L4D2 - הנושא הרשמי - Page 2 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: L4D2 - הנושא הרשמי
1  2  3  4
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 30.10, 22:14

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה
בא לי לקנות אותו למחשב,אבל ב360 יכול להיות ממש כיף לשחק בלייב,אבל יש גם ככה את COD6,מה אתם ממליצים?
תראה, המשחק טוב יותר בPC. הוא גם נראה טוב יותר בהפרש גדול, גם הDLC חינמי, גם יש המון תוכן שהקהילה עושה, הוא גם זול יותר והוא בכלליות בנוי לשליטה של עכבר ומקלדת כמו כל המשחקי SOURCE.
אבל מן הסתם כשיש לך רק גרסה אחת אתה לא מרגיש מה יש בצד השני ממילא כך שתהיה מרוצה מהמשחק כך או כך. השורה התחתונה היא איפה יש לך אנשים לשחק איתם כי L4D זה משחק ללפחות 3 חבר'ה במינימום.
כמובן שכל זה לא רלוונטי אם אין לך PC טוב מספיק בשביל להריץ אותו.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 30.10 בשעה 23:10.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#32   פורסם: 31.10, 10:52

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה
בא לי לקנות אותו למחשב,אבל ב360 יכול להיות ממש כיף לשחק בלייב,אבל יש גם ככה את COD6,מה אתם ממליצים?
לי יש מחשב שיכול להריץ אותו. אבל אני קונה אותו לאקסבוקס גם כי זה יותר כיף... יותר אנשים במולטי וגם חברים שלי ישחקו את זה ב-360.
ראיתי סירטונים מגרסת הבוקס וזה נראה דווקא טוב, המנוע הזה בעייתי לאקסבוקס אבל בכל זאת לפי מה שראיתי הוא רץ נהדר... אז מבחינתי אין פה התלבטות.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Serjongo

מצליחן

#33   פורסם: 31.10, 12:05

אין התלבטות בכלל, קונה לבוקס 100 אחוז.

Those who are dead are not dead
...They're just living my head

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של unreal weapon

שואף לשלמות

#34   פורסם: 31.10, 13:14

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
תראה, המשחק טוב יותר בPC. הוא גם נראה טוב יותר בהפרש גדול, גם הDLC חינמי, גם יש המון תוכן שהקהילה עושה, הוא גם זול יותר והוא בכלליות בנוי לשליטה של עכבר ומקלדת כמו כל המשחקי SOURCE.
אבל מן הסתם כשיש לך רק גרסה אחת אתה לא מרגיש מה יש בצד השני ממילא כך שתהיה מרוצה מהמשחק כך או כך. השורה התחתונה היא איפה יש לך אנשים לשחק איתם כי L4D זה משחק ללפחות 3 חבר'ה במינימום.
כמובן שכל זה לא רלוונטי אם אין לך PC טוב מספיק בשביל להריץ אותו.
יש לי מחשב חייה,הכרטיס מסך שלי דפוק פשוט (GTX295),ויום שני אני שולח אותו לבדיקה ואני מקווה שהוא יסתדר,אם כן,אז יהיה לי מחשב ממש טוב...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של tankte

משתמש רגוע

#35   פורסם: 31.10, 14:31

לשחק בX-BOX זה לא כמו לשחק במחשב , לי יותר נוח לשחק במחשב במשחקים מהסוג של Left4Dead2 בגלל שבX-box אין כל-כך שליטה על התזוזה כיוון .
אני משחק גם בWii גם בX-box וגם בPC במשחקים כאלה .
ומשחק כזה אמור להיות רק למחשב , אם אתם תשחקו במחשב ולאחר מכן בX-box יהיה לכם מאוד קשה לשלוט בתזוזה / כיוון של השחקן / משחק.

National Gravity
-
John 'tankte' Greene
Dr.Zoidberg

SteelSeries 5H v2
SteelSeries QcK+ x
Logitech MX-518

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של The Overshadow

משתמש רציני

#36   פורסם: 31.10, 14:43

לפמעים אני מקווה שתעשית המשחקים תיהיה יותר כמו תעשית הסרטים שבה כמו שאפשר ליראות מה שאתה רוצה על איזה מכשיר שאתה רוצה,כך גם לשחק מה שאתה רוצה על איזה מכשיר שאתה רוצה,ככה יהיו פחות וויכוחים טפשיים.

From the shadows I Come.

