א
|
Kazz |
ציטוט: |
 |
|
|
לול, 'עוד' דוגמא. דוגמה אחת לא מעידה על מגמה. שוב, אני לא הולך לעשות בשבילך את העבודה. הבאתי בעבר מספיק דוגמאות וכתבות ותגובות מצד מפתחים |
|
|
|
|
אבל כבר עשית בשבילי את העבודה: מעולם בימי ההיסטוריה של הפורום הזה לא הבאת דוגמא למשחק כזה שיצא לשתי פלטפורמות במקביל, נמכר בתג מחיר דומה, והכניס יותר כסף בגרסת הPC.

אבל בעוד את שלל הדוגמאות הנגדיות שכבר ראינו בעבר והצגתי לא הפנמת, הבאת עכשיו בטעות דוגמא אחת בעצמך. ועוד דוגמא מה-PSN שהיא פלטפורמה שבאופן מסורתי פחות פופולארית מהXBLA.
|
Kazz |
 |
|
|
ואגב, ב PSN הכוונה היא לפס3+PSV. |
|
|
|
|
כן, אני יודע: והנקודה היא שזה הופך את המספרים שלו לאפילו יותר מעניינים, כי הוא הרי גם אמר בעצמו שהPSV מכרה יותר מהPS3. מה זה אומר בעצם? שמתוך 35K יחידות אפשר להניח שהPSV מכרה בהכרח מעל 17.5K עותקים - והנתון הזה מציב את הPS3 עצמה במקרה הטוב בערך אותו רף המכירות של ה-360. מעניין היה לקבל את החלוקה המדוייקת.
|
Kazz |
 |
|
|
איך הצלחת לתת ספין לסיפור הזה. לא ייאמן. יציאת המשחק נדחתה כל הזמן בגלל מיקרוסופט וההגבלות המטומטמות שלה לגבי 'סלוטים' למשחקי DD. ליוצר נמאס לחכות והוא הוציא את המשחק לPS3 ולמחשב. |
|
|
|
|
אף אחד לא אמר שההבלות של מיקרוסופט לא מטומטמות ולא מתסכלות - להיפך. זה ניסיון עצוב וארכאי לשלוט ב"ברז", וזה מייצר טונות של בירוקרטיה - והם ראויים לכל הביקורות שהם חוטפים על זה. זה היה אולי שימושי בתחילת הדרך כשהפלטפורמה היתה צעירה (כמו הגבלת הגודל של המשחקים שהיתה בזמנו) אבל היום ההגבלה הזו מגוכחת, ותהליך הcert המייגע מגוכך עוד יותר. הם אולי היו יורדים מזה אם השתן לא היה עולה להם לראש.
אבל זו בדיו הנקודה: השתן עלה להם לראש מסיבה מסוימת, והסיבה הזו היא שהפלטפורמה הזו היתה לתקופה מסוימת מכרה זהב ועדיין מייצרת המון כסף עבור מי שיודע להתנהל מולה נכון. מה שאמרת פה בעצמך מוכיח דבר אחד - יש עדיין הרבה יותר מידי אנשים שמעוניינים לפתח משחק XBLA, וצריך לעמוד בתור כדי לקבל סלוט במידה ולא התנהלת נכון (והוא לא התנהל נכון). מיקרוסופט היא זו שטיפחה את סצינת האינדי ראשונה, הייתה חלוצה בתחום וסללה את הדרך למתחרים, ועכשיו היא קוצרת את הפירות - או יותר נכון חולבת את הפרות. אין בעיה לבקר אותה על ההתנהלות הבירוקרטית המעצבנת שלה, אם עושים את זה לצד מתן קרדיט למה שהיא כן עשתה פה.
ואגב, מצד הצרכן זה עדיין סידור טוב יחסית כי למרות שיש בו משחקים שהם נפילות אתה עדיין מקבל שירות שמנפה את רוב הזבל. תסתכל על פלטפורמות בלי תהליך כזה כמו הXBLIG או החנות של גוגל/אפל בשביל לראות כמה קשה לברור את המשחקים הטובים מרוב הזבל. אני מוריד כל דמו של משחק שיוצא לXBLA ובודק אותו בעצמי כדי לראות מה הוא שווה, אבל בחיים לא הייתי טורח לעשות משהו כזה עבור הפלטפורמות האלו כי יש עליהן יותר מידי זבל.
מיקרוסופט היתה לפחות הראשונה ועד לא מזמן היחידה שמאפשרת לך כמפתח את שתי האפשרויות במקביל, אבל valve לקחו את זה לא מזמן צעד אחד מחשבתי קדימה עם greenlight (אחרי שהם פספסו בעצמם משחקים טובים כי גם להם יש תהליך cert). היום ברור שsteam צריכה להיות ברירת המחדל כי הם עשו צעדי ענק קדימה, אבל זה לא תמיד היה ככה גם אצלם. וגם סוני התעשתה ממש רק לאחרונה עם היוזמה לשחרור כלי פיתוח למפתחי אינדי על הVITA. עד לא מזמן מיקרוסופט היתה היחידה בשטח.
|
Kazz |
 |
|
|
אני שמח שהגדרת את מכירות המשחק ככשלון, אתה מכיר את המפתח? לא שזה משנה, כי גם אם המכירות איכזבו אותו אז זה לא בגלל שהוא 'התפזר' אלא בגלל שהמשחק לא זכה לרשמים חיובים במיוחד, הוטליין מיאמי הגיע באותו הזמן וגנב את הזרקורים ובגלל שנמנעה ממנו להוציא את כל הגרסאות באותה תקופה ולהגדיל את האימפקט של המכירות בגלל הגבלות מטומטמות של מיקרוסופט. |
|
|
|
|
אני לא הגדרתי את המשחק ככישלון - אלו היו הקריטריונים ההזויים שלך לכישלון עם באקלש על כל משחק שזכה אפילו למספרים כאלו בXBLA עד לא ממזמן. אני חושב ש-100K עותקים למשחק אינדי זה מספר מעולה - זה פאקינג מליון דולר בכיס ושיגיד תודה בהתחשב במשחק שלו.
אבל להגיד שהוטליין מיאמי גנב את אור הזרקורים זה מגוחך: המשחק הזה עשה בעצמו מספרים לא אפסיים במונח של השוק, יצא ללא שום הייפ ולפלטפורמה אחת בלבד. אפשר לחשוב שזה AW שיצא בצל של RDR מההשוואה שאתה עושה כאן...
|
Kazz |
 |
|
|
אני לא מבין למה אתה ממשיך לצודד במיקרוסופט וב XBLA למרות המכירות הזעומות ואי-שביעות רצונם של רוב מפתחי האינדי שפיתחו עבור הקונסולה בשנתיים האחרונות. |
|
|
|
|
כי יוצאים לפלטפורמה הזו משחקים מעולים, והרף עולה כל הזמן: אני מרוצה ממנה כגיימר, לא כמפתח. אני גם מאד מרוצה בגדול מהמשחקים שמיקרוסופט עצמם מגבים באמצעות MGS, ושמח שהם עזרו להם לצאת כי מי יודע אם היינו מקבלים אתם בלי הגיבוי של מיקרוסופט.
תבין שמשחקים שהזכרת כאן כמו DUST וFEZ, ואפילו משחקים כמו The Unfinished Swan שסוני חטפו (3 משחקים שהיו מועמדים לbest debug ממש עכשיו בGDC) התחילו את דרכם כמשחקי XNA. לי יש ביקורת על מיקרוסופט, אבל זה עצוב שאתה לא מסוגל להכיר בהצלחות שהגיעו בזכות הפלטפורמה.
|
Kazz |
 |
|
|
אני בטוח שמפתחי FEZ, DUST ולאחרונה סקולס אוף דה שוגאן ממש מסכימים איתך לגבי זה שעדיף להתמקד בגרסה אחת. מעניין מה יותר גדול: הכשלון המהדהד של המשחק האחרון או כמה תלושה ההצעה שלך למה שקורה בשטח. |
|
|
|
|
אתה באמת עד כדי כך תלוש מהמציאות? אתה מביא את שוגאן בתור דוגמא למשחק שהתמקד בגרסה אחת בזמן שכל ההיליייט סביב המשחק הזה היה שמדובר במשחק שיוצא ב-3 גרסאות שונות עם קרוס-פלטפורם ביניהן!? אתה רק שוב ושוב ושוב מוכיח את הנקודה שלי!
כי בניגוד לFEZ (שכזכור, עשה יותר על פלטפורמה אחת מRCR שפתחת עליו את הדיון, שוגן מכר בצורה מחפירה כי הוא יצא במחיר מחפיר: הוא עלה הרבה יותר מידי כסף בגרסת ה-360 שלו, בזמן שהוא הציג את המשחקיות הכי פחות מוצלחת על הקונסולה כי הוא נבנה לשליטת טאץ ומקלדת+עכבר. למעשה, רק בגלל העובדה שהעלית את הדוגמא המפגרת הזו ברור לי לגמרי שמעולם לא שיחקת אפילו בדמו שלו.
תוסיף לזה אולניין שעולה כסף רק על גרסת הקונסולה, ומשחק שצריך לקנות בנפרד לשלוש פלטפורמות שונות אם יש לך את שלושתן ואתה רוצה את האפשרות לשחק על כולן - ואז תשאל את עצמך את השאלה: למה לי לקנות את המשחק על ה-360 ולא על הטלפון או על המחשב שלי, אם אני גם ככה יכול לשחק בו מהמחשב או מהטלפון נגד כל החברים שלי שיקנו אותו על הקונסולה, לא צריך לשלם על אונליין, והמשחק עצמו עולה לי הכי הרבה ונשלט הכי פחות טוב על הקונסולה? אם תסתכל על גרסת ה Windows Phone לעומת זאת, שם המשחק הופיע לאורך תקופה ברשימת המשחקים הנמכרים ביותר.
כאילו, אני ממש לא מבין איך הדוגמאות שאתה מביא כל פעם יכולות להיות יותר FAIL: אתה בא כהרגלך להשתלח במכירות על הקונסולה לעומת המחשב ומביא בטעות דוגמא למשחק שמוכיח שהמשחקים יותר רווחיים על הקונסולות אפילו כשהם מוכרים פחות, ואחר כך אתה בא להתווכח עם הטיעון שהעלתי ומסביר שהוא תלוש ממה שקורה שבטח, ואיכשהו מצליח להביא שוב דוגמא שמוכיחה את מה שאני אומר: הבאת משחק אחד מצליח שמכר על פלטפורמה אחת יותר עותקים מהמשחק שהבאת כאן ויצא לכל הפלטפורמות האפשריות, משחק נוסף שהמפתח שלו מרוצה מהיחס שהוא קיבל ממיקרוסופט ומעוניין להוציא משחק המשך, ומשחק שלישי שהוא בדיוק האנטיתזה - משחק מולטיפלטפורם עם גרסה נחותה שעולה יותר כסף רק על הקונסולה, ובהשוואה לשני המשחקים האחרים גם מוכרת על הפנים.
|
Kazz |
 |
|
|
ולפחות אל תטעה בעובדות. FEZ מכר 100אלף עותקים על ה XBLA ב-7 השבועות הראשונים לשחרורו.
שזה אגב מה שמשחק האינדי אנטיצ'אמבר מכר בדיוק לאורך אותה תקופה למרות שמדובר במשחק יקר יותר, עם פחות הייפ וציפייה ושיצא בחודש לא שגרתי כמו ינואר ובלי שהוא זוכה לתמיכה מגוף כמו מיקרוסופט |
|
|
|
|
כן כן, טעות שלי - זה היה ב-7 שבועות. אתה עדיין מפספס את העובדה שזה יותר מכירות על פלטפורמה אחת ובפחות זמן מRCR? או שאת זה כבר הבנת?
מנגד, לי יש רק סופרלטיבים למשחק כמו antichamber, אבל איכשהו אפילו פה אתה מצליח להוכיח את הנקודה שלי. לכמה פלטפורמות יצא המשחק בו זמנית? לבדיוק אחת. אז הנה סיפקת עוד הוכחה למה התמקדות בפלטפורמה אחת היא כנראה צעד מוצלח - כנראה שפשוט לא שמת לב לזה כי הפעם זו לא הפלטפורמה שאתה מנסה להשמיץ.
ובכל זאת antichamber הוא משחק ב-scope יותר גדול ככה שאם כבר אז צריך להשוות אותו למשחקים כמו פורטל שיצא בתג מחיר דומה ובסגנון דומה. אם אם כבר אתה משווה לFEZ: אז בניגוד לFEZ הוא גם לא יצא בצל של promotion ענק של מיקרוסופט שכלל משחקים כמו minecraft שלקחו את כל הבמה (ועוד מצא את עצמו מחוץ לpromotion), הוא קיבל חיתוך במחיר עוד לפני שהוא יצא (וכך זכה להרבה יותר קידום בdashboard של סטים ממה שFEZ אי פעם זכה לו) ועוד חיתוך חד יותר של כמעט 50% קצת אחר כך, והוא לא זכה לתמיכה מגוף כמו מיקרוסופט אבל כן זכה לתמיכה מגוף כמו ה-Indie Fund, ובאופן אישי הייתי אומר שזה טוב לא פחות גם בזכות האנשים שמלווים אותך (רון כרמל, גו'נתן בלואו ואחרים) וגם בזכות צורת המימון הנוחה שלהם.
אבל אתה יודע מה: בוא ונעזוב את הרשמים שלי. זוכר מה רשמת כאן בהתחלה על דוגמא אחת? אז הנה מה שיש לג'יימס סילבה מ-Ska Studios להגיד בנושא, מה שקצת מסביר למה ההתמקדות בסיפור אחד או כמה בודדים הם בדיוק זה - סיפורים בודדים שמתעלמים מכל המפתחים שמרוצים מהמצב, כי זה לא newsworthy:
There is currently a “Microsoft is bad for indies” narrative trending in gaming news. I don’t want to sound like a conspiracy nut, but narratives happen. When one indie says they’re never working with Microsoft again, the gaming public becomes curious as to whether this is an isolated incident, or part of some sort of ugly truth, and pretty soon everyone wants to know if I’ve just been secretly hiding my experience with the ugly truth, or if I’ll be moving to PS4 because of the ugly truth, when in fact this perceived ugly truth is nothing more than 4 or 5 data points. My experience is and always has been “everything’s fine,” but, again, that’s not exactly newsworthy. Nothing is more delicious than that ugly truth
http://ska-studios.com/2013/03/29/th...of-the-indies/