משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|
שואף לשלמות

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #31 פורסם:
22.05.2012, 17:37
|
|
|
אני עוד לא הבנתי מה החוזה בין באנג'י לאקטיוויז'ן קשור לתביעה עצמה.
מעניין באיזה הקשר העלו את זה.
|
תוכן שיצרתי:
|
|
|
|
|
משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #32 פורסם:
22.05.2012, 18:28
|
|
|
swiss-the-engine |
ציטוט: |
 |
|
|
בוא תביא פרטים רציניים לגבי המקרה ולא סתם משהו שנשלף מהתחת. |
|
|
|
|
ראיתי את זה בזמנו בערוץ 8 ובגלל שזה קרה עשרות שנים לפני האינטרנט מאוד קשה לי לימצוא את זה ,כי זה מוביל אותי להמון דברים שלא קשורים
אבל בחיפושים מצעתי משהו עדכני יותר
|
 |
|
|
רימוני רסס, כסף שחור, פרוטקשן, מלחמות בין מועדונים ואיומים על שדרני רדיו הפכו לקולות רקע קבועים בזמר המזרחי. יותר ויותר כרישי פשע חודרים אל תעשיית המוזיקה הים תיכונית ומטילים אימה על הזמרים שנותרים חסרי אונים. ''המועדונים הם אפשרות פנטסטית להלבנת כספים'', מספר אחד האמרגנים המובילים בתחום, ''והעולם התחתון קלט את הפוטנציאל''. או שאתה שר או שלוקחים אותך מפה, הגרסה המסולסלת |
|
|
|
|
http://dc.fresh.co.il/Scoops/84577.html
מה שרלוונטי זה איומים על שדרני רדיו ,שהם המקבילים הכי קרובים לנותני ביקורות למישחקים שאני יכול לחשוב אליהם
ככה אתה יכול להשפיע על ציבור גדול עם לרכוש את המוצר שלך
למרות שבמיקרה של שדרני רדיו החשיבות שלהם היום הרבה יותר קטנה בגלל האינטרנט
אבל למבקרי מישחקים עדין חשיבות גדולה
|
 |
|
|
ממתי להתנות בונוס כספי בכך שהתוצר שלך איכותי, זו בעיה? |
|
|
|
|
מבחינתי הבעיה היא שזה מעודד את חברות הפיתוח לשנות ציונים
כמובן לא כל חברה תעשה את זה אבל חלק אולי כן
תוסיף לזה שחלק מהחברות לא מאשרות ביקורות מוקדמות עם הם פחות מ90 בפרויקטים גדולים
תחבר ביחד ותבין את הבעיה
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #33 פורסם:
22.05.2012, 18:33
|
|
|
קרירין |
 |
|
|
מבחינתי הבעיה היא שזה מעודד את חברות הפיתוח לשנות ציונים
כמובן לא כל חברה תעשה את זה אבל חלק אולי כן
תוסיף לזה שחלק מהחברות לא מאשרות ביקורות מוקדמות עם הם פחות מ90 בפרויקטים גדולים
תחבר ביחד ותבין את הבעיה |
|
|
|
|
מה זה "שחברה תשנה את הציונים" החברה לא משנה כלום - היא אולי יכולה לנסות להשפיע על המבקרים ע"י מתנות וכדומה (איומים זה עדיין פלילי)
אלא אם כן אתה חושב שהם באמת מאיימים בפלילים ואז את מציע שתהיה מחלקה במשטרה שהיא תעשה ביקורות משחקים כדי שלא יאימו עליהם...
או יותר טוב מכיוון שגם שוטרים יכולים להיות מושפעים - ניקח את אלהים שיכתוב ביקורות משחקים! עליו לא משפעים...
|
|
|
|
|
|
משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #34 פורסם:
22.05.2012, 19:26
|
|
|
 |
|
|
מה זה "שחברה תשנה את הציונים" החברה לא משנה כלום - היא אולי יכולה לנסות להשפיע על המבקרים ע"י מתנות וכדומה (איומים זה עדיין פלילי) |
|
|
|
|
מתנות וכדומה בחלק מהמיקרים הם שוחד
לאים על אתרים בחוסר שיתוף פעולה עם לא יהנו לדרישות כאלו ואחרות בחלק מהמיקרים זה סחיטה
לא הכל צריך להיום עם איזה ביריוני מאפיה
הרבה מהעברות נעשות גם על ידי חנונים בחליפות
כמובן שבהרבה מיקרים הם בקוו הגבול ולא עוברים למשהו פלילי
אבל גם אז זה מאוד מוריד בעיני מערך הביקורות
בונוס על מכירות -מובן לגמרי ,מאוד בעד זה,וזה תחרות טיבעית בשוק
על ביקורות מבחינתי לא -ומבחינתי זה צריך לצאת מחוץ לחוק
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #35 פורסם:
22.05.2012, 21:39
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אם כבר סוני היא זאת שלא שומרת על פה סגור. (ונינטנדו פשוט גם לא מכריזה על משהו ששווה להדליף עד היום...) |
|
|
|
|
זה לא מדויק. Super Mario Galaxy 2 לא דלף, עד לחשיפה במסיבה, גם לא דונקי קונג מצד 'רטרו', ורבים אחרים. נינטנדו יודעת לשמור סוד, יחסית. גם ה-Wii, שהייתה ידועה בשעתו כ-Revolution, והייתה הדבר הכי מסקרן בתעשייה, לא דלפה.
|
kazz |
 |
|
|
ג'ף קילי שוב עם ההייפ שלו. משחק סודי ביותר שהם יחשפו בתוכנית E3 שלהם שאף אחד לא יראה את זה בא. |
|
|
|
|
מעניין מאוד. ובפעם האחרונה שאני זוכר שעשה הייפ, זה לא היה מאכזב. זה היה The Last of Us. מעניין אם מדובר במשחק המפתיע שסוני מבטיחה.
|
nucleus |
 |
|
|
הדרך העדיפה לבדוק האם המוצר הוא בעל אמות מידה גבוהות, זה לפי הציון הממוצע שלו. |
|
|
|
|
מעניין. הרי זה מה שהבעתי כאן לעתים, על אף שהתווכחו אתי בעניין 
נערך לאחרונה על ידי רונן, 22.05.2012 בשעה 22:59.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #36 פורסם:
22.05.2012, 23:23
|
|
יש פה כזה אוצר של מידע ששופך אור על מאחורי הקלעים של התעשייה, ומכל הדבר הזה התוצאה היא שאנשים כאן מתחרים לאורך כל העמוד הזה על מי יצליח לייצר את התגובה הכי הזויה!? וואו. אני צריך קצת זמן לעכל את הדברים לפני שאני מגיב... 
|
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #37 פורסם:
22.05.2012, 23:44
|
|
|
Mur'gul |
 |
|
|
יש פה כזה אוצר של מידע ששופך אור על מאחורי הקלעים של התעשייה, ומכל הדבר הזה התוצאה היא שאנשים כאן מתחרים לאורך כל העמוד הזה על מי יצליח לייצר את התגובה הכי הזויה!? וואו. אני צריך קצת זמן לעכל את הדברים לפני שאני מגיב...  |
|
|
|
|
לכן חשבתי שעדיף לפתוח טופיק חדש לנושא, ולדסקס שם.
הבעיה כאן שכמעט אף פעם אין דיון, יש תמיד ויכוח.
|
!yes Wii can
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #38 פורסם:
23.05.2012, 02:58
|
|
|
ADi |
 |
|
|
וואי, עברית שפה קשה, אה? תקרא לפני שאתה ישר מגיב באנטי הרגיל שלך. נאג'ס. |
|
|
|
|
אני באמת מזהה קושי אצלך להבין את השפה.
אני אחזור על השאלה, בניסוח קצת שונה. אולי הפעם תבין:
מה לא טוב בזה שחברת פיתוח שעושה מוצר איכותי יותר, תקבל בונוסים? במי זה פוגע? למה יש בעיה עם זה שזה מפורסם, למרות שזה היה ידוע שכך מקובל בתעשייה?
אני מבין שקשה לך עם השפה. תנסה להתאמץ קצת, ואז אולי תוכל להיות חלק מהויכוח.
אגב, אני ממליץ שגם תנסה לבדוק מה משמעות המילה ויכוח. מסיבה לא ברורה, אתה חושב שזה דבר שלילי ונוראי, שאיכשהו סותר את קיומו של דיון.
רונן, ממוצע ציוני ביקורות הוא הכלי הכי פחות גרוע לאנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר בתעשייה להחליט אם לתת בונוס על פיתוח מוצר איכותי. זה לא אומר שמוצר שמקבל ממוצע 89 פחות טוב ממוצר שמקבל ממוצע 93.
יש הבדל גדול מאוד בין להגיד "אם המשחק מקבל ממוצע מעל 80, כנראה שהוא מהנה ועשוי היטב", לבין הטענות הישנות וחסרות ההיגיון שלך ש"מריו קיבל ממוצע של 94.1 ולכן הוא טוב עשרות מונים ממשחק רנדומלי בז'אנר שונה לחלוטין שקיבל ממוצע 92.3".
בנוסף, יש להסתכל על הנתון של ממוצע הביקורות בצורה שונה לכל מקרה. משחק שקיבל 10 ציוני 70 ו10 ציוני 100 ובעל ממוצע 85, הוא לא בעל אותה איכות של משחק שהממוצע שלו זהה, אבל קיבל 20 ציוני 85.
לצד הבדיקה של הביקורות עצמן, יש להתייחס גם לנתונים נוספים, מכיוון שאף ביקורת איננה נכתבת בריק. ציון 90 למשחק WII, איננו מרשים כמו ציון 85 למשחק 360, כי הרף למשחקי WII הרבה יותר נמוך, למשל.
כרגיל, אתה לא שווה תגובה, אבל זו נקודה שחשוב להבהיר, למרות שרבים וטובים כבר הסבירו לך אותה.
קרירין, כמו כל תאוריית קונספירציה, גם שלך מגוחכת. צר לי, אבל הטענה "יש תעשיית בידור כלשהי שמעורבים בה גורמים פליליים ולכן גם בתעשיית המשחקים יש המון שחיתות" לא תגרום לאף אחד להתייחס לטענה שלך ברצינות.
אם אתה מעוניין לטעון שמישהו מושחת, תציג עדויות שקשורות אליו. עד אז, אין סיבה להניח שקיימת תוכנית-על להעלת ממוצע ציונים ב3 נקודות.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn, 23.05.2012 בשעה 03:02.
|
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #39 פורסם:
23.05.2012, 07:42
|
|
|
Nucleus_Dawn |
 |
|
|
מה לא טוב בזה שחברת פיתוח שעושה מוצר איכותי יותר, תקבל בונוסים? במי זה פוגע? למה יש בעיה עם זה שזה מפורסם, למרות שזה היה ידוע שכך מקובל בתעשייה? |
|
|
|
|
אם היית קורא את מה שכתבתי, בלי משקפי האנטי-עדי שיש לך כל הזמן, היית מבין שאני לחלוטין בעד. כתבתי שאני חושב שזה לגיטימי לחלוטין.
מה שלא לגיטימי הוא העובדה שזה דלף, כיוון שרוב הסיכויים שלא כל החברה תקבל את הבונוס שווה בשווה, ויכול להיות שלא כולם יודעים מה גובה הבונוס. לכן זה יוצר בעיה.
לפני שתגיב, תקרא את הכל ואז תגיד לי מה אתה חושב בנושא.
|
Nucleus_Dawn |
 |
|
|
אגב, אני ממליץ שגם תנסה לבדוק מה משמעות המילה ויכוח. מסיבה לא ברורה, אתה חושב שזה דבר שלילי ונוראי, שאיכשהו סותר את קיומו של דיון. |
|
|
|
|
כאן כולם ווכחנים. לא מתבצע כאן (לפחות במקומות בהם אני נכנס) שום דיון. אין דיון על מה הוויו תוכל להשיג, יש יותר ויכוח למה היא מעאפנה מחד גיסא ולמה היא מעולה מאידך. אין דיון שאנשים פשוט לוקחים אותה כמו שהיא ופשוט חושבים מה היא יכולה לעשות בעתיד. במקום לדבר על מה שאנחנו יודעים והאפשרויות, יש ויכוח על הכוח והאונליין שהם שני אלמנטים נסתרים מעינינו.
כנ"ל מייקרוסופט, או שזה חרא או שזה טוב. סוני, או שזה חרא או שזה טוב.
זה בעיניי מתיש, ואני מודה שאני מלבה לפעמים את העניין, אבל עדיין אעדיף אם פשוט הויכוחים יפסיקו. בעיקר גם כשהם בדרך כלל מגיעים מאותם אנשים.
|
Nucleus_Dawn |
 |
|
|
כרגיל, אתה לא שווה תגובה, אבל זו נקודה שחשוב להבהיר, למרות שרבים וטובים כבר הסבירו לך אותה. |
|
|
|
|
אם הוא לא שווה תגובה, אז אל תגיב. שמור את האליטיזם שלך לעצמך.
|
!yes Wii can
|
|
|
|
|
משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #40 פורסם:
23.05.2012, 07:46
|
|
|
 |
|
|
ציון 90 למשחק WII, איננו מרשים כמו ציון 85 למשחק 360, כי הרף למשחקי WII הרבה יותר נמוך |
|
|
|
|
כל מיקרה לגופו -כרגע אין מישחק פלטפורמה ברמה של גלקסי לא ב360 ולא בPS3
ככה שאני לא חושב שהציונים שלו לא מרשימים כמו כל מישחק גדול אחר בדור הזה
יש אולי מישחקים שמקבלים ציון טוב יותר בגלל שזה הWII -אבל בטח לא כולם
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #41 פורסם:
23.05.2012, 10:28
|
|
|
בונוסים על בסיס מטאקריטיק זה אדיוטי, שיטה כושלת שעושה הרבה חולי בתעשיה.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #42 פורסם:
23.05.2012, 10:30
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
בונוסים על בסיס מטאקריטיק זה אדיוטי, שיטה כושלת שעושה הרבה חולי בתעשיה. |
|
|
|
|
למה? מה כ"כ נורא לך בזה?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #43 פורסם:
23.05.2012, 10:38
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
למה? מה כ"כ נורא לך בזה? |
|
|
|
|
כי תמריץ כלל חברתי לא ממריץ את האנדיבידואל, כי ציוני משחקים לא תמיד משקפים את המשחק וכשמדברים על בונוסי מטקריטיק גם 0.1 נקודות זה קריטי, כי כשמעצב מחליט על מערכת או סצנה במשחק שלו הוא צריך לחשוב על מה הוא רוצה שזה יעשה במשחק ולא איך זה ישפיע על הממוצע ציונים כך שזה מונע לקיחת סיכונים וכמובן שזה גורם לדברים הזויים ביחסי עיתונאים / מפתחים.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #44 פורסם:
23.05.2012, 10:58
|
|
|
ציונים אמורים לשקף את טיב המשחק ושקלול שלהם גם אמור לשקף את זה באופן לא מוטה. ככה שמעצב לא חושב על איך הוא יעשה את זה לפי ציון או לא לפי ציון כי הוא מנסה בכל מקרה שזה יהיה הכי טוב.
לגבי התמריץ הכללי לחברה - הם אלו שיכולים אח"כ להחליט להמריץ את הפרט או לא - ובכל מקרה זה לא אומר שזה משפיע על המשחק.
האם זה משפיע על יחסי עיתונאים מפתחים? יכול להיות, אולם כשמדובר בכמות כ,"כ גדולה של ביקורות - כנראה זה ינרמל את ההשפעה
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #45 פורסם:
23.05.2012, 11:12
|
|
|
נדב יש לך הצעה אחרת לSUITS למיניהם שלא מבינים כלום במשחקים ושמים על פרוייקט 10-20 מיליון דולר?
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #46 פורסם:
23.05.2012, 11:41
|
|
|
זה מטומטם.נקודה. זה שוב שם את כל המשקל על הציון שאנשים דופקים בסוף הביקורות ולא על הטקסט -- שזה ההיפך ממה שצריך לעשות כדי לשפר את מצב העיתונאות. כמו הסיפור עם אובסידיאן שלא קיבלה בונוס כי ניו וגאס סיים עם ממוצע של 84 ולא 85. זה שרירותי.
ואני כמבקר לא הייתי רוצה לבקר משחק אם אני יודע שציון כזה או אחר שאני אתן לו יגזול מהמפתחת כסף רב.
שיתנו בונוסים לפי כמה המשחק מוכר.
|
.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #47 פורסם:
23.05.2012, 11:51
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
ציונים אמורים לשקף את טיב המשחק ושקלול שלהם גם אמור לשקף את זה באופן לא מוטה. ככה שמעצב לא חושב על איך הוא יעשה את זה לפי ציון או לא לפי ציון כי הוא מנסה בכל מקרה שזה יהיה הכי טוב.
לגבי התמריץ הכללי לחברה - הם אלו שיכולים אח"כ להחליט להמריץ את הפרט או לא - ובכל מקרה זה לא אומר שזה משפיע על המשחק.
האם זה משפיע על יחסי עיתונאים מפתחים? יכול להיות, אולם כשמדובר בכמות כ,"כ גדולה של ביקורות - כנראה זה ינרמל את ההשפעה |
|
|
|
|
1) כשאומרים לך שיש לך בונוס מבוסס בצועי חברה של 200 אנשים, ההשפעה האינדבידואלית של האדם לא משפיעה כמעט על התוצר ולכן אין תוספת מוטיבציה. תסמוך עלי, אני עובד בחברה עם בונוסים מבוססי ביצועי חברה וחצי מהאנשים פה אפילו לא מתאמצים. אם הבונוס היה לפי הביצועים שלהם הם היו מתאמצים חבל על הזמן. אתה ראש צוות, תאר לך שבונוס כספי היה תלוי בביצועים של הצוות שלך ומנגד שהבונוס היה מבוסס על הביצועים של אמדוקס, באיזה מצב הצוות שלך היה מתפקד בצורה איכותית יותר?
2) מעצב שירצה לנסות משהו נועז יחשוב פעמים איך הליכה בכיוון כזה תשפיע לו על הממוצע ולכן על השכר וכפועל יוצא מזה יהיה לך הרבה יותר בנאליות במשחקים
3) כששמים לך ממוצע 91 כמטרה ואיזה בלוגר רומני (ולמקרה ולא הסתכלת על מטאקריטיק לאחרונה, יש שם בלוגים עלומי שם ממדינות הגוש המזרחי) מחליט שאם הוא יתן לך 6 זה ימשוך אליו המון תשומת לב והממוצע שלך יורד מ91 ל90.9 ואתה לא מקבל את הבונוס שלך זה חתיכת פגיעה מוראלית בחברה. כנ״ל על זה שבצוות של 200 איש השלושה חבר׳ה שעובדים על הקוד רשת עושים חרא עבודה והמשחק שכולם כל כך השקיעו בו מקבל בסוף 82 כי יש המון לאגים במולטי וכך ה197 האחרים נדפקים ושוב פעם, מוטיבציה ומוראל נמוכים.
4) כן,זה יוצר מצבים הזויים בין מבקרים ומפתחים
וסוויס, בעצם מה שאתה אומר זה ״מה אתה מצפה מאדיוט לא מבין״ והתשובה שלי היא כמובן לא יותר מדי.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #48 פורסם:
23.05.2012, 12:39
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
ואני כמבקר לא הייתי רוצה לבקר משחק אם אני יודע שציון כזה או אחר שאני אתן לו יגזול מהמפתחת כסף רב.
שיתנו בונוסים לפי כמה המשחק מוכר. |
|
|
|
|
אה הבנתי... ואין בכלל קורלציה בין ציון של GT או של IGN לבין מכירות של משחק 
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #49 פורסם:
23.05.2012, 13:28
|
|
|
לא, אין. ואין הבדל אם אתה מוכר מליון עותקים או 999999. אבל כאן מקפידים על הבדלים של נקודה בודדת.
ועוד פעם נחזור לדוגמא של ניו וגאס. המפתחת לא אחראית על הQA וזה תלוי במפיצה אם היא רוצה להוציא עוד כסף על זה ומדובר במשהו שמשפיע מאוד על איכות המשחק ועל הציון שהוא יקבל בסוף שלמפתחת עצמה אין שליטה עליו.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #50 פורסם:
23.05.2012, 13:28
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
1) כשאומרים לך שיש לך בונוס מבוסס בצועי חברה של 200 אנשים, ההשפעה האינדבידואלית של האדם לא משפיעה כמעט על התוצר ולכן אין תוספת מוטיבציה. תסמוך עלי, אני עובד בחברה עם בונוסים מבוססי ביצועי חברה וחצי מהאנשים פה אפילו לא מתאמצים. אם הבונוס היה לפי הביצועים שלהם הם היו מתאמצים חבל על הזמן. אתה ראש צוות, תאר לך שבונוס כספי היה תלוי בביצועים של הצוות שלך ומנגד שהבונוס היה מבוסס על הביצועים של אמדוקס, באיזה מצב הצוות שלך היה מתפקד בצורה איכותית יותר?
2) מעצב שירצה לנסות משהו נועז יחשוב פעמים איך הליכה בכיוון כזה תשפיע לו על הממוצע ולכן על השכר וכפועל יוצא מזה יהיה לך הרבה יותר בנאליות במשחקים
3) כששמים לך ממוצע 91 כמטרה ואיזה בלוגר רומני (ולמקרה ולא הסתכלת על מטאקריטיק לאחרונה, יש שם בלוגים עלומי שם ממדינות הגוש המזרחי) מחליט שאם הוא יתן לך 6 זה ימשוך אליו המון תשומת לב והממוצע שלך יורד מ91 ל90.9 ואתה לא מקבל את הבונוס שלך זה חתיכת פגיעה מוראלית בחברה. כנ״ל על זה שבצוות של 200 איש השלושה חבר׳ה שעובדים על הקוד רשת עושים חרא עבודה והמשחק שכולם כל כך השקיעו בו מקבל בסוף 82 כי יש המון לאגים במולטי וכך ה197 האחרים נדפקים ושוב פעם, מוטיבציה ומוראל נמוכים.
4) כן,זה יוצר מצבים הזויים בין מבקרים ומפתחים
וסוויס, בעצם מה שאתה אומר זה ״מה אתה מצפה מאדיוט לא מבין״ והתשובה שלי היא כמובן לא יותר מדי. |
|
|
|
|
1. זה לא משנה בכלל. אם החברה מקבלת 2 מליון בונוס, זה אכן לא ישפיע על העובדים. אולם החברה יכולה להחיליט ולהגיד לעובדים שהבונוס הזה יתחלק בינהם (או בכל שיטה אחרת) וזה הבונוס האישי שאתה מחפש.
במאמר מוסגר אציין שמחקרים אחרים מוכחים שבתחום עתיר ידע או מומחיות, בונוסים כספיים כמעט ולא ממריצים את העובדים ולכן הבונוס לעובדים לא באמת משנה. (מה שממריץ הוא תנאים שיכולים להביא לידי ביטוי את את היכולות ולהראות את ההצטיינות שלהם)
2. אני חושב שזה יכול להיות באותה מידה הפוך - מעצב ינסה לעשות משהו נועז כדי שהציון יעלה כי משהו שכבר כולם מכירים לא מקבל ציונים גבוהים
3. דווקא הדוגמא שנתת היא לכך שכולם צריכים להשקיע ושהמנהלים ידאגו לכל האספקטים של הפיתוח. נשמע לי דווקא חיובי. בנוסף הבלוגר המסכן ההוא לא ישפיע בכמות הגדולה. (ואם הוא השפיע סימן שזה לא מובהק גם ככה הציון)
4. יכול להיות - לא אומר שאי אפשר לחיות עם זה. כשמדובר בכמות מספיק גדולה זה בהחלט מתאזן.
בכל מקרה, מדובר באיזו תוספת זניחה למחירי הפיתוח, איזה שהוא עידוד מסויים לחברה כדי להוציא משחק יותר טוב. אם אתה חושב שבסכומים האלו, רק בגללם אתה תנסה לשנות דברים, טעות בידך...
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #51 פורסם:
23.05.2012, 13:54
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
1. זה לא משנה בכלל. אם החברה מקבלת 2 מליון בונוס, זה אכן לא ישפיע על העובדים. אולם החברה יכולה להחיליט ולהגיד לעובדים שהבונוס הזה יתחלק בינהם (או בכל שיטה אחרת) וזה הבונוס האישי שאתה מחפש.
במאמר מוסגר אציין שמחקרים אחרים מוכחים שבתחום עתיר ידע או מומחיות, בונוסים כספיים כמעט ולא ממריצים את העובדים ולכן הבונוס לעובדים לא באמת משנה. (מה שממריץ הוא תנאים שיכולים להביא לידי ביטוי את את היכולות ולהראות את ההצטיינות שלהם)
2. אני חושב שזה יכול להיות באותה מידה הפוך - מעצב ינסה לעשות משהו נועז כדי שהציון יעלה כי משהו שכבר כולם מכירים לא מקבל ציונים גבוהים
3. דווקא הדוגמא שנתת היא לכך שכולם צריכים להשקיע ושהמנהלים ידאגו לכל האספקטים של הפיתוח. נשמע לי דווקא חיובי. בנוסף הבלוגר המסכן ההוא לא ישפיע בכמות הגדולה. (ואם הוא השפיע סימן שזה לא מובהק גם ככה הציון)
4. יכול להיות - לא אומר שאי אפשר לחיות עם זה. כשמדובר בכמות מספיק גדולה זה בהחלט מתאזן.
בכל מקרה, מדובר באיזו תוספת זניחה למחירי הפיתוח, איזה שהוא עידוד מסויים לחברה כדי להוציא משחק יותר טוב. אם אתה חושב שבסכומים האלו, רק בגללם אתה תנסה לשנות דברים, טעות בידך... |
|
|
|
|
1) לקבל בונוס מבוסס ביצועים זה בהחלט מראה את ההצטיינות שלהם, תנאים צריכים להיות כך או כך ואם אין החברה כושלת מהשורש. ואני לא יודע מה איתך, אם היו אומרים לי שאני אקבל משכור 13 בסוף השנה אם אני עומד בביצועים מסויימים אז תאמין לי שהייתי עומד בהם. היום שזה תלוי בחברה אין לי יד בזה, אני לא יכול לשלוט במה 200 אנשים עושים
2) כן, כי לקיחת סיכונים זה בדיוק מה שעושים כשמפחדים לאבד כסף...
3) ואם אף אחד לא יזהם העולם יהיה נפלא ואם 100% יצביעו הכנסת תשקף את דעת הקהל אבל אנחנו חיים בעולם האמיתי, אף אחד לא יקרע את עצמו כשהוא 0.5% מהתוצאה כי עבודה קשה לא מבטיחה תמורה. במטקריטיק יש בין 60 ל80 ביקורות למשחק בדרך כלל, כלומר לכל ביקורת של בלוג מסכן יש פוטנציאל הזזה של 1.25 עד 1.6 נקודות על הציון הסופי במטקריטיקס, כשהבונוס שלך תלוי בציון 91 ובגלל בלוג אחד רומני שנתן לו 6 לא תקבל את הבונוס אז המצב באמת חולה.
4) מה זה מתאזן? דוגמים רק 60 אתרים וכל אתר אחראי על 1.6 מהציון שלך, זאת לא כמות גדולה מספיק בשביל לתת לך מדד אמין שאדם אחד לא משפיע עליו יותר מדי. אם היו 1000 אז נגיד, אבל 60?
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #52 פורסם:
23.05.2012, 14:07
|
|
|
 |
|
|
אם היו אומרים לי שאני אקבל משכור 13 בסוף השנה אם אני עומד בביצועים מסויימים אז תאמין לי שהייתי עומד בהם. |
|
|
|
|
את זה אתה אומר עכשיו אבל יבוא יום ויהיו לך ילדים (לדוגמא) ואז הכסף נהיה קצת פחות חשוב (שוב, כשאנחנו מדברים על תעשיות עתירות ידע שגם ככה עושים בהם לא מעט כסף והרגשת ההצטיינות מתעלה על הכסף). יש על זה לא מעט מחקרים מבוססים.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #53 פורסם:
23.05.2012, 15:26
|
|
|
סתם מחשבה שלי על הדיון הקטן שלכם:
יכול להיות, אולי, שהבונוס המדובר תקף אך ורק למשחקי AAA או סדרות שוברות קופות?
זה נראה לי הגיוני הרבה יותר, כי אז הבונוס יינתן רק במקרה שמצליחים לעמוד בציפיות הטבעיות מן המשחק, ואז זה מבחינתי בסדר.
|
I was a born troublemaker and might as well earn a living at it.
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #54 פורסם:
23.05.2012, 16:03
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
את זה אתה אומר עכשיו אבל יבוא יום ויהיו לך ילדים (לדוגמא) ואז הכסף נהיה קצת פחות חשוב (שוב, כשאנחנו מדברים על תעשיות עתירות ידע שגם ככה עושים בהם לא מעט כסף והרגשת ההצטיינות מתעלה על הכסף). יש על זה לא מעט מחקרים מבוססים. |
|
|
|
|
בדרך כלל אנשים עם ילדים דווקא לחוצים יותר על כסף. בכל מקרה אם אתם טוענים שהתמריצים לא נחוצים אז בעצם נוצר פה מצב אפילו יותר בזיוני, מפיצה זורקת 2 מליון דולר לביוב וזה מניב אפס תמורה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #55 פורסם:
23.05.2012, 16:14
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
בדרך כלל אנשים עם ילדים דווקא לחוצים יותר על כסף. בכל מקרה אם אתם טוענים שהתמריצים לא נחוצים אז בעצם נוצר פה מצב אפילו יותר בזיוני, מפיצה זורקת 2 מליון דולר לביוב וזה מניב אפס תמורה. |
|
|
|
|
אני די בטוח שרוב האנשים יעדיפו את האפשרות לבלות עם הילדים (או כל פעילות אישית אחרת) ולוותר על 1000 שקל בחודש (כשהם גם ככה עושים 10K+) מאשר לעבוד 12+ שעות במקום 8-10.
אין ספק שיש למפיצות בעיה עם להבין מה זה "משחק טוב" מעבר למכירות אבסולוטיות.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #56 פורסם:
23.05.2012, 17:21
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אני די בטוח שרוב האנשים יעדיפו את האפשרות לבלות עם הילדים (או כל פעילות אישית אחרת) ולוותר על 1000 שקל בחודש (כשהם גם ככה עושים 10K+) מאשר לעבוד 12+ שעות במקום 8-10.
אין ספק שיש למפיצות בעיה עם להבין מה זה "משחק טוב" מעבר למכירות אבסולוטיות. |
|
|
|
|
לעבוד טוב יותר זה לאו דווקא להיות יותר שעות בעבודה. ואם אנחנו מסכימים על זה שהמפיצות מסתכלות עקום אז אנחנו מסכימים בכלליות.
|
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #57 פורסם:
23.05.2012, 17:25
|
|
|
ADi |
 |
|
|
אם היית קורא את מה שכתבתי, בלי משקפי האנטי-עדי שיש לך כל הזמן, היית מבין שאני לחלוטין בעד. כתבתי שאני חושב שזה לגיטימי לחלוטין.
מה שלא לגיטימי הוא העובדה שזה דלף, כיוון שרוב הסיכויים שלא כל החברה תקבל את הבונוס שווה בשווה, ויכול להיות שלא כולם יודעים מה גובה הבונוס. לכן זה יוצר בעיה.
לפני שתגיב, תקרא את הכל ואז תגיד לי מה אתה חושב בנושא.
כאן כולם ווכחנים. לא מתבצע כאן (לפחות במקומות בהם אני נכנס) שום דיון. אין דיון על מה הוויו תוכל להשיג, יש יותר ויכוח למה היא מעאפנה מחד גיסא ולמה היא מעולה מאידך. אין דיון שאנשים פשוט לוקחים אותה כמו שהיא ופשוט חושבים מה היא יכולה לעשות בעתיד. במקום לדבר על מה שאנחנו יודעים והאפשרויות, יש ויכוח על הכוח והאונליין שהם שני אלמנטים נסתרים מעינינו.
כנ"ל מייקרוסופט, או שזה חרא או שזה טוב. סוני, או שזה חרא או שזה טוב.
זה בעיניי מתיש, ואני מודה שאני מלבה לפעמים את העניין, אבל עדיין אעדיף אם פשוט הויכוחים יפסיקו. בעיקר גם כשהם בדרך כלל מגיעים מאותם אנשים.
אם הוא לא שווה תגובה, אז אל תגיב. שמור את האליטיזם שלך לעצמך. |
|
|
|
|
אני אחזור על עצמי שוב, למרות שזה אידיוטי. אני עושה את הכל למענך. אני מקווה מאוד שאתה מעריך את זה
למה זו בעיה שזה דלף, כאשר ידוע לכל שכך נהוג בתעשייה? איך אתה יודע שבבאנג'י, למשל, אין שקיפות בנושא הזה וכלל העובדים מכירים בכך שמשחק באיכות מסוימת יביא לכך שהחברה תקבל בונוס? למה אתה חושב שלא קיימת מערכת בונוסים פנימית בבאנג'י?
הבעיה שאתה מעלה, עדין לא ברורה לי.
שוב, אין שום בעיה עם ויכוחים. בלעדיהם, הדיון עקר ומשעמם. אנחנו מדברים על כל הנושאים שאתה מעלה ונוספים, מעלים עמדות שונות והערכות שונות. כאשר יש חוסר הסכמה על מסקנה מסוימת, או על עמדה מסוימת, אז מסבירים אותה וכן הלאה.
לא ברור לי מה הבעיה שלך. אתה רוצה שכל אחד יכתוב את דעתו ולא תהייה אפשרות להתייחס אליה? כך זה יצור דיונים טובים יותר לדעתך?
ברוב המקרים אני אכן לא מגיב. במקרה הזה, רציתי להבהיר נקודה חשובה, שהוא, כרגיל, מנסה לעוות. את האליטיזם שלי אשמור לעצמי כשיתחשק לי ובטח לא לפי הדרישות שלך.
קאז, אם חברת פיתוח תקבל בונוסים רק על משחק שמוכר טוב, זה אומר שמשחקים מצוינים, שלא מוכרים טוב, לא יביאו לבונוסים לחברה שיצרה אותם.
זה מצב עוד יותר גרוע מהמצב הנוכחי. ממוצע הציונים לא מתאר תמונה מדויקת לחלוטין של איכות המשחק, אבל הוא מתאר תמונה טובה מספיק. זה כלי סביר בהחלט להחליט האם המוצר איכותי מספיק וברור שחברת ההפצה תרצה לעודד יצירת משחק עם ממוצע כזה, כי קיימת קורלציה ברורה מאוד בין משחקים שמקבלים ציונים גבוהים, וכמות העותקים שהם מוכרים.
מדי פעם יש משחקים איכותיים למדי, שמוכרים לא טוב והם היוצאים מהכלל. רק עבורם בהחלט שווה קיום סעיף כזה.
למה להציב ממוצע ציונים שרירותי זה נורא ואיום, אבל להגיד שאם המשחק ימכור בחודש הראשון מיליון עותקים, אז יתקבל בונוס, זה לא שרירותי ובסדר גמור? הרי גם במקרה הזה, אם תמכור בחודש הראשון 999,999 עותקים, לא תקבל בונוס, גם אם בחודש אחריו המשחק מצליח להזיז 3 מיליון עותקים.
הקו צריך להמתח איפשהו. חברת ההפצה וחברת הפיתוח צריכות להחליט ביניהן איפה, במהלך המו"מ. אין בזה פגם.
נדב, אתה מעלה תלונות נכונות על מטה-קריטיק ועל העובדה שהדרך שבה הם מחשבים את הממוצע די שבורה (החל בהתייחסות לבלוגים אנונימיים ואתרים קטנטנים ועד להצמדת ציון מספרי לאתרים שבכלל לא נותנים ציון מספרי), אבל דווקא במקרה הזה מדובר על ממוצע ציונים שמחושב בגיימרנקינגס, שהחישוב שלו סביר בהרבה ותלוי הרבה פחות בגחמות של בלוגרים מצ'כיה.
יכול להיות שמתן בונוסים ברמת החברה לא תתמרץ כל עובד, אבל זה כבר תלוי אך ורק במנהלי החברה עצמה. אם הם יחליטו לתמרץ באופן אישי כל עובד, כדי לגרום לו לתת את ההספק הטוב ביותר שלו, ובכך להגיע למצב שהמשחק מספיק איכותי בשביל לקבל את הציון הנדרש לבונוס, זה סיפור שונה.
לא יהיה מפתיע בכלל אם בבאנג'י וכמעט בכל חברת פיתוח אחרת יש מערכת תמריצים פנימית, שלא קשורה באופן בלעדי בציון הממוצע שהמשחק מקבל (קראנו לאחרונה על השיטה של VALVE, שמתבססת בעיקר על דירוג עמיתים).
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #58 פורסם:
23.05.2012, 17:32
|
|
|
אף אחד לא ימנע ממך בונוס אם המשחק ימכור רק 999999 עותקים, עד כמה שבלתי סביר שיהיה מצב שכזה.
אבל על נקודת מטהקריטיק אחת כן נקבעים בונוסים כספיים חשובים. ובמיוחד כשברוב המקרים המפתחת עצמה בכלל לא קובעת מתי המשחק ייצא וכמה הם יכולים לעשות QA יותר טוב וכו'. אז כן, עדיף כבר בונוסים על בסיס עותקים מאשר ממוצע ציונים.
או שימצאו להם דרך אחרת לתת בונוסים והכי לפחות לעשות טווחים של ציונים ולא לתפוס את המפתחים על הפרש של נקודה בודדת.
|
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #59 פורסם:
23.05.2012, 17:35
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
או שימצאו להם דרך אחרת לתת בונוסים והכי לפחות לעשות טווחים של ציונים ולא לתפוס את המפתחים על הפרש של נקודה בודדת.
|
|
|
|
|
בנוגע לזה, אני בהחלט מסכים.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד קהילת PS3

|

|
|
|
|
| #60 פורסם:
23.05.2012, 18:39
|
|
|
ADi |
 |
|
|
הם מבטלים את הויטה!
לגבי הדיון של באנג'י, שאני לא רואה איך הוא קשור לדיון הזה (אפשר לפתוח לזה דיון נפרד), אני חושב שזה לגיטימי להתנות בונוסים בציון טוב. זה אומר שהמשחק ייצא איכותי יותר, והאנשים שעובדים עליו ירצו שזה יקרה.
עם זאת, יש בעיה עם העובדה שזה פורסם. רוב הסיכויים שהצוות שעובד על זה לא ידע את זה, ועכשיו שהוא יודע את זה, קצת בעייתי. כי מה אם הבונוסים לא ממש מתחלקים שווה בשווה עם שאר אנשי הצוות?
בקיצור מוזר שזה הודלף ככה. |
|
|
|
|
nice joke man
|
|
|
|
|
|