משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #61 פורסם:
05.11, 16:39
|
|
|
DrKeo |
ציטוט: |
 |
|
|
הבעיה העיקרית כאן נובעת מסוג של קצר תקשורת. אתה באמת חושב שנתרם לך משהו למשחק מזה שהאוייבים שתתקל בהם עוד 25 דקות בסוף השלב כבר מחושבים ונמצאים שם? באותה מידה יכלו לשים בכל אזור את אותם אוייבים מוצבים בצורה רנדומלית, אין ממש הבדל. כשאתה מגיע לקרחת יער יהיו בה בהיילו 3 תמיד אותם אוייבים. אולי אחד יהיה בקצה השמאלי הפעם, אולי פעם אחרת הוא יהיה בימני, אבל זה באמת משנה לך כמשתמש אם הוא היה שם קיים 25 דקות לפני שהגעת והוא הלך לבד לאותו מיקום או שהוא הוצב בצורה רנדומלית שם 30 שניות לפני שהגעת? |
|
|
|
|
בטח שזה משנה: כי לא רק שהאויבים מוצבים שם, גם חיילים מהצד שלי מוצבים שם - והם נלחמים אחד בשני בזמן שאני מתקרב לאזור. כמו שAI צריך לעשות.
זה מה שיוצר את ההרגשה שאתה בעולם אמיתי ולא בתוך קופסת פלסטיק שקופה של 10X10. העולם מסביבך באמת קיים, ואתה אפילו יכול לשמוע את הקרבות מרחוק הרבה לפני שאתה מתקרב. מדובר פה בקרב אמיתי שמתרחש בדיוק באותו הזמן, לא בסצינה מתוסרטת שמופעלת כל פעם עם איזה טריגר.
שוב: לא רלוונטי וחשוב במשחק כמו L4D שבו אתה שורד יחידי. כן רלוונטי במשחק כמו היילו שבו יש קרבות הישרדות.
|
DrKeo |
 |
|
|
ובנושא הAI, שוב פעם אני לא ממש מבין אותך. למה שבמאי יבוא על חשבון הAI של הברוטים ושאר היצורים? הוא רק שחרר אותם לעולם 30 שניות לפני שהגעת לאזור, מאותו רגע הם עצמאיים. אולי אתה בא בטענות לAI של האוייבים בL4D (שאני לא מבין מאיפה הן באות מאחר ולא שחקת בו עדין), אבל מה הקשר לAI של האוייבים בהיילו? |
|
|
|
|
לא אמרתי שזה בא אחד על חשבון השני, רק שלא ראיתי שזה קורה עדיין במשחק שיש לי גם AI מוצלח וגם במאי מוצלח. אולי זה כי יש רק משחק אחד עם במאי מוצלח, אבל שם הAI על הפנים (אני מניח שהAI במשחק לא משתפר פלאים מהרמה הקשה בדמו) וזה אפילו מגוחך: היו לי כבר מקרים שבהם זיהיתי באמצעות כוונת זומבים שנוצרו באקראי מהאוויר, ואז פשוט יצרו אנימציה של תנועה במקום עד שהתקרבתי מספיק, ורק אז כנראה שהבמאי באמת "העיר אותם".
הבעיות עם הבמאי הן אחרות:
1) אין תחושה של עולם משחק אמיתי (לפחות לא כל עוד הבמאי עובד בשטח מאד מצומצם מסביב לשחקן, וככל ששטח המשחק גדל ככה נהיה יותר בעייתי לבמאי לשלוט בכל האויבים).
2) אין תחושה של ניצחון אמיתי (אתה יודע שלא משנה כמה מוצלח תהיה, לאויבים עצמם אין משמעות והבמאי רק "יעניש" אותך אם במקרה שיחקת טוב מידי).
|
|
|
|
|
|
נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #62 פורסם:
05.11, 19:04
|
|
|
הבמאי גם מאכלס את העולם. זה לא שהוא יוצרר זומבים 200 מטר ממך במטרה לרוץ אליך. זה לא קשור לזה שהוא "מעיר" אותם. הם לא מתוכננים להסתער עליך במצבים הרגיל. הרבה מהם לא יתקפו עד שתירה בהם או תמשוך תשומת לב.
אין תחושה של נצחון אמיתי? להיפך. כל העניין הוא נסיון של הבמאי להתעלות על השחקנים, והשחקנים על הבמאי וחוזר הלאה. אז כשאתה מקבל 2 טנקים אחד אחרי השני, או שיש סופת רעמים אדירה אז אתה מוצלח במשחק. הרבה מהשחקנים חיים על האתגר הזה.
בממשחקים וז'אנרים אחרים הבמאי יכול להיות תוספת מצויינת. לטפל בסוגיה שהמשחק חוזר על עצמו במקרים שאתה משחק יותר מפעם אחת ולהסתגל למשחק של השחקן. אם מפריע לך כל כך שהבמאי ישפוט את הביצועים שלך ולפיהם יצור אוייבים בקטע שעוד לא הגעת אליו, אז אני לא רואה סיבה למה שהבמאי לא יאסוף מידע על הביצועים בין כל מוות שלך ורק ברילואד הבא הוא יציב מראש את האוייבים המתאימים, ובזמן שהמשחק "פעיל" לא לגעת באספקט הזה.
|
.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #63 פורסם:
05.11, 21:05
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
בטח שזה משנה: כי לא רק שהאויבים מוצבים שם, גם חיילים מהצד שלי מוצבים שם - והם נלחמים אחד בשני בזמן שאני מתקרב לאזור. כמו שAI צריך לעשות.
זה מה שיוצר את ההרגשה שאתה בעולם אמיתי ולא בתוך קופסת פלסטיק שקופה של 10X10. העולם מסביבך באמת קיים, ואתה אפילו יכול לשמוע את הקרבות מרחוק הרבה לפני שאתה מתקרב. מדובר פה בקרב אמיתי שמתרחש בדיוק באותו הזמן, לא בסצינה מתוסרטת שמופעלת כל פעם עם איזה טריגר.
שוב: לא רלוונטי וחשוב במשחק כמו L4D שבו אתה שורד יחידי. כן רלוונטי במשחק כמו היילו שבו יש קרבות הישרדות. |
|
|
|
|
שחקנו באותו היילו 3?
מתי היה קטע כזה, מתי בכלל היה שלב שבו היו קרבות ענקיים בין הקאווננט למרינס?
כל פעם שהגעתי לקרב במשחק הזה היו תמיד בול אותם אוייבים כשעשיתי LOAD והמיקום שלהם היה טיפה שונה. המרינס במקרה הטוב היו כאלה שרצו איתי. כל קרב מרינס מול קווננט קרה מול העיניים שלי.
מה שאתה טוען בכלל הזוי, אתה אומר שאם אני אשב לי בתחילת השלב 45 דקות ורק אז אתחיל לשחק בו הוא יהיה ריק ממרינס (כי הקווננט הרגו את כולם כבר) וכוחות הקווננט יהיו מצומצמים? I call bullshit on that.
|
gulmer |
 |
|
|
לא אמרתי שזה בא אחד על חשבון השני, רק שלא ראיתי שזה קורה עדיין במשחק שיש לי גם AI מוצלח וגם במאי מוצלח. אולי זה כי יש רק משחק אחד עם במאי מוצלח, אבל שם הAI על הפנים (אני מניח שהAI במשחק לא משתפר פלאים מהרמה הקשה בדמו) וזה אפילו מגוחך: היו לי כבר מקרים שבהם זיהיתי באמצעות כוונת זומבים שנוצרו באקראי מהאוויר, ואז פשוט יצרו אנימציה של תנועה במקום עד שהתקרבתי מספיק, ורק אז כנראה שהבמאי באמת "העיר אותם". |
|
|
|
|
עדין לא נראה לי שהבנת איך הבמאי עובד, הוא לא שולט בדמויות אנדבידואליות. הוא מציב אותן בעולם מראש לפני שהגעת לשם (היילו סטייל, אולי לא לכל השלב ברגע שהתחלת אותו אבל מעבר לטווח הראיה שלך) ושם זה נגמר מבחינת אלה שנמצאים כבר בעולם. מתי הזומבים מתעוררים וכו', זה כבר AI ספציפי משלהם והוא כמובן מטומטם למדי (עדין, זומבים) אבל לבוסים דווקא יש אחלה של AI. מאוחר יותר לפי התפקוד שלך הבמאי גורם לגלי זומבים עצבניים או לבוסים שונים, אבל הוא לא שולט בהם, רק נותן להם SPAWN POINT ומסיים את תפקידו.
|
gulmer |
 |
|
|
הבעיות עם הבמאי הן אחרות:
1) אין תחושה של עולם משחק אמיתי (לפחות לא כל עוד הבמאי עובד בשטח מאד מצומצם מסביב לשחקן, וככל ששטח המשחק גדל ככה נהיה יותר בעייתי לבמאי לשלוט בכל האויבים).
2) אין תחושה של ניצחון אמיתי (אתה יודע שלא משנה כמה מוצלח תהיה, לאויבים עצמם אין משמעות והבמאי רק "יעניש" אותך אם במקרה שיחקת טוב מידי). |
|
|
|
|
1) הבמאי לא שולט באוייבים ולפחות בL4D הביצועים שלו מעולים גם בשטחים פתוחים (כמו השלב בשדות בL4D1 או הביצות בL4D2).
2) בטח שיש. כמה טנקים שזורקים עליך בו זמנית, זאת פונקציה של הרמת קושי שבחרת. התפקיד של הבמאי זה לא לדפוק אותך, התפקיד שלו זה למנוע שבירה של המשחק ולשים אותך בסיטואציות שיאתגרו את סגנון הגיימפליי שלך.
