|
| נושא: פיראטיות, DRM, מה הורג את הPC ומי בכלל אמר שהוא מת? הקונספט, לא פריצות! |
|
|
|
|
|
|
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 2 (0 משתמשים רשומים ו- 2 אורחים)
|
 |
|

חבר כבוד פורום Xbox

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1621 פורסם:
17.08, 20:17
|
|
|
לא טענתי שפיראטים הרגו את גרין, טענתי שכל נושא ה"יש למפיצות מספיק כסף" הוא לא נכון בעליל. דבר ראשון רוב המפיצות הגדולות מפסידות עכשיו כסף ואני די בטוח שרק נינטנדו, מיקרוסופט, אובי סופט ואקטיוויז'ן רווחיות כרגע. דבר שני, אם משהו כבר נפגע מחוסר כסף זה המפתחות כך שהויכוח האם פיראטים משפיעים על המכירות או לא הוא משהו אחד, אבל להגיד "יש למפיצות מספיק כסף" זאת בורות טוטאלית.
|
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #1622 פורסם:
17.08, 20:46
|
|
|
ציטוט: |
 |
|
|
אני לא מבין מה הנקודה שלך סנטהכלב.
אתה חושב שמחירי משחקים ירדו?
לא, הם יעלו. זה לא הפורמט, זה לא כמה עולה להדפיס דיסק או חוברת. |
|
|
|
|
נכון, זה לא עלות ההדפסה, זה עלות ההפצה. ברשת עלות ההפצה היא אפסית לעומת עותקים קשיחים.
|
 |
|
|
העלות של המשחק זה עלות ההפקה של המשחק ועלות ההפקה של משחקים רק עולה ועולה. היום משחק ממוצע זה בערך 20 מליון דולר בזמן שבדור הקודם זה היה פחות מ10 מליון. העובדה שראית רק עליה של 10$ במחירי משחקים בדור הזה היא כמעט ומתנה ממפתחות המשחקים. |
|
|
|
|
עלות ההפקה עולה בגלל שהחברות החליטו שהם יכולות להרשות את זה לעצמם, והפקות של משחקים גדולים מתחילות להיראות כמו הפקה של סרט. כדי להפיק משחק לא חייבים לשים קאסט הוליוודי כמו ב-c&C או מדבבים מפורסמים כמו בCOD5 (ומאיפה הכסף?). גם לא צריך לזרוק כל כך הרבה כסף על פרסום וטיזרים. העלות הבסיסית של פיתוח משחק (כלומר, התכנון והתכנות עצמו), אם כבר, יורדת. ולראיה- העליה בכמות של מפתחים עצמאיים.
מה שניסיתי להגיד שזה שיש איזשהו שיווי משקל. מצד אחד המפתחות/מפיצות- שרוצות להרוויח כמה שיותר, ולהוציא על זה כמה שפחות (בתחום הפיתוח, ההפצה וכו'). מצד שני הצרכנים - שרוצים לשלם כמה שפחות ולקבל על זה כמה שיותר. מחירי המשחקים יתאזנו כשמצד אחד המחיר יהיה נמוך מספיק, המוצר זמין מספיק, ויהיה מספיק יתרון למוצר מקורי - מצד הצרכנים. ומהצד השני - שהמחיר יהיה מספיק גבוה כדי לתת רווח יפה לחברות.
אני טוען שעדיין לא הגענו לשווי המשקל הזה, והוא כרגע נוטה לרעת הצרכנים - לכן הפירטיות (לא כי לצרוב זה בסדר, אלא כי ככה זה).
ברגע שהפצה דיגיטלית תהיה סטנדרט, זה יוריד משמעותית את העלות של משחקים ויוסיף לרווח של החברות, ובמקביל הזמינות של המשחקים וההוזלה במחיר תעודד אנשים לקנות.
|
 |
|
|
בנושא המרחם או לא מרחם, אתה כל כך טועה שזה כואב. כשאתה עושה את מה שאתה עושה שפוגע במפתחות זה לא פגיעה במפיצות כמו במפתחות. תראה איך רק עכשיו גרין נסגרו כי ביוניק קומנדו ושליחות קטלנית נכשלו קשה ואתה רואה את קאפקום או THQ נסגרות? הפגיעה היא אולי גם במפתחת וגם במפיצה אבל המפיצה תשרוד כישלון של שני משחקים, מפתחת לא. |
|
|
|
|
בוא נבהיר משהו- אני ממש לא אחד מאלה שטוען שמורידי משחקים הם רובין הודים מודרנים. כל מי שטוען שהוא מוריד כחלק מ"המלחמה בתאגידים המסואבים" הוא בד"כ קשקשן. אנשים עושים את זה כי זה נח.
אבל מצד שני, לגבי הפגיעה במפתחות- גם זה קשקוש, וKlayman ענה על זה בדיוק לענין. משחקים טובים מצליחים, נקודה. מה גם שכשעלויות ההפצה יורדות לא צריך להסתמך על קאפקום ו-THQ.אני לא מרחם על החברות, כי קשה לי לרחם על חברה שיש לה 20 מיליון דולר לשפוך על משחק ג'נרי מבוסס סרט ואח"כ לבכות שהפירטיות גרמה לו להיכשל.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #1623 פורסם:
17.08, 21:30
|
|
|
SantaKelev |
 |
|
|
נכון, זה לא עלות ההדפסה, זה עלות ההפצה. ברשת עלות ההפצה היא אפסית לעומת עותקים קשיחים.
עם כל הכבוד להפיץ משחק עולה דולר, שניים, אולי שלושה גג. נכון, להפיץ דיגיטאלית זה חוסך להם איזה 3 דולר לעותק, אבל אתה רוצה שהם יורידו לך את המחיר ב3$? שמשחקי 360 יעלו 57$?
עלות ההפקה עולה בגלל שהחברות החליטו שהם יכולות להרשות את זה לעצמם, והפקות של משחקים גדולים מתחילות להיראות כמו הפקה של סרט. כדי להפיק משחק לא חייבים לשים קאסט הוליוודי כמו ב-c&C או מדבבים מפורסמים כמו בCOD5 (ומאיפה הכסף?). גם לא צריך לזרוק כל כך הרבה כסף על פרסום וטיזרים. העלות הבסיסית של פיתוח משחק (כלומר, התכנון והתכנות עצמו), אם כבר, יורדת. ולראיה- העליה בכמות של מפתחים עצמאיים.
מה שניסיתי להגיד שזה שיש איזשהו שיווי משקל. מצד אחד המפתחות/מפיצות- שרוצות להרוויח כמה שיותר, ולהוציא על זה כמה שפחות (בתחום הפיתוח, ההפצה וכו'). מצד שני הצרכנים - שרוצים לשלם כמה שפחות ולקבל על זה כמה שיותר. מחירי המשחקים יתאזנו כשמצד אחד המחיר יהיה נמוך מספיק, המוצר זמין מספיק, ויהיה מספיק יתרון למוצר מקורי - מצד הצרכנים. ומהצד השני - שהמחיר יהיה מספיק גבוה כדי לתת רווח יפה לחברות.
אני טוען שעדיין לא הגענו לשווי המשקל הזה, והוא כרגע נוטה לרעת הצרכנים - לכן הפירטיות (לא כי לצרוב זה בסדר, אלא כי ככה זה).
ברגע שהפצה דיגיטלית תהיה סטנדרט, זה יוריד משמעותית את העלות של משחקים ויוסיף לרווח של החברות, ובמקביל הזמינות של המשחקים וההוזלה במחיר תעודד אנשים לקנות.
בוא נבהיר משהו- אני ממש לא אחד מאלה שטוען שמורידי משחקים הם רובין הודים מודרנים. כל מי שטוען שהוא מוריד כחלק מ"המלחמה בתאגידים המסואבים" הוא בד"כ קשקשן. אנשים עושים את זה כי זה נח.
אבל מצד שני, לגבי הפגיעה במפתחות- גם זה קשקוש, וKlayman ענה על זה בדיוק לענין. משחקים טובים מצליחים, נקודה. מה גם שכשעלויות ההפצה יורדות לא צריך להסתמך על קאפקום ו-THQ.אני לא מרחם על החברות, כי קשה לי לרחם על חברה שיש לה 20 מיליון דולר לשפוך על משחק ג'נרי מבוסס סרט ואח"כ לבכות שהפירטיות גרמה לו להיכשל. |
|
|
|
|
אה? משחקים טובים מצליחים?
כי סייקונאטס פשוט פרח, כי קונקר פשוט הפציץ, כי BG&E פשוט התפוצץ מהחנויות. מדובר בשלושה מהמשחקים הכי טובים בהסטוריה, שלושתם לא הצליחו לשבור את מחסום ה100,000 עותקים.
