משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

שואף לשלמות

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #31 פורסם:
04.11.2012, 13:56
|
|
|
swiss-the-engine |
ציטוט: |
 |
|
|
מה זאת אומרת? פלסטיק זה חרא כל עוד לא ממחזרים אותו (וגם אז אין לי באמת מושג כמה אנרגיה דרושה למחזר בקבוק פלסטיק). אם הכוונה שלך זה לכל המסביב (קפיטליזם הורג אותנו ולוקח לנו את כל אוצרות הטבע ואנו כאלה מסכנים שלא יכולים לעשות כלום אל מול התאגידים) אז לא בשביל זה הבאתי את הסרט.
אני פשוט סבור שהמודעות לנושא נמוכה מ-א-ו-ד וכל אחד שאני מדבר איתו על זה הוא כאילו "אה שטויות, מה זה משנה אם אני אקח עוד כמה שקיות פלסטיק בסופר או זה לא הבעיה שלי מה עושים עם הגביעים של הקוטג'-יוגורט-דני-ריבה-שוקולד" ועוד אינספור מוצרים שהכלי קיבול שלהם הוא "חד פעמי".
אתה לא יכול להתעלם מזה שזאת בעיה אקוטית בעולם שלנו ו(כמעט) לאף אחד זה לא מזיז.
ומה עם הסרט השני? הוא זה שבאמת מעניין  |
|
|
|
|
למה פלסטיק זה חרא ולמה מחזור זה חשוב?
אין לי זמן לראות את השני, אבל אם הוא מנסה להצדיק לגליזציה של מריחואנה (לפי מה שהתרשמתי מכמה שניות צפייה) אז אני תומך בהחלט.
|
|
|
|
|
|
משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #32 פורסם:
04.11.2012, 14:51
|
|
|
infected aviad |
 |
|
|
מזה תפקיד נורמלי? מה אתה מחפש? איזה אופי של תפקיד? |
|
|
|
|
שמע ברמת העקרון אני מחפש תפקיד שבסופו של דבר לא יהיה על משבצת שנו אותו שם כי אין שום דבר אחר לעשות איתו ברמת העיקרון אני אקח כל דבר שכולל אלקטרוניקה או מחשוב בידיים פתוחות לעומת זאת להיות מכונאי רכב נראה לי אידיוטי במיוחד שיש לי 80 דפר וקב"א 55.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #33 פורסם:
04.11.2012, 15:25
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
למה פלסטיק זה חרא ולמה מחזור זה חשוב?
אין לי זמן לראות את השני, אבל אם הוא מנסה להצדיק לגליזציה של מריחואנה (לפי מה שהתרשמתי מכמה שניות צפייה) אז אני תומך בהחלט. |
|
|
|
|
זה לא מתמקד בנושא הלגליזציה, זה בעיקר מנסה להסביר את כל מקור האנטי HEMP שיש ולמה זה קרה ומתי זה קרה. בנוסף מראים כמה שHEMP זה אחד הצמחים הכי יעילים למגוון רחב של מוצרים.
למה פלסטיק זה חרא? IN AND OF ITSELF הוא לא חרא (שוב, בהנחה שהאנרגיה הדרושה למחזור היא לא בגדר ה"לא סביר") אבל מכיוון שהוא חלק ע-צ-ו-ם מהחיים שלנו ואנשים מתייחסים לאשפה כאילו היא הייתה אורגנית ופשוט נעלמת לה באורך פלא בעזרת כמה תולעים וכו... אז זאת בעיה ענקית לסביבה, מהצמחים ועד החיות שחיות ביבשה ובים (אבל בעיקר סובלים אלה מהים).
אתה יכול לדמיין לעצמך איך נראית ערמה של כל גביעי היוגורט/קוטג' וכו + בקבוקי הפלסטיק שנצרכים ב יום אחד של כדור הארץ?
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #34 פורסם:
04.11.2012, 15:51
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
זה לא מתמקד בנושא הלגליזציה, זה בעיקר מנסה להסביר את כל מקור האנטי HEMP שיש ולמה זה קרה ומתי זה קרה. בנוסף מראים כמה שHEMP זה אחד הצמחים הכי יעילים למגוון רחב של מוצרים.
למה פלסטיק זה חרא? IN AND OF ITSELF הוא לא חרא (שוב, בהנחה שהאנרגיה הדרושה למחזור היא לא בגדר ה"לא סביר") אבל מכיוון שהוא חלק ע-צ-ו-ם מהחיים שלנו ואנשים מתייחסים לאשפה כאילו היא הייתה אורגנית ופשוט נעלמת לה באורך פלא בעזרת כמה תולעים וכו... אז זאת בעיה ענקית לסביבה, מהצמחים ועד החיות שחיות ביבשה ובים (אבל בעיקר סובלים אלה מהים).
אתה יכול לדמיין לעצמך איך נראית ערמה של כל גביעי היוגורט/קוטג' וכו + בקבוקי הפלסטיק שנצרכים ביום אחד של כדור הארץ? |
|
|
|
|
נסיונות הפחדה בקשר לכמות הזבל המיוצרת הן דמגוגיות זולות וחסרות ביסוס בנות עשרות שנים. כמות הזבל העולמית המיוצרת היא זניחה לחלוטין ביחס לשטח כדור הארץ, שבני האדם תופסים בו לא יותר מאחוז אחד בודד. סך גודל המזבלות מתוך אותו אחוז הוא זניח לחלוטין. סתם בשביל לשים דברים בפרופורציה, ע״פ קצב ייצור הזבל הנוכחי בארה״ב, אפשר תיאורטית לקבץ את כל הזבל שמיוצר שם מהיום ועד עוד 1000 שנה בשטח של 40 קמ״ר... זה כלום. וכשהמזבלה מתפוצצת תמיד אפשר לכסות אותה ולהקים עליה פארק, ככה שאפילו השטח היחסית זעום שהיא תופסת לא מתבזבז.
בנוגע למחזור (כמו גם כמעט כל פעילות ירוקה אחרת) - זאת פעילות אנטי כלכלית שרק מבזבזת משאבים ולא חוסכת בהם. 99% ממפעלי המחזור בעולם פועלים תחת מימון ממשלתי, מאחר וזה עסק לא כלכלי בעליל. יוצאי הדופן הם אולי המפעלים למחזור פח, ובמקרה שלהם אתה כן יכול לדעת שמדובר בעסק כלכלי כי קיימות חברות פרטיות ששמחות לשלם לך בשביל שתפקיד אצלן את פחיות השתייה שלך... מחזור פלסטיק, לעומת זאת, תמיד נעשה באמצעות כפייה/סבסוד ממשלתי ולכן אתה יכול להיות בטוח שמדובר בבזבוז נטו.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #35 פורסם:
05.11.2012, 09:17
|
|
|
אני מתקשה להאמין לטענה שכל הזבל של ארה"ב מהיום ועד עוד 1000 שנה יכול להתקבץ ב40 קמ"ר.
בלי קשר לכמה מקום זה תופס מה עם זיהום? מה עם מי תהום מתחת לאותם פארקים?
בנוסף אולי בתאוריה היית שם את כל הזבל במקום אחד אבל המציאות היא שיש מיליוני טונות של זבל שנשפך/נשטף לים. אם תראה את הסרט אז תראה שם איזה חוקר שמוציא דוגמית (מעומק של איזה 200 מטר אם אני זוכר) באמצע הים (באחד הGYRES של העולם) שהיא כל כך צפופה בחלקיקי פלסטיק שאתה לא רואה מבעד למים.
בנוגע למיחזור. יכול להיות שאתה צודק, כמו שאמרתי אין לי באמת מושג כמה אנרגיה/משאבים דרושים בשביל הפעילות הזאת. מה שאני כן יודע זה שבסאן פרנסיסקו יש תוכנית מיחזור שמכניסה כמה מיליונים לעירייה. לא יודע כמה העירייה באמת משקיעה בנושא אבל אני יודע שהם בין המקומות הבודדים בעולם שירווחיים בנושא. אבל בלי קשר, למה לא למחזר? למה לא לשים את כל המתכות בפח ואת כל הפלסטיק בפח ואת כל הנייר בפח? זה לא מסובך במיוחד וכל עוד אנשים לא יערבבו בין המוצרים השונים אני מתקשה להאמין שהמיחזור שלהם יעלה יותר מהתועלת שבלמחזר.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #36 פורסם:
05.11.2012, 15:57
|
|
|
הנקודה היא שאם מחזור היה רווחי, יזמים פרטיים היו נכנסים לתחום בלי שום צורך בתמיכה או סבסוד ממשלתי. עצם זה שהעירייה/ממשלה מפעילה את העסק הזה (גם אם בעקיפין ע״י סובסידיות למפעלים פרטיים) מעידה על כך שזה לא עסק רווחי, כלומר הוא מבזבז משאבים ואין פה חסכון נטו.
