכנים דיגיטאליים אבל בישראל האנשים האלה הם פשוט כמעט ולא קיימים (לדעתי הלא מלומדת כמובן) ככה שלנסות להיכנס לשוק עם פיצ'רים של VOD שמאפשרים להשתחרר מחברת כבלים כזו או אחרת בוודאות יפול על הפרצוף אם לא ישנו את המדיניות הזאת. לא צעירים (שמשתמשים כמעט רק בפיראטי) ולא מבוגרים שלא יבינו למה להם לשלם 200 שקל רק בשביל האפשרות שהקופסא החדשה שהם קנו תוכל להציג להם תכנים בתשלום.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#83   פורסם: 29.10.2012, 13:20

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
חשבתי על זה ומעניין מה הם יעשו בנושא הVOD והצורך במנוי לייב. אני לא חושב שיש אדם יחיד שלא חושב שזה מהלך מטופש מצידם לכבול הכל למנוי של הלייב (או לחילפון זה לא מטופש אבל פשוט המנוי עצמו צריך לתת תמורה גבוהה יותר למחיר שלו) אבל ניחא, בארה"ב יש מיליונים של גיימרים בעלי משפחות ו/או צעירים גיימרים שרגילים לרכוש תכנים דיגיטאליים אבל בישראל האנשים האלה הם פשוט כמעט ולא קיימים (לדעתי הלא מלומדת כמובן) ככה שלנסות להיכנס לשוק עם פיצ'רים של VOD שמאפשרים להשתחרר מחברת כבלים כזו או אחרת בוודאות יפול על הפרצוף אם לא ישנו את המדיניות הזאת. לא צעירים (שמשתמשים כמעט רק בפיראטי) ולא מבוגרים שלא יבינו למה להם לשלם 200 שקל רק בשביל האפשרות שהקופסא החדשה שהם קנו תוכל להציג להם תכנים בתשלום.
אני חושב שיותר ויותר אנשים (במיוחד צעירים) מפסיקים לראות טלויזיה וצורכים את כל המדיה שלהם באינטרנט (בלי תמורה ליוצרים, כמובן).
הרבה מאותם צעירים ישמחו לשירות נוח וזול (200 שקל בשנה זה זול מאוד), שיאפשר להם לראות הרבה מהסדרות/סרטים/אירועי ספורט שהם אוהבים.

לגבי כל אותם הורים, שכבר יש להם כבלים - אם שירות הVOD הזה יהיה מוצלח ויהיו בו הרבה תכנים טובים, אני בטוח שהרבה מאוד מהם ישמחו להתנתק מהכבלים שעליהם הם משלמים 200 שקל בחודש ולשלם מנוי לGOLD של 200 שקלים בשנה ולהנות משירות הVOD שלו.

שירותי הסטרימינג יכולים לדחוק את רגליהם של שירותי הטלויזיה הקלאסיים מהסלון של רבים. לא סתם HOT וYES משקיעות המון בקידום שירות הסטרימינג שלהם.

זה יכול להצליח, לפי דעתי, אבל זה בתנאי שהמחיר יהיה טוב (וגם אם הוא יהיה 500 שקל בשנה, הוא יהיה זול באופן מאוד משמעותי משל המתחרות) והתכנים יהיו מגוונים ואיכותיים.

בנוגע לכמה זה מטופש לכבול הכל ללייב - אני מניח שהרבה יותר אנשים ישתמשו בשירותי ההזרמה דרך ה360, אם הכל היה זמין גם ללא מנוי גולד, אבל אני חושב שמייקרוסופט מעדיפה לנפח עוד ועוד את השירות שהיא מביאה דרך גולד ולהפוך אותו ליותר משתלם, בעיקר בגלל שהם תלויים לחלוטין בהכנסות ממנויי הגולד (יש איזה 30 מיליון מנויים היום, לא? זה כמעט שני מיליארד דולר בשנה).

חזרה לראש העמוד
פרסומת

עילוי

#84   פורסם: 29.10.2012, 13:34

שחר לא הבנת אותי.

ראשית כל YES וHOT שניהם במצב די עגום מבחינה פיננסית עד כמה שאני זוכר ככה שלתת שירות כמו מה שיש להם היום בפחות כסף זה לא ריאלי, דבר כזה יכול רק לקרות כתוצאה ממתחרה חדש אך בגלל זכויות קניין מפגרים למיניהם (לא רק אבל בעיקר) אף שחקן חדש לא יקום פה.

אין אחד שמגיע אליי ולא מתלהב מנטפליקס אבל כשהם רואים את ההיצע אז ברור להם שהם לא ישלמו בשבילו שקל, הם כולם מעדיפים להוריד את הסדרות והסרטים הכי חדשים ולא לחכות רגע אחד מיותר ולא ישלמו יותר מאולי 5 שקל לפרק.

כל זה מוביל אותנו למצב שבמקרה האופטימלי ביותר אנחנו מקבלים את הדגם של הלייב האמריקאי, כלומר נטפליקס עם תכנים ישנים ב450 שקל לשנה (בחישוב של 4 שקל לדולר + 17 אחוז מע"מ) ופרק חדש באיכות גבוהה בבערך 13 שקל (HBO עולה בערך 18 שקל לפרק).
על כל זה נוסיף 200 שקל בשנה לליב וקיבלת פה בלאגן טוטאלי שאף צרכן ישראלי לא ירצה או לפחות לא יהיו מספיק בשביל לייצר מסה קריטית שתוביל להורדת מחירים.

כל זה בהנחה שאנחנו מקבלים מחירים אמריקאים! מה שכולנו יודעים שלא יקרה.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

כתב

#85   פורסם: 29.10.2012, 13:49

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
MS עד עכשיו לא היתה קיימת בשוק,ברגע שנכנסה היא כבר מציעה הרבה יותר.
ישפאר הציעה בקושי את המינימום ההכרחי,אחריות,שגם היא לפי דיווחים של אנשים היתה מאוד לוקה.
מחירים שערורייתים,בלי תמיכה עברית,אפילו חנות ישראלית לקח מליון שנה להביא וגם היא ללא עברית.
לא מבין בכלל איך אפשר לאמר אחרת.
מה זאת אומרת לא היתה קיימת בשוק? היתה גם היתה. מיקרוסופט ישראל הבטיחה להביא את ה-Xbox 360 לארץ טריליון פעמים בעבר, בצורה מפורשת לגמרי, ועד עכשיו לא עשתה זאת.

אז נכון, עכשיו היא נכנסת לשוק עם הצעה טובה יותר מזו של ישפאר - בזה אין בכלל ספק - אבל היא עושה זאת 6 שנים מאוחר מדי, כשההצעה שלה כבר לא רלוונטית ל-99% מאלה שהיו מעונינים בקונסולה שלהם.

ישפאר, לעומת זאת, פעלה אחרת: היא ראתה שסוני לא סופרת את ישראל (הרי אתם לא באמת חושבים שזו אשמת ישפאר שאין עברית בפלייסטיישן 3? או שהחנות הישראלית הושקה רק השנה? אלה החלטות של סוני, ישפאר במקסימום יכולים לבקש יפה להתחשב בהם, אבל בגדול ההשפעה שלהם מינימלית במקרה הטוב ולא קיימת במקרה הריאלי), והחליטה שעדיף לייבא את הפלייסטיישן בצורה הנוכחית מאשר לא לייבאו בכלל. לדעתי - זו החלטה שהיטיבה עם הצרכנים יותר מלא לייבא רשמית בכלל עד שסוני יחליטו לעברת את הקונסולה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#86   פורסם: 29.10.2012, 14:10

ייצוא סרטים ורוחות רפאים?

חזרה לראש העמוד

עילוי

#87   פורסם: 29.10.2012, 14:25

ציטוט:
והחליטה שעדיף לייבא את הפלייסטיישן בצורה הנוכחית מאשר לא לייבאו בכלל. לדעתי - זו החלטה שהיטיבה עם הצרכנים יותר מלא לייבא רשמית בכלל עד שסוני יחליטו לעברת את הקונסולה.
לדעתי זה לא משנה לכאן או לכאן. האחריות היא בכל מקרה לשנה וכל אחד יודע שאחריות של שנה זה חרטא. ככה שבסופו של יום אני די בטוח שהמחירים של שתי הקונסולות היו זהות (בהפרשים בין המחיר בישראל לזה שבחו"ל) וזה אומר שהייבוא של ישפאר לא באמת שינה משהו לצרכן.

אינטר לא הבנתי אותך.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#88   פורסם: 29.10.2012, 14:40

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
לדעתי זה לא משנה לכאן או לכאן. האחריות היא בכל מקרה לשנה וכל אחד יודע שאחריות של שנה זה חרטא. ככה שבסופו של יום אני די בטוח שהמחירים של שתי הקונסולות היו זהות (בהפרשים בין המחיר בישראל לזה שבחו"ל) וזה אומר שהייבוא של ישפאר לא באמת שינה משהו לצרכן.

אינטר לא הבנתי אותך.
זה מה שכתוב על הקופסא שבלינג הביא.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#89   פורסם: 29.10.2012, 14:43

InterAl
ציטוט:
צפה בהודעה
זה מה שכתוב על הקופסא שבלינג הביא.
וואי לא קלטתי... גדול! GHOSTS! רוחות רפאים! ענק!

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#90   פורסם: 29.10.2012, 17:19

המחירים שפורסמו סך הכל טובים ,אבל זה קונסולה שכבר זולה בחול
ככה שזה לא אומר הרבה על הדור הבא שלרובנו רלוונטי הרבה יותר

אני חושב שהתחרות מבחינת המחיר תלחץ הרבה על ישפאר ,במיוחד עם יתחיל פירסום מהזכין המקומי
אני עדין לא מיתלהב מזכין מקומי ,ולא אמרו מחירי משחקים
אבל תחרות זה טוב

המחירים של ה360 שפורסמו מאוד קרובים למחירים בארצות הברית
אבל כמו שאמרתי מיקודם מחיר זול בחול אז גם המיסים שמחושבים לפי אחוזים נמוכים

הקינקט עצמו עדין יקר לפחות עם קונים לבד ,ומעניין יהיה ליראות כמה חבילה שלו תעלה
בארצות הברית החבילה זה 300$ ו400% לחבילה עם הארד דיסק ,ככה שזה יכול לתת אינדיקציה למחיר הצפוי לXBOX3 בישראל

חזרה לראש העמוד
1  2  3  6

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא