היה לנו ת'רדים של L4D, היה לנו ת'רדים של HL נגד היילו, היה לנו ת'רדים של פורטל ובסוף כולם נקברו. אז החלטתי שהגיע הזמן להקדיש לחבר'ה ת'רד משלהם לכל החדשות, שמועות, הכרזות, משחקים וכו' של החברה. ונתחיל בהכרזות מהיום:
- DLC חדש לL4D1 שיקרא The Sacrifice שיגשר בין הסוף של L4D1 לפגישה עם הצוות של L4D2 בDLC האחרון The Passing
- Valve ממירים את כל הDLC של L4D1 ל-L4D2, כלומר גם Crash Curse וגם The Sacrifice יצאו סימולטנית לL4D2
- הDLC המומרים לL4D2 יהיה עם כל התוספים של L4D2
- כמו תמיד, חינם לבעלי הPC ובתשלום ב360 כאשר קניה על ה360 מזכה אותכם בDLC גם לL4D1 וגם לL4D2
- יהיו עוד DLC לשני המשחקים
- יוצא קומיקס של L4D של 152 עמודים, הוא יהיה דיגיטלי ויופץ דרך סטים בארבעה חלקים החל מספטמבר כאשר כל חלק יספר על העבר של דמות אחת מL4D1
- תאריך יציאה לפורטל 2, ה9 לפברואר 2011
רעיון גדול נדב, אין על ואלב!ראיתי היום את הפרק של GTTV ואת הראיון שהם עשו עם הכותב של פורטל.נראה כאילו המשחק הולך להיות קפיצת מדרגה משמעותית.הוסיפו שם סביבות מטורפות של המעבדה כמו מן פס ייצור וחלק שמלא בעצים וצמחייה, לא הכל נראה עוד פעם אותו חדר לבן.שתי הדמויות של הקואופ מגניבות ונראים כמו צמד ממש מצחיק.נראה מגניב לשחק את פורטל עם 4 פורטלים, הסטייל של החידות עובר שינוי גדול ככה.
ד"א עד עכשיו לא הבנתי למה בלייב ההרחבות עולות כסף, למה מיקרוסופט צריכים להרוס כזה דבר טוב.
בטוח לראות את הטריילר הזה של פורטל 2? אני משתדל להשאר כמה שיותר בחושך עם המשחק הזה. אני רוצה כמה שיותר הפתעות ורגעי WOW.
אני מת כבר שיגיע לי המחשב החדש. VALVE גרמה לי לקנות את המחשב הנוכחי שלי עם HL2 וEP1. היא גורמת לי לקנות את החדש בגלל L4D2 (שעובד אצלי די צולע, לצערי). סביר מאוד להניח שאני אקנה מחשב נוסף כסורס 2 עם HL3 יגיע לעולם, אבל זה בגדר פנטזיה כרגע.
בכל מקרה, VALVE היא אחת החברות הכי טובות ומוכשרות היום בשוק. אין הרבה חברות עם יותר יצירתיות וחוכמה במשחקים שלהם.
אני חושב שבגלל הקשר ההדוק של VALVE לעובדה שהולך להיות לי מחשב חדש, אני אפרסם את המפרט הסופי שלי (עם תמונות של המחשב החדש והכל בעוד שבועיים-שלוש) גם כאן וגם בדיון הPC של הפורום.
ד"א עד עכשיו לא הבנתי למה בלייב ההרחבות עולות כסף, למה מיקרוסופט צריכים להרוס כזה דבר טוב.
VALVE כבר אמרו שיש למיקרוסופט סוג של מינימום סכום שאפשר לדרוש על סוג DLC מסויים עם תוכן מסויים (אני משער שבמקרה הזה מדובר בDLC של שלבים למולטי/סינגל) ולכן הם לא יכולים להוציא אותו בחינם והם לוקחים את הסכום המינימאלי שאפשר לקחת על DLC שכזה שזה 7$.
והטריילר מאוד בטוח, יש בו רק קטע קצר של 26 שניות שמראה שני רובוטים פותרים חידה ממש פשוטה, אין שם קטעי עלילה או ספויילרים כלל.
אה, ועוד משהו על L4D, בסוף הDLC כל אחת מארבעת הדמויות יכולה להיות זאת שמתה (למרות שמי ששחק בפאסינג יודע שלפי הקאנון של המשחק דמות אחת ספציפית מתה שם).
אז למה הsurvival pack לL4D1 יצאה בחינם?או חבילת מפות של באד קומפני הראשון שיצא בחינם?
גם היה חבילות של גירס שיצאו חינם אבל בדרך כלל יש להן ספונסר, למשל של גירס היה של אחד מערוצי המדע (נדמה לי דיסקאברי) עם איזו תוכנית על נשקים. גם יכול להיות שאותו חוק של מיקרוסופט קיים רק מתקופה מאוחרת יותר, יכול להיות שהתוכן שהם ספקו בחבילת השרדות לא נמצא בחוק של מיקרווספט (בכל זאת היו שם רק מודים חדשים, לא נשקים או שלבים חדשים), בכל מקרה VALVE אמרו במפורש שזה חוק של מיקרוסופט כשיצא הDLC לL4D1.
פתיחת ת'רד על ואלו על ידך...
בכל מקרה, חוץ מפורטל, על מה כבר יש לדבר? ואלו התחילו להיות כמו בליזארד עם פחות משחקים בתווך הקרוב ויותר פיתוח ציפיות.
מצטער, משחק כל שנה כבר 4 שנים, הספק אל רע הייתי אומר. אם אתה מחפש על מה לדבר אתה יכול לדבר על HL, על פורטל, על L4D, על TF, על CS, על AS, על סטים, על שוק הPC, על הורדות דיגיטליות וכו', חסר?
ועכשיו חדשות, מסתבר ופורטל הוא המשחק וידאו הראשון בהסטוריה שיכנס לסילבוס של קולג' אמריקאי ללימוד מבחינת יצירת אומנות ויעמוד יחד עם יצירות של שייקספיר ושירה.
ועכשיו חדשות, מסתבר ופורטל הוא המשחק וידאו הראשון בהסטוריה שיכנס לסילבוס של קולג' אמריקאי ללימוד מבחינת יצירת אומנות ויעמוד יחד עם יצירות של שייקספיר ושירה.
קראתי על זה אתמול. איך לא חשבתי להביא את זה לפה, אין לי מושג.
לא יותר מדי יכולים להכנס למשהו כזה, 99.9% מהמשחקים הם יותר סטיבן סיגל מאשר האזרח קיין, אבל בתקווה נראה בעתיד עוד הרבה שכאלה.
הפרופסור שהביא להכנסת המשחק לסילבוס שלהם חשב בהתחלה על ביושוק ועל פלנטסקייפ: טורמנט, אבל החליט שפורטל פשוט קל יותר מכל שאר המשחקים.
הוא קצר יותר ובגלל שמדובר בפעם ראשונה שפרופסורים מלמדים משחק מחשב בקורס כזה, הוא ממש מתאים.
בעיקרון אפשר ללמוד משחקים מהרבה מאוד זוויות, החל בצד הטכני, האודיו, הכתיבה והנרטיב. במקרה הזה הם לומדים על פורטל בהקשר של ספר שמדבר על הפערים שבין מה שמוצג ומה שיש ברקע.
בקורס הם יתרכזו בעיקר על ההבדלים שיש בין מה שמוצג בפורטל כמציאות (חדרי הניסוי והפאזלים) ומה שבאמת קיים מתחת לפני השטח (האזורים שמאחורי הקירות הלבנים. הכתובות על הקיר וכן הלאה), תוך שימוש במשחק כמטאפורה לחיים עצמם.
לא הרבה היו מסוגלים להכניס משחק לסילבוס של מוסד שמרני כזה, אבל הפרופסור הזה הוא סוג של גאון והוא חושב ודן בכל מיני סוגיות שקשורות למשחקי וידאו.
אני מאוד ממליץ על הבלוג שלו. יש כמה פוסטים בנושא קומדיה במשחקים והקושי של יוצרי משחקים ליצור משחק קומי (ולמה יש קשיים כאלה). הוא מנסה להגדיר אלמנטים במשחקים שיוצרים "כיף", תוך הצגת מחקר שבודק האם הפיכת משימות בריאות או מועילות לכייפיות יגרום ליותר אנשים לבצע אותן (תשובה - ממש ממש כן).
בסך הכל, אדם מאוד חכם ומאוד נבון, עם יכולת כתיבה מוצלחת מאוד. יש בבלוג שלו גם לא מעט ספרים מומלצים בנושא חקר המשחקים, אם מישהו מעוניין לחקור יותר בנושאים שאנחנו נהנים מהם כל כך הרבה שעות.
שימוש במשחק כמטאפורה לחיים עצמם? נראה לי שלקחו את זה קצת רחוק מדי. דוגרי פליינסקייפ טורמנט הוא לדעתי המשחק האמנותי הכי מובהק ועמוק שיצא עד היום. מצד שני, הוא כל כך רחב וגדול שבטח לא יספיקו לכסות את כולו בקורס אחד... משחק כמו פורטל של 3 שעות הוא כנראה בחירה אטרקטיבית יותר מהבחינה הזאת.
שימוש במשחק כמטאפורה לחיים עצמם? נראה לי שלקחו את זה קצת רחוק מדי. דוגרי פליינסקייפ טורמנט הוא לדעתי המשחק האמנותי הכי מובהק ועמוק שיצא עד היום. מצד שני, הוא כל כך רחב וגדול שבטח לא יספיקו לכסות את כולו בקורס אחד... משחק כמו פורטל של 3 שעות הוא כנראה בחירה אטרקטיבית יותר מהבחינה הזאת.
הם לקחו פן אחד במשחק והם מתעמקים בו. אני לא רואה בזה שום בעיה, במיוחד מכיוון שמדובר במוטיב מאוד חזק בפורטל והדבר העיקרי, אחרי ההומור, שיצר את האווירה המדהימה במשחק.
זה שהמשחק הוא קצר לא עושה אותו פחות אומנותי ופחות מתאים להתעמקות. זה רק עושה אותו קצר.
הם לא ממירים את כל הDLC של L4D1 למשחק השני. את סקרפייס יהיה ניתן לשחק בשני המשחקים, כלומר הם ממירים את הקאסט המקורי למשחק השני. ואלב גם ממירים את הקמפיין נו מרסי מהמשחק הראשון למשחק השני.
הם לקחו פן אחד במשחק והם מתעמקים בו. אני לא רואה בזה שום בעיה, במיוחד מכיוון שמדובר במוטיב מאוד חזק בפורטל והדבר העיקרי, אחרי ההומור, שיצר את האווירה המדהימה במשחק.
זה שהמשחק הוא קצר לא עושה אותו פחות אומנותי ופחות מתאים להתעמקות. זה רק עושה אותו קצר.
אני חושב שהוא הרבה פחות אמנותי והרבה הרבה הרבה פחות עמוק מ-PST. מבחינת עומק אף משחק לא מדגדג את PST. אני גם לא כ"כ מבין איזה רבדים מי יודע מה עמוקים יש בפורטל... נשמע לי יותר כמו עודף פלצנות.
פורטל הרבה יותר מתאים לתוכנית לימודים שכזו מכמה סיבות. דבר ראשון הוא 3 שעות, כלומר כל סטודנט שיגידו לו "שחק פורטל לקראת הקורס" צריך להשקיע 3 שעות שזה כמו להגיד לו "תראה סרט לקראת הקורס" ולא 50 שעות שזה בערך כמו להגיד לו "תראה 30 סרטים לקראת הקורס" (שזה גם אומר כמובן שכל הסטודנטים יגמרו אותו וידעו כל מה שצריך). דבר שני יש לו דרך סיפור נרטיב מאוד יחודית שיכולה להיות רק במשחקים מה שעושה אותו יחודי ביחס לספרים/סרטים/שירה/ציור/פיסול.
אז אפילו אם יש משחקים אומנותיים יותר אם עם סיפור טוב יותר, פורטל הוא פשוט מועמד מושלם.
ד"א, סורס הוא המנוע משחק הראשון שתומך במטה בולס כדי לעשות סימולצית נוזלים, השלב הראשון לקראת העתיד של סימולצית נוזלים במשחקים. עכשיו רק צריך משהו שישלב מטה בולס ואת הטכנולוגיה של הידרופוביה יחד ותהיה לנו אורגזמת טכנולוגיה. בנוסף למודל תאורה מתקדם יותר וסימולצית נוזלים Valve גם הפכו את כל הצללים במנוע לדינאמים ללא צללים אפויים.
ד"א, סורס הוא המנוע משחק הראשון שתומך במטה בולס כדי לעשות סימולצית נוזלים, השלב הראשון לקראת העתיד של סימולצית נוזלים במשחקים. עכשיו רק צריך משהו שישלב מטה בולס ואת הטכנולוגיה של הידרופוביה יחד ותהיה לנו אורגזמת טכנולוגיה. בנוסף למודל תאורה מתקדם יותר וסימולצית נוזלים Valve גם הפכו את כל הצללים במנוע לדינאמים ללא צללים אפויים.
אין מה לעשות, סורס הוא אחד המנועים הכי טובים שהתנסיתי בהם אי פעם.
מישהוא יודע אם פורטל 2 יצא כמשחק ארקייד וPSN או ריטייל מלא במחיר מלא?
אין מה לעשות, סורס הוא אחד המנועים הכי טובים שהתנסיתי בהם אי פעם.
מישהוא יודע אם פורטל 2 יצא כמשחק ארקייד וPSN או ריטייל מלא במחיר מלא?
מחיר מלא, אבל הוא גם גדול פי 4 מפורטל 1.
ד"א, מסתבר שVALVE עובדים על עוד דברים בתחום המים כמו זרימה של נוזלים שמשפיעה על חפצים וחפצים שמשפיעים על הזרימה של הנוזלים או מים תלת מימדיים בעזרת טסלציה חומרתית (מה שאומר שהם עובדים על DX11).
עברתי על הדיון הזה ואני לא יכול שלא לשאול את עצמי:
לפורטל 2 יש דיון יעודי משלו
לL4D2 יש גם דיון יעודי משלו.
על Steam ושלל המבצעים שלו אנחנו מדברים גם בדיוני הPC וגם בדיוני המבצעים.
יש באמת צורך בדיון הנפרד הזה? מה אמור להיכנס בו מלבד דברים שגם ככה קשורים יותר לדיונים האחרים ומלכתחילה היו אמורים להיכנס אליהם?
עברתי על הדיון הזה ואני לא יכול שלא לשאול את עצמי:
לפורטל 2 יש דיון יעודי משלו
לL4D2 יש גם דיון יעודי משלו.
על Steam ושלל המבצעים שלו אנחנו מדברים גם בדיוני הPC וגם בדיוני המבצעים.
יש באמת צורך בדיון הנפרד הזה? מה אמור להיכנס בו מלבד דברים שגם ככה קשורים יותר לדיונים האחרים ומלכתחילה היו אמורים להיכנס אליהם?
מה זה משנה? אני לא מבין איך ולמה דיון נוסף אמור להפריע פה למישהו.
מה זה משנה? אני לא מבין איך ולמה דיון נוסף אמור להפריע פה למישהו.
לא מפריע שיש דיון נוסף, מפריע רק שנזנחים הדיונים הרלוונטיים.
הרי מי שיחפש אחר כך מידע על פורטל 2 יחפש אותו בדיון של פורטל 2, לא כאן. והרי גם ככה הדיון הזה יזנח לפחות אחת לתקופה, כי זה לא שואלב היא מפיצת ענק שמוציאה משחקים על ימין ועל שמאל. למעשה, אני לא אתפלא אם כבר היה כאן דיון כזה שפשוט נקבר איפשהו.
מחיר מלא, אבל הוא גם גדול פי 4 מפורטל 1.
ד"א, מסתבר שVALVE עובדים על עוד דברים בתחום המים כמו זרימה של נוזלים שמשפיעה על חפצים וחפצים שמשפיעים על הזרימה של הנוזלים או מים תלת מימדיים בעזרת טסלציה חומרתית (מה שאומר שהם עובדים על DX11).
זה רק אני, או שלא נראה כאילו אנחנו הולכים לחזות ב"דור הבא של מנועי המשחק"? נראה כאילו החברות המובילות בתחום פשוט למדו לשדרג את המנועים שלהם כל הזמן מחדש. סורס היום נראה הרבה יותר טוב מכשיצא HL2 והוא משתמש בטכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות וכך גם UE3.
יכול להיות שככה זה ימשך ולא נראה מנועים חדשים, או שמדובר על קפיצה טכנולוגית שמתעכבת בגלל דור הקונסולות הארוך?