נושא: Mass Effect 3 | נושא עם ספויילרים
1  2  3  5
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

משתמש רציני

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 12.03.2012, 11:56

Origlo
ציטוט:
צפה בהודעה
לגבי שפרד - זה לא סתם דרייק או כל גיבור "בנאלי" אחר. זו דמות שאתה יצרת, שגררת במשך שלושה משחקים, שקיבלת אינספור החלטות עליה ועל העולם שלה - אני לא חושב שהייתה דמות שהתחברתי אליה יותר. להמשיך את הסיפור בלי שפרד זה פשוט טיפשי. (אגב, גם בזה הם טיפלו - אני מניח שראית את המיני סרטון הזה בסוף שמראה שמישהו בשיריון N7 פתאום מתחיל לנשום בין הריסות כלשהן.)
אני מודע לכך, וזה בתכלס מה שהכי הרס ת'סוף הזה.
הדמות שגררת למשך 3 משחקים, שב2 הראשונים הוא היה 100% אתה, בחירות שלך וכו',
במשחק האחרון המשחק בוחר לך, רוב הדברים שביצעת בקודמים לא משפיעים על השלישי,
ושלא לדבר שאחרי כל המאמץ להביס את הריפרס בסוף, אתה פשוט מת עם סוף לא קשור לכלום...

אבל גם בלי קשר לעניין של איך שאתה בנית אותו, שפרד לדעתי תופס ת'מקום שלו גם במובן שאתה ציינת וגם במובן שאני ציינתי, מה שעוד יותר יהיה מקשה על לראות את ME4 והלאה עם דמות אחרת.

matan1000
ציטוט:
צפה בהודעה
הינה משהו מעודד:מעל ל-20 אלף מעריצי ME וזה עדיין ממשיך חתמו על כך שהם רוצים סוף אחר למשחק הזה. משהו כמו שפשוט לראות את שפרד גיבור וגם חי או לפחות משהו פחות מטומטםthttp://kotaku.com/5892335/so-theres-...ffect-3http://
כל מה שנשאר לנו זה לקוות לטוב..

נערך לאחרונה על ידי ShaYx66, 12.03.2012 בשעה 12:00.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#32   פורסם: 12.03.2012, 12:52

זה לא העניין שאתה מת - זו בחירה של המפתחים שאני יכול לחיות איתה, עד כמה שהיא מציקה. הבעיה לדעתי היא שאתה לא מנצח בשום מצב - ככה או ככה כל התרבויות בגלקסיה נהרסות.
אפשרות 1: הרסת את הריפרס, אבל גם הגת (שגייסתי והפכתי לתבוניים) מתים, וגם כל פיסת טכנולוגיה מתה. נוסיף לזה את הרילייס והחזרנו את הגלקסיה לתקופת האבן - באותה מידה הריפרס יכלו לנצח. בנוסף שפרד מת. (או שלא - אותו סרטון בסוף)
אפשרות 2: שילבת את הDNA של החיים האורגנים והסינטטים - הריפרס וכל שאר החיים הגלקסיה משתלבים לשלב הבא באבולוציה. הסוף הזה פשוט מעליב - הריפרס משתלבים עם כל השאר, וכל תרבות ששרדה את הקרב נהרסת על ידי זה שאתה "משדרג" אותה. לדעתי זה הסוף הכי דפוק. גם כאן שפרד מת, והניסיון העלוב להוציא אותו גיבור לא מעניין בכלל.
אפשרות 3: האמת היא שבכלל לא ניסיתי אותה כי היא נשמעה לי טיפשית, אבל אתה משתלט על הריפרס, שפרד מת, והרילייס עדיין מתפוצצות.

הבנתי שאם הכוח הצבאי שלך מספיק גדול אתה יכול להציל את אנדרסון - שזה היה מעניין אם אחד מהסופים האלה היה שווה יריקה - אבל במצב הנוכחי אני אפילו לא אנסה. פשוט עצוב מה שהם עשו מהסדרה הזו.

אגב, מעניין אותי לדעת מה תהיה התגובה של חנן לסוף הזה בתור מעריץ הME הכי שרוף בפורום.

נערך לאחרונה על ידי Origlo, 12.03.2012 בשעה 15:07.

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#33   פורסם: 12.03.2012, 13:42

Origlo
ציטוט:
צפה בהודעה
זה לא העניין שאתה מת - זו בחירה של המפתחים שאני יכול לחיות איתה, עד כמה שהיא מציקה. הבעיה לדעתי היא שאתה לא מנצח בשום מצב - ככה או ככה כל התרבויות בגלקסיה נהרסות.
אפשרות 1: הרסת את הריפרס, אבל גם הגת (שגייסתי והפכתי לתבוניים) מתים, וגם כל פיסת טכנולוגיה מתה. נוסיף לזה את הרילייס והחזרנו את הגלקסיה לתקופת האבן - באותה מידה הריפרס יכלו לנצח. בנוסף שפרד מת. (או שלא - אותו סרטון בסוף)
אפשרות 2: שילבת את הDNA של החיים האורגנים והסינטטים - הריפרס וכל שאר החיים הגלקסיה משתלבים לשלב הבא באבולוציה. לדעתי הסוף הזה פשוט מעליב - הריפרס משתלבים עם כל השאר, וכל תרבות ששרדה את הקרב נהרסת על ידי זה שאתה "משדרג" אותה. לדעתי זה הסוף הכי דפוק. גם כאן שפרד מת, והניסיון העלוב להוציא אותו גיבור לא מעניין בכלל.
אפשרות 3: האמת היא שבכלל לא ניסיתי אותה כי היא נשמעה לי טיפשית, אבל אתה משתלט על הריפרס, שפרד מת, והרילייס עדיין מתפוצצות.

