משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

מודל לחיקוי

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
02.02.2013, 18:35
|
|
רגע לפני הדור הבא:מה מצב השוק לקראת הקונסולות הקרבות?
כמו שכולנו יודעים עד סוף השנה שתי קונסולות נוספות יושקו ובכך יצטרפו לנינטנדו ויפתחו רשמית את תקופת הדור השמיני.
השאלה הנשאלת היא מה בעצם מצב השוק,האם יש דרישה לקראתן?
איך הוא הולך להראות ומהי מידת ההצלחה שצפויה להן?
כידוע בסוף השנה שעברה הושקה ה Wiiu של נינטנדו ולמרות שניתן להתווכח על מידת האטרקטיביות שלה,דרך קבלתה בשוק מעלה מספר סימנים מדאיגים:
ההייפ שלה מינימלי והקונסולה מתקבלת בצורה אדישה לחלוטין,משחקיה בקושי מוכרים ונינטנדו נאלצה להודיע על הורדת הציפיות ההתחלתיות שלה.
אז נכון שנינטנדו היתה יכולה לעשות עבודה טובה יותר עם ההשקה ובכל זאת,מדובר פה ביורשת של ה Wii שהתקבלה בצורה היסטרית,היא נושאת שם שלבדו אמור למכור ולמרות זאת לא נראה שיש עניין סביבה,האם יכול להיות שהWiiu מסמלת את מה שצפוי לעבור על הקונסולות החדשות של סוני ומייקרוסופט?
ה Wiiu היא לא הסמן המדאיג היחיד,בשנים האחרונות דוחות NPD מדווחים על ירידה עקבית ותלולה במכירות,פחות משחקים נמכרים,פחות קונסולות ואביזרים,השוק ירד בשנה האחרונה ב 22%! וזה לאחר שגם דוחות קודמים דיווחו על ירידה.
האם ההסבר היחיד הוא דור שמתארך יותר מדי?
יש 100 מליון קונסולות Wii בחוץ ועוד 140 מליון פס360+3,האם אתם חושבים שבין המספרים העצומים הללו יש דרישה כ"כ רבה לגראפיקה מתקדמת יותר(ובמיוחד שבמקרה של קהל ה wii הדרישה לכך היא שולית יותר)שמביאים איתן הקונסולות הבאות?,מה הסיבה שהאנשים הללו קונים כ"כ הרבה פחות משחקים?
ואולי הבעיה היא בכלל בשוק הריטייל ובתמחור של ה 60 דולר,זה נראה שהשוק היום הוא קשה וחסר רחמים יותר מתמיד,חברות רבות בהפסדים,אחרות נסגרות,ונראה שיש מספר מותגי על מעטים שתופסים את כל העוגה ומשאירים לשאר פירורים במקרה הטוב.
האם התפיסה של השוק צריכה להשתנות? התמחור שלו צריך לרדת?
איך ניתן להגיע למצב מאוזן יותר שלא רק COD ומספר מותגים מצומצם מוכרים מליונים וכל השאר מסתכנים בהפסדי עתק?
יכול להיות שהתפיסה שהביא איתו שוק הסלולר והטבלטים של משחקים שעולים דולר בממוצע,פוגעת בשוק הריטייל בקונסולות?
ייתכן שלאדם הממוצע שמוציא הרבה שעות הנאה ממשחק האייפון הפשוט שלו שעלה לו דולר קשה לעשות את המעבר המנטלי של להוציא סכום של 60 דולר ולכן הוא מוציא את כספו על מספר להיטים בטוחים?
במילים אחרות אחרי כל הפוסט הארוך הזה,איך אתם חושבים שהקונסולות הבאות הולכות להתקבל?
האם השוק הולך להצטמצם משמעותית ואכן יש פחות צורך בו?
ההארדקורים לבדם יכולים להחזיק את השוק הזה?
מה מייקרוסופט,סוני ונינטנדו צריכים לעשות על מנת לשמור על הרלוונטיות של שוק הקונסולות והריטייל?
אני מודע לכך שהפוסט מעט מבולבל וזרקתי מליון נושאים שונים,אבל המצב באמת לא נראה טוב כרגע,הלוואי והתשובות לכל השאלות הללו פשוטות,שה Wiiu פשוט קונסולה לא אטרקטיבית כרגע,שהדור מתארך יותר מדי ואנשים רוצים דור חדש,שאין שום בעיה בתמחור הקיים ושמשחקים טובים מוצאים קהל ושברגע שיצא דור חדש תהיה פריחה מחודשת במכירות ובכל התעשייה,אבל יש לי תחושה שהולך להיות שינוי מהותי בדור הקרוב,ששינויים רבים יתרחשו אחרי הסטירה שהתעשייה תקבל עם צאת הקונסולות החדשות,הלוואי ואתבדה.
*מנהלים,אני מבקש לא להעביר את הפוסט לנושא נפרד,במידה ואין בו עניין הוא יצלול למטה.אני לא רוצה שיבלע בין שאר הדיונים,תודה.
(סליחה על החפירה  )
נערך לאחרונה על ידי bling, 02.02.2013 בשעה 18:39.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
02.02.2013, 18:59
|
|
|
אנחנו כבר יודעים שהדור הבא = PC בתחפושת.
השאלה איך תראה התחפושת, כמה היא תעלה ומה אפשר יהיה לעשות איתה. אין לנו עוד פרטים אבל אם לא יהיה איזה added value רציני לPCים האלה, יכול להיות שאנשים פחות יקנו אותן.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
02.02.2013, 20:51
|
|
|
omerkot |
ציטוט: |
 |
|
|
השאלה איך תראה התחפושת, כמה היא תעלה ומה אפשר יהיה לעשות איתה. אין לנו עוד פרטים אבל אם לא יהיה איזה added value רציני לPCים האלה, יכול להיות שאנשים פחות יקנו אותן. |
|
|
|
|
הבעיה היא שהדבר היחיד שPC בהן זאת החומרה ואנשים שקונים קונסולה לא יודעים בכלל מה החומרה. רוב משחקי הקונסולה יוצאו בדור האחרון לPC ודווקא בדור הזה הקונסולות פרחו בצורה בלתי רגילה, אני בספק אם שחקן רנדומאלי בארה"ב בכלל יהיה מודע אם יש לו PC בתחפושת בתוך ה720 או מעבד POWER PC וכרטיס מסך מקוסטם לגמרי.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
02.02.2013, 22:18
|
|
|
הדעה הרווחת היא שאף קונסולה לא תשווה את מכירות החומרה של קודמתה.
|
.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
03.02.2013, 01:25
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
הדעה הרווחת היא שאף קונסולה לא תשווה את מכירות החומרה של קודמתה. |
|
|
|
|
ואם זה יקרה זה יהיה בעיקר בגלל זה שהPC הופך לידידותי יותר למשתמש והפרשי הכוח האדירים שנפתחים בין הקונסולות לPC אומרים שכשהקונסולות יהיו בנות שנתיים כבר יהיו מחשבים ממש זולים שעוקפים אותן במקום שזה יקרה כשהן בנות 5. ראינו כבר מה קורה כשזה קרה בדור הזה, גררו אותו עוד 3 שנים נוספות שבהן התעשיה צללה עוד ועוד.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
03.02.2013, 18:44
|
|
|
omerkot |
 |
|
|
השאלה איך תראה התחפושת, כמה היא תעלה ומה אפשר יהיה לעשות איתה. אין לנו עוד פרטים אבל אם לא יהיה איזה added value רציני לPCים האלה, יכול להיות שאנשים פחות יקנו אותן. |
|
|
|
|
אני מצטרף לתמיהה של KEO בעניין האזכור החוזר שלך לגבי PC בתחפושת והרלוונטיות שלו להצלחה או הכישלון של הקונסולה.
בקשר ל added value מה אתה אומר על משהו כזה:
Both next generation consoles will focus on expanding their reach beyond core gaming to include more entertainment and social aspects, according to our sources. That could include, we're told, a subsidized version of the Xbox that serves as both a gaming platform and a cable box, though agreements with cable companies have yet to be finalized. Last year, The Verge reported that Microsoft was also working on a subsidized low-cost alternative to its next-gen console
http://www.polygon.com/2013/2/1/3940...ox-launch-date
זה נשמע כמו צעד בכיוון הנכון לדעתך?
|
Kazz |
 |
|
|
|
|
|
|
כן זה אכן נראה כך אבל השאלה היא למה לדעתך ומה צריך לעשות כדי למנוע זאת.
אני חושב שמבין הסיבות שהעליתי החמורה ביותר שגרמה לכל הכיוון השלילי שתפסה התעשייה זה אפל והשינוי התפיסתי שהיא הביאה איתה.
כולם משחקים בסלולר ובטאבלטים,גם אנשים שנהגו לשחק בקונסולות,אני חושב שהקפיצה המנטלית של להוציא 60 דולר על משחק אחרי שבנאדם מבסוט מהאנגרי בירדס שלו זה בעייתי.
המודל הזה,היום יותר מבעבר תובעני מדי עבור אנשים ובגלל זה הם שומרים אותו למספר להיטים מצומצם.
היי,אפילו בפורום הזה אני לא בטוח שקיימים אנשים שקונים במחיר מלא משהו,כולם קופצים על מבצעי סטים וחנויות אחרות,לקנות במחיר מלא נראה כמו זן שהולך ונכחד.
בסוף זה פוגע בתעשיית הריטייל המסורתית ובהארדקורים.
|
DrKeo |
 |
|
|
ואם זה יקרה זה יהיה בעיקר בגלל זה שהPC הופך לידידותי יותר למשתמש והפרשי הכוח האדירים שנפתחים בין הקונסולות לPC אומרים שכשהקונסולות יהיו בנות שנתיים כבר יהיו מחשבים ממש זולים שעוקפים אותן במקום שזה יקרה כשהן בנות 5. ראינו כבר מה קורה כשזה קרה בדור הזה, גררו אותו עוד 3 שנים נוספות שבהן התעשיה צללה עוד ועוד. |
|
|
|
|
אתה באמת חושב שהPC הוא זה שיהיה אחראי על הצלחה או כישלון?
עזוב אותך,לשנות תפיסה של אנשים ש PC=פשוט כמו קונסולה זה לא משהו שהולך לקרות בדור הזה.
אנשים,בעיקר בארה"ב,רגילים לקונסולות,ה PC מבחינתם לא אופציה שהם מתחבטים בה בכלל.
אני אפילו לא עושה הפרדה בין קונסולות הדור הבא והPC אלא מכנה הכל כשוק ההארדקור,ונראה שכל השוק הזה בצרות כשהקונסולות הן הבסיס שלו,אם הן יכשלו גם שחקני ה PC יסבלו מיובש של פחות משחקי AAA,זה לא שפתאום כל המפיצות שרגילות להוציא משחקים קודם כל לקונסולות כעדיפות ראשונה ינטשו אותן לעבר הPC,כל התעשייה תלויה בהצלחה שלהן.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
03.02.2013, 19:04
|
|
|
bling |
 |
|
|
אתה באמת חושב שהPC הוא זה שיהיה אחראי על הצלחה או כישלון?
עזוב אותך,לשנות תפיסה של אנשים ש PC=פשוט כמו קונסולה זה לא משהו שהולך לקרות בדור הזה.
אנשים,בעיקר בארה"ב,רגילים לקונסולות,ה PC מבחינתם לא אופציה שהם מתחבטים בה בכלל.
אני אפילו לא עושה הפרדה בין קונסולות הדור הבא והPC אלא מכנה הכל כשוק ההארדקור,ונראה שכל השוק הזה בצרות כשהקונסולות הן הבסיס שלו,אם הן יכשלו גם שחקני ה PC יסבלו מיובש של פחות משחקי AAA,זה לא שפתאום כל המפיצות שרגילות להוציא משחקים קודם כל לקונסולות כעדיפות ראשונה ינטשו אותן לעבר הPC,כל התעשייה תלויה בהצלחה שלהן. |
|
|
|
|
אני לא חושב שהשוק PC יהיה אחראי להצלחה או כישלון, אני גם לא חושב שיהיו פחות משחקים אם הקונסולות לא ימריאו כמו בדור האחרון מאחר והפורט שלהן יהיה כל כך קל בגלל המבנה PC שלהן שפיתוח לשלושתן במקביל יהיה פשוט מדי בשביל לא להוציא כבר הכל לשלושת הפלטפורמות.
השאלה היא למה הקונסולות הנוכחיות בירידה והPC בעליה בשנתיים האחרונות? כל ההבדלים שאני מצליח לחשוב עליהם הם:
1) מחירי משחקים זולים בהרבה בPC ומבצעים מאוד אגרסיבים
2) הPC הפך להיות הרבה יותר ידידותי והיום עם סטים אפשר גם להשתמש בו ממש כקונסולה
3) הפרשי הכוח כבר תהומיים ובקושי אפשר לקנות היום PC בלי שהוא יהיה חזק משמעותית מהקונסולות (אלה אם זה אחד בלי כרטיס מסך)
אני משער שסעיף 1 לא ישתנה בדור הבא, סעיף 2 רק יתעצם כי סטים תמשיך לנסות לעשות את החיים פשוטים יותר וגם סעיף 3 רק יתעצם כי נקודת ההתחלה של הקונסולות הפעם תהיה הרבה יותר מפגרת מהPC מאשר מה שהיה בתחילת הדור הקודם.
אז למה שהPC לא יתעצם בדור הבא? כמובן שבחצי הראשון של הדור הזה, כלומר ה3 שנים הקרובות, נראה התעצמות של הקונסולות מחדש ושוב ידברו על "מוות הPC" אבל הנקודה הזאת שבה הקונסולות מרגישות ישנות והPC חזק ומתעצם תגיע הרבה יותר מהר בדור הזה.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
03.02.2013, 19:40
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אני לא חושב שהשוק PC יהיה אחראי להצלחה או כישלון, אני גם לא חושב שיהיו פחות משחקים אם הקונסולות לא ימריאו כמו בדור האחרון מאחר והפורט שלהן יהיה כל כך קל בגלל המבנה PC שלהן שפיתוח לשלושתן במקביל יהיה פשוט מדי בשביל לא להוציא כבר הכל לשלושת הפלטפורמות.
השאלה היא למה הקונסולות הנוכחיות בירידה והPC בעליה בשנתיים האחרונות? |
|
|
|
|
הממ למה שלא יהיו פחות משחקים אם הקונסולות לא ימריאו.
הקונסולות החדשות מדשדשות ביחד עם ה WII U-->פחות אנשים קונים משחקים-->שווי השוק מצטמצם--> פחות משחקי AAA יוצאים.
זה די פשוט לא?
ולא ידעתי שהPC בכזו עלייה,לכמה אחוזים ה PC אחראי מהרווחים שעשה למשל AC3 או COD BLOPS או בכלל באופן כללי בשוק משחקי הריטייל?
ו KEO,אני לא רוצה לגרור את הדיון לאיך תתחלק עוגת הרווחים בין הפלטפורמות,ברור לי שלכל הדור הבא (מלבד ה WIIU) יצאו כל המשחקים בגלל קלות הפיתוח וזה לא רלוונטי עכשיו מי ירוויח יותר כי קשה לי להאמין שיהיה נוקאאוט כ"כ חד משמעי כמו בימי הפס2 ככה ש MS או סוני לא תקבל משחקי צד שלישי,לא הולך להיות כישלון בסדר גודל כזה ולכן לא על זה הדיון.
אני רואה פה את כל שוק ההארדקור בסירה אחת,אם לתמצת את זה אז השאלה שאני שואל היא הרבה יותר מהותית:
האם בקריסמס 2014 הילד גיימר הממוצע יבקש עוד PC/PS4/720 או שהוא יבקש את ה IPAD החדש?
איך הולך להראות השוק של המשחקים שאנחנו אוהבים בעתיד?
אני חושב שעל זה צריך להיות הדיון.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
03.02.2013, 20:49
|
|
|
אני חושב שתמהתם לגבי מה שאמרתי ואז עניתם לעצמכם...
משום שהקונסולות הן PC, יהיו לקונסולות פחות אקסקלוסיביים כשבמקביל, התחרותיות, מחירי המשחקים הנמוכים בPC והופעת מני סטימבוקסים ירתיעו אנשים מהקונסולות וימשכו אותם לPC במקום.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
04.02.2013, 02:27
|
|
|
bling |
 |
|
|
הממ למה שלא יהיו פחות משחקים אם הקונסולות לא ימריאו.
הקונסולות החדשות מדשדשות ביחד עם ה WII U-->פחות אנשים קונים משחקים-->שווי השוק מצטמצם--> פחות משחקי AAA יוצאים.
זה די פשוט לא?
ולא ידעתי שהPC בכזו עלייה,לכמה אחוזים ה PC אחראי מהרווחים שעשה למשל AC3 או COD BLOPS או בכלל באופן כללי בשוק משחקי הריטייל?
ו KEO,אני לא רוצה לגרור את הדיון לאיך תתחלק עוגת הרווחים בין הפלטפורמות,ברור לי שלכל הדור הבא (מלבד ה WIIU) יצאו כל המשחקים בגלל קלות הפיתוח וזה לא רלוונטי עכשיו מי ירוויח יותר כי קשה לי להאמין שיהיה נוקאאוט כ"כ חד משמעי כמו בימי הפס2 ככה ש MS או סוני לא תקבל משחקי צד שלישי,לא הולך להיות כישלון בסדר גודל כזה ולכן לא על זה הדיון.
אני רואה פה את כל שוק ההארדקור בסירה אחת,אם לתמצת את זה אז השאלה שאני שואל היא הרבה יותר מהותית:
האם בקריסמס 2014 הילד גיימר הממוצע יבקש עוד PC/PS4/720 או שהוא יבקש את ה IPAD החדש?
איך הולך להראות השוק של המשחקים שאנחנו אוהבים בעתיד?
אני חושב שעל זה צריך להיות הדיון. |
|
|
|
|
אין לי מושג מה החלוקה בין הקונסולות היום במכירות, אני כן יודע שכל הבאזז בתעשיה היום סובב את הPC (אפילו רואים את זה פה בפורום, ת'רד הPC הוא אולי הת'רד החיי היחיד מעבר לת'רד הדור הבא ואפילו בת'רד הדור הבא חצי מהשיחות מדברות על PC), שחברות המשחקים רואות בPC כאטרקציה מאחר והן פתאום התחילו להשקיע בו מעבר (קרייסס 3 טוען להיות משחק שלא מסוגל לרוץ על כלום והוא מכוער תחת על הקונסולות על פי העדות שלך, המנוע של DICE מנצל את הPC יופי, WATCH DOGS, 1313, THE WITCHER, MGS:GZ או סטאר סיטיזן מנצלים את הPC הרבה מעבר למה שהקונסולות מסוגלות) ושבדיוק כמו שלפני 4 שנים כל כתבה שניה הייתה "הPC מת" עכשיו כל כתבה שניה היא "הרנסס של הPC".
אם אתה שואל על קז'ואליה מול הארד קור, לא ממש ראיתי את שוק ההארד קור יורד מאז ששיגעון הסמארטפונים התחיל (וגם הירידה שהייתה בשנתיים האחרונות נבעה בעיקר מהתרסקות הWII, משיכה ארוכה מדי של הדור וחוסר ספירה של מכירות דיגיטליות שהן החלק הגדול בהפרש בשוק הPC). בסופו של דבר אני חושב שכל המכשירים הניידים הללו משעשעים אנשים מחוץ לבית, פחות בתוכו וגם מי שהם משעשעים אותו בתוכו לא בדיוק היו צרכנים של הקיוב/XBOX/פס2 לרוב. מי שצריך לפחד זה נינטנדו שרוב הרווחים שלה מגיעים מהשוק הנייד כי כבר היום מכירות ה3DS לא טובות כמו של הDS וברגע שסמארטפונים יהיו זולים מספיק בשביל שהילד בן ה10 יוכל לקבל אחד אז נינטנדו הולכת לאבד פלח שוק ענקי שלה.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
05.02.2013, 21:27
|
|
|
bling |
 |
|
|
אז נכון שנינטנדו היתה יכולה לעשות עבודה טובה יותר עם ההשקה ובכל זאת,מדובר פה ביורשת של ה Wii שהתקבלה בצורה היסטרית,היא נושאת שם שלבדו אמור למכור ולמרות זאת לא נראה שיש עניין סביבה,האם יכול להיות שהWiiu מסמלת את מה שצפוי לעבור על הקונסולות החדשות של סוני ומייקרוסופט? |
|
|
|
|
אני לא יכול לדבר בשם כולם, אבל השם של הWii כנראה יזכיר לרבים את "הגימיק הזה שבגלל הוצאתי 200$ על קונסולה שבסופו של דבר העלתה אבק אצלי בארון הטלוויזיה". אתה צריך לזכור שבמקרה של הWii היה מדובר בטרנד מאד ספציפי שנינטנדו עלתה עליו ולא הצליחה לשחזר הפעם. היו לא מעט אנשים שקנו את הקונסולה (ואולי אפשר להגיד הרוב שקנו את הקונסולה) בגלל שליטת התנועה ולא בגלל המשחקים שהם צפוי לקבל עליה בפועל.
|
bling |
 |
|
|
ה Wiiu היא לא הסמן המדאיג היחיד,בשנים האחרונות דוחות NPD מדווחים על ירידה עקבית ותלולה במכירות,פחות משחקים נמכרים,פחות קונסולות ואביזרים,השוק ירד בשנה האחרונה ב 22%! וזה לאחר שגם דוחות קודמים דיווחו על ירידה.
האם ההסבר היחיד הוא דור שמתארך יותר מדי? |
|
|
|
|
השאלה היא האם ההסבר הזה לא מספיק עבורך: בדקת כמה ירידה בפועל וכמה מכירות בפועל היו לקונסולות הדור הקודם בשנה השביעית והשמינית של מחזור החיים שלה? וכמה לדור שבא לפני כן?
לכל מוצר יש מחזור חיי מוצר, ובדרך כלל הצורה שלו היא של דבשת של גמל. אנחנו נמצאים אי שם בסוף הדבשת, כשבניגוד לדורות קודמים לא קיבלנו כמעט שום Interleaving בין הדורות.
אבל אם תסתכל על סך כל המחירות של הקונסולות בדור הנוכחי, תקבל מספרים טובים יותר מאשר בדור הקודם ומזה שלפניו - ככה שלמרות כל התחרות כביכול מפלטפורמות ניידות אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים מעוניינים לשחק משחקים גם על מסך הטלוויזיה.
אז למה שבדור הבא פתאום אנשים לא ירצו יותר בידור סלוני בדמות משחקים? הרי או שהקונסולות הקיימות יספקו להן את זה או שמתחרים אחרים שיכנסו לשוק יספקו להם את זה (ונכון לעכשיו אין כאלו למעט הsteambox שהוכיח את עצמו יותר כתחליף HTPC, ואולי הקונסולה החדשה של Nvidia שנראית כמו ניסוי מעניין).
|
Kazz |
 |
|
|
|
|
|
|
איפה בדיוק הדיעה הזו רווחת!? הרי אם השוק מונה 200+ מליון לקוחות פוטנציאליים, אז או ששחקן חדש נכנס לשוק ולוקח חלק מהעוגה, או שאחד השחקנים הקיימים מתחזק על חשבון שחקן אחר שנחלש. זה נשמע לי קצת הזוי להעריך שכולם יחלשו ואף אחד לא יתחזק.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #12 פורסם:
05.02.2013, 22:55
|
|
למה אני כל הזמן צריך להביא לך לינקים?
בחודשים האחרונים היו כתבות באתרים כמו GI.BIZ ותחזיות של אנליסטים שחוזים שהדור הבא לא ישתווה לדור הנוכחי. למען האמת אני לא זוכר אם הדיבור היה כל קונסולה בנפרד בהשוואה לקודמתה או לבסיס המשתמשים הכללי.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
06.02.2013, 10:35
|
|
|
אנליסטים גם דברו לא פעם ולא פעמיים על ה"מוות של הPC". אנליסטים זה חרטא.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
06.02.2013, 11:42
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אנליסטים גם דברו לא פעם ולא פעמיים על ה"מוות של הPC". אנליסטים זה חרטא. |
|
|
|
|
אי אפשר לכתוב אנליסט בלי אנלי...
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
06.02.2013, 11:46
|
|
|
זה בגלל שהם דיברו מחוסר ידיעה והתבססו רק על נתוני ריטייל. נתונים אלה משקפים הרבה יותר כאשר מדובר בקונסולות.
מאז 2008 מכירות התוכנה בירידה. השאלה היא אם אתה חושב שמדובר במחזור הטבעי של כל דור ושהדור הבא שוב יעלה למספרים של לפני 5 שנים או שהכרסום בסקטור הזה ע"י מספר גורמים יראה את אותותיו גם בתחילת הדור הבא.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #16 פורסם:
06.02.2013, 13:14
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
זה בגלל שהם דיברו מחוסר ידיעה והתבססו רק על נתוני ריטייל. נתונים אלה משקפים הרבה יותר כאשר מדובר בקונסולות.
מאז 2008 מכירות התוכנה בירידה. השאלה היא אם אתה חושב שמדובר במחזור הטבעי של כל דור ושהדור הבא שוב יעלה למספרים של לפני 5 שנים או שהכרסום בסקטור הזה ע"י מספר גורמים יראה את אותותיו גם בתחילת הדור הבא. |
|
|
|
|
אין לי רצון להיכנס לדיון על כך. אני רק ציינתי שלדעתי אנליסטים הם מיותרים לחלוטין ועדיף לא להכניס את הדעות "שלהם" (מה גם שאני בטוח שיש אנליסטים שנוגדים את דעת הכלל אבל לא משנה) לשיח הזה.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #17 פורסם:
06.02.2013, 13:22
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
למה אני כל הזמן צריך להביא לך לינקים? 
בחודשים האחרונים היו כתבות באתרים כמו GI.BIZ ותחזיות של אנליסטים שחוזים שהדור הבא לא ישתווה לדור הנוכחי. למען האמת אני לא זוכר אם הדיבור היה כל קונסולה בנפרד בהשוואה לקודמתה או לבסיס המשתמשים הכללי. |
|
|
|
|
אתה שואל למה צריך להביא לי לינקים, ואז מספר על אתרים כמו GI.BIZ במקום להביא לינקים? לינקים פשוט נותנים תימוכין למה שכתבת.
ולהזכירך, כתבת שהדעה הרווחת היא לגבי כל קונסולה בפני עצמה, לא לגבי בסיס המשתמשים הכללי. עכשיו אתה טוען משהו אחר לגמרי.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #18 פורסם:
06.02.2013, 13:22
|
|
|
אני חושב שזה בגלל פאכטר שהוציא לכולם שם רע.
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #19 פורסם:
06.02.2013, 13:24
|
|
|
אמרתי, יכול להיות שלא זכרתי טוב אם מדובר בכל קונסולה בנפרד או בסיס המשתמשים הכללי. אנסה לבדוק שוב במועד אחר.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #20 פורסם:
06.02.2013, 14:35
|
|
|
Kazz |
 |
|
|
אני חושב שזה בגלל פאכטר שהוציא לכולם שם רע. |
|
|
|
|
מבחינתי לפחות זה לא קשור לפאכטר. ובאופן כללי אני לא מתייחס בהכרח למשחקי וידאו.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #21 פורסם:
06.02.2013, 15:03
|
|
KEO,על מה אתה מדבר שחצי מהדיונים בדיון דור הבא מוקדשים ל PC,זה ממש לא נכון,אולי הוא מוזכר בהקשר לחומרה של הדור הבא אבל כל הדיונים שם מרוכזים על הקונסולות,הרבה דפים גם בוזבזו על ויכוחי WIIU,ממש לא PC.
אני חושב שיש השקעה רבה במשחקים הקרבים בגלל שהם אמורים גם לרוץ על דור הבא,אלה משחקי דור ביניים שבטח יצאו לכל הפלטפורמות כולל הדור הבא.
אתה חושב שהיו טורחים לעשות את כל ההשקעה הזו ללא קונסולות?
בסוף גם קרייסיס היה צריך להגיע לקונסולה כדי להישאר ריווחי מספיק,לא הרבה יכולים כנראה להחזיק את עצמם על גרסת PC בלבד.
אני גם לא רואה כל שני וחמישי כתבות על שגשוג ה PC בהקשר לשוק הריטייל ביחס לקונסולות שנופלות,לא יודע איפה קראת אותן.
|
Mur'gul |
 |
|
|
אני לא יכול לדבר בשם כולם, אבל השם של הWii כנראה יזכיר לרבים את "הגימיק הזה שבגלל הוצאתי 200$ על קונסולה שבסופו של דבר העלתה אבק אצלי בארון הטלוויזיה". אתה צריך לזכור שבמקרה של הWii היה מדובר בטרנד מאד ספציפי שנינטנדו עלתה עליו ולא הצליחה לשחזר הפעם. היו לא מעט אנשים שקנו את הקונסולה (ואולי אפשר להגיד הרוב שקנו את הקונסולה) בגלל שליטת התנועה ולא בגלל המשחקים שהם צפוי לקבל עליה בפועל.
השאלה היא האם ההסבר הזה לא מספיק עבורך: בדקת כמה ירידה בפועל וכמה מכירות בפועל היו לקונסולות הדור הקודם בשנה השביעית והשמינית של מחזור החיים שלה? וכמה לדור שבא לפני כן?
לכל מוצר יש מחזור חיי מוצר, ובדרך כלל הצורה שלו היא של דבשת של גמל. אנחנו נמצאים אי שם בסוף הדבשת, כשבניגוד לדורות קודמים לא קיבלנו כמעט שום Interleaving בין הדורות.
אבל אם תסתכל על סך כל המחירות של הקונסולות בדור הנוכחי, תקבל מספרים טובים יותר מאשר בדור הקודם ומזה שלפניו - ככה שלמרות כל התחרות כביכול מפלטפורמות ניידות אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים מעוניינים לשחק משחקים גם על מסך הטלוויזיה.
אז למה שבדור הבא פתאום אנשים לא ירצו יותר בידור סלוני בדמות משחקים? הרי או שהקונסולות הקיימות יספקו להן את זה או שמתחרים אחרים שיכנסו לשוק יספקו להם את זה (ונכון לעכשיו אין כאלו למעט הsteambox שהוכיח את עצמו יותר כתחליף HTPC, ואולי הקונסולה החדשה של Nvidia שנראית כמו ניסוי מעניין). |
|
|
|
|
באמת מעניין אותי מה השחקן הקז'ואלי הממוצע חושב כיום על ה WII,אתה זה לא דוגמא,השאלה היא אם אני אספר לקז'ואל שהולך לצאת WII2 (ולא השם המגוחך והמטעה שנינטנדו בחרו כאילו זה תוסף בדומה ל WII-FIT) האם הוא יתרגש או שהוא יגיב באדישות על סמך ניסיון שלילי עם ה WII בסופו של דבר.
אין תשובות לזה אבל אי אפשר לשלול את זה שהמותג הוא בעל קונוטציות חיוביות בקרב הרבה מצרכניו.
בקשר להסבר לא בדקתי כי אף קונסולה לא הגיעה לאורך חיים ארוך כ"כ עד היום,סך המכירות הכללי הגבוה יותר קצת מטעה,הרבה מהם זה לא בדיוק הקהל שתורם במיוחד להתפתחות התעשייה כמו שאנחנו אוהבים אותה אלא להתפתחות גימיקים וקשקושים שבאו עם ה WII,קינקט והמוב.
אם זה הקהל שהצטרף בדור הזה אני מעדיף לחזור לשנות ה 90 שמשחקי וידאו נחשבו לתחביב לגיקים במרתף.זה לא הכיוון שאני רוצה לראות את התעשייה הולכת אליו.
ואני לא מצליח להבין בין כל ההסברים על דור מתארך מדי וWIIU שלא מעידה על התעשייה למה אנשים קונים פחות משחקים?
אני יכול להבין ירידה במכירת הקונסולות,בכל זאת הן בנות 7-8,אבל למה פחות משחקים נמכרים כל שנה,הרי אין קשר בין אורך הדור לזה,בגלל שהדור ארוך אז אנשים לא יתעניינו בהיטמן חדש?
האם אתה חושב שתעשיית המשחקים המסורתית בריאה לחלוטין ואין איתה בכלל בעיה?
האם באמת ברגע שיצא הדור הבא התעשייה תקפוץ חזרה למספריה היפים?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #22 פורסם:
06.02.2013, 15:17
|
|
|
bling |
 |
|
|
KEO,על מה אתה מדבר שחצי מהדיונים בדיון דור הבא מוקדשים ל PC,זה ממש לא נכון,אולי הוא מוזכר בהקשר לחומרה של הדור הבא אבל כל הדיונים שם מרוכזים על הקונסולות,הרבה דפים גם בוזבזו על ויכוחי WIIU,ממש לא PC.
אני חושב שיש השקעה רבה במשחקים הקרבים בגלל שהם אמורים גם לרוץ על דור הבא,אלה משחקי דור ביניים שבטח יצאו לכל הפלטפורמות כולל הדור הבא.
אתה חושב שהיו טורחים לעשות את כל ההשקעה הזו ללא קונסולות?
בסוף גם קרייסיס היה צריך להגיע לקונסולה כדי להישאר ריווחי מספיק,לא הרבה יכולים כנראה להחזיק את עצמם על גרסת PC בלבד.
אני גם לא רואה כל שני וחמישי כתבות על שגשוג ה PC בהקשר לשוק הריטייל ביחס לקונסולות שנופלות,לא יודע איפה קראת אותן. |
|
|
|
|
לא דברתי על בלעדיות לPC (למרות שגם זה לא חוסר, גם יותר מהקונסולות), דברתי על זה שמשחקים כמו קרייסס 2 או BF3 שלא פותחו בכלל עם מחשבה על הקונסולות דור הבא (הרי שניהם יצאו לפחות 3 שנים לפני הדור הבא) כן מנצלים PC חזקים, אתה כן רואה מפתחים מנסים לנצל PC חזקים היום מעבר למה שהפס3 וה360 עושות ולפני 3 שנים לא ראית את זה.
אתה רוצה נתוני ריטייל? נתוני ריטייל לא רלוונטים בכלל כי בPC רוב המכירות הן דיגיטליות.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #23 פורסם:
06.02.2013, 15:21
|
|
|
כל נתון יעזור,לא משנה דיגיטלי או ריטייל,איך עוגת הרווחים של מפיצה מחולקת בין קונסולות וPC על משחק AAA שהוציאה לשוק,זו השורה התחתונה.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #24 פורסם:
06.02.2013, 15:57
|
|
|
bling |
 |
|
|
באמת מעניין אותי מה השחקן הקז'ואלי הממוצע חושב כיום על ה WII,אתה זה לא דוגמא,השאלה היא אם אני אספר לקז'ואל שהולך לצאת WII2 (ולא השם המגוחך והמטעה שנינטנדו בחרו כאילו זה תוסף בדומה ל WII-FIT) האם הוא יתרגש או שהוא יגיב באדישות על סמך ניסיון שלילי עם ה WII בסופו של דבר.
אין תשובות לזה אבל אי אפשר לשלול את זה שהמותג הוא בעל קונוטציות חיוביות בקרב הרבה מצרכניו. |
|
|
|
|
אני באמת לא דוגמא כי לא נפלתי גם בפח של הWii עצמה. אבל אתה מוזמן לספור כמה אנשים כאן בפורום קנו את הWii בעבר (בדגש על ההשקה) וכמה מהם טרחו לקנות עד היום את הWiiU. למיטב ידיעתי ארז הוא היחיד, אבל לארז אין ברירה
אני מכיר לא מעט אנשים שקנו את הWii עצמה והם לא בדיוק גיימרים - כלומר כאלו שלא קנו אף קונסולה בעבר. הם התלהבו מהnovelty של הרעיון, אבל זה עבר להם די מהר ואני חושב שרובם לא קנה משחק מאז אזור 2009-2010. אצל חלק מהם שהיו מבוגרים יותר הWii המשיכה לשמש את הילדים עם Just Dance וזהו בערך.
כנראה שהם לא היו קונים היום גם קונסולה של מיקרוסופט או סוני (אלא אם כן היה בה איזה גימיק אחר, נניח גיטר הירו), אבל מבחינת נינטנדו הם קהל אבוד שלא יחזור עכשיו לWiiU. במקביל, יצא לי לראות איך דווקא משחקי מלחמה מודרניים כמו COD ובאטלפילד תפסו גם אנשים בשנות ה-20 ומעלה שלא נגעו בקונסולה מאז המגהסון וגם לא שיחקו על המחשב מאז שנות הצבא שלהם, והצליחו פתאום לשכנע אותם לקנות PS3 או X360 רק על בסיס של משחק אחד. ודווקא האנשים האלו המשיכו משם גם למשחקים אחרים בזאנרים שונים (מ-Heavy Rain ו-Forza ועד ל-Trials ו-Castle Crashers) וסביר הרבה יותר להניח שנראה אותם קונים את הקונסולות הבאות של מיקרוסופט או סוני - בהשקה או קצת אחריה.
זו רק אנקדוטה כמובן ולא מחקר מדעי, אבל זה מה שיצא לי לראות עד היום.
|
bling |
 |
|
|
בקשר להסבר לא בדקתי כי אף קונסולה לא הגיעה לאורך חיים ארוך כ"כ עד היום,סך המכירות הכללי הגבוה יותר קצת מטעה,הרבה מהם זה לא בדיוק הקהל שתורם במיוחד להתפתחות התעשייה כמו שאנחנו אוהבים אותה אלא להתפתחות גימיקים וקשקושים שבאו עם ה WII,קינקט והמוב.
אם זה הקהל שהצטרף בדור הזה אני מעדיף לחזור לשנות ה 90 שמשחקי וידאו נחשבו לתחביב לגיקים במרתף.זה לא הכיוון שאני רוצה לראות את התעשייה הולכת אליו. |
|
|
|
|
אתה צריך לזכור שזה תמיד הקהל שמצטרף לקניית המוצר לקראת סוף מחזור החיים שלו: אלו האנשים שלא היו קונים קונסולה ב-300$ ו-400$ וגם את הPS2 קנו אחרי הeyetoy ומשחקים כמו monkey ball. צריך לזכור שחלקם קונים רק גימיקים ויעזבו אותם ברגע שיגיע הגימיק הבא, אבל חלקם יהפכו לגיימרים יותר רציניים: גם מי שקונה קונסולה בהתחלה בשביל המוב, יכול מאד להיות שיגלה פתאום משחק סינמטי כמו אנצרטד שיפיל לו את הלסת וימשוך אותו עוד פנימה.
ותחשוב על זה בצורה אופטימית: למבוגרים יש אולי פחות זמן לזה, אבל המצב הזה נכון פי כמה עבור הורים שקונים את הקונסולה בשביל הילדים שלהם. הנתון הכי מעודד הוא שבכל יום מתפגרים עוד אנשים שמעולם לא החזיקו גיימפאד בידיים שלהם, וכל יום נולדים עוד גיימרים בפוטנציה
|
bling |
 |
|
|
ואני לא מצליח להבין בין כל ההסברים על דור מתארך מדי וWIIU שלא מעידה על התעשייה למה אנשים קונים פחות משחקים?
אני יכול להבין ירידה במכירת הקונסולות,בכל זאת הן בנות 7-8,אבל למה פחות משחקים נמכרים כל שנה,הרי אין קשר בין אורך הדור לזה,בגלל שהדור ארוך אז אנשים לא יתעניינו בהיטמן חדש? |
|
|
|
|
קודם כל, ההנחה הלא בהכרח נכונה שלך היא שאנשים קונים פחות משחקים. אם נתעלם נניח מטרנדים כמו הWii שאכן יצרה peak רציני אבל דעכה באותה המהירות אז על סמך איזה נתונים אתה מסיק על ירידה במכירות משחקים בפועל? האם אתה לוקח בחשבון שנניח בשנת 2007 לאנשים היה פרומיל מהמשחקים שהם יכולים לקנות היום? הרי כשבנאדם שקנה עכשיו את הקונסולה שלו בא לבחור משחק לקנות הוא כבר לא חייב לבחור את היטמן החדש. יש לו Back catalog עצום של מאות משחקים לבחור מתוכם, והוא יכול באותה המידה לבחור לשחק דווקא בGTA IV או בRed Dead Redemption (נדמה לי ש-2K הודיעה עכשיו שה-back catalog שלה היווה משהו כמו רבע ממכירות המשחקים שלה בשנה האחרונה - וזו שנה שכוללת משחקים כמו בורדרלנדס 2 ומקס פיין).
|
bling |
 |
|
|
האם אתה חושב שתעשיית המשחקים המסורתית בריאה לחלוטין ואין איתה בכלל בעיה?
האם באמת ברגע שיצא הדור הבא התעשייה תקפוץ חזרה למספריה היפים? |
|
|
|
|
זה מאד תלוי בדור הבא ומה סוני ומיקרוסופט יציעו לנו בפועל. אבל מה שאני יודע הוא שככל שעובר הזמן יש יותר גיימרים שמעוניינים לשחק, ואם מישהו אחד לא יספק את הסחורה אז יבוא מישהו אחר שיעשה את זה.
במקביל, אנחנו רואים רנסנס אצל מפתחי המשחקים עם עוד מודלים שמייצרים הצלחות: משחק יכול להיות F2P כמו Tribes, מפתחת יכולה לאסוף מאות אלפי ומליוני דולרים ולהרים פרוייקט דרך קיקסטארטר בלי שיהיה לה בעל בית לוחץ, המפיצות הגדולות מוצאות עוד דרכים להחזיר עלויות כבדות עם תוכן נוסף במשחקים (ולומדות גם שצריך לתת value לשחקן), הפצה דיגיטלית מקטינה משמעותית את העלויות ומאפשר למכור משחקים בזול יותר, מפתחים קטנים מצליחים לראשונה בדור הזה להגיע לשוק הקונסולות שהיה סגור בפניהן עם אפשרויות כמו ערוץ האינדי של הXBOX, כלי הפיתוח עצמם הולכים והופכים זולים יותר ומשוכללים יותר כשאפילו Unreal Engine שפעם היה מנוע שעולה מליון דולר מציע היום אופציה כמעט חינמית למפתחים מתחילים על מודל חלוקה בהכנסות, ו-minecraft מוכר מעל עשרה מליון עותקים. לא הייתי קורא לתעשייה הזו "מסורתית" בשום אופן, אבל אני חושב שהיא יותר בריאה מאי פעם.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #25 פורסם:
06.02.2013, 15:58
|
|
|
bling |
 |
|
|
כל נתון יעזור,לא משנה דיגיטלי או ריטייל,איך עוגת הרווחים של מפיצה מחולקת בין קונסולות וPC על משחק AAA שהוציאה לשוק,זו השורה התחתונה. |
|
|
|
|
אף אחד לא משחרר עוגות כאלה (וגם כאלה שכן כמו NPD לא סופרים דיגיטלי שבPC הוא יותר מ2:1 לפיזי) אבל אתה כן רואה דברים כמו למשל EA שהייתה מאוד מופתעת מהמכירות החזקות של BF3. ובכלליות, מתי פעם אחרונה ראית כתבת הPC מת? לא הייתה כזאת כבר שנתיים כמעט בגלל רנסאנס הPC שמתרחש מאז שהקונסולות הפכו לענתיקה ב200$.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #26 פורסם:
07.02.2013, 19:59
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אף אחד לא משחרר עוגות כאלה (וגם כאלה שכן כמו NPD לא סופרים דיגיטלי שבPC הוא יותר מ2:1 לפיזי) אבל אתה כן רואה דברים כמו למשל EA שהייתה מאוד מופתעת מהמכירות החזקות של BF3. ובכלליות, מתי פעם אחרונה ראית כתבת הPC מת? לא הייתה כזאת כבר שנתיים כמעט בגלל רנסאנס הPC שמתרחש מאז שהקונסולות הפכו לענתיקה ב200$. |
|
|
|
|
אני לא ראיתי לא כתבות שהPC מת ולא שהוא חי,אני רואה כתבות דיכאון על שוק הריטייל באפון כללי אחרי כל NPD חדש שיוצא,לא ראיתי שמפרידים בכלל בין PC וקונסולות.
גאלמר,הנתונים של הירידה במכירות המשחקים נלקחים מדוחות ה NPD,גם באופן כללי נראה שפעם ב יש הפתעה בסגנון Dishonored שמצליח אבל הרוב מוכר תמיד מתחת לציפיות.
למה למשל DMC החדש נפל?
נראה אחלה משחק,אחלה ביקורות,ומלבד המעריצים הסופר כבדים וקפוצי הישבן יש לו סכ"ה תגובות טובות גם מצד הגיימרים,אז למה הוא נכשל?
שאר ההודעה שלך מעניינת אבל הייתי רוצה שתחווה יותר את דעתך על שוק ה AAA במחיר מלא ולא על מודלים אלטרנטיביים כמו F2P או משחקי אינדי,האם הוא במצב בריא או שהוא הולך לקראת בלוקבסטרים גנריים ונוסחתיים יותר ויותר כשרק בודדים מצליחים להיות ריווחיים ולמכור?
אני מקווה שהשורה התחתונה שלך נכונה והשוק הולך לכיוון חיובי.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #27 פורסם:
07.02.2013, 21:28
|
|
|
אתה חייב להודות שזה נורא הגיוני שככל שעובר הזמן בדור הנוכחי יש לאנשים בק קטלוג יותר יותר עמוס וזה לא כאילו אתה יכול סתם ככה להתבונן על משחק שיצא השנה לעומת לפני שנתיים ולאמר ״אה! זה נראה כמו משחק של 2012!״ זה פשוט טבעי שההתלהבות עוברת לדברים אחרים ולזה תוסיף כלכלה עולמית שממשיכה להיות בעייתית ומצב שכמעט כל משחק מגיע למחשב ואם הוא מגיע למחשב ולא סופר לחוץ לך לשחק בו ממש כרגע אז ברור לך שתוך חודשים ספורים תוכל לקנות אותו ברבע או חמישית מהמחיר הנוכחי שלו.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #28 פורסם:
10.02.2013, 14:49
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אתה חייב להודות שזה נורא הגיוני שככל שעובר הזמן בדור הנוכחי יש לאנשים בק קטלוג יותר יותר עמוס וזה לא כאילו אתה יכול סתם ככה להתבונן על משחק שיצא השנה לעומת לפני שנתיים ולאמר ״אה! זה נראה כמו משחק של 2012!״ זה פשוט טבעי שההתלהבות עוברת לדברים אחרים ולזה תוסיף כלכלה עולמית שממשיכה להיות בעייתית ומצב שכמעט כל משחק מגיע למחשב ואם הוא מגיע למחשב ולא סופר לחוץ לך לשחק בו ממש כרגע אז ברור לך שתוך חודשים ספורים תוכל לקנות אותו ברבע או חמישית מהמחיר הנוכחי שלו. |
|
|
|
|
הכל הגיוני,הדור מתארך מדי,ה WIIU לא טובה ולכן לא מעידה על השוק,כלכלה עולמית וכו'
אי אפשר ממש להתווכח עם אף טענה אבל לי נראה שיש פה משהו מעבר,משבר חמור ביותר ולא משנה אם הסיבה היא הסלולר,יד שנייה או שוק הסטים והPC,לי נראה שהמודל של ה 60 דולר ריטייל בדרך להתפוצץ,שאנחנו נראה בסוף השנה ולקראת שנה הבאה מספרי תוכנה רעים מאוד של ה 720 והפס4,אנשים כבר לא קונים משחקים מלאים ולדעתי זה משהו בתפיסה שהשתנה.
אין לי מושג מה הפתרון ומה יהיה על שוק ה AAA,אבל ההרגשה שלי היא שאנחנו הולכים לקראת התרסקות.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #29 פורסם:
10.02.2013, 15:13
|
|
|
התפוצצות? הגזמת.
העתיד שאני צופה הוא כזה:
סיכוי טוב למיקרוסופט בעזרת משחקים שנראים "דור הבא" "מספיק" בשביל קהל ה"פיפא" ו"קוד" ולא מעט גיימרים + יכולת באמת להיות מרכז מולטימדיה.
סוני נראה לי במצב קצת פחות טוב כי הם משקיעים יותר בכוח של המכשיר אבל יש להם לא מעט "מעריצים" (בצדק) שרוצים את האקסקלוסיביים שלהם כל עוד המכשיר ימכר ב400 דולר ומטה (מה שכנראה יקרה).
עכשיו תהיה התפוצצות ברגע ששתי הקונסולות משוחררות רק השאלה האמיתית היא מה יהיה עם כל השירותים הדיגיטאליים. האם המפיצות יראו את אותו הרווח (או יותר) בשורה התחתונה או שהירידה של מודל הריטייל ושחקני הקונסולות יפגע להם בכיס? במקרה הכי רע הם יראו שזה פוגע להם בכיס ורק הטובים ביותר ישארו עד הדור שיבוא אחרי ש(לי נראה) כל נושא היצירה הפרוצדורלית יתפוס חזק גם מהצד של הכלי פיתוח וגם מהצד של כוח החישוב, דבר שיוריד עלויות בצורה דרסטית ויאפשר לכל משחק AAA ולהיות מופץ ב40 דולר ולהיות ריווחי, מקסימום אותם משחקים יהיו די קצרים אבל מי שיסיק את המסקנות הנכונות ייצר משחק עם כמה שיותר REPLAY VALUE גבוהה.
נערך לאחרונה על ידי swiss-the-engine, 10.02.2013 בשעה 15:19.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #30 פורסם:
11.02.2013, 16:31
|
|
|
שמע,אני מודע לכך שיכול להיות שהשוק יצליח לבצע את ההתאמות הנדרשות וכך להשאר רלוונטי וריווחי,השאלה אם אנחנו נאהב את השוק הזה ואת איך שהוא יראה אחרי כל ההתאמות הללו,אתה מתאר מצב שמקסימום רק "הטובים ביותר" ישרדו ואולי השאר יעברו למודלים אחרים וכו'
לי זה לא נשמע משהו שהייתי רוצה לראות גם אם זה יביא את השוק לאיזון.
ואני חושב שאתה טועה בקשר לכוונות של סוני,היא בטח לא תהיה מפלצת מדיה ושירותים ברמה של MS,אבל לפי הדיווחים שמגיעים הם רחוקים מלהתמקד בחומרה הפעם,אומרים שהדגש שלה יהיה אלמנטים סוציאליים והדרכים שבהם המשתמש יכול לתקשר עם הקונסולה ושאר קשקושי קז'ואל למיניהם.
גם לסוני יש שאיפות להיות מרכז הסלון,גם אם פחות יכולות להגשים אותן בפועל בדומה לMS.
גם הפרש הכח ביניהן למרות שמראה על יתרון לאורביס לא יהיה משמעותי כמו שאנשים חושבים,בטח בצד שלישי ובטח שלצרכן הממוצע שאליו החברות פונות במיוחד בדור הזה.
אני לא חושב שאף חברה מתכוונת לוותר על הגיימר הכבד,שתיהן רואות אותו כבסיס חשוב לכל פלטפורמה,(אפילו MS שכולם חוששים מהכוונות שלה מפתחת 4 IPS חדשים ורק הרחיבה את ארסנל המפתחות צד ראשון שלה) אבל לדעתי בדור הקרוב הדגש עליו הולך להיות הקטן ביותר ביחס לשאר הדורות.
נערך לאחרונה על ידי bling, 11.02.2013 בשעה 16:33.
|
|
|
|
|
|
|
|
|