בעל xbox שהתאכזב ממייקרוסופט. - Page 4 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: בעל xbox שהתאכזב ממייקרוסופט.
1  2  3  4
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

חבר בקהילת: -

#91   פורסם: 11.11, 23:21

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
הוא כבר לא כ"כ יכול...
שכחתי, אז בטלפון
אני עדין זוכר (זה היה בתקופה של גרסאות ישנות יותר של PSN) שלוק מ-1UP אמר שהFRIEND LIST של הפס3 זה הסלולרי
עכשיו הוא עובד בבאנג'י...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#92   פורסם: 12.11, 14:32

קאז, נראה לי שאתה הולך במעגל מנושא לנושא:
בהתחלה אתה מדבר על זה שלסוני יש יותר IP מקוריים בדור הזה - ספרנו והראנו שזה לא נכון.

אחר כך אתה אומר שהIP של מיקרוסופט מתמקדים בגירס והיילו, ושההתמקדות בשני המשחקים האלו פוגעת בפרנצייזים אחרים. אבל המצב לא שונה מאשר אצל סוני: הרי אפיק הוציאה עד היום רק שני משחקי גירס! קצב ההוצאה של משחקי גירס זהה לבערך כל הפרנצייזים של סוני - פעם בשנתיים (וזה אפילו לא הפריע לאפיק להוציא את משחקי גירס במקביל לUT3 ולשאדו קומפלקס, בדיוק כמו שאינסומניאק עובדת על משחקי רזיסטנס וראצט במקביל).
וזה אפילו בלי לדבר על זה שבתי הפיתוח של סוני צריכים להתמקד במקביל גם בPSP ובPS2 במקום להקדיש את כל הזמן לPS3.

אחר כך אתה אומר שסוני מוציאה לראשונה פרנצייזים גדולים 3 שנים אחרי יציאת הקונסולה ולכן מבחינתך זה כמו IP חדשים וזה כאילו מעיד על כך שסוני ממשיכה להשקיע בפרנצייזים חדשים 4 שנים אחרי יציאת הקונסולה. מעבר לעובדה שזו פשוט בדיחה, כי אתה מסיט את הדיון מכך שאלו למעשה בכלל לא פרנצייזים חדשים, זה גם לא מדוייק ואתה שוכח שני דברים:
1) הקונסולה של מיקרוסופט הגיעה שנה לפני הקונסולה של סוני
2) הסיבה שהמשחקים האלו מתעכבים היא רק בגלל שסוני לא מצליחה להוציא אותם בזמן ודוחה משחקים כל הזמן - שני המשחקים האלו תוכננו בכלל כמשחקים של 2009.

אחר כך אתה מזכיר משחקים כמו L4D וSC וטוען שאי אפשר לראות בהם חיזוק לליין אפ של מיקרוסופט רק כי הם לא פותחו באופן פנימי, אבל זה לא מפריע לך לציין במקביל משחקים כמו דמון סולס לPS3 שגם לא פותחו ע"י סוני באופן פנימי והם או ההמשכים שלהם יכולים בכל נקודה לעבור לקונסולה אחרת.
אבל את מי זה מעניין בכלל? האם זה שידוע שהMGS הבא יהיה מולטיפלטפורמי גורע מהעובדה שMGS4 יצא רק לPS3 וחיזק את הליין אפ שלה בצורה משמעותית (וכנ"ל לגבי הוונלי סורד)? בדיוק באותה מידה מאס אפקט וL4D הם חלק מהליין אפ לקונסולה של מיקרוסופט גם אם אנחנו לא יודעים אם משחקי ההמשך יגיעו אי פהם לPS3 או לא.

ובסוף אתה עור מIP חדשים למשחקים באופן כללי, ואומר ש"בפס3 המבחר של משחקי FPS לא נראה שמפריע לסוני לייצר משחקים וזיכיונות across all the board" - אבל שוב מתעלם לחלוטין מלעשות השוואות בזאנרים השונים - כי אז היית צריך להסברים על איך זה שגם במשחקי RPG, מרוצים, אסטרטגיה, מכות ואחרים מיקרוסופט דואגת ליותר משחקים על הקונסולה - גם בריטייל וגם בארקייד.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שבו למיקרוסופט אין כל כך מענה לסוני עם מספיק כותרים הוא תחום משחקי הפלטפורמה (או משחקי פעולה-הרפתקאות שמשלבים פלטפורמה, כמו ראצט למשל), כשבכל השאר זה נראה שסוני עדיין צריכה להדביק את הפער.

בקיצור, לפני שאתה מגיב עם משפטים כללייים כאלו, הייתי ממליץ לך לבדוק באמת איזה היצע משחקים יש לכל אחת מהחברות בכל זאנר ורק אז להגיע למסקנות.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#93   פורסם: 12.11, 19:17

יכול להיות שמבחינה מספרית, מיקרוסופט הוציאה יותר IP חדשים, אבל בגלל זה אמרתי שאי אפשר להעריך את המשקל שלהם באמת דרך רשימה שמית שכזו. חוץ מזה אם אני זוכר נכון הוספת ל360 גם כמה משחקי קז'ואל שלמרות שטכנית מדובר ב IP חדשים, הם לא רלוונטים לנקודה שאני מנסה להעביר (ואגב, SCENE IT החדש כבר לא יהיה בלעדי ל360..).

הבעיה זה שלא שגירס והיילו יוצאים כל שנתיים (למרות שיצא משחק היילו שנתיים ברצף). הבעיה היא שהם ההיילייט הכמעט היחידי בשנה שהם יוצאים ושהם החלק הארי שיש לקונסולה להציע בעוד שהרושם המתקבל בפס3 זה ש"המעמס" מתחלק על מספר משחקים. לדוגמה, השנה הזו שאפשר להגיד שהמשחק המרכזי בפס3 הוא אנצ'רטד2, יש עוד 2 משחקים "גדולים" שכינסו הרבה תשומת לב.

לא אמרתי שזה שהם מוציאים את GOW3 רק שנה הבאה, אז זה כאילו IP חדש. אמרתי שזה מראה שההיצע של סוני מתפרש על לא מעט משחקים בלעדיים וזיכיונות ותמיד יש הרגשה רעננה בנוגע לליין-אפ, שזה מתבטא בכך שהם מציגים את התותחים הכבדים שלהם 3 שנים לאחר השיגור, כאשר ב360 זה נדמה שהתותחים הכבדים הם היילו וגירס וכל מה שנקבל מעתה זה משחקי המשך שלהם.

עד כמה שאני יודע, יש הסכם בלעדיות בין סוני לדימון סול כך שהמשחק לא יכול להופיע על שום פלטפורמה אחרת. זה כן נחשב למאמץ של סוני לחזק את הליין-אפ הבלעדי. בין ואלב ולמיק ,ובין ביוור למיק אין הסכם שכזה. לפחות, בנוגע ל L4D זה בטוח. אז אני לא יכול לזקוף את זה לזכות מיקרוסופט, שהם חיזרו אחרי החברות וחתמו הסכמי בלעדיות. מיקרוסופט זכו מהעובדה שואלב חברה קטנה ויותר וקל להם להסתגל לפיתוח ל360, והדבר היחידי שמונע מהם לשחרר את המשחק על הפס3 זה דברים פנימיים שלהם.
ברור שהם חלק מהליין-אפ ועוזרים לו אבל אי אפשר לזקוף את זה לזכות מאמץ של מיקרוסופט או משהו שכזה. אותו דבר בשנה הראשונה של ה360 שקיבלה משחקים "בלעדיים" כי הפס3 לא יצאה עדיין ועכשיו שהחברות מסתדרות עם הפיתוח ל360, אתה לא תראה את המשחק הבא בסדרת אובליביון מפספס את הפס3.

בנוסף לכך, כשיש הסכם בלעדי לרוב זה הסכם זמני בלבד.

אני לא מתעלם. אני חושב שזה די ברור שגם בשאר הז'אנרים המצב של הפס3 יותר בריא והרבה מהמשחקים שאפשר לייחס ל360 בז'אנרים האחרים הגיעו גם בתקופת ההסתגלות לפס3.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#94   פורסם: 12.11, 20:42

קאז, אני לא מבין מה זה משנה אם משחק בלעדי בגלל שסוני שלמה, בגלל שקל לעשות לו פורט או סתם כי בא לחברה לעשות אותו רק לקונסולה אחת. לך תדע על מה החוזה של סוני עם דימון סול, אולי הוא לשנתיים?

בכל מקרה כשאתה מסתכל על 2010, הליינאפ של מיקרוסופט לא נשען על היילו ריץ', הוא אולי חשוב במערך אבל ממש לא מסתמך עליו. בלעדי לגמרי יש להם שנה הבאה את קראקדאון 2, פייבל 3, היילו 4, אלן וייק, השיגור של הנטאל ומשחק של RARE. אם בא לך תוסיף את ME2 ואת ספלינטר סל (ואני מנחש גם E3 מVALVE) לרשימה, אבל זה רק דובדבן.
כלומר שנה הבאה למשל מיקרוסופט וסוני עומדות ראש בראש בצורה חזקה מאוד עם 5 משחקים מאוד גדולים לכל צד, אני לא רואה ממש יתרון לחברה מסויימת לפחות עד שיהיה GDC ונדע באמת מה הולך בחגים של 2010.

חזרה לראש העמוד

משתמש צעיר

#95   פורסם: 14.11, 16:24

תכלס בזמן האחרון יש לPS משחקים יותר טובים
כמו אנצ'רטד 2 מטאל גיר 4, קילזון, LBP, גוד אוף וור שהולך לצאת
וכו'ומדובר במשחקים איכותיים באמת שאי אפשר להשוות אליהם כל משחק של ה360 ובגלל
זה אולי אני מבין תהרגשה, אבל מצד שני ל360 הולך לצאת הנטאל שיהיה דבר נדיר
ומבחינת משחקים הכל עוד יכול להתהפך ככה שאין טעם להגיע למסקנות מיותרות

חזרה לראש העמוד
1  2  3  4

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames