משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

עילוי

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #61 פורסם:
25.02.2013, 13:41
|
|
|
כפי שאנחנו יכולים לראות בדור הזה כמעט כל מפיצה היא בהפסדים.
מה שאתה אומר על המתחרה שמוריד מחיר הוא ברור מאליו, מה שאני אומר זה שלא ברור שיורידו מחירים כי המודל לא יכול להתקיים על מכירות ממוצעות של STEAM.
אין לי גרפים ממוקדים ושאר נתונים מעניינים שיחזקו את הטענה שלי, זה פשוט מה שאני חושב. ימים יגידו מי צדק.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #62 פורסם:
25.02.2013, 13:49
|
|
|
swiss-the-engine |
ציטוט: |
 |
|
|
כפי שאנחנו יכולים לראות בדור הזה כמעט כל מפיצה היא בהפסדים.
מה שאתה אומר על המתחרה שמוריד מחיר הוא ברור מאליו, מה שאני אומר זה שלא ברור שיורידו מחירים כי המודל לא יכול להתקיים על מכירות ממוצעות של STEAM.
אין לי גרפים ממוקדים ושאר נתונים מעניינים שיחזקו את הטענה שלי, זה פשוט מה שאני חושב. ימים יגידו מי צדק. |
|
|
|
|
אבל המודל לא מתקיים רק על מכירות ממוצעות של סטים. הפצה דיגיטלית היא עדיין חלק קטן יחסית מהשוק, ושוק ה-PC קטן מאוד בעצמו.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #63 פורסם:
25.02.2013, 14:31
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אתה לא מנסה לרדת לסוף דעתי. כן ברור שיכולה להיווצר מלחמת מחירים. מה שאני מנסה להסביר לך שזאת אפשרות הכי אחרונה שיש. זה שהמשחק שלך הפסיק למכור ב60 דולר לא בהכרח מעניין אותך כשאנחנו מדברים על טווחים של חודשים בודדים כי בעל העסק שמטומטם מספיק בשביל לא לראות שיש אפשרות שהשחקן הממוצע יאמר לעצמו "פאקיט, עוד חודשיים זה נמכר ב50 אחוז אז למה שאני בכלל אקנה משחקים במחיר מלא" הוא לא ישאר בעסק להרבה זמן.
אתה מסתכל על דברים פר משחק ולא מבין שאנחנו מדברים פה על מפיצות (כבר אמרתי שהאינדי יכולים לעשות מהפכה קטנה בנושא) ולמפיצות יש עוגה שנתית שמורכבת מכמה וכמה משחקים וזה שמשחק אחד יהיה ריווחי לא בהכרח עוזר להם ואם הם מוזילים את ערכו של משחק אחד אז אין סיבה לחשוב שזה לא "יזלוג" לעוד משחקים, בין אם של אותה מפיצה ובין אם של מפיצה אחרת. |
|
|
|
|
אבל זה לא עובד ככה, אנשים לא מחכים כי הם יודעים שהמחיר ירד, אנשים מחכים כי משחק מסויים הם יקנו רק במחיר מסויים. את SC2 החדש קניתי במחיר מלא תרום השיגור, את XCOM קניתי ב20$ ולא בשיגור. למה? כי חשבתי שXCOM שווה לי 20$ ושSC2 שווה לי 60$. אם XCOM לא היה יורד מ60$ פשוט הייתי מדלג עליו, יוצאים כל הזמן משחקים ועוד חצי שנה אף אחד לא יזכור שהוא יצא אם הוא לא היה עושה מבצעים מטורפים במחיר. ככה זה עובד, אף אחד לא מחזיק אותי בביצים. יש לי X דולרים להוציא ואני ארצה לקבל את המקסימום תמורה להם. יש משחקים שישכנעו אותי שהם שווים 60$, יש כאלה שישכנעו אותי שהם שווים 10$ וככה זה אצל כל צרכן. אם לא תגיע לעולם ל10$ לעולם לא תמכור לאותם אנשים ואתה סתם תפסיד מכירות, תשאר עם משחק בן חצי שנה ב60$ בחנות ואפס מכירות כשאולי יכלת למכור מאות אלפים ב20$.
גם היום אתה רואה את זה בריטייל. COD ממשיך למכור מעולה אחרי 4 חודשים וזה למה אתה רואה אותו נמכר כמעט ב60$ גם אחרי 4 חודשים למרות שרוב המשחקים כבר יורדים מ30$ בטווח זמן כזה. זה לא קשור למקום על המדפים, מקום על המדפים זה רק גורם אחד מרבים.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אתה באמת לא מצליח להבין שבכלל מה שאתה אומר הוא לא רלוונטי בכלל ? הרי גם היום כל המפיצות נלחמות על הלקוחות אז עם ההגיון שלך זה אומר שהיום המצב מבחינת הלקוח הוא רק יותר טוב כי הרי לאותה "מלחמה" מתווספת הצרכים של הקמעונאי שלוחץ אך ורק על המפיצות של המשחקים, כלומר כל הצורך שלו בלרפד את ה"שורה התחתונה החודשית" שלו מכוונת אל המפיצות. |
|
|
|
|
שוב, כל המכירות הדיגיטליות בPC סותרות את מה שאתה אומר ושם יש גם משחקים בלעדיים לPC שהם דיגיטלים בלבד ולעולם לא ימכרו בריטייל כמו למשל פרוזן סינופסס שעכשיו נמכר ב5$ למרות שבמקור הוא משחק של 25$.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #64 פורסם:
25.02.2013, 15:28
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
אבל המודל לא מתקיים רק על מכירות ממוצעות של סטים. הפצה דיגיטלית היא עדיין חלק קטן יחסית מהשוק, ושוק ה-PC קטן מאוד בעצמו. |
|
|
|
|
אבל על זה אני מדבר, לא על היום, מדובר פה על היום שבוא הכל יהיה דיגיטלי
ונדב עזוב אתה פשוט לא מעוניין להקשיב בכלל כשאתה ,וב מזכיר את הפיסי (שאני חוזר ואומר שהמצב הוא כזה רק בגלל שזה נתח קטן מהרווחים של המפיצות) ואחרי זה בכלל משכיר לי משחק אינדי כשאני עוד פעם חוזר ואומר שיתכן והאינדי יעשו מהפכה בנושא ומהפיצוץ הגדולות לא יצליחו להתאים את העצמם. אלוהים ישמור אני כבר לא יודע כמה פעמים אני חוזר על אותו הדבר
נערך לאחרונה על ידי swiss-the-engine, 25.02.2013 בשעה 15:30.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #65 פורסם:
25.02.2013, 16:16
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אבל על זה אני מדבר, לא על היום, מדובר פה על היום שבוא הכל יהיה דיגיטלי
ונדב עזוב אתה פשוט לא מעוניין להקשיב בכלל כשאתה ,וב מזכיר את הפיסי (שאני חוזר ואומר שהמצב הוא כזה רק בגלל שזה נתח קטן מהרווחים של המפיצות) ואחרי זה בכלל משכיר לי משחק אינדי כשאני עוד פעם חוזר ואומר שיתכן והאינדי יעשו מהפכה בנושא ומהפיצוץ הגדולות לא יצליחו להתאים את העצמם. אלוהים ישמור אני כבר לא יודע כמה פעמים אני חוזר על אותו הדבר |
|
|
|
|
אוקיי, תחליף את מה שאמרתי בסימס 3.
ומה ההבדל בין בלעדי לPC ממפיצה גדולה לבלעדי לPC של מפתח אינדי? שניהם רוצים לעשות כמה שיותר כסף, שניהם על הPC בלבד.
עדיף שתתיחס למה שכתבתי בחלק הראשון, החלק השני היה סתם דוגמה.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #66 פורסם:
25.02.2013, 16:18
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אבל על זה אני מדבר, לא על היום, מדובר פה על היום שבוא הכל יהיה דיגיטלי |
|
|
|
|
ביום שבו הכל יהיה דיגיטלי גם המחיר הממוצע ישתנה. המחיר הממוצע בדיגיטלי הוא נמוך כ"כ לא בגלל שככה זה עובד בדיגיטלי, אלא בגלל שרוב האנשים שקונים דיגיטלי לא קונים בשיגור אלא בהנחות. כשדיגיטלי ישלוט ואנשים יקנו בעיקר דיגיטלי גם בשיגור, המצב מן הסתם ישתנה והמחיר הממוצע יעלה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #67 פורסם:
26.02.2013, 11:24
|
|
|
נדב מה אתה לא מבין שפיסי כיום הוא ל דוגמא? למה אתה אומר לי סימן 3 בלי קשר? אני אומר לך כבר מיליון פעם שהפיסי מהווה חלק קטן מהרווח הכללי של המפיצות.
מה ההבדל בין המפיצות הגדולות לאינדי? אתה אשכרה שואל אותי את זה? אין הבדל? אתה אומר שחברה גדולה יכולה להתאים את עצמה למציאות משתנה כמו חברה קטנה? אם אשכרה שאלת את שה ברצינות אז אתה פשוט הזוי.
אינטר כן, המחיר הממוצע יעלה אבל לא על זה אני מדבר, אני מדבר על כך שאם כל השנה קנית משחקים בחמש דולר לעותק אז הסיכוי שיש משחק שישכנע אותך לקנות אותו בשיגור הוא מינימלי. כמה אנשים לא יכולים לחכות חודשיים? וכמה אנשים אין להם בק קטלוג שעוד יותר לוחץ עליהם לא לבזבז כסף סתם? המצב יהיה עוד יותר חריף מהיום בכל נושא הaaa, רק משחקים ענקיים כמו cod או משחקים של בליזארד ימכרו במחיר מלא.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #68 פורסם:
27.02.2013, 01:17
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
נדב מה אתה לא מבין שפיסי כיום הוא ל דוגמא? למה אתה אומר לי סימן 3 בלי קשר? אני אומר לך כבר מיליון פעם שהפיסי מהווה חלק קטן מהרווח הכללי של המפיצות. |
|
|
|
|
הסימס? קטן? מה עוד יש לEA בגודל של המכירות של הסימס? פיפ"א וזהו? תעשה לי טובה.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
מה ההבדל בין המפיצות הגדולות לאינדי? אתה אשכרה שואל אותי את זה? אין הבדל? אתה אומר שחברה גדולה יכולה להתאים את עצמה למציאות משתנה כמו חברה קטנה? אם אשכרה שאלת את שה ברצינות אז אתה פשוט הזוי. |
|
|
|
|
אה, אז אתה אומר שמציאות המחירים זאת המציאות האמיתית פשוט חברות גדולות לא יכולות להתאים את עצמן למציאות?
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אינטר כן, המחיר הממוצע יעלה אבל לא על זה אני מדבר, אני מדבר על כך שאם כל השנה קנית משחקים בחמש דולר לעותק אז הסיכוי שיש משחק שישכנע אותך לקנות אותו בשיגור הוא מינימלי. כמה אנשים לא יכולים לחכות חודשיים? וכמה אנשים אין להם בק קטלוג שעוד יותר לוחץ עליהם לא לבזבז כסף סתם? המצב יהיה עוד יותר חריף מהיום בכל נושא הaaa, רק משחקים ענקיים כמו cod או משחקים של בליזארד ימכרו במחיר מלא. |
|
|
|
|
אני קניתי כל השנה משחקים ב1$, ב-5$ וגם ב3.5$. האמת שאני די בטוח שקניתי יותר מ20 משחקים ב2012 במחיר שיורד מ10$ וחלקם משחקי AAA גדולים שעלו 60$ בשיגור כמו spec ops שעלה לי 5$ או מקס פיין שעלה לי 10$. אני גם קניתי את heart of the swarm, את ביושוק אינפנט ואת COH בהזמנה מראש במחיר מלא.
הכלכלה כאן כל כך פשוטה שאני לא מבין למה אתה מסרב להגיב עליה. אני אקנה את heart of the swarm במחיר מלא, חבר שלי יקנה אותו רק ב10$. אני לא אקנה את קרייסס 3 במחיר מלא, אני כן אקנה אותו ב20$. ככה זה עובד, אני בטוח שגם לך יש הרבה משחקים שכן תקנה אותם במחיר X ולא במחיר Y ומשחקים שתקנה בכיף במחיר Y ולא תקנה אותם במחיר X. כשאתה רוצה לקחת מוצר ישן ולהמשיך למכור אותו לקהל חדש אתה חייב להוריד מחירים, זה ה-א' ב' של כלכלה. אתה לא יכול להתעלם מעובדות, אתה לא יכול לקחת מוצר שאנשים מוכנים לשלם עליו 30$ (כי כל מי שהיה מוכן לשלם 60$ קנה כבר) ולמכור אותו ב60$ ולקוות לטוב. כלכלה פשוט לא עובדת ככה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #69 פורסם:
27.02.2013, 10:44
|
|
|
אה באמת? סימס הוא כותר ששנית לו במכירות זה רק פיפא ? פחחחחח אחד גדול.
למה אתה מנסה להתחכם? המציאות של חברה גדולה היא כמו ספינה גדולה, היא לא יכולה לתמרן בקלות כי יש לה מנגנון ענק ומסועף. לאינדיס אין את זה.
התעשייה לא תתקיים על שלושת המשחקים במחיר מלא שאתה קונה כשהשאר כמעט תמיד בקושי יגרדו את העשר דולר. ובלי קשר שתי משחקים מהרשימה שלך הם משחקי מולטי וקשה להשוות את השווי שלהם בעינייך לעומת משחק שאתה יודע שתשחק סינגל וזהו. ככה או ככה לא משנה, זה לא מספיק לעניות דעתי.
ולא, אני אפילו לא נהנה מהמבצעי זנות של סטים ולא קונה בחיים משחקים במחיר מלא, האחרון היה היילו ואתה יודע שאני מעריץ שרוף ואפילו זה יוצא מן הכלל כי גם את היילו 3 וגם את odst רכשתי בלפחות 50 אחוז פחות מהmsrp שלהם.
קיצר הודעה אחרונה שלי בנושא. אל תנסה ללמד אותי כלכלה ושצריך להוריד מחיר כי המתחרה שלך מוריד מחיר, זה מידע לילדים בגן. אני אומר לך שהמפיצות בהפסדים שנים וכשמירב הכסף שלהם יגיע מדיגיטל הם לא יוכלו להרשות לעצמן להוזיל את המשחקים שלהם ככה בעיני הציבור. אל תאמין. אנחנו עוד נחיה ונראה
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #70 פורסם:
27.02.2013, 11:56
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אה באמת? סימס הוא כותר ששנית לו במכירות זה רק פיפא ? פחחחחח אחד גדול. |
|
|
|
|
כן, משנת 2000 עד שנת 2010 סדרת הסימס מכרה 125 מליון עותקים ועשתה 2.25 מליארד דולר. זה אומר שבממוצע הסימס וחבילות ההרחבה שלו מוכר 12.5 מליון יחידות בשנה. כמה משחקים יש לEA שמוכרים ככה? זה יותר גדול מהיילו, זה יותר גדול מכל משחק VALVE, בעצם חוץ מאשר GTA, COD ועוד כמה פאנצ'ייזים לא קיימים כמעט פרנצ'ייזים בגודל הזה. אז בבקשה סוויס, תתמודד עם המציאות בנושא הזה.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
למה אתה מנסה להתחכם? המציאות של חברה גדולה היא כמו ספינה גדולה, היא לא יכולה לתמרן בקלות כי יש לה מנגנון ענק ומסועף. לאינדיס אין את זה. |
|
|
|
|
שוב, איך זה קשור? אם אתה טוען שהם לא יכולים להתאים את עצמם כמו שצריך אז אתה בעצם אומר שמה שהאינדים עושים כן אמור להיות פשוט המפיצות הגדולות לא יצליחו להתאים את עצמן לזה.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
התעשייה לא תתקיים על שלושת המשחקים במחיר מלא שאתה קונה כשהשאר כמעט תמיד בקושי יגרדו את העשר דולר. ובלי קשר שתי משחקים מהרשימה שלך הם משחקי מולטי וקשה להשוות את השווי שלהם בעינייך לעומת משחק שאתה יודע שתשחק סינגל וזהו. ככה או ככה לא משנה, זה לא מספיק לעניות דעתי.
ולא, אני אפילו לא נהנה מהמבצעי זנות של סטים ולא קונה בחיים משחקים במחיר מלא, האחרון היה היילו ואתה יודע שאני מעריץ שרוף ואפילו זה יוצא מן הכלל כי גם את היילו 3 וגם את odst רכשתי בלפחות 50 אחוז פחות מהmsrp שלהם. |
|
|
|
|
פחח, מצד אחד אתה אומר שהתעשיה לא תשרוד עם השלושה משחקים במחיר מלא שלי בשנה ומצד שני אתה אומר לי שלא קנית משחק במחיר מלא בחיים שלך? סתירה משהו?
אני קונה יותר משלושה משחקים במחיר מלא בשנה, אני משער שזה בערך 6-8 משחקים במחיר מלא בשנה. אם לא היה את המבצעים האלה הייתי פשוט קונה את ה6-8 משחקים האלה וזהו, אולי הייתי קונה עוד אחד גג. יש לי תקציב מסויים לתחביב שלי והוא לא יגדל כי מפיצות משחקים ינסו לאנוס אותי.
דברת על שרידות התעשיה, אמרתי לך כבר שבתעשיה של הורדות דיגיטליות בלבד חברות ירוויחו כמעט פי 2 לעותק אז איך זה בדיוק יפגע בתעשיה? אתה רואה הכל הפוך. פתאום המכירות שהם יעשו ב60$ יהיו שווים להם כמו למכור משחקים בריטייל ב110$. היום מפיצות עושות 41% רווח על משחק ריטייל שהן מוכרות, בעתיד הדיגיטלי הן יעשו בין 70% (בחנות של משהו אחר כמו מיקרוסופט) ל-100% אם הן ימכרו בחנות משלהן. אני מקווה שלבד שאתה מבין שפתאום משחק של 20 מליון דולר שמחזיר את עצמו במליון מכירות פתאום יחזיר את עצמו ב600,000 מכירות. זה עולם אחר לגמרי, מפיצות יעשו כל כך הרבה כסף לעומת היום שזה הסטרי, פתאום כמעט כל משחק גדול יהיה רווחי, פתאום TOO HUMAN הופך להיות משחק רווחי ששווה לעשות לו המשך, פתאום למכור 3.5 מליון עותקים שזה לא רע בדור הזה הופך להיות שווה ערך לרווח של למכור 7 מליון עותקים שזה כבר מגה פרנצ'ייז מטורף שמחזיק חברה כמו גדולה.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
קיצר הודעה אחרונה שלי בנושא. אל תנסה ללמד אותי כלכלה ושצריך להוריד מחיר כי המתחרה שלך מוריד מחיר, זה מידע לילדים בגן. אני אומר לך שהמפיצות בהפסדים שנים וכשמירב הכסף שלהם יגיע מדיגיטל הם לא יוכלו להרשות לעצמן להוזיל את המשחקים שלהם ככה בעיני הציבור. אל תאמין. אנחנו עוד נחיה ונראה |
|
|
|
|
אז חבל שאתה מנסה להמציא מחדש דברים שעל פיך ילד בגן ילדים אמור לדעת.
חברה לא יכולה להרשות לעצמה למכור 600,000 עותקים ב60$ וזהו במקום למכור 600,000 עותקים ב60$, אז למכור 350,000 עותקים ב40$ ואחרי זה למכור 200,000 עותקים ב20$. זה פשוט לא משתלם לה לתקוע את המחיר ב60$ אלה אם זה כותר עם ביקוש כל כך גבוה שאין להם סיבה להוריד כמו COD (אתה יודע, כל נושא ההצע והביקוש שדברנו עליו). אתה לא מעלה טעונים הגיוניים, למה למפיצה להפסיק למכור, להפסיד רווחים ולחשוף פחות אנשים לפרנצ'ייז שלהם (מה שיפגע בהמשך שלו) רק בשביל התעקשות מפגרת על 60$ למשחק בן חצי שנה שאף אחד לא יקנה?
אפילו אתה בעצמך הדוגמה הכי טובה לזה, אתה לא קונה משחקים בשיגור ב60$ אלה מחכה למחיר טוב יתור. מה תקנה בעתיד הדמיוני הזה של רק משחקים ב60$ וזהו, אין ירידות מחיר ואין מבצעים? לא תקנה משחקים? תקנה 3 משחקים בשנה במקום 10?
נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 27.02.2013 בשעה 12:00.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #71 פורסם:
27.02.2013, 13:45
|
|
|
לצערי אני לא מסוגל להתאפק וכן מגיב.
תגיד אתה רציני? אמרתי שיש בעיה עם משחקים ב20-40 דולר? אין עם זה שום בעיה בכלל וזה גם מה שקורה כיום בריטייל, יש בעיה עם משחקים בפחות מעשר דולר. ויש בעיה עם ירידה מהירה מדי במחיר, אתה תראה שאחרי כמה זמן הם יגלו שזה פוגע בהם בטווח הארוך.
אתה מבין שזה ממוצע של 18 דולר לעותק? אם משחקים בימינו מתקיימים על ממוצע מכירה שכזה אז סבבה, כנראה שאני טועה בנושא.
האינדקס קשורים כי אמרתי לך שהם אלה שיש להם את הסיכוי הטוב ביותר לבצע התאמה עצמית למציאות אבל אתה בתור יימר כנראה לא תקבל הרבה (אם בכלל) משחקים ברמת הפקה של cod או כל משחק ענק אחר. סך הכל יכול להיות שאתבדה והאינדיס ייצרו משחקים עם הפקה לא פחות רצינית מיובי, ea ושאר הענקים.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #72 פורסם:
27.02.2013, 14:23
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
לצערי אני לא מסוגל להתאפק וכן מגיב.
תגיד אתה רציני? אמרתי שיש בעיה עם משחקים ב20-40 דולר? אין עם זה שום בעיה בכלל וזה גם מה שקורה כיום בריטייל, יש בעיה עם משחקים בפחות מעשר דולר. ויש בעיה עם ירידה מהירה מדי במחיר, אתה תראה שאחרי כמה זמן הם יגלו שזה פוגע בהם בטווח הארוך.
אתה מבין שזה ממוצע של 18 דולר לעותק? אם משחקים בימינו מתקיימים על ממוצע מכירה שכזה אז סבבה, כנראה שאני טועה בנושא. |
|
|
|
|
אתה מדבר על המשחקים ב2.5$? כי בסוף גם בריטייל הם מדרדרים ל5$, פשוט בהפצה הדיגיטלית קל יותר להוריד אותם למחירי זנות כי אין עלויות הדפסה, הפצה והרווח פר יחידה גדול הרבה יותר.
אגב, לא הבנתי למה יחסת 18$ לעותק.
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
האינדקס קשורים כי אמרתי לך שהם אלה שיש להם את הסיכוי הטוב ביותר לבצע התאמה עצמית למציאות אבל אתה בתור יימר כנראה לא תקבל הרבה (אם בכלל) משחקים ברמת הפקה של cod או כל משחק ענק אחר. סך הכל יכול להיות שאתבדה והאינדיס ייצרו משחקים עם הפקה לא פחות רצינית מיובי, ea ושאר הענקים. |
|
|
|
|
אין לי ספק שאצל האינדים תמיד תהיה החדשנות והנסיונות האמיתית. אבל בעצם מה שאתה אומר הוא לא שמפיצות צריכות לא לתת למחירים לרדת אלה שהן פשוט גדולות ומיושנות ולכן הם לא יתנו למחירים לרדת.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #73 פורסם:
03.03.2013, 17:15
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אני אומר לך שהמפיצות בהפסדים שנים וכשמירב הכסף שלהם יגיע מדיגיטל הם לא יוכלו להרשות לעצמן להוזיל את המשחקים שלהם ככה בעיני הציבור. אל תאמין. אנחנו עוד נחיה ונראה |
|
|
|
|
אתה מפספס את העובדה שהמפיצות בהפסדים (כמו בהרבה תעשיות מבוססות R&D) בגלל שהמשחק הבא עולה כמעט תמיד יותר מההכנסות של המשחק הקודם, ואם לא תשקיע את הכסף עכשיו גם תצטרך לשלם עליו מס ולשלם דיווידנד (אם אתה חברה ציבורית), וגם אחר כך תצטרך למצוא מקורות מימון אחרים כי את הכסף כבר הוצאת.
במקביל, כשהכסף של המפיצות יגיע מדיגיטל אז ישאר נתח יותר גדול בכיס שלהן ולכן בתאוריה הן יוכלו להוזיל את המחירים של המשחקים ועדיין להרוויח סכום דומה פר עותק. אבל אני מניח שחלק גדול מהן לא יעשה את זה מהסיבה שכבר ציינתי: כמו בתעשיית התיירות, המטרה היא לקבוע קודם כל מחיר רשמי גבוה כדי שכל מי שמוכן לשלם הרבה יוציא את המקסימום, ואחר כך לצאת במבצעים כדי שמי שקונה במחיר נמוך יותר ירגיש שהוא השיג דיל טוב ויהיה מרוצה.
הריטייל הם כמו כל סוכן שתקוע באמצע: אתה מניח שהוא פועל לטובתך כי הוא מהווה קבוצת לחץ מול המפיצות, אבל הוא בעצם מהווה גם קבוצת לחץ מולך ובמקביל יש עלויות overhead שאתה משלם לו. בשוק עם מידע מלא לצרכן (ועולם המשחקים קרוב מאד למודל הזה) התפקיד שלו מיותר כי אתה יכול לדעת בזמן אמת איזה משחק נמכר איפה ומה המחיר הכי נמוך שבו תוכל להשיג כל משחק.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #74 פורסם:
03.03.2013, 20:18
|
|
|
אהבתי את הדימוי.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #75 פורסם:
03.03.2013, 20:25
|
|
|
אתם לא מבינים שאני לא מדבר על הורדת מחיר או מבצע כזה או אחר. אני מדבר ספציפית על משחקים בפחות מעשר דולר תוך חודשים בודדים. אבל מספיק, טחנו את הנושא עד דק
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #76 פורסם:
03.03.2013, 20:58
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אתם לא מבינים שאני לא מדבר על הורדת מחיר או מבצע כזה או אחר. אני מדבר ספציפית על משחקים בפחות מעשר דולר תוך חודשים בודדים. אבל מספיק, טחנו את הנושא עד דק |
|
|
|
|
גם בPC זה לא קורה אלה אם המשחק נכשל. סקיירים שהוא מאוד מצליח למשל עדין לא ירד מ20$ והוא כבר בן שנה ו-4 חודשים. המשחקים מגיעים למחירי זנות בערך אחרי שהם בני שנה פחות או יותר או שהם לא מכרו משהו.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #77 פורסם:
03.03.2013, 21:26
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
גם בPC זה לא קורה אלה אם המשחק נכשל. סקיירים שהוא מאוד מצליח למשל עדין לא ירד מ20$ והוא כבר בן שנה ו-4 חודשים. המשחקים מגיעים למחירי זנות בערך אחרי שהם בני שנה פחות או יותר או שהם לא מכרו משהו. |
|
|
|
|
יחידי סגולה לא מעניינים במיוחד. הכוונה היא שלכל משתמש פיסי שאני מכיר יש בקלוג עצבני וזה לדעתי גורם להרבה אנשים להוציא פחות על משחקים חדשים ועוד פחות על משחקים ״סבבה״ (נגיד סיינטס ראו) כי זה ברור שהם יוצעו למכירה בדולרים בודדים ממש עוד כמה חודשים בודדים.
די טחנו. מספיק. נחיה ונראה וזהו.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #78 פורסם:
03.03.2013, 22:22
|
|
|
אבל סביר להניח שאת המשחק סבבה זה לא היית קונה בכלל אם הוא לא היה מוצע לי במחיר כזה, כי אני פשוט חושב שהוא לא שווה יותר מזה ואין קשר לבקלוג שלי. מה עדיף למפיצה? למכור לי ב10 דולר או לא למכור לי בכלל?
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #79 פורסם:
03.03.2013, 22:37
|
|
|
vorse3 |
 |
|
|
אבל סביר להניח שאת המשחק סבבה זה לא היית קונה בכלל אם הוא לא היה מוצע לי במחיר כזה, כי אני פשוט חושב שהוא לא שווה יותר מזה ואין קשר לבקלוג שלי. מה עדיף למפיצה? למכור לי ב10 דולר או לא למכור לי בכלל? |
|
|
|
|
השאלה היא כמה המבצעים האלה הכניסו לך לתודעה שיש משחקים ששווים רק עשר דולר. זה לא כזה ברור לדעתי, אין סיכוי שאין לזה שום השפעה על תהליך הקניית משחקים שלך.
אולי את המשחק הספציפי הזה אתה לא תקנה ביותר מעשר דולר אבל איך זה משפיע על משחק אחר שיורד לך הלחץ מימנו כי יש לך את ה"אחלה משחק הזה" בעשר דולר.
אני לא מנסה לטעון שפתאום הכל ישאר 60 דולר או 40 דולר. אלה פשוט שאלות שהמפיצות (מהיותם חברה שמשחררת המון משחקים שחלקם מתחרים אחד בשני באופן ישיר) צריכות לשאול את עצמן ואני בטוח שאני לא לבד בחשיבה הזאת.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #80 פורסם:
03.03.2013, 23:14
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
יחידי סגולה לא מעניינים במיוחד. הכוונה היא שלכל משתמש פיסי שאני מכיר יש בקלוג עצבני וזה לדעתי גורם להרבה אנשים להוציא פחות על משחקים חדשים ועוד פחות על משחקים ״סבבה״ (נגיד סיינטס ראו) כי זה ברור שהם יוצעו למכירה בדולרים בודדים ממש עוד כמה חודשים בודדים.
די טחנו. מספיק. נחיה ונראה וזהו. |
|
|
|
|
יש לי שני דברים להגיד על ההערת קטלוג עצבני:
1) המפיצות בטח מאושרות, אנשים קונים המון משחקים
2) אם היה לך בלייב מבצעים כמו שיש לך בחנויות משחקים של 360 אז היית גם עם קטלוג ענק כנראה. הרי נניח אין לך את אובליביון, בחנויות הוא עולה ממזמן בערך 5$. אם היה אותו בXBLA באותו מחיר, 5$, לא היה מצב שמתישהו היית פשוט קונה אותו? אני משער שכן, פשוט השילוב של הנוחות של קניה מהירה מהספה וקבלת המשחק מידית יחד עם מחירים נמוכים גורים לאנשים לקנות והרבה.
אני למשל קניתי את LA נואר, לא התכוונתי בכלל לקנות את המשחק הזה אבל היה אותו ב5$ אז קניתי. את הפרק הראשון של GTA4 קניתי בXBLA ואת השני לא. למחשב הם יצאו יחד בבאנדל ולא בנפרד וממש לא רציתי להוציא 40$ על שני פרקים כשאחד כבר יש לי ב360. אבל פתאום זה עלה רק 7$ והחלטתי כן לקנות אפילו שהיה לי אחד כבר. אז רוקסטאר הרוויחו עלי פעמיים, אולי הם מכרו במחירי זנות אבל הם עשו עלי איזה 12$ * 0.7 = 8.40$ שהם לא היו אמורים לעשות בכלל. כולם ניצחו 
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #81 פורסם:
04.03.2013, 13:34
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
השאלה היא כמה המבצעים האלה הכניסו לך לתודעה שיש משחקים ששווים רק עשר דולר. זה לא כזה ברור לדעתי, אין סיכוי שאין לזה שום השפעה על תהליך הקניית משחקים שלך.
. |
|
|
|
|
בשנה אני קונה בערך 3-6 משחקים במחיר מלא באופן כמעט קבוע לא משנה אם זה בPC, קונסולה או גם וגם זה. ההבדל היחיד בתהליך קניית המשחקים שלי הוא שעל הPC אני קונה הרבה יותר משחקים במחיר מוזל שבחיים לא הייתי קונה ברייטיל ולא רק בגלל המחיר הנמוך כל כך אלא גם בגלל הנוחות והקלות שבעניין. יש לי בקלוג של עשרות משחקים שאני לא יודע מתי אני אגיע אליהם ובכנות אני אפילו לא יודע אם אני אשחק בהם איי פעם. אני יכול להעיד על חברים קרובים שגם הם רוכשים משחקים סתם כי זה זול ונוח והם לא יודעים מתי או אם הם ישחקו בהם בכלל. אני כנראה בחיים לא הולך לשחק באלפא פרוטוקול שקנית באחד מהסיילים בסטים בכמה דולרים, אבל המפיצה עשתה עליי כמה דולרים שהיא בחיים לא הייתה עושה אם הוא היה נמכר רק במחיר מלא או אפילו רק בריטייל.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #82 פורסם:
04.03.2013, 15:40
|
|
שם לב שאתה מסיים את התגובה שלך עם ״מחיר מלא״ ואני בכלל לא מדבר על זה.
אולי אני טועה והמחירים והידיעה ש90 אחוז מהמשחקים ירדו לחמישית (ופחות) מהמחיר הנוכחי שלהם בחודשים בודדים לא משפיעה עלייך ועל מירב הגיימרים. אני כמובן לא חושב שאני טועה בנושא 
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #83 פורסם:
04.03.2013, 20:04
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
שם לב שאתה מסיים את התגובה שלך עם ״מחיר מלא״ ואני בכלל לא מדבר על זה.
אולי אני טועה והמחירים והידיעה ש90 אחוז מהמשחקים ירדו לחמישית (ופחות) מהמחיר הנוכחי שלהם בחודשים בודדים לא משפיעה עלייך ועל מירב הגיימרים. אני כמובן לא חושב שאני טועה בנושא  |
|
|
|
|
זה הכל עניין של דרגות. את ביושוק החלטתי לקנות במחיר מלא, גם את ההרחבה של sc2 ואת coh2. לעומת זאת חשבתי שדיסהונורד ו-xcom שווים לי משהו שקרוב יותר ל20$ ועל la נואר למשל החלטתי ש5$ הוא המחיר בשבילי. אני בטוח שלכולם יש סולם כזה ובסוף הדבר היחיד שמשפיע על הגיימרים במחירי הזנות זה שהם קונים משחקים שהם לא היום קונים אחרת.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #84 פורסם:
06.03.2013, 09:50
|
|
|
נכון, אין ספק שנדב צודק וגם אחרים - הקניה הדיגיטלית הרבה יותר גורמת להוציא כסף שלא רצית, מצד שני יש גם סולם למשחקים שאתה כן חושב עליהם מראש. לפי דעתי זה יותר העניין. לרוב האנשים המשחקים שהם יודעים שהולכים לצאת כבר סומנו בסולם של נדב. האחרים - הם המבצעים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|