כל התגובה שלך הזויה. עלויות פיתוח משחקים ירדו? למען השם, הם זינקו פי 2,3 ואפילו פי 4. משחק ממוצע עולה היום בערך 20 מליון דולר לפני הפצה, פרסום, טיזרים ושאר הדברים. אפילו רק בדור הקודם זה עלה בקושי 10 מליון אם לא פחות. מה אתה חושב יהיה בדור הבא? משחקים שעולים 40 מליון דולר, אז יאללה, בו נוריד את המחיר עוד יותר. דור הבא משחקים יעלו 70$, לא 60.
מה משותף לC&C ול-COD5? שניהם מכרו מליונים עוד לפני שהמשחק יצא אז אפשר להרשות לקחת את קיפר סת'רלנד או גרי אולדמן לדובב אותם.
כן, הפצה דיגיטלית תעלה רווח של חברות, אבל אני בספק אם היא תשפיע עליך יותר מדי אולי חוץ מאשר זה שלך כישראלי סופסוף המבצעים יהיו רלוונטים.
|
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #1624 פורסם:
17.08, 23:52
|
|
אחי, קודם כל תהיה נינוח. לשנינו יש דעות שונות וזה בסדר, לא באנו לריב.
לגבי עלויות ההפצה, בוא נדבר עובדות. הנה למשל ראיון עם המנהל של gamersgate שאומר (ההדגשה היא שלי):
|
 |
|
|
The risk a publisher takes to get a game online is nothing compared to printing, and warehouse costs, and goods return - so obviously it's a key driver, the incremental revenue they get from downloads compared to retail. Most of the download portals today have the same kind of deal, and it's almost double the revenues for the publishers compared to boxed product. |
|
|
|
|
כלומר, הרווח ממשחק שמופץ דיגיטלית הוא כמעט כפול, וזה עוד כשהחברות עושות את זה דרך צד שלישי. אולי לבחור כאן יש אינטרס להגזים קצת, אבל אנחנו בטח לא מדברים על 3$....
|
 |
|
|
אה? משחקים טובים מצליחים?
כי סייקונאטס פשוט פרח, כי קונקר פשוט הפציץ, כי BG&E פשוט התפוצץ מהחנויות. מדובר בשלושה מהמשחקים הכי טובים בהסטוריה, שלושתם לא הצליחו לשבור את מחסום ה100,000 עותקים. |
|
|
|
|
פה אני חושב שהצלחנו לאבד אחד את השני. אף אחד מהמשחקים האלה לא נכשל בגלל פירטיות- אז מה אתה מנסה להגיד? שפעם ב גם משחק טוב יכול להיכשל? בסדר, 3 משחקים בעשר שנים זה משהו שאני יכול לחיות איתו. ושוב לגבי העובדות - סייקונאוטס מכר קרוב לחצי מיליון עותקים, לפני סטים. קונקר בכלל נחשב לסוג של הצלחה, פשוט לא בהיקף שציפו לה. לגבי השלושה הכי טובים בהיסטוריה, אנחנו כמובן יכולים להתווכח....
|
 |
|
|
כל התגובה שלך הזויה. עלויות פיתוח משחקים ירדו? למען השם, הם זינקו פי 2,3 ואפילו פי 4. משחק ממוצע עולה היום בערך 20 מליון דולר לפני הפצה, פרסום, טיזרים ושאר הדברים. אפילו רק בדור הקודם זה עלה בקושי 10 מליון אם לא פחות. מה אתה חושב יהיה בדור הבא? משחקים שעולים 40 מליון דולר, אז יאללה, בו נוריד את המחיר עוד יותר. דור הבא משחקים יעלו 70$, לא 60. |
|
|
|
|
שוב, עובדות. עלות הפיתוח נטו, לקונסולה הכי מופרעת טכנולגית -פס3, היא פחות מעשרה מיליון דולר. בווי זה בערך חצי מזה. כל השאר זה שיווק, רשיונות וכו'. ככל שקונסולה יותר זמן בשוק מחיר הפיתוח נטו יורד, כי הקיטים לפיתוח הופכים לזולים יותר, המפתחים כבר מכירים את הארכיטקטורה וכו'.
זה נכון שמחיר הפיתוח נטו עלה בשנים האחרונות, אבל זה בגלל הקפיצה הענקית ביכולת הטכנולוגית של הקונסולות. בזמן הקרוב לא צפויה עוד קפיצה כזו, ולכן גם לא צפויה קפיצה במחיר הפיתוח. לגבי השיווק וכדומה- זה כבר נתון לשיקול דעת של החברות.
בסופו של דבר יש כאן גם כוחות שוק. אף אחד לא יקנה משחק ב- 70$. ואם המחירים לא ירדו ברמה שתשקף את העלות למפיצים, אז אנשים פשוט ימשיכו להוריד.
[דרך אגב החתימה של bozeman הזכירה לי את Braid - שעלה בהפקה עצמאית 200,000$ בלבד ובכל זאת הכניס רווח יפה מאוד למפתח(ים). משחק מאוד מיוחד, וזה מזכיר לי שבזמנו היתה טענה שסייקונאוטס לא נמכר כי הוא "מתוחכם" מדי לגיימר הממוצע. הנה, שברנו עוד מיתוס]
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #1625 פורסם:
18.08, 00:10
|
|
|
SantaKelev |
 |
|
|
אחי, קודם כל תהיה נינוח. לשנינו יש דעות שונות וזה בסדר, לא באנו לריב.
לגבי עלויות ההפצה, בוא נדבר עובדות. הנה למשל ראיון עם המנהל של gamersgate שאומר (ההדגשה היא שלי):
כלומר, הרווח ממשחק שמופץ דיגיטלית הוא כמעט כפול, וזה עוד כשהחברות עושות את זה דרך צד שלישי. אולי לבחור כאן יש אינטרס להגזים קצת, אבל אנחנו בטח לא מדברים על 3$.... |
|
|
|
|
עם כל הכבוד הבן אדם הוא אנטרס אחד גדול, אם היו רווחים כפולים מהפצה דיגיטלית אז אף אחד לא היה מוכר היום בחנויות. אולי המספרים שלו הם לפני שSTEAM או מיקרוסופט לוקחים להם 30% מהרווחים...
|
SantaKelev |
 |
|
|
פה אני חושב שהצלחנו לאבד אחד את השני. אף אחד מהמשחקים האלה לא נכשל בגלל פירטיות- אז מה אתה מנסה להגיד? שפעם ב גם משחק טוב יכול להיכשל? בסדר, 3 משחקים בעשר שנים זה משהו שאני יכול לחיות איתו. ושוב לגבי העובדות - סייקונאוטס מכר קרוב לחצי מיליון עותקים, לפני סטים. קונקר בכלל נחשב לסוג של הצלחה, פשוט לא בהיקף שציפו לה. לגבי השלושה הכי טובים בהיסטוריה, אנחנו כמובן יכולים להתווכח.... |
|
|
|
|
דבר ראשון לא אמרתי שהם השלושה הטובים בהסטוריה, אמרתי שהם מהטובים בהסטוריה. דבר שני שלושתם נכשלו קשות והפסידו המון כסף, כולל סייקונאטס. משחקים מוכרים טוב ומשחקים מוכרים רע, בדרך כלל זה לא קשור יותר מדי לאיכות שלהם (ואם כבר יש קשר הוא מועט למדי). המון חרא מוכר טוב, המון איכות מוכרת רע כך שאין כזה חוק "משחק טוב מוכר טוב".
בנושא האם פיראטיות משפיעה, אין לי מושג, וגם לא לך.
|
SantaKelev |
 |
|
|
שוב, עובדות. עלות הפיתוח נטו, לקונסולה הכי מופרעת טכנולגית -פס3, היא פחות מעשרה מיליון דולר. בווי זה בערך חצי מזה. כל השאר זה שיווק, רשיונות וכו'. ככל שקונסולה יותר זמן בשוק מחיר הפיתוח נטו יורד, כי הקיטים לפיתוח הופכים לזולים יותר, המפתחים כבר מכירים את הארכיטקטורה וכו'.
זה נכון שמחיר הפיתוח נטו עלה בשנים האחרונות, אבל זה בגלל הקפיצה הענקית ביכולת הטכנולוגית של הקונסולות. בזמן הקרוב לא צפויה עוד קפיצה כזו, ולכן גם לא צפויה קפיצה במחיר הפיתוח. לגבי השיווק וכדומה- זה כבר נתון לשיקול דעת של החברות.
