משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

מודל לחיקוי

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
27.10.2011, 16:27
|
|
The Elder Scrolls V: Skyrim- הדיון רשמי
גיא: כי באמת הגיע הזמן... חנןף בסדר בסדר - אני אשקיע עוד קצת בנושא...
המשחק Elder Scrolls V Skyrim הוא משחק RPG מבית בת'זדה (יוצרת הסדרה וגם מפתחת Fallout 3 והלאה).
המשחק יוצא בתאריך 11/11/11.
המשחק מתרחש בטרמיאל (tamriel) בממלכת סקיירים. במסורת סדרת המשחקים העולם עצמו הוא עולם פתוח וחי ונושם (האנשים במשחק מתנהגים לפי דפוסים יומיים ולא נעשה 'ריספון' כנהוג במשחקים אחרים).
עלילת המשחק מתרכזת ממלכת טמריאל. המלך של ממלכת סקיירים נרצח, ומלחת הכס מתחילה. בנוסף - אוייבים חדשים ישנים מאיימים על הממלכה - דרקונים. העתיד של סקיירים והעולם כולו עומדים תלוי ומחכים לבואו של "נולד הדרקון".
במשחק יהיו עשרה גזעים, סגנונות משחק (CLASSים) שונים , כולל עירוב מחושב בין האפשרויות (לחימה משולבת קסמים למשל) וכן עולם המשחק יהיו דינאמי יותר ויכיל גיוון רב יותר.
משמח לשמוע שהפעם ההתקדמות בדרגות תהיה מורגשת יותר (ולא יהיה 'סקייל אפ' אוטומטי שתמיד ירגיש אותו דבר) וכן תוספת של שידרוגים למשחק.
האתר הרשמי של המשחק
גירסת האספנים הנוצצת:
הטריילר הרשמי
Preview מיורוגיימר
http://www.eurogamer.net/articles/20...skyrim-preview
תמונות:

נערך לאחרונה על ידי bozeman, 29.10.2011 בשעה 22:17.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
27.10.2011, 16:31
|
|
|
ראיתי ב IGN כתבה שמסבירה שזהו משחק שמתאים גם לאנשים שלא אוהבים RPG.
עד כמה זה נכון?
יש בו משהו שמושך אותי אבל אני חושש שהוא ישעמם בשלב מסויים.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
27.10.2011, 16:32
|
|
|
bling |
ציטוט: |
 |
|
|
ראיתי ב IGN כתבה שמסבירה שזהו משחק שמתאים גם לאנשים שלא אוהבים RPG.
עד כמה זה נכון?
יש בו משהו שמושך אותי אבל אני חושש שהוא ישעמם בשלב מסויים. |
|
|
|
|
זה תלוי. נשאל את זה ככה: מה במשחקי RPG אתה לא אוהב? את הדיאלוגים? את משחקיות הסנדבוקס? את מערכת הloot? את מכניקות הקרב?
בקיצור: אתה יותר שונא את בורדרלנדס, את פולאאוט, את מאס אפקט או את דרגון אייג'?
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
27.10.2011, 16:41
|
|
|
דרגון אייג' ממש לא מושך אותי,בכלל כל ה RPGS עם הפארטי כמו באלדר גם,לא מתחבר.
את השאר לא ממש יצא לי לשחק כי פסלתי אותם מראש בגלל הז'אנר,במקרה של סקיירים יש הרגשה של משהו שונה.
מה שאני לא אוהב זה את מכניקות קרב וגריידינג בעיקר.
אני מרגיש שהם טרחניים מדי עבורי וארוכים מאוד בנוסף,קשה לי לראות את עצמי מחזיק מולם עשרות שעות.
אבל את דאוס אקס אהבתי למשל,ונהנתי גם מהדיאלוגים ובניית הדמות,טוב זו לא ממש דוגמא כי כל השאר הכי רחוק מ RPG שיש.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
28.10.2011, 22:03
|
|
|
bling |
 |
|
|
דרגון אייג' ממש לא מושך אותי,בכלל כל ה RPGS עם הפארטי כמו באלדר גם,לא מתחבר.
את השאר לא ממש יצא לי לשחק כי פסלתי אותם מראש בגלל הז'אנר,במקרה של סקיירים יש הרגשה של משהו שונה.
מה שאני לא אוהב זה את מכניקות קרב וגריידינג בעיקר.
אני מרגיש שהם טרחניים מדי עבורי וארוכים מאוד בנוסף,קשה לי לראות את עצמי מחזיק מולם עשרות שעות.
אבל את דאוס אקס אהבתי למשל,ונהנתי גם מהדיאלוגים ובניית הדמות,טוב זו לא ממש דוגמא כי כל השאר הכי רחוק מ RPG שיש. |
|
|
|
|
אז בצד החיובי של התמונה סקיירים (או אולי בעצם עדיף שאני אדבר על אובליביון כי סקיירים עוד לא יצא) הוא משחק שמשחקים לבד - אין קבוצה לנהל והגיימפליי עצמו בקרבות הוא הרבה יותר H&S בסיסי שכזה (אבל אל תצפה למערכת קומבואים). יש גם דיאלוגים במשחק הוא עדיין לא מוטה דיאלוגים כמו המשחקים של ביוור.
מה שכן, המשחק מאד פתוח עד כדי כך שזה מרתיע הרבה אנשים, לוקח זמן ללמוד את כל המכניקות שלו (בדגש על מערכת פיתוח הדמות המאד עמוקה שיש למשחק), ומבלים מידי פעם קצת זמן עם מסכי הinventory. החוויה במשחק גם משתנה משמעותית בהתאם לקלאס של הדמות שבחרת, ככה שרצוי להגיע עם הכנה מראש כדי לבחור בדמות שתתאים לסגנון המשחק שלך. אם אתה רוצה לבדוק אם תאהב את הסגנון אז אני חושב שהצעד הכי חכם לעשות הוא פשוט לנסות את אובליביון אם אתה מוצא אותו במבצע כזה או אחר.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
28.10.2011, 22:10
|
|
|
אין classes בסקיירים.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
28.10.2011, 22:37
|
|
נכון, יש רק archclasses, אבל מה שלא פירטתי קודם ונפרט עכשיו כדי להיות ברורים הוא שבתכלס המשמעות של כל קלאס כזה (או של קלאס היברידי שאתה יוצר בעצמך) היא שיש קבוצה של מיומנויות ראשיות שאתה בוחר וההתקדמות בהן קובעות את העליה שלך בדרגות. לכן בתור assassin למשל אתה צריך לקפץ הרבה ולקטוף פרחים אם אתה רוצה ללעלות בדרגות:
http://rampantgames.com/blog/2006/06...simulator.html
אבל מה שהופך את כל זה ליותר מסובך הוא שיש גם מיומנויות משניות וattributes. ובעוד העליה שלך בדרגות תלויה בהתקדמות במיומנויות הראשיות שלך, מספר הנקודות שתוכל להקצות ל-attributes בכל עליה בדרגה כזו תלוי גם בהתקדמות במיומנויות המשניות שלך.
זה אומר שבשביל פיתוח דמות מאוזן אתה חייב להשקיע בצורה מאוזנת גם במיומנויות המשניות שלך - כי אם תעלה בדרגות תוך ניצול של המיומנויות הראשיות בלבד זה יפגע משמעותית בפיתוח של הattributes שלך שלא מקושרות למיומנויות הראשיות. ובגלל שאובליביון הוא משחק שבו האויבים עולים ברמה בהתאם לדרגה של הדמות שלך, הדבר האחרון שאתה רוצה הוא דמות שלא פיתחה את הattributes שלה כמו שצריך. עליית דרגות יעילה באובליביון היא סוג של מדע.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
28.10.2011, 22:50
|
|
|
כן, אבל עליית דרגות יעילה היא לא ממש מעניינת את השחקן הממוצע. מערכת הסקיילינג בכל מקרה די מייתרת את הצורך להבין לעומק את מנגנוני פיתוח הדמות של אוביליביון. אפשר לשחק את כל המשחק כמו H&S פשטני ולהצליח בלי הרבה בעיה.
|
|
|
|
|
|
מצליחן

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
28.10.2011, 22:51
|
|
|
swym |
 |
|
|
נכון, יש רק archclasses, אבל מה שלא פירטתי קודם ונפרט עכשיו כדי להיות ברורים הוא שבתכלס המשמעות של כל קלאס כזה (או של קלאס היברידי שאתה יוצר בעצמך) היא שיש קבוצה של מיומנויות ראשיות שאתה בוחר וההתקדמות בהן קובעות את העליה שלך בדרגות. לכן בתור assassin למשל אתה צריך לקפץ הרבה ולקטוף פרחים אם אתה רוצה ללעלות בדרגות:
http://rampantgames.com/blog/2006/06...simulator.html
אבל מה שהופך את כל זה ליותר מסובך הוא שיש גם מיומנויות משניות וattributes. ובעוד העליה שלך בדרגות תלויה בהתקדמות במיומנויות הראשיות שלך, מספר הנקודות שתוכל להקצות ל-attributes בכל עליה בדרגה כזו תלוי גם בהתקדמות במיומנויות המשניות שלך.
זה אומר שבשביל פיתוח דמות מאוזן אתה חייב להשקיע בצורה מאוזנת גם במיומנויות המשניות שלך - כי אם תעלה בדרגות תוך ניצול של המיומנויות הראשיות בלבד זה יפגע משמעותית בפיתוח של הattributes שלך שלא מקושרות למיומנויות הראשיות. ובגלל שאובליביון הוא משחק שבו האויבים עולים ברמה בהתאם לדרגה של הדמות שלך, הדבר האחרון שאתה רוצה הוא דמות שלא פיתחה את הattributes שלה כמו שצריך. עליית דרגות יעילה באובליביון היא סוג של מדע. |
|
|
|
|
איזה תגובה. 
האמת יש לי מישהו בעבודה שממש ממש מתלהב מהמשחק הזה (הוא סיים כבר את Dark Souls, ונותן סיבוב נוסף עליו ברמה היותר קשה כבר).
אני אישית די חצוי בקטע של RPGים. הניסיון שלי איתם יחסית מוגבל, אבל לדוגמא את FO3 מאוד מאוד אהבתי. בכלל אני חושב שאם יש לך אנגלית טובה, ואתה נהנה מסיפורים טובים אין כמו RPG, כי FPS נוטים להיות שטחיים למדי כשזה נוגע לעלילה (Bioshock הראשון לדוגמא הוא די שונה, והוא אחד המשחקים שהכי אהבתי, מעולם). מה שבמיוחד בולט ב-RPG לעומת סוגי משחקים אחרים הוא חופש הפעולה הרחב, שמרתיע הרבה אנשים (בעיקר שחקני FPS שרגילים למשחק שבלוני), אבל האפשרות לבחור מה לעשות בקווסטים ולבנות דמות שלמה הוא באמת מדהים.
ל-ME לדוגמא פחות התחברתי. אישית הסיפור פחות עניין אותי (גם בME1 שסיימתי, וגם בME2 שאני באמצע ועכשיו עם גירס וכל ה9000 משחקים שבאים אני לא יודע מתי אסיים אותו), ובמשחקי RPG לטעמי זה גורם משמעותי מאוד אם תמשיך לשחק במשחק עד הסוף או שתישבר באמצע (או לחילופין תשחק עד הסוף אבל "תגרור" את עצמך לעשות את זה).
בקיצור, נראה ביקורות ואני אשקול לקנות את אחד הקודמים לנסות לפני..
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
28.10.2011, 22:53
|
|
|
אה, ומה זה archclasses?
|
|
|
|
|
|
משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
28.10.2011, 23:03
|
|
אתם מוזמנים לקרוא אשכול ענק שכתבתי על skyrim
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #12 פורסם:
29.10.2011, 21:54
|
|
|
מאחר ואני נמנע בצורה די כבידה מכתבות שונות בשביל למנוע ספויילרים, מה המצב של הספל-קאסטינג בסקיירים? אני כמעט תמיד ספלקאסטר במשחקי RPG אבל מהמעט שיצא לי לראות הכל היה חרבות וחץ וקשת.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
29.10.2011, 22:18
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
מאחר ואני נמנע בצורה די כבידה מכתבות שונות בשביל למנוע ספויילרים, מה המצב של הספל-קאסטינג בסקיירים? אני כמעט תמיד ספלקאסטר במשחקי RPG אבל מהמעט שיצא לי לראות הכל היה חרבות וחץ וקשת. |
|
|
|
|
מצב טוב מאוד - יהיה גם אפשר לשלב בין הקלאסים וליהנות מכל העולמות.
אגב - עדכנתי את הנושא הראשי לקצת יותר מידע...
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
30.10.2011, 16:07
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
אה, ומה זה archclasses? |
|
|
|
|
21 הקלאסים המובנים שהמשחק מספק לך ובהם הסקילים הראשיים נקבעים מראש. אבל אני מניח שזה לא נקרא ככה במשחק. סתם מינוח שלי
|
InterAl |
 |
|
|
כן, אבל עליית דרגות יעילה היא לא ממש מעניינת את השחקן הממוצע. מערכת הסקיילינג בכל מקרה די מייתרת את הצורך להבין לעומק את מנגנוני פיתוח הדמות של אוביליביון. אפשר לשחק את כל המשחק כמו H&S פשטני ולהצליח בלי הרבה בעיה. |
|
|
|
|
אני לא מסכים עם זה כל כך דווקא בגלל מערכת הסקיילינג כי עבור השחקן שלא מתעניין במכניקה זה עניין של מזל בבחירת הדמות: יש קלאסים שעליית הדרגות שלהן תהיה מאוזנת הרבה יותר, אבל דווקא במקרה של קלאסים שהסקילים הראשיים שלהן הם כאלו שלא תורמים ללחימה/בריאות/קסמים התקפיים (נניח קלאס של Agent) אתה יכול למצוא את עצמך עולה בדרגות ואז מגלה שהדמות שלך פשוט לא מסוגלת להתמודד אפילו עם האויבים הכי בסיסיים שמשוטטים בעולם המשחק. האויבים במשחק הרי נעשים קשים יותר בהתאם לדרגה של הדמות שלך - גם אם הדמות שלך מתמחה בדברים כמו speechcraft ו-security שלא בדיוק יעזרו לה כשזה מגיע לקרבות במשחק.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
30.10.2011, 16:19
|
|
|
ואפילו לא מילה ממך על עדכון הנושא? משמיץ אותי בכותרת ואח"כ עובר לסדר היום.
+10 RENEGADE
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #16 פורסם:
30.10.2011, 18:58
|
|
|
Dark Souls עשה לי חשק למשחק תפקידים איכותי נוסף, לכן אני די מתלהב מ-Skyrim. יש לי את Oblivion, גרסת השנה שכוללת את כל ההרחבות, אך לא ממש הספקתי להתקדם בו. מיהרתי לקנות אותו כי המחיר צנח ל-100 ש"ח.
את Skyrim כנראה לא אקנה ביום ההשקה כי זו תקופה עמוסה ממילא. עד שאתפנה לו, אני מניח שהמחיר יצנח, אך אין ספק שהוא שווה מאוד את ערכו המלא.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #17 פורסם:
30.10.2011, 21:00
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
ואפילו לא מילה ממך על עדכון הנושא? משמיץ אותי בכותרת ואח"כ עובר לסדר היום.
+10 RENEGADE |
|
|
|
|
האמת היא שציך לתת לי יותר רנגייד. התעלמתי בכוונה רק כדי לראות איך תגיב 
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #18 פורסם:
31.10.2011, 17:56
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #19 פורסם:
31.10.2011, 17:58
|
|
|
|
|
|
|
|
|

מנהל כת השפן

|

|
|
|
|
| #20 פורסם:
31.10.2011, 19:45
|
|
|
רונן |
 |
|
|
Dark Souls עשה לי חשק למשחק תפקידים איכותי נוסף, לכן אני די מתלהב מ-Skyrim. יש לי את Oblivion, גרסת השנה שכוללת את כל ההרחבות, אך לא ממש הספקתי להתקדם בו... |
|
|
|
|
אני לא הייתי מחשיב את Dark Souls למשחק תפקידים, הוא אפילו דיי רחוק מזה. אני מציע לך לבדוק את אובליביון יותר לעומק לפני שאתה רוכש את Skyrim כי הם כנראה יהיו דומים למדי.
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #21 פורסם:
31.10.2011, 20:03
|
|
|
אף פעם לא שיחקתי במשחק, ולא באף משחק קודם של הסידרה, אבל המשחק נראה נחמד.
מתלבט אם לקנות, אני אחכה שהמשחק יצא, בשביל עוד Gameplay.
|
- מתכנת #C מתחיל - - HTML, JavaScript, SQL ו-ASP.NET מתחיל - ---------- XBOX 360 Slim 250GB Owner Jailbroken iPhone 4 16GB iOS4.0.2
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #22 פורסם:
31.10.2011, 20:19
|
|
|
AmitPwnz |
 |
|
|
אף פעם לא שיחקתי במשחק, ולא באף משחק קודם של הסידרה, אבל המשחק נראה נחמד.
מתלבט אם לקנות, אני אחכה שהמשחק יצא, בשביל עוד Gameplay. |
|
|
|
|
השאלה אם אתה איש של משחקי RPG
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #23 פורסם:
01.11.2011, 18:07
|
|
|
גרסאת ה360 של המשחק כבר דלפה למרבה התדמה. יהיה קשה לברוח מספויילרים במשך 10 ימים.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #24 פורסם:
01.11.2011, 18:17
|
|
|
vorse3 |
 |
|
|
גרסאת ה360 של המשחק כבר דלפה למרבה התדמה. יהיה קשה לברוח מספויילרים במשך 10 ימים. |
|
|
|
|
אנשים צריכים לסיים קודם את המשחק. רק זה יכול לקחת בכיף 10 ימים 
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #25 פורסם:
01.11.2011, 18:54
|
|
|
ראיתי סרטון גיימפליי של 20 הדקות הראשונות והחלטתי שהוא לא בשבילי.
הוא היה נראה נוראי,וגם הדיבוב,טקסט,אנימציות,הכל היה זוועתי.
מעניין אותי גם מהיכן הגיוון במשחק נובע לאלו ששיחקו באובליביון,מה עושים כל המשחק? מורידים עדרים על גבי עדרים של אויבים כפי שנראה בפתיחה של סקיירים?
לא מצליח להבין את האפיל פה.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #26 פורסם:
03.11.2011, 17:46
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #27 פורסם:
03.11.2011, 17:53
|
|
|
מת על זה.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #28 פורסם:
03.11.2011, 18:50
|
|
|
MiST |
 |
|
|
אני לא הייתי מחשיב את Dark Souls למשחק תפקידים, הוא אפילו דיי רחוק מזה. אני מציע לך לבדוק את אובליביון יותר לעומק לפני שאתה רוכש את Skyrim כי הם כנראה יהיו דומים למדי. |
|
|
|
|
מעניין. אם הוא לא תפקידים, אז מהו? זה שהוא שונה מ-Skyrim לא אומר ששניהם בז'אנרים שונים.
ו-Skyrim ו-Oblivion הם עדיין משחקים שונים, למרות שהרעיון הכללי דומה. ארכוש אותו, אבל סביר להניח שאעשה זאת לאחר שהמחיר יצנח, לא כי הוא פחות אטרקטיבי, אלא כי התקופה הזו מפוצצת במשחקים. את Deus Ex קניתי ב-79 ש"ח בלבד, והוא בכלל יצא לפני זמן לא רב.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #29 פורסם:
03.11.2011, 18:54
|
|
|
רונן |
 |
|
|
מעניין. אם הוא לא תפקידים, אז מהו? זה שהוא שונה מ-Skyrim לא אומר ששניהם בז'אנרים שונים. |
|
|
|
|
היה לנו דיון מעמיק על מהו משחק תפקידים, בעיקרון הרעיון הכללי היה עליב בדרגות, בחירת אפשורויות שונות במשחק ויכולת להשפיע על נתיב המשחק והרגשתו (ותוצאותיו) אחת מהדברים שגם חזרו הייתה מערכת מסחר (חנויות וקניה ומכירה של דברים).
האם הוא עומד ב"כללים" הללו?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #30 פורסם:
03.11.2011, 20:44
|
|
|
bling |
 |
|
|
ראיתי סרטון גיימפליי של 20 הדקות הראשונות והחלטתי שהוא לא בשבילי.
הוא היה נראה נוראי,וגם הדיבוב,טקסט,אנימציות,הכל היה זוועתי.
מעניין אותי גם מהיכן הגיוון במשחק נובע לאלו ששיחקו באובליביון,מה עושים כל המשחק? מורידים עדרים על גבי עדרים של אויבים כפי שנראה בפתיחה של סקיירים?
לא מצליח להבין את האפיל פה. |
|
|
|
|
שחקת בFALLOUT?
|
|
|
|
|
|