חזרה לראש העמוד

משתמש צעיר

#37   פורסם: 31.10, 21:37

שיחקתי בראשון באקס בוקס אני בקושים זז ובמחשב אני אחד הסוסים

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Serjongo

מצליחן

#38   פורסם: 31.10, 23:37

Daniil10
ציטוט:
צפה בהודעה
שיחקתי בראשון באקס בוקס אני בקושים זז ובמחשב אני אחד הסוסים
אני דווקא סוס בבוקס ונהנתי יותר עליו.

Those who are dead are not dead
...They're just living my head

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#39   פורסם: 01.11, 11:13

The Overshadow
ציטוט:
צפה בהודעה
לפמעים אני מקווה שתעשית המשחקים תיהיה יותר כמו תעשית הסרטים שבה כמו שאפשר ליראות מה שאתה רוצה על איזה מכשיר שאתה רוצה,כך גם לשחק מה שאתה רוצה על איזה מכשיר שאתה רוצה,ככה יהיו פחות וויכוחים טפשיים.
מה שבאמת יכל להיות אדיר הוא שאם אתה בעלים של עותק אחד היית בעלים של כל העותקים. למשל קניתי L4D ל360, הייתי יכול לקבל גם את העותק של הPC אם הייתי רוצה (נגיד בתשלום סמלי).

בליזארד עשו את זה ממש בקטנה עכשיו שהם מאפשרים להוריד גרסאות של כל המשחקים שלהם גם לOSX וגם לPC. כלומר אם קנית דיאבלו 2 לפני 10 שנים ועכשיו עברת למקבוק, אתה יכול לרשום את המספר הסיריאלי שלו בחנות שלהם ולהוריד עותק דיגיטלי של OSX. זה אולי צעדון קטן, אבל בדרך.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#40   פורסם: 02.11, 19:18

גייב נאול מגלה כמה פרטים מענייני על L4D2 בראיון וידאו:
- אנשים שנמצאים בקבוצת החרמה של המשחק קונים את המשחק בPRE ORDER באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר לקוחות L4D1 שלא חברים בקבוצת החרם. משעשע
- הם עשו ניסוי בפיתוח של L4D2, גייב טוען שכשיש CRUNCH TIME בסוף פיתוח של מוצר המון מפתחים קורסים תחת העומס ויוצאים לחופשות שלפעמים מתפרסות על שנים. את המשחק הם פיתוח לכל אורכו בסוג של MINI CRUNCH MODE כאשר המאמץ האמיתי היה דווקא בתחילתו ולא בסופו (במקום לפתח אותו כמו שאר החברות, עבודה רגילה ואיטית ברוב הפיתוח ואז CRUNCH MODE של חצי שנה שבא העובדים באים ב8 בבוקר ועוזבים ב11 בלילה). זה הביא אותם למצב שבו שבועות לפני השחרור המשחק מוכן לגמרי בלי תקופה מלחיצה במיוחד לעובדים.
- הם למדו הרבה על AI (ביחוד הבמאי) מL4D2 והם רוצים לישם את זה בעתיד בדברים אחרים.
- הם מחפשים דרכים חדשות למעצבי שלבים שיעזרו להם לבנות שלבים מהר יותר ושינצלו טוב יותר את המעבדים החדשים שיוצאים עכשיו לשוק (פיסיקה ואירועים מתוסרטים?)
- אחרי התגובות של הקהילה, הם לא יקחו שוב שנה ויעשו L4D3. הם חוזרים להתעסק בפרוייקטים של שנים שמתקלים בעיות טכנולוגיה שונות.
- ימשיך לצאת DLC חינמי לL4D1
- יהיה DLC שיהיה משותף לL4D2 ו-L4D1 (שחקנים של שני המשחקים משחקים יחד?)
- נשקים, בוסים חדשים, שלבים חדשים יהיו בDLC.
- הDLC ימשיך להיות חינם במחשב, בקונסולות יש להם בעיה עם זה בגלל המגבלות של מיקרוסופט.
- הוא טוען שהשיטה של מיקרוסופט ו-DLC מטומטמת לגמרי. הוא אומר שזה לא הגיוני ששוטר, MMO ומשחק מוסיקה כפופים לאותו מודל של חוקים לDLC.
- הם לא יכולים לפתח לPS3, זה לוקח יותר מדי משאבים שהם מעדיפים להכניס ביצירת משחקים טובים יותר.
- שוקלים IPHONE
- טוען שבעבר סינגל היה הפוקוס ומולטי היה AFTER THOUGHT. טוען שהיום סינגל ומולטי הם הפוקוס ו-COOP הוא AFTER THOUGHT והוא מקווה שL4D ישנה את זה.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 02.11 בשעה 19:23.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#41   פורסם: 03.11, 16:38

תודה, חיכיתי לראות מתי יצא תקציר של הראיון. לא היה לי כח לצפות

ולמרות שהבמאי הוא חידוש AI גאוני, אני עדיין לא מת על הרעיון ומקווה מאד שזה לא יהפוך לנורמה במשחקים. אני הרבה יותר אוהב את הכיוון של באנג'י לAI כי הוא מרגיש לי יותר "טוב" (קשה לי לבחור כרגע מילה מתאימה). כשאני חושב על זה, זו אולי אחת הסיבות בתת-מודע שאני מעדיף את המשחקים שלה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Blue blur

נינג'ה בלגי

#42   פורסם: 03.11, 18:04

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה

ולמרות שהבמאי הוא חידוש AI גאוני, אני עדיין לא מת על הרעיון ומקווה מאד שזה לא יהפוך לנורמה במשחקים. אני הרבה יותר אוהב את הכיוון של באנג'י לAI כי הוא מרגיש לי יותר "טוב" (קשה לי לבחור כרגע מילה מתאימה). כשאני חושב על זה, זו אולי אחת הסיבות בתת-מודע שאני מעדיף את המשחקים שלה.

שיחקתי עכשיו בדמו, בNORMAL וEXPERT, הבמאי לא מרחם בכלל, מצאתי את עצמי מת הרבה וכשאני מנסה להתרפות הבמאי מפציץ בזומבים, בהיילו אין שינוי באויבים והם עומדים במקום או תופסים מחסה.

שימו את זה בחתימתכם שיראו כמה רוסים יש בקהילה

you can't spell ignorance without IGN

באוקריינה,יש מקום נפלא,כמו דיסנילנד,יש שם הרבה יצורים,כאלו עם שלושה ידיים ושבע עיינים,קוראים למקום הזה צ'רנוביל.
ליד הדיסנילנד יש כפר נופש נפלא,יש בו גלגל ענק לילדים,מלון,בריכה,קוראים לכפר הנופש פריפיאט.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#43   פורסם: 03.11, 21:03

Blue blur
ציטוט:
צפה בהודעה
שיחקתי עכשיו בדמו, בNORMAL וEXPERT, הבמאי לא מרחם בכלל, מצאתי את עצמי מת הרבה וכשאני מנסה להתרפות הבמאי מפציץ בזומבים, בהיילו אין שינוי באויבים והם עומדים במקום או תופסים מחסה.
אוקי. ו...?

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#44   פורסם: 03.11, 21:51

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
אוקי. ו...?
רק אומר

באוקריינה,יש מקום נפלא,כמו דיסנילנד,יש שם הרבה יצורים,כאלו עם שלושה ידיים ושבע עיינים,קוראים למקום הזה צ'רנוביל.
ליד הדיסנילנד יש כפר נופש נפלא,יש בו גלגל ענק לילדים,מלון,בריכה,קוראים לכפר הנופש פריפיאט.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#45   פורסם: 03.11, 22:06

אפשר הסבר קצר מה זה ה"במאי" הזה שמדברים עליו כאן בנושא?

חזרה לראש העמוד
פרסומת

נינג'ה בלגי

#46   פורסם: 03.11, 22:10

Maxpower
ציטוט:
צפה בהודעה
אפשר הסבר קצר מה זה ה"במאי" הזה שמדברים עליו כאן בנושא?
הוא הAI של המשחק, הוא מחליט על פי ההתקדמות של השחקנים איפה לשים אספקה, נשק וזומבים.
אה כן והוא לא כל כך אוהב אותך.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#47   פורסם: 03.11, 22:40

המשחק הזה הולך להיות כל כך טוב, הדמו כל כך כיף והזומבים החדשים מכוערים מתמיד.חבל שאני לא אוכל לשחק בו בזמן הקרוב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של HeavenTear

משתמש ותיק

#48   פורסם: 03.11, 22:43

חזרתי כרגע מכמה שעות טובות של חרישה על EXPERT עם כמה אנשים מהלייב,איזה כיף מטורף היה אין דברים כאלה

מחלק הזמנות ללוקרז,שילחו ה"פ עם המייל שלכם

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#49   פורסם: 03.11, 22:56

MISTER MASTER
ציטוט:
צפה בהודעה
המשחק הזה הולך להיות כל כך טוב, הדמו כל כך כיף והזומבים החדשים מכוערים מתמיד.חבל שאני לא אוכל לשחק בו בזמן הקרוב.
מתי תחדש את הלייב?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#50   פורסם: 03.11, 22:58

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה

ואיך זה בדיוק סותר?
הבמאי שולט במה מופיע בעולם ואיפה, במזג אויר, בהופעת נשקים, בבניה של אזורים מסויימים בשלב וכמובן באיזה אוייבים יופיעו ואיפה. איך זה סותר את השיטה של היילו?
הם דווקא יכולים להשתלב יופי יחד, אתה מעדיף להסתובב בעיר של ODST שבצורה קבועה מופיעים בה אוייבים אחרי שעברת דרך שער LOADING?
אם כבר הבמאי סותר משהו זאת את השיטה של VALVE עצמם, לעשות הכל לגמרי מתוסרט ונשלט לגמרי על ידי המפתח מההתחלה.

ד"א, אולי זה לא עבר טוב בתרגום שלי אבל הכוונה שלו הייתה יותר לכיוון של "כל הניסויים האלה בAI גורמים לנו לרצות להמשיך ולעלות לדרגה הבאה של AI" מאשר "אנחנו רוצים לדחוף במאי לכל משחק".

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של unreal weapon

שואף לשלמות

#51   פורסם: 03.11, 23:56

HeavenTear
ציטוט:
צפה בהודעה
חזרתי כרגע מכמה שעות טובות של חרישה על EXPERT עם כמה אנשים מהלייב,איזה כיף מטורף היה אין דברים כאלה
אני שונא ת'צעקות שלך ושל יוני,זה משגע אותי

לגבי המשחק,אני אשחק בו גם מחר אני מניח,אבל הוא נראה לי הרבה יותר נוח על המחשב מהניסיון עם הראשון,רק שבמחשב אני אשחק רוב הזמן עם אמריקאים,לא יודע למה לקנות,אני אוריד אותו מחר גם למחשב כדי לראות...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#52   פורסם: 04.11, 07:55

Blue blur
ציטוט:
צפה בהודעה
מתי תחדש את הלייב?
למען האמת אין לי מושג, יוני ואיתי איך יש לכם כוח לעשות קמפיינים שלמים באקספרט?התייאשתי אחרי 3 ניסיונות איתכם.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#53   פורסם: 04.11, 12:21

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
ואיך זה בדיוק סותר?
הבמאי שולט במה מופיע בעולם ואיפה, במזג אויר, בהופעת נשקים, בבניה של אזורים מסויימים בשלב וכמובן באיזה אוייבים יופיעו ואיפה. איך זה סותר את השיטה של היילו?
הם דווקא יכולים להשתלב יופי יחד, אתה מעדיף להסתובב בעיר של ODST שבצורה קבועה מופיעים בה אוייבים אחרי שעברת דרך שער LOADING?
אם כבר הבמאי סותר משהו זאת את השיטה של VALVE עצמם, לעשות הכל לגמרי מתוסרט ונשלט לגמרי על ידי המפתח מההתחלה.
זה סותר את העיקרון של Awareness ושל agents: שלכל יחידה במשחק יש את המודעות שלה והחושים שלה, והיא לא יודעת מה קורה כל הזמן לכל היחידות האחרות מסביב (אלא אם כן הן מתקשרות אחת עם השניה). המודל הזה מייצר קרבות סנדבוקס שכל פעם יתנהגו שונה גם אם נקודת הפתיחה של האויבים זהה - הכל בהתאם לדברים שאתה תבצע ולהיערכות של כל אחד מהאויבים בהתאם.

כשאתה משחק עם במאי, אתה יודע שלכל האויבים שאתה משחק מולם אין בעצם מודעות משלהם, ואין להם כל כך משמעות: הרגת אחד? הבמאי ייצר יש מאין אחר. רוצה לנסות טקטיקה מתוחכמת? לא יעזור לך כי כולם יודעים כל הזמן איפה אתה נמצא ואיפה כל דבר נמצא - בגלל שהבמאי שולט בכולם ולכן אתה מופצץ במסה של אויבים ולא משהו אינטיליגנטי יותר.
זה מפספס לדעתי קצת את התחושה של הaccomplishment ברגע שהצלחת לעשות משהו כי אתה יודע שאין לזה כל כך משמעות (וזה בלי לזלזל לרגע בבוסים המדהימים והכל כך מיוחדים של L4D): גם אם הרגת טנק, מתישהו לבמאי ישעמם והוא ישלח עליך עוד אחד. זה אמנם מאד מתאים לאווירת החוסר אונים במשחק אימה-השרדות כמו L4D אבל ברוב המשחקים זה לא רעיון כל כך מוצלח.

תמיד לא אהבתי את זה, עוד ממשחקים ישנים עם מודל פרימיטיבי יותר כמו C&C וWC (שם האויב תמיד יודע הכל עליך בלי התחשבות בfog of war, מספר אויבים עובדים בצורה מסונכרנת אחד עם השני, ולפעמים האויב אפילו לא צריך להתחשב במגבלות בנייה, כסף וכדומה ומייצר reinforcements כראות עיניו. אני תמיד רציתי שרמת קושי גבוהה יותר תביא לי AI יותר חכם שיודע להפתיע אותי, ולא AI שפשוט לא צריך לציית לאותם חוקי משחק כמוני.

אולי אם היה שילוב בין במאי ששולט ברוב האספקטים של העולם במשחק כמו מזג אוויר וכדומה, אבל לאויבים עצמם היה AI משלהם והם היו כפופים לחוקים בדיוק כמוך אז זה היה שילוב מנצח מבחינתי.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

נינג'ה בלגי

#54   פורסם: 04.11, 15:29

אני חושב שהפסקה האחרונה שלך זה מה שהם מתכוונים לעשות. גם לפי מה שהבנתי השילובים השונים של הספיישל אינפטקד ואיך הם משלבים כוחות זה AI קלאסי, וזה נעשה בצורה טובה ב L4D2.

נו, מתי מארגנים משחק בדמו של הפיסי? לפני שהוא יגמר.

אגב, עוד כיוון שגייב דיבר עליו בראיון שמתחיל לקרום עור וגידים, אלה שמזמינים מראש את L4D2 יקבלו את הכובע של ביל מ L4D1 ב TF2.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של HeavenTear

משתמש ותיק

#55   פורסם: 04.11, 15:49

MISTER MASTER
ציטוט:
צפה בהודעה
למען האמת אין לי מושג, יוני ואיתי איך יש לכם כוח לעשות קמפיינים שלמים באקספרט?התייאשתי אחרי 3 ניסיונות איתכם.
היה אחד הכיפים בשאר הפעמים שלא היתה,במיוחד היום

אני יוני וניר הרגנו כבר איזה 10 אלף זומבים,ועוד רק בדמו

מחלק הזמנות ללוקרז,שילחו ה"פ עם המייל שלכם

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ori360

מודל לחיקוי

#56   פורסם: 04.11, 16:03

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה

לגבי המשחק,אני אשחק בו גם מחר אני מניח,אבל הוא נראה לי הרבה יותר נוח על המחשב מהניסיון עם הראשון,רק שבמחשב אני אשחק רוב הזמן עם אמריקאים,לא יודע למה לקנות,אני אוריד אותו מחר גם למחשב כדי לראות...
למחשב יש קיהילה שלמה של ישראלים לא?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של YonMan

מצליחן

#57   פורסם: 04.11, 16:22

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה

אני שיחקתי אצל איתי במחשב ואצלי באקסבוקס, בעיני האקסבוקס לוקח, אני יותר אוהב את השליטה.

היום אני איתי וניר חרשנו על אקספרט, אחד המשחקים הכי כפיים ששיחקתי בחיים, אתה ממש נכנס למשחק.

ונראה לי ש 90% מהאנשים שלא אהבו את הדמו לא שיחקו בקואופ עם ישראלים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#58   פורסם: 05.11, 02:46

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
זה סותר את העיקרון של Awareness ושל agents: שלכל יחידה במשחק יש את המודעות שלה והחושים שלה, והיא לא יודעת מה קורה כל הזמן לכל היחידות האחרות מסביב (אלא אם כן הן מתקשרות אחת עם השניה). המודל הזה מייצר קרבות סנדבוקס שכל פעם יתנהגו שונה גם אם נקודת הפתיחה של האויבים זהה - הכל בהתאם לדברים שאתה תבצע ולהיערכות של כל אחד מהאויבים בהתאם.

כשאתה משחק עם במאי, אתה יודע שלכל האויבים שאתה משחק מולם אין בעצם מודעות משלהם, ואין להם כל כך משמעות: הרגת אחד? הבמאי ייצר יש מאין אחר. רוצה לנסות טקטיקה מתוחכמת? לא יעזור לך כי כולם יודעים כל הזמן איפה אתה נמצא ואיפה כל דבר נמצא - בגלל שהבמאי שולט בכולם ולכן אתה מופצץ במסה של אויבים ולא משהו אינטיליגנטי יותר.
זה מפספס לדעתי קצת את התחושה של הaccomplishment ברגע שהצלחת לעשות משהו כי אתה יודע שאין לזה כל כך משמעות (וזה בלי לזלזל לרגע בבוסים המדהימים והכל כך מיוחדים של L4D): גם אם הרגת טנק, מתישהו לבמאי ישעמם והוא ישלח עליך עוד אחד. זה אמנם מאד מתאים לאווירת החוסר אונים במשחק אימה-השרדות כמו L4D אבל ברוב המשחקים זה לא רעיון כל כך מוצלח.

תמיד לא אהבתי את זה, עוד ממשחקים ישנים עם מודל פרימיטיבי יותר כמו C&C וWC (שם האויב תמיד יודע הכל עליך בלי התחשבות בfog of war, מספר אויבים עובדים בצורה מסונכרנת אחד עם השני, ולפעמים האויב אפילו לא צריך להתחשב במגבלות בנייה, כסף וכדומה ומייצר reinforcements כראות עיניו. אני תמיד רציתי שרמת קושי גבוהה יותר תביא לי AI יותר חכם שיודע להפתיע אותי, ולא AI שפשוט לא צריך לציית לאותם חוקי משחק כמוני.

אולי אם היה שילוב בין במאי ששולט ברוב האספקטים של העולם במשחק כמו מזג אוויר וכדומה, אבל לאויבים עצמם היה AI משלהם והם היו כפופים לחוקים בדיוק כמוך אז זה היה שילוב מנצח מבחינתי.
אני חושב שלא הבנת את הרעיון נכון. אם אני מבין אותך נכון, אתה לוקח את הבמאי של L4D ספציפית ודוחף אותו בהיילו. זה לא יעבוד וזה גם לא מה שגייב אמר. כל משחק צריך לקבל את מה שמתאים לו אבל סוג של במאי יכול להכנס לכל משחק לדעתי.

דבר ראשון זה שהבמאי יודע מה אתה עושה לא אומר שהברוט צריך לדעת, הבמאי רק מחליט מה לשנות ולזרוק לעולם, לא איך הברוט יתנהג (בדיוק כמו שיש לכל האינפקטד AI משלהם ללא קשר לבמאי, הוא רק שולט על מה יגיע לסביבה שלך. מן הסתם הAI שלהם לא קרוב לזה של היילו אבל הרעיון זהה). דבר שני, אם מפריע לך זה שיכול להגיע טנק שני אחרי 10 דקות, תמיד אפשר לתת לבמאי רשימת קניות של מה מותר לו לתת לך בשלב X (נגיד 2 האנטרים, 10 ברוטים, 15 עלית ו-50 גראנטים) והוא יכניס אותם בשלב במקומות נכונים ובתצורה מתאימה.

אתה שוכח שאפילו אם בהיילו היחידות קיימות מהשניה הראשונה, הם עדין נשארות באותה סביבה ולפעמים אפילו תקועות על פטרול באזור מסויים. כלומר לא משנה כמה חופש באנג'י מרשה להם, תמיד כשתגיע לאזור מסויים יחכו לך X עלית, Y ברוטים ו-Z גראנטים. עכשיו תאר לך שהבמאי היה מציב אותם לבד בהתאם לאיך שאתה משחק. רק תאר שאתה יכול לשחק שלב 10 פעמים, כל פעם לקבל סיטואציות אחרות לגמרי (השלב מסודר טיפה אחרת, מזג אויר ותאורה שונים, הצבת נשקים שונה ואוייבים שונים) שהיא לא רנדומאלית אלה חושבה על ידי הבמאי.

יש בעיה לאנשים שלא מכירים כל כך את L4D (ואני סולח לך על זה כי אני יודע שאתה קונה בקרוב ) וזה שהם בטוחים שהבמאי זה סוג של ראנדום. זה ממש לא ככה, הוא מאוד דינאמי. הוא לא יזרוק לך דברים שלא הולכים יחד, הוא לא ישים לך אוייב כמו מכשפה למשל שהיא קטלנית באזורים צרים באמצע שדה ענקי למשל. הוא בונה את החוויה סביבך, אני לא מבין מה רע בלשחק היילו ולהיות חובב רובי צלפים ושהבמאי יציב לך את השלב כך שהוא יהיה במקסימום כיף של צליפה מרחוק למשל.

בעצם סתם שגעתי את השכל כאן, השורה התחתונה היא שגייב בכלל אמר שהוא רוצה להמשיך את חקר הAI שלהם לשלבים הבאים, לא שהוא הולך לדחוף במאי לכל משחק ואפילו אם כן מכניסים במאי זה לא אומר שהוא צריך לתפקד כמו בL4D. יש הבדל ענקי בין AI של האוייב שאתה נלחם בו שיודע עליך הכל ובעצם מרמה כמו בC&C לעומת הבמאי של L4D שהוא ישות ששולטת בחווית המשחק ומנסה לתפור אותו סביבך, היא לא נלחמת בך.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#59   פורסם: 05.11, 14:47

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
אני חושב שלא הבנת את הרעיון נכון. אם אני מבין אותך נכון, אתה לוקח את הבמאי של L4D ספציפית ודוחף אותו בהיילו. זה לא יעבוד וזה גם לא מה שגייב אמר. כל משחק צריך לקבל את מה שמתאים לו אבל סוג של במאי יכול להכנס לכל משחק לדעתי.

דבר ראשון זה שהבמאי יודע מה אתה עושה לא אומר שהברוט צריך לדעת, הבמאי רק מחליט מה לשנות ולזרוק לעולם, לא איך הברוט יתנהג (בדיוק כמו שיש לכל האינפקטד AI משלהם ללא קשר לבמאי, הוא רק שולט על מה יגיע לסביבה שלך. מן הסתם הAI שלהם לא קרוב לזה של היילו אבל הרעיון זהה). דבר שני, אם מפריע לך זה שיכול להגיע טנק שני אחרי 10 דקות, תמיד אפשר לתת לבמאי רשימת קניות של מה מותר לו לתת לך בשלב X (נגיד 2 האנטרים, 10 ברוטים, 15 עלית ו-50 גראנטים) והוא יכניס אותם בשלב במקומות נכונים ובתצורה מתאימה.

אתה שוכח שאפילו אם בהיילו היחידות קיימות מהשניה הראשונה, הם עדין נשארות באותה סביבה ולפעמים אפילו תקועות על פטרול באזור מסויים. כלומר לא משנה כמה חופש באנג'י מרשה להם, תמיד כשתגיע לאזור מסויים יחכו לך X עלית, Y ברוטים ו-Z גראנטים. עכשיו תאר לך שהבמאי היה מציב אותם לבד בהתאם לאיך שאתה משחק. רק תאר שאתה יכול לשחק שלב 10 פעמים, כל פעם לקבל סיטואציות אחרות לגמרי (השלב מסודר טיפה אחרת, מזג אויר ותאורה שונים, הצבת נשקים שונה ואוייבים שונים) שהיא לא רנדומאלית אלה חושבה על ידי הבמאי.

יש בעיה לאנשים שלא מכירים כל כך את L4D (ואני סולח לך על זה כי אני יודע שאתה קונה בקרוב ) וזה שהם בטוחים שהבמאי זה סוג של ראנדום. זה ממש לא ככה, הוא מאוד דינאמי. הוא לא יזרוק לך דברים שלא הולכים יחד, הוא לא ישים לך אוייב כמו מכשפה למשל שהיא קטלנית באזורים צרים באמצע שדה ענקי למשל. הוא בונה את החוויה סביבך, אני לא מבין מה רע בלשחק היילו ולהיות חובב רובי צלפים ושהבמאי יציב לך את השלב כך שהוא יהיה במקסימום כיף של צליפה מרחוק למשל.

בעצם סתם שגעתי את השכל כאן, השורה התחתונה היא שגייב בכלל אמר שהוא רוצה להמשיך את חקר הAI שלהם לשלבים הבאים, לא שהוא הולך לדחוף במאי לכל משחק ואפילו אם כן מכניסים במאי זה לא אומר שהוא צריך לתפקד כמו בL4D. יש הבדל ענקי בין AI של האוייב שאתה נלחם בו שיודע עליך הכל ובעצם מרמה כמו בC&C לעומת הבמאי של L4D שהוא ישות ששולטת בחווית המשחק ומנסה לתפור אותו סביבך, היא לא נלחמת בך.
אני חושב שדווקא אתה לא הבנת את הנקודה:
אני מבין מצויין איך הבמאי עובד, והבעיה שלי עם הבמאי היא בדיוק זו: עצם העובדה שהוא בא ומציב את היחידות בהתאם לזה שאני משחק. הוא לא רק שולט בחווית המשחק אלא באמת נלחם בי - כי זו המטרה שלו מלכתחילה (במשחק פעולה לפחות) במקביל לשמירה על הpacing.
כל הדמויות שהוא מייצר לא כל כך כפופות לחוקים ומגבלות שאתה כפוף להם, וזו גם "רמאות". וזה לפני שמדברים על העובדה שלבמאי עצמו גם יש חוקים שלפיהם הוא עובד, מה שפותח פתח למיני רמאויות גם מצד השחקן היצירתי (some rules can be bent, others can be broken...)

כבר כיום אני אוהב את הAI במשחקים כמו היילו בדיוק בגלל הסיבה שאתה מעלה: אני יכול לשחק במשחק קרב מסויים 10 פעמים וכל פעם לקבל תוצאה אחרת לחלוטין בגלל הצורה המבוזרת שבה הAI עובד.
אפשר לשלב וכל עוד תוספת של במאי לא תבוא על חשבון AI לדמוית עצמן זה יהיה מצויין, אבל בסופו של דבר יש למפתחים משאבים מוגבלים ותמיד משהו אחד יבוא על חשבון השני. כשנראה משחק שמשלב יופי את שני הדברים אני אהיה מאד מרוצה, וכמו כולם גם אני מצפה מאד לראות איך ואלב תיקח את זה הלאה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#60   פורסם: 05.11, 16:14

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
אני חושב שדווקא אתה לא הבנת את הנקודה:
אני מבין מצויין איך הבמאי עובד, והבעיה שלי עם הבמאי היא בדיוק זו: עצם העובדה שהוא בא ומציב את היחידות בהתאם לזה שאני משחק. הוא לא רק שולט בחווית המשחק אלא באמת נלחם בי - כי זו המטרה שלו מלכתחילה (במשחק פעולה לפחות) במקביל לשמירה על הpacing.
כל הדמויות שהוא מייצר לא כל כך כפופות לחוקים ומגבלות שאתה כפוף להם, וזו גם "רמאות". וזה לפני שמדברים על העובדה שלבמאי עצמו גם יש חוקים שלפיהם הוא עובד, מה שפותח פתח למיני רמאויות גם מצד השחקן היצירתי (some rules can be bent, others can be broken...)

כבר כיום אני אוהב את הAI במשחקים כמו היילו בדיוק בגלל הסיבה שאתה מעלה: אני יכול לשחק במשחק קרב מסויים 10 פעמים וכל פעם לקבל תוצאה אחרת לחלוטין בגלל הצורה המבוזרת שבה הAI עובד.
אפשר לשלב וכל עוד תוספת של במאי לא תבוא על חשבון AI לדמוית עצמן זה יהיה מצויין, אבל בסופו של דבר יש למפתחים משאבים מוגבלים ותמיד משהו אחד יבוא על חשבון השני. כשנראה משחק שמשלב יופי את שני הדברים אני אהיה מאד מרוצה, וכמו כולם גם אני מצפה מאד לראות איך ואלב תיקח את זה הלאה.
הבעיה העיקרית כאן נובעת מסוג של קצר תקשורת. אתה באמת חושב שנתרם לך משהו למשחק מזה שהאוייבים שתתקל בהם עוד 25 דקות בסוף השלב כבר מחושבים ונמצאים שם? באותה מידה יכלו לשים בכל אזור את אותם אוייבים מוצבים בצורה רנדומלית, אין ממש הבדל. כשאתה מגיע לקרחת יער יהיו בה בהיילו 3 תמיד אותם אוייבים. אולי אחד יהיה בקצה השמאלי הפעם, אולי פעם אחרת הוא יהיה בימני, אבל זה באמת משנה לך כמשתמש אם הוא היה שם קיים 25 דקות לפני שהגעת והוא הלך לבד לאותו מיקום או שהוא הוצב בצורה רנדומלית שם 30 שניות לפני שהגעת?

ובנושא הAI, שוב פעם אני לא ממש מבין אותך. למה שבמאי יבוא על חשבון הAI של הברוטים ושאר היצורים? הוא רק שחרר אותם לעולם 30 שניות לפני שהגעת לאזור, מאותו רגע הם עצמאיים. אולי אתה בא בטענות לAI של האוייבים בL4D (שאני לא מבין מאיפה הן באות מאחר ולא שחקת בו עדין), אבל מה הקשר לAI של האוייבים בהיילו?

חזרה לראש העמוד
1  2  3  4

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא