אחרי היציאה של סוני לאחרונה שדברה על כך שה360-3 והWII 2 יצאו לפני הפס4, התחלתי לחשוב קצת על הדור הבא. אז החלטתי לפתוח את הדיון הזה, מה נרצה ממנו? מה אנחנו חושבים שיהיה בו? מה אנחנו מקווים שיהיה בו? מתי הוא יגיע?
נתחיל את הדיון בכמה דברים שעוברים לי בראש לקראת הדור הבא שאני מקווה שיקרו.
SSD
אז מה יתן לנו כונן קשיח שהוא SSD במקום כונן מכאני?
מהירות - כונני SSD מהירים, מאוד מהירים בהשוואה לכוננים מכאנים כמו שיש לנו ברוב המחשבים הקיימים ובקונסולות הנוכחיות. כוננים מהירים יותר אומרים מערכת הפעלה מהירה יותר, אומרים משחקים מותקנים על הדיסק שעולים מהר יותר עם פחות POP UP ובכלליות דברים יטענו מהר יותר, מסרטונים ועד תמונות.
שקט - כונני SSD חסרי כל חלקים מכאנים, כלומר הם לא עושים רעש כלל.
פחות צריכת חשמל - אין חלקים מכאנים, אין חלקים מסתובבים, אין זרועות, צריכת החשמל נמוכה יותר.
גודל - כונני SSD קטנים, מאוד קטנים. בעצם הם כל כך קטנים שהקונסולות יוכלו להיות קטנות יותר בכמה וכמה אחוזים.
השוואת מהירות בין כונן SSD לכונן רגיל 5400RPM כמו שיש ב360 ובפס3. עוד 3-4 שנים הם יהיו אפילו יותר מהירים
1080P - 60FPS - תלת מימד
היום רוב המשחקים רצים ב720P ב-30FPS. בעצם היום המון משחקים אפילו לא רצים ב720P (היילו, אלן ווייק, MW ועוד), עם הכוח של קונסולות דור הבא יוכלו להציב סטנדרט של תלת מימד, 1080P ו-60FPS בכל משחק לראשונה בעולם הקונסולות.
שירותי הורדה
שירותים כמו סטים מראים איזה חסכון יכולים להיות שירותי ההורדה לצרכן ועם דיסק SSD של כמה טרה בייטים יהיה לנו כל המקום שבעולם להוריד עשרות משחקים למכשיר. אבל לא רק לצרכן שירותי ההורדה הם חסכוניים, שירותי הורדה חוסכים למפיצות להדפיס משחקים, חוסכות משלוחים לחנויות, חוסכות את החתך הענקי שחנויות לוקחות מכל עותק שנמכר וההפסד הענקי של הפרשים בין מלאים למכירות. כלומר כולם מרוויחים (חוץ מאשר גיימסטופ), אנחנו נקבל משחקים מידית ונראה הנחות שגם אנחנו בארץ נוכל לנצל, המפיצות יוכלו לעשות ניסויים בהפצת משחקים במחירים נמוכים יותר וכמובן שמשחקים יצאו סימולטנית בכל העולם.
קינקט 2
לקינקט יש שלוש בעיות העיקיות. הראשונה היא לאג שקשור למהירות בה ה360 מפענח את התמונה לשלד. השניה היא רזולוציה, ככל שרזולוציה גבוהה יותר הקינקט תראה טוב יותר את הגוף. השלישית היא שה360 כבר חמש שנים בשוק והקינקט היא פשוט אביזר שמגיע כתוסף מאוחר יותר.
את שלושת הבעיות מיקרוסופט יוכלו לתקן בשיגור של המכשיר הבא, קינקט 2 יוכל להיות ברזולוציה גבוהה יותר, עם צ'יפ יעודי חזק יותר ולהגיע עם כל מכשיר מה שיעלה את הפוטנציאל של המכשיר ובנוסף החדות שמתווספת יכולה להביא רמה חדשה לגמרי של זיהוי גוף, זיהוי אצבעות.
SD בתור מדית המשחקים
לפני שנים רבות משחקים לא רצו מדיסקים, הם הגיעו על קלטות. זאת הייתה תקופה מעניינת, לא הכרנו כלל את את המושג Loading, שמירות של משחקים היו על הקלטות עצמן מאחר והקונסולות יכלו לשמור עליהן אבל הייתה בעיה מאוד גדולה, המקום והמחיר. הפס1 רץ על דיסקים של 650MB ולעומתו הN64 רץ על קלטות. רוב המשחקים של הN64 היו על קלטות של 8MB, הגדולים במיוחד היו על "מפלצות" של 16MB ואפילו היו כאלה שהגיעו על קלטות כל כך גדולות שזה פוצץ את המוח לפאנבואים של נינטנדו כמו פרפקט דארק, קלטת של 32MB! לעומתו משחקים של הפס1 תפסו בכיף פי כמה וכמה, כללו דיבוב מלא ומוסיקה מוקלטת ושלא נדבר על סרטוני מעבר.
היום התקופה שונה, כולם משתמשים במדיה אופטית, אפילו הבלו ריי של הפס3 הוא מדיה אופטית. כמובן שמדיה אופטית זה זול וגדול למדי, דיסקים של פס3 יכולים להגיע גם ל50 גיגה נפח, אבל הם מאוד איטיים ואי אפשר לכתוב עליהם. USB 3.0 בא עלינו השנה לטובה ואיתו מהירות העברה של 5 גיגביט בשניה, זה 640MB בשניה. לשם השוואה בפס3 יש כונן בלוריי שרץ במהירות של 9MB בשניה וב360 יש כונן שרץ בין 9.5MB לשניה ל15MB בשניה, מדובר בבערך פי 70 יותר מידע בשניה מהקונסולות הנוכחיות. מחירים של כונני USB רק יורדים ויורדים, אם לפני 4 שנים USB Flash Drive של 2GB עלה קרוב 100$, היום הוא עולה 3.60$ והיום ב-100$ אפשר למצא USB Flash Drive בנפח 128GB שיעלה עוד 4 שנים מחיר מצחיק.
האם אנחנו בפתח של תקופה שונה? בתקופה שמשלבת את הנפחים של הכוננים האופטים, המהירות של הקלטות והיכולת כתיבה שלהן? רק תתארו לכם את המצב הבא, קניתם את GTA5 בחנות על סוג של קלטת אקסבוקס 3 יעודית של מיקרוסופט שמכילה 128GB של מידע, מתוכם המשחק תופס 100GB. חזרתם הביתה ושחקתם במשחק GTA שרץ על קלטת כל כך מהירה שלא תסבלו מ-POP UP, שהLOADING כל כך מהיר שכנראה שאפילו לא תשימו לב שהוא שם. אחרי חצי שנה יצא DLC נהדר למשחק, כשתקנו אותו הוא ירד לאותה קלטת במקום לכונן SSD של המכשיר וכך גם כל השמירות של המשחקים. תוכלו ללכת עם המשחק לחבר והDLC כבר יהיה שם על הקלטת וכך גם השמירות שלכם, המשחק לא ידרוש דיסק קשיח ואם קניתם את גרסת ה"ארקייד" עדין תוכלו לעשות בדיוק מה שעושים כל האנשים שיש להם דיסק קשיח.
אז נכון שזה לא אידיאלי כמו שזה נראה, העלות יצור כנראה תהיה יקרה יותר מדיסק בלו ריי באותו נפח כך שחברות יעדיפו להשתמש בקלטות של 32GB על 128GB לדוגמה כדי לצמצם עלויות, המהירות לא באמת תהיה 640MB לשניה בדיוק כמו שהFlash Drives של היום שהם USB 2.0 לא רצים במהירות המירבית שלהם שהיא 60MB לשניה (אבל עדין הם רצים ב20MB לשניה אם קונים אחד טוב, כבר יותר מהיר מהקונסולות הנוכחיות) אבל עדין מדובר בקפיצה ענקית מעל המדיות שמשתמשים בהן היום. תגידו להתראות לדיסקים שרוטים, אבל אני לא יכול להבטיח שלא תחזור התקופה שבא נושפים על הקלטות
שלט חדש משולב תנועה
יש שאומרים שהשלט של ה360 הוא אחד הטובים שיוצרו אי פעם, בעצם חוץ מאשר הכפתורי LB והRB וכמובן הDPAD הדי גרוע קשה לחשוב על תלונות על השלט. אז איך משפרים את השלט? כמובן שהשלב הראשון הוא לשים RB ו-LB טובים יותר ולשפר את הDPAD, אבל איך אפשר לשדרג אותו יותר? עברו לי כמה וכמה רעיונות לשלט הבא של ה360.
הרעיון הראשון שעלה לי זה שילוב של הMOVE עם השלט 360 הנוכחי והקינקט 2. אם הקינקט הבא יהיה מהיר מספיק וחד מספיק כדי לקלוט חפצים הרבה יותר קטנים ויותר בדיוק, נוכל לקבל שלט שהוא בעצם הMOVE רק ללא כדורים זוהרים בקצה. אולי אפילו כמה נורות אינפרה אדום שכלל לא נראה אותן דולקות כדי לעזור לקינקט 2 לקלוט את השלט בצורה מושלמת.
לפני שבוע סיימו שיפוץ אצלי בבית והתקינו דלתות חדשות. למה זה אמור לעניין משהו? כי הדלתות מאוד מיוחדות, אין להן לשונית במנעול. הדלתות עובדות על אלקטרו מגנט שסוגר את הדלת, האמת שהמגנט הזה קטנטן (בגודל של לשונית דלת רגילה, כמה ס"מ) והוא כל כך חזק שאפילו כשניסיתי עם כל הגוף לפתוח את הדלת ללא הורדת הידית היא לא נפתחה ברגע שהזרם הממש חלש שעובר. בשניה שמורידים את הידית, המגנט פשוט משחרר את הדלת והיא נפתחת כאילו אין כלל מנעול.
עכשיו תארו לכם שלט 360 שנראה כמעט לגמרי כמו שלט 360 סטנדרטי, אולי טיפה יותר מאורך להחזקה נוחה יותר. הכפתורי LB/RB הוחלפו לכפתורים טובים יותר (אולי כמו R1 ו-L1 בפס3) והסטיק השמאלי הוחלף עם פד החלקה (עוד על זה בהמשך). ברגע שאתם רוצים להשתמש בו כשלט תנועה, המשחק (או כפתור על השלט) ישחרר את המגנט שמחזיק את החצי הימני והשמאלי יחדיו והשלט יפרד לשניים מה שישאיר לכם ביד שני חלקי שלט שנוחים כמו שלט 360 רגיל אך הקינקט 2 עוקב אחרים ובכך קבלתם שליטה מדוייקת כמו הMOVE שמשולבת עם שליטת קינקט מלאה ושלט 360 מלא שיכול להתחבר חזרה לשלט 360 רגיל בכל רגע.
עכשיו נעבור לפאד. אני לא יודע איך אף אחד לא שם לב לזה מעולם אבל השלטים ב14 שנים האחרונות בנויים בצורה מאוד מעוותת. יש לנו סטיק אנלוגי, יש לנו DPAD ותמיד אחד מהם יהיה במקום ממש לא נוח לאחיזה. אז מה עושים בנושא?
שני רעיונות עיקריים עברו לי בראש בשנים האחרונות.הראשון הוא חלק מסתובב, סטיק אנלוגי בצד אחד של החלק המסתובב ו-DPAD בחלק השני ובכך נוכל לשים באזור ה"ראשי" את הצורת שליטה הנוחה לנו לאותו משחק.
הרעיון השני הוא שילוב של השניים. ניסיתי לחשוב על למה סטיקים אנלוגים בולטים מעל השלט, למה הם לא יכולים להחליק על המשטח של השלט עצמו במקום להיות ממש מקל שבולט על השלט. למזלי נינטנדו חשבו גם באותו כיוון ושמו ב3DS בדיוק את זה, SLIDE PAD שמרגיש כמו סטיק אנלוגי ומתפקד כמוהו אבל הוא שטוח לגמרי. העיתונאים מדווחים שהוא נוח ביותר, כמו סטיק אנלוגי. עכשיו תארו לכם שאותו פד החלקה בנוי בצורה של צלב עם שקע באמצע למיקום האגודל. ברגע שמשחק דורש DPAD הצלב משתחרר והפד החלקה ננעל ונוכל להשתמש בו כDPAD וברגע שצריך סטיק אנלוגי, ההפך קורה ואפשר להשתמש בפד החלקה והDPAD ננעל. אז מה עם כל המשחקים שמשתמשים בDPAD להחלפת נשקים וכו'? בשביל זה יש קינקט 2 שמגיע עם כל קונסולה.
כאן הסתיימו הרעיונות שעולים לי כרגע לראש, אבל בדיוק כאן מתחיל הת'רד עם כל הרעיונות שלכם
SSD לא יהיה שם. יקר מאוד מאוד, בעייתי ולא קטן במיוחד, בטח לא בנפחים גדולים.
שכח ממשחקים על SD. זה גם לא יהיה שם... כבר דיברנו על זה בעבר... בלוריי עולה לייצר כמה סנטים וזמן הייצור שלו נמדד בשניות (וזה כולל את המשחק צרוב). SD לייצר עולה כמה דולרים, זמן הייצור שלו נמדד בחודשים ואחרי שהוא יוצא מהמפעל עוד צריך להעתיק עליו את המשחקים כשהעתקה של כמה ג'יגות לSD לוקחת הרבה מאוד זמן. בתכלס כבר היה הרבה יותר הגיוני ואפקטיבי לחזור לעולם של קלטות ROM אבל אז לא היו דיסקים אופטיים. הרבה יותר סביר שמיקרוסופט ונינטנדו יאפשרו אך ורק מכירות אונליין.
רזולוציה כבר יש אז תהיה, שירותי הורדה כבר יש אז יהיו, שלטי תנועה כבר יש אז יהיו... השאלה היחידה שנשארה פתוחה היא עד כמה בא למיקרוסופט ולסוני להוציא קונסולות דור הבא בהתחשב בהפסדי הדור הנוכחי.
יהיה הרבה יותר רווחי למיקרוסופט להוציא וריאנט של מערכת הפעלה לגיימינג ולחבור ליצרניות מחשבים עם מודל של חומרה מותאמת עם סרטיפיקציה, בדומה למה שהיה עם המדיה סנטר.
נינטנדו תוציא קונסולה חדשה רק שהיא תהיה קונסולת דור נוכחי ולא דור הבא...
אני לא יודע מתי יגיע הדור הבא, אבל אנחנו כבר 5 שנים בתוך הדור הנוכחי, אז הגיע הזמן לדבר על זה.
הרעיונות של נדב מעניינים, אבל אני לא חושב שנראה מעבר למדיה לא אופטית למכירת משחקים. יותר סביר להניח שישקיעו בחנויות און-ליין מאשר במדיה חדשה, במיוחד בהתחשב בעובדה שכבר הוכח שחנויות און-ליין עובדות טוב מאוד.
זה יכאב לחנויות המשחקים והNPD יצטרכו לשנות את כל הדרך שבה הם בודקים מכירות משחקים, אבל זה יהיה מאוד טוב לצרכן.
אני לא רואה את המשחקים יורדים למכירים מתחת ל50 דולר, כי החברות כבר יודעות שאנחנו מוכנים לשלם את הסכום הזה. החברות כן ירוויחו מזה יותר כסף וזה יאפשר להם לעשות מבצעים והנחות עצבניים - סטייל סטים.
בקשר לסוג הדיסק קשיח אני לא ממש מבין, אבל אני חושב שבהחלט סביר שאם הקונסולה תתבסס על משחקים שמורצים ישירות מהדיסק (ועוד 3-4 שנים דיסקים של 5 טרה-בייט יהיו ממוצעים בהחלט), הם בהחלט יעדיפו ללכת על פורמט שיאפשר גישה מהירה יותר ובכך לשפר את איכות המשחקים.
אני לא יודע אם 3D הוא הכיוון שאליו הולכת תעשיית המשחקים, אבל אני מאוד מקווה שלא. אני חושב שזה מיותר בסרטים ואני חושב שזה מיותר במשחקים, במיוחד בהתחשב בעובדה שאני לא חושב ששווה לקנות בשביל אפקט 3D טלויזיה חדשה ובטח לא שווה ללבוש משקפיים מיוחדות בזמן המשחק.
מה שלא יהיה, הדור הבא יהיה מעניין. אם סוני ימשיכו במומנטום שלהם עוד 5 שנים, הם מסוגלים להגיע להחזרה של כל ההפסדים שלהם ומייקרוסופט מרוויחים כבר תקופה ארוכה מאוד על הקונסולה שלהם.
אני לא רואה אף אחת מהן פורשת מהמרוץ. סוני יודעת שאפשר להרוויח הון תועפות על קונסולה מצליחה ומייקרוסופט רק צריכה להמשיך בכיוון שהיא התוותה לעצמה (דור ראשון - כניסה לשוק. דור שני - להשתוות לסוני. דור שלישי - להשתלט על השוק).
על נינטנדו אין לי הרבה מה להגיד. אם הם ימשיכו בקו הנוכחי שלהם, אני לא רואה אותם כחברה שמסוגלת לקדם את תעשיית הקונסולות יותר משפופ-קפ קידמה את תעשיית משחקי המחשב.
יהיה מעניין. אני בהחלט מצפה למלחמת הפאנבויים הבאה ויהיה בהחלט נחמד לראות חברה כמו אפל נכנסת למשבצת שנינטנדו זנחה.
אני חושב שלדור הנוכחי יש לפחות עוד 3 שנים, אני מעדיף להתעמק במה שיש עכשיו מאשר לחשוב על מה שיהיה עוד הרבה זמן.דבר אחד שאני מסכים איתו מאד הוא תמיכה מוחלטת בפול HD.
SSD לא יהיה שם. יקר מאוד מאוד, בעייתי ולא קטן במיוחד, בטח לא בנפחים גדולים.
שכח ממשחקים על SD. זה גם לא יהיה שם... כבר דיברנו על זה בעבר... בלוריי עולה לייצר כמה סנטים וזמן הייצור שלו נמדד בשניות (וזה כולל את המשחק צרוב). SD לייצר עולה כמה דולרים, זמן הייצור שלו נמדד בחודשים ואחרי שהוא יוצא מהמפעל עוד צריך להעתיק עליו את המשחקים כשהעתקה של כמה ג'יגות לSD לוקחת הרבה מאוד זמן. בתכלס כבר היה הרבה יותר הגיוני ואפקטיבי לחזור לעולם של קלטות ROM אבל אז לא היו דיסקים אופטיים. הרבה יותר סביר שמיקרוסופט ונינטנדו יאפשרו אך ורק מכירות אונליין.
רזולוציה כבר יש אז תהיה, שירותי הורדה כבר יש אז יהיו, שלטי תנועה כבר יש אז יהיו... השאלה היחידה שנשארה פתוחה היא עד כמה בא למיקרוסופט ולסוני להוציא קונסולות דור הבא בהתחשב בהפסדי הדור הנוכחי.
יהיה הרבה יותר רווחי למיקרוסופט להוציא וריאנט של מערכת הפעלה לגיימינג ולחבור ליצרניות מחשבים עם מודל של חומרה מותאמת עם סרטיפיקציה, בדומה למה שהיה עם המדיה סנטר.
נינטנדו תוציא קונסולה חדשה רק שהיא תהיה קונסולת דור נוכחי ולא דור הבא...
אני לגמרי חולק עליך עם הSSD. אם אנחנו מדברים על 2014 (שזה לגמרי שנה הגיונית) בקצב שהמחירים של הדברים האלה יורדים אין ממש סיבה שלא יהיה SSD בתוך הקונסולות (למרות שאני משער שגם היה הגיוני שהיה WI FI ב360 כשהיא יצאה כך שלך תדע).
אני חולק עליך גם בנושא הSD בתור מדיה, אולי לא מבחינת הזמן כי אין לי מושג כמה זמן לוקח ליצר SD, אבל מבחינת עלות זה ממש לא יקר יותר. ב2006 עלה ליצר דיסק בלוריי 2$ על פי ארסטקניקה ועלה ליצר DVD דולר אחד. להתחשב בזה ש2GB של SD עולה היום בחנויות 3.6$ אני יכול להבטיח לך שהמחיר יצור שלו הוא 2$ במקרה הכי קיצוני, כמו שהיה דיסק בלו ריי כשהפס3 יצאה. בנוסף כבר היום מיצרים USB Flash Drives עם תוכן של גיגות עליהם (מאנטי וירוס ועד תוכנות של 3 גיגה כמו נרו) כך שכנראה שיש שיטות להעלות את המידע מהר לדברים האלה, ביחוד שמדברים על USB 3.0 לעומת USB 2.0 שמהיר יותר מפי 10.
אז זה כנראה יעלה יותר מDVD ליצר אבל כך גם בלו ריי ולא ראיתי שגרסת הפס3 של FIFA 2007 עלתה יותר מגרסת ה360 או בכלליות שמעתי תלונות על העלות של היצור של הבלוריי. בו בזמן יש לך את היתרון שכל לקוח, אם יש לו דיסק קשיח או אין לו, יכול לקנות DLC = יותר קהל קונה. בנוסף אנשים שהקונסולה שלהם לא מחוברת לרשת (שזה כמה, 50%? רק עכשיו ראינו שיש 25 מליון משתמשים סילבר + גולד ל360 מתוך 40 מליון קונסולות וכולנו יודעים שלכל קונסולה יש כמה וכמה חשבונות סילבר) יכולים לבוא עם העותק שלהם לגיימסטופ ולקנות את הDLC בעמדה נטענת (כמו שהיה עם הדמואים של הDS בגיימסטופ שהיית יכול לטעון אותם לDS בחנויות גיימסטופ עוד לפני שנינטנדו התחילה את הרשת של הDSI שיש בה דמואים).
בכל מקרה, אולי זאת סתם פנטזיה שבחיים לא תתממש, אבל זה הרבה יותר ישים מאיך שאתה מנסה לתאר את זה.
אני לא יודע מתי יגיע הדור הבא, אבל אנחנו כבר 5 שנים בתוך הדור הנוכחי, אז הגיע הזמן לדבר על זה.
הרעיונות של נדב מעניינים, אבל אני לא חושב שנראה מעבר למדיה לא אופטית למכירת משחקים. יותר סביר להניח שישקיעו בחנויות און-ליין מאשר במדיה חדשה, במיוחד בהתחשב בעובדה שכבר הוכח שחנויות און-ליין עובדות טוב מאוד.
זה יכאב לחנויות המשחקים והNPD יצטרכו לשנות את כל הדרך שבה הם בודקים מכירות משחקים, אבל זה יהיה מאוד טוב לצרכן.
אני לא רואה את המשחקים יורדים למכירים מתחת ל50 דולר, כי החברות כבר יודעות שאנחנו מוכנים לשלם את הסכום הזה. החברות כן ירוויחו מזה יותר כסף וזה יאפשר להם לעשות מבצעים והנחות עצבניים - סטייל סטים.
בקשר לסוג הדיסק קשיח אני לא ממש מבין, אבל אני חושב שבהחלט סביר שאם הקונסולה תתבסס על משחקים שמורצים ישירות מהדיסק (ועוד 3-4 שנים דיסקים של 5 טרה-בייט יהיו ממוצעים בהחלט), הם בהחלט יעדיפו ללכת על פורמט שיאפשר גישה מהירה יותר ובכך לשפר את איכות המשחקים.
אני לא יודע אם 3D הוא הכיוון שאליו הולכת תעשיית המשחקים, אבל אני מאוד מקווה שלא. אני חושב שזה מיותר בסרטים ואני חושב שזה מיותר במשחקים, במיוחד בהתחשב בעובדה שאני לא חושב ששווה לקנות בשביל אפקט 3D טלויזיה חדשה ובטח לא שווה ללבוש משקפיים מיוחדות בזמן המשחק.
מה שלא יהיה, הדור הבא יהיה מעניין. אם סוני ימשיכו במומנטום שלהם עוד 5 שנים, הם מסוגלים להגיע להחזרה של כל ההפסדים שלהם ומייקרוסופט מרוויחים כבר תקופה ארוכה מאוד על הקונסולה שלהם.
אני לא רואה אף אחת מהן פורשת מהמרוץ. סוני יודעת שאפשר להרוויח הון תועפות על קונסולה מצליחה ומייקרוסופט רק צריכה להמשיך בכיוון שהיא התוותה לעצמה (דור ראשון - כניסה לשוק. דור שני - להשתוות לסוני. דור שלישי - להשתלט על השוק).
על נינטנדו אין לי הרבה מה להגיד. אם הם ימשיכו בקו הנוכחי שלהם, אני לא רואה אותם כחברה שמסוגלת לקדם את תעשיית הקונסולות יותר משפופ-קפ קידמה את תעשיית משחקי המחשב.
יהיה מעניין. אני בהחלט מצפה למלחמת הפאנבויים הבאה ויהיה בהחלט נחמד לראות חברה כמו אפל נכנסת למשבצת שנינטנדו זנחה.
אני חושב שחנויות אונליין יהיו, אבל אין מצב שהקונסולות יהיו חנויות אונליין בלבד. הכישלון החורץ של הPSPGO בשילוב עם לחץ של חנויות כמו גיימסטופ לא יתנו להם לעשות דבר כזה (אני לא אתפלא אם חלק מהכישלון של הPSPGO הוא כי חנויות מחביאות אותו מאחור, הוא לגמרי ניגוד אנטרסים בשבילן).
בנושא התלת מימד, אני די בטוח שזה כאן להשאר, זה פשוט יתחיל לתפוס אך ורק כשיהיו טלביזיות ללא משקפיים.
אני לגמרי חולק עליך עם הSSD. אם אנחנו מדברים על 2014 (שזה לגמרי שנה הגיונית) בקצב שהמחירים של הדברים האלה יורדים אין ממש סיבה שלא יהיה SSD בתוך הקונסולות (למרות שאני משער שגם היה הגיוני שהיה WI FI ב360 כשהיא יצאה כך שלך תדע).
אני חולק עליך גם בנושא הSD בתור מדיה, אולי לא מבחינת הזמן כי אין לי מושג כמה זמן לוקח ליצר SD, אבל מבחינת עלות זה ממש לא יקר יותר. ב2006 עלה ליצר דיסק בלוריי 2$ על פי ארסטקניקה ועלה ליצר DVD דולר אחד. להתחשב בזה ש2GB של SD עולה היום בחנויות 3.6$ אני יכול להבטיח לך שהמחיר יצור שלו הוא 2$ במקרה הכי קיצוני, כמו שהיה דיסק בלו ריי כשהפס3 יצאה. בנוסף כבר היום מיצרים USB Flash Drives עם תוכן של גיגות עליהם (מאנטי וירוס ועד תוכנות של 3 גיגה כמו נרו) כך שכנראה שיש שיטות להעלות את המידע מהר לדברים האלה, ביחוד שמדברים על USB 3.0 לעומת USB 2.0 שמהיר יותר מפי 10.
אז זה כנראה יעלה יותר מDVD ליצר אבל כך גם בלו ריי ולא ראיתי שגרסת הפס3 של FIFA 2007 עלתה יותר מגרסת ה360 או בכלליות שמעתי תלונות על העלות של היצור של הבלוריי. בו בזמן יש לך את היתרון שכל לקוח, אם יש לו דיסק קשיח או אין לו, יכול לקנות DLC = יותר קהל קונה. בנוסף אנשים שהקונסולה שלהם לא מחוברת לרשת (שזה כמה, 50%? רק עכשיו ראינו שיש 25 מליון משתמשים סילבר + גולד ל360 מתוך 40 מליון קונסולות וכולנו יודעים שלכל קונסולה יש כמה וכמה חשבונות סילבר) יכולים לבוא עם העותק שלהם לגיימסטופ ולקנות את הDLC בעמדה נטענת (כמו שהיה עם הדמואים של הDS בגיימסטופ שהיית יכול לטעון אותם לDS בחנויות גיימסטופ עוד לפני שנינטנדו התחילה את הרשת של הDSI שיש בה דמואים).
בכל מקרה, אולי זאת סתם פנטזיה שבחיים לא תתממש, אבל זה הרבה יותר ישים מאיך שאתה מנסה לתאר את זה.
אבל כבר היינו בסיפור הזה... שוב פעם אתה רוצה שאני אשים פה סרטונים שמסבירים איך מייצרים דיסק ואיך מייצרים סיליקון? ההבדל ביניהם הוא סופר רדיקלי. http://www.youtube.com/watch?v=aWVyw...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=O3FQz...eature=related
זה גם נכון ביחס לדיסק קשיח... אתה רוצה SSD 500GB? תשלם 2000$. אתה רוצה HD מגנטי 500GB? תשלם 40$. עוד 4 שנים ירד המחיר? כן, בטוח, אבל היחס פחות או יותר ישמר ואין שום סיבה שבעולם להעדיף בקונסולות SSD.
אני חושב שחנויות אונליין יהיו, אבל אין מצב שהקונסולות יהיו חנויות אונליין בלבד. הכישלון החורץ של הPSPGO בשילוב עם לחץ של חנויות כמו גיימסטופ לא יתנו להם לעשות דבר כזה (אני לא אתפלא אם חלק מהכישלון של הPSPGO הוא כי חנויות מחביאות אותו מאחור, הוא לגמרי ניגוד אנטרסים בשבילן).
בנושא התלת מימד, אני די בטוח שזה כאן להשאר, זה פשוט יתחיל לתפוס אך ורק כשיהיו טלביזיות ללא משקפיים.
הכשלון של פספ-גו נובע מהמחירים כי סוני יכלו בכיף לעקוף את החנויות ולמכור אותו אקסלוסיבית דרך האתר שלהם ולדחוף לזה קמפיין מאסיבי, המחיר של 250 דולר (פלוס מע"מ בלא מעט מדינות באר"ב) הוא מגוכך( ככה רושמים את זה?) זה מחיר של אקס בוקס
ומעבר לכל זה אין שום הנחה כשאתה קונה משחק אונליין, וכולנו יודעים שזה המשיכה בלקנות אונליין כי אתה גם מוותר על הכיף שבעותק עם cover art וחוברת וכו... וגם מוותר על האפשרות של להלוות / למכור את המשחק, הם פשוט עשו מהלך מטומטם וזהו.
אני לא מאמין שיהיו טלוויזיות תלת מימד ללא משקפים עם זווית צפייה נורמלית ל42-50 אינץ ל4-5 אנשים בו זמנית ב10-20 שנה הקרובות
gamertag : SwissTheEngine
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between
מה אתה צריך רזולוציה יותר גבוהה? ממרחק סביר (שלא יהרוס לך את העיניים בשנים בודדות) לא ניתן להבחין בהבדל בכלל בין 720 ל1080
צריך שכל הassets וכדומה, של המשחק עצמו יהיו ברזולוציה יותר גבוהה, הרי אף אחד לא רואה ג'אגיס בסרט או חדשות או וואטאבר, זה המקור שהוא הבעיה
ולעולם לא יהיה סטנדרט 60fps כי עם אקסטרה כוח יבואו דברים אחרים, כי אין באמת הרבה אנשים שאיכפת להם מלגלח 33 מילישניות בתגובה של המשחק שלהם, בטח לא כשזה בא על חשבון של פירוט גראפיקה וזה תמיד מה שזה יהיה, גם אם הקונסולה( או מחשב) תהיי מפלצת כוח מהעתיד עדיין מפתח צריך להחליט איפה הוא משקיע וה33 מילישניות האלה לא שווים את ה downgrade למשחק כולו.
לגבי השלט זה רעיון מצוין, ואני כשנודע לי על הקינקט ישר חשבתי על תנועה חופשית של המצלה בעזרת יד ימין(בניגוד לווי שאתה צריך לעשות עם הפוינטר לצד כלשהו בשביל להזיז את המצלמה) ולדעתי הכי טוב במקום סטיק אני הייתי רוצה trackpad בגודל סביר שיזיז את הכוונת במסגרת קטנה במרכז בשביל הfine precision
ולגבי ההחלפה בין הdpad לסטיק יש שלט כזה של סייטק לאקס בוקס
and PC in-between
אבל כבר היינו בסיפור הזה... שוב פעם אתה רוצה שאני אשים פה סרטונים שמסבירים איך מייצרים דיסק ואיך מייצרים סיליקון? ההבדל ביניהם הוא סופר רדיקלי. http://www.youtube.com/watch?v=aWVyw...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=O3FQz...eature=related
זה גם נכון ביחס לדיסק קשיח... אתה רוצה SSD 500GB? תשלם 2000$. אתה רוצה HD מגנטי 500GB? תשלם 40$. עוד 4 שנים ירד המחיר? כן, בטוח, אבל היחס פחות או יותר ישמר ואין שום סיבה שבעולם להעדיף בקונסולות SSD.
איך זה רלוונטי איך מיצרים אותם? עלות היצור כמעט וזהה לזו של דיסק בלוריי ו-USB FlashDrives מגיעים עם גיגות של מידע עליהם מהמפעל כמו למשל נרו 9 שתופס כמעט 2 גיגה.
בקשר לSSD, ברור שדיסק מגנטי תמיד יעלה פחות, גם לשים 2 יציאות USB יעלה פחות מלשים 5, לשים דיסק של 250GB עולה יותר מלשים דיסק של 120GB, לעשו גימור מבריק עולה יותר מלעשות גימור מאט, לשים כפתורי מגע עולה פחות מלשים כפתורי פלסטיק וכו'. כלומר הכל עניין של תועלת מול עלות ועם כל הכבוד עוד 4 שנים SSD של 500 גיגה לא יעלה 2000$ והוא גם לא יעלה 200$.
בנושא הPSPGO, כן הוא כשל גם בגלל מחיר, אבל כזה כישלון מטורף הגיע כנראה בשיתוף עם החוסר מוטיבציה של החנויות שמכרו אותו. סוני לעולם לא תוכל למכור בלעדית בחנות של סוני אונליין, זה יחתוך להם את המכירות לכמעט כלום. רוב הקונסולות נקנות בתקופת החגים ואיזו סבתא או אמא ילכו לאינטרנט לקנות בחנות וירטואלית של סוני PSP? ובכלל כמעט ולא תראה מכירות מחנות כל כך ספציפית, בלי גיימסטופ וחבריהם אין לאף קונסולה סיכוי להמכר.
בנושא הרזולוציה/60FPS, ככל שהכוח של הקונסולות יעלה כך יעלה גם העלות של ההפקה של המשחקים. הדור הבא כבר יכול להביא עלויות כל כך גדולות שתראה את ההפקות מנסות לאו דווקא לסחוט את הקונסולה עד הסוף בפירוט הכי מטורף שיש באופן יחסי לקונסולה. וכשאתה במצב שכזה, 1080P ו-60FPS זה כבר משהו שמוסיף המון למראה של המשחק בלי לדרוש השקעה של שקל בודד. כבר בדור הזה אתה רואה די הרבה משחקים שהולכים על ה60FPS כמו סדרת COD, כל המשחקי מירוץ והמכות ומשחקי הספורט. אני חושב שה1080P/60FPS יהיה מפלט להמון מפתחים בדור הבא, ביחוד שהיום משחק בגרפיקה של KZ עולה 60 מליון דולר לפתח, רק דמיין מה יקרה על קונסולה חזקה פי 10.
בקשר לפספ אתה ממש טועה, כל מי שהולך לחנות בארה"ב בחג מולד או וואטאבר הולך כי הוא יודע שיש הנחות מטורפות כי חנות יש לה רצון להעיף סטוק שקיים במחסן
בארה"ב המכירות באינטרנט הם ברמה שאתה לא מסוגל להבין בתור אחד שגר בארץ שפה בכלל כולם פוחדים על האשראי שלהם וגם(בצדק) פוחדים על השירות המזוויע שקיים פה שרק הופך ליותר מזוויע כשאין לך חנות ללכת אליה קרוב לבית
הפספ כשל רק בגלל המחיר הן של הקונסולה והן של המשחקים
לגבי רזולוציה, אני מאמין שלשמור כוח עיבוד בשביל לעשות צליות ברמת פירוט גבוהה ולא כמו הג'אגי מס שקורה ברוב המשחקים(בלי לדבר בכלל על soft shadows) הרבה יותר הגיוני מלהעלות את הפריימרייט ומה עם פיסיקה? ומה עם motion blur לפי המצלמה ועצמים אינדיבידואליים?
חוץ מזה עלות הפקה מושפעת מאוד מהכלים שקיימים לבית תוכנה ולpipe line עבודה אפקטיבי, אי אפשר לדעת מה נגיד חברה כמו אפיק יעשו בדור הבא, איך יהיה לעושת cutscene במנוע שלהם, lipsync ועוד המון קשקושיםֿ, אולי תוכל לעשות לעצמך(כאמן) brush כזה שיעשה אוטומטית חצץ שכל אבן שניה לא דומה לראשונה
my money is on tech and graphics and not a targeted frame rate of 60
and PC in-between
אגב מישהו שמע על העמדות דמו לקינקט ב14 חנויות macy's ברחבי ארה"ב?
גאונות, נראה לי מכונת השיווק של מייקרוסופט הולכת לשמן לקינקט שביל מכירות ממש ממש ארוך.
and PC in-between
בקשר לפספ אתה ממש טועה, כל מי שהולך לחנות בארה"ב בחג מולד או וואטאבר הולך כי הוא יודע שיש הנחות מטורפות כי חנות יש לה רצון להעיף סטוק שקיים במחסן
בארה"ב המכירות באינטרנט הם ברמה שאתה לא מסוגל להבין בתור אחד שגר בארץ שפה בכלל כולם פוחדים על האשראי שלהם וגם(בצדק) פוחדים על השירות המזוויע שקיים פה שרק הופך ליותר מזוויע כשאין לך חנות ללכת אליה קרוב לבית
הפספ כשל רק בגלל המחיר הן של הקונסולה והן של המשחקים
זה נכון שיש בארה"ב הרבה קניות ברשת, אבל אפילו בחנויות כמו אמזון סוני לא תוכל למכור את הPSP הזה כמו שצריך כי מה ההבדל בינהם לבין גיימסטופ? אם חברה מוכרת מוצר אך ורק באתר שלה, המצב של יהיה ממש רע. רק תאר לך שהיית יכול לקנות פס3 רק בחנות אונליין של סוני, המכשיר הזה לא היה מגיע בחיים ל10 מליון חתיכות. וכן, הPSP GO הוא יקר, אבל זאת רק בעיה אחת מני רבות שיש למכשיר הזה.
swiss-the-engine
ציטוט:
לגבי רזולוציה, אני מאמין שלשמור כוח עיבוד בשביל לעשות צליות ברמת פירוט גבוהה ולא כמו הג'אגי מס שקורה ברוב המשחקים(בלי לדבר בכלל על soft shadows) הרבה יותר הגיוני מלהעלות את הפריימרייט ומה עם פיסיקה? ומה עם motion blur לפי המצלמה ועצמים אינדיבידואליים?
חוץ מזה עלות הפקה מושפעת מאוד מהכלים שקיימים לבית תוכנה ולpipe line עבודה אפקטיבי, אי אפשר לדעת מה נגיד חברה כמו אפיק יעשו בדור הבא, איך יהיה לעושת cutscene במנוע שלהם, lipsync ועוד המון קשקושיםֿ, אולי תוכל לעשות לעצמך(כאמן) brush כזה שיעשה אוטומטית חצץ שכל אבן שניה לא דומה לראשונה
my money is on tech and graphics and not a targeted frame rate of 60
הצללה באיכות גבוהה, MB ושאר הירקות יש לך כבר בדור הזה. כל מה שאתה רואה רק משחקי AAA מטורפים עושים בדור הזה תראה בדור הבא כל משחק סוג ז' עושה בהליכה ב1080P ב60FPS. יש אלף דברים שאפשר לשפר, אבל לא נראה לי שאתה קולט בכלל מה זה דור חדש ב2014. דבר ראשון ההפרש הוא 9 שנים מהדור הקודם, לא 5 כמו בדרך כלל שזה כבר אומר זינוק שגובל בשני דורות קדימה (תחשוב לקפוץ מהN64 ישר לפס3). דבר שני היום כל PC ב4000 שקל יריץ את GOW3 או אלן ווייק ב100+FPS ב1080P ורק דמיין לך מה יעשה מחשב ב2014 עם המשחקים האלה? ועכשיו רק תזכר שכשיוצאת קונסולה חדשה, היא עושה דברים שPC לא מסוגל לעשות. אני פשוט לא חושב שאתה תופס בכלל כמה חזק יותר יהיה הדור הבא (כל עוד לא יעשו לנו נינטנדו).
אני חושב ש1080P עם 60FPS יהיה הבסיס של כל מפתח, אפילו אחרי זה כנראה שרובם לא יתקרבו לנצל את הקונסולות הבאות בגלל שלא יהיה להם את הכוח הפינאנסי לעשות את זה כל עוד הן באמת יהיו באופן יחסי חזקות ולא תרגיל סטייל WII. השאלה היחידה היא האם הדור הזה יהיה חזק מספיק בשביל לעשות רייטרייסינג, כי אם כן זה כבר משהו שיכול לאכול את כל הכוח של הקונסולות.
לא זכור לי שראיתי משחק שגם מעיף לי את הפקק בטקסטורות ובאותו זמן יש לו צלליות חלקות, לא יודע על מה אתה מדבר.
ושוב, אני לא מבין מה ההתלהבות מ1080P ? זה לא מחשב אז אתה לא יושב חצי סנטימטר מהמסך ומכיוון שזה המצב אז בכלל לא ניתן להבחין בהבדל
ואני עדיין חושב שעם קמפיין מספיק חזק ושיתוף פעולה עם מקום כמו אמאזון וסטים למכירת משחקים ומכשירים הוא היה יכול לעוף אם הוא היה עולה 150-130 דולר
לא זכור שיש איזה שוס גדול ברייטרייסינג, אפילו אולפנים כמו פיקסר ודרימוורקס משתמשים בזה מעט ורק במקרים שצריך השתקפויות באיכות הכי גבוהה שיכולה להיות, לא זכור לי שזה הופך טקסטורה למופלאה גרפית באורך פלא
and PC in-between
לא זכור לי שראיתי משחק שגם מעיף לי את הפקק בטקסטורות ובאותו זמן יש לו צלליות חלקות, לא יודע על מה אתה מדבר.
צריך ללכת בכלל רחוק? אפילו FEAR 1 עשה את זה יופי. חסר דוגמאות מודרניות כמו KZ2, GOW3, אלן ווייק וכו'?
swiss-the-engine
ציטוט:
ושוב, אני לא מבין מה ההתלהבות מ1080P ? זה לא מחשב אז אתה לא יושב חצי סנטימטר מהמסך ומכיוון שזה המצב אז בכלל לא ניתן להבחין בהבדל
כשהטלביזיות הפופולריות היו 32" זה לא שינה, היום כשאפשר לקנות בארה"ב ב1000$ טלביזית 52", זה כבר סיפור אחר לגמרי. חוץ מזה משחקים היום מלאים באלייזינג, לפחות חלק גדול מהם, וזה על טלביזיות 37".
swiss-the-engine
ציטוט:
ואני עדיין חושב שעם קמפיין מספיק חזק ושיתוף פעולה עם מקום כמו אמאזון וסטים למכירת משחקים ומכשירים הוא היה יכול לעוף אם הוא היה עולה 150-130 דולר
למה שאמזון ישתף איתם פעולה? הרי סוני היא זאת שמוכרת את המשחקים. שלא נדבר על סטים, מה הקשר בכלל?
וד"א, מאחורי כל קונסולה נכנסים קמפיינים של מליארדים, מי מספיק מטומטם למכור את הקונסולה שלו באתר אינטרנט בודד שיש בו כרגע אפס תנועה? מעולם לא היה דבר כזה וגם לא יהיה. כרגע חנויות עושות כלום כסף אם בכלל על מכירת קונסולות כי הן בדיוק כמו החברות משחקים מרוויחות ממכירת משחקים/מנויים/יד שניה וכו'. לא אמזון, לא גיימסטופ ולא אף ריטיילר אחר בעולם ישתף פעולה עם קונסולה של הורדות בלבד שהורגת להם את שני מקורות הכסף העיקריים שלהם, מכירות יד ראשונה ומכירות יד שניה.
swiss-the-engine
ציטוט:
לא זכור שיש איזה שוס גדול ברייטרייסינג, אפילו אולפנים כמו פיקסר ודרימוורקס משתמשים בזה מעט ורק במקרים שצריך השתקפויות באיכות הכי גבוהה שיכולה להיות, לא זכור לי שזה הופך טקסטורה למופלאה גרפית באורך פלא
רייטרייסינג זה מופלא, פשוט כשעובדים עם דברים ברמה של פיקסאר שמשחקי וידאו נמצאים כמעט 20 שנים שם שימוש ברייטרייסינג הוא כל כך כבד שכל פריים לוקח להם יותר מדי זמן לרנדר. ועדין לא הבנתי מה האובססיה שלך מטקסטורות, הן אחד הדברים היותר שוליים ככל שמתקדמים בגרפיקה.
איך זה רלוונטי איך מיצרים אותם? עלות היצור כמעט וזהה לזו של דיסק בלוריי ו-USB FlashDrives מגיעים עם גיגות של מידע עליהם מהמפעל כמו למשל נרו 9 שתופס כמעט 2 גיגה.
בקשר לSSD, ברור שדיסק מגנטי תמיד יעלה פחות, גם לשים 2 יציאות USB יעלה פחות מלשים 5, לשים דיסק של 250GB עולה יותר מלשים דיסק של 120GB, לעשו גימור מבריק עולה יותר מלעשות גימור מאט, לשים כפתורי מגע עולה פחות מלשים כפתורי פלסטיק וכו'. כלומר הכל עניין של תועלת מול עלות ועם כל הכבוד עוד 4 שנים SSD של 500 גיגה לא יעלה 2000$ והוא גם לא יעלה 200$.
עלויות הייצור של מוצר גוזרות את המחיר הסופי שלו וככל שהתהליך יותר מסובך המחיר עולה בהתאם. לקחת ולעשות השוואה בין עלות מופרכת של DVD מלפני 4 שנים לבין מחיר לצרכן של 2GB פלאש שנובע מחיסול מלאים לפני סיום ייצור זה לא ממש רציני. גיא ותומר יקראו ויצחקו עליך שוב בעניין הזה וזה ירגע עד הפעם הבאה...
דיסק מגנטי לא יעלה סתם פחות... הוא יעלה הרבה הרבה המון המון פחות. לא הפרש של חצי דולר לגימור מבריק. אף יצרן לא יבזבז את הרווחים שלו על משהו כל כך מיותר שלא תורם בכלום לאטרקטיביות של הקונסולה.
עלויות הייצור של מוצר גוזרות את המחיר הסופי שלו וככל שהתהליך יותר מסובך המחיר עולה בהתאם. לקחת ולעשות השוואה בין עלות מופרכת של DVD מלפני 4 שנים לבין מחיר לצרכן של 2GB פלאש שנובע מחיסול מלאים לפני סיום ייצור זה לא ממש רציני. גיא ותומר יקראו ויצחקו עליך שוב בעניין הזה וזה ירגע עד הפעם הבאה...
דיסק מגנטי לא יעלה סתם פחות... הוא יעלה הרבה הרבה המון המון פחות. לא הפרש של חצי דולר לגימור מבריק. אף יצרן לא יבזבז את הרווחים שלו על משהו כל כך מיותר שלא תורם בכלום לאטרקטיביות של הקונסולה.
זה ברור שזה עולה יותר, אבל כמו שאמרתי כבר גם דיסק בלוריי עולה יותר והוא מביא אפילו פחות לשולחן מאשר SD ולא שמעת אפילו מפיצה אחת מתלוננת על העלויות, שלא נדבר על זה שSD הופך גם למקור רווח נוסף מה שלא קיים בבלוריי. ואולי גם ה4GB זאת מכירת חיסול ב4.48$ ואולי ה8GB זאת מחירת חיסול ב12$...
מה אני יגיד לך, FEAR ממש לא משחק "יפה" ואלן וויק עדיין לא שיחקתי אבל ראיתי וידיאוים ורואים שם בברור צללים ברזולוציה סופר נמוכה, יותר מברגיל אפילו
מה הקשר לפופולריות של גדלים כאלה ואחרים, אני מדבר על זה שהעין האנושית פשוט לא מסוגלת להבחין בהדל, זכור לי שיש איזה RULE OF THUMB כזה שאם אתה במרחק שהוא מעבר לאורך של הטלוויזיה( נגיד 42 אינץ היא בערך 100 סנטימטר אורך אז אם תשב מטר וחצי ממנו) לא תוכל להבחין בהבדל בין רזולוציה של 720 ל1080
וסטים ואמאזון היו יכולים להיות אחלה פארטנרים למכירת משחקים - היה יכול להיות להם פורטל PSN בסטים או באמאזון וככה EVERYBODY'S HAPPY
לא כל כך הבנתי מה רשמת לגבי רייטרייסינג, ומה שולי בטקסטורה? אני לא מדבר על כח עיבוד אני מדבר על זמן הפקה(כסף) כשאמרתי טקסטורות
בכל אופן אני הבנתי שאין לרייטרייסינג איזה upperhand על ראסטרייזינג חוץ מבנושא השתקפות(פח של אוטו או מים לדוגמא) והכוח עיבוד שהוא לוקח הוא מוטרף לגמרי והדוגמא של פיקסר זה פשוט בשביל להמחיש שאפילו סטודיו עם כסף בלתי מוגבל והכי חשוב זמן בלתי מוגבל לעשיית כל פריים לא משתמש ברייטרייסינג אלא בראסטרייזרים
אגב ראיתה פעם את הוידיאו של הבחור הזה שטוען שיש לו איזו גראפיקה רוולוציונית שיש בה virtually infinite detail ?? הוא אומר שהחברות הגדולות כמו nvidia ו ati מונעות ממנו לקדם את המנוע שלו, ממה שהבנתי הוא במקום להרכיב פריים מגיאומטריה הוא מרכיב אותה מנקודות וככה לפי רמת הרזולוציה של המסך שלך( נגיד 1080) המנוע צריך רק להפיק את כמות הפיקסלים שקיימים במסך ואין צורך לחשב דברים שלא רואים ויש אפשרות לרמת פירוט אינסופית כי ככל שאתה מתקרב לfine detail אתה עדיין מראה תמונה שמורכבת מאותה כמות פיקסלים
and PC in-between
מה אני יגיד לך, FEAR ממש לא משחק "יפה" ואלן וויק עדיין לא שיחקתי אבל ראיתי וידיאוים ורואים שם בברור צללים ברזולוציה סופר נמוכה, יותר מברגיל אפילו
אבל אתה חושב נורא בקטן. מפות צל וטקסטורות חדות פי 4 זה מה שיעשה לך את זה? לא צריך דור הבא בשביל זה, אתה יכול לעשות את זה היום בPC בהרבה יותר מ60FPS ב1080P. אם תסתכל על RE5 שהוא אחד המשחקים עם הטקסטורות וההצללות היותר יפות כיום, הוא רץ בPC על 1080P ב140FPS על כרטיס כמו ה480GTX ואני לא מסוגל אפילו לדמיין מה יריץ מהבחינה הזאת כרטיס מ2014 שהוא שלושה דורות קדימה. הדור הבא ממש לא הולך להתבטות בזה, הדור הבא הולך להיות לדעתי שלושה דברים עקריים, פרוצידורליות, פיסיקה ואפקטי POST PROCESSING. דברים כמו מפות צל חדות יותר, טסטורות חדות יותר ויותר פוליגונים זה הדבר הכי בסיסי שהוא goes without saying.
swiss-the-engine
ציטוט:
מה הקשר לפופולריות של גדלים כאלה ואחרים, אני מדבר על זה שהעין האנושית פשוט לא מסוגלת להבחין בהדל, זכור לי שיש איזה RULE OF THUMB כזה שאם אתה במרחק שהוא מעבר לאורך של הטלוויזיה( נגיד 42 אינץ היא בערך 100 סנטימטר אורך אז אם תשב מטר וחצי ממנו) לא תוכל להבחין בהבדל בין רזולוציה של 720 ל1080
ברור שזה הכי קשור לפופולריות של גודל הטלביזיות. כשיש לך 32" לא תבחין בהבדל בין 1080P ל720P, כשיש לך 52" ועוד איך תרגיש. אבל זה לא רק עניין החדות כמו שמדברים על סרטי HD. משחקי וידאו מרונדרים בזמן אמיתי וככל שתרנדר אותם ברזולוציה גבוהה יותר הם יהיו חלקים יותר עם פחות אליאייסינג. גם על טלביזית 32" תבחין בין 1080P לבין 720P פשוט כי יהיו הרבה פחות אליאייזינג והדברים הרחוקים יהיו ברורים יותר וזה משהו ששובר גם את חוקי הצפיה בטלביזיה.
הרי אם אתה רוצה ללכת לפי הטבלאות, בטלביזית 32" במרחק של שלושה מטרים שהוא מרחק נורמאלי לגמרי לסלון ישראלי לא תראה הבדל בין 480P לבין 720P, אז יאללה! בואו כולם נקנה WII!
swiss-the-engine
ציטוט:
וסטים ואמאזון היו יכולים להיות אחלה פארטנרים למכירת משחקים - היה יכול להיות להם פורטל PSN בסטים או באמאזון וככה EVERYBODY'S HAPPY
רק בעיה אחת, מה יוצא לסוני מזה? הרי כל המטרה של מכירת משחקים דרך שירות שלך הוא שאתה גוזר קופון על כל מכירה, אז לבוא ולתת את זה לאמזון או סטים? מה יוצא להם מזה? אתה רואה את אמזון מוכרת משחקי STEAM, XBLA או PSN?
ושוב פעם, לא פתרת את הבעיה, רק הגדלת אותה. איפה סוני תמכור את החומרה שלהם? באמזון בלבד? פשוט נהדר, תהיה להם קונסולה מצליחה בערך כמו היגואר.
swiss-the-engine
ציטוט:
לא כל כך הבנתי מה רשמת לגבי רייטרייסינג, ומה שולי בטקסטורה? אני לא מדבר על כח עיבוד אני מדבר על זמן הפקה(כסף) כשאמרתי טקסטורות
הסיבה היחידה שפיקסר לא משתמשים ברייטרייסינג (רוב הזמן) היא שזה תהליך מאוד כבד כשרוצים לרנדר ברזולוציות כל כך הזויות בפירוט כל כך הזוי וזאת גם לא שיטה טובה לרנדר בהרבה שכבות כמו שעושים בסרטי קולנוע. אבל מה נותן רייטרייסינג מבחינה גרפית? השתקפות, שבירת אור, צל ותאורה הכי ראליסטים שיש. אתה חושב שזה עתיד הזוי שמאוד רחוק מאיתנו אבל יש לNVIDIA כבר היום דמו רייטרייסינג שרץ על ה480. נכון שהוא רץ באיזה 7FPS אבל ה480 הוא כרטיס מ2010, לא מ2014. חוץ מזה ה480 חסר כל יכולת חומרתית בנויה במיוחד לרייטרייסינג, ברגע שתראה חומרה שבנויה לזה בכוח המתאים אתה פשוט תפול לברכיים כשתראה מה רייטרייסינג מסוגל לעשות.
swiss-the-engine
ציטוט:
אגב ראיתה פעם את הוידיאו של הבחור הזה שטוען שיש לו איזו גראפיקה רוולוציונית שיש בה virtually infinite detail ?? הוא אומר שהחברות הגדולות כמו nvidia ו ati מונעות ממנו לקדם את המנוע שלו, ממה שהבנתי הוא במקום להרכיב פריים מגיאומטריה הוא מרכיב אותה מנקודות וככה לפי רמת הרזולוציה של המסך שלך( נגיד 1080) המנוע צריך רק להפיק את כמות הפיקסלים שקיימים במסך ואין צורך לחשב דברים שלא רואים ויש אפשרות לרמת פירוט אינסופית כי ככל שאתה מתקרב לfine detail אתה עדיין מראה תמונה שמורכבת מאותה כמות פיקסלים
אני מכיר את הוידאו הזה אבל הוא מאוד חשוד. ביחוד בגלל שהוא מורכב אך ורק מצורות מתמטיות ולא מפוליגונים, אני לא ממש מבין איך הם מתכוונים להביא מאשים לטכנולוגיה הזאת אבל אם הם יצליחו שיהיה להם בהצלחה, הלוואי.
לגבי הטלוויזיות כמובן שההבדל בין 480 ל720 הוא הרבה הרבה יותר מורגש לעין מאשר ההבדל בים 720 ל1080, ההבדל הוא לא לינארי
וכן אמאזון מוכרים משחקי xbla לא יודע מה עם psn אבל ארקייד מוכרים(מוכרים קודים למשחק)
לא ראיתי את הדמו אבל אני יחפש, בכל אופן אני מכיר רק את הדמו של quake arena ואומנם ההבנה שלך בתכנות הוא שנות אור ממני אבל ממה שאני מבין הדמו הזה רץ על כמה פריימים בודדים (10-20) וזה פאקין quake arena!
and PC in-between
לדעתי,השאלה הגדולה זה האם יהיה נכון לקנות קונסולה של הדור הבא.
אם אני אקנה PS4 שיעלה במקרה הטוב 3 וחצי אלף שקל,עם כל הכוח שיהיה טמון בו שזה כולל הרבה מאוד מעבדים,כרטיס מסך שסוף סוף יוכל להציג משהו בלי לחתוך בגראפיקה וזיכרון.
את כל זה לא יהיה במחשב באותה תקופה שיעלה 2000 ש"ח? הרי מתכננים את הקונסולות כמה שנים לפני,לא באותו רגע,למחשב תמיד יהיה יתרון וגם הוא ניתן לשידרוג.
עכשיו,אם ישמיו 295GTXx2 בPS4 למשל,מה הדבר הזה יעשה למשחקים בשנת 2014 שזה לא עושה היום במחשב?
אני חושב שחברות כמו סוני ומייקרוסופט רוצים לדחוף את החומרה עד כמה שניתן.השאלה שלי זה האם נראה משחקים בשנת 2014 עם הכרטיס מסך המושגע שציינתי שלא רואים עכשיו במחשב.
אני אישית כבר לא אקנה קונסולות של דור הבא,אלא אם כן הם יפתיעו אותי מאוד.עד אז,כבר תהיה לי משכורת מסודרת עבודה וכו' אז אני אתחיל לחשוב להשקיע במחשב טוב לתקופה הזאת שלא יראה אף קונסולה,והיתרון הגדול ביותר זה שהוא ניתן לשידרוג.
נדב,למה להתפשר בדור הבא בדברים כמו יותר פלגונים,טקסטורות יותר חדות או צללים סופר דינאמים.אם כבר לעשות משהו,לעשות אותו בחבילה אחת.זאת אומרת גם גראפיקה פמדהימה,שקרייסיס יראה בדור הבא כמו עוד משחק,גם עולם רחב ידיים גם רזולוציה גבוהה וגם פיזיקה וכו'.הגיע הזמן שלא נחתוך משהו לטובת דברים אחרים,אם זה יקה אני אקנה קונסולה של הדור הבא.אם כבר 'עולים מדרגות' עולים בכל קטגוריה ולא ב-3, או 2.
לגבי הטלוויזיות כמובן שההבדל בין 480 ל720 הוא הרבה הרבה יותר מורגש לעין מאשר ההבדל בים 720 ל1080, ההבדל הוא לא לינארי
ברור שההבדל גדול יותר, אבל הוא מורגש. אני לא מדבר על סרטי קולנוע, החדות נטו של התמונה כמו בסרטי קולנוע פחות משנה פה כמו שבמשחק וידאו שמרונדר בזמן אמיתי פשוט נראה הרבה יותר טוב ב1080P, אפילו אם תסתכל בטלביזיה 720P שאחרי שהקונסולה תרנדר את התמונה ב1080P ואז תעשה DOWNSCALE בחזרה ל720P. היתרון הוא הרבה מעבר לחדות, זה עיוות של עצמים רחוקים, זה אליאייסינג, זה איכות התמונה הכללית. עניין החד יותר הוא רק בונוס.
swiss-the-engine
ציטוט:
וכן אמאזון מוכרים משחקי xbla לא יודע מה עם psn אבל ארקייד מוכרים(מוכרים קודים למשחק)
אני לא מכיר שהם מוכרים קודים למשחקים (אני יודע שהם מוכרים משחקים ארוזים בקופסה) אבל גם אם זה נכון מדובר בעסק כל כך קטן שכנראה רוב האנשים לא מכירים (עובדה, אני לא הכרתי ואני וכולנו פה בפורום יותר הארד קור 99% מהקהל של הקונסולות). לעשות קונסולה של הורדה בלבד זה מאוד קשה בגלל חנויות, הייתי רוצה לראות משהו מצליח לעשות את זה אבל גיימסטופ וחבריהם הם חתיכת מכשול.
swiss-the-engine
ציטוט:
לא ראיתי את הדמו אבל אני יחפש, בכל אופן אני מכיר רק את הדמו של quake arena ואומנם ההבנה שלך בתכנות הוא שנות אור ממני אבל ממה שאני מבין הדמו הזה רץ על כמה פריימים בודדים (10-20) וזה פאקין quake arena!
ברור שמדובר בשיטה כבידה, ביחוד שמתעסקים בחומרה שלא יודעת לעשות את זה חומרתית. אבל כבר הדמו של NVIDIA ל480GTX מראה איך משחקי מכוניות יוכלו להראות עם רייטרייסינג:
וזה כמובן הצעד הראשון, רייטרייסינג נותן כל כך הרבה דברים שהיום מפתחים מזייפים. הדוגמה הכי פשוטה היא צל, רק לפני כמה הודעות דברנו על מפות צל אבל למה יש בכלל מפות צל? יש מפות צל פשוט כי אין כזה דבר מקור אור אמיתי במשחקים ואם אין מקור אור אמיתי איך יהיה צל אמיתי? אז צריך לרנדר מכל מקור אור "תמונה" ברזולוציה נמוכה כדי לבדוק מה המקור אור "רואה" וכך יוצרים מפות צל בזמן אמיתי. אז בעצם הבעיה הזאת שאתה מדבר עליה, מפת צל, לא קיימת בכלל ברייטרייסינג, ברייטרייסינג הצל הוא מושלם, הוא ממש הסתרה של האור על ידי החפץ. כנ"ל על השתקפות, על שבירת אור, על אובך וערפל, על אור ווליומטרי, תאורה וכך הלאה. רייטרייסינג עושה בעצם משהו מאוד מיוחד, הוא פועל כמו העולם האמיתי וכך מבטל צורך בלזייף השתקפויות, הצללה, תאורה, שבירת אור ושאר האפקטים. בעצם אתה מקבל שם "חינם" את כל מה שהמפתחים עובדים כל כך קשה לנסות להשיג כבר 15 שנים של גרפיקה תלת מימדית.
לדעתי,השאלה הגדולה זה האם יהיה נכון לקנות קונסולה של הדור הבא.
אם אני אקנה PS4 שיעלה במקרה הטוב 3 וחצי אלף שקל,עם כל הכוח שיהיה טמון בו שזה כולל הרבה מאוד מעבדים,כרטיס מסך שסוף סוף יוכל להציג משהו בלי לחתוך בגראפיקה וזיכרון.
את כל זה לא יהיה במחשב באותה תקופה שיעלה 2000 ש"ח? הרי מתכננים את הקונסולות כמה שנים לפני,לא באותו רגע,למחשב תמיד יהיה יתרון וגם הוא ניתן לשידרוג.
עכשיו,אם ישמיו 295GTXx2 בPS4 למשל,מה הדבר הזה יעשה למשחקים בשנת 2014 שזה לא עושה היום במחשב?
אני חושב שחברות כמו סוני ומייקרוסופט רוצים לדחוף את החומרה עד כמה שניתן.השאלה שלי זה האם נראה משחקים בשנת 2014 עם הכרטיס מסך המושגע שציינתי שלא רואים עכשיו במחשב.
אני אישית כבר לא אקנה קונסולות של דור הבא,אלא אם כן הם יפתיעו אותי מאוד.עד אז,כבר תהיה לי משכורת מסודרת עבודה וכו' אז אני אתחיל לחשוב להשקיע במחשב טוב לתקופה הזאת שלא יראה אף קונסולה,והיתרון הגדול ביותר זה שהוא ניתן לשידרוג.
קונסולות חדשות בדרך כלל מכילות כרטיס בן שנה פחות או יותר. בפס3 למשל יש 7800, סדרת 8 יצאה רק כמה חודשים אחרי פס3. כלומר לא יהיה לך ב2014 כרטיס 295, יהיה לך היורש של היורש של היורש של ה480GTX. המצב תמיד זהה, יש בקונסולה החדשה כרטיס שהוא הרבה יותר חזק ממה שיש לרוב הגיימרים אבל עדין יש בשוק משהו קצת יותר חזק, הקונסולות מציגות גרפיקה מדהימה שלא ראית על הPC, אז הPC עוקף אותן תוך בערך שנתיים וכך הלאה. אבל המצב יהיה בדיוק כמו היום, הקונסולות יצאו, הPC יהיה חזק יותר תוך שנתיים אבל עדין הכל ייוצר לקונסולות אז איך זה יעזור? אל תצפה שהמצב יהיה שונה ממה שהלך בדור הזה, בעצם זה יהיה אפילו יותר קיצוני כי בקפיצה של 9 שנים אתה רואה הבדל כמו בין שני דורות אחורה (הפס1) לדור הנוכחי (פס3). אולי זה לא יהיה כך כל גדול, אבל זה יהיה בסביבה (לפחות דרימקאסט לפס3).
DejaVo
ציטוט:
נדב,למה להתפשר בדור הבא בדברים כמו יותר פלגונים,טקסטורות יותר חדות או צללים סופר דינאמים.אם כבר לעשות משהו,לעשות אותו בחבילה אחת.זאת אומרת גם גראפיקה פמדהימה,שקרייסיס יראה בדור הבא כמו עוד משחק,גם עולם רחב ידיים גם רזולוציה גבוהה וגם פיזיקה וכו'.הגיע הזמן שלא נחתוך משהו לטובת דברים אחרים,אם זה יקה אני אקנה קונסולה של הדור הבא.אם כבר 'עולים מדרגות' עולים בכל קטגוריה ולא ב-3, או 2.
שום דבר פה לא סותר שום דבר. המעבדים שיש בפס3 וב360 הם בדיחה מגוחכת ליד הi7 למשל, רק תחשוב מה יהיה בשוק עוד 4 שנים. כנ"ל על הכרטיסי מסך וכו'. כלומר לחשוב רק פוליגונים וטקסטורות זה כמו שאמרתי מקודם, משהו ברור מאליו שבקלות יהיה בסביבת הפי 10 ממה שיש במשחקים היום. אבל מה שיגרום למשחקים באמת להראות מדהים זה האפקטי פוסט פרוססינג, הפיסיקה והדברים הפרוצידוריאלים.
לדעתי מה שבאמת הכי חשוב בדור הבא בצד של הגיימפליי הוא המשחקי עולם פתוח. לא משנה איזה משחק עולם פתוח נשחק בקונסולות הנוכחיות עדין העולם הוא סוג של בועה של 300 מטר שנוצר סביב הדמות שלנו. קראקדאון למשל מנסה לעשות משהו קצת מתקדם יותר מזה (כלומר זאת עדין בועה, אבל היא גדולה יותר) אבל תראה איך המשחק נראה בתמורה לזה.
צריך לחשוב על כל הדברים שמשחקים שונים עושים טוב בדור הזה כמו המנוע הרס בניינים של רד פאקשן, הגרפיקה של קרייסס והפתיחות שלו, הסימולצית חיים של בת'זדה וכו' ולשלב אותם יחד בחבילה הרבה יותר מרשימה גרפית ומבחינת משחקיות, זה מה שבאמת מרגש בדור הבא.
במקרה, מייקל פאטצ'ר, האנליסט הכי מוכר ביקום שלנו דיבר על הנושא הזה.
הוא טוען שלא נראה קונסולות שמבוססות על זיכרון פלאש כלשהו, אלא נמשיך לראות קונסולות שמשתמשות בדיסק אופטי. הוא גם מניח שהקונסולה הניידת הבאה של נינטנדו כבר תבוא עם איזשהו פורמט אופטי. הסיבה היא, כפי שהוזכר גם כאן, היא שמחיר של כונן פלאש עולה בערך פי 3 לייצור מאשר כל דיסק אופטי והיחס הזה, כנראה ישמר גם בעתיד.
הוא גם אומר שהמשחק הראשון של פורשי IW, ש"ערקו" לEA יהיה סוג של FPS בחלל, פשוט בגלל שמדובר בשוק הכי פחות רווי בז'אנר הFPS וגם בגלל ששני המקימים של IW אמרו בעבר שהם מעוניינים לעשות משחק כזה.
זה ברור שזה עולה יותר, אבל כמו שאמרתי כבר גם דיסק בלוריי עולה יותר והוא מביא אפילו פחות לשולחן מאשר SD ולא שמעת אפילו מפיצה אחת מתלוננת על העלויות, שלא נדבר על זה שSD הופך גם למקור רווח נוסף מה שלא קיים בבלוריי. ואולי גם ה4GB זאת מכירת חיסול ב4.48$ ואולי ה8GB זאת מחירת חיסול ב12$...
4.48 דולר זה בערך פי שמונה ממה שעולה DVD דואל לייר בעל נפח כפול סתם באיזה פרס אינטנרטי שמצאתי בגוגל (http://www.newcyberian.com/).
SD card בנפח של 32GB עולה 80 דולר... בערך פי 80 ממה שעולה לייצר דיסק בלוריי בנפח מקביל. אז אתה יכול לחכות לירידת מחיר (שתגיע) ועדיין בסופו של דבר הם לא יהיו מסוגלים למכור אותם בעלויות תחרותיות למדיה אופטית כי לא ניתן להשוות בין תהליכי הייצור.
היתה קונסולה שעשתה שימוש בכרטיסי זכרון (MMC אבל זו בסה"כ גירסה רזה של SD). קראו לה NGAGE... היא היתה מאוד אטרקטיבית בזכות זה.
deja אני לא רואה איך מחשב שעולה פי ארבע מראה אפילו פי אחד וחצי גראפיקה ממה שיש היום בקונסולות, כי שוב, אפילו לדחוף את הקונסולות חזק עולה מיליונים בימינו וזה עוד כשהמו"ל יוצא מנקודת הנחה שיש לו קהל פוטנציאלי של כמה מיליונים טובים, מה שממש לא קיים בpc, ובלי קשר אם כבר הייתי רוצה לראות את אחת החברות חושבות קדימה ועושה ממשק חיבור מהיר בקונסולה לכך שבעתיד אני יוכל לחבר שתי קונסולות ביחד ולקבל שידרוג גראפיקה בזכות זה(כמו שהיה אפשר נגיד לחבר סגה סי די בזמנו למגה דרייב), לי זה נראה הרבה יותר עדיף כלכלית מאשר להביא כרטיס מסך שהוא מפלצת floating point calculation שעוזר לי כולה להריץ פחות או יותר א אותו הדבר רק בהרבה יותר פריימים ועולה כמו שתיים (ואפילו יותר) אקס בוקס ארקיידים
ונדב דמו כזה לדעתי לא מרשים משתי סיבות
זה טק דמו וכולנו יודעים איך נראים טק דמואים ואיך נראים משחקים בשורה התחתונה
לא שיחקתי בgt5 אבל לפי הסרטונים שלו הוא נראה הרבה יותר יפה מהדמו הזה, וזה משחק שעובד על מכשיר" נחות" כמו פס3 (לעומת מחשב כביכול עם GTXXXXXX SLI CRAZY OVERCLOCK WITH WATERCOOLING)
and PC in-between
4.48 דולר זה בערך פי שמונה ממה שעולה DVD דואל לייר בעל נפח כפול סתם באיזה פרס אינטנרטי שמצאתי בגוגל (http://www.newcyberian.com/).
SD card בנפח של 32GB עולה 80 דולר... בערך פי 80 ממה שעולה לייצר דיסק בלוריי בנפח מקביל. אז אתה יכול לחכות לירידת מחיר (שתגיע) ועדיין בסופו של דבר הם לא יהיו מסוגלים למכור אותם בעלויות תחרותיות למדיה אופטית כי לא ניתן להשוות בין תהליכי הייצור.
היתה קונסולה שעשתה שימוש בכרטיסי זכרון (MMC אבל זו בסה"כ גירסה רזה של SD). קראו לה NGAGE... היא היתה מאוד אטרקטיבית בזכות זה.
הבעיה שאתה משווה עכשיו SD של 32 גיגה בשנת 2010, לא ב2014. עוד 4 שנים ה32 גיגה הזה יעלה 3$ לא 80. ברור שזה לעולם לא יהיה זול כמו DVD, בדיוק כמו שבלוריי לעולם לא יהיה זול כמו DVD בתקופה מקבילה. אבל ברגע שמדיה מסויימת היא במחיר ראלי והיא מטיבה עם כולם, משתמשים בה. רק תסתכל על כמה עולה בלוריי דו שכבתי של 50 גיגה, 13.42$ וזה רק למהירות 2X שזה 9 מגה בייט בשניה, שבריר מהירות מכל DVD ב50 אגורות. אני רק מדמיין כמה יעלה אחד עם 4 שכבות. אולי כשאתה מסתכל על DVD אז מדית SD היא כמעט הזויה, אבל כשאתה מסתכל על בלוריי... שלא נדבר על העובדה שהם איטיים מאוד יחסית לDVD דו שכבתי ויקרים פי יותר מפי 10.
אז שניה תפסיק לחשוב בעולם של DVD (כי שנינו יודעים שDVD לא רלוונטי לדור הבא) ותתחיל לחשוב בעולם של בלו ריי. כשיש לך בלוריי שעולה בערך פי 10 מDVD דו שכבתי ואיטי ממנו, להשוות אותו לSD שהוא אולי יקר יותר מבלוריי אבל גם מביא לך מהירות שגדולה (במקרה האידיאלי הלא הגיוני אבל עדין) פי 71 (מה שנותן למפתחים המון מרחב נשימה בפיתוח) וגם אפשרות לכתוב עליו ולכן אופציות כלכליות גדלות כמו DLC שימכר בתחנות טעינה לאנשים שלא מחברים את הקונסולות שלהם לרשת (שכבר הבנו שזה קרוב ל50% מהקהל הקונוסולות) פתאום נראה קצת יותר מציאותי.
כן, כי עד עתה נינטנדו לא קידמה את התעשיה לשום מקום מלבד להביא שחקנים חדשים.
איזו משבצת נינטנדו זנחה?
הקונסולה הניידת הבאה של נינטנדו היא ה-3DS, ולא נראה כי נינטנדו נוטשת את הקלטות ועוברת למשהו אופטי. אז כרגיל, מייקל פאכטר מקשקש שטויות.
הדור הבא מבחינת נינטנדו, לדעתי, יגיע מבחינת אונליין בצורה הרבה יותר פשוטה ויותר אינטגרלית במערכת ההפעלה שלה (היא כבר עושה את זה עם ה-3DS שמחוברת כל הזמן). בנוסף נינטנדו השקיעה כסף בחברה שמפתחת מדיה אופטית העובדת בהולוגרמה, וזה אמור להיות מהיר יותר מכל מה שיש היום בתחום. אני לא אתפלא אם היא תשתמש בזה. http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc
ויותר מזה, אני מאמין שנינטנדו תביא שינוי נוסף בשליטה ותשדרג אותה לפורס פידבק אמיתי, לא עוד ראמבל. כלומר יכולת לעצור הנפת חרב על ידי השלט וכו'. אין לי מושג איך, אבל מצד שני, אף אחד לא חשב שנינטנדו (החברה שאתם רואים בתור הכי פחות טכנולוגית) תביא ראשונה לעולם תלת-ממד ללא משקפיים בעלות של קונסולה ניידת.
ונדב דמו כזה לדעתי לא מרשים משתי סיבות
זה טק דמו וכולנו יודעים איך נראים טק דמואים ואיך נראים משחקים בשורה התחתונה
לא שיחקתי בgt5 אבל לפי הסרטונים שלו הוא נראה הרבה יותר יפה מהדמו הזה, וזה משחק שעובד על מכשיר" נחות" כמו פס3 (לעומת מחשב כביכול עם GTXXXXXX SLI CRAZY OVERCLOCK WITH WATERCOOLING)
דבר ראשון תסתכל על טק דמואים מלפני 3 שנים של ה8800GTX (ואני מזכיר לך, לא הייתה אפילו קפיצה לדור הבא מאז, אנחנו עדין עם אותן קונסולות):
עכשיו תחשוב על הדמויות בHEAVY RAIN, הדמו הזה מרשים אותך בכלל? כי כשאני קניתי 8800GTX הדמו הזה פוצץ לי את המוח כמה הדמות ראליסטית. אז אל תגיד שזה רק טק דמו, ב2014 הדמו הזה יהיה בדיחה רעה, ביחוד עם דור חדש של קונסולות.
דבר שני GT5 לא מדגדג את קצה המזלג שמה שהדמו הזה עושה. אני בטוח שהוא נראה לך פשוט נהדר במצב תמונה כשיש 3 מכוניות בתמונה, הם מורידים את הLOD, הם עוברים בפוטושופ על התמונות, מוסיפים אפקטים שלא קיימים במשחק, משתמשים במפות השתקפות חדות פי כמה וכמה ממה שהמשחק רץ באמת וכו' ועדין לא מתקרבות להישג שקורה כאן בדמו הזה. אולי קצת קשה לקלוט מה רייטרייסינג נותן בלי שראית אף משחק רץ אי פעם ברייטרייסינג, אבל רייטרייסינג נותן דברים שאף שיטה אחרת לא נותנת. עובדה שאפילו פיקסר שיש להם את כל המשאבים בעולם, כל המהנדסים בעולם, כל הכוח חישוב בעולם וכו' שיכולים ליצור כל דבר בכל צורה אפשרית לא הצליחו להתחמק מרייטרייסינג לסרט מכוניות פשוט כי אי אפשר לעשות השתקפויות כמו שצריך בלי רייטרייסינג.
ביום שיגיע המשחק הראשון שמנצל רייטרייסינג כמו שצריך, אז באמת תבין מה זה עושה לגרפיקה של המשחק. ברגע שיש משהו שהוא באמת ולא מזוייף, אפשר לעשות כל כך הרבה יותר ואפילו לא ידעת שזה חסר לך. זה בערך כמו ההבדל בין אנימציות פוצדורליות לאנימציה מוכנה מראש. זה נותן כל כך הרבה חופש למפתחים שקשה לתאר את זה.