המשחקים של מרץ 2009 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: המשחקים של מרץ 2009
1  2
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 02.03, 20:51

ברירת מחדל המשחקים של מרץ 2009

בהמשך , הנה המשחקים הצפויים של חודש מרץ 2009:
  • Eat Lead: The return of Matt Hazard
  • Halo Wars (בלעדי)
  • MLG 2K9
  • Superbike world championship 08
  • Tom Clancy HAWX
  • Resident Evil 5
  • Dynasty Warriors Gundam 2
  • Monsters Vs Aliens
  • Sacred 2: Fallen Angel
  • Stormrise
  • Wanted: Weapons of fate
  • Wheelman
  • WWE Legends of Wrestlemania
  • Guitar Hero Metallica
  • Prince of Persia Epilogue DLC
  • Leisure Suit Larry: Box office bust
  • Watchmen - The end is Nigh (ארקייד)
  • Raiden: Fighters Aces (בלעדי)
ההימור שלי על משחק החודש נופל כמובן על Resident Evil 5 המצופה, למרות שלא אהבתי את הדמו (בלשון המעטה). אני לא רואה עוד מועמדים ברורים לטייטל.
Halo Wars כבר הוכיח את עצמו בביקורות ובדמו כמשחק מוצלח ואני שוקל רכישה שלו. אני בנוסף מחכה לראות מה יהיה עם HAWX שגם הדמו שלו היה מוצלח, עם Stormrise שנראה מעניין ועם Wheelman (שיש לי הרגשה שבכלל ידחה).

הייתי גם שמח לגלות שWanted:WOF לא יהיה משחק מחורבן ושSacred 2 יצא קצת יותר טוב ויציב מגרסת הPC שלו.

על הכותר הגרוע של החודש מתחרים לדעתי גם המשחק החדש של לארי וגם המשחק מבוסס הסרט Monsters VS Aliens. תחרות קשה שבה לא ברור מי ינצח, אבל די ברור שאנחנו נפסיד.

נערך לאחרונה על ידי zombit, 03.03 בשעה 15:09.

Keep it mean

האווטר המגניב של Death_119

שואף לשלמות

#2   פורסם: 02.03, 20:54

אכזבת החודש יהיה ללא ספק היילו וורס. מי האמין שיגיע היום ונגלה כותר היילו עם ממוצע 80 וביקורות פושרות.

האווטר המגניב של ~Voge~

משתמש רציני

#3   פורסם: 02.03, 20:57

לפי מה שאני יודע אין משחקים אקסקלוסיביים לPS3 במרץ.
החודש הוא בסדר, לא חודש גדול, פחות מהחודש שעבר.
המשחקים היחידים פה שמעניינים אותי:
Resident Evil 5
Tom Clancy HAWX

משתמש רציני

#4   פורסם: 02.03, 20:58

מה לעזעזל ציפית מכותר RTS לקונסולה? 80 זה ציון יפה מאוד בשבילו.

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#5   פורסם: 02.03, 21:11

אין כאן משהוא מיוחד חוץ מGH מטליקה וRE5, לא ציפיתי להיילו וורס מההתחלה ציונים גבוהיים כל כך...

אלוף הילו 3

#6   פורסם: 02.03, 21:15

חודש לדעתי יותר מעניין בגלל HAWX ו-RE5 וגם אולי Halo Wars.
מהם יש סיכוי שאני אקנה את HAWX או RE5, אבל כנראה אחרי ירידת מחיר.

הבלוג של ה-xbox שלי ב-360voice
בבקשה תצפו בי (בתפריט משמאל => Watch this xbox)
תוצאות טורניר 4

האווטר המגניב של YuvalShot

משתמש רציני

#7   פורסם: 02.03, 21:15

מטאליקה יהיה קשה אם הם יעשו את השירים שלהם בסנכרון טוב עם הגיטרה....יכול להיות אפילו הגיטאר הירו הכי קשה שיצא

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#8   פורסם: 02.03, 21:19

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
אכזבת החודש יהיה ללא ספק היילו וורס. מי האמין שיגיע היום ונגלה כותר היילו עם ממוצע 80 וביקורות פושרות.
גם זה סוג של אכזבה אני מניח.
מצד שני, מדובר גם בכותר הכי גרוע שאנסמבל הוציאה, גם בכותר ההיילו עם הציונים הכי גרועים היום - ובכל זאת מדובר בכותר הRTS הכי טוב שיצא לקונסולה כלשהי אי פעם. גם סוג של הישג, לא?

לפחות מהניסיון האישי בדמו המשחק ממש מוצלח, ולפחות לפי הציונים הוא גם נותן פייט לא רע לDawn of War 2.

נערך לאחרונה על ידי gulmer, 02.03 בשעה 21:22.

Keep it mean

F.P

האווטר המגניב של F.P

מנהל פורום Xbox

#9   פורסם: 02.03, 22:00

עצוב שאף אחד לא חושב, אפילו לרגע, על Eat Lead (שיכול להיות גם כן אכזבת החודש ).

The original Flying Pig

האווטר המגניב של ManUtd

מצליחן

#10   פורסם: 02.03, 22:17

את האמת שהחודש הזה נראה יותר טוב מהקודם לדעתי, בעיקר בגלל H.A.W.X וגם עוד משחקים טובים כמו resident evil 5 והילו וורס, סקרד 2 גם נשמע נחמד וה-WWE למרות שאני לא חושב שאני ישקיע בו כסף..

האווטר המגניב של yoki

נינג'ה בלגי

#11   פורסם: 02.03, 22:23

wheelman יוצא החודש???פעם אחרונה שבדקתי הוא נראה אחלה משחק!
ביחד איתו מסומנים לי החודש eat lead וRE5 כמובן. לא מרשים במיוחד.
במילא אם אני קונה משהו בזמן הקרוב זה התותחים מעונת החגים האחרונה שלא קניתי בגלל שהוצאתי מלא על GH:WT.
ספיקינג אוף GH אני לא יודע מה לגבי מטאליקה כי אני לא מכיר שירים שלהם... וגם ככה זה נראה לי נורא קשה בתופים. נראה אולי אני אעביר איזה סיבוב על הרשימה ועל הידועים.

למה למה למה?! למה בחרתי בשם כל כך מפגר לגיימרטאג ועוד שילמתי עליו 50 דולר למה?! אין לזה שום משמעות! "נצח חי"... מה לעזאזל?! מה הייתי חייב להשתמש בinfinity כי זאת מילה מגניבה?! לא הייתי יכול לוותר כשראיתי כשכל מה שיכול לבוא אחרי המילה הזאת ויהיה הגיוני כבר תפוס?! לא?! למה?! והביל גייטס המניאק הזה! 800 נקודות לשנות שם?! אתה פאקינג עשיר בנאדם! למה לא לעשות לי טוב על הלב?!

שואף לשלמות

#12   פורסם: 02.03, 22:29

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
גם זה סוג של אכזבה אני מניח.
מצד שני, מדובר גם בכותר הכי גרוע שאנסמבל הוציאה, גם בכותר ההיילו עם הציונים הכי גרועים היום - ובכל זאת מדובר בכותר הRTS הכי טוב שיצא לקונסולה כלשהי אי פעם. גם סוג של הישג, לא?

לפחות מהניסיון האישי בדמו המשחק ממש מוצלח, ולפחות לפי הציונים הוא גם נותן פייט לא רע לDawn of War 2.
זה כמו שמשהו יבוא ויגיד לך: אז איך אתה מעדיף למות? בזה שאני יערוף לך את הראש, יוציא לך את הטחול או אכרות לך את האשכים?
אני פשוט מעדיף לחיות.

הרע במיעוטו? בהחלט, גם לא כזה רע. אבל אפשר היה לצפות מהשילוב של מותג היילו+מפתחת כל כך טובה של משחקי אסטרטגיה למשהו קצת יותר מוצלח על סמך הביקורות.

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#13   פורסם: 02.03, 22:58

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
ולפחות לפי הציונים הוא גם נותן פייט לא רע לDawn of War 2.
אלוהים ישמור, כפירה! כמה בזיון במשפט אחד.

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#14   פורסם: 02.03, 23:15

דודי, אפילו לא שיחקת בדמו!

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

האווטר המגניב של zombit

מנהל פורום Xbox

#15   פורסם: 03.03, 07:38

דודי אוהב לתת ביקורת על משחקים שהוא לא מכיר ולא שיחק בהם בשביל שאח"כ יתבררו
הדברים כשטות גמורה.

פרסומת

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#16   פורסם: 03.03, 08:18

אני לא אומר שאי אפשר לתת חוות דעת עפ"י מספר ביקורות לא קטן ודמואים באופן כללי. אבל מייד להכריז עליו ככשלון לפני שהוא יצא, כשהוא עם ממוצע מעל 80 ובסופו של דבר אנשים מאוד נהנים ממנו? זה קצת יותר מדי

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

שואף לשלמות

#17   פורסם: 03.03, 08:48

zombit
ציטוט:
צפה בהודעה
דודי אוהב לתת ביקורת על משחקים שהוא לא מכיר ולא שיחק בהם בשביל שאח"כ יתבררו
הדברים כשטות גמורה.
פחחחחחחחחח... אומר הבחור שקנה את Payback וקונה כל משחק גרוע שני כי הוא חושב שללכת נגד הזרם זה הכי מגניב. תעשה לי טובה. מתי ביקרתי משחק לפני שהכרתי אותו ואמרתי שטות גמורה? כשאמרתי ש-Fallout 3 הוא RPG יותר טוב מפייבל 2 אחרי ששיחקתי רק ב-1? כשתשחק באחד מהם תבין.

דרך אגב, היות ואתה פשוט הקריקרין של הפורום הזה, אני חייב להביא כמה ציטוטים נבחרים מבית מדרשך שמראים איך אתה שופט משחקים טרם יציאתם או בכלל ההחלטות וההצהרות המטומטמות ביותר שנצפו בפורום בנוגע למשחקים:
1) יש מצב ונשחק ביחד שאול או שאתה עסוק מידי עם הרכישות החדשות ?
Red Faction 3 הולך לגנוב את ההצגה מגירס ובגדול.
2) אחרי לבטים רבים ולמרות הביקורות הלא טובות הזמנתי מקנדה תמורת 20$ את Soldiers of Fortune אחרי שקבלתי המלצות מחברים שהמשחק הוא שילוב של g.r.a.w + cod4
3) בקיצור הגיהנום של דנטה יהיה טוב יותר מ-GOW, אין מצב שהם יקחו את אותה המשחקיות
ויירדו ברמה במקום לשפר את המשחק למעבר מ- GOW3.
צפו להפתעות, הרבה כסף מושקע בכותר הזה, אין מצב שהוא ייפול ברמתו מ-GOW.

תגובה טיפוסית של אנשים לשטויות שמגיעות מפרי עיטו של איתן:
תפתח "דפי זהב", יש שם אחלה מספרים של רופאים פרטיים...

נחזור להגיב לאנשים הנורמאלים:
חנן, אני לא יודע אם אתה מכיר את סדרת היילו, אבל עוד לא נולד משחק היילו בינוני, כולם היו הטופ של הטופ. היילו וורס כבר לא עומד בקריטריון. ואני לא צריך לשחק בדמו, דמואים לא מייצגים משחקים לטוב ולרע. בשביל זה יש ביקורות שיתנו לי לקבל את ההחלטה.