בסופו של דבר יש כאן גם כוחות שוק. אף אחד לא יקנה משחק ב- 70$. ואם המחירים לא ירדו ברמה שתשקף את העלות למפיצים, אז אנשים פשוט ימשיכו להוריד. |
|
|
|
|
עלות פיתוח נטו היא 20 מליון, אין לי מושג מאיפה בלומברג הנפיצו את ה9 מליון דולר למרות שיכול להיות שפשוט מדובר בנתונים של נאמקו באנדי הרי החברה הזאת ממילא עושה משחקי PS2 על הPS3 וה360 ובקושי אפשר לקרא להם דור הבא בכלל.
מכנ"ל אובי סופט, חברה טיפה יותר בעניינים:
"Such processing power comes at a price... literally. While most current generation games cost between $20 - $30 million to produce, Guillemot expects the number to effectively double to $60 million for next-generation games."
הוא אומר שהיום עולה לעשות משחק 20-30 מליון דולר ובדור הבא זה יהיה קרוב ל70 מליון.
אתה חושב שאף אחד לא ישלם 70$ על משחק? מוזר כי כבר שילמנו הרבה יותר בדורות הקודמים. משחקי N64 עלו 70-90 דולר, משחקי SNES וג'נסיס עלו גם בקו ה70 דולר ולהזכיר לך שבאינפלציה המחיר אפילו יותר גבוה מול 70$ כיום. משחקים ירדו ל50$ פשוט כי פורמט הדיסקים הוא זול נורא והעלות הפצה שלו היא אפסית. בדור הזה המחירים עלו ל60$ כי העלות פיתוח התנפחה כל כך שצריך לקחת יותר כסף בשביל לכסות פיתוח. בדור הבא זה יהיה אפילו יותר, אפילו אם הקפיצת כוח לא תהיה ברמה של XBOX ל360. במקרה הטוב המחיר ישאר זהה, במקרה הרע המחיר יעלה.
|
SantaKelev |
 |
|
|
[דרך אגב החתימה של bozeman הזכירה לי את Braid - שעלה בהפקה עצמאית 200,000$ בלבד ובכל זאת הכניס רווח יפה מאוד למפתח(ים). משחק מאוד מיוחד, וזה מזכיר לי שבזמנו היתה טענה שסייקונאוטס לא נמכר כי הוא "מתוחכם" מדי לגיימר הממוצע. הנה, שברנו עוד מיתוס] |
|
|
|
|
ברייד לא רלוונטי לנושא שלנו, הפקה עצמית של משחקי תקציב שנמכרים במחיר תקציב לא רלוונטית פשוט כי אתה מדבר על ירידת מחיר של משחקים מלאים בזמן שכאן אתה מציין משחק מצומצם במחיר מצומצם.
אני מסכים שמשחקים יוכלו לעלות הרבה פחות את הסינגל שלהם היה שעתיים ולא היה מולטי בכלל, אבל זה מה שאתה מחפש?
נערך לאחרונה על ידי DrKeo, 18.08 בשעה 00:13.
|
|
|
|
|
|

משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #1626 פורסם:
18.08, 06:50
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
דבר ראשון לא אמרתי שהם השלושה הטובים בהסטוריה, אמרתי שהם מהטובים בהסטוריה. דבר שני שלושתם נכשלו קשות והפסידו המון כסף, כולל סייקונאטס. משחקים מוכרים טוב ומשחקים מוכרים רע, בדרך כלל זה לא קשור יותר מדי לאיכות שלהם (ואם כבר יש קשר הוא מועט למדי). המון חרא מוכר טוב, המון איכות מוכרת רע כך שאין כזה חוק "משחק טוב מוכר טוב".
בנושא האם פיראטיות משפיעה, אין לי מושג, וגם לא לך. |
|
|
|
|
אהההה.... אז קישרת את הכשלון שלהם (ושל ביוניק קומנדו ועוד משחקים אחרים) לפיראטיות, רק כי אתה לא יכול לדעת שהכשלון לא קשור? אתה מזכיר לי את משרד הבריאות שמדבר על 14 איש שמתו משפעת החזירים, אבל גם ככה היו חולים במחלות קשות שלא קשורות לשפעת. אבל למען הפאניקה של הציבור (והדמגוגיה שלך נגד הפיראטיות) קושרים את הדברים יחדיו.
בנוסף אתה טוען שכוחות השוק דפוקים, הצרכנים כולם טיפשים, וכל זה בגלל שלושה משחקים טובים שלא הצליחו? (לדעתי אגב, BG&E הוא לא אחד מהם, וסבל מהמון מחלות, אבל זה לדיון אחר).
אתה גם כל הזמן נהנה להגיד שבעולם אין פיראטיות כמו פה!! הרבה הרבה פחות! אפילו הרחקת לכת ואמרת שבאנגליה אין (!!) בעיית פיראטיות. אז אם אין, והמשחקים לא מכרו, כנראה שהאשמה היא במפתחת/מפיצה/איש יחסי הציבור שלא הצליחו למכור אותו. אפשר לשבת ולנסות לנתח למה המשחקים הנ''ל לא הצליחו.. יכול להיות שלמראה המצוייר מדי שלהם היה חלק בזה? הרבה אנשים נרתעים ממשחקים כאלה. הרבה אנשים (לפחות כאלה שיצא לי להכיר, גם בחיים וגם ברשת) גם לא אוהבים משחקים ש''יש בהם מפלצות''. זה טיפשי, אני יודע, ניסיתי לדבר איתם על זה הרבה פעמים, אבל אנשים בשלהם. מעדיפים COD1-20 ולנצח נאצים, יפנים, ערבים וכו', על משחק כמו סייקונאוטס שנראה כמו סרט מצוייר של לפני כמה שנים טובות (אבל בתכלס הוא באמת אחלה משחק). מה לעשות שגרפיקה היא הדבר הראשון שמתייחסים אליו היום? ולא רק אנשי מיינסטרים של COD, אלא הרוב המכריע. יכול להיות גם שסטייל המשחק, לא התאים לפלטפורמות שאליהן יצא? אם סייקונאוטס היה יוצא לגיימקיוב, הוא היה מוכר הרבה יותר לדעתי. הקהל של הנינטנדו יותר זורם עם משחקי פלטפורמה/אקשן קל צבעוניים (אלה גם המשחקים שיש בקונסולה) אותו הדבר תקף גם לבBG&E ועל בונקרס אין לי מושג (למרות שאיפשהו באחורי הראש אני זוכר שהוא היה בלעדי לאקסבוקס). אז הנה, נתתי לך סיבות אפשריות לכשלון המשחקים הספציפיים שנתת, שלא קשורות לפיראטיות. אבל איכשהו אני די בטוח שתמצא דרך להגיד שזה כן קשור.
במה שאמרת על חרא מוכר טוב ואיכות רע, אני משער שהתכוונת שמיינסטרים בעצם מוכר טוב ודברים שהם מחוצה לו מוכרים רע, אבל זה אותו דבר גם במוזיקה, סרטים, ספרים ושאר סוגי תרבות. ככל שמוצר מדבר ליותר אנשים, הוא ימכור יותר טוב (או אם יש ליוצר/ים שלו שם טוב ואז הם יכולים להרשות לעצמם להתנסות).
נערך לאחרונה על ידי Klayman, 18.08 בשעה 07:08.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #1627 פורסם:
18.08, 11:39
|
|
|
Klayman |
 |
|
|
אהההה.... אז קישרת את הכשלון שלהם (ושל ביוניק קומנדו ועוד משחקים אחרים) לפיראטיות, רק כי אתה לא יכול לדעת שהכשלון לא קשור? אתה מזכיר לי את משרד הבריאות שמדבר על 14 איש שמתו משפעת החזירים, אבל גם ככה היו חולים במחלות קשות שלא קשורות לשפעת. אבל למען הפאניקה של הציבור (והדמגוגיה שלך נגד הפיראטיות) קושרים את הדברים יחדיו.
בנוסף אתה טוען שכוחות השוק דפוקים, הצרכנים כולם טיפשים, וכל זה בגלל שלושה משחקים טובים שלא הצליחו? (לדעתי אגב, BG&E הוא לא אחד מהם, וסבל מהמון מחלות, אבל זה לדיון אחר).
אתה גם כל הזמן נהנה להגיד שבעולם אין פיראטיות כמו פה!! הרבה הרבה פחות! אפילו הרחקת לכת ואמרת שבאנגליה אין (!!) בעיית פיראטיות. אז אם אין, והמשחקים לא מכרו, כנראה שהאשמה היא במפתחת/מפיצה/איש יחסי הציבור שלא הצליחו למכור אותו. אפשר לשבת ולנסות לנתח למה המשחקים הנ''ל לא הצליחו.. יכול להיות שלמראה המצוייר מדי שלהם היה חלק בזה? הרבה אנשים נרתעים ממשחקים כאלה. הרבה אנשים (לפחות כאלה שיצא לי להכיר, גם בחיים וגם ברשת) גם לא אוהבים משחקים ש''יש בהם מפלצות''. זה טיפשי, אני יודע, ניסיתי לדבר איתם על זה הרבה פעמים, אבל אנשים בשלהם. מעדיפים COD1-20 ולנצח נאצים, יפנים, ערבים וכו', על משחק כמו סייקונאוטס שנראה כמו סרט מצוייר של לפני כמה שנים טובות (אבל בתכלס הוא באמת אחלה משחק). מה לעשות שגרפיקה היא הדבר הראשון שמתייחסים אליו היום? ולא רק אנשי מיינסטרים של COD, אלא הרוב המכריע. יכול להיות גם שסטייל המשחק, לא התאים לפלטפורמות שאליהן יצא? אם סייקונאוטס היה יוצא לגיימקיוב, הוא היה מוכר הרבה יותר לדעתי. הקהל של הנינטנדו יותר זורם עם משחקי פלטפורמה/אקשן קל צבעוניים (אלה גם המשחקים שיש בקונסולה) אותו הדבר תקף גם לבBG&E ועל בונקרס אין לי מושג (למרות שאיפשהו באחורי הראש אני זוכר שהוא היה בלעדי לאקסבוקס). אז הנה, נתתי לך סיבות אפשריות לכשלון המשחקים הספציפיים שנתת, שלא קשורות לפיראטיות. אבל איכשהו אני די בטוח שתמצא דרך להגיד שזה כן קשור.
במה שאמרת על חרא מוכר טוב ואיכות רע, אני משער שהתכוונת שמיינסטרים בעצם מוכר טוב ודברים שהם מחוצה לו מוכרים רע, אבל זה אותו דבר גם במוזיקה, סרטים, ספרים ושאר סוגי תרבות. ככל שמוצר מדבר ליותר אנשים, הוא ימכור יותר טוב (או אם יש ליוצר/ים שלו שם טוב ואז הם יכולים להרשות לעצמם להתנסות). |
|
|
|
|
נראה לי שאתה מתווכח עם עצמך כי 99% מהדברים שאתה מדבר עליהם, לא אמרתי אותם.
לא אמרתי שפיראטיות גרמה למכירות הרעות של BG&E, קונקר וסייקונאטס.
לא אמרתי שבאנגליה אין פיראטיות, אמרתי שאין בעיה של פיראטיות כי המספרים שם אפסיים בהשוואה לארץ.
לא אמרתי שגרין נסגרו בגלל פיראטיות, אמרתי שהם נסגרו כי המשחקים שלהם נכשלו במכירות.
בקיצור, התווכחת עם עצמך או דמות דמיונית כנראה. וד"א, BG&E יצא למחשב, XBOX, פס2 וגיימקיוב.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1628 פורסם:
18.08, 14:12
|
|
|
SantaKelev |
 |
|
|
תקיש בגוגל "תא טרור", ותמצא לי שם דוגמא אחת שמתייחסת לזה במשמעות שאתה מדבר עליה.
|
|
|
|
|
למה אני צריך להקיש דברים בגוגל? הבאתי לך הסבר מלא ומפורט מויקיפדיה על מהו מבנה של תא טרור ואיך זה נקרא באנגלית.
זה שבעברית אין לזה כנראה מילה מקבילה ומשתמשים פשוט במילה "תא טרור" בשביל לתאר מבנים מבוזרים חסרי ראש לא מעניין אף אחד כרגע. אתה יכול להיות בטוח שהמבנה של קבוצות הפצה פיראטיות דומה למבנה של תאי טרור חסרי ראש, ולא למבנה של תא סטודנטים באוניברסיטה, ומצידי תמציא לזה איזה שם בעברית שאתה רוצה. ההבהרה שלי היתה רק בשביל שתבין מה זה מבנה של תא טרור ולמה bozeman צדק כשהוא השתמש בביטוי הזה, לא בשביל שתתחיל להתווכח על סמנטיקה לא רלוונטית.
|
SantaKelev |
 |
|
|
ממש, אבל ממש לא. מחתרות משתמשות באלימות כדי להשיג את המטרות שלהם, אבל כאן לאלימות יש "תפקיד" - פגיעה במנגנונים, החלשת הכח הכובש וכו'. לכן הם מכוונים נגד מטרות "לגיטימיות" - חיילים, מתקנים וכו'. ארגוני טרור משתמשים באלימות לשם האלימות עצמה, או ליתר דיוק - גורם ההפחדה שלה (שדרכו הם מנסים להשיג את המטרות שלהם). לכן טרוריסטים מתרכזים במטרות אזרחיות- כי האפקט על אוכלוסיה אזרחית גדול יותר.
אם אתה רוצה לבדוק את רשימת הארגונים שנתת, תפעיל את "מבחן החמאס"- האם הארגון הנ"ל היה מפוצץ אוטובוס של אזרחים? עובד יופי. |
|
|
|
|
כל הארגונים שמניתי (מהצרפתים דרך האירים עד לישראלים וכלה בארגונים ירוקים) פגעו גם באזרחים והם עדיין טוענים שהם ארגוני מחתרת ולוחמי חופש ולא ארגוני טרור. אבל טרור הוא כלי שהם מפעילים, וטרור יכול להיות גם פגיעה בכלכלה, הפחדה או הרס תשתיות. מחתרות עושות את זה כל הזמן, כי אם הן היו מנסות לפגוע רק במטרות "לגיטימיות" כפי שאתה מגדיר אותן, הן היו מפסידות כי זו פשוט לוחמה לא סימטרית.
לכן, כמו שאמרתי, כמעט כל ארגון שטוען שהוא מחתרת הוא בפועל ארגון טרור: תנסה בעצמך לחפש ארגוני מחתרת שנמנעו לחלוטין מטרור ותגיד לי כמה כאלו יש בפועל וכמה כאלו באמת הצליחו להשיג מטרה כלשהי (לי עולים רק הדלאי למה והטיבטים לראש, והם בינתיים לא השיגו כלום).
|
SantaKelev |
 |
|
|
לפני 15 ובטח 20 שנה, ישראל היתה באמת "מדינה של דיסקט אחד". למה? כי לא היתה שום דרך סבירה להשיג משחקים. בטח שלא חדשים. בטח ובטח שלא במחיר סביר - הספקית הכמעט בלעדית היתה "באג", והמחירים היו בהתאם. נוצר מצב שאו שאתה מעתיק משחק, או שאתה פשוט לא משיג אותו- אפילו אם אתה רוצה לקנות (על אינטרנט או הזמנה באינטרנט כמובן אין מה לדבר). כל זה בגלל שישראל היא שוק קטן ומחורבן שלא שווה להשקיע בו. |
|
|
|
|
האמת היא שלפני 15 שנה היו לPC שלוש מפיצות גדולות בארץ (מיראז', מחשבת ובאג), השוק היה מאד מפותח, משחקים לא מעטים תורגמו לעברית ובמקרה של אלו שלא תורגמו אז חוברת ההוראות תורגמה לעברית, והמשחקים עלו בדרך כלל 50-70 ש"ח, כשהמחיר המשיך לטפס לאט אבל בטוח לקראת שנות ה-200 וככל שהמפיצות האלו נדחקו החוצה ע"י חברות כמו הד-ארצי וישפאר. קשה לי להגיד שהשוק על הPC היום יותר מפותח בארץ, אלא להיפך (לפחות בהיבט המסחרי שלו).
אבל מה שכן מעניין, הוא ששוק הקונסולות עבר איזשהו שינוי גם באותן 15-20 שנה. וזה מראה קצת על השוק הישראלי:
בתחילת שנות ה-90 הקונסולות בישראל לא היו נפוצות. היה כן הנינטנדו שבאג יבאה (ואולי גם עוד יבואניות) ונמכר במחיר לא נמוך כל כך. המשחקים עצמם בכלל עלו הון יחסית לזמנו (אני זוכר שמשחק NES חדש עלה 150 ש"ח כמעט, פי 3 ממשחק מחשב באותה תקופה) ואף אחד כמעט לא קנה קונסולות או משחקים לקונסולות.
אבל אז הגיעה המגסון ושלל חיקויים אחרים של הNES של נינטנדו, שהוצעו בפחות מחצי המחיר וכללו שלל משחקים במחירים אטרקטיביים של נדמה לי 20-120 ש"ח לפי חלוקה שרירותית לקבוצות (אף פעם לא הבנתי איך החלוקה הזו עבדה, בדיוק כמו שאני לא מבין איך היום באג מתמחרת משחקי קונסולה כשNBA08 עולה שם יותר מNBA09).
ואז באופן מופלא כולם פתאום התחילו לקנות מגסון, ולקנות משחקים למגסון. כל כך התעצבנתי על זה שקניתי את הNES ושהוצאתי סכום של מעל 100 ש"ח על משחק כמו battle city שבציור נראה מגניב (אז לא היו דמואים), אבל שאנשים אחרים קנו אותו ב-40 ש"ח יחד עם חבילה של 6 משחקים שונים בקלטת מגסון אחת.
אז פה אני מסכים איתך. יש מחיר מסוים שבו המון אנשים יתחילו לקנות משחקים בארץ, והמחירים של המגסון הוכיחו בדיוק את הנקודה הזו.
|
SantaKelev |
 |
|
|
אם ככה אז למה משחק לא עולה היום 40 שקל, כמו דיסק? בגלל ש: א. הפקה של משחק עדיין יקרה בהרבה מהפקה של דיסק. ב. מכירת משחק היא הדרך היחדיה של המפתחים לקבל הכנסה (לעומת אמנים שיכולים להופיע, לפרסם וכו') ג. למפיצים עדיין יש עוד דרך "לשכנע" לקנות, והיא משחקי האונליין. |
|
|
|
|
פה אתה מפספס עוד נקודה מאד חשובה: גודל השוק.
לדיסקים של מוזיקה ולסרטים יש גודל שוק פוטנציאלי הרבה יותר גדול. יש היום בערך 100 מיליון בעלי קונסולת WII, PS3 וX360, ככה ששום משחק לא יצליח להגיע ליותר מ-100 מיליון אנשים.
אבל סרט גדול יכול להגיע ליותר מ-100 מיליון אנשים בקלות בשלל ערוצי ההפצה שלו (בין אם מדובר ביותר מ-100 מיליון אנשים שהולכים לקולנוע או יותר מ-100 מיליון בעלי DVD, וידאו, כבלים וכדומה).
וכנ"ל לגבי מוזיקה: האלבום Thriller של מייקל ג'קסון מכר מעל 100 מיליון עותקים, שזה יותר מכל בעלי הקונסולות מהדור האחרון לבדו. תבטיח לחברת משחקים מסויימת מראש מכירות כאלו אם היא תמכור אותו במחיר של דיסק - והיא לא תחשוב פעמיים.
משחק מחשב חייב לעלות היום יותר לא בגלל עלויות ההפצה או ההפקה (הפקה של דיסק לאמן מוביל יכולה גם להגיע למיליונים וסרט עולה להפיק הרבה יותר), אלא בגלל שהקהל שלך מוגבל מאד לאלו שרכשו את החומרה שעליה ניתן לשחק במשחק, ובגלל שהחומרה בעולם המשחקים מתחלפת מאד (בניגוד לנגן הCD שלי שנקנה לפני 15 שנה וגם היום יכול לנגן את אותם הדיסקים שמוכרים בחנויות באיכות האופטימלית).
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #1629 פורסם:
18.08, 14:34
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
לכן, כמו שאמרתי, כמעט כל ארגון שטוען שהוא מחתרת הוא בפועל ארגון טרור: תנסה בעצמך לחפש ארגוני מחתרת שנמנעו לחלוטין מטרור ותגיד לי כמה כאלו יש בפועל וכמה כאלו באמת הצליחו להשיג מטרה כלשהי (לי עולים רק הדלאי למה והטיבטים לראש, והם בינתיים לא השיגו כלום).
|
|
|
|
|
מה עם ההגנה?
ואולי גם קצת האצ"ל שנמנעו כמה שיותר מפגיעה באזרחים(כמו בפיצוץ מלון המלך דוד או בניסיון פיצוץ תחנת הרכבת, שאז מרוב שהם נזהרו גם תפסו אותם...)
|

PS3 Trophies
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1630 פורסם:
18.08, 14:54
|
|
|
infected aviad |
 |
|
|
מה עם ההגנה?
ואולי גם קצת האצ"ל שנמנעו כמה שיותר מפגיעה באזרחים(כמו בפיצוץ מלון המלך דוד או בניסיון פיצוץ תחנת הרכבת, שאז מרוב שהם נזהרו גם תפסו אותם...) |
|
|
|
|
נמנעו נמנעו, אבל בסוף הרגו קרוב ל-100 אזרחים בפיגוע במלון.
ההגנה ניסו קצת ליצור הבדל בינם לבין האצ"ל והלח"י, ופעלו יותר נגד הערבים ופחות נגד המנדט הבריטי, אבל גם הם ביצעו כל מיני פעולות נגד תשתיות אזרחיות כמו פיצוצים של מסילות ורכבות. בסופו של דבר אני לא חושב שהבריטים הגדירו אותם כארגון טרור, אבל את האצ"ל והלח"י כן, ולכן כמו שאמרתי קודם: ההבדל בין ארגון טרור לארגון מחתרת בעיקר תלוי באיזה צד של הזכוכית אתה נמצא.
ובחזרה לנושא הפיראטיות והPC:
בליזארד טוענים שפיראטיות לא מהווה בעיה מבחינתם (בעבר הם טענו שאחת הסיבות לביטול הLAN הוא פיראטיות), אבל במקביל הם גם החליטו להחיל סוג של DRM על המשחק שמחייב את השחקן לפתוח חשבון בבאטלנט ולהתחבר לשרתים שלהם בתהליך ההתקנה. לא בעיה בכלל.
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #1631 פורסם:
18.08, 15:47
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
נראה לי שאתה מתווכח עם עצמך כי 99% מהדברים שאתה מדבר עליהם, לא אמרתי אותם.
לא אמרתי שפיראטיות גרמה למכירות הרעות של BG&E, קונקר וסייקונאטס.
לא אמרתי שבאנגליה אין פיראטיות, אמרתי שאין בעיה של פיראטיות כי המספרים שם אפסיים בהשוואה לארץ.
לא אמרתי שגרין נסגרו בגלל פיראטיות, אמרתי שהם נסגרו כי המשחקים שלהם נכשלו במכירות.
בקיצור, התווכחת עם עצמך או דמות דמיונית כנראה. וד"א, BG&E יצא למחשב, XBOX, פס2 וגיימקיוב. |
|
|
|
|
לא התווכחתי עם עצמי, ולא התווכחתי בכלל. כתבתי את דבריי בתגובה לדבריך. אנחנו פה בדיון על פיראטיות, DRM וכו'. אתה אמרת שאין למפתחות כסף והן לא יעמדו בפיראטיות ומכירות גרועות, אני (וסנטה כלב תמך) שמשחקים טובים מוכרים. אתה מצידך טענת שמדובר בשלושה מהמשחקים הטובים בהיסטוריה שלא מכרו טוב, אולי בגלל פיראטיות ואולי לא. אז נתתי לך דוגמא לסיבה שיכולה להיות לכך שלא. גם בנוגע לגרין שסגרו אחרי ביוניק קומנדו, רמזת שהפיראטיות היא חלק מזה, שהמכירות היו נמוכות. סורי, לא מסכים עם זה. הגבתי לרוח דבריך. אם לא רמזת לכך שלפיראטיות היה חלק במכירות הנמוכות של המשחקים המוזכרים לעיל או חלק בסגירתה של גרין, אז לא היה מקום להכניס דוגמאות אלו לדיון כלל. אז אל תיתמם פה ותוציא אותי איזה אהבל שלא מבין מה שהוא קורא. קבל סיפור כמשל: יש זמר ממש גרוע, הוא הוציא דיסק, שבו הוא השקיע כל אגורה שהייתה לו, הדיסק נכשל, הוא לא הוזמן להופעה באף מקום והיום הוא גר ברחוב. אשמת הפיראטיות? אם תקרא טוב גם תשים לב שכתבתי ''בעיה של פיראטיות'' למעלה בנוגע לאנגליה, ולא פיראטיות כמו שחשבת.. באופן כללי נראה לי שאתה לא ממש קורא לעומק את התגובות, ומוציא מהן את מה שאתה רוצה.
מחזיר אותך לציטוט שלך ''הרבה חרא מוכר, הרבה משחקים טובים לא'' - עניתי לך, אבל התעלמת (שוב). משחקים שמוכרים המון, הם במיינסטרים. כמו סרטים, מוזיקה, ספרים, אומנות וכו'. אז נכון, יש מוזיקה מעולה באלטרנטיב, אבל היא בהכרח תמכור פחות מאשר המיינסטרים. אותו הדבר למשחקים.
בנוגע לBG&E - הסתכלתי באתר הרשמי של המשחק כשכתבתי את ההודעה למעלה, ושם לא מופיעה הגיימקיוב, ועל כן לא הכנסתי אותה. טעות שלי.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1632 פורסם:
18.08, 15:51
|
|
|
אבל קח לדוגמא משחק כמו הוויצר. הוא משחק ממש טוב, ומכר כמליון (עפ"י המפתחת) והם סבלו מאוד מיפראטיות ברמה שלא נשאר להם מספיק כסף לגירסת הקונסולות שנקעה באמצע ולא בטוח עתיד המשחק הבא שלהם.
תאר לך שבלי פיראטיות הם היו מוכרים עוד חצי מליון? היום הייתי משחק בויצר בקונסולה.
|
Rex: I'll Get you Beer Baron...wherever you are.
Homer: Nooo, you wooon't.
Rex:Yes, yes i will.
Homer: D'ooooh
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1633 פורסם:
18.08, 16:07
|
|
|
גרסת הוויצר לקונסולות לא קשורה בכלל למכירות ופיראטיות, אלא לסכסוך עם החברה שהיתה אחראית לפורט שלו, מה שגרם לזה שהפורט נחתך באמצע וכנראה לא יראה אור בעתיד הקרוב. זה ממש לא פיראטיות
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1634 פורסם:
18.08, 16:12
|
|
|
זהו שזה לא מדוייק. היה סכסוך כספי על כך שהחברה הפולנית של הוויצר לא שילמה בזמן וזה היה לטענת החברה מקשיי מזומנים. קשיים שבהזדמנות אחרת היא אמרה שנבעו מכך שהמשחק מכר יפה, אבל הפסיד לא מעט בגלל הפיראטיות.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1635 פורסם:
18.08, 16:28
|
|
ממש לא נכון. הסיבה היחידה שהם נתנו היא שהחברה המבצעת לא עמדה ביעדים ובmilestones שהם קבעו במסגרת החוזה ולכן אין שום סיבה לשלם לה את התוספות שאותן היא ביקשה לקבל. לא היה לזה שום קשר לתזרים מזומנים.
מה שכן, הם אמרו שהם מראש נתנו את הביצוע לחברה אחרת, מאחר ואין להם את היכולת לפתח את המשחק, כי הצוות שלהם עובד על משחק המשך במקום. זה כל הסיפור
עריכה, והנה ציטוט:
On the 29th of April 2009 the production of the game announced to have been halted due to late payments from CDproject to the French developers of the console version, Widescreen games. [6] A release from CDproject's CEO Michal Kicinski stated that payments were delayed due to Widescreen games not meeting development deadlines, additionally stating that "technical incapability created a risk of missing planned quality" and that they (CDproject) had ended their association with Widescreen games
נערך לאחרונה על ידי gulmer, 18.08 בשעה 16:30.
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1636 פורסם:
18.08, 16:53
|
|
|
זה לא מה שהחברה השניה אמרה... אני גם יכול להביא את מה שהוא אמר על הפיראטיות אם היה לי זמן. (לא לבלבל שהם נגד DRM אבל)
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #1637 פורסם:
18.08, 16:57
|
|
|
אתם שמים לב שחברות משחקים נסגרות על ימין ועל שמאל-רובם דווקא ממוקדות בקונסולות החדשות
ותאורתית אמורות לסבול "פחות מפיראטיות"
ובכל זאת נסגרות?
אולי זה אומר שהמצב עם הפיראטיות מורכב הרבה יותר ממה שאנשים פה{במיוחד כתבים}
חושבים-שהכל שחור ולבן שזה נוגע לפיראטים
מי שקונה לבן,מי שגונב שחור.
|
From the shadows I Come.
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1638 פורסם:
19.08, 14:10
|
|
חנן: אני סומך יותר על המפתח מהחברה שהביאה את המשחק, ולא על הקונטרקטור. חד משמעית לא היה מדובר בבעיה של חוסר תקציב ולא היה קשר לפיראטיות. למעשה The witcher מכר הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהציפיות שלהם בהתחלה.
|
The Overshadow |
 |
|
|
אתם שמים לב שחברות משחקים נסגרות על ימין ועל שמאל-רובם דווקא ממוקדות בקונסולות החדשות
ובכל זאת נסגרות? |
|
|
|
|
גם החברות שמצליחות על ימין ועל שמאל ממוקדות בקונסולות החדשות -וזו בדיוק הנקודה: הרבה מאד חברות העבירו את המשקל שלהן לקונסולות על חשבון הPC כי זו המגמה. חלקן מצליחות וחלקן נכשלות.
בפועל, אני מסכים שהקשר לפיראטיות (גם על הPC וגם על הקונסולות) הוא לא מה שגורם לפשיטות הרגל: כמעט כל החברות שראינו נסגרות (או פושטות רגל ונרכשות) לאחרונה (גרין, פרי ראדיקל, פאקטור 5, מידווי) פשוט הוציאו משחקים גרועים. אם מוסיפים למשוואה הזו מיתון עולמי וקשיי מימון למשחקים חדשים, מקבלים פשיטות רגל.
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #1639 פורסם:
19.08, 14:12
|
|
|
The Overshadow |
 |
|
|
ובכל זאת נסגרות?
אולי זה אומר שהמצב עם הפיראטיות מורכב הרבה יותר ממה שאנשים פה{במיוחד כתבים}
חושבים-שהכל שחור ולבן שזה נוגע לפיראטים
מי שקונה לבן,מי שגונב שחור. |
|
|
|
|
זה יותר קשור לזה שהיום עולה המון לעשות משחק כך שזה סיכון גדול יותר. אם משקיעים המון במשחק אחד והוא מתרסק, זה יכול לרסק חברה שלמה.
רק תראה איך סגה פרשה מעולם החומרה בגלל שאנמו 2 שעלה להם 100 מליון דולר ולא מכר כלום.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1640 פורסם:
20.08, 17:30
|
|
מה גרם לדחיה של גירסת המחשב של AC2? הפיראטיות. כך לפחות עפ"י Patrice Desilets מיוצרי המשחק.
|
 |
|
|
"We have investigated and we were easily able to sell ten million copies as there is no problem with piracy on the PC. This is really the only reason why the PC version later, |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #1641 פורסם:
20.08, 17:57
|
|
|
התרגום גוגל הזה לא מובן. הוא מדבר על AC1 או 2? לפי הציטוט מדובר על המשחק הראשון, הם גם לא אמרו שום דבר בנוגע לתאריך שחרור מאוחר יותר ל AC2.
עדיין לא ברור לי הדחיות האלה. מה, הם עשו מחקר וביססו את זה על משהו? אני לא רואה את ההגיון לדחות גרסה אחת בגלל פירטיות. לא סביר שמי שכבר תכנן לקנות את המשחק יתפתה פתאום כאשר הוא יראה את גרסאת המחשב.
|
.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1642 פורסם:
20.08, 19:00
|
|
|
בוא ונגיד את זה ככה: אם יתברר שAC2 יצא לPC באיחור, אפשר להניח שהם התכוונו גם למשחק השני...
בינתיים זה עוד תרגום לא ברור מגרמנית
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #1643 פורסם:
אתמול, 18:24
|
|
|
 |
|
|
למה אני צריך להקיש דברים בגוגל? הבאתי לך הסבר מלא ומפורט מויקיפדיה על מהו מבנה של תא טרור ואיך זה נקרא באנגלית.... |
|
|
|
|
עזוב, זה באמת לא שווה את העצבים. בוא נחזור למשחקים.
|
 |
|
|
האמת היא שלפני 15 שנה היו לPC שלוש מפיצות גדולות בארץ (מיראז', מחשבת ובאג), השוק היה מאד מפותח, משחקים לא מעטים תורגמו לעברית ובמקרה של אלו שלא תורגמו אז חוברת ההוראות תורגמה לעברית, והמשחקים עלו בדרך כלל 50-70 ש"ח, כשהמחיר המשיך לטפס לאט אבל בטוח לקראת שנות ה-200 וככל שהמפיצות האלו נדחקו החוצה ע"י חברות כמו הד-ארצי וישפאר. קשה לי להגיד שהשוק על הPC היום יותר מפותח בארץ, אלא להיפך (לפחות בהיבט המסחרי שלו). |
|
|
|
|
זה לא מדויק. קודם כל אתה מדבר על 50-70 ש"ח במושגים של לפני 15 שנה. שנית, עדיין המשחקים הגדולים באמת לא הגיעו לפה, לא בזמן ובטח שלא במחיר סביר. יש יוצאי דופן כמו "האורגים" או "עולם הדיסק", אבל כמה משחקים של סיירה הופצו סדיר בארץ? משחקים אחרים של לוקאס כמו אי הקופים? סימולטורים? אני כן חושב שהשוק היום הרבה יותר מפותח מבחינת כמות החנויות שהם גיימריות נטו, המבחר שקיים, תאריכי יציאה כמעט או כמו באירופה, וגם כמובן כמות הגיימרים.
|
 |
|
|
בתחילת שנות ה-90 הקונסולות בישראל לא היו נפוצות. היה כן הנינטנדו שבאג יבאה (ואולי גם עוד יבואניות) ונמכר במחיר לא נמוך כל כך. המשחקים עצמם בכלל עלו הון יחסית לזמנו (אני זוכר שמשחק NES חדש עלה 150 ש"ח כמעט, פי 3 ממשחק מחשב באותה תקופה) ואף אחד כמעט לא קנה קונסולות או משחקים לקונסולות.
אבל אז הגיעה המגסון ושלל חיקויים אחרים של הNES של נינטנדו, שהוצעו בפחות מחצי המחיר וכללו שלל משחקים במחירים אטרקטיביים של נדמה לי 20-120 ש"ח לפי חלוקה שרירותית לקבוצות (אף פעם לא הבנתי איך החלוקה הזו עבדה, בדיוק כמו שאני לא מבין איך היום באג מתמחרת משחקי קונסולה כשNBA08 עולה שם יותר מNBA09).
ואז באופן מופלא כולם פתאום התחילו לקנות מגסון, ולקנות משחקים למגסון. כל כך התעצבנתי על זה שקניתי את הNES ושהוצאתי סכום של מעל 100 ש"ח על משחק כמו battle city שבציור נראה מגניב (אז לא היו דמואים), אבל שאנשים אחרים קנו אותו ב-40 ש"ח יחד עם חבילה של 6 משחקים שונים בקלטת מגסון אחת.
אז פה אני מסכים איתך. יש מחיר מסוים שבו המון אנשים יתחילו לקנות משחקים בארץ, והמחירים של המגסון הוכיחו בדיוק את הנקודה הזו. |
|
|
|
|
אח, איזה כיף להעלות זכרונות.......  אתה צודק לגמרי לגבי המגסון, אבל אל תשכח שכן היתה קונסולה פופולרית בארץ- סגה מסטר סיסטם. את בעיית המחיר פתרו בדרך אחרת: ספריות השאלה. אולי זה רעיון ששווה לנסות ליישם גם היום לקונסולות (אני זוכר שבזמנו בלוק באסטר השאילו משחקים. לא יודע למה זה לא תפס)
וגם, לפני הסגה וה-NES היה את האטארי, והוא מכר יפה מאוד גם בארץ. בקיצור,אנחנו באותו ראש- אפשר בהחלט להתפרנס פה ממשחקים.
|
 |
|
|
פה אתה מפספס עוד נקודה מאד חשובה: גודל השוק.
לדיסקים של מוזיקה ולסרטים יש גודל שוק פוטנציאלי הרבה יותר גדול. יש היום בערך 100 מיליון בעלי קונסולת WII, PS3 וX360, ככה ששום משחק לא יצליח להגיע ליותר מ-100 מיליון אנשים.
אבל סרט גדול יכול להגיע ליותר מ-100 מיליון אנשים בקלות בשלל ערוצי ההפצה שלו (בין אם מדובר ביותר מ-100 מיליון אנשים שהולכים לקולנוע או יותר מ-100 מיליון בעלי DVD, וידאו, כבלים וכדומה).
וכנ"ל לגבי מוזיקה: האלבום Thriller של מייקל ג'קסון מכר מעל 100 מיליון עותקים, שזה יותר מכל בעלי הקונסולות מהדור האחרון לבדו. תבטיח לחברת משחקים מסויימת מראש מכירות כאלו אם היא תמכור אותו במחיר של דיסק - והיא לא תחשוב פעמיים.
משחק מחשב חייב לעלות היום יותר לא בגלל עלויות ההפצה או ההפקה (הפקה של דיסק לאמן מוביל יכולה גם להגיע למיליונים וסרט עולה להפיק הרבה יותר), אלא בגלל שהקהל שלך מוגבל מאד לאלו שרכשו את החומרה שעליה ניתן לשחק במשחק, ובגלל שהחומרה בעולם המשחקים מתחלפת מאד (בניגוד לנגן הCD שלי שנקנה לפני 15 שנה וגם היום יכול לנגן את אותם הדיסקים שמוכרים בחנויות באיכות האופטימלית). |
|
|
|
|
זו באמת נקודה שלא חשבתי עליה, אבל אני חושב שהיא רק מחזקת את הטיעון שלי - מפני ששוק הגיימרים רק הולך וגדל בהתמדה.
מלבד זאת, אל תשכח שמלבד הקונסולות, כמעט בכל בית יש היום מחשב. כך ששוק הגיימרים הוא כן גדול מספיק, בטח שלמשחקי קז'ואל. וגם משחקים סבירים כמו WOW רצים על הרוב המוחלט של מחשבים היום.
לגבי מוזיקה: הדוגמה של ת'רילר היא לא מדויקת, כי מדובר באלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים...
אף אלבום לא נמכר ככה לפני 10 שנים, ובטח שלא היום. שוב, אני טוען שלמחיר הנמוך של דיסק, מלבד הביקוש ההולך ונעלם, אחראים כל הדברים הנלווים אליו- מרצ'נדייזמנט, הופעות וכו' (ולכן יש אמנים שמשחררים את הדיסקים שלהם ברשת חינם אין כסף).
לגבי סרטים, אני טוען שהמחיר שלהם לא כל כך נמוך - כמעט מחיר של דיסק, עבור חוויה חד פעמית. וגם פה יש סיבה לרווח של האולפנים - חלק מהאנשים יקנו גם DVD (שוב במחיר מאוד לא זול), מרצ'נדייזמנט (צעצועים במקדונלד, חולצות פוסטרים....), אפשר למכור את הרשיון למשחק וכו'.
ולמה שלא בדומה לסרטים, יהיה פרסום במשחקים? זה יכול לפתור את בעיית הפיראטיות לגמרי.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #1644 פורסם:
היום, 00:01
|
|
|
SantaKelev |
 |
|
|
זה לא מדויק. קודם כל אתה מדבר על 50-70 ש"ח במושגים של לפני 15 שנה. שנית, עדיין המשחקים הגדולים באמת לא הגיעו לפה, לא בזמן ובטח שלא במחיר סביר. יש יוצאי דופן כמו "האורגים" או "עולם הדיסק", אבל כמה משחקים של סיירה הופצו סדיר בארץ? משחקים אחרים של לוקאס כמו אי הקופים? סימולטורים? אני כן חושב שהשוק היום הרבה יותר מפותח מבחינת כמות החנויות שהם גיימריות נטו, המבחר שקיים, תאריכי יציאה כמעט או כמו באירופה, וגם כמובן כמות הגיימרים. |
|
|
|
|
ברור שזה לפני 15 שנה, אבל זה מה שהמשחקים עלו אז, לפני שהם התחילו לטפס במהירות לאזור ה-150 ש"ח במהלך שנות ה-90 (את C&C אני כבר זוכר שקניתי במעל 200 ש"ח). גם בחו"ל המשחקים עלו בערך אותו הדבר בדולרים, אולי 10%-20% פחות. אבל משחקי קונסולה עלו בישראל משמעותית יותר מבחו"ל. גם בגלל שהם הופצו בהתחלה על קלטות יקרות יותר, גם בגלל מס שלא היה על משחקי מחשב, וגם בגלל "טרמפ" שהיבואנים תפסו על המס הזה כדי להעלות עוד קצת את המחיר.
אגב, כל המשחקים של סיירה (כולל חברת הבת דינמיקס) הופצו בארץ באופן סדיר ע"י מיראז'. כל המשחקים של לוקאס הופצו באופן סדיר בארץ ע"י מחשבת, ולא יצאו הרבה אחרי הגרסאות שלהם בחו"ל (וזה כולל תרגום ספרי ההוראות של המשחק לעברית). את אי הקופים 2 ואינדיאנה ג'ונס באטלנטיס למשל אני זוכר ששיחקתי כמעט במקביל ליציאה שלהם בחו"ל.
|
SantaKelev |
 |
|
|
אח, איזה כיף להעלות זכרונות....... אתה צודק לגמרי לגבי המגסון, אבל אל תשכח שכן היתה קונסולה פופולרית בארץ- סגה מסטר סיסטם. את בעיית המחיר פתרו בדרך אחרת: ספריות השאלה. אולי זה רעיון ששווה לנסות ליישם גם היום לקונסולות (אני זוכר שבזמנו בלוק באסטר השאילו משחקים. לא יודע למה זה לא תפס)
וגם, לפני הסגה וה-NES היה את האטארי, והוא מכר יפה מאוד גם בארץ. בקיצור,אנחנו באותו ראש- אפשר בהחלט להתפרנס פה ממשחקים. |
|
|
|
|
המאסטר סיסטם ממש לא היתה פופולארית בארץ, אפילו לא כמו הNES ובטח שלא כמו המגהסון. את המשחקים של המגהסון מכרו בכל חנות משחקים, חנות כלי כתיבה, חנות אלקטרוניקה וכדומה. אפילו בקרביץ היתה תצוגה של משחקי מגהסון.
וספריות השאלה לא תפסו בארץ בגלל שהשוק קטן מידי והתחלופה נמוכה מידי. ספריות השאלה אפשר לבסס רק כשהשוק מספיק גדול וזה בטח לא המצב בארץ (לכן זה לא הצליח כל פעם שניסו את זה, כולל בבלוקבאסטר)
|
SantaKelev |
 |
|
|
זו באמת נקודה שלא חשבתי עליה, אבל אני חושב שהיא רק מחזקת את הטיעון שלי - מפני ששוק הגיימרים רק הולך וגדל בהתמדה.
מלבד זאת, אל תשכח שמלבד הקונסולות, כמעט בכל בית יש היום מחשב. כך ששוק הגיימרים הוא כן גדול מספיק, בטח שלמשחקי קז'ואל. וגם משחקים סבירים כמו WOW רצים על הרוב המוחלט של מחשבים היום. |
|
|
|
|
השוק הולך וגדל, אבל הוא עדיין זניח בהשוואה לשוק הפוטנציאלי לסרטים או מוזיקה. זה שבכל בית יש מחשב לא אומר שאפילו ב10% מהבתים האלו באמת קנו משחק אחד אי פעם, כי מחשב לא משמש רק למשחקים.
אבל לעומת זאת, כל מי שהולך לקולנוע לא הולך לשם בשביל לקנות פופקורן במחיר מופקע אלא בשביל לראות סרט. וכל מי שקנה דיסקמן קונה אותו בשביל לשים בו מוזיקה וכנראה קנה גם דיסקים (לפחות בעבר, לפני עידן הצריבות ובטח שלפני עידן הMP3).
|
SantaKelev |
 |
|
|
לגבי מוזיקה: הדוגמה של ת'רילר היא לא מדויקת, כי מדובר באלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים...
אף אלבום לא נמכר ככה לפני 10 שנים, ובטח שלא היום. שוב, אני טוען שלמחיר הנמוך של דיסק, מלבד הביקוש ההולך ונעלם, אחראים כל הדברים הנלווים אליו- מרצ'נדייזמנט, הופעות וכו' (ולכן יש אמנים שמשחררים את הדיסקים שלהם ברשת חינם אין כסף). |
|
|
|
|
למחיר הנמוך של דיסק לא אחראים כל המרצנדייז וההופעות, כי יש לא מעט דיסקים של מוזיקה מצד אמנים שלא מופיעים ולא מוציאים מרצנדייז. שוק הדיסקים בחנויות זה שוק די מקובע (ולכן הוא קורס), אבל כמות האנשים ששומעת מוזיקה עדיין גדולה מספיק כך שהיא מאפשרת למכור דיסקים במחיר נמוך ממשחק מחשב ועדיין להיות רווחיות לחברות התקליטים (שים לב שלא מדובר באמנים).
הסיבה שבזמן האחרון יש אמנים שמשחררים את הדיסקים בחינם ברשת היא בגלל שלאמנים נשבר לעבוד עם חברות תקליטים כי הם לא רואים כסף מהדיסק בלאו הכי (להקות גדולות היו רואות בערך חצי דולר מכל דיסק שנמכר ב-10$). לכן הם מעדיפים להפיץ את הדיסק ליותר אנשים בחינם כדי לזכות ביותר חשיפה, ואז להרוויח מאפיקים אחרים כמו אלו שהזכרת - הופעות ומרצנדייז. התקדמות איכות ציוד ההקלטה הביתי עד לרמה של כמעט אולפן מאפשרת להם להוציא היום מוזיקה באיכות מקצועית בעלות נמוכה יחסית, משהו שבעבר לא היה אפשרי בלי גב של מפיצה גדולה.
אבל אנחנו עוד יותר סוטים מהנושא פה...
|
SantaKelev |
 |
|
|
ולמה שלא בדומה לסרטים, יהיה פרסום במשחקים? זה יכול לפתור את בעיית הפיראטיות לגמרי. |
|
|
|
|
א) פרסום בסרטים לא פותר את בעיית העלויות ועדיין סרטים עולים כסף לצופה (והרבה פעמים מפסידים כסף למפיצה בשורה התחתונה)
ב) פרסום במשחקי מחשב עוד פחות אפקטיבי מבסרט, כי כמו שאמרנו כבר קודם - פחות אנשים משחקים במשחק מאשר צופים בסרט. בנוסף, יש פחות משחקים שבאמת ניתן להכניס להם מרצנדייז מאשר סרטים בכלל שמשחקים נוטים יותר לעולמות פנטזיה שבהם לא תמיד הגיוני להכניס פרסומת (בדיוק כמו שבסרט כמו שר הטבעות או שודדי הקאריביים לא הגיוני כל כך להכניס פרסומת).
מדברים היום על פרסומות דינאמיות במשחקים, אבל זה עדיין נושא בעייתי ליישום ולא מתאים לכל משחק.
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #1645 פורסם:
היום, 08:00
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
מה גרם לדחיה של גירסת המחשב של AC2? הפיראטיות. כך לפחות עפ"י Patrice Desilets מיוצרי המשחק.
|
|
|
|
|
איפה בדיוק יש כתבה רשמית ש Assassin's Creed II למחשב נדחה?
הם כבר היו צריכים להודיע על כך,
עריכה: נראה שמדובר במשחק הראשון בכלל...
לפי התוכניות וההודעה הרשמית של החברה עד עכשיו,המשחק יוצא במקביל למחשב ולקונסולות,
כמובן,כל דבר יכול להשתנות.
|
 |
|
|
זה יותר קשור לזה שהיום עולה המון לעשות משחק כך שזה סיכון גדול יותר. אם משקיעים המון במשחק אחד והוא מתרסק, זה יכול לרסק חברה שלמה.
רק תראה איך סגה פרשה מעולם החומרה בגלל שאנמו 2 שעלה להם 100 מליון דולר ולא מכר כלום. |
|
|
|
|
הבעיה פה,שבדור הבא{במידה והמגמה של גראפיקה חזקה יותר תימשך}.
זה יהיה עוד יותר גרוע,פשוט המנועים הגראפיים ידרשו עוד יותר השקע וזה ולהרבה מאד חברות זה יהיה או שהם יסגרו או שהם פשוט יעברו לפיתוח זול יותר.כמו משחקים לXBLA או משהו, כי הסיכון יהיה גבוהה מדי,ורק החברות הגדולות והמצליחות יותר ישקיעו.
כמובן,התקדמות בטכנולוגיה היא חשובה,אבל נראה שיש לזה חיסרון מסויים.
נערך לאחרונה על ידי The Overshadow, היום בשעה 08:07.
|
From the shadows I Come.
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #1646 פורסם:
היום, 08:50
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
בוא ונגיד את זה ככה: אם יתברר שAC2 יצא לPC באיחור, אפשר להניח שהם התכוונו גם למשחק השני...
בינתיים זה עוד תרגום לא ברור מגרמנית |
|
|
|
|
גם באופן מעניין,כשאני מנסה להגיע ל לינק המקורי{בלי התרגום של Google}
זה לא נכנס לכתבה ואני לא מוצא באתר את הכתבה הזאתי...
וה Google Translate עושה לי בעיות
ולחדשות יותר רשמיות:
Mass Effect 2 ייצא למחשב ול 360 במקביל,
לא עוד בלעדי זמני.
נערך לאחרונה על ידי The Overshadow, היום בשעה 08:54.
|
From the shadows I Come.
|
|
|
|
|
|
|
משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames
|
| הגדרות נושא |