ספטמבר, 2008
חודש אוגוסט היה
חודש מוצלח ועתיר פעילויות מבחינתה של קהילת נינטנדו, אך איך הוא עומד ביחס לחודש ספטמבר? כאן אני אפרוש בפניכם את כל שהיה לנו באותו חודש, ולבסוף אספר אילו ת'רדים מעניינים חברי הקהילה פתחו ואכריז על שני משתתפים חדשים אשר הצטיינו במיוחד בפעילותם כאן. אלה יזכו במשחק Wiiware או Virtual Console לבחירתם, אשר יישלח היישר לקונסולה שלהם.
'התחנה הראשונה'
נפתח עמוד
'התחנה הראשונה' אשר מטרתו להזמין חדשים לקהילה המתפתחת שלנו ולעשות להם היכרות מהירה וטובה עם הקהילה. הוא ננעץ וזוכה למספר צפיות טוב.
קהילת נינטנדו מתארגנת למפגש נוסף
כזכור, בחודש אוגוסט קהילת נינטנדו ארגנה , ומיד אחרי שהסתיים חבריה שאלו מתי יתקיים הבא. ובכן, בחודש ספטמבר כבר התחלנו להתארגן לקראת
המפגש הבא, הפעם בחסותה של מערכת vgames. בינתיים, ההיענות טובה מאוד, אך יש עוד מקום לאלה שטרם נרשמו ורוצים להגיע ולחוות את המשחקים הטובים ביותר שיש לקונסולות ה-Wii וה-DS להציע.
אלוף Mario Kart Wii הוכתר
טורניר Mario Kart Wii, על כל שלביו, יצא אל הפועל לבסוף, ובסופו הוכתר אלוף:
nadavk91. האלוף זכה בפרס בסך 200 ש"ח, אז ברכות, נדב.
אלוף Super Smash Bros. BRAWL בדרך
מיד לאחר הכתרת האלוף של Mario Kart Wii, התחלנו להתארגן לקראת התחרות הבאה שתכתיר את האלוף ב-Super Smash Bros. BRAWL. בינתיים,
ההיענות לטורניר היא לא רבה כפי שציפיתי, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להזמין אתכם להצטרף, אם לא עשיתם זאת עד כה. הפרס לתחרות זו היא 150 ש"ח, וככל שיהיו יותר משתתפים, כך אוכל להשיג לנו פרסים גדולים יותר.
Gathers למשחקי ה-Wii, כי גם לנו מגיע
בסיכום חודש אוגוסט דיווחתי על
פרויקט מסתורי אשר יזמו כמה חברי קהילה, והנה בחודש ספטמבר מהותו נחשף לבסוף. מדובר ב-Gather של Mario Kart Wii אשר יסייע לחברי הקהילה לאתר זה את זה ביתר קלות כדי להתחרות זה בזה.
כרגע החבר'ה עובדים על
אתר מחודש, אשר יצרף גם את Super Smash Bros. BRAWL לחגיגה. כולכם תהיו מוזמנים לעשות שימוש טוב במערכת הנוחה הזו, ואל תשכחו לדון על כך בת'רד התחרויות, אשר בהודעה הפותחת שלו גם תמצאו את הקישורים לאתר המערכת.
פיתוח משחק Homebrew ל-Wii
רונן אטיאס ("זאוס השני"), בעל הרעיונות הנועזים, בא עם רעיון שהקהילה תפתח משחק Homebrew ל-DS, אך לשם כך אנו זקוקים למבינים בתחום. האם זו שאיפה ברת ביצוע, או שמא, מוגזמת?
בואו לת'רד ובדקו בעצמכם. אם אתם גם מבינים בתכנות, אולי אפילו תשמחו לעזור.
צ'אט קהילת נינטנדו
עוד יוזמה מבורכת מבית היוצר של רונן אטיאס, שהיא
צ'אט לקהילת נינטנדו.
להזכירכם, קיימת גם
קבוצה לקהילה בפייסבוק, אשר רונן מנהל ומטפח אותה.
דף קשר קהילתי
רונן אטיאס גם יזם לחברי הקהילה כדי שכולנו נוכל לשמור על קשר טוב יותר זה עם זה. לצערי הוא די נשכח, אז זה הזמן להזכיר לכם שהוא קיים (בקרוב אני מקווה לערוך אותו בצורה מסודרת ולעדכן אותו בפרטים).
'לילה לבן' בקהילת נינטנדו
עוד יוזמה מבורכת של חבר קהילה (ונחשו מי זה),
לקיים 'לילה לבן' בפורום נינטנדו. ה'לילה הלבן' הראשון יצא אל הפועל, ובתור התחלה, היה שיתוף פעולה טוב. מדי זמן מה אנחנו נקיים עוד לילות כאלה (בעיקר בחופשות), וכל מי שיהיה זמין - יוזמן!
"סיכום החודW" - עדכון
בסיכום חודש שעבר גם דיווחתי על
היוזמה של יונתן ("jono00") ליצור סיכום מונפש ומדובב של דמויות Mii. בינתיים ערן לקח על עצמו את יצירת הדמויות והנפשתן, ורונן אטיאס לקח על עצמו את הדיבוב שלהן. אני מקווה שהסיכום של חודש הבא יכלול את הפרויקט המוגמר.
תוצר לא מוגמר של הפרויקט - חסרה אנימציה
רשימת הזהב של משחקי קונסולת ה-Wii
מאחר שלעתים קרובות אנו נשאלים כאן לגבי המשחקים השווים לקונסולת ה-Wii, החלטתי ליצור
רשימה מיוחדת שתתעדכן באופן דינמי ובה אציין את המשחקים הטובים ביותר לקונסולה. כל פעם כשנישאל לגבי הספרייה של הקונסולה, אז נפנה את השואלים לרשימה הזו.
נתוני הקהילה
בתחילת חודש ספטמבר רובנו חזרנו ללימודים, מה שבאופן טבעי וצפוי גרם להידלדלות מספר התגובות החודשיות בפורום נינטנדו. עדיין, הנתונים היו יפים מאוד, לדעתי, והסתכמו בכ-5,427 הודעות. לשם השוואה, חודש יולי הסתכם ב-5,834 הודעות, וחודש אוגוסט הסתכם בשיא של 6,096 הודעות (מקום חמישי בקהילות!).
החל מחודש אוקטובר הקהילות תימדדנה מבחינת מספר דפים נצפים, משיקולים כלכליים, ובאותה נשימה אני שמח לבשר שלפחות שיפרנו את נתוני הקהילה במובן הזה בחודש ספטמבר לעומת חודש אוגוסט, שבו חלה צניחה (באופן תמוה, כי שברנו שיא כמות הודעות). כמות דפים נצפים לחודש ספטמבר, אגב, היא 137,066 (מקום רביעי בקהילות!).
ועכשיו, בחירת משתתף החודש!
גם לחודש ספטמבר, כמו לחודש אוגוסט, ייבחרו שני משתתפים מצטיינים אשר הזינו את הפורום בתוכן איכותי וטוב, ופעילותם הייתה טובה.
למדתי לקח מהסיכום שלי לחודש אוגוסט, ומאחר שמדובר בהשקעה רבה מאוד הגוזלת ממני זמן רב וכמעט בלתי אפשרית, הפעם אני אציין רק את הת'רדים של המובילים. אם מישהו מכם ירצה לראות את הרשימה המלאה, אז אשלח לו אותה בשמחה (היא תהיה זמינה עד 10 ימים מהיום).
והנה המובילים:
kazura
Randy(o)rton
jono00
louweed
Nimiauredhel
זאוס השני
השניים מתוך המובילים נבחרו על ידי על-פי קריטריונים של השתתפות פעילה בת'רדים השונים והבאת תוכן רב ואיכותי לפורום. לדעתי, הבחירה של משתתפי החודש של חודש ספטמבר אף יותר קשה מחודש אוגוסט, וקשה לי מאוד לבחור מתוכם. אבל, חייבת להיות החלטה, והנה הזוכים של חודש ספטמבר:
jono00: יונתן נבחר מכיוון שזה החודש השני שבו הוא מצטיין (הבטחתי שההשקעה של חודשים קודמים לא יורדת לטימיון), וכי הוא השקיע בסיקורים, כגון של de Blob - כולל סיקור וידאו ראשון בעברית! וכמו כן, יונתן אחראי לפרויקטים שונים, כגון פרויקט 'סיכום החודW" (ראו למעלה).
kazura: התחרות הייתה צמודה בין kazura לבין 'זאוס השני', שאני גם כן מעריך מאוד את פעילותו כאן. לבסוף פניתי לסיכום חודש אוגוסט כדי לראות מי הוביל שם, וכך הכרעתי לטובת kazura כמתמיד. מלבד פתיחה של ת'רדים, kazura גם דאג לעדכן בחדשות איכותיות ומעניינות הנוגעות לנינטנדו.
הזוכים מתבקשים למסור לי את מספר ה-Wii שלהם ואת שמות המשחקים שמעוניינים בהם (זכרו: ניתן לבחור גם שני משחקים של 500 נקודות כל אחד, או משחק אחד בערך גבוה יותר).
רונן אטיאס ('זאוס השני'), אם תמשיך בפעילותך הטובה גם בחודש אוקטובר, אתה תהיה אחד הזוכים של החודש. פעילותך כאן פשוט מעולה.
Nimiauredhel, Randy(o)rton ו-louweed, גם אתם הייתם מצוינים, ומלבד ת'רדים מעניינים, הבאתם אותה בעדכונים מעניינים בתוך הת'רדים עצמם.
תודה לכולכם על ההשקעה. בזכותכם מעניין כאן יותר.
ועוד כמה דברי תודה, לפני סיום:
אני רוצה להודות ליובל בירב, עורך האתר, אשר קיבל את הזמנתי לפורום והביא לנו עדכונים שונים כגון ,
ואוסף של מזכרות זלדה ב-2,110 ב-EBAY. כמו כן, תודה על העלאת כל הכתבות שאני שולח למערכת webcp.
אני רוצה גם להודות לניצן דיקשטיין, מנהל האתר, על האוזן קשבת שמגלה בכל פניותיי הנוגעות לקהילה, ומגלה אכפתיות אמתית כלפיה.
וכמובן, תודה לעמוס זכות ולאור עמר על הטיפול המהיר בכל פניותיי.
תודה גם לחברי הצוות של הקהילה שמיניתי - יונתן, מיקי וגולן - על המאמץ המושקע מצדכם ועל כך שמקבלים את הדרבון והדחיפה שלי בהבנה. אתם עושים עבודה טובה.