נערך לאחרונה על ידי Death_119, 03.03 בשעה 09:02.

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#18   פורסם: 03.03, 08:57

יש ביקורות שיתנו לך את ההחלטה, גם. אתה רוצה להגיד לי שאתה לא משחק בדמואים כדי להתרשם מהמשחק? ואם משחק היילו וורס, שהוא זאנר חדש לחלוטין, לא יהיה ה-95 הרגיל, זה אומר שהוא רע ולא צריך לקנות אותו?

שואף לשלמות

#19   פורסם: 03.03, 09:13

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
יש ביקורות שיתנו לך את ההחלטה, גם. אתה רוצה להגיד לי שאתה לא משחק בדמואים כדי להתרשם מהמשחק? ואם משחק היילו וורס, שהוא זאנר חדש לחלוטין, לא יהיה ה-95 הרגיל, זה אומר שהוא רע ולא צריך לקנות אותו?
אז לא הבנת את מה שאמרתי. לא אמרתי שהמשחק רע, ההפך. איך משחק שקיבל ממוצע 80 הוא משחק רע?

אמרתי שיחסית למה שמייקרוסופט ציפתה שיהיה ויחסית למה שאתם ציפיתם שיהיה הוא איכזב. אף אחד לא ציפה שהמשחק יהיה משחק של 80 אלא משחק של 90. הכותר הכי חשוב של מייקרוסופט בטווח הנראה לעין קיבל 80 זו חתיכת מכה. זה כמו שאם MAd World יקבל ממוצע 80 או KZ2 יקבל ממוצע 80.

ולא, אני לא משחק בדמואים כדי להתרשמם מהמשחק. עד היום לא פגשתי דמו שייצג משחק. לשם דוגמא לאחרונה שיחקתי בדמו של הייז טרם יציאת המשחק, הדמו היה מדהים והמשחק היה צואה. שיחקתי בדמו של KZ2, הוא לקוח מהחלק הכי משעמם במשחק.

נדב שיחק בדמו של FEAR ולא הבין את הקשר שלו למשחק המלא. גם הדמו של Dead Rising הוא אילוסטרציה לא מייצגת של המשחק. בקיצור, יש לא מעט דוגמאות. בשביל זה אני אוהב ביקורות שנותנות לי כיוון.

לא אמרתי שהיילו הוא המשחק הגרוע של החודש אלא המשחק המאכזב של החודש. אני בטוח שאתה מבין את ההבדל.

נערך לאחרונה על ידי Death_119, 03.03 בשעה 09:16.

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#20   פורסם: 03.03, 09:25

זה כבר יותר מקובל. אבל אולי לא האכזבה לא כ"כ גדולה כי ידענו שבתור RTS יש לו הרבה דברים שהוא צריך לעמוד בהם, כ-80 זה מספק (ואם הבעיה העיקרית זה שהוא קצר, זה בכלל בעיה "קטנה".)

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#21   פורסם: 03.03, 11:25

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
אלוהים ישמור, כפירה! כמה בזיון במשפט אחד.
נדב, עדיף שתשלים עם המציאות כבר עכשיו: DOW2 כנראה כבר לא יהיה הRTS הכי טוב השנה שהוא לא SC2, והוא גם לא המהפכה שCOH הביא בזמנו.
המשחק עומד כרגע על 85.85 לפי 23 ביקורות, ציון שמאד קרוב ל82.5 שהיילו וורס מקבל לפי 36 ביקורות. סביר להניח ששני הכותרים לא יסיימו רחוק כל כך אחד מהשני, ושניהם בסופו של דבר כותרים טובים, אבל כנראה לא הטופ של הזאנר. זה עדיין יבול לא רע לשנה אחת, וזה בלי להחשיב את שלל כותרי הRTS שעוד צפויים להגיע השנה.

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
זה כמו שמשהו יבוא ויגיד לך: אז איך אתה מעדיף למות? בזה שאני יערוף לך את הראש, יוציא לך את הטחול או אכרות לך את האשכים?
אני פשוט מעדיף לחיות.
אני לא כל כך מבין את האנלוגיה שלך בין משחק אסטרטגיה טוב שמצליח להתגבר על מכשול הגיימפאד לבין מוות. אבל אם אתה באמת שואל אותי אני מעדיף למות בזה שיוציאו לי את הטחול, כי לא באמת מתים ככה. יש אנשים שמתפקדים יופי ללא טחול בכלל.
רעיון כריתת האשכים לעומת זאת פחות קוסם לי למרות שאולי אפשר לתפקד ככה. במקרה הזה אני דווקא מעדיף שיערפו לי את הראש.

אני עדיין מסכים איתך שיש סיכוי לא רע שהכותר יהיה אכזבת החודש (אלא אם כן RE5 יפול לציונים באזור ה-7-8), אבל לא שהביקורות היו "פושרות".

Keep it mean

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#22   פורסם: 03.03, 11:54

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
נדב, עדיף שתשלים עם המציאות כבר עכשיו: DOW2 כנראה כבר לא יהיה הRTS הכי טוב השנה שהוא לא SC2, והוא גם לא המהפכה שCOH הביא בזמנו.
המשחק עומד כרגע על 85.85 לפי 23 ביקורות, ציון שמאד קרוב ל82.5 שהיילו וורס מקבל לפי 36 ביקורות. סביר להניח ששני הכותרים לא יסיימו רחוק כל כך אחד מהשני, ושניהם בסופו של דבר כותרים טובים, אבל כנראה לא הטופ של הזאנר. זה עדיין יבול לא רע לשנה אחת, וזה בלי להחשיב את שלל כותרי הRTS שעוד צפויים להגיע השנה.
וקראת אחת מהביקורות האלה?
היילו מקבל PASS בגלל שהוא מציג סיפור שמעניין את כל הפאנבואים של היילו. אם המשחק הזה היה עם סקין אחר, הוא לא היה מצליח לשבור את ה8 בכלל.

לעומת זאת DOW2 חוטף בציונים על זה שהסינגל שלו לא משהו, אבל כל ביקורת שראיתי מדברת על איך שהוא דוחף את הז'אנר קדימה וכמה המולטי שלו עוצר נשימה.
אז כן, אנחנו אכן חיים בעולם מוזר שבו משחק הכי בנאלי וממוחזר שבעצם כל מה שיש לו מתחת לשרוול זה SKIN של הדמויות והרכבים ממשחק פופולארי מצליח לקבל ציונים לא רחוקים מהRTS הראשון ב3 שנים האחרונות שדחף את הז'אנר קדימה ומביא את המולטי הכי מאוזן ואיכותי בשטח.

ובכלליות DOW2 סובל מזה שלו אין "OFFICIAL XBOX MAGAZINE UK" או TEAM XBOX או TOTALLY 360 או OFFICIAL XBOX MAGAZINE שיפנקו אותו בתשיעיות.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 03.03 בשעה 12:01.

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#23   פורסם: 03.03, 12:16

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
וקראת אחת מהביקורות האלה?
DOW2 מקבל PASS בגלל שהוא מציג סיפור שמעניין את כל הפאנבואים של Warhammer. אם המשחק הזה היה עם סקין אחר, הוא לא היה מצליח לשבור את ה8 בכלל.

לעומת זאת Halo wars חוטף בציונים על זה שהסינגל שלו לא משהו, אבל כל ביקורת שראיתי מדברת על איך שהוא דוחף את הז'אנר קדימה וכמה המולטי שלו עוצר נשימה.
אז כן, אנחנו אכן חיים בעולם מוזר שבו משחק הכי בנאלי וממוחזר שבעצם כל מה שיש לו מתחת לשרוול זה SKIN של הדמויות והרכבים ממשחק פופולארי מצליח לקבל ציונים לא רחוקים מהRTS הראשון ב3 שנים האחרונות שדחף את הז'אנר קדימה ומביא את המולטי הכי מאוזן ואיכותי בשטח.
מדהים כמה החלפה של שלוש מילים בטקסט משאיר את ההודעה המקורית שלך כל כך רלוונטית.

חשבתי שלהתבכיין על ציונים לא ראויים זה משהו שעושים רק פאנבויים של הPS2 והWII. לא ידעתי שגם לPC יש כאלו

Keep it mean

פרסומת

האווטר המגניב של Jaymz

נינג'ה בלגי

#24   פורסם: 03.03, 12:54

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
מהRTS הראשון ב3 שנים האחרונות שדחף את הז'אנר קדימה ומביא את המולטי הכי מאוזן ואיכותי בשטח.
עם כל הכבוד ל-DoWII, ויש כבוד. איזה דחיפה (עזוב דחיפה, יספיק נדנוד) הוא נתן לז`אנר? ב-3 שנים האחרונות יצאו, בין השאר, Sins of a Solar Empire, Supreme Commander, World in Conflict, Faces of War.

שנה לפני כן היה לך את Nexus. שנה שעברה היה לך את End War (שעם כמה שהוא זוועה, יותר קשה להצביע עליו בתור RTS סטנדרדי.)

בסופו של יום גם DoWII וגם Halo Wars הם גרסאות מודרניות של משחקים קיימים, כאשר שניהם בעלי פחות אפשרויות מהמקור. להשוות ביניהם זה לא כזה מופרך ו-DoWII מנצח בתחרות במידה זניחה.

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#25   פורסם: 03.03, 13:37

Jaymz
ציטוט:
צפה בהודעה
עם כל הכבוד ל-DoWII, ויש כבוד. איזה דחיפה (עזוב דחיפה, יספיק נדנוד) הוא נתן לז`אנר? ב-3 שנים האחרונות יצאו, בין השאר, Sins of a Solar Empire, Supreme Commander, World in Conflict, Faces of War.

שנה לפני כן היה לך את Nexus. שנה שעברה היה לך את End War (שעם כמה שהוא זוועה, יותר קשה להצביע עליו בתור RTS סטנדרדי.)

בסופו של יום גם DoWII וגם Halo Wars הם גרסאות מודרניות של משחקים קיימים, כאשר שניהם בעלי פחות אפשרויות מהמקור. להשוות ביניהם זה לא כזה מופרך ו-DoWII מנצח בתחרות במידה זניחה.
תן שם של משחק אסטרטגיה אחד שקיים כיום חוץ מDOW2 שנותן לך מערכת COVER, לשלוט במקסימום 4-5 יחידות בו זמנית, אלמנטים של שדרוג ו-RPG, אפשרות לתת ליחידות שריונים/נשקים/יכולות שונים, לא דורש בנית בסיס כלל ומבוסס כולו על השתלטות על נקודות וכל זה עם 7 גזעים מאוזנים ושונים מאוד אחד מהשני.

התשובה היא "אף אחד חוץ מDOW2".
אולי תוכל לחשוב על RTS שיש בו אלמנט אחד מאלה שציינתי או קצת יותר (או במילים אחרות COH, הרי DOW2 הוא בעצם סוג של המשך לCOH), אבל לא קיים אפילו משחק אחד שמכיל חצי מהדברים הללו ושלא נדבר על זה שרליק הצליחו לעשות את כל הדברים הללו באיזון מצויין.

וגיא, ההבדל הוא שאין לי שמץ של מושג מה זה WAR HUMMER (כמו בערך כל אדם בארה"ב) בכלל ואני עדין חושב שזה משחק אדיר, לעומת זאת משהו שלא יודע מה זה היילו לא היה משתין על היילו וורס.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 03.03 בשעה 13:40.

האווטר המגניב של Jaymz

נינג'ה בלגי

#26   פורסם: 03.03, 14:19

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
תן שם של משחק אסטרטגיה אחד שקיים כיום חוץ מDOW2 שנותן לך מערכת COVER, לשלוט במקסימום 4-5 יחידות בו זמנית, אלמנטים של שדרוג ו-RPG, אפשרות לתת ליחידות שריונים/נשקים/יכולות שונים, לא דורש בנית בסיס כלל ומבוסס כולו על השתלטות על נקודות וכל זה עם 7 גזעים מאוזנים ושונים מאוד אחד מהשני.

התשובה היא "אף אחד חוץ מDOW2".
"אף אחד כולל DOW2"?

ממתי יש 7 גזעים ב-DOW2? אחת הסיבות שאני פחות מתרגש מ-DOW2 היא שלעומת המשחק המקורי יש לי 5 גזעים פחות. ואיך הם "שונים מאוד" אחד מהשני? כולם אוספים משאבים באותה צורה, כולם 'לא בונים בסיס' באותה צורה. לכולם יש מפקדים דומים (קרבי\תמיכה\גרילה), לכולם יש את היחידת scout, יחידת אנטי חיילים, יחידת אנטי רכבים, כולם עולים ל-tier הבא באותה צורה ומקבלים את ה-Walker שלהם, כולם שוב עולים ל-tier השלישי באותה צורה ומקבלים את הטנק שלהם. כולם מקבלים את המשאב השלישי שלהם על ידי הריגת יחידות אוייב ויכולים להשתמש במשאב הזה בשביל יכולות מיוחדות. כן, יש כמה יחידות ייחודיות לכל צד. כמו ה-Avatar של ה-Eldar, אבל אם זה היה מספיק בשביל לקבוע שהצדדים "שונים מאוד" אז באותה מידה ה-Scarab קובע שהצדדים של Halo Wars שונים מאוד.

ל-Tyranids יש קצת תחושה יותר זרגית מלשאר והטנקים שלהם נושמים אבל עדיין...

באשר לשאר התכונות של DoWII, שקיימות ברובן רק בסינגל שלו, קשה לי להצביע על משחק יחיד שכולל את כל הדברים אבל מערכת Cover ואלמנטים של RPG אינם חדשים לז`אנר או לסדרה. לשלוט ב-4 יחידות בו זמנית ולא לבנות בסיס? המגבלה הראשונה אולי באמת חדשה לז`אנר , אבל לא הראשונה ולא השנייה מראות על "דחיפה קדימה" של הז`אנר (לפחות לא מאז Commandos). אף אחת מהתכונות לא מראה על דחיפה קדימה. מה שכן, Relic החליטה לשנות את הסדרה עצמה כמה שאפשר בשביל לא להוציא DoW 1.5, צעד שאני מסכים איתו לחלוטין. רק שלדעתי היא גם לא הוציאה את DoWII אלא איזה ספין אוף לסדרה ולז`אנר.

בסוף היום אני מעדיף לשחק ב-Dawn of War 1 (שכולל את כל הדברים הטובים שציינת), ואולי אפילו ב-Halo Wars. לא בגלל ש-Halo Wars יותר טוב, אלא פשוט בגלל הסלידה האישית שלי למשחקי אסטרטגיה ללא בניית בסיס.

עריכה -

אפשר לשבת ולהצביע על כמה ש-DoWII (יותר) מיוחד עד מחר. אבל משחקים מיוחדים באים והולכים (Deadly Creatures, Perimeter, Darwinia) ובסופו של דבר אנחנו יותר מתעניינים ב-Starcraft 2. כמו שלרוץ ולירות עבד כמו שצריך מאז Wolf3D ועד Half Life 2 ו-Halo 3, גם פאקינג לבנות בסיס, לאסוף משאבים ולבנות יחידות עדיין עובד, ויעבוד עם SC2. לא יודע למה זה מפריע לכל כך הרבה אנשים עם Halo Wars.

נערך לאחרונה על ידי Jaymz, 03.03 בשעה 14:37.

האווטר המגניב של gulmer

Prophet of truth

#27   פורסם: 03.03, 14:51

נדב, אל תיתמם. רWarhammer הוא אחד ממשחקי השולחן הפופולאריים בעולם, וכולל ספינאופים כמעט כמו מריו. רק השנה יצא משחק MMORPG תחת המותג ובקרוב יוצא משחק פוטבול אמריקאי תחת המותג.
גם אנשים שהיילו כFPS לא עניין אותם בשיט מתעניינים בHalo Wars בגלל המפתחת שלו שאחראית לAge of empires. בדיוק כמו אנשים כמוך שWarhammer Online או משחק השולחן לא דיברו אליהם כן מתעניינים בDOW2 בגלל המפתחת שלו שאחראית למשחק הקודם ולCOH.

אף אחד מהחידושים הבודדים שציינת שDOW2 הביא לא באמת יחודי לו ואת כולם ראינו בשלל משחקים אחרים בזאנר, החל מAge of Empires דרך C&C דרך Ground Control, דרך Dark Reign ואפילו עד Cannon Fodder. יכול להיות שאין אף משחק שמכיל בדיוק אבל בדיוק את כל אותם האלמנטים(כי אם היה משחק כזה הוא פשוט היה DOW2), אבל זה לא משנה בכל. C&C2 מכיל את האופציה לחיילים להיכנס לבניינים ולבנות מחסה מsandbags. זה הפיצ'ר שיהפוך אותו פתאום למשחק טוב? משחקים טובים לא עושים באמצעות רשימת מכולת.

למעשה, כשאני מסתכל שוב על הרשימה שלך אז זכור לי שחלק מאד גדול מהפריטים שציינת מכרו דווקא במכולת של באנג'י לפני יותר מעשר שנים, וגם באיזון מצויין. אירוני משהו.

אני די מסכים עם Jaymz, וכנראה שני המשחקים הם גרסאות מודרניות של משחקים קיימים שלא יהיו השיא של עולם הRTS. למזלנו זה לא הכל השנה, ובדרך אלינו יש גם את Empire: Total War, את Stormrise, את Demigod, את Soviet Assault ואת Starcraft 2 במידה ובאמת יגיע השנה.
לא זכורה לי שנת RTS עמוסה כל כך כבר הרבה זמן. אפילו משחקים אנונימיים כמו Men of War שבכלל לא שמעתי עליהם פותחים לא רע בביקורות:
ציטוט:
Buy it and you are buying that rare thing - a military RTS that doesn't have to bow and scrape in the presence of the magnificent Company of Heroes.

Keep it mean

האווטר המגניב של zombit

מנהל פורום Xbox

#28   פורסם: 03.03, 15:11

גולמר, כל הכבוד על ההשקעה, הוספתי תמונה, אני מקווה שמשחק הארקייד Dishwasher
ייצא החודש בהפתעה לאחר שהוא נדחה שוב ושוב.

האווטר המגניב של Hipno

מודל לחיקוי

#29   פורסם: 03.03, 16:46

משחק אסטרטגיה שדי חידש לי היה Company of heroes שהציג משחקיות שונה.
אבל המשחק שיותר חידש לז'אנר אני מניח שהוא World in conflict, שבאמת היה משחק מחדש ומוצלח(מאוד) ואני מאוד מחכה להרחבה Soviet assault.
נחמד מצדם גם שבצאת ההרחבה הם נותנים את המפות חינם על מנת לא לפלג את קהילת המולטי.

אגב דין, Eat lead קיבל מ-IGN 5.2

האווטר המגניב של Shontelle

משתמש רגוע

#30   פורסם: 03.03, 18:45

ברירת מחדל D

אחהל משחק

1  2

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא