זה לא משנה אם מקררי גלידות תורמים או לא, כישלון של איזה פרוייקט R&D איזוטרי לא הולך לפגוע בהיילו 5 או ב720. מדובר בטיפה בים לחברה שכזאת, מיקרוסופט עושה המון R&D רנדומאלי, שונה ומשונה כי יש לה כל כך הרבה כסף. היא יודעת ש95% מהם יהיו כשלונות אבל היא חושבת שזה שווה את זה בשביל ה5%. אם הפרוייקט הזה יתרסק וישרף זה רק אומר שהוא יהיה ב95% במקום ב5%, לא שהתקציב של היילו 5 פתאום ישתנה. אם הפרוייקט הזה היה ה720 ומליארדים על מליארדים היו בסיכון אז כן, אם הפרוייקט הזה הוא פרוייקט R&D איזוטרי שמיקרוסופט כל כך לא בטוחה בו שהיא סתם זורקת אותו כרעיון לאויר בסרטון תדמית בCES במקום לחשוף אותו כמוצר מוגמר ברעש וצלצולים אז אני משער שלא.
שוב, היילו 5 או ה-720 היו סתם דוגמאות. יכול להיות שאם הפרויקט הזה לא היה קיים אז העובדים היו עובדים על היילו 5 או על ה-720, או אולי על איזשהו פרויקט רווחי אחר... הנקודה היא שאם הפרויקט הוא רווחי אז זה טוב ללקוחות, אם הוא לא רווחי אז זה רע ללקוחות. וכן, ברור שבכל פרויקט אזוטרי כזה יש סיכון די גבוה - אבל הטענות שלי ושל בלינג היו בהנחה והוא יכשל. תחת ההנחה הזאת, הלקוחות יפגעו. כמובן שמידת הפגיעה תלויה במידת ההשקעה בפרויקט שאין לי מושג מה היא... אבל כל מה שאמרתי הוא שלהגיד ש"כל מה שיקרה זה שמיקרוסופט תפסיד כסף" זה קצת טיפשי, כי את אותו דבר בדיוק אני יכול לומר על ה-720 או היילו 5 במידה והם ייכשלו.
שוב, היילו 5 או ה-720 היו סתם דוגמאות. יכול להיות שאם הפרויקט הזה לא היה קיים אז העובדים היו עובדים על היילו 5 או על ה-720, או אולי על איזשהו פרויקט רווחי אחר... הנקודה היא שאם הפרויקט הוא רווחי אז זה טוב ללקוחות, אם הוא לא רווחי אז זה רע ללקוחות. וכן, ברור שבכל פרויקט אזוטרי כזה יש סיכון די גבוה - אבל הטענות שלי ושל בלינג היו בהנחה והוא יכשל. תחת ההנחה הזאת, הלקוחות יפגעו. כמובן שמידת הפגיעה תלויה במידת ההשקעה בפרויקט שאין לי מושג מה היא... אבל כל מה שאמרתי הוא שלהגיד ש"כל מה שיקרה זה שמיקרוסופט תפסיד כסף" זה קצת טיפשי, כי את אותו דבר בדיוק אני יכול לומר על ה-720 או היילו 5 במידה והם ייכשלו.
אני חושב שההבדל הוא בפרופורציות. כשמיקרוסופט מוציאה היילו חדש הם מצפים למעל למליארד דולר של רווח וכשהם מוציאים 720 הם מצפים ל8 שנים של רגל בתעשיה שלמה. כאן נשמע שמדובר במשהו קטן ויחסית חסר חשיבות באופן יחסי, בגלל זה התיחסו לזה בנפנוף מבחינת פגיעה במיקרוסופט אם זה לא יצליח.
אפשר להגיד את זה על כל פרוייקט בעצם, לא? מה אם Halo 5 יצא ולא ימכור מספיק עותקים בשביל להפוך לרשמי? מה אם ה-Xbox 720 לא תצליח לשכנע לקוחות לקנות קונסולה חדשה? מה עם Windows Vista תתברר כמערכת הפעלה שלא מעניינת מספיק אנשים... אה, רגע, זה כבר קרה.
אבל זה עוד בקטנה. המקרן תלת-ממדי הוא אפילו לא מוצר. הזה הוא סתם סרטון קונספט. מיקרוסופט נוטים להוציא סרטוני קונספט כאלה אחת לכמה חודשים, שהם ככל הנראה התוצאה של מחלקת המו"פ שלהם, שחלק ממנה עובד בשיטת ה"זריקת פסטה על הקיר": נותנים לעובדים שם לעשות מה שבא להם, בתקווה שמדי פעם יצאו משם רעיונות ששווים מיליונים. אני בספק מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד גדול אם נראה את הדבר הזה הופך למוצר בשנים הקרובות.
לפי הדף שלהם בMICROSOFT RESEARCH זה סרטון שמורכב מFOOTAGE חי ובלי פוטושופ וכדומה.
ציטוט:
The effects in the video are rendered in real time and are captured live -- no special effects added in post processing.
תמיד יכול להיות שמשקרים לנו ובכל מקרה נדע יותר כשיגיע ה"human-computer interaction ACM SIGCHI conference" בפריז ב27 לאפריל. כבר הזכרתי שיש ישראלי בצוות של הILLUMIROOM?
גם הסרטון הזה היה מורכב מ-footage חי ובלי פוטושופ:
זה לא אומר שבקרוב נראה את הצגים החצי פשוטים האלה מגיעים לחנויות.
ארז אתה רציני שאתה משווה? איזו סיבה יש להכניס את מה שהבאת למכשיר המיועד לצרכנים? מה תעשה עם זה? וזה בלי לדבר על הסרבול של לעבוד על משהו כשהידיים שלך מבעד לזכוכית. באמת שאני לא מבין איך הגעת למסקנה שהסרטון הזה קשור בכלל לפיתוח הזה לאקס בוקס.
הכל שאלה של עם איזה מקרן זה יעבוד... אם זה משהו שמיק' יכולים למכור ב100 דולר אז אחלה ואם זה משהו שיעבוד עם מקרנים שעולים 200 דולר ומעלה אז לא סביר שנראה את זה בשוק.
למה אתה צריך משהו יקר שיקרין על כל הקיר כדי להגדיל FOV? שהמשחק ייתן סליידר לשנות את הFOV שהמשחק מציג על הטלוויזיה.
באותה מידה אפשר לשאול למה אתה צריך טלוויזיה של 55" כשאתה יכול לשחק את אותו המשחק על טאבלט של 5". המשמעות של שינוי הFOV במשחקי FPS לרמה שאנחנו רואים בשילוב עם המקרת היא שהתמונה מתעוותת, ובנוסף יהיה יותר קשה לראות מה הולך על המסך.
Kazz
ציטוט:
מה זה משנה לי אם המקרן מציג משהו שקורה 10 מטרים מימין ומשמאל למה שנקודת המבט שלי בטלוויזיה מראה?
זה משנה כי אז אתה רואה מה שהולך בצדדים בלי להקריב את מרכז המסך. בהשוואה לשחקן שאין לו מקרן כזה אתה פשוט רואה שטח יותר גדול בלי שאתה צריך לסובב את המבט של הדמות באמצעות האנלוג (פעולה איטית בהרבה). למעשה, זה יהיה אפילו יתרון לא הוגן כשמדובר במולטיפלייר תחרותי, כמו שקורה לפעמים עם משחקים בsplit screen.
Kazz
ציטוט:
יש משחקים שלא מרנדרים\מורידים בפירוט של כל מה שהשחקן לא מסתכל עליו. מקרן שכזה אומר שהם יצטרכו לרנדר את החלקים הלא רלוונטיים האלה ולקחת כח עיבוד.
כל המשחקים לא מרדנרים את מה שהשחקן לא מסתכל עליו. אין מה לרנדר את מה שנמצא מחוץ למסך.
האם מקרן כזה יקח כח עיבוד? בוודאי - בדיוק כמו שרינדור של שתי תמונות בsplit screen על קונסולות פרהסיטוריות מצריכות יותר כח עיבוד (אפילו שמדובר באותה רזולוציה), וכמו שהשלט של הWiiU מצריך עוד כח עיבוד. אבל משחקים כבר עושים את זה, ככה שמדובר בטריידאוף קיים.
מה גם שמקרן כזה יכול להיות מקרן ברזולוציה נמוכה מאד ואז לעלות הרבה פחות - כי אתה כשחקן ממש לא צריך שהאפקטים על הקיר יוקרנו באותה הרזולוציה של המסך הראשי (מה שהופך את רעיון הפרסומות לאפילו יותר הזוי). אבל המקרן כן יצטרך להיות משולב בחיישן (דמוי קינקט?) בשביל להבין איפה הטלוויזיה נמצאת ולהקרין את התמונה בהתאם. זה לא יכול לעבוד עם סתם מקרן ביתי.
Keep it clean
---
מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com
ארז אתה רציני שאתה משווה? איזו סיבה יש להכניס את מה שהבאת למכשיר המיועד לצרכנים? מה תעשה עם זה? וזה בלי לדבר על הסרבול של לעבוד על משהו כשהידיים שלך מבעד לזכוכית. באמת שאני לא מבין איך הגעת למסקנה שהסרטון הזה קשור בכלל לפיתוח הזה לאקס בוקס.
הכל שאלה של עם איזה מקרן זה יעבוד... אם זה משהו שמיק' יכולים למכור ב100 דולר אז אחלה ואם זה משהו שיעבוד עם מקרנים שעולים 200 דולר ומעלה אז לא סביר שנראה את זה בשוק.
ככה או ככה עוד שלושה חודשים נדע יותר.
הבאתי את הסרטון הזה (או יותר נכון - את הלינק השבור אליו. תודה דין על התיקון) כדי להדגים שמיקרוסופט אוהבת לשחרר סרטוני קונספט של מוצרים ממחלקת המו"פ שלהם, שהקשר ביניהם לבין יציאה מסחרית לא קיים. כמו כל חברה בסדר גודל כזה, אגב. אני באמת ובתמים לא מבין למה התפתח פה דיון כאילו מדובר במוצר שאשכרה נמצא עכשיו בדרך לפס הייצור.
אם אני טועה ועוד שלושה, או שישה, או 12 חודשים נראה שוב את הדבר הזה וזה יוכרז כמשהו שעומד לצאת לשוק - אני מזמין אתכם לבחור את הכובע שאצטרך לאכול.
במשחק יריות תחרותי אני בקושי מסתכל על מה שמחוץ למסך שלי. זה שיהיה מידע שפרוש לצדדים זה לא משהו שאני הולך להשתמש בו כי זה פשוט רחוק מדי. אולי רק ברגעים מתים. או שוב, אם יש צופה לצידך שיגיד לך מה קורה סביבך. שלא נדבר שזה מקרין על רהיטים כך שאני לא יודע כמה אפשר לזהות במבט חטוף.
לחשוב לשחק משחק מירוצים מהיר עם דבר שכזה זה מיותר. רק צופים מהצד יוכלו להנות מהתמונה ה'פנורמית'.
אם אתה מארח אנשים מדי פעם ואין לך מה לעשות עם הכסף, אז בכיף תקנה דבר כזה.
אם כבר, עדיף להשתמש בזה כתחליף חציית המסך בספליטסקירן. שחקן אחד מסתכל על הטלווזיה והשני על השטח של המקרן שהוא באותו גודל של הטלוויזיה.
במשחק יריות תחרותי אני בקושי מסתכל על מה שמחוץ למסך שלי. זה שיהיה מידע שפרוש לצדדים זה לא משהו שאני הולך להשתמש בו כי זה פשוט רחוק מדי. אולי רק ברגעים מתים. או שוב, אם יש צופה לצידך שיגיד לך מה קורה סביבך. שלא נדבר שזה מקרין על רהיטים כך שאני לא יודע כמה אפשר לזהות במבט חטוף.
לחשוב לשחק משחק מירוצים מהיר עם דבר שכזה זה מיותר. רק צופים מהצד יוכלו להנות מהתמונה ה'פנורמית'.
אם אתה מארח אנשים מדי פעם ואין לך מה לעשות עם הכסף, אז בכיף תקנה דבר כזה.
אם כבר, עדיף להשתמש בזה כתחליף חציית המסך בספליטסקירן. שחקן אחד מסתכל על הטלווזיה והשני על השטח של המקרן שהוא באותו גודל של הטלוויזיה.
FOV גבוה + רזולוציה גבוהה + מסך גדול זה יתרון משמעותי בכל משחק FPS. יש לך situational awareness מטורף והרבה יותר קשה להפתיע אותך. אם תנסה להגדיל את ה-FOV יותר מדי על מסך קטן עם רזולוציה נמוכה, התמונה תתעוות לחלוטין והמצלמה תהיה במן מצב של זום אאוט כדי שתוכל לתפוס את כל שדה הראייה שהגדרת (ולכן גם יהיה לך יותר קשה לכוון למרחק ולראות למרחק). מצד שני, FOV נמוך יוצר אפקט של זום אין אבל גם מוריד את ה-situational awareness... הנקודה היא שככל שיש לך מסך גדול יותר עם רזולוציה גבוהה יותר אתה יכול להגדיל את ה-FOV בלי לסבול מהחסרונות שהיית סופג עם מסך קטן יותר.