בנוגע לזיהום מי תהום - לא ידוע לי ששקיות פלסטיק מזהמות מי תהום. חוץ מזה שגם לזיהום תמיד יש פתרונות. הפתרונות הנכונים הם לא לצמצם את הצריכה והתעשייה אלא להיפך. אם מצליחים לקבור פסולת גרעינית בצורה בטוחה עם מינימום פגיעה בסביבה, אז למצוא פתרון ל״זיהום״ של שקיות פלסטיק וגביעי יוגורט זה חרטה. ושוב, באופן תיאורטי אתה כן יכול לרכז את כל הזבל בעולם בנקודה אחת קטנה בסדר גודל של עיר. כן, הזיהום שם יהיה ללא ספק מחפיר אבל אף אחד לא יגור שם, והיא תוכל לשמש את כל האנושות גם לעוד מאות שנים. הדוגמה התיאורטית הזאת חשובה רק בשביל לשים דברים בפרופורציה, ברור שזה לא באמת מעשי... הנקודה היא שכמות הזבל שהאנושות מייצרת היא זניחה ולא מצדיקה את ההמולה התקשורתית/שמאלנית שנוצרה סביבה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #37 פורסם:
05.11.2012, 16:50
|
|
|
אבל אולי יזמים לא שווה להם כי ללכת בצורה אקטיבית ולאסוף זבל + למיין אותו הוא יקר מידי? אם כמו שאמרתי כולם היו מפרידים מלכתחילה אז כן היה שווה? קשה לי להאמין שלו, במיוחד כי עבדתי בנושא של מיחזור שנתיים בארה"ב ואומנם לא הייתי מתעסק בפלסטיק או קרטון אבל מעבודה של אדם אחד בכיף אספתי/קניתי סחורה בשווי של מעלה ל3 אלף דולר ביום אחד.
אני די בטוח שכל חומר סינטטי מפריש חומרים שלא הכי בריאים לסביבה במידה כזו או אחרת ואני גם לא חושב שנכון להשוות את זה למה שעושים עם פסולת גרעינית. גם אני לא בטוח עד כמה זה לא פוגע בסביבה בכלל וגם קשה לי להאמין שזה במחיר ריאלי לפסולת רגילה.
אולי אפשר לרכז הכל אבל זה בתיאוריה ובינתיים האוקיינוסים מזוהמים אש, לפחות כך זה נראה ואין לי סיבה לא להאמין למה שמוצג בסרט. תראה ותחליט אם אתה מאמין או לא.
נערך לאחרונה על ידי swiss-the-engine, 05.11.2012 בשעה 16:52.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #38 פורסם:
05.11.2012, 17:06
|
|
|
היזם לא צריך לחטט בפחים ולחפש בקבוקים, הוא יכול להקים תחנות איסוף ולשלם לך כסף על כל בקבוק שתביא לו. עושים את זה בארה״ב עם פחיות, אבל לא עושים את זה בשום מקום בעולם עם פלסטיק, כי למחזר פלסטיק זה פשוט לא רווחי.
והאוקיינוסים מזוהמים כי הם לא מופרטים.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #39 פורסם:
06.11.2012, 13:02
|
|
|
InterAl |
 |
|
|
היזם לא צריך לחטט בפחים ולחפש בקבוקים, הוא יכול להקים תחנות איסוף ולשלם לך כסף על כל בקבוק שתביא לו. עושים את זה בארה״ב עם פחיות, אבל לא עושים את זה בשום מקום בעולם עם פלסטיק, כי למחזר פלסטיק זה פשוט לא רווחי.
והאוקיינוסים מזוהמים כי הם לא מופרטים. |
|
|
|
|
אבל מי אמר שצריך לשלם למישהו? למה אי אפשר פשוט להפריד וזהו? החברה מקבלת את החומר בחינם, אולי אפילו אם החברה הייתה יכולה לקבל מתכת, נייר, זכוכית ופלסטיק ביחד אז בכלל היה שווה לה להתעסק בזה.
כל זה לא משנה את העובדה שפלסטיק מתכלה אחרי 1000 שנה או יותר (אם אני זוכר נכון), אני רואה את זה כעובדה בעייתית, במיוחד לאור העובדה שבני אדם נוטים להפריז בשימוש של מוצר שבקושי עולה כסף.
לא בהכרח זיהום האוקיינוס היה משתנה בהפרטה שלהם. קשה לי לצפות איך זה יעבוד (במיוחד כי לא נראה לי סביר לחלק את האוקיינוסים של כדור הארץ, איך תמנע או תנטר מה עובר בין כל חלקה של אוקיינוס?) אבל אף אחד לא מבטיח לי שלא שווה למישהו (בעל חלקה) לאפשר זיהום נרחב במחשבה שגם ככה ההשפעות של אותו זיהום רחוקות ב100 או 200 או 300 שנה מהיום וזה לא מפריע לו להמשיך לעשות כסף על נתיבי המים או הדגה של אותה חלקה.
בכל אופן אני מציע לך לצפות בסרט המלא. לא עקרוני מה הסיבה המדוייקת למצב אבל אם המצב הוא באמת כמו שמתואר שם (וכמו שאמרתי אני מאמין ב100% שזה המצב) אז זה חמור ביותר וחבל שבני אדם רבים מורגלים שהטבע ממחזר להם הכל אז הם לא חושבים פעמיים לגבי הקניות שלהם. כאילו בן אדם, פלסטיק נמצא ב-ה-כ-ל. זה מעל לכל דמיון וזה חומר רע לכולם במידה כזו או אחרת ועוד כזה שלא מתכלה בזמן סביר בכלל. אי אפשר להתעלם מזה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #41 פורסם:
07.11.2012, 14:16
|
|
הטיול לאמריקה נראה קורץ יותר מאי פעם? 
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #42 פורסם:
07.11.2012, 14:35
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
הטיול לאמריקה נראה קורץ יותר מאי פעם?  |
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #43 פורסם:
07.11.2012, 14:40
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
|
|
|
|
|
אתה מתכוון:

|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #44 פורסם:
07.11.2012, 15:30
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אתה מתכוון:
 |
|
|
|
|
כן זה בהחלט פרצוף שקצת יותר מתאים לידיעה 
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #45 פורסם:
07.11.2012, 19:19
|
|
|
פותחים ot זיהום ומחזור?
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #46 פורסם:
08.11.2012, 01:37
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
אבל מי אמר שצריך לשלם למישהו? למה אי אפשר פשוט להפריד וזהו? החברה מקבלת את החומר בחינם, אולי אפילו אם החברה הייתה יכולה לקבל מתכת, נייר, זכוכית ופלסטיק ביחד אז בכלל היה שווה לה להתעסק בזה.
כל זה לא משנה את העובדה שפלסטיק מתכלה אחרי 1000 שנה או יותר (אם אני זוכר נכון), אני רואה את זה כעובדה בעייתית, במיוחד לאור העובדה שבני אדם נוטים להפריז בשימוש של מוצר שבקושי עולה כסף.
לא בהכרח זיהום האוקיינוס היה משתנה בהפרטה שלהם. קשה לי לצפות איך זה יעבוד (במיוחד כי לא נראה לי סביר לחלק את האוקיינוסים של כדור הארץ, איך תמנע או תנטר מה עובר בין כל חלקה של אוקיינוס?) אבל אף אחד לא מבטיח לי שלא שווה למישהו (בעל חלקה) לאפשר זיהום נרחב במחשבה שגם ככה ההשפעות של אותו זיהום רחוקות ב100 או 200 או 300 שנה מהיום וזה לא מפריע לו להמשיך לעשות כסף על נתיבי המים או הדגה של אותה חלקה.
בכל אופן אני מציע לך לצפות בסרט המלא. לא עקרוני מה הסיבה המדוייקת למצב אבל אם המצב הוא באמת כמו שמתואר שם (וכמו שאמרתי אני מאמין ב100% שזה המצב) אז זה חמור ביותר וחבל שבני אדם רבים מורגלים שהטבע ממחזר להם הכל אז הם לא חושבים פעמיים לגבי הקניות שלהם. כאילו בן אדם, פלסטיק נמצא ב-ה-כ-ל. זה מעל לכל דמיון וזה חומר רע לכולם במידה כזו או אחרת ועוד כזה שלא מתכלה בזמן סביר בכלל. אי אפשר להתעלם מזה. |
|
|
|
|
הבעיה היא לא ההפרדה אלא תהליך המחזור עצמו שהוא בזבזני ולא רווחי.
לגבי פלסטיק - כן, לוקח לו הרבה זמן להתכלות. אז מה? כמות הזבל עדיין זניחה לחלוטין, ומקור הבעיה בזיהום האוקיינוסים והחופים הוא לא הפלסטיק אלא עצם קיומם של מרחבים ציבוריים. רק במרחבים ציבוריים יש לך בעיות של זיהום. הפתרון הכי טוב לבעיות סביבה הוא הפרטת השטחים הציבוריים. ככל ששטחים רבים יותר יופרטו, הבעיות הסביבתיות ילכו ויצטמצמו.
לגבי המריחואנה באמריקה - די מעודד, עד כמה שאפשר להיות מעודד מעם שהחליט להתאבד ע"י בחירה באובמה לקדנציה נוספת.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #47 פורסם:
08.11.2012, 07:38
|
|
|
 |
|
|
הבעיה היא לא ההפרדה אלא תהליך המחזור עצמו שהוא בזבזני ולא רווחי. |
|
|
|
|
יש לך סימוכין לזה? וגם אם כן, הרי פלסטיק (כמו עוד עשרות אם לא מאות חומרים סינטטיים אחרים) מיוצר מנפט ככה שבין כה וכה לדעתי אם לא למחזר עכשיו אז צריך לשמור את הפלסטיקה במקום מסויים ליום שבו נהיה חייבים למחזר אותו.
|
 |
|
|
לגבי פלסטיק - כן, לוקח לו הרבה זמן להתכלות. אז מה? כמות הזבל עדיין זניחה לחלוטין, ומקור הבעיה בזיהום האוקיינוסים והחופים הוא לא הפלסטיק אלא עצם קיומם של מרחבים ציבוריים. רק במרחבים ציבוריים יש לך בעיות של זיהום. הפתרון הכי טוב לבעיות סביבה הוא הפרטת השטחים הציבוריים. ככל ששטחים רבים יותר יופרטו, הבעיות הסביבתיות ילכו ויצטמצמו. |
|
|
|
|
מה זאת אומרת אז מה? אני יוצא מנקודת הנחה שעגבניה, עץ או חרא מתכלים בזמן סביר כי יש לזה קשר לאיזון של הטבע. חומר שלא מתכלה באלף שנה זה לא סביר בכלל והייתי מתאר לעצמי שהוא יצתבר בכמויות הזויות. באופן עקרוני אני לא מבין איך אתה חושב שהכמויות זניחות, אם יהיה לי סבלנות אנסה לעשות את החישובים בהערכה גסה.
עדיין לא אמרת לי איך אפשר להפריט את האוקיינוסים.
|
 |
|
|
לגבי המריחואנה באמריקה - די מעודד, עד כמה שאפשר להיות מעודד מעם שהחליט להתאבד ע"י בחירה באובמה לקדנציה נוספת |
|
|
|
|
לא כל כך התעניינתי השנה במירוץ אבל משהו אומר לי שמיט רומני גם כן לא ישועה גדולה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #48 פורסם:
10.11.2012, 12:21
|
|
|
מישהו יכול להסביר לי איך משייכים כתובת אמריקאית לכרטיס אמריקן אקספרס?
|
|
|
|
|
|

כתב

|

|
|
|
|
| #49 פורסם:
10.11.2012, 13:19
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
מישהו יכול להסביר לי איך משייכים כתובת אמריקאית לכרטיס אמריקן אקספרס? |
|
|
|
|
מתקשרים למוקד שירות שלהם, אומרים "שלום, אני רוצה לשייך כתובת אמריקאית לכרטיס שלי", מוסרים את הכתובת הרצוייה (יכולה להיות כתובת ממאסטופ או מ-ushops) - וזהו.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #50 פורסם:
10.11.2012, 13:19
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
מישהו יכול להסביר לי איך משייכים כתובת אמריקאית לכרטיס אמריקן אקספרס? |
|
|
|
|
יש להם הסבר שקבור עמוק עמוק באתר שלהם.. אבל הכי טוב? שתתקשר מחר בבוקר לשירות לקוחות.. צריך לעשות את זה דרך פקס או משהו כזה.. פעם שלחו לי מייל בנושא, אבל אני לא מוצא אותו  .
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #51 פורסם:
10.11.2012, 16:52
|
|
|
ארז רונן |
 |
|
|
מתקשרים למוקד שירות שלהם, אומרים "שלום, אני רוצה לשייך כתובת אמריקאית לכרטיס שלי", מוסרים את הכתובת הרצוייה (יכולה להיות כתובת ממאסטופ או מ-ushops) - וזהו. |
|
|
|
|
תודה לשניכם. יש לי כתובת אמיתית לתת אבל היא בניו יורק אז יש לי שתי שאלות. אם אני משלם על משהו (כמו אפליקציה באפ סטור) והיוזר שלי רשום בכתובת שלא משלמים בה מע״מ אז יקחו ממני מע״מ כי האשראי רשום על כתובת שכן לוקחים בה מע״מ? ואם כן, אז שולחים משהו לכתובת של האשראי(קבלות, תצהירים וכו...)? כי אם לא אז מן הסתם לא אזין את הכתובת של ניו יורק פשוט
|
|
|
|
|
|

כתב

|

|
|
|
|
| #52 פורסם:
10.11.2012, 22:30
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
תודה לשניכם. יש לי כתובת אמיתית לתת אבל היא בניו יורק אז יש לי שתי שאלות. אם אני משלם על משהו (כמו אפליקציה באפ סטור) והיוזר שלי רשום בכתובת שלא משלמים בה מע״מ אז יקחו ממני מע״מ כי האשראי רשום על כתובת שכן לוקחים בה מע״מ? ואם כן, אז שולחים משהו לכתובת של האשראי(קבלות, תצהירים וכו...)? כי אם לא אז מן הסתם לא אזין את הכתובת של ניו יורק פשוט |
|
|
|
|
לא חושב ששולחים משהו לכתובת. לגבי המס אין לי מושג (ובכל מקרה אין יותר מדי מיסים על קניות באינטרנט - רק במדינות מאוד מסויימות) - מציע לך לשאול כשתתקשר לשירות לקוחות.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #53 פורסם:
11.11.2012, 08:03
|
|
|
ארז רונן |
 |
|
|
לא חושב ששולחים משהו לכתובת. לגבי המס אין לי מושג (ובכל מקרה אין יותר מדי מיסים על קניות באינטרנט - רק במדינות מאוד מסויימות) - מציע לך לשאול כשתתקשר לשירות לקוחות. |
|
|
|
|
כן צודק, אם אני כבר מתקשר אז עדיף לברר איתם במקום.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #54 פורסם:
15.11.2012, 08:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #55 פורסם:
15.11.2012, 13:00
|
|
|
הסירו את הסרט כי הוא ״אלים״. מה שמעניין הוא שאת הסרט שבו סוחבים את החצי התחתון של הגופה שלו וגוררים אותה עם המעיים נגררים על הרצפה דווקא לא הורידו.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #56 פורסם:
15.11.2012, 13:27
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
הסירו את הסרט כי הוא ״אלים״. מה שמעניין הוא שאת הסרט שבו סוחבים את החצי התחתון של הגופה שלו וגוררים אותה עם המעיים נגררים על הרצפה דווקא לא הורידו. |
|
|
|
|
ooooo לא ראיתי את זה! יש לינק?
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #57 פורסם:
15.11.2012, 13:28
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
ooooo לא ראיתי את זה! יש לינק? |
|
|
|
|
enjoy
אישית לא צפיתי, אני מסתפק בwalking dead.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #58 פורסם:
15.11.2012, 13:49
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
enjoy
אישית לא צפיתי, אני מסתפק בwalking dead. |
|
|
|
|
צילום ממש מוזר... אני לא חושב שזה מזוייף אבל יש משהו נורא "מעובד" במה שהולך שם. ממש מוזר.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #59 פורסם:
15.11.2012, 14:10
|
|
|
swiss-the-engine |
 |
|
|
צילום ממש מוזר... אני לא חושב שזה מזוייף אבל יש משהו נורא "מעובד" במה שהולך שם. ממש מוזר. |
|
|
|
|
שוב, לא ראיתי אז אני לא יכול להביע דיעה.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #60 פורסם:
15.11.2012, 14:46
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
שוב, לא ראיתי אז אני לא יכול להביע דיעה. |
|
|
|
|
אין לך מה לאכול סרט.... לא מבחיל או משהו. כאילו זה לא קיצוני הכוונה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|