נושא: רגע לפני הדור הבא:מה מצב השוק לקראת הקונסולות הקרבות?
1  2  3
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 11.02.2013, 19:03

אני חושב שישואה תגיע מדיגיטלי. ברגע שיצאו קונסולות ללא כונן דיסקים אז כל נושא הקיבוע מחיר יעלם. בסטים ממש לא מפריע למפתחים למכור משחקים בפחות מ60$, אתה רואה כל מחיר קיים במקומות הדיגיטלים ואנשים לא מתנשאים על משחק של 40$.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#32   פורסם: 11.02.2013, 19:15

היתה שמועה שסוני התחבטה עם הפס4 אם לאפשר מדיה פיזית אבל היא ביררה ויש יותר מדי מקומות בלי אינטרנט מספיק מהיר או שאפילו לא מחוברים בכלל על מנת לאפשר פלטפורמה שכולה דיגיטלית.
אני לא יודע מה הולך בלייב אבל ב PSN בשנה האחרונה סוני כבר החלה למכור לא מעט משחקי AAA חדשים ביום היציאה בצורה דיגיטלית,את דיסהונורד קניתי משם.

הבעיה היא שאין בכלל גמישות במחירים כמו על ה PC והכל נמכר ב 60 דולר עם הנחות נדירות של 5 דולר לבעלי PS+.
לפי מה שהבנתי MS וסוני לא עושים חיים קלים למפתחים מבחינת גמישות מחירים והנחות,המצב רחוק מלהיות חופשי כמו בסטים ויקח זמן עד שתאגידים גדולים שכאלו ירפו מהשליטה שלהם בחנות בדומה לסטים.

זה באמת העתיד וזה יפתור הרבה בעיות,אבל לפחות על הקונסולות לצערי זה עוד רחוק.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#33   פורסם: 11.02.2013, 21:09

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
היתה שמועה שסוני התחבטה עם הפס4 אם לאפשר מדיה פיזית אבל היא ביררה ויש יותר מדי מקומות בלי אינטרנט מספיק מהיר או שאפילו לא מחוברים בכלל על מנת לאפשר פלטפורמה שכולה דיגיטלית.
אני לא יודע מה הולך בלייב אבל ב PSN בשנה האחרונה סוני כבר החלה למכור לא מעט משחקי AAA חדשים ביום היציאה בצורה דיגיטלית,את דיסהונורד קניתי משם.

הבעיה היא שאין בכלל גמישות במחירים כמו על ה PC והכל נמכר ב 60 דולר עם הנחות נדירות של 5 דולר לבעלי PS+.
לפי מה שהבנתי MS וסוני לא עושים חיים קלים למפתחים מבחינת גמישות מחירים והנחות,המצב רחוק מלהיות חופשי כמו בסטים ויקח זמן עד שתאגידים גדולים שכאלו ירפו מהשליטה שלהם בחנות בדומה לסטים.

זה באמת העתיד וזה יפתור הרבה בעיות,אבל לפחות על הקונסולות לצערי זה עוד רחוק.
דבר ראשון עכשיו זה עוד טיפה מוקדם מדי, אולי סוני ומיקרוסופט מפחדים. בדור הבא שיהיה עוד בערך 6-7 שנים זה לא יהיה תלוש לעשות קונסולה ללא כונן דיסקים. בעצם כבר עכשיו המחשב שלי "בתול" בכונן הDVD שלו, נכנס אליו דיסק פעם אחרונה ביום שהתקנתי אותו וזה היה דיסק של חלונות ועברו מאז 10 חודשים. בעצם המחשב שלי למשל הוא קונסולה ללא כונן דיסקים, פשוט לא צריך אחד בPC.

היום כולם מפחדים עדין מהריטייל, אתה לא יכול למכור את THE LAST OF US ב60$ בגיימסטופ אבל בPSN ב40$, גיימסטופ יזרקו את סוני מכל המדרגות. אבל מה עם עוד דור? מה יהיה כשסוני ומיקוסופט ירגישו בטוחים מספיק בעצמם בשביל ללכת על דיגיטלי בלבד? אז הכל יהיה חופשי הרבה יותר אבל כמובן, כמו שאמרת, החופש יהיה למיקרוסופט וסוני ולא למפתחים ולכן לך תדע איזה כפיה הן יעשו על המפתחות.

העולם הדיגיטלי יציל את התעשיה הזאת ובגדול:
1) כמעט פי 2 רווח על כל עותק
2) גמישות מחירים
3) אפשרות הפצה בלי מפיצה בכלל
4) פחות שוק יד שניה, יותר מכירות שמכניסות כסף למפתחים

זה פשוט חופש חופש ועוד חופש כשהמגבילה היחידה תהיה הבעלת קונסולה עצמה שבתקווה יתנו יותר חופש בסגנון סטים ופחות מגבלות בסגנון לייב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#34   פורסם: 11.02.2013, 22:11

אני מסכים עם מה שאתה אומר אבל בוא נעשה קפיצה תיאורתית לדור הפס5 שהכל דיגיטלי,איך יראה שוק הריטייל בתסריט שכזה?
אני בטוח שהשוק באופן כללי יהיה הרבה יותר בריא ומאוזן אבל כמה משחקים ב 60 דולר יצאו בכלל?
זו תהיה תמונה קיצונית עוד יותר למצב הנוכחי,אתה תראה רק COD,GTA BF ו FIFA שנמכרים ב 60 דולר,את כל שאר הכותרים אף אחד לא יקנה במחיר שכזה כשיש תמחור גמיש כ"כ ומבצעים כל 5 דקות.
במקרה כזה הביושוק אינפיניט הבא שנקבל יהיה בהפקה די מסכנה על מנת שיתומחר ב 35 דולר ויצליח למכור מספיק כדי להגיע לרווח.

ואני אגיד לך את האמת עם איך שהשוק נראה אני בכלל לא יודע מה יקרה עוד 6-7 שנים ואילו שחקניות בכלל יוציאו קונסולה :/

תראה את הסרטון הבא,הוא ממש מתקשר לדיון,הבנאדם גם מדבר על סטים ואיך שהיא פורחת למרות המצב הרע בריטייל והקונסולות:
http://www.youtube.com/watch?v=r2jIrK8cWqA

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#35   פורסם: 12.02.2013, 00:20

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
אני מסכים עם מה שאתה אומר אבל בוא נעשה קפיצה תיאורתית לדור הפס5 שהכל דיגיטלי,איך יראה שוק הריטייל בתסריט שכזה?
אני בטוח שהשוק באופן כללי יהיה הרבה יותר בריא ומאוזן אבל כמה משחקים ב 60 דולר יצאו בכלל?
זו תהיה תמונה קיצונית עוד יותר למצב הנוכחי,אתה תראה רק COD,GTA BF ו FIFA שנמכרים ב 60 דולר,את כל שאר הכותרים אף אחד לא יקנה במחיר שכזה כשיש תמחור גמיש כ"כ ומבצעים כל 5 דקות.
במקרה כזה הביושוק אינפיניט הבא שנקבל יהיה בהפקה די מסכנה על מנת שיתומחר ב 35 דולר ויצליח למכור מספיק כדי להגיע לרווח.

ואני אגיד לך את האמת עם איך שהשוק נראה אני בכלל לא יודע מה יקרה עוד 6-7 שנים ואילו שחקניות בכלל יוציאו קונסולה :/

תראה את הסרטון הבא,הוא ממש מתקשר לדיון,הבנאדם גם מדבר על סטים ואיך שהיא פורחת למרות המצב הרע בריטייל והקונסולות:
http://www.youtube.com/watch?v=r2jIrK8cWqA
למה שביושוק או TR וכו' לא ימכרו ב60$? חוץ מזה תראה את כל משחקי הPC שנמכרים ב50$ רק בזכות זה שמיקרוסופט/סוני/נינטנדו לא לוקחים להם את ה18% עמלה שלהם אז תאר לך בכמה יוכלו למכור משחק AAA אם גיימסטופ + אכסון + שינוע + הדפסה + החזרות לא היו לוקחים להם חצי מהרווחים. למה שלא יוכלו למכור משחק ב40$ ולעשות רווח על כל עותק שמקביל ללמכור היום משחק בריטייל במעל ל60$?

אני חושב שנראה כל מני שינויים. נראה משחקים ממש גדולים כמו GTA שינסו את ה70 או אפילו ה80 דולר, נראה משחקי FPS כמו homefront מנסים את ה40$ ונראה משחקי פלטפורמה שנוטים ל30$ במקום ריטייל מלא. זה המצב הכי אידיאלי לדעתי, כל חברה תוכל לעשות מה שבא לה (בתקווה, כמו שכבר אמרנו מיקרוסופט וסוני אולי יגבילו את זה ויכפו מחירים) ונראה חברות שמצליחות ב60$ לגרוף רווחים כאילו המשחק כיום עולה 120$. התעשיה תהיה בריאה יותר, יהיה מקום להרבה יותר מוצרים מגוונים ומפתחות אולי גם יפחדו פחות לעשות דברים קצת שונים.

אני חושב שהשאלה העיקרית היא מה מיקרוסופט וסוני הולכות לעשות כשיהיה להן כל כך הרבה כוח בידיים. עוד 10 שנים כשהן יהיו גם מה שהן היום וגם גיימסטופ? מה הן יעשו?

אגב, עשיתי חישוב מהיר ואם מפיצות באמת מקבלות 25$ על כל עותק של 60$ שנמכר בריטייל (זה לפחות נראה המספר המקובל היום) אז כדי לעשות את אותו סכום פר עותק בעידן הדיגיטלי הם יוכלו למכור את המשחק ב36$ בלבד (אם נצא בהנחה שכל החברות יגזרו 30% מהרווחים כמו שמיקרוסופט/סוני/אפל/סטים עושות היום). כלומר אם משחק ימכר ב60$ הוא יעשה למפיצה 42$ במקום 25$, זאת עליה של 68% ברווחים ואפילו ירידת מחיר לצרכנים כי אין מס על קניה בחנות דיגיטלית.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 12.02.2013 בשעה 00:28.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#36   פורסם: 12.02.2013, 02:40

אגב, אני חושב שהחדשות שכל משחקי ה720 ירדו לדיסק הקשיח וישוחקו רק משם מרמז על מערכת הורדות דיגיטלית נרחבת.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swiss-the-engine

עילוי

#37   פורסם: 12.02.2013, 11:21

כבר אמרתי זאת ואומר זאת שוב, אתה חיי בסרט על הישואה מדיגיטל. לפחות מבחינת הצרכן. ברגע שרוב המכסף יגיע מעותקים דיגיטאליים יופסקו המבצעים לאלתר. אין מידל מן בדמות חנות שמעסיקה עובדים ומשלמת על נדל"ן ובגלל זה היא לחוצה על מכירות. אין שום דבר שימנע מהמחירים להישאר FULL PRICE כי אין STOCK שצריך להעיף. בנוסף נהיה במצב שיש לנו 10 אם לא יותר חשבונות שונים כי כל מפיצה תרצה חנות.

מי שיפרח וכבר פורח בזכות הדיגיטל זה האינדי'ס. על כל השאר אנחנו (הצרכנים) נפסיד.

engen1eric@gmail.com
gamertag : SwissTheEngine
engen1eric@gmail.com
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#38   פורסם: 12.02.2013, 11:49

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
כבר אמרתי זאת ואומר זאת שוב, אתה חיי בסרט על הישואה מדיגיטל. לפחות מבחינת הצרכן. ברגע שרוב המכסף יגיע מעותקים דיגיטאליים יופסקו המבצעים לאלתר. אין מידל מן בדמות חנות שמעסיקה עובדים ומשלמת על נדל"ן ובגלל זה היא לחוצה על מכירות. אין שום דבר שימנע מהמחירים להישאר FULL PRICE כי אין STOCK שצריך להעיף. בנוסף נהיה במצב שיש לנו 10 אם לא יותר חשבונות שונים כי כל מפיצה תרצה חנות.

מי שיפרח וכבר פורח בזכות הדיגיטל זה האינדי'ס. על כל השאר אנחנו (הצרכנים) נפסיד.
סטים וכל חנות אנטרנטית אחרת שקיימת סותרת אותך. ומפיצות רוצות להזיז עותקים כי זה מה שמכניס להן כסף. יש למשחקים אורך חיים מסויים, בהתחלה קונים אותם אלה שמוכנים לשלם 60$, אחרי כמה חודשים אלה שמוכנים לשלם 40$ וכך הלאה. אם המשחקים ישארו ב60$ הם יעשו הרבה פחות כסף, זאת הסיבה שאתה תמיד רואה ירידות מחירים.

בנושא כל מפיצה תרצה חנות, מיקרוסופט וסוני ממילא לא ירשו אז זה לא רלוונטי.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#39   פורסם: 12.02.2013, 11:55

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
סטים וכל חנות אנטרנטית אחרת שקיימת סותרת אותך. ומפיצות רוצות להזיז עותקים כי זה מה שמכניס להן כסף. יש למשחקים אורך חיים מסויים, בהתחלה קונים אותם אלה שמוכנים לשלם 60$, אחרי כמה חודשים אלה שמוכנים לשלם 40$ וכך הלאה. אם המשחקים ישארו ב60$ הם יעשו הרבה פחות כסף, זאת הסיבה שאתה תמיד רואה ירידות מחירים.

בנושא כל מפיצה תרצה חנות, מיקרוסופט וסוני ממילא לא ירשו אז זה לא רלוונטי.
ברור שרוצים להזיז עותקים אבל ירידת המחירים נובעת מהתחרות וכרגע חלק קטן מההכנסות הכוללות של המפיצות הגדולות מגיע מהPC (אולי למעט F2P). ברגע שהBOTTOM LINE שלהם יתמלא בעיקר בכסף שהגיע מחנויות דיגיטאליות תפסיק לראות מבצעי STEAM.

לא מבין מה הקשר סוני ומיק'... הם חיים בבועה? אתה לא יכול לעבור לPC? קיצר אין למשפט הזה שום קשר למה שאני אומר. ואני אפילו יחזור על מה שאני אומר בשביל שיהיה פשוט.

מירב הרווחים בדיגיטל=הפסקת מבצעים.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#40   פורסם: 12.02.2013, 12:03

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
ברור שרוצים להזיז עותקים אבל ירידת המחירים נובעת מהתחרות וכרגע חלק קטן מההכנסות הכוללות של המפיצות הגדולות מגיע מהPC (אולי למעט F2P). ברגע שהBOTTOM LINE שלהם יתמלא בעיקר בכסף שהגיע מחנויות דיגיטאליות תפסיק לראות מבצעי STEAM.

לא מבין מה הקשר סוני ומיק'... הם חיים בבועה? אתה לא יכול לעבור לPC? קיצר אין למשפט הזה שום קשר למה שאני אומר. ואני אפילו יחזור על מה שאני אומר בשביל שיהיה פשוט.

מירב הרווחים בדיגיטל=הפסקת מבצעים.
בPC כרגע כמעט כל הרווחים בדיגיטל ואנחנו מדברים על הקונסולות אז ברור שזה שמיקרוסופט וסוני ישלטו בזה לגמרי על הקונסולות שלהם רלוונטי לגמרי.

אני לא חושב שאתה מבין ששוק הPC כבר כולו דיגיטלי, הוא עבר את קו ה50%/50% דיגיטלי/ריטייל כבר לפני 4 שנים. העתיד האפוקליפטי שלך לא יקרה כי הוא כבר כאן והוא ממש לא אפוקליפטי, הוא ביושוק אינפנט ב25% הנחה עוד לפני שהוא יצא.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#41   פורסם: 12.02.2013, 12:11

אתה פשוט לא מנסה בכלל להבין בכלל על מה אני מדבר. מה אתה מספר לי סיפורי סבתא על הPC? באמת חידשת לי משהו? מאתמול אני משחק במשחקים? הPC היה ונשאר חלק קטן מהעוגת רווחים של המפיצות. ברגע שגם מיק' וסוני יעלו על העגלה הזאת ומירב הרווחים יגיעו מעותקים דיגיטאליים תיגמר החגיגה בPC.

כל זאת מדבר על המפיצות הגדולות ולא על אינדי'ס כאלה ואחרים שלפעמים עושים מה שסטודיו במיליונים עושה רק עם איזה 5-20 אנשים.

ורק בשביל לחדד אומר דבר כזה.... כמה כסף אתה חושב ביושוק אינפינט צריך לייצר בשביל להיחשב להצלחה מבחינת 2K? כמה מיליונים טובים, בוא נזרוק לאויר את המספר הקסום של 30 מיליון. ניפגש עוד שנה ונדבר על עוגת הרווחים ונראה כמה הPC תרם לאותה עוגה.

נערך לאחרונה על ידי swiss-the-engine, 12.02.2013 בשעה 12:13.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#42   פורסם: 12.02.2013, 12:24

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
אתה פשוט לא מנסה בכלל להבין בכלל על מה אני מדבר. מה אתה מספר לי סיפורי סבתא על הPC? באמת חידשת לי משהו? מאתמול אני משחק במשחקים? הPC היה ונשאר חלק קטן מהעוגת רווחים של המפיצות. ברגע שגם מיק' וסוני יעלו על העגלה הזאת ומירב הרווחים יגיעו מעותקים דיגיטאליים תיגמר החגיגה בPC.
אה? למה?
swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
כל זאת מדבר על המפיצות הגדולות ולא על אינדי'ס כאלה ואחרים שלפעמים עושים מה שסטודיו במיליונים עושה רק עם איזה 5-20 אנשים.

ורק בשביל לחדד אומר דבר כזה.... כמה כסף אתה חושב ביושוק אינפינט צריך לייצר בשביל להיחשב להצלחה מבחינת 2K? כמה מיליונים טובים, בוא נזרוק לאויר את המספר הקסום של 30 מיליון. ניפגש עוד שנה ונדבר על עוגת הרווחים ונראה כמה הPC תרם לאותה עוגה.
אה? מה הקשר כמה הPC תרם לעוגה של ביושוק?

חזרה לראש העמוד

עילוי

#43   פורסם: 12.02.2013, 12:31

מה אני עד כדי כך לא מובן בכתיבה שלי? היום הPC מבחינת מכירות? AFTERTHOUGHT. זה תוספת למכירות של הקונסולות. שוב אזכיר שאני מדבר על המפיצות הגדולות ולא על כאלה שמפיצים עצמאית.
ברגע שעותקים דיגטליים יהוו את מירב המכירות בקונסולות (מה שמביא את מירב הכסף) אתה תראה שיפסקו כל המבצעים של STEAM כי פשוט אנשים לא יקנו קונסולות יותר, או יותר נכון פשוט יקנו הרבה הרבה פחות ואז עיקר המזומנים יולד בPC ואז כבר אי אפשר לשחרר משחקים בהנחות עמוקות על היום הראשון או למכור אותו ב2.5 דולר אחרי חצי שנה-שנה.

מה הקשר לביושוק? אני כבר לא יודע איך להסביר. אתה חושב ש25% הנחה בפריאורדר מראה כמה שהדיגיטל לא יפגע בצרכן, ואני מנסה להסביר לך ש2K לא מצפים לגדולות מהמכירות של הPC. נראה בעתיד כמה רווח הPC הביא ואם בסך הכל המשחק היה ריווחי או לא.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#44   פורסם: 12.02.2013, 13:53

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
מה אני עד כדי כך לא מובן בכתיבה שלי? היום הPC מבחינת מכירות? AFTERTHOUGHT. זה תוספת למכירות של הקונסולות. שוב אזכיר שאני מדבר על המפיצות הגדולות ולא על כאלה שמפיצים עצמאית.
ברגע שעותקים דיגטליים יהוו את מירב המכירות בקונסולות (מה שמביא את מירב הכסף) אתה תראה שיפסקו כל המבצעים של STEAM כי פשוט אנשים לא יקנו קונסולות יותר, או יותר נכון פשוט יקנו הרבה הרבה פחות ואז עיקר המזומנים יולד בPC ואז כבר אי אפשר לשחרר משחקים בהנחות עמוקות על היום הראשון או למכור אותו ב2.5 דולר אחרי חצי שנה-שנה.

מה הקשר לביושוק? אני כבר לא יודע איך להסביר. אתה חושב ש25% הנחה בפריאורדר מראה כמה שהדיגיטל לא יפגע בצרכן, ואני מנסה להסביר לך ש2K לא מצפים לגדולות מהמכירות של הPC. נראה בעתיד כמה רווח הPC הביא ואם בסך הכל המשחק היה ריווחי או לא.
מכרת 3 מליון עותקים ב60$, הפסקת למכור כי האנשים שחושבים שהמשחק שלך שווה 60$ נגמרו. איך תמכור ל-3 מליון אנשים הבאים שמוכנים לשלם 40$? תוריד את המחיר ל40$. זאת כלכלה הכי בסיסית שיש.

אין שום הגיון בכל נושא הAFTERTHOUGHT שלך. אם זה נכון אז למה לא לשגר ממילא את המשחקים בPC ב15$ וזהו?

חזרה לראש העמוד

עילוי

#45   פורסם: 12.02.2013, 16:36

זה ממש לא כזה פשוט כמו שאתה מציג את זה. כן, תמכור ב60 דולר ויגמרו המכירות אז נגמרו האנשים שמוכנים לשלם 60 דולר אבל השאלה שאתה מפספס היא למה נגמרו אותם אנשים? האם זה כי הם יודעים שהמשחק ירד במחיר בזמן סביר (שזה כל אחד קובע לעצמו)? מי אמר שבכלל צריך למכור את המשחק? אולי עדיף לאותה מפיצה למכור משחק חדש ב60 דולר ואחרי שנתיים למכור את הישן ב5 דולר. HECK אולי בחינם, העיקר שיכירו את המותג. אין לך מושג.

העניין הוא שבדיגיטאלי נעלם לך המידל מן הזה שהוא הריטייל, אותו מידל מן לוחץ על כולם כי הוא עוד שרשרת שצריכה להאכיל את העובדים שלו ולשלם חשבונות חשמל וכו... ככה שאין מנוס מהעלאת מחירים. פשוט אין סטוק "שחייב" לעוף כי הוא תופס מקום וכי אפשר להחליף אותו במשהו אחר, אפשר פשוט לשים אותו במחסן הוירטואלי ולשים משהו חדש על המדפים.

איש עסקים טוב מוריד מחירים כאמצעי ממש אבל ממש אחרון. זה צריך לבוא כששום דבר אחר לא עובד כי בסוף כולם (באותה תעשייה) מפסידים כי אין דבר כזה שאתה מוריד מחיר והמתחרה שלך לא. שוב, איש עסקים טוב יודע את זה ויעשה הכל בשביל לא להיכנס למלחמת מחירים והעלמת המימד הפיזי מוריד המון מהלחץ שיושב כיום על המפיצות.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#46   פורסם: 12.02.2013, 18:06

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
זה ממש לא כזה פשוט כמו שאתה מציג את זה. כן, תמכור ב60 דולר ויגמרו המכירות אז נגמרו האנשים שמוכנים לשלם 60 דולר אבל השאלה שאתה מפספס היא למה נגמרו אותם אנשים? האם זה כי הם יודעים שהמשחק ירד במחיר בזמן סביר (שזה כל אחד קובע לעצמו)? מי אמר שבכלל צריך למכור את המשחק? אולי עדיף לאותה מפיצה למכור משחק חדש ב60 דולר ואחרי שנתיים למכור את הישן ב5 דולר. HECK אולי בחינם, העיקר שיכירו את המותג. אין לך מושג.

העניין הוא שבדיגיטאלי נעלם לך המידל מן הזה שהוא הריטייל, אותו מידל מן לוחץ על כולם כי הוא עוד שרשרת שצריכה להאכיל את העובדים שלו ולשלם חשבונות חשמל וכו... ככה שאין מנוס מהעלאת מחירים. פשוט אין סטוק "שחייב" לעוף כי הוא תופס מקום וכי אפשר להחליף אותו במשהו אחר, אפשר פשוט לשים אותו במחסן הוירטואלי ולשים משהו חדש על המדפים.

איש עסקים טוב מוריד מחירים כאמצעי ממש אבל ממש אחרון. זה צריך לבוא כששום דבר אחר לא עובד כי בסוף כולם (באותה תעשייה) מפסידים כי אין דבר כזה שאתה מוריד מחיר והמתחרה שלך לא. שוב, איש עסקים טוב יודע את זה ויעשה הכל בשביל לא להיכנס למלחמת מחירים והעלמת המימד הפיזי מוריד המון מהלחץ שיושב כיום על המפיצות.
כולם מורידים מחירים כשמשהו מתישן, בכל תחום, בכל דבר, ביחוד כשמדובר במוצר טכנולוגי. אין שום סיבה הגיונית לחשוב את מה שאתה חושב, האמת שהדיעה הזאת היא דיעה שמעולם לא שמעתי מאף אדם חוץ מאשר ממך.

מכירות דיגטליות אומרות רווחים עצומים למפיצות, רווחים עצומים למפיצות אומרים שברגע שהם גומרים קהל מסוג אחד הם מנסים להגיע לקהל מסוג שני ובכדי לעשות את זה צריך להוריד מחיר. אין מה לעשות, ככה זה עובד. אתה רואה מבצעים בכל מקום על כל דבר, גם משחקים שבלעדיים בסטים למכירות דיגיטליות יורדים במחיר ומשתתפים במבצעים, גם בלעדיים לPC יורדים במחיר ומשתתפים במבצעים ובעצם כל דבר בכל צורה יורד עם הזמן במחיר ומשתתף במבצעים. אין שום סיבה הגיונית לחשוב שמחיר לא ירד ולא ישתתף לעולם במבצעים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#47   פורסם: 12.02.2013, 18:46

ניתוח יחסית מקצועי ובעברית ע"י אנליסט ומומחה במודלים עסקיים על מצב שוק הקונסולות ומה MS וסוני צריכות לעשות על מנת להתאים את עצמן למצב החדש:
http://www.bmnow.co.il/%D7%9E%D7%99%...8%D7%99%D7%9D/

בניתוח עצמו האנליסט מקשר גם לדבריו של אחד ממייסד Codemasters שהיום בעל חברת משחקים סלולריים שטוען שהישועה היא בדיגיטלי בלבד ושקונסולות פיזיות לא ישרדו :
Sony and Microsoft cannot let the retailers dictate game prices going forwards if they want to break free from the current over-priced model, their next consoles, PlayStation 4 and Xbox 720 need to be digital only, or they will fail

Consoles have become like dinosaurs heading for extinction
The old fashioned, dinosaur consoles are massively expensive to develop games for, it is like making a small movie. The size of this risk means that publishers concentrate on sequels and “me-too” clones of successful games, thus stifling innovation

http://www.kwalee.com/2012/07/03/jur...l#.URptmu9gB9Q

מן הסתם יש לו אג'נדה די מובהקת בתור מישהו שהחליף את התעשייה המסורתית אבל נראה שיש לו כמה נקודות נכונות (וגם כמה שלא),בכל מקרה חשבתי להביא את הדברים למי שמתעניין כי הם מתקשרים לנושא ובאים מזווית ראייה יותר עסקית.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#48   פורסם: 12.02.2013, 19:14

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
ניתוח יחסית מקצועי ובעברית ע"י אנליסט ומומחה במודלים עסקיים על מצב שוק הקונסולות ומה MS וסוני צריכות לעשות על מנת להתאים את עצמן למצב החדש:
http://www.bmnow.co.il/%D7%9E%D7%99%...8%D7%99%D7%9D/

בניתוח עצמו האנליסט מקשר גם לדבריו של אחד ממייסד Codemasters שהיום בעל חברת משחקים סלולריים שטוען שהישועה היא בדיגיטלי בלבד ושקונסולות פיזיות לא ישרדו :
Sony and Microsoft cannot let the retailers dictate game prices going forwards if they want to break free from the current over-priced model, their next consoles, PlayStation 4 and Xbox 720 need to be digital only, or they will fail

Consoles have become like dinosaurs heading for extinction
The old fashioned, dinosaur consoles are massively expensive to develop games for, it is like making a small movie. The size of this risk means that publishers concentrate on sequels and “me-too” clones of successful games, thus stifling innovation

http://www.kwalee.com/2012/07/03/jur...l#.URptmu9gB9Q

מן הסתם יש לו אג'נדה די מובהקת בתור מישהו שהחליף את התעשייה המסורתית אבל נראה שיש לו כמה נקודות נכונות (וגם כמה שלא),בכל מקרה חשבתי להביא את הדברים למי שמתעניין כי הם מתקשרים לנושא ובאים מזווית ראייה יותר עסקית.
אני לגמרי מסכים איתו וזה הדבר היחיד שבאמת יקפיץ את התעשיה לדרגה אחרת לגמרי. פתאום משחק שכיום צריך מליון יחידות רק כדי לכסות השקעה יוכל בעידן הדיגיטלי לכסות אותה ב600,000 עותקים. זה הבדל מטורף, פשוט מטורף. פתאום 800,000 עותקים שזה לא בדיוק המשחק הכי מוכר בעולם הופך מכישלון מפסיד למשחק מרוויח שמצדיק המשך.

נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 12.02.2013 בשעה 19:17.

חזרה לראש העמוד

שואף לשלמות

#49   פורסם: 12.02.2013, 20:14

הסוגיה היא שאין לי שום בטחון שסוני ומיקרוסופט ייאמצוות ה-DD כמו שזה אמור להיות. בסוף זה יהיה כל החסרונות עם מינימום יתרונות.

אני לא רואה את הקונסולות נפתחות בצורה משמעותית ומאפשר עדכונים בלי לגבות כסף; F2P עדיין יהיה מוגבל ובלתי גמיש; מחירים גבוהים מדי; פוליסות ותקנונים שליליים וכו'.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#50   פורסם: 12.02.2013, 20:33

Kazz
ציטוט:
צפה בהודעה
הסוגיה היא שאין לי שום בטחון שסוני ומיקרוסופט ייאמצוות ה-DD כמו שזה אמור להיות. בסוף זה יהיה כל החסרונות עם מינימום יתרונות.

אני לא רואה את הקונסולות נפתחות בצורה משמעותית ומאפשר עדכונים בלי לגבות כסף; F2P עדיין יהיה מוגבל ובלתי גמיש; מחירים גבוהים מדי; פוליסות ותקנונים שליליים וכו'.
הסיבה העיקרית שגייב נוואל התחיל לתמוך בסוני אחרי שהוא לא הפסיק לפתוח פה על הארכיטקטורה המתסכלת של הקונסולה (ואף התלבט אם בכלל להוציא עליה מוצרים של valve) היתה בגלל החופש שסוני נתנה לו- היא אפשרה לו להביא את סטים למשתמשי הפס3,להעלות עדכונים ללא הגבלה ובעצם להשתמש בפלטפורמה כרצונו בניגוד ל MS שקיבלה בעקבות זאת גרסה פחות טובה של פורטל 2.

ככה שיכול להיות שסוני בעלת גישה יותר פתוחה לנושא ממה שאתה חושב אבל זה באמת עוד עתיד רחוק,קודם שישרדו את הדור הזה.

חזרה לראש העמוד

שואף לשלמות

#51   פורסם: 12.02.2013, 20:38

הבדל קטן.

יש סיבה שהסטים-בוקס קורמת עור וגידים ובהנתן תמיכה כהוגן של משחקים זאת החומרה שיש לאמץ לסלון.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#52   פורסם: 12.02.2013, 21:14

לא הבנתי מה הקשר בין התגובה שלך למה שאמרתי.
סכ"ה באתי להראות שסוני לפחות יכולה להיות פחות שמרנית ממה שמצופה מתאגיד שכזה ולהפתיע עם גישה פתוחה יחסית.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swym

מודל לחיקוי

#53   פורסם: 21.02.2013, 00:44

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
גאלמר,הנתונים של הירידה במכירות המשחקים נלקחים מדוחות ה NPD,גם באופן כללי נראה שפעם ב יש הפתעה בסגנון Dishonored שמצליח אבל הרוב מוכר תמיד מתחת לציפיות.
למה למשל DMC החדש נפל?
נראה אחלה משחק,אחלה ביקורות,ומלבד המעריצים הסופר כבדים וקפוצי הישבן יש לו סכ"ה תגובות טובות גם מצד הגיימרים,אז למה הוא נכשל?

שאר ההודעה שלך מעניינת אבל הייתי רוצה שתחווה יותר את דעתך על שוק ה AAA במחיר מלא ולא על מודלים אלטרנטיביים כמו F2P או משחקי אינדי,האם הוא במצב בריא או שהוא הולך לקראת בלוקבסטרים גנריים ונוסחתיים יותר ויותר כשרק בודדים מצליחים להיות ריווחיים ולמכור?

אני מקווה שהשורה התחתונה שלך נכונה והשוק הולך לכיוון חיובי.
אני לא מעודכן בכמה DMC החדש מכר, אבל בהשוואה למשחק הקודם של אותו סטודיו (שאמנם היה מבוסס על IP חדש) אני מעריך שהוא הצליח יותר על פני תקופה דומה.
נכון, Enslaved זה לא פרנצייז פופולארי כמו DMC אז זו לא חוכמה להשוות - בעולם מתוקן DMC היה כנראה מוכר יותר ממה שהוא מכר.
אבל צריך לזכור שDMC (ששלח 2 מליון עותקים לחנויות בחודש הראשון שלו) היה פופולארי לאחרונה אי שם ב-2008. תוסיף לזה את הירידה מגדולה של קאפקום בתקופה האחרונה, באקלאש עצום (ולא מוצדק) מקהל של אנשים שקוראים לעצמם "מעריצי הסדרה" ושינוי מראה כזה של דמות ראשית הוא סיבה בשבילם להחרים משחק. וכשאתה מוציא משחק כמעט במקביל לH&S מצופה אחר מיוצרים מוערכים לא פחות ובסדרה פופולארית לא פחות - אז זה הופך את המשימה לשכנע את הקונים לשים 60$ דווקא על המשחק שלך ולא על MGS:R ליותר קשה. אתה בטח זוכר מה קרה לsplit second ו-blur שיצאו ראש בראש.

אם אתה רוצה לדבר על שוק הAAA במחיר מלא וכמה בריא הוא בדיוק, אתה צריך לא להסתכל על תפקוד נקודתי של שנה מול שנה אלא של דור מול דור. מעבר לזה שהמכירות של כל דור הן בצורה מחזורית כזו של פעמון, בין שנה לשנה יכולים להיות שינויים מטורפים שנובעים מטרנדים זמניים: תחשוב למשל איך התעשיה היתה נראית בלי ההצלחה של הWii בשנת 2009, או בלי משחקי הגיטרה שנעלמו כמו שהם באו אבל בדרך הספיקו ליצור ספייק ענקי במכירות (כשמוכרים משחק עם כלים ב-150$ והוא מצליח יש לזה נטיה לעוות קצת את התמונה).
אנחנו נמצאים היום כמעט שבע וחצי שנים מתחילת הדור השביעי - ובערך חצי שעה מהכרזה רשמית על הדור הבא (בהנחה שלא מסתכלים על הWiiU כקונסולת דור הבא ). האם לדעתך שבע וחצי שנים מתחילת הדור השישי המצב שלו היה טוב יותר או רע יותר? ומה עם הדור החמישי? כשאני מסתכל על הדור הזה במבט היסטורי - זה דור הקונסולות הכי בריא בהיסטוריה. נדמה לי שזה אפילו הדור הראשון מזה זמן רב שבו אף יצרנית קונסולה לא פשטה רגל
ואין סיבה שהדור הבא יהיה אפילו יותר מוצלח: מה שיצרנית קונסולה צריכה זה לספק כלים טובים יותר למפתחים, חוזים פשוטים ונוחים יותר, ויחס הוגן לצרכן.

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
ברגע שרוב המכסף יגיע מעותקים דיגיטאליים יופסקו המבצעים לאלתר. אין מידל מן בדמות חנות שמעסיקה עובדים ומשלמת על נדל"ן ובגלל זה היא לחוצה על מכירות. אין שום דבר שימנע מהמחירים להישאר FULL PRICE כי אין STOCK שצריך להעיף. בנוסף נהיה במצב שיש לנו 10 אם לא יותר חשבונות שונים כי כל מפיצה תרצה חנות.
אבל זה בדיוק מה שימנע מהמחירים להישאר full price: התחרות בין החנויות השונות. למשחקי מחשב דיגיטליים אין ערך פיזי ואין עלויות יצור לכל עותק ולכן מרגע שהמשחק בחוץ אתה תרצה להעיף כמה שיותר עותקים מהמשחק שלך. למה? כי אם לא תעשה את זה אני פשוט אקנה משחק אחר ממישהו שכן עושה את זה. אתה תשאיר את המשחק שלך בתג מחיר מנצנץ ובינתיים תצטרך להמשיך להחזיר את החובות שלך מפיתוח המשחק - בזמן שאתה רואה איך הכסף שלי ושל כל שאר האנשים הולך למישהו אחר שחתך את המחיר של המשחק שלו בחצי. ואחרי שקניתי את המשחק שלו אני כנראה כבר לא אגיע למשחק שלך בקרוב - גם כי נשאר לי פחות כסף בכיס וגם כי עכשיו יש לי משהו לשחק בו.

מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com
----
Digital Trident Blog - גיימינג וכל מה שמסביב.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

עילוי

#54   פורסם: 21.02.2013, 10:59

swym
ציטוט:
צפה בהודעה

אבל זה בדיוק מה שימנע מהמחירים להישאר full price: התחרות בין החנויות השונות. למשחקי מחשב דיגיטליים אין ערך פיזי ואין עלויות יצור לכל עותק ולכן מרגע שהמשחק בחוץ אתה תרצה להעיף כמה שיותר עותקים מהמשחק שלך. למה? כי אם לא תעשה את זה אני פשוט אקנה משחק אחר ממישהו שכן עושה את זה. אתה תשאיר את המשחק שלך בתג מחיר מנצנץ ובינתיים תצטרך להמשיך להחזיר את החובות שלך מפיתוח המשחק - בזמן שאתה רואה איך הכסף שלי ושל כל שאר האנשים הולך למישהו אחר שחתך את המחיר של המשחק שלו בחצי. ואחרי שקניתי את המשחק שלו אני כנראה כבר לא אגיע למשחק שלך בקרוב - גם כי נשאר לי פחות כסף בכיס וגם כי עכשיו יש לי משהו לשחק בו.
ברור שמה שאתה אומר (וגם נדב) יכול לקרות. לדעתי זה לא יקרה. לדעתי המידל מן של הריטייל מספק תמריץ רציני ביותר להורדת מחירים. אני מאמין שהמפיצות הגדולות לא יסכימו למכור את המשחק שלהם ב30 אחוז פחות רק חודשיים או אפילו חודש אחרי היציאה שלו.

כל מה שאני אומר תלוי מאוד במודלים חדשים שיצוצו, בין אם זה הפצה עצמית של אינדי או קיקסטארטר כי אם המשחקים האלה יוכלו ממש להתחרות בגדולים (והם לא יהיה איכפת להם לקחת כל מיני סיכונים בדמות פרסום אלטרנטיבי וחיתוך מחירים ובאנדלים אגרסיבי) אז הם יכריחו את הגדולים להסתגל או ללכת למות.

ולומר שאתה רוצה "להעיף כמה שיותר עותקים מהמשחק שלך" זה ממש לא מדוייק. אם ככה אז גם היו מוכרים את המשחקים האלו בדולר בשיגור וסוגרים עיניין. השאלה היא כמה רווח עשית ולא כמה יחידות מכרת.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swym

מודל לחיקוי

#55   פורסם: 21.02.2013, 11:43

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
ברור שמה שאתה אומר (וגם נדב) יכול לקרות. לדעתי זה לא יקרה. לדעתי המידל מן של הריטייל מספק תמריץ רציני ביותר להורדת מחירים. אני מאמין שהמפיצות הגדולות לא יסכימו למכור את המשחק שלהם ב30 אחוז פחות רק חודשיים או אפילו חודש אחרי היציאה שלו.
30% פחות? לדעתי גם יותר אם צריך.
ובניגוד לנדב, אני מאמין שעדיין נראה הרבה מאד משחקים שיוצאים במחיר מופקע של 60$ גם אם הם לא הטופ שבטופ. והסיבה היא שהמפיצות מעוניינות לעשוק את כל מי שעשה Preorder למשחק כדי להוציא את המקסימום מכל לקוח שמוכן לשלם.
אחר כך המשחק יכול לרדת במחיר מאד מהר מבחינתן, כי למכור משחק של 60$ ב-30$ חודש אחרי שהוא יצא זה חתיכת קידום מכירות שאנשים יקפצו עליו. אם ימכרו אותו ב-40$ בשיגור אז כל מי שהיה מוכן לקנות אותו ב-60$ בעצם שילם עליו פחות, וכל מי שהיה מוכן לקנות משחק בן חודש במבצע של חצי מחיר לא בהכרח יהיה מוכן לקנות אותו מוצר במחיר שהוא בעצם זהה אבל מציע רק 25% הנחה.

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
ולומר שאתה רוצה "להעיף כמה שיותר עותקים מהמשחק שלך" זה ממש לא מדוייק. אם ככה אז גם היו מוכרים את המשחקים האלו בדולר בשיגור וסוגרים עיניין. השאלה היא כמה רווח עשית ולא כמה יחידות מכרת.
ברור שאתה מעוניין למכור את המשחק במחיר המקסימלי שמוכנים לשלם עליו. הנקודה שלי היא שיש משהו מהצד השני שדוחף אותך למכור את המשחק כמה שיותר מהר, וזו התחרות מצד כל המשחקים האחרים שהצרכן יכול לקנות. משחקים הם מוצר שמתיישן מהר מאד בעיני הצרכן, ואם לא תמכור את המשחק שלך היום ב-30$ במקום 60$, יכול להיות שבעוד חצי שנה גם אם תציע אותו ב-20$ אז הצרכן יגיד לעצמו "נה, זה כבר משחק ישן ויש משחקים יותר חדשים לשחק בהם עכשיו". ככל שעובר הזמן אתה גם מאבד מהאימפקט הפרסומי של תקופת השיגור.

מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com
----
Digital Trident Blog - גיימינג וכל מה שמסביב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#56   פורסם: 21.02.2013, 18:45

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
זה אחד הדברים הראשונים שתלמד במיקרו כלכלה, אתה לא תמכור את המשחק שלך בדולר אלה תמכור אותו בנקודת שיווי משקל שבה תעשה הכי הרבה כסף, כלומר מחירxעותקים. אם תמכור מליון עותקים ב60, אם היית משגר בדולר זה לא אומר שהיית מוכר 60 מליון עותקים. משחקי aaa תמיד ירצו 60$ בהתחלה, הם יעשו את המליון עותקים שלהם וכשהמכירות יצללו הם יעברו ל45$. כשהמכירות ב45$ יצללו הם יעברו ל30$ וכך הלאה. ככה הם מוצאים כל פעם מחדש את נקודת שיווי המשקל שלהם, ככה זה עובד בכל תעשיה עם קהל לקוחות מתכלה.

הרי מה זה כלכלת מכירת משחק בסופו של דבר, הצע מחירי מול ביקוש מהקהל. פשוט במקרה של משחקים (נגיד בניגוד לסטייקים) מספר האנשים שמוכנים לשלם 60$ מצטמצם מאוד מהר וחייבים לרדת לאט במחיר כדי להגיע לסקטור הצרכני הבא.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#57   פורסם: 21.02.2013, 19:34

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
זה אחד הדברים הראשונים שתלמד במיקרו כלכלה, אתה לא תמכור את המשחק שלך בדולר אלה תמכור אותו בנקודת שיווי משקל שבה תעשה הכי הרבה כסף, כלומר מחירxעותקים.
נכון, ואתה חייב לעשות את זה בשביל למקסם רווח. אתה לא סותר את מה שהוא אמר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#58   פורסם: 21.02.2013, 20:10

InterAl
ציטוט:
צפה בהודעה
נכון, ואתה חייב לעשות את זה בשביל למקסם רווח. אתה לא סותר את מה שהוא אמר.
נכון אבל במוצרים כמו משחקי וידאו שהם לא מוצרים EVER GREEN הביקוש יורד עם הזמן ואיתו נקודת החיתוך מה שמוריד את המחיר. לכן הגרף הראשוני טוב בדיוק בזה, בתצורה הראשונית שהיא השיגור. אחרי חודשיים הגרף נראה אחרת לגמרי, אתה עדין תרצה להיות בנקודת שיווי משקל אבל היא תהיה נקודה אחרת לגמרי במחיר נמוך יותר.

חזרה לראש העמוד

עילוי

#59   פורסם: 25.02.2013, 10:07

אתה לא מנסה לרדת לסוף דעתי. כן ברור שיכולה להיווצר מלחמת מחירים. מה שאני מנסה להסביר לך שזאת אפשרות הכי אחרונה שיש. זה שהמשחק שלך הפסיק למכור ב60 דולר לא בהכרח מעניין אותך כשאנחנו מדברים על טווחים של חודשים בודדים כי בעל העסק שמטומטם מספיק בשביל לא לראות שיש אפשרות שהשחקן הממוצע יאמר לעצמו "פאקיט, עוד חודשיים זה נמכר ב50 אחוז אז למה שאני בכלל אקנה משחקים במחיר מלא" הוא לא ישאר בעסק להרבה זמן.

אתה מסתכל על דברים פר משחק ולא מבין שאנחנו מדברים פה על מפיצות (כבר אמרתי שהאינדי יכולים לעשות מהפכה קטנה בנושא) ולמפיצות יש עוגה שנתית שמורכבת מכמה וכמה משחקים וזה שמשחק אחד יהיה ריווחי לא בהכרח עוזר להם ואם הם מוזילים את ערכו של משחק אחד אז אין סיבה לחשוב שזה לא "יזלוג" לעוד משחקים, בין אם של אותה מפיצה ובין אם של מפיצה אחרת.

אתה באמת לא מצליח להבין שבכלל מה שאתה אומר הוא לא רלוונטי בכלל ? הרי גם היום כל המפיצות נלחמות על הלקוחות אז עם ההגיון שלך זה אומר שהיום המצב מבחינת הלקוח הוא רק יותר טוב כי הרי לאותה "מלחמה" מתווספת הצרכים של הקמעונאי שלוחץ אך ורק על המפיצות של המשחקים, כלומר כל הצורך שלו בלרפד את ה"שורה התחתונה החודשית" שלו מכוונת אל המפיצות.

engen1eric@gmail.com
engen1eric@gmail.com
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#60   פורסם: 25.02.2013, 13:30

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
כי בעל העסק שמטומטם מספיק בשביל לא לראות שיש אפשרות שהשחקן הממוצע יאמר לעצמו "פאקיט, עוד חודשיים זה נמכר ב50 אחוז אז למה שאני בכלל אקנה משחקים במחיר מלא" הוא לא ישאר בעסק להרבה זמן.

אתה מסתכל על דברים פר משחק ולא מבין שאנחנו מדברים פה על מפיצות (כבר אמרתי שהאינדי יכולים לעשות מהפכה קטנה בנושא) ולמפיצות יש עוגה שנתית שמורכבת מכמה וכמה משחקים וזה שמשחק אחד יהיה ריווחי לא בהכרח עוזר להם ואם הם מוזילים את ערכו של משחק אחד אז אין סיבה לחשוב שזה לא "יזלוג" לעוד משחקים, בין אם של אותה מפיצה ובין אם של מפיצה אחרת.
אבל אם בעל העסק X לא יוריד את המחיר, בעל העסק Y יוריד, והשחקנים יקנו את המשחקים שלו במקום כי הם יותר זולים, ולכן אין לו יותר מדי ברירה. השחקנים לא מסתכלים על היסטוריית המחירים של המפיצה כשהם מחליטים איזה משחק לקנות. הם מסתכלים על המחיר של המשחק, משווים אותו למחירים של משחקים אחרים בשוק באותה תקופה, ומעדיפים את הזול יותר. מי שקונה משחקים במחיר מלא הם המעריצים או הלקוחות העשירים/בזבזנים. ככה זה עובד בכל מוצרי האלקטרוניקה כבר עשורים: העשירים/בזבזנים "מסבסדים" את המשחק לאותם צרכנים שקונים אותו בירידת מחיר לאחר מספר חודשים/שנים.

חזרה לראש העמוד
1  2  3

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא