בעיקר בגלל הקונסולות, וגם ואלב פשוט חוסכים עלינו (בצחוק, תירגעו). קרייסיס יצא לפני 3 שנים והוא עדיין המשחק היפה ביותר שיצא עד היום, ובהפרש ענק. אני לא חושב שיש לזה תקדים בהיסטוריה.
לא מפריע שיש דיון נוסף, מפריע רק שנזנחים הדיונים הרלוונטיים.
הרי מי שיחפש אחר כך מידע על פורטל 2 יחפש אותו בדיון של פורטל 2, לא כאן. והרי גם ככה הדיון הזה יזנח לפחות אחת לתקופה, כי זה לא שואלב היא מפיצת ענק שמוציאה משחקים על ימין ועל שמאל. למעשה, אני לא אתפלא אם כבר היה כאן דיון כזה שפשוט נקבר איפשהו.
אלוהים יודע איפה הדיון של L4D, אלוהים יודע איפה הדיון של פורטל וחדשות שקשורות לVALVE יש כל שבוע והת'רד הזה תמיד ישאר למעלה. גם לא נצטרך לפתוח ת'רד "E3" שיבוא עלינו לטובה בקרוב ושאר המשחקים. סמוך על סמוך שהת'רד הזה יהיה עוד כמה חודשים עם 20+ עמודים.
זה רק אני, או שלא נראה כאילו אנחנו הולכים לחזות ב"דור הבא של מנועי המשחק"? נראה כאילו החברות המובילות בתחום פשוט למדו לשדרג את המנועים שלהם כל הזמן מחדש. סורס היום נראה הרבה יותר טוב מכשיצא HL2 והוא משתמש בטכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות וכך גם UE3.
יכול להיות שככה זה ימשך ולא נראה מנועים חדשים, או שמדובר על קפיצה טכנולוגית שמתעכבת בגלל דור הקונסולות הארוך?
אני חושב שזאת תפיסה מוטעת מאחר ומאז ומתמיד מנועים היו שדרוגים של הקודמים להם, פשוט בזמנו הקפיצות היו גדולות יותר אז כבר נתנו למנוע שם חדש. למשל המנוע של היילו 3 נבנה על הבסיס של היילו 2 והמנוע של ריץ' נבנה על הבסיס של 3. גם UE3 נבנה על ההריסות של UE2.5 ודי קל לראות את זה למשל במים (וגם משחקים שמשתמשים בUE2.5 עם תוספות שהמפתחים עשו וזה נראה ממש כמעט כמו UE3). אם תסתכל על SOURCE של L4D2 ועל SOURCE של HL2, מדובר לגמרי בSOURCE 2 לעומתו, יש בינהם הפרש של 5 שנים שזה בהחלט הפרש גדול יותר מאשר פעם אבל בכלליות ההתקדמות כיום איטית יותר.
גם מצד שני אתה יכול להסתכל על CRYENGINE 3 שבסופו של יום הוא כמעט בול אותו דבר כמו CE2. כלומר למרות שSOURCE כיום לא נקרא SOURCE 2 ולעומת זאת CE3 אכן נקרא במספר גבוה יותר אתה עדין רואה בSOURCE קפיצה הרבה יותר גדולה מקודמו לעומת CE3 (למרות שאנחנו מדברים על 5 שנים של SOURCE לעומת 3 של CE). אני חושב שזה פשוט עניין פסיכולוגי.
אני חושב שזאת תפיסה מוטעת מאחר ומאז ומתמיד מנועים היו שדרוגים של הקודמים להם, פשוט בזמנו הקפיצות היו גדולות יותר אז כבר נתנו למנוע שם חדש. למשל המנוע של היילו 3 נבנה על הבסיס של היילו 2 והמנוע של ריץ' נבנה על הבסיס של 3. גם UE3 נבנה על ההריסות של UE2.5 ודי קל לראות את זה למשל במים (וגם משחקים שמשתמשים בUE2.5 עם תוספות שהמפתחים עשו וזה נראה ממש כמעט כמו UE3). אם תסתכל על SOURCE של L4D2 ועל SOURCE של HL2, מדובר לגמרי בSOURCE 2 לעומתו, יש בינהם הפרש של 5 שנים שזה בהחלט הפרש גדול יותר מאשר פעם אבל בכלליות ההתקדמות כיום איטית יותר.
גם מצד שני אתה יכול להסתכל על CRYENGINE 3 שבסופו של יום הוא כמעט בול אותו דבר כמו CE2. כלומר למרות שSOURCE כיום לא נקרא SOURCE 2 ולעומת זאת CE3 אכן נקרא במספר גבוה יותר אתה עדין רואה בSOURCE קפיצה הרבה יותר גדולה מקודמו לעומת CE3 (למרות שאנחנו מדברים על 5 שנים של SOURCE לעומת 3 של CE). אני חושב שזה פשוט עניין פסיכולוגי.
אני לא אומר שאין התקדמות. אני פשוט אומר שנראה כאילו נזנח המודל של התקדמות ענקית - תקופה ללא התקדמות כלל- התקדמות ענקית.
אני זוכר שכשUE3 הוצג לראשונה (עם סרטון של דמויות מUT3) הוא הדהים את כולם, אבל מאז אף אחד לא בא ואמר "הנה מנוע חדש. תראו איזה יופי לנו".
אני מניח שהסיבה לכך היא הדור האורך של הקונסולות, אבל בהחלט אפשר לראות התקדמות במשחקים והראייה הכי טובה לכך היא שL4D2 לא עובד לי במחשב טוב במיוחד, בעוד שHL2 עובד אצלי על ההגדרות הכי גבוהות וברזולוציה מאוד גבוהה.
אני לא מתלונן או משהו, אני פשוט הצגתי הבחנה ותהיתי אם מדובר במשהו שונה משנים קודמות.
אני לא אומר שאין התקדמות. אני פשוט אומר שנראה כאילו נזנח המודל של התקדמות ענקית - תקופה ללא התקדמות כלל- התקדמות ענקית.
אני זוכר שכשUE3 הוצג לראשונה (עם סרטון של דמויות מUT3) הוא הדהים את כולם, אבל מאז אף אחד לא בא ואמר "הנה מנוע חדש. תראו איזה יופי לנו".
אני מניח שהסיבה לכך היא הדור האורך של הקונסולות, אבל בהחלט אפשר לראות התקדמות במשחקים והראייה הכי טובה לכך היא שL4D2 לא עובד לי במחשב טוב במיוחד, בעוד שHL2 עובד אצלי על ההגדרות הכי גבוהות וברזולוציה מאוד גבוהה.
אני לא מתלונן או משהו, אני פשוט הצגתי הבחנה ותהיתי אם מדובר במשהו שונה משנים קודמות.
כבר דברנו על זה כבר שמשחקי מחשב מותאמים לגרפיקה של הקונסולות ועד שלא יגיע הדור הבא המחשבים לא יוכלו באמת לזנק קדימה. אז בנתיים נאלץ להסתדר עם קפיצות קטנות יותר, אבל בכל זאת אם תסתכל על SOURCE היום מול SOURC לפני 5 שנים מדובר בקפיצה ברמה של SOURCE 2. אני מזכיר לך שUE1 יצא ב98, UE2 יצא ב2003 ו-UE3 יצא ב2006 כך שזה לא שהקפיצה תהיה רחוקה מדי אם UE4 יצא נגיד ב2012 או 2013. גם אל תשכח שאי אפשר בכלל להשוות את הגרפיקה של גירס 3 לזאת של גירס 1.
למה לא? ובכל מקרה הקפיצה בין גירס 1 ל-3 לא משתווה בכלל לקפיצה של UE1 ל-UE2 או UE2 ל-UE3.
ברור, גם אל תשכח שמדובר באותה קונסולה, אבל UE3 הוא רק בן 4 (כן, זה מרגיש כאילו הוא בן 8) ולמשל UE1 רץ במשך 5 שנים. אין בכלל ספק שהכל מתקדם עכשיו לאט יותר, ביחוד כי הכל נעשה לקונסולות קודם, אבל בסוף הסכר יפרץ. לפחות אנחנו יודעים שValve משחקת עם DX11 אז אולי לפחות SOURCE יעשה קפיצה סופסוף לספריות מודרניות יותר.
זה רק אני, או שלא נראה כאילו אנחנו הולכים לחזות ב"דור הבא של מנועי המשחק"? נראה כאילו החברות המובילות בתחום פשוט למדו לשדרג את המנועים שלהם כל הזמן מחדש. סורס היום נראה הרבה יותר טוב מכשיצא HL2 והוא משתמש בטכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות וכך גם UE3.
יכול להיות שככה זה ימשך ולא נראה מנועים חדשים, או שמדובר על קפיצה טכנולוגית שמתעכבת בגלל דור הקונסולות הארוך?
חברות שדרגו גם בעבר את המנועים שלהן, לפעמים בצורה אינקרמנטלית (תתי גרסאות) ולפעמים בצורה של קפיצות גדולות יותר (גרסאות חדשות). היום חברות פשוט למדו לבנות את המנועים שלהן בצורה שהיא יותר future proof מבעבר ולכן יותר קל להוסיף להם פיצ'רים, אבל הרי גם אנריל 2 שודרג לגרסה 2.5 במהלך חייו.
מנוע הוא בסך הכל תוכנה, והמספור שלו עובד כמו בכל תוכנה אחרת: לפעמים ההבדלים בין שתי גרסאות לא כל כך ברורים, ולפעמים ההבדל בין גירסה 1.1 לבין גירסה 1.2 כל כך גדול שלא ברור למה לא מחשיבים את זה כגרסה חדשה.
קפיצות טכנולוגיות רואים בדרך כלל בצמוד להתפתחות של חומרה: או בדור קונסולות חדש או בדור חדש של כרטיסי מסך. הבעיה היא בשבנים האחרונות גם לא ראינו דור חדש של קונסולות, וגם ההתפתחות בכרטיסי המסך הואטה בגלל שמיקרוסופט החליטה להמציא מחדש את הגלגל בDirectX10, ולכן מטעמי תאימות לאחור רוב המשחקים על הPC פשוט לא מתוכננים במיוחד עבור חומרה חדשה יותר - בגלל הPC הישנים ובלי שום קשר לקונסולות. אבל זה מצב שבטח ישתנה תוך שנה-שנתיים.
DrKeo
ציטוט:
אלוהים יודע איפה הדיון של L4D, אלוהים יודע איפה הדיון של פורטל וחדשות שקשורות לVALVE יש כל שבוע והת'רד הזה תמיד ישאר למעלה. גם לא נצטרך לפתוח ת'רד "E3" שיבוא עלינו לטובה בקרוב ושאר המשחקים. סמוך על סמוך שהת'רד הזה יהיה עוד כמה חודשים עם 20+ עמודים.
השאלה היא לא מה יעלה בגורלו של התרד הזה אלא מה יעלה בגורלו של התרד של פורטל 2 כשלא ברור לאנשים אם לדון בו שם או כאן. אם אני מבין אותך נכון, אז בעצם חסר לך הוא איזשהו קישור כללי ונוח לכל הדיונים הרשמיים בפורום?
במקרה של הדיון הזה לא מדובר באירוע נקודתי כמו E3, ככה שאם הרעיון שלך הוא רק ליצור דיון מלא עמודים שישאר למעלה כל הזמן אפשר גם לפתוח דיון אחד כללי ולקרוא לו "גיימינג", ולהכניס את כל ההודעות בפורום לשם.
השאלה היא לא מה יעלה בגורלו של התרד הזה אלא מה יעלה בגורלו של התרד של פורטל 2 כשלא ברור לאנשים אם לדון בו שם או כאן. אם אני מבין אותך נכון, אז בעצם חסר לך הוא איזשהו קישור כללי ונוח לכל הדיונים הרשמיים בפורום?
במקרה של הדיון הזה לא מדובר באירוע נקודתי כמו E3, ככה שאם הרעיון שלך הוא רק ליצור דיון מלא עמודים שישאר למעלה כל הזמן אפשר גם לפתוח דיון אחד כללי ולקרוא לו "גיימינג", ולהכניס את כל ההודעות בפורום לשם.
הם ימותו (למרות שזה של L4D כבר מזמן מת). בת'רד הזה יש הרבה יותר עניין והשתתפות מאשר בשניהם יחד, באמת שאין לי מושג מה אתה רוצה. הוא עוסק במשהו ספציפי וכשיש פה ת'רדים מגוחכים של "האם ה720 תפרץ" זה באמת מה שמפריע לך? אני לא רואה פה בלבול (ביחוד כי אני זה שתמיד מביא את החדשות של VALVE ממילא) ואני לא רואה אנשים שמתחילים לחפור את הדיון של L4D מאיפה שהוא נמצא בו.
הדיון ההוא זה מן הסתם דיון שלא היה צריך להיפתח ויועבר בקרוב לדיון המתאים. אתה באמת רוצה להשוות את הדיון שפתחת לדיון ההוא?
חוצמזה, אני עדיין לא מבין במה הדיון הספציפי הזה עוסק. לי זה נראה כאילו הוא עוסק במכלול דברים שכל אחד מהם ראוי לדיון משלו. זה פשוט נראה לי מוזר ולכן ניסיתי להבין את הרציונל.
מסתבר שלפני שעבדו בVALVE על L4D, הם התחילו לעבוד על משחק פיות (!) שבו מטילים קסמים בעזרת מחוות של העכבר. ועל פי טענת VALVE זה היה פשוט נוראי:
"Erik says it was a weird prototype game that had spells “based on movement and mouse gestures. It was so bad.”
על פי גייב המשחק היה כל כך מטומטם שהוא אפס אותם לכיוון L4D ועזר ביצירתו:
“That was a useful failure to us,” says Gabe, “because it was so clearly dumb that it made us say, ‘OK, what are we actually good at that we can do instead?’”
ומכך שהיה במשחק שיתוף פעולה נבע הרעיון של L4D במקום:
“It was so bad,” he says, “you wanted to ask yourself: ‘How could we make a game that was this bad? And how should we make a game?’ And we said we should focus on what we do really well, so why are we doing this game which was kind of a… it wasn’t really an RPG… it was this action fantasy sort of role playing game that had no story. And then we said ‘OK, that’s so horribly wrong. What we should focus in on is AI and playing in co-op, and that’s the interesting opportunity.’ That was where Left 4 Dead came from.”
הכל מכתבה של PC GAMER בראיונות עם VALVE וכל מני ניסויים כושלים שהם עשו, הגליון יוצא עוד 5 ימים.
אבל L4D היה בכלל פרויקט של TRS בתור חברה עצמאית. ואלב קנו אותם רק כמה חודשים ספורים לפני שהמשחק יצא לחנויות.
לפי מה שאני יודע TR באו תחת הכנף של VALVE אחרי CS:Z לעשות משחק תחתם שבסוף התברר כL4D תחתם ולבסוף VALVE קנו אותם באמצע הפיתוח. כנראה שהפרוייקט פיות היה הדבר המקורי שהם ניסו לעשות, אז זנחו אותו ועברו לL4D.
כן, זה לא פשוט. אני יודע שיש דרך כי כמה חבר'ה כבר שמו סרטים של GT אבל לא מצאתי באיזה ת'רד זה נמצא (אם תראו את זה באחד הת'רדים תגידו לי ואני אבדוק את הקוד ואפיץ את הידע).