מפתחים : Sucker Punch Production
מפיצים : SCEA (Sony Computer Entertainment America)
פלטפורמה : Playstation 3
תאריך יציאה : אביב 2009
ז'אנר : הרפתקה\אקשן\עולם פתוח
פותח על ידי Sucker Punch Productions (החברה שפיתחה את הסדרה המוצלחת SLY) ומופצת על ידי Sony Computer Entertainment America ,המשחק inFamous הינו ממבט שלישי עם סגנון עולם פתוח שיש לכם שתי החלטות בעולם הזה , להיות גיבור או אנטי-גיבור. האם תהיו גיבורים או אנטי-גיבורים?
כללי פיצוץ ענקתי שהרס עיר של אמפריה דרך 6 בלוקים שלא משאיר אף אחד כמעט שישרוד מהפיצוץ ,ובמרכז העיר אחרי הפיצוץ אדם אחד שרד את הפיצוץ השתנה לנצח. מהיוצרים וזוכי הפרס של הסדרה Sly Cooper החברה Sucker Punch מביאים לכם את inFamous המשחק הראשון עם עולם פתוח\אקשן\הרפתקה ובלעדי לקונסולה PLAYSTATION 3
שחקנים יחוה מה שקרה לאדם שפתאום השתנה חיי שקיבל סופר כוחות.
האם הם ינקמו באלו שעשו לו את זה? או שיגנו על החפים מפשע בעיר? או שיעשה את שניהם?
אלו המצבים שהשחקנים יצטרכו להתמודד בעיר האינטרקטיבי.
מקום שיוצר אקשן ללא הפסקה בין האזרחים והשטחים הפתוחים.
inFamous מאפשר לשחקנים לחוות ,להיפתח ,ולהתפתח באופן מסתורי ,ולחוות את התהילה של הקרבות העצומים ,עם האויבים העצומים שיש במשחק, וכל זה במשחק בכדי שתוכלו לחוות אך זה להיות גיבור בחיי היום יום.
סיפור המשחק
Cole McGrath הינו בחור נורמלי ,שיצא להעביר חבילה במרכז העיר בסביבת של Empire City .והיה נוכח באירוע של הרס ופיצוץ שהרס את Empire City ,הוא בקושי הצליח לשרוד את האירוע , ואחרי כל ההרס העיר קורסת לתוך כאוס ונשלט על ידי קרימינלים למיניהם.
העיר במצב הסגר מהיבשה ,ושידורי וטלוזיה מקשרים את Cole אל אירועי הפשע.
Cole הינו איש מבוקש כעת, והוא כעת אוחז בכוחות ממש מיוחדים וחזקים בגלל הפיצוץ שהיה.
כאשר מתפתח הסיפור באופן מסתורי מתגלה לCole שחייב ללמוד לתפוס את הכוחות החדשים שלו כאשר שהוא מחפש האשמים האמיתים ,ומנסה לפוצץ את הדרכו לתוך Empire City ולנוע אנרכיה.
מידע נוסף
Cole ינוע דרך העיר על ידי ריחוף , הכוונה טיפוס על ביניינם ועל גגות ,קפיצות מגג לגג ,מרכבת לרכבים
בתחילת המשחק יוצג העיר מלעלה הכוונה ממבט על ,ברגע שתלחצו על START פיצוץ ענקי יפוצץ את לב העיר ,ו6 בלוקים יעלו באש ובמרכז יהיה אדם שנקרא Dylan שיקטע הרגלים שלו
הדמות הראשי Cole בכוונה יתחיל עם המשחק ללא ידיעה מהיכן קיבל את הכוחות
Cole יכול לרדת מביניין ולתפוס מחסה במקומות חשוכים
המפתחים Sucker Punch Productions מכוונים לעשות את השליטה של המשחק כמה שיותר פשוט
Empire City בנוי ש3 איים
הפיצוצים שגרמו להרס העיר יגרמו למסגר את העיר וכנופיות יווצרו
היכולות של Cole יתפתחו עם המשך המשחק , וכל 5-6 משימות שיבצע השחקן יוכל לשדרג את היכולות ולפתוח יכולות חדשות
Cole לא יוכל תמיד לירות ברקים כל הזמן , שזה אומר ,כמו כל נשק דורש תחמושת , אז תצטרכו לאגור כוחות ולאסוף תחמושת
המשחק יהיה עם מגוון רחב של אויבים שלכל אחד יהיה כוח מיוחד ,וכמו כן לאוייב רגיל יש גם כוחות אבל נמוכים משל הבוסים
Sucker Punch מכוונים לעשות את המשחק עם כמה סוגים של סיומות לדוגמא : שחקן שמחליט שבדרכו לפרק פצצה כאשר הוא מבחין באישה במצוקה באמצע הרחוב ,כאן תלוי בשחקן אם לעזור או להמשיך למשימה ,כל החלטה שתחליטו ישפיע על העולם שנמצא בו השחקן וכמובן גם לסוף של המשחק.
מערכת הקארמה יהיה במקום לעזור לשחקן לעקוב אחרי המעשים שלו , וכמו כן ישפיע על היכולות של הגיבור עם הזמן, אזרחים יכולים להילחם איתם או נגדך וזה תלוי איזה מעשים עשית במשחק
דעה אישית שלי אני ממש מצפה למשחק ,תמיד אהבתי משחקים עם עולמות פתוחים ועוד עם רעיון כזה מקורי, כנראה בגלל GTA
אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים ומחליטים בעצמכם למי לעזור ולמי לא ולהחליט מהו הגורל שלכם במשחק הזה. ואין כאן משימות שדורשות שתלך לכאן או סע לשם שזה לפעמים מעצבן כי זה מחייב אותך לעשות משהו שאת לא רוצה .
אני מקווה שהמשחק ייצא עם תגובות טובת וציונים טובים
מה איתכם?..האם תקנו את המשחק?...מה אתם חושבים על המשחק?..
אני כנראה קאנה את המשחק הזה.
הוא מעניין מאוד, וראיתי סרטונים ותמונות והוא נראה מצויין.
וייצאו לפני כמה ימים תמונות חדשות של המשחק שנראה שמה בוס במשחק או משהו כזה...
יש למשחק המון בעיות חמורות שהמפתחים מתחמקים מלענות עליהן:
1) ה-AI לא מלהיב במיוחד, אבל מדובר בבעייה דיי כוללת של סוג הז'אנר.
2) העיר ריקה ושוממת, המפתחים תרצו את זה בעובדה שמדובר בעיר אחרי אסון.
3) אי אפשר להרים כלי נשק.
4) אי אפשר להשתמש בכלי רכב (חוץ מלרכב על גג רכבת).
5) יש רק סוג גיבור 1. והיכולות שלו אני מאמין יימאסו בשלב מסויים.
בקיצור, יש לא מעט בעיות. אני חושב שהמשחק הולך לאכזב, ואם נתרגם זאת לציונים: במקרה הטוב ביותר הוא יזכה ל-7 גבוה. יש לי הרגשה שמדובר באכזבת השנה מצידה של סוני.
בקיצור, יש לא מעט בעיות. אני חושב שהמשחק הולך לאכזב, ואם נתרגם זאת לציונים: במקרה הטוב ביותר הוא יזכה ל-7 גבוה. יש לי הרגשה שמדובר באכזבת השנה מצידה של סוני.
לבינתיים זה המיידע שיש ואולי הם תקנו את רוב הבעיות שציינת ועדיין אין שום הודעה על זה...אבל אפשר תמיד לקוות לטוב ...
ואולי הם יפתיעו לטובה מי יודע...אי אפשר רק על סמך כמה סרטונים ולהחליט עכשיו שהמשחק יהיה מאכזב כבר....רק הזמן יגיד את שלו ואז נדע ב100%
1) אני בטוח שהוא יעמוד בממוצע המאוד לא גבוה של הז'אנר, רק שמקרה FC2 לא יחזור...
2) יכול להיות שזה באמת יהיה מתאים לאווירה, סה"כ זאת לא תיהיה להםיותר מדי בעיה להכניס כמה אנשים שיסתובבו אז אני מניח שהם יודעים מה הם עושים.
3) לפי מה שראיתי בטרילרים אתה יכול לשלוט בכל מיני כלי נשק (star wars סטייל) ואפילו לזרוק מכוניות, זה מספיק בשבילי.
4) כנראה הבעיה הכי גדול במשחק, בהחלט מאכזב שלא תיהיה האפשרות הזאת...
5) עם הוא לא יהיה מספיק מגוון אז זאת תיהיה בעיה, נקווה שהוא יהיה.
דודי, אתה טענת ליפנח כמה זמן שהוא מדהים וכדומה, מה קרה?
בכל אופן, זה איכזב אותי מאד לקרוא את זה, בגלל שממש רציתי שמשחק יצא טוב.
לא קרה כלום, יש את הסרטון האחרון שלו שאמרתי שהוא מדהים, ובהתחלה כשרק ידענו על קיומו ורק הביאו את הסרטון הראשון שלו מ-E3 עם גיימפליי אמיתי הוא נראה ממש מרשים. הבעיות התחילו אחר כך, כשהתחילו להבין שכנראה אין לו המון מה להציע.
אבל שוב, הכל זה ספקולציות, יש דברים בטוחים שלא יזכו לתיקון כמו הדברים שציינתי. אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה יש למשחק להציע. אם יהיה לו סיפור מעניין שישתלב טוב עם הגיימפליי מה זה משנה שלא הוסיפו עוד דברים שיכלו לגרוע או להוסיף לחוויה?
בשביל זה נצטרך להמתין לביקורות עוד חודשיים, זה לא כזה רחוק.
יותם, זה תלוי מאוד בכמה יכולות יהיו לדמות. אם לדמות יהיו רק 5 יכולות כפי שאפשר לראות בסרטונים זה לא מעודד במיוחד. בסיטואציה כזאת המשחק יתחיל לחזור על עצמו מוקדם מידי וזה עלול לאכזב. גם צריך לראות מה יהיה הגיוון במשימות, משהו שהוא מאוד חשוב למשחק מסוגו. כמו ש-GTA 4 עשה בצורה מדהימה.
לא קרה כלום, יש את הסרטון האחרון שלו שאמרתי שהוא מדהים, ובהתחלה כשרק ידענו על קיומו ורק הביאו את הסרטון הראשון שלו מ-E3 עם גיימפליי אמיתי הוא נראה ממש מרשים. הבעיות התחילו אחר כך, כשהתחילו להבין שכנראה אין לו המון מה להציע.
אבל שוב, הכל זה ספקולציות, יש דברים בטוחים שלא יזכו לתיקון כמו הדברים שציינתי. אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה יש למשחק להציע. אם יהיה לו סיפור מעניין שישתלב טוב עם הגיימפליי מה זה משנה שלא הוסיפו עוד דברים שיכלו לגרוע או להוסיף לחוויה?
בשביל זה נצטרך להמתין לביקורות עוד חודשיים, זה לא כזה רחוק.
יותם, זה תלוי מאוד בכמה יכולות יהיו לדמות. אם לדמות יהיו רק 5 יכולות כפי שאפשר לראות בסרטונים זה לא מעודד במיוחד. בסיטואציה כזאת המשחק יתחיל לחזור על עצמו מוקדם מידי וזה עלול לאכזב. גם צריך לראות מה יהיה הגיוון במשימות, משהו שהוא מאוד חשוב למשחק מסוגו. כמו ש-GTA 4 עשה בצורה מדהימה.
אנחנו רק יכולים לדעת מעט מאוד רק מהסרטונים ואין שום הודעה רישמית שזה רק 5 נשקים וזהו..ציינו שיהיה עוד נשקים עם שידרוגים יותר טובים אבל כרגע יש רק לצפות ולא יותר מזה
אנחנו רק יכולים לדעת מעט מאוד רק מהסרטונים ואין שום הודעה רישמית שזה רק 5 נשקים וזהו..ציינו שיהיה עוד נשקים עם שידרוגים יותר טובים אבל כרגע יש רק לצפות ולא יותר מזה
נו, כבר הבאת ידיעה משמחת . דרך אגב, איפה ראית את ההודעה בדבר נשקים נוספים?
תזכור את זה שאתה אמרת שזה הולך להיות אכזבת השנה...
אני דווקא חושב שזה הולך להיות אחד המשחקים המצליחים של השנה...
היו לי תקוות למשחק, אבל כל פעם שאני רואה אותו הוא יורד אצלי מדרגה בהייפ.
וויזואלית הוא משתפר, הוא מאוד חד ונקי יחסית לזאנר אבל הגיימפלי - ההבטחות על השימוש בכוחות, הגיוון שבהם ויכולת השיפור נראות כאילו הן לא קיימות.
בחשיפה האחרונה חשפו פקשיין חדש ומגניב לאללה של מוטנטים המרוכבים מזבל, מאוד התלהבתי לראות אותו. אז הראו קרב עם 20 אויבים נגד קבוצה של בני אדם שקול אמור לעזור להם בהגנה על בית סוהר/מקום מסוים. בקרב הם הציגן כח חדש - אותם ברקים שקול כל הזמן יורה רק שהפעם יש זום על האויב. אם זה כח חדש לגמרי ולא שיפור הקשור לסולם השיפורים כלומר לאלמנט ה-RPG שהבטיחו, אני יהיה מאוד מאוכזב. ככח חדש זה נדוש.
כאמור, הם לא הראו שם שום יכולת מרגשת או סופר-כח (דבר שמושלם לסיטואציה שהייתה שם, אני מדבר על משהו דומה ל-prototype) והם יצאו פראיירים.
דבר נוסף שהטריד אותי היה ה-A.I, האויבים לא ממש עשו משהו חוץ מלזוז מצד לצד, לעמוד ולירות והיוו מטרות משעממות ליירוט בעזרת היכולות העוד יותר חרושות של קול.
הבעיות האלה מאוד מטרידות, חבל לראות אותן שם כאשר המשחק מתהדר במכניקת פלטפורמינג וחקירת עולם מרשימה מאוד. אם הבעיות הללו נובעות מהפצה לא הולמת של המשחק אז סאקר פאנץ' צריכים להוציא blow-out של מידע באינטרנט.
לאינפיימוס יש פוטנציאל ואם הבעיה היא אכן פרסום לא הולם של המאפיינים במשחק אז הם צריכים לעשות טריילרים סלקטיביים ושקרניים יתר על המידה כמו PROTOTYPE
דרך אגב, הבעיות האחרות שהועלו בדיון כמו השימוש בנשק ובתחבורה/כלי רכב בכלל לא משמעותיות. אם לקול יש כוחות כמו שצריל להיות לו אז השימוש בנשקים, כחלק מרכזי לפחות, בכלל לא פונקציה. זה לא היה מתאים למכינקת המשחק ואף להיות חסר טעם.
בתור שימוש בנשק ככלי "חד פעמי" או שולי (ועוד ניסיון להסבר: Take it then throw it) במהלך כל קרב לא ממש תהיה לי בעיה כל עוד הם לא חסרי תועלת לגמרה.
הבעיה של הרכבים קצת יותר מזיזה לי, אך במידה שהפלטפורמינג כולל הזרימה שלו, הבינוי של הסביבה/עיר והתבטאות אלמנט החקר טובים, זה לא יפריע לי לעתה.
תגידו גם לכם הפרסומות שבצדדים שזזות אתך נכנסות לכם לתוך הטקסט ואי אפשר לראות כלום כי זה על הטקסט וזז אתך כול הזמן
(זה קורה גם במחשב שאני כותב עליו וגם במחשבים אחרים ככה שזה לא בעיה אצלי)
יש למישהו מושג מה עושים כדי לסדר את זה כי אני לא יכול לגלוש בפורומים מרוב שזה מעצבן
(זה קורה בנושאים שיש בהם תמונה והיא מרחיבה את הדף)
ולמה הנהלת vgames לא מסדרת את זה כי אני באמת שלא יכול לגלוש בפורומים פה בגלל זה כי אני לא רואה כמעט כלום!!!!!!!
גיימטריילר ביקרו בסטודיו שיוצר את המשחק inFAMOUS ונותן לכם את כל התשובות לשאלות שלכם!
למשל ...למה לא נוכל לקחת נשק שנפל מהאויב?....איזה סוגי כוחות יהיה לנו?...ועוד...
גיימטריילר ביקרו בסטודיו שיוצר את המשחק inFAMOUS ונותן לכם את כל התשובות לשאלות שלכם! למשל ...למה לא נוכל לקחת נשק שנפל מהאויב?....איזה סוגי כוחות יהיה לנו?...ועוד...