אני רואה לבמאי רק חסרון אחד, חוסר תסרוט שהמפתחים עושים למשחקים כמו COD או HL. אבל לדברים כמו היילו? זה מושלם. המשחק הזה לא מתוסרט בכלל ויש לו קלאסים שונים של אוייבים שכל אחד טוב במשהו אחר, איזה משחק יותר מושלם ממנו לבמאי?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #64 פורסם:
07.11, 17:30
|
|
|
נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 07.11 בשעה 17:32.
|
|
|
|
|
|

משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #65 פורסם:
07.11, 18:45
|
|
|
מי שמעוניין שנהיה קבוצה שידבר איתי
הקבוצה שלי כבר בקושי משחקת וכל פעם מישו אחר לומד למבחן או משו והם לא רציניים
אם יש פה שלושה אנשים וגם אני איתם שמוכנים להקים קבוצה רצינית שלא עושה שטויות
שידבר איתי
אני רציני הוצאתי 1000\1000 במשחק הראשון מרוב שאני אוהב
והזמנתי מקורי את השני
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #66 פורסם:
08.11, 13:20
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
הבמאי גם מאכלס את העולם. זה לא שהוא יוצרר זומבים 200 מטר ממך במטרה לרוץ אליך. זה לא קשור לזה שהוא "מעיר" אותם. הם לא מתוכננים להסתער עליך במצבים הרגיל. הרבה מהם לא יתקפו עד שתירה בהם או תמשוך תשומת לב. |
|
|
|
|
זה שהם לא מסתערים עלי זה בסדר, אבל זה שהם מופיעים סתם ככה from thin air ואז מתחילים לבצע לופ אנימציה של הליכה במקום עד שאני מתקרב אליהם זה כבר קצת פוגע בחוויה של המשחק. אלא אם כן ואלב ביצעו פה איזשהי מחווה לthriller שלא הבנתי...
אני כן מסכים איתך שהבמאי יכול להיות תוספת מצויינת למשחק, רק שאני מעדיף שהוא יהיה התוספת ולא הדבר היחיד שמניע את המשחק. אני רוצה שהאויבים יתקשרו ביניהם, ולא יופיעו ויסתערו עלי רק כי במאי כלשהו הפעיל טריגר שהורה להם לעשות את זה. אני רוצה שהם יתסערו עלי רק אם הם באמת ראו אותי, שלא ידעו אוטומטית איפה אני נמצא בכל רגע נתון, ושיחפשו אותי אם אני פתאום נעלם להם מאחורי משהו ולא יעברו למצב Idle.
כלומר, אני רוצה להרגיש שהם מתנהגים יותר כמו אויבים אמיתיים עם AI מוצלח (אבל לא מושלם, כלומר שהם יהיו יכולים גם לטעות) כדי שהסיפוק מלנצח אותם יהיה גדול יותר. כי גם אם לשמוע סופת ברקים זה מגניב, את הבמאי אני יודע שאני לא יכול באמת "לנצח".
|
DrKeo |
 |
|
|
שחקנו באותו היילו 3?
מתי היה קטע כזה, מתי בכלל היה שלב שבו היו קרבות ענקיים בין הקאווננט למרינס?
כל פעם שהגעתי לקרב במשחק הזה היו תמיד בול אותם אוייבים כשעשיתי LOAD והמיקום שלהם היה טיפה שונה. המרינס במקרה הטוב היו כאלה שרצו איתי. כל קרב מרינס מול קווננט קרה מול העיניים שלי.
מה שאתה טוען בכלל הזוי, אתה אומר שאם אני אשב לי בתחילת השלב 45 דקות ורק אז אתחיל לשחק בו הוא יהיה ריק ממרינס (כי הקווננט הרגו את כולם כבר) וכוחות הקווננט יהיו מצומצמים? I call bullshit on that. |
|
|
|
|
לא, כנראה שלא שיחקנו באותו היילו 3. אולי באמת לא שיחקת בו בכלל.
כי אם היית משחק אפילו בשלב הראשון עם סאונד בווליום סביר, זה כבר היה אמור להספיק בשביל לשמוע מרחוק קולות ירי - שהם לא סתם אירועים מתוסרטים אלא קרבות שמתרחשים רחוק ממך בזמן שאתה נלחם - לפעמים הם יגמרו בתוצאה אחת ולפעמים בתוצאה אחרת.
יש במשחק קרבות מלבד אלו שאתה משתתף בהם בצורה אקטיבית וברוב המקרים התוצאה תהיה כמה גופות של מארינס שפזורות באזור, אבל כל פעם קצת אחרת. וכן: אם תגיע מספיק מהר אז באמת תיתקל בהם כשהם עדיין בחיים.
אז הcall bullshit היחיד הוא על התגובה שלך, כי את מה שהיילו עושה אפשר להוכיח מאד בקלות כי הוא טורח לספק לך את הכלים בעצמו: יש לו theatre mode נהדר שבו תוכל לצאת קצת מהריבוע הקטן שבו אתה משחק, להפליג רחוק יותר ופתאום לראות את הקרבות האלו שבמשחק עצמו רק שמעת, ועכשיו אתה רואה שהם מתרחשים בזמן אמת במשחק (רק אל תצפה למאות על גבי מאות של לוחמים, כן? בכל זאת המשחק צריך להריץ את זה ברקע ובדרך כלל זה יסתכם ב-3-4 חיילי מארינס שמקבלים בראש).
זה בדיוק מה שתמיד אהבתי בו ובדיוק הסיבה שאני חושב שהוא מתעלה על הרבה מאד משחקים אחרים שאתה כמעט תמיד יכול לראות בהם מעבר לאשליה את "המחשב" עצמו ששולט בהכל. ובL4D זה אפילו יותר בוטה, כי מראש אומרים לך שהמחשב שולט בהכל.
נערך לאחרונה על ידי gulmer, 08.11 בשעה 13:22.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #67 פורסם:
08.11, 13:31
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
זה שהם לא מסתערים עלי זה בסדר, אבל זה שהם מופיעים סתם ככה from thin air ואז מתחילים לבצע לופ אנימציה של הליכה במקום עד שאני מתקרב אליהם זה כבר קצת פוגע בחוויה של המשחק. אלא אם כן ואלב ביצעו פה איזשהי מחווה לthriller שלא הבנתי...
אני כן מסכים איתך שהבמאי יכול להיות תוספת מצויינת למשחק, רק שאני מעדיף שהוא יהיה התוספת ולא הדבר היחיד שמניע את המשחק. אני רוצה שהאויבים יתקשרו ביניהם, ולא יופיעו ויסתערו עלי רק כי במאי כלשהו הפעיל טריגר שהורה להם לעשות את זה. אני רוצה שהם יתסערו עלי רק אם הם באמת ראו אותי, שלא ידעו אוטומטית איפה אני נמצא בכל רגע נתון, ושיחפשו אותי אם אני פתאום נעלם להם מאחורי משהו ולא יעברו למצב Idle.
כלומר, אני רוצה להרגיש שהם מתנהגים יותר כמו אויבים אמיתיים עם AI מוצלח (אבל לא מושלם, כלומר שהם יהיו יכולים גם לטעות) כדי שהסיפוק מלנצח אותם יהיה גדול יותר. כי גם אם לשמוע סופת ברקים זה מגניב, את הבמאי אני יודע שאני לא יכול באמת "לנצח". |
|
|
|
|
דבר ראשון מה שראית זה באג, לי לא יצא לראות זומבים מופיעים ככה באויר (למרות שבL4D1 המיקום זומבים יכול להיות הזוי לגמרי ותקוע על איזו מנורה באויר או משהו כזה, בL4D2, לפחות לפי הדמו, זה כבר לא קורה). כך שזה לא באמת רלוונטי, ביחוד שחברות שונות = פיתוחים שונים. ו-L4D בנוי כמו פלישת זומבים, איך שהוא עובד זה הסגנוון שלו. זה לא אומר שבמאי חייב להיות תקוע במשהו כמו L4D, הוא יכול להיות במשחק כמו היילו עם AI קבוצתי ומשהו שמזכיר יותר לחימה טקטית מאשר L4D.
|
gulmer |
 |
|
|
לא, כנראה שלא שיחקנו באותו היילו 3. אולי באמת לא שיחקת בו בכלל.
כי אם היית משחק אפילו בשלב הראשון עם סאונד בווליום סביר, זה כבר היה אמור להספיק בשביל לשמוע מרחוק קולות ירי - שהם לא סתם אירועים מתוסרטים אלא קרבות שמתרחשים רחוק ממך בזמן שאתה נלחם - לפעמים הם יגמרו בתוצאה אחת ולפעמים בתוצאה אחרת.
יש במשחק קרבות מלבד אלו שאתה משתתף בהם בצורה אקטיבית וברוב המקרים התוצאה תהיה כמה גופות של מארינס שפזורות באזור, אבל כל פעם קצת אחרת. וכן: אם תגיע מספיק מהר אז באמת תיתקל בהם כשהם עדיין בחיים.
אז הcall bullshit היחיד הוא על התגובה שלך, כי את מה שהיילו עושה אפשר להוכיח מאד בקלות כי הוא טורח לספק לך את הכלים בעצמו: יש לו theatre mode נהדר שבו תוכל לצאת קצת מהריבוע הקטן שבו אתה משחק, להפליג רחוק יותר ופתאום לראות את הקרבות האלו שבמשחק עצמו רק שמעת, ועכשיו אתה רואה שהם מתרחשים בזמן אמת במשחק (רק אל תצפה למאות על גבי מאות של לוחמים, כן? בכל זאת המשחק צריך להריץ את זה ברקע ובדרך כלל זה יסתכם ב-3-4 חיילי מארינס שמקבלים בראש).
זה בדיוק מה שתמיד אהבתי בו ובדיוק הסיבה שאני חושב שהוא מתעלה על הרבה מאד משחקים אחרים שאתה כמעט תמיד יכול לראות בהם מעבר לאשליה את "המחשב" עצמו ששולט בהכל. ובL4D זה אפילו יותר בוטה, כי מראש אומרים לך שהמחשב שולט בהכל. |
|
|
|
|
אבל אתה כן משחק בריבוע הקטן הזה כל הזמן אז מה זה רלוונטי? אם במאי היה מיצר באופן חכם את אזור הקרב שניה לפני שאתה מגיע עם גופות וקבוצות נלחמות (היי, אפילו קצת רעש מרחוק הוא יכול לתת לך לפני) לא היית מרגיש בכלל בהבדל אבל היה להם כל כך הרבה יותר זיכרון כדי לגרום למשחק הזה להראות קצת יותר טוב ממשחק XBOX ב-HD.
וסתם בכלליות, שחקתי את השלב הזה בערך 4 פעמים מתחילתו ועד סופו. את הירי שומעים אבל יש את זה ב90% מהמשחקים פשוט שם זה "זיוף" ולא מרגישים בהבדל (הרי ממילא חשבתי שזה רעש רקע רגיל כמו בCOD למשל) וכלל לא שמתי לב לחיילים שנלחמו שם לפני חוץ מאשר החבורה שרצה איתי כל הזמן. אז אם באנג'י בזבזו מקורות עצומים של זיכרון לעשות את זה, הם צריכים מהר להחליף מנהל פרוייקטים לאחד שיודע במה כדאי להשקיע זיכרון ובמה לא.
נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 08.11 בשעה 13:37.
|
|
|
|
|
|
נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #68 פורסם:
08.11, 14:08
|
|
|
הטריגר שהבמאי נותן הוא להופעת הספיישלס, זה לא שהוא מחייב אותן להתקיף, ובהצלחה, אחד מהאנשים.
מה שאנחנו מנסים לומר לך שברגע שהם "נוצרו" הם כן עובדים ביחד וכן יש AI. ג'וקי שמוביל אותך לחומצה של הספיטר למשל, והם בהחלט יכולים ל"טעות". זה לא שהם יש להם רק מחשבה אחת בראש והיא להסתער בכל מצב.
למשל, ההאנטר יכול להיות לסגת קצת לאחור ולחכות להזדמנות יותר טובה,הוא נמצא בתוך עולם המשחק ופועל בו.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #69 פורסם:
08.11, 14:16
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
הטריגר שהבמאי נותן הוא להופעת הספיישלס, זה לא שהוא מחייב אותן להתקיף, ובהצלחה, אחד מהאנשים.
מה שאנחנו מנסים לומר לך שברגע שהם "נוצרו" הם כן עובדים ביחד וכן יש AI. ג'וקי שמוביל אותך לחומצה של הספיטר למשל, והם בהחלט יכולים ל"טעות". זה לא שהם יש להם רק מחשבה אחת בראש והיא להסתער בכל מצב.
למשל, ההאנטר יכול להיות לסגת קצת לאחור ולחכות להזדמנות יותר טובה,הוא נמצא בתוך עולם המשחק ופועל בו. |
|
|
|
|
לא יודע, לי זה היה נראה כאילו הבמאי מנחה את כולם כל הזמן ולא שמתי לב לתודעה משלהם במשחק. אולי אני טועה, אבל אני אסמך לראות איזשהו משהו שבאמת מגבה את זה (ראיון? כתבה? מצגת? לא יודע).
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #70 פורסם:
08.11, 14:40
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
לא יודע, לי זה היה נראה כאילו הבמאי מנחה את כולם כל הזמן ולא שמתי לב לתודעה משלהם במשחק. אולי אני טועה, אבל אני אסמך לראות איזשהו משהו שבאמת מגבה את זה (ראיון? כתבה? מצגת? לא יודע). |
|
|
|
|
גיימפליי 
פשוט תוריד כבר את הדמו של L4D2 מסטים, נשחק אותו בקבוצה כמו שצריך.
ובכלליות אני לא מבין למה כשאתה חושב במאי אתה ישר חושב שאין AI לדמויות. הזומבים הם... זומבים, לא בדיוק משהו מעבר ללתקוף אותך. אבל הבמאי אחראי בעיקר על SPAWN ותצורתו (אם זה מזג אויר, נשק, אוייבים, חפצים או טיפה מהעיצוב שלבים עצמו) ולא על הAI של האוייבים. זה שהם תמיד יודעים איפה אתה, זה לא קשור לבמאי, זה קשור לעיצוב של המשחק. חסר משחקים בשוק שהאוייבים תמיד יודעים איפה אתה בלי קשר לבמאי?
הרי זה ברור לשנינו שאם עושים במאי, אפשר לעשות אותו מעורב או לא מעורב בכל נושא במידה שיוצרי המשחקים רוצים, אז דוגרי אין פה ממש ויכוח 
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #71 פורסם:
08.11, 15:00
|
|
|
רק אל תשכח שהוא יכול בסופי שבוע בלבד, ומייבש אותי חודשיים... (כן עכשיו הדמו סיים לרדת...)
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #72 פורסם:
08.11, 16:41
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
גיימפליי 
פשוט תוריד כבר את הדמו של L4D2 מסטים, נשחק אותו בקבוצה כמו שצריך. |
|
|
|
|
גם זה יגיע, אני מניח שבמבצעי הכריסטמס לכל המאוחר.
פשוט יש רשימה די גדולה של משחקים להספיק: דרגון אייג, MW2 וגרסת הGOTY של פולאאוט 3 הם מאסט - ואחר כך צריך לראות איך בורדרלנדס מרגיש, מה יצא מAC2, והאם Divinity 2 שווה משהו.
בקיצור, לא חסרה תעסוקה לתקופה הקרובה 
|
|
|
|
|
|
נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #73 פורסם:
08.11, 18:15
|
|
|
זה לא אומר שאתה לא יכול להוריד ולשחק בדמו עכשיו ולנסות אותו.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #74 פורסם:
08.11, 19:18
|
|
|
מממ... לא שאני דוגמא למשהו, אבל זה מרגיש לי כמו הראשון + כמה נשקים וטקסטורות חלקות יותר.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #75 פורסם:
08.11, 20:55
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
מממ... לא שאני דוגמא למשהו, אבל זה מרגיש לי כמו הראשון + כמה נשקים וטקסטורות חלקות יותר. |
|
|
|
|
ממה שאני מרגיש ממנו זה כמו גירס1 ל-2, יותר מהכל ותוספות שונות. למשל עכשיו יש גם חפצים (כמו קיא של בומר שגורם לזומבים לפנות על החברים שלהם או ערכת החיאה שמקימה לתחיה חבר שמת לגמרי), המשחק פחות לינארי (לכל מקום אפשר להגיע במינימום שתי דרכים), יש יותר בוסים, הזומבים עכשיו הם על פי קלאסים (למשל יש שוטרים עם גוף ממוגן שצריך לתת להם מכת מילי שתסובב אותם ואז לירות להם בגב), כמובן שהבמאי הרבה יותר טוב ולמרות שאין את זה בדמו הם עושה רנדומציה בשלבים עצמם (למשל בבית קברות הוא מציב לבד את המצבות, הסרקופאגים, הגדרות והביתנים) ושולט במזג אויר. כמובן שיש גם דברים אחרים כמו שהפרקים הפעם לא נפרדים ויש עלילה לכל המשחק, שהוסיפו נשקי מילי, שיש עכשיו בערך פי 10 יותר נשקים ממה שהיה בקודם, שהגרפיקה שופרה בצורה מאוד ניכרת ועוד המון דברים קטנים.
כלומר זה מן הסתם לא HL1 ל-HL2, אבל לדעתי הוא למשל יותר המשך מאשר MW2 שהוא בול אותו משחק עם פשוט חווית סינגל חדשה.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #76 פורסם:
08.11, 21:03
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
מממ... לא שאני דוגמא למשהו, אבל זה מרגיש לי כמו הראשון + כמה נשקים וטקסטורות חלקות יותר. |
|
|
|
|
לגמרי מה שאני חושב עליו. זה מרגיש אותו משחק.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #77 פורסם:
08.11, 21:11
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
ממה שאני מרגיש ממנו זה כמו גירס1 ל-2, יותר מהכל ותוספות שונות. למשל עכשיו יש גם חפצים (כמו קיא של בומר שגורם לזומבים לפנות על החברים שלהם או ערכת החיאה שמקימה לתחיה חבר שמת לגמרי), המשחק פחות לינארי (לכל מקום אפשר להגיע במינימום שתי דרכים), יש יותר בוסים, הזומבים עכשיו הם על פי קלאסים (למשל יש שוטרים עם גוף ממוגן שצריך לתת להם מכת מילי שתסובב אותם ואז לירות להם בגב), כמובן שהבמאי הרבה יותר טוב ולמרות שאין את זה בדמו הם עושה רנדומציה בשלבים עצמם (למשל בבית קברות הוא מציב לבד את המצבות, הסרקופאגים, הגדרות והביתנים) ושולט במזג אויר. כמובן שיש גם דברים אחרים כמו שהפרקים הפעם לא נפרדים ויש עלילה לכל המשחק, שהוסיפו נשקי מילי, שיש עכשיו בערך פי 10 יותר נשקים ממה שהיה בקודם, שהגרפיקה שופרה בצורה מאוד ניכרת ועוד המון דברים קטנים.
כלומר זה מן הסתם לא HL1 ל-HL2, אבל לדעתי הוא למשל יותר המשך מאשר MW2 שהוא בול אותו משחק עם פשוט חווית סינגל חדשה. |
|
|
|
|
הבמאי משנה את התפאורה בדמו, יש מקומות שיכולים להיות חסומים, כמו דלת שהוחלפה בקיר אטום או הפוך, אין דלת.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #78 פורסם:
08.11, 21:15
|
|
|
בגירס 2 הרגשתי יותר שיפור גראפי, העלילה הייתה הרבה יותר בעניין. הסביבות היו הריסות הרבה יותר, נשקים חדשים ועולם מלא הרבה יותר באוייבים (לעיתים עשרות) וסוגים שונים של משימות. וגם שם זה לא שנפלתי לגמרי כמשחק חדש - אבל גם לא ציפינו לזה.
פה אני עדיין לא מרגיש גם את זה. כמו שאמרתי, אני פחות מדד כי לא שיחקתי הרבה את הראשון (ושוב תודה נדב...) אבל זה ממש הרגיש לי כמו איזה מוד או פאטצ שמשפר טיפה אבל יש סיכוי טוב שלא הייתי יודע אם זה הראשון או השני מבחינת משחקיות סתם ככה. (בעוד שבגירס אין סיכוי כזה)
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #79 פורסם:
08.11, 21:24
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
בגירס 2 הרגשתי יותר שיפור גראפי, העלילה הייתה הרבה יותר בעניין. הסביבות היו הריסות הרבה יותר, נשקים חדשים ועולם מלא הרבה יותר באוייבים (לעיתים עשרות) וסוגים שונים של משימות. וגם שם זה לא שנפלתי לגמרי כמשחק חדש - אבל גם לא ציפינו לזה.
פה אני עדיין לא מרגיש גם את זה. כמו שאמרתי, אני פחות מדד כי לא שיחקתי הרבה את הראשון (ושוב תודה נדב...) אבל זה ממש הרגיש לי כמו איזה מוד או פאטצ שמשפר טיפה אבל יש סיכוי טוב שלא הייתי יודע אם זה הראשון או השני מבחינת משחקיות סתם ככה. (בעוד שבגירס אין סיכוי כזה) |
|
|
|
|
אני אפילו אגדיל ואגיד שL4D2 מוסיף יותר על הראשון מאשר גירס ושכל התוספות של L4D הן ישירות לגיימפליי לעומת גירס ששם יש אולי שלושה שיפורים לגיימפליי (קרבות מסורים ושירי מאיט את הריצה שלך).
בו נגיד את זה ככה, אם היית משחק את השני פרקים הראשונים של גירס 2 היית בכלל מבדיל שזה גירס 2 ולא 1? (אני מדבר על האימון והבית חולים) כי זה מה ששחקת בL4D2, שלא נדבר על זה שלא שחקת עדין שעה בראשון כך שקשה לי להבין איך אתה משווה בינהם. גם בL4D2 יש יותר אוייבים על המסך מהראשון, השיפור הגרפי גדול יותר מאשר גירס 1 ל-2 לדעתי ובכלליות הם הוסיפו הרבה יותר מאשר גירס 1 ל-2, שלא נדבר למשל על MW2 לעומת הראשון לדוגמה.
העובדה הפשוטה היא שלשחק L4D1 עכשיו מרגיש לי נורא מיושן ליד 2 וזה אומר בערך הכל.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #80 פורסם:
08.11, 21:43
|
|
|
יופי, זה אומר שעכשיו גם את הסיכוי למשחק איתך בראשון אין לי...
ובכל מקרה זאת הייתה ההרגשה שלי. ועדיין בבית חולים בגירס הרגשתי יותר ב-2. יש לך סצינה שלמה של אוייבים מהחלון במסדרון של עשרות אוייבים (שאתה לא צריך להילחם - אבל אם תילחם ותהרוג הם בהחלט חלק מהמשחק ולא סתם "נוף"). אני לא יודע מה יהיה אח"כ בL4D2 וגם אתה כנראה לא. בגירס אני כבר יודע שזה משהו שונה מספיק.
|
|
|
|
|
|
נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #81 פורסם:
08.11, 22:47
|
|
|
זה כבר שונה מספיק. באמת הופתעתי מהשינויים שבסיס כמו הגאנפלי שמרגיש יותר טוב והגרפיקה, שלא נדבר על מערכת ה GORE החדשה והנהדרת. השינויים נעים בין גדולים וברורים לדברים קטנים יותר כמו האפשרות לעשות dual wield ל2 אקדחים שונים או העייפות מילי.
למען האמת, אני אגדיל ואומר שמדובר באחד ממשחקי ההמשך שמשפרים ומוסיפים על הקודם ה"טובים" שיש בשנים האחרונות. וצריך לזכור, כל זה בשנה אחת בניגוד לרוב ההמשכים שמגיעים שנתיים ויותר אחרי המשחק הראשון.
גם לא ברור לי מה אנשים רוצים מחפשים במשחק המשך. שזה יהפוך למשחק אחר? כאילו, אני בטוח שאם הם היו עובדים עליו 6 שנים אז אולי היינו מקבלים דברים הזויים אבל לא כל משחק המשך יכול להיות ההבדל בין HL1 ל HL2 למשל. וזה גם לא ממש רצוי לחכות 6 שנים.
בקיצור, בתור משחק המשך ובהשוואה להמשכים אחרים בשנים האחרונות, L4D2 לגיטמי כמו כל משחק אחר - וההספק הזה הוא בשנה בלבד.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #82 פורסם:
08.11, 22:49
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
יופי, זה אומר שעכשיו גם את הסיכוי למשחק איתך בראשון אין לי...
ובכל מקרה זאת הייתה ההרגשה שלי. ועדיין בבית חולים בגירס הרגשתי יותר ב-2. יש לך סצינה שלמה של אוייבים מהחלון במסדרון של עשרות אוייבים (שאתה לא צריך להילחם - אבל אם תילחם ותהרוג הם בהחלט חלק מהמשחק ולא סתם "נוף"). אני לא יודע מה יהיה אח"כ בL4D2 וגם אתה כנראה לא. בגירס אני כבר יודע שזה משהו שונה מספיק. |
|
|
|
|
בו נגיד שאם תתן לאדם ששחק בגירס 1 פחות משעה לשחק בשני פרקים הראשונים של גירס 2 הוא בחיים לא ידע שהוא משחק במשחק המשך. אישית הרגשתי המון הבדלים מהראשון, גם קאז וקאוטיק. לא שאני מתימר להיות מומחה, לא שחקתי בראשון כל כך הרבה, אבל אני כבר מרגיש המון הבדלים ולא רק גרפיים בדיוק כמו שהחבר'ה שמשחקים גירס 2 במולטי מרגישים המון הבדלים למרות שבשבילי זה מרגיש בול אותו משחק. אני יכול לרשום פה רשמת מכולת של מה חדש בL4D2, אפילו אחת יותר נרחבת ממה שעשיתי בראש הת'רד הזה, אבל יש לזה מטרה?
וד"א, אף אחד לא ציין פה את הדבר הכי חשוב, אפשר עכשיו לשחק בP2P, בשרת מוקדש של VALVE או בשרת מוקדש פרטי (כמו נגיד של VGAMES) כך שאפשר לשחק בחווית מולטי מושלמת. שאל את קאז איך שחקנו בסופ"ש כשאני הייתי המארח והוא היה עם פינג <30.
נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 08.11 בשעה 22:54.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #83 פורסם:
09.11, 07:26
|
|
|
אין לי שום בעיה. יכול להיות שעם עוד נסיון שלי בראשון הדעה תשתנה. כרגע קחו את הדעה שלי בקבוצת המיקוד "מישהו ששיחק כמה שעות בראשון (ושיחקתי בו כמה שעות) לעומת שעה משחק בדמו"
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #84 פורסם:
09.11, 08:54
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אין לי שום בעיה. יכול להיות שעם עוד נסיון שלי בראשון הדעה תשתנה. כרגע קחו את הדעה שלי בקבוצת המיקוד "מישהו ששיחק כמה שעות בראשון (ושיחקתי בו כמה שעות) לעומת שעה משחק בדמו" |
|
|
|
|
שחקת בו 56 דקות 
בכל מקרה אמרתי לך שאני אשחק איתך בראשון מההתחלה ועד הסוף ואני באמת אשחק איתך, מילה של פאנבוי VALVE 
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #85 פורסם:
09.11, 12:15
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
כלומר זה מן הסתם לא HL1 ל-HL2, אבל לדעתי הוא למשל יותר המשך מאשר MW2 שהוא בול אותו משחק עם פשוט חווית סינגל חדשה. |
|
|
|
|
כבר יש לך את MW2? כי לא ברור לי איך החלטת פתאום ששם זה אותו משחק - מהתבוננות בסרטונים נראה שהם הוסיפו טונות של דברים לגיימפליי.
והאמת היא שגם גירס 2 שבו שיחקתי מהרגע הראשון הרגיש כמו שיפור משמעותי והרבה יותר מוצלח מהמשחק הראשון.
מצד שני, אני גם לא מבין את הטענה של חנן: גם L4D2 נראה לפחות מהסרטונים כמו המשך לגיטימי עם מספיק תוספות לגיימפליי בשביל להיות המשך ראוי - וכמו שקאז אמר: הם עשו את זה בשנה בלבד (למרות שדווקא בפאן הגרפי הוא ממשיך להראות מיושן).
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #86 פורסם:
09.11, 12:43
|
|
|
אני לא בא בטענות, אני רק העברתי את תחושותי. בהחלט יכול להיות שאתבדא.
אם כבר תבואו לעומר בטענות, לו יש הרבה יותר שעות בהראשון ממני.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #87 פורסם:
09.11, 13:42
|
|
סה"כ דמו סבבה.
הורדתי אותו ל-360.
הגרפיקה שופרה בצורה חדה ומשמעותית, הגיימפליי ושאר הדברים נשארו אותו דבר.
עדיין זה הולך להיות משחק מגניבב 
|
|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #88 פורסם:
09.11, 15:06
|
|
|
Hitman_Kick_Ass |
 |
|
|
סה"כ דמו סבבה.
הורדתי אותו ל-360.
הגרפיקה שופרה בצורה חדה ומשמעותית, הגיימפליי ושאר הדברים נשארו אותו דבר.
עדיין זה הולך להיות משחק מגניבב  |
|
|
|
|
שטיות,תשחק עוד כמה סיבובים ותחזור לפה לעדכן
|
מחלק הזמנות ללוקרז,שילחו ה"פ עם המייל שלכם
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #89 פורסם:
09.11, 18:40
|
|
|
HeavenTear |
 |
|
|
שטיות,תשחק עוד כמה סיבובים ותחזור לפה לעדכן |
|
|
|
|
לא אמרתי שזה רע...
מלבד הגרפיקה המשופרת הוסיפו כמה דברים וכמה סוגי זומבים אבל זה מרגיש די זהה לקודם.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #90 פורסם:
10.11, 08:52
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
כבר יש לך את MW2? כי לא ברור לי איך החלטת פתאום ששם זה אותו משחק - מהתבוננות בסרטונים נראה שהם הוסיפו טונות של דברים לגיימפליי.
והאמת היא שגם גירס 2 שבו שיחקתי מהרגע הראשון הרגיש כמו שיפור משמעותי והרבה יותר מוצלח מהמשחק הראשון.
מצד שני, אני גם לא מבין את הטענה של חנן: גם L4D2 נראה לפחות מהסרטונים כמו המשך לגיטימי עם מספיק תוספות לגיימפליי בשביל להיות המשך ראוי - וכמו שקאז אמר: הם עשו את זה בשנה בלבד (למרות שדווקא בפאן הגרפי הוא ממשיך להראות מיושן). |
|
|
|
|
אם כך אנחנו מסכימים, L4D2 הוא לא בדיוק שיא החידוש אבל הוא לא שונה מכל המשך אחר שיצא בשנים האחרונות.
בנושא הגרפיקה, אתה באמת צריך לשחק בדמו של הPC. כל הזמן כשהעיתונאים אמרו שהוא נראה ממש טוב לא הבנתי על מה הם מדברים מהתמונות והסרטונים, עכשיו ששחקתי בו אני מבין. הוא באמת אחד הFPS היותר יפים שיש, אני בשוק שזה בא מסורס. מודלים/טקסטורות/צל מדהימים והכל מפורט וחדש בזמן שיש (כמו תמיד אצל VALVE) פיסיקה להכל וכמויות מטורפות של דמויות על המסך בו זמנית. עכשיו אני מת שיפתח לי כבר המלא כדי שאני אוכל לראות אירועים מתוסרטים כי ההתרסקות מטוס בL4D1 הייתה אולי האירוע המתוסרט הכי מרשים שראיתי 
|
|
|
|
|
|
|
|
משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames
|