הבנתי שאם הכוח הצבאי שלך מספיק גדול אתה יכול להציל את אנדרסון - שזה היה מעניין אם אחד מהסופים האלה היה שווה יריקה - אבל במצב הנוכחי אני אפילו לא אנסה. פשוט עצוב מה שהם עשו מהסדרה הזו.

אגב, מעניין אותי לדעת מה תהיה התגובה של חנן לסוף הזה בתור מעריץ הME הכי שרוף בפורום.
נו זה הקטע, אתה מת בלי שהשלמת שום דבר טוב לגלקסיה. הרסת את כל מעגל החיים הנוכחי + הרילייס... באף אחד מהסופים אתה לא מרגיש שכך היית צריך לסיים ת'סדרה.

ואני לא מסכים כ"כ לגבי חנן, להיות אספן לגבי כל מה שקשור לME זה לא בהכרח להיות המעריץ הכי גדול של הסדרה חח..

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#34   פורסם: 15.03.2012, 19:31

טוב לא בדיוק סימתי את המישחק הוא ניתקע לי באיזה חלק ולא היה לי כוח לחפור איך לעקוף את זה ...
המבין יבין
אז קראתי את העלילה וצפיתי בסירטונים ביוטיוב -ואני לא חושב שהסופים כאלו גרועים כמו שהרבה חושבים פה
מה שגרוע שכל הסופים +- אותו הדבר שאפרד חי או מת למי איכפת ? גם ככה המיתקן מעבר בין כוכבי הזה נהרס
בכל מיקרה היתי מעדיף לשם שינוי גם סוף רע בטרילוגיות כאלו וביגלל זה אני לא חושב שהסוף שמוצג רע
אבל אני כן חושב שהבחירות שנותנים בסוף דפוקות ובימקום זה היו צריכים לשנות את העלילה ולעשות אותה גזעים מאוחדים בפדרציה נגד הריפרז וזהו והסוף היה צריך להיות מהטוב לרע לפי כמה שחפרתם במישחק וקיבלתם יותר תמיכה
נגיד איחוד מלא והריפרז היו מושמדים בלי יותר מידי נזק לאיחוד
אבל אחוזי איחוד הכי חלשים וכול הגזעים היו מושמדים

ככה לדעתי היה צריך לסיים את הטרילוגיה ולא סוף אחד דומה לכולם

חוץ מיזה אני שונא את EA אבל המישחק מישחק טוב
מי שיחפור יקבל הרבה מאוד משימות והרבה מאוד דיאלוגים
אני לא מת על מערכת הקרב אבל היא סבירה אבל כן אוהב את הרעיון של 3 אפשרויות מאקשן רגיל וסיפור

חוץ מיזה שונא טרילוגיות עם סיפור כי אני שוכח הרבה מהעלילה בהפרשים בין תאריכי ההשקה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#35   פורסם: 16.03.2012, 15:06

וואו, ביוור פתחו נושא שבו הם מבקשים פידבק על הסוף של המשחק בפורומים הרשמיים שלו. תוך 24 שעות נכתבו 140 עמודים מלאים בתגובות של מעריצים מאוכזבים...

אגב, יש תיאוריה שאומרת שבגלל ההדלפה של חלק מהמשחק כמה שבועות לפני תאריך היציאה שלו ביוור חתכו את הסוף המקורי והוסיפו במקומו את הסוף (הדבילי) הזה. משתמש מסויים שכבר הדליף בעבר מידע מדוייק לגבי המולטי טוען שהסוף המקורי ייצא בDLC ביחד עם מפה חדשה וכמה דמויות למולטי במאי או באפריל.
אין לי מושג אם יש בזה אפילו שמץ של אמת, אבל אני מאוד מקווה. די נמאס לי לשמוע אנשים אומרים ש"בגלל שלא הבנתם את הסוף אתם לא אוהבים אותו" - הבנתי אותו מצויין. הוא פשוט גרוע.

עריכה: ייתכן שאני בהכחשה...

נערך לאחרונה על ידי Origlo, 16.03.2012 בשעה 15:25.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של carmel2000

משתמש רציני

#36   פורסם: 17.03.2012, 21:01

הינה סירטון שמנסה להסביר את הסוף, ולדעתי זה דווקא דיי הגיוני:
http://www.youtube.com/watch?vZ7bsIpEKIg

אולי יוריד פה לכמה אנשים את הטעם הרע...

כול החלומות של שפרד באמת מתאימים למה שכתוב בcodex על indoctrination, ככה שניראה לי הגיוני. זה גם מסביר למה בסוף שבו רואים את שפרד חי הוא מתעורר על כדור הארץ ועוד כול מיני דברים...

פורום פעולה: הקהילה עלינו - הפעולה עליכם!

PSN: BladesOfKratoss

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#37   פורסם: 17.03.2012, 21:15

אגב, הכתבה הזו מסכמת למה המעריצים לא אוהבים את הסוף בצורה מאוד ברורה ולא מוטה.
http://www.gamefront.com/mass-effect...ans-are-right/

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#38   פורסם: 17.03.2012, 21:18

עם זה הסוף זה רק גרוע יותר כי זה אומר שיהיו עוד מישחק אחד לפחות או מינימום DLC בתשלום
וזה אומר עוד סידרה שEA תהרוס מבחינתי

זה מה שאתה רוצה ? שיתחילו לימרוח את זה ?

אני מעדיף שיתחילו מישחק חדש ולא יתחילו לחלוב את הסידרה הזאת
אולי עוד כמה שנים -רק אז יש מקום לכותר חדש בסידרה מבחינתי
אבל גם אז דמויות אחרות וסיפור אחר

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#39   פורסם: 17.03.2012, 21:22

קרירין
ציטוט:
צפה בהודעה
עם זה הסוף זה רק גרוע יותר כי זה אומר שיהיו עוד מישחק אחד לפחות או מינימום DLC בתשלום
וזה אומר עוד סידרה שEA תהרוס מבחינתי

זה מה שאתה רוצה ? שיתחילו לימרוח את זה ?

אני מעדיף שיתחילו מישחק חדש ולא יתחילו לחלוב את הסידרה הזאת
אולי עוד כמה שנים -רק אז יש מקום לכותר חדש בסידרה מבחינתי
אבל גם אז דמויות אחרות וסיפור אחר
כן. אני מעדיף לשלם 10$ ולקבל את הסוף שרציתי מאשר להישאר עם עבודה לא גמורה שנראה שעשו אותה בחמש דקות.
ומה רע בעוד משחק? אהבתי את הסדרה. בהנחה שהם מסוגלים לשמור על הרמה שלו אני אשמח לראות עוד כותר.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#40   פורסם: 17.03.2012, 23:11

עוד כותר עם אותם דמויות \מקומות זה מריחה
וחוץ מיזה כן היה סוף רק שאנשים לא סבלו אותו אז מנסים לתת כל מיני פרשנויות
בגדול המילחמה על הישרדות יסתימה וסימו את הגלגל הזה של כל ה50 אלף שנים השמדה

זאת היתה העלילה העיקרית של הסידרה
עכשיו אפשר לתת לסידרה לנוח 3 שנים -עד סידרה חדשה או זיקיות באותו "יקום" אבל עלילה אחרת לגמרי

חוץ מיזה תיזכור שזה מדע בידיוני ועם יתנו לסידרה מספיק זמן לנוח בקלות יכולים להמציא סיפור על חזרה בזמן ולילחם עם הריפר עם גזעים בעבר שניכחדו
אפשר לעשות סידרה חדשה כזאת עם סיפור יותר שלם
לדוגמה דמויות שחוזרות בזמן 50050 שנים ויש להם 50 שנים בעלילה להכין את הגלקסיה למילחמה בריפרז

אבל זה יפעל רק עם יתנו לסידרה לנוח מספיק
המון קנו את ME3 כי הוא היה אמור להיות סוף הטרילוגיה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#41   פורסם: 17.03.2012, 23:20

אנשים לא קנו את המשחק כי הם רצו שהסדרה תסתיים. אם אתה לא נהנה מהמשחק ורוצה שהוא ייגמר יש פיתרון הרבה יותר פשוט מלקנות שלושה משחקים - אל תשחק בכלל. אני יוצא מנקודת הנחה שמי שקנה שלושה משחקים נהנה מהם ורוצה לראות עוד ממה שהיה לו טוב.

שפרד הוא הדמות שלך. קיבלת בשבילו עשרות החלטות, סחבת אותו לכל אורך הטרילוגיה, והייתה מצפה לראות איזשהו סיום לסיפור שלו שישקף את הדמות שבנית. אני אישית לא רוצה ספין - אני לא רוצה פרולוג - אני רוצה סיום אמיתי לטרילוגיה הזו. אם הם רוצים לסיים את הסיפור של שפרד כאן ולהתחיל סיפור חדש אני אבין. אם הם רוצים לעשות עוד משחק אחרי זה אני אבין. המצב הנוכחי הוא הדבר שמפריע לי.

ולסיכום:

נערך לאחרונה על ידי Origlo, 18.03.2012 בשעה 13:02.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#42   פורסם: 17.03.2012, 23:49

לא אמרתי שאנשים רצו שהסידרה תיגמר
אבל זה נחשב כטרילוגיה עוד מהמישחק הראשון ופה מגיע הסיום
תיזכור שיחסית לתקופת ההשקה הוא מוכר הרבה יותר טוב מהמישחקים הקודמים
אומנם תקופת היובש זה חלק מהעניין אבל בכל זאת

זה הסיום של הטרילוגיה מבחינת עלילה

ודרך אגב דיברתי בעבר על מישחקים שמבטיחים שהחלטות שונות יובילו לעלילה שונה -ותנחש מה לרוב זה קוסמטי ואני מדבר מניסיון כי ניסיתי כמה מישחקים
ME לא שונה מיזה יותר מידי
אולי תקבל דמויות שונות פה ושם -אבל רוב המישחק ולא משנה מה תחליט תיראה את אותם העולמות ואותם גזעים

ככה זה היה גם בKOTOR -מאותו צוות פיתוח -אברתי אותו פעמים פעם עם ההחלטות הטובות ביותר שאני יכול ופעם עם ההחלטות הרעות ביותר והשינוים היו מאוד מינורים בסך הכל
לדוגמה יש 2 קבוצות שונות בכוכב מסוים ואתה תילחם באחת הקבוצות האלו לפי ההחלטות שלך אבל אז תקבל את אותו הדבר שהיתי אמור לקבל בכל מיקרה ותמשיך לכוכב הבא
ככה זה עובד בKOTOR וככה זה עובד בME והרבה מישחקים אחרים -ההחלטות הם אשליה

פעם אחרונה שניתקלתי בהחלטה במישחק באמת חשובה זה לא היה אפילו RPG אלה מישחק מאוד ישן שדמות שאלה אותי עם אני אמיץ מספיק להציל את העולם או משהו בסיגנון
אמרתי לא רק ליראות מה יקרה והמישחק הסתים -היה מאוד מצחיק לזמנו
תנסה לעשות את זה בME ולא תצליח -פשוט כי יש לך מסלול מסוים שהמפתחים מחיבים אותך לעבור בו

נו טוב לא מסלול אלה נקודות חשובות כי זה לא משחק לינארי
כל בחירות שלא תעשה בנקודות חובה האלו תיהיה
וכל בחירות שלא תעשה תגיע לנקודת סוף דומה ורק תקבל סירטון סיום אחר

מה ששונה זה רק המשימות צד ועלילה פחות חשובה של דמויות ושיט כזה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Shapira500

משתמש ותיק

#43   פורסם: 20.03.2012, 20:55

טוב, האמת לא חשבתי שזה יכול להיות כזה מעצבן, אבל רבאק מה זה הסופים המעפנים האלה? בכל אחד יש הרבה יותר חסרונות מייתרונות. עזבו את זה, עוד יותר מטומטם מה שעשו מהילד הזה, סתם מיותר ודפוק. עוד סבלתי את כל החלומות הטיפשיים האלה בהילוך איטי, ניסו להבהיר שהילד מסמל את כל אלה ששפרד לא יכול להציל אבל רבאק מה מקשרים אותו לזה ששולט על הריפרס? סתם סוף דפוק ואני ממש מקווה שביוור יקחו את עצמם בידיים וייתנו סוף שאחרי כל הזמן שהשקעתי במשחק הזה, כל הבחירות שעשיתי וכל האנשים שעזרתי להם אני אהיה מרוצה ממנו. חבל כל המשחק היה מדהים, הסוף והילד המטומטם הזה ממש הרסו לי.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#44   פורסם: 20.03.2012, 21:50

Shapira500
ציטוט:
צפה בהודעה
טוב, האמת לא חשבתי שזה יכול להיות כזה מעצבן, אבל רבאק מה זה הסופים המעפנים האלה? בכל אחד יש הרבה יותר חסרונות מייתרונות. עזבו את זה, עוד יותר מטומטם מה שעשו מהילד הזה, סתם מיותר ודפוק. עוד סבלתי את כל החלומות הטיפשיים האלה בהילוך איטי, ניסו להבהיר שהילד מסמל את כל אלה ששפרד לא יכול להציל אבל רבאק מה מקשרים אותו לזה ששולט על הריפרס? סתם סוף דפוק ואני ממש מקווה שביוור יקחו את עצמם בידיים וייתנו סוף שאחרי כל הזמן שהשקעתי במשחק הזה, כל הבחירות שעשיתי וכל האנשים שעזרתי להם אני אהיה מרוצה ממנו. חבל כל המשחק היה מדהים, הסוף והילד המטומטם הזה ממש הרסו לי.
תן לי לנחש - היית בטוח שכל מי שלא אהב את הסוף סתם הגזים/התבכיין, ואז הגעת לסוף וקיבלת שוק.

פשוט עצוב מה שקרה שם.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#45   פורסם: 20.03.2012, 22:18

Origlo
ציטוט:
צפה בהודעה
תן לי לנחש - היית בטוח שכל מי שלא אהב את הסוף סתם הגזים/התבכיין, ואז הגעת לסוף וקיבלת שוק.

פשוט עצוב מה שקרה שם.
משו כזה, חשבתי לעצמי עד כמה גרוע כבר זה יכול להיות? הייתי בטוח שאין מצב שביוור עשתה כזה סוף חרא, טעיתי...
המשחק פשוט היה קרוב למושלם עד ה10 דקות האחרונות. היו כל כך הרבה רגעים עצובים ב3 משחקים האלה, כל כך הרבה קורבנות וגם הרבה הצלחות. מוזר היה לראות את כל זה יורד לטימיון ב10 דקות. הרבה זמן לא נקשרתי לדמויות במשחק ככה, אם בכלל.
לעומת זאת אחד הדברים שממש הפריעו לי היו היחידה המעפנה שתקעו לשפרד. נהניתי לקחת איתי רק את ליארה, ג'אביק, גארוס וטאלי.חרא של יחידה בהשוואה לזאת של מאס אפקט 2.

נערך לאחרונה על ידי Shapira500, 20.03.2012 בשעה 22:27.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש ותיק

#46   פורסם: 21.03.2012, 20:48

יצא למישהוא לראות את כל הסרטונים של תיאורית הקונספירציה ביחס לסוף? יש הנחה שהריפרס מנסים להשתלט לשפרד על המוח מאז המשחק הראשון בדומה למה שעשו לסארן והאילוסיב מאן. יש הרבה חברה שטוענים שאחרי שהקרן לייזר של הריפר פוגעת בשפרד בזמן שהוא מנסה לרוץ אליה הכל מתרחש בתוך הראש של שפרד. הם משתמשים בכמה טיעונים מאד מבוססים כדי להסביר את עצמם. למשל איך אנדרסון הגיע לפני שפרד לחדר שבו נמצא המחשב בעוד שיש רק כניסה אחת למתחם, מה האילוסיב מאן עושה פתאום בסיטדל, איך אדמירל האקט מתקשר עם שפרד מהסיטדל בעוד שהאליאנס חושבים שכל מי שרץ לקרן של הארבינג'ר מת וכו'...

אני ממש ממליץ לכל מי שמבואס מהסוף לראות, מצד שני יכול שמדובר רק בעוד חורי עלילה(שיש בשפע ב15 דקות האחרונות של המשחק). צריך לקחת את זה בערבון מוגבל כמובן כיאה לכל תיאוריות הקונספירציה, אבל אם ביוור באמת התכוונו לזה הם פשוט מלכים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#47   פורסם: 21.03.2012, 22:21

ראיתי אותם, אבל האמת היא שהם סתם מנסים להמציא תיאוריה שתסתום את החורים בעלילה. העובדה הפשוטה (והעצובה) היא שביוור באמת חשבו שהסוף הזה טוב - אפשר להבין את זה מההודעה שפורסמה היום. הם עדיין לא מבינים ששחקנים לא רוצים "סגירת מעגל", הם רוצים סוף שונה לגמרי... בלי הילד הטיפשי בסוף ועם בחירות שמשנות משהו.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#48   פורסם: 21.03.2012, 22:56

Origlo
ציטוט:
צפה בהודעה
ראיתי אותם, אבל האמת היא שהם סתם מנסים להמציא תיאוריה שתסתום את החורים בעלילה. העובדה הפשוטה (והעצובה) היא שביוור באמת חשבו שהסוף הזה טוב - אפשר להבין את זה מההודעה שפורסמה היום. הם עדיין לא מבינים ששחקנים לא רוצים "סגירת מעגל", הם רוצים סוף שונה לגמרי... בלי הילד הטיפשי בסוף ועם בחירות שמשנות משהו.
ברור, אבל עדיין כיף לחשוב על הספק הקטן שביוור עבדו על כולנו והצליחו. בקיצור, כנראה שהם הבינו שהם עשו משהוא דפוק ויוציאו DLC באיזור אפריל. אני רק מקווה שלא תהיה להם החוצפה לשחרר אותו בכסף.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#49   פורסם: 21.03.2012, 23:24

Shapira500
ציטוט:
צפה בהודעה
ברור, אבל עדיין כיף לחשוב על הספק הקטן שביוור עבדו על כולנו והצליחו. בקיצור, כנראה שהם הבינו שהם עשו משהוא דפוק ויוציאו DLC באיזור אפריל. אני רק מקווה שלא תהיה להם החוצפה לשחרר אותו בכסף.
האמת היא שאני לא בטוח מה יקרה כאן או מה נכון.

מצד אחד, ביוור פישלו. הסוף הוא לא מה שהם הבטיחו, הקהילה לא אוהבת אותו, והוא לא עומד בסטנדרט שהם קבעו. מצד שני, הם בכל זאת חושבים שהם עשו עבודה טובה. לבקש מהם להשקיע עכשיו חודשים של פיתוח בשביל DLC שהם בכלל לא תיכננו בלי לקבל עליו תשלום זה לא הגיוני... מבחינתם הם יכולים לומר לנו שזה מה יש ושנתמודד.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#50   פורסם: 21.03.2012, 23:47

Shapira500
ציטוט:
צפה בהודעה

המפיצה היא EA ואני לא היתי בונה על DLC חינמי במיקרה כזה

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#51   פורסם: 22.03.2012, 01:28

קרירין
ציטוט:
צפה בהודעה
המפיצה היא EA ואני לא היתי בונה על DLC חינמי במיקרה כזה
קשה לי להאמין שזה יהיה בתשלום, כי אחרי הכל הם עשו את זה כי המעריצים ביקשו סוף נורמלי והם הקשיבו להם, אז לדפוק אותם עכשיו בכסף? אם זה יהיה בתשלום, זה יהיה באמת ביזיון.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#52   פורסם: 22.03.2012, 07:51

קשה להאמין שמישחקים שחלקם הושקו רק ליפני שנתיים וחלקם עם אונליין פאס לא מקבלים שרתים יותר אבל זה בדיוק מה שEA עשתה

כל עוד מספיק אנשים קונים מהם זה לא יפסק

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#53   פורסם: 04.04.2012, 11:08

טוב, עברתי על התגובות פה ויש לי כמה הערות על מה שאני הרגשתי.
ראשית, התלונה המרכזית היא ש"אין לבחירות משמעות" וזה כמובן לא נכון, מעבר לעובדה שהתמודדת עם הבחירות שלך לאורך כל המשחקים, נקשרת לדמויות ואחרות היו צריכות ללכת שזה למעשה ההשפעה הגדולה ביותר (דמות שמתה - גם לא תוכל לשחק ולחוות איתה אח"כ מאורעות). הדרך פה הרבה (הרבה!) יותר חשובה מהסוף. לי הייתה חשובה כל דמות מה יקרה איתה (מי שהבתי יותר, ומי פחות), ולא משנה דווקא מה קורה בסוף הספציפי.
גם היה ברור לי שאין אפשרות להמון "סופים" לפי כ"כ הרבה בחירות. הרי לא ציפיתם שהם יפתחו באמת משחק שונה לכל אחד מהדברים. אלא שכל סוף "מעוצב" פחות או יותר לפי הדברים שעשית (והוא בהחלט כזה, לפי מה שעשית יש למעלה מ-10 ווריציות שונות לסוף).

לגבי החלק של "הילד", כבר במשחק עצמו נרמז שמדובר פה במשהו שהוא "מעבר" לריפרים ושהם למעשה רק ה"כלים". (במהלך המשחק, אחרת כל הדיבורים על הסוף, חשבתי שזה מה שעצבן את כולם, שכאילו מנצחים את הריפרים ואז מגיעים מישהו אחר להילחם בו והכל בעצם אותו דבר). אז לפחות פה בסוף באמת עשו משהו שונה לגמרי, ועשו סיום "סופי" (אם פתח לתיאוריות מה יכול להיות - שזה תמיד כיף לנחש...)

וכן, אחד הדברים שהכי חשתי בסדרה לכל אורכה - זה שהכל יכול להיות. שהם לא בוחלים בשם אפשרות שיקרה משהו למישהו. בין אם זה לחסל דמויות שלך, להרוס כוכבים ולשנות את העולם - כי הדברים האלו יכולים להיות. ולכן גם כל אפשרות כזאת שהחברים/שפרד בסכנה הייתה לי אמיתית. וכן מה לעשות, יכול להיות שלא הכל ייסתיים בצורה ש"איזה יופי, ניצחו ואנחנו אלופים, כולם חיים". דווקא סוף של "הכל נגמר וחזר לקדמותו" היה יותר מפתיע אותי.

גם מה שעומד מאחורי התיאוריה שביוור בנו של למה יש מעגלים כל 50 אלף שנה, זאת תיאוריה מעניינת ובהחלט הגיונית. האפשרות שבחרו הגזע של ה"ילד" להגן על חיים אורגניים ע"י חיים סינטטים שמצד אחד הורגים אותם, אבל ככה לפחות משאירים גזעים אורגניים "צעירים" להתפתח מאשר לא להתערב וככה בשלב מסויים, הסינטטים ישתלטו ויחסלו את כל הגזעים שאפילו ה"צעירים" לא ישארו, יש בה הגיון. ואם לדוגמא יספרו את הסיפור של אותו גזע ראשון קדמון, בהחלט יכול להיות מעניין לראות את זה.

אני לא אומר שאין מדי פעם חורים (קצת היה חסר הסברים לאילוסיבמן, אולם מי שקרא את הקומיקס עליו יותר מבין - הוא למעשה עבר את אותה חוויה של שפרד - גם הוא נגע בביקון של הפרוטאינס, עליו זה השפיע בצורה שונה) אולם מדובר בדברים באמת קטנים שניתן בהגיון סביר לגשר אליהם (כן, מה הבעיה שאנדרסון הגיע לפני שפרד? או למקום שונה? זאת קרן שיגור למה היא חייבת להגיע לאותו מקום? וכדומה)

בקיצור, אולי הופתעתי טיפה מצורת הבחירה שיש (יותר מהעובדה שהם פשוט לא חיסלו את שפרד והריפרים ניצחו...) אבל בסופו של משחק וטרילוגיה - צריך להתבונן על הכל. וזה בהחלט מספק אותי.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של ab23

משתמש רגוע

#54   פורסם: 04.04.2012, 15:31

אני באמת מנסה להבין אם כל אלה שמרוצים מהסוף באמת מרוצים או שהם עדיין בשלב ההכחשה של האבל... נראה לי כבר רשמתי את זה איפשהו, אבל המשחק הוא באמת משחק אדיר בכל קנה מידה, הרבה יותר טוב משני המשחקים הקודמים, אבל אז מגיע הרגע שמתחילים לרוץ לקרן הזאת והכול הולך לעזאזל

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#55   פורסם: 04.04.2012, 17:20

ab23
ציטוט:
צפה בהודעה
אני באמת מנסה להבין אם כל אלה שמרוצים מהסוף באמת מרוצים או שהם עדיין בשלב ההכחשה של האבל... נראה לי כבר רשמתי את זה איפשהו, אבל המשחק הוא באמת משחק אדיר בכל קנה מידה, הרבה יותר טוב משני המשחקים הקודמים, אבל אז מגיע הרגע שמתחילים לרוץ לקרן הזאת והכול הולך לעזאזל
רשמתי ביוק למה אני לא חושב שזה נכון. ממש לא הכל הולך לעזאזל, ואם זה לא מה שציפת עדיין לא אומר שלאחרים זה גרוע.
לדעתי זה גם הרבה בגלל כל הדיבורים מסביב, לי לפחות זה סתם פגע בתחושה הכללית.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ab23

משתמש רגוע

#56   פורסם: 04.04.2012, 17:50

דיברת בעיקר על המשחק עצמו, לא על הסוף. מה שכן אמרת, התאוריה של למה הריפרים קיימים..
זה רעיון די מניח את הדעת, למרות שגם הוא בעל חורים.
אמנם מצד אחד, ההיסטוריה מוכיחה שהריפרים צודקים, ובאמת בכל מעגל הגזע החזק יוצר באיזשהו שלב מכונות מסוכנות, וזה די הגיוני הרעיון של לשמור על החלשים ולמחוק את החזקים כדי שלפחות יישארו חיים בגלקסיה.
אבל מצד שני, אם נסתכל על הגט', כל ההוכחות מצביעות שללא הריפרים, הם לא היו עוזבים את הVAIL, וגם העובדה שהם בכלל לא אלה שהתחילו בקונפליקט עם הקווריאנס ויותר מזה, שבמשחק שלי הגעתי למצב של שלום בין שני הגזעים האלו. ואין לשום דבר מזה כל התייחסות. אני חושב שזה מצדיק שבירת מעגל.
אבל עזוב את זה. בוא נדבר על הסוף סוף. הסופים האלה כל כך חלשים וגרועים בעיני כי הם זהים. אולי תטען שאני טועה, אבל אין לך שום הוכחה. מלבד צבעים שונים, סרטוני הסיום זהים אחד לאחד, ואין שום בחירה אמיתית מלבד הצבע שאתה אוהב. בכל הסופים הריפרים הולכים, ג'וקר מתרסק בכוכב לא מוכר בלי קשר לשום דבר (בחלק מהמקרים חברי צוות שרצו איתי לקרן יצאו איתו מהנורמנדי)
והחלק הכי משמעותי- המאס רילייס מושמדות. זו בחירה שהיא מעניינת מאוד, אבל ביוואר השתמשו בה בצורה חסרת אחריות וילדותית, כנראה כדי להראות שהם מגניבים ואפלים או משהו כזה, ולא באמת חשבו על זה עד הסוף. אולי כבר שמעת את זה איפשהו, אבל אני אגיד שוב, כדור הארץ מלא כרגע בחייזרים, חלקם לא מסוגלים לאכול את האוכל שבכדור הארץ. אז הם ימותו, ואלה שישרדו ישארו בכדור הארץ ולא יראו אף פעם את שאר הגזע שלהם (כולל בני אדם שמיושבים עדיין במושבות פה ושם). זה היה יכול להיות מרשים אם זה היה בא בתזמון פחות גרוע, אבל רואים שפשוט לא הושקעה שום מחשבה בעניין.

חפרתי בהחלט. עוד בהמשך

http://i.minus.com/ibuHNm8v1DBEtB.png

נערך לאחרונה על ידי ab23, 04.04.2012 בשעה 18:05.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#57   פורסם: 04.04.2012, 18:17

ab23
ציטוט:
צפה בהודעה
דיברת בעיקר על המשחק עצמו, לא על הסוף. מה שכן אמרת, התאוריה של למה הריפרים קיימים..
זה רעיון די מניח את הדעת, למרות שגם הוא בעל חורים.
אמנם מצד אחד, ההיסטוריה מוכיחה שהריפרים צודקים, ובאמת בכל מעגל הגזע החזק יוצר באיזשהו שלב מכונות מסוכנות, וזה די הגיוני הרעיון של לשמור על החלשים ולמחוק את החזקים כדי שלפחות יישארו חיים בגלקסיה.
אבל מצד שני, אם נסתכל על הגט', כל ההוכחות מצביעות שללא הריפרים, הם לא היו עוזבים את הVAIL, וגם העובדה שהם בכלל לא אלה שהתחילו בקונפליקט עם הקווריאנס ויותר מזה, שבמשחק שלי הגעתי למצב של שלום בין שני הגזעים האלו. ואין לשום דבר מזה כל התייחסות. אני חושב שזה מצדיק שבירת מעגל.
אבל עזוב את זה. בוא נדבר על הסוף סוף. הסופים האלה כל כך חלשים וגרועים בעיני כי הם זהים. אולי תטען שאני טועה, אבל אין לך שום הוכחה. מלבד צבעים שונים, סרטוני הסיום זהים אחד לאחד, ואין שום בחירה אמיתית מלבד הצבע שאתה אוהב. בכל הסופים הריפרים הולכים, ג'וקר מתרסק בכוכב לא מוכר בלי קשר לשום דבר (בחלק מהמקרים חברי צוות שרצו איתי לקרן יצאו איתו מהנורמנדי)
והחלק הכי משמעותי- המאס רילייס מושמדות. זו בחירה שהיא מעניינת מאוד, אבל ביוואר השתמשו בה בצורה חסרת אחריות וילדותית, כנראה כדי להראות שהם מגניבים ואפלים או משהו כזה, ולא באמת חשבו על זה עד הסוף. אולי כבר שמעת את זה איפשהו, אבל אני אגיד שוב, כדור הארץ מלא כרגע בחייזרים, חלקם לא מסוגלים לאכול את האוכל שבכדור הארץ. אז הם ימותו, ואלה שישרדו ישארו בכדור הארץ ולא יראו אף פעם את שאר הגזע שלהם (כולל בני אדם שמיושבים עדיין במושבות פה ושם). זה היה יכול להיות מרשים אם זה היה בא בתזמון פחות גרוע, אבל רואים שפשוט לא הושקעה שום מחשבה בעניין.

חפרתי בהחלט. עוד בהמשך
מה שאתה מעלה הוא בדיוק הויכוח למה שפרד לא מסכים על ה"ילד" וגם חושב שיש צורך בשבירת מעגל, זה לא אומר שאין ל"ילד" גם צד בויכוח. נכון שלא מראים את זה באופן ברור, אבל די נרמז שהם איזה גזע עתיק שכמעט הוכחד ע"י סינטטים ולכן החליט לא לקחת סיכון שזה כן יקרה.
אני לא יודע למה אתה חושב שאין הבדלים בין הסופים. יש לא מעט מהם, בחלקם כדור הארץ נהרס ובחלקם לא, אתה יכול להפוך לריפר, לבחור לעשות סינרגיה (שינוי מעוד משמעותי מסופים אחרים), וכן אתה יכול אגב גם להציל את אנדרסון וגם להציל את שפרד!
ואגב, זה אגב תלוי לא רק בבחירה הסופית אלא בעיקר ברמת המוכנות ובחירות במשחקים קודמים (אם למשל חיסלת את הבסיס של הקולקטורס או לא), ככה שדווקא התחירות הקודמות הם המשפיעות.
לגבי המאס רילייס - גם הרעיון הזה משתלב טוב במה שכתבו - הרי הגזע של ה"ילד" יצר אותם - ועכשיו שהם "מפנים את הזירה" הם "לוקחים" אותם איתם. ומשאירים לגזעים שנשארו את הגלקסיה כדי לפתח אותה לכיוון שהם חושבים והאם ליצור שוב מאס רילייס.
ולגבי כדור הארץ שמלא חייזרים - הם עדיין חלק קטן מהמקומות שלהם (הרי רק הלוחמים והספינות הגיעו) ויכול להיות הגיוני שהשאירו אותם למות (או למצוא כוכב אחר ב"איזור" שאולי מתאים). הרי גם ככה מליארדים כבר היו בתהליך השמדה מהריפרים. זה חלק מהאופי של המשחק - והמשחק השלישי - משחקים פה על כל הקופה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ab23

משתמש רגוע

#58   פורסם: 04.04.2012, 19:05

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
מה שאתה מעלה....
בתור התחלה, הסיטדל מתפוצץ, אז לא שפרד ולא אנדרסון חיים בסוף ככל הנראה.. וגם אם נניח ששפרד חי איכשהו לפי החצי שנייה שרואים אותו נושם באיזה הריסות, אנדרסון מת בכל מקרה...

מבחינת הבדלים בין הסופים, באמת שאני לא מבין איך החלטות יחסית לא קשורות וחסרות משמעות בעיני (באמת? הCOLECTOR BASE? זו הבחירה הכי משמעותית שעשיתי בשלושה משחקים?) משפיעות על הסוף שאני מקבל, זה לא מוסבר בשום צורה, ואין לי שום דרך לדעת שזה מה שהשפיע על הסוף שקיבלתי אלא אם כן אני נכנס לרשת ובודק את זה. בכל מקרה, ההשקעה בסופים האלה הייתה כל כך מינמלית... עזוב מינימלית, אם שאר התוצאות של ההחלטות שלך במשחק היו באותה רמה האכזבה הייתה קטנה, אבל אחרי שעשית החלטות כמו לסיים את הג'נופייג' ולאחד בין הגט' לקווריאנס וראית את התוצאות במלוא הדרן, הם מביאים לך שלוש בחירות מנותקות מהעולם ומושפעות מדברים שעשית (אולי, כאילו רק אם שיחקת) בME2. "וואו אנחנו זוכרים דברים שעשית בME2! איזה עמוקים אנחנו!"
בקשר למאס רילייס, אני לא מוכן לקבל את זה. אין שום הצדקה להשמדה שלהן (אולי רק בסוף האדום) אם הריפרס נשלטים לאן הם הולכים? הם יישארו עם כולם בכדור הארץ? ואז מה? כנ"ל על הסוף הירוק... באמת שרואים שזה פשוט משהו שהם לא חשבו עליו עד הסוף ובשום צורה אי אפשר לומר שהוא מתאים (אלא אם כן כאמור, בחרנו בהשמדה). אם הם מפנים את הזירה, שיפנו גם את הריפרס, אבל הריפרס נשארים....

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#59   פורסם: 04.04.2012, 21:07

ab23
ציטוט:
צפה בהודעה
בתור התחלה, הסיטדל מתפוצץ, אז לא שפרד ולא אנדרסון חיים בסוף ככל הנראה.. וגם אם נניח ששפרד חי איכשהו לפי החצי שנייה שרואים אותו נושם באיזה הריסות, אנדרסון מת בכל מקרה...

מבחינת הבדלים בין הסופים, באמת שאני לא מבין איך החלטות יחסית לא קשורות וחסרות משמעות בעיני (באמת? הCOLECTOR BASE? זו הבחירה הכי משמעותית שעשיתי בשלושה משחקים?) משפיעות על הסוף שאני מקבל, זה לא מוסבר בשום צורה, ואין לי שום דרך לדעת שזה מה שהשפיע על הסוף שקיבלתי אלא אם כן אני נכנס לרשת ובודק את זה. בכל מקרה, ההשקעה בסופים האלה הייתה כל כך מינמלית... עזוב מינימלית, אם שאר התוצאות של ההחלטות שלך במשחק היו באותה רמה האכזבה הייתה קטנה, אבל אחרי שעשית החלטות כמו לסיים את הג'נופייג' ולאחד בין הגט' לקווריאנס וראית את התוצאות במלוא הדרן, הם מביאים לך שלוש בחירות מנותקות מהעולם ומושפעות מדברים שעשית (אולי, כאילו רק אם שיחקת) בME2. "וואו אנחנו זוכרים דברים שעשית בME2! איזה עמוקים אנחנו!"
בקשר למאס רילייס, אני לא מוכן לקבל את זה. אין שום הצדקה להשמדה שלהן (אולי רק בסוף האדום) אם הריפרס נשלטים לאן הם הולכים? הם יישארו עם כולם בכדור הארץ? ואז מה? כנ"ל על הסוף הירוק... באמת שרואים שזה פשוט משהו שהם לא חשבו עליו עד הסוף ובשום צורה אי אפשר לומר שהוא מתאים (אלא אם כן כאמור, בחרנו בהשמדה). אם הם מפנים את הזירה, שיפנו גם את הריפרס, אבל הריפרס נשארים....
מכיוון שאחרי שסיימתי בדקתי בספר של המשחק (שיש לי כזכור גם בגירסת האספנים ) כתוב שם בדיוק את כל הסופים האפשריים ואיך מקבלים אותם. כולל זה ששפרד חי וגם אנדרסון. זה בעיקר תלוי במה בחרת לפני בקולקטור וכן כמה משאבים אספת.
בגדול הבחירות של המשחק משפיעות על מהלך המשחק (למשל מי שהציל את גראנט ראה אותו במשחק ניצל, יש אלו שראו אותו מת ויש כאלו שראו מישהו אחר מת. החוויה לכל אחד שונה לגמרי. בעוד שלגראנט יש לי רגשות וקשר לדמות לשני אין לי בכלל.), על האופי של הדמויות (למשל בין טלי למירנדה, כשבכלל לא בטוח מי מהן שורדת את המשחק השני ובטח לא מגיע לשלב בו טלי "שותה" לכבודה של מירנדה (שהן היו די צילבות), הדיאלוגים וה"עולם" של המשחק. הבחירות עצמן משפיעות כמובן על המשאבים שאתה אוסף. כל הבחירות האלו מצטברות בתורן. כלומר לא תוכל למשל לגייס גם את הגת' וגם את הקווריין אם לא היה לך במשחק השני את הדברים הנכונים וכן הלאה.
אני אסתכן שדברי יצאו מהקשרן - אבל קרירין כתב שה"החלטות תמיד יהיו שטחיות" והוא צודק במובן הזה שאי אפשר ליצור באמת משחקים שונים לגמרי מבחינת קוי העלילה הראשית. הוא טועה, כי ההרגשה כ"כ שונה בדרך, המשחק הזה הוא כ"כ הסיפור של הדמויות והעולם, שהסוף הוא באמת משהו קטן לעומת הדרך שאתה עובר כשחקן (שלא לדבר על האם אתה בן או בת למשל).
אותו דבר לגבי המאס רילייס - למה אתה לא מוכן לקבל את זה? יש דברים שיכולים להיות, גם אם אתה לא אוהב אותם. אז הריפרס נשארים כסוג של גזע בצורה מסויימת (או שהם אוחדו על האורגניים - וכנראה למדו לקבל את הסינרגיה, או שעכשיו הם הושמדו, או שהם נשלטים (עד שהם ימרדו? אחלה רעיון להמשך...) בקיצור, אני לא רואה בעיית "קשות" בסוף. (למעט כמו שכתבו שנניח חבר צוות ש"מת" איתך בסיום יוצא מהספינה, או למה בכלל הספינה בדיוק עוברת במס רילי).

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Origlo

מנהל קהילת PS3

#60   פורסם: 04.04.2012, 22:02

כתבתי כבר את דעתי, איך שאני לא מסתכל על זה לא יצאתי מרוצה. בסופו של דבר מדובר בשלושה סופים זהים עם צבע שונה - אם אתה יכול להתעלם מזה ולומר שהדרך היא מה שחשוב - שיהיה לך בכיף. אני לא מסוגל לגעת בסדרה הזו יותר.

חזרה לראש העמוד
1  2  3  5

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא