נושא: פיראטיות, DRM, מה הורג את הPC ומי בכלל אמר שהוא מת? הקונספט, לא פריצות!
1  2  3  8  35  53  55  57  60  68  79
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 16.03.2008, 17:27

ברירת מחדל פיראטיות, DRM, מה הורג את הPC ומי בכלל אמר שהוא מת? הקונספט, לא פריצות!

כתבתי את זה בעקבות דיון אוף טופיק שהתחיל בתרד אחר על פיראטיות, וגם בגלל כל מיני דברים ששומעים פתאום באתר VGAMES על פיראטיות, הרס התעשיה, אפוקליפה וחזון אחרית הימים.

בכל מקרה, הנה 2 השקלים שלי בנושא:

חברות ההפצה והמפתחים אוהבים להאשים את הפיראטים בכל הבעיות של העולם שלהם. בדיוק כמו חברות המוסיקה, הקולנוע והטלוויזיה. זוכרים את פרסומות ה"אתה צורב = אתה תומך בטרור?"
וזו הבעיה שלהן: אפשר לבכות כמו כלבות, ואפשר לעמוד על הרגליים ולהתרגל לעולם החדש (והטוב יותר). פיראטיות זה דבר טוב, לדעתי לפחות, ואני פה בשביל להסביר את זה.

ולמה זה דבר טוב? כי זה לימד את אפל להציע את ITUNES ולתת שירות נוח להורדת שירים. זה לימד את מיקרוסופט להציע את הLIVE ולתת שירות נוח להורדת משחקים. זה לימד את VALVE להוציא את סטים ולהציע שירות נוח מקביל לPC. זה אפילו לימד את קשת להציע את כל התוכן של ארץ נהדרת באינטרנט וגם לבנות את ה"אמבטיה". ויש גם את GamTap שבנו מודל נהדר.
וכולם מרוויחים מזה: אפל, מיקרוסופט, ואלב וקשת. הם למדו שאם במקום להילחם בפיראטיות הם יציעו לצרכנים אלטרנטיבה נוחה ויעילה לתוכן אז אנשים יגשו בשמחה אליהם, ואפילו ישלמו על זה בכיף. והמפתחים מרוויחים מזה, כי הם חותכים חלק מהשרשרת של המכירה. והצרכנים גם מרוויחים מזה, כי הם מקבלים שירות טוב יותר ובמקרים רבים זול יותר.

אבל לא כולם הפנימו את העולם החדש. יש לא מעט חברות שמתעקשות להילחם בלקוח הלגיטמי שלהן וממש לדחוף אותו לפיראטיות:
לסוני כזכור היה סיפור רציני עם הDRM ותוכנות רוגלה שמותקנות על המחשב שלך ברגע שאתה מכניס דיסק מוסיקה שלהן לכונן. למה לי לשלם על מוצר שמגביל אותי בשימוש כשאני יכול להעתיק אותו בלי שהוא יגביל אותי ויעשה לי בעיות בחומרה?
Take 2 עם ביושוק זה אותו סיפור - החברה יצרה הגנה למשחק הPC שהצריכה אימות מול השרתים ולא אפשרה התקנות על מספר מחשבים של המוצר שלה. הם גם השתמשו בתוכנה חזקה נגד פריצה. מה שקרה זה שבאמת לקח להאקרים כמעט שבועיים וחצי לפרוץ את המשחק שלה, אבל במקביל זה יצר בעיות למשתמשים לגיטימיים שלא הצליחו להתקין את המשחק, ולשרתים של STEAM שנפלו. מן הסתם, ברגע שיצאה הפריצה לא היה שום טעם לקנות את הגרסה החוקית שמגבילה אותך ועושה בעיות התקנה בזמן שאתה יכול לשחק בגרסה הפרוצה בלי בעיות בכלל. גרסת הX360 אגב נפרצה והועלתה לאינטרנט ביום שהיא יצאה, ובכל זאת מכרה בצורה פנומנלית והרבה יותר טוב מגרסת הPC. וכזכור מדובר בגירסה יקרה יותר ב10$ ואפילו לא מדובר במשחק מולטי, ככה שאין חשש מבעיות להתחבר אונליין עם גירסה פרוצה.
יש עוד לא מעט חברות כאלו, אבל בסופו של דבר הן יפנימו שפגיעה בצרכן הלגיטימי שלהן רק תדחוף אותו לפיראטיות ולא להיפך.

האם הפיראטים יעלמו? כנראה שלא. אף פעם. אבל לא צריך להתייחס לפיראטים כאל הכנסה אבודה.
כיום, יש חברות שעושות מניפולציה ואומרות "יש 5 מיליון משתמשים פיראטים במשחק שלנו. מאחר ומדובר במשחק של 50$ דולר זה אומר שהנזק של הפיראטים לתעשייה הוא 250 מיליון דולר רק מהמשחק שלנו".
זו כמובן, ערימת בולשיט. 5 מיליון המשתמשים הפיראטים שלכם כנראה ולא היו קונים אותו אם הוא היה עולה 50$ ואפילו לא אם הוא היה עולה 5$. רובם היו מחפשים משחק פיראטי אחר, או סתם משחק חינמי אחר. זו לא הכנסה אבודה ולא נעליים. חלק מהפיראטים שמורידים משחק אפילו לא טורחים לשחק בו. בגלל שאין למשחק עלות אז אין להם סיבה לא להוריד גם בלי להתקין אותו אפילו. ורובם לא יקנו משחק פשוט כי אין להם רצון להוציא כסף על משחק, שיר, סרט או כל דבר אחר.
אבל רגע, אולי חלק מהאנשים כן יקנו את המשחק? יכול מאד להיות. השאלה היא איזה חלק יקנה אותו - והתשובה אולי נמצאת כאן. חברת משחקים שהפיצה משחק באינטרנט גילתה שאחוז גדול מהמשתמשים משתמש בגירסה פרוצה לא חוקית. למעשה מדובר בכמות מטורפת של 92% מהשחקנים שהשתמשו בגירסה פיראטית.
החברה החליטה לשפר את הDRM כדי שלא יהיה ניתן לשחק יותר בגרסה פיראטית. כמה מהפיראטים אתם חושבים שקנו את המשחק עקב כך? בערך 0.1% - כלומר 1 מכל 1000 פיראטים. השאר כנראה עברו למשחקים אחרים שלא צריך לשלם עליהם.
1% זה מספר מזעזע. תדמיינו לעצמכם משחק גדול כמו COD4 לPC שרכשו אותו נניח מיליון משתמשים. אם הוא סובל מאותו יחס פיראטיות אז מדובר בכמות עצומה של 10 מיליון עותקים פיראטים שמסתובבים בשוק ומשחקים בו בצורה לא חוקית. אבל מה היה קורה אם המשחק היה מוגן בDRM שלא היה מאפשר לפיראטים לשחק בו? לפי אותה סטטסיטיקה היינו מגלים שמתוך 10 מיליון פיראטים, רק 10000 (שהם 0.1%) היו עוברים לקנות את המשחק. השאר פשוט לא היו קונים אותו אלא עוברים הלאה.
אתם מבינים מה זה? מלחמה בפיראטים תוסיף לבסיס המשתמשים של משחק כמו COD4 עוד 10,000 איש. זה אמנם כסף בבנק, אבל האם 10,000 עותקים של משחק כמו COD4 הוא דבר ששווה להיחלם עליו? אני לא חושב ששווה בכלל להשקיע בכך כסף.

ולפיראטיות יש עוד תרומה מעבר למה שהזכרתי קודם: מכירות של קונסולות ומשחקים. אם מישהו זוכר את הדור החמישי של הקונסולות, חברת סוני השתלטה על השוק ועקפה את נינטנדו. נינטנדו כזכור השתמשה באותה תקופה בקלטות, בעוד סוני השתמשה בכונני CD. היה מאד קל לפרוץ את הקונסולה של סוני ולשחק בה במשחקים צרובים, בעוד בקונסולה של נינטנדו זה היה כמעט בלתי אפשרי.
ואיזו קונסולה ניצחה בסופו של דבר? הPS של סוני, שהשתלטה על השוק עם מכירות של למעלה מ-100 מיליון קונסולות. בחלק לא קטן מהן היה מותקן ציפ והן העלו משחקים צרובים.
בנינטנדו היה דבר אחר שפגע בה: אמולטורים. הN64 היתה הקונסולה הראשונה שיצא אמולטור במחשב שמחקה אותה עוד במהלך מחזור החיים שלה. לדעתי, הנזק של אמולטורים לN64 היה גדול בהרבה מהנזק של הפיראטיות בPS. למעשה, הפיראטיות בPS תרמה למכירות הקונסולה שבפועל גם מכרה תוכנה מצויין, בעוד חוסר הפיראטיות בN64 הפנה אנשים לאמולטורים שפגעו במכירות הקונסולה. וכשאנשים לא קונים קונסולה הם גם בטוח לא יקנו לה משחקים. גם על זה יש מחקר מאד מעניין.

קפצו שני דורות קדימה בקונסולות לדור הנוכחי. הPS3 משלבת כונן בלוריי, וגם אם תפרצו אותה סביר להניח שקניית צורב + דיסקים לצריבה של בלוריי יעלו לכם מחיר כל כך מופרך, שבפועל יותר זול לקנות משחקים מקוריים.
את הWII ואת הX360 לעומת זאת, קל מאד לפרוץ. מיקרוסופט אמנם מנסה ליישם מנגנון הרתעה אפקטיבי באמצעות הרחקה לצמיתות מהLIVE של משתמשים שנתפסים עם קונסולות פרוצות (גורם הרתעה רציני בקונסולה שהLIVE בה הוא יתרון כל כך רציני), אבל זה לא תמיד עובד לה. נינטנדו בכלל לא יכולה להילחם בפיראטיות בכלי כזה כי אין לה כל כך שירות אונליין נורמלי.
ומה אנחנו רואים במשך חודש-אחרי-חודש? הX360 מובילה את מספר המשחקים הממוצע שצרכן קונה לקונסולה שלו, הWII אחריה, והPS3 בסוף. איך זה מסתדר עם זה שהPS3 היא היחידה שאי אפשר לצרוב לה משחקים? כנראה שזה לא מסתדר. או שאולי אנשים שקנו קונסולה ומשחקים במשחקים פיראטים, מידי פעם גם קונים משחקים חוקיים - ובתדירות גבוהה. צריך למצוא הוכחה להסבר כזה או אחר, אבל עם המספרים האלו אני לא חושב שאפשר להתווכח: אנשים קונים יותר משחקים לקונסולה שאפשר לפרוץ מאשר לכזו שאי אפשר לפרוץ.

ואולי יש עוד תרומה לפיראטיות שהוזכרה גם בכתבה שקישרתי אליה: תוכן. כשיש לך 10 מיליון משתמשים לא חוקיים במשחק, סביר להניח שלפחות חלק קטן מהם גם יהנה ליצור תוכן עבור המשחק בדמות מודים, שלבים ותוספות. זה תופס רק במשחקים שמאפשרים את זה, אבל זה בוודאי מגדיל את כמות התוכן שהמשחק מציע. ומשחק שמציע יותר תוכן, יכול מאד להיות שימכר טוב יותר ויגיע ליותר אנשים. זה לא מדע מדויק מה שאני מעלה פה, אבל זה לא משהו שאפשר לפסול אותו על הסף.

אז רגע, אם הפיראטיות לא הורגת את הPC, אז מה כן הורג אותו?
קודם כל, לא בטוח ששום דבר הורג אותו. המספרים שאנחנו רואים לגבי הPC בארצות הברית לא מפתיעים. בארה"ב קונסולות סלוניות תמיד היו יותר פופולאריות למשחקים מאשר מחשבי PC. באירופה, רוסיה וישראל למשל המצב הפוך וסביר להניח שבמדינות כאלו מצב הPC טוב יותר ביחס לקונסולות.
בנוסף, המספרים שאנחנו רואים בארצות הברית לא מתייחסים לכמה מדדים חשובים: מכירות באמצעות שירותי הפצה דיגיטליים כמו STEAM, הורדת תכנים למשחקים, ותשלום חודשי למשחקים. רק התשלום החודשי בעבור משחקי MMORPG כמו WOW הופך את המשוואה לשונה לחלוטין. כשהמספרים האלו לא נכנסים לסטטיסטיקה, אין טעם להכריז על מות הPC כמכונת משחקים (ועוד לא הזכרנו את העובדה שיש כל כך הרבה משחקים חינמיים שגם שווים את הזמן)

אם כבר WOW, אז הנה משהו שכן תורם להרג הPC יותר מפיראטיות: WOW , CounterStrike וSIMS.
ההיסטריה של WOW, שמונה יותר תושבים מאשר מדינת ישראל, כבר מוכרת לכולם. המשחק עצמו מאד תובעני, דורש תשלום חודשי וכמות התוכן בו היא אינסופית. כשאנשים משלמים תשלום חודשי למשחק כזה, הם משקיעים את רוב הזמן שלהם במשחק הזה, וכבר לא תמיד טורחים לקנות משחקים אחרים. אני בטוח לחלוטין שמתוך 10 מיליון המנויים לWOW יש לפחות מיליון שלא טרח לקנות אף משחק אחר מאז שהוא התחיל לשחק בו. זה יותר ממה שCOD4 הפסיד לפיראטיות.
וכמו WOW, כך גם הSIMS: המשחק שכולם אוהבים או אוהבים לשנוא, הוציא עדכונים ותוספות רבות שכבר קשה לזכור את כולן. וכמו WOW, גם הוא תפס נתח מהקהל שממשיך לקנות תוספות ועדכונים למשחקי הSIMS שיוצאים ממכונת הכסף של EA כל הזמן.
וCounterstrike הוא עוד סיפור: כשמיליוני שחקנים שמהווים את החלק העיקרי של קהילת Steam משחקים באופן קבוע במשחק שעוד מעט מגיע לגיל 10, ולא עוברים לשום משחק אחר - זה אומר קהל אבוד שלא משחק איתכם בTF2, COD4, UT2007 ולא קונה משחקים חדשים כי הוא עסוק בהתמקצעות אינסופית באותו משחק ישן. אני חושב שאם Valve תסגור פתאום את האפשרות לשחק בCS, אנחנו נראה קהילה של מיליון גיימרים נוספים שפתאום מגלה את העולם החדש וקונה משחקים.

ואם כבר משחק ישן:
אז כן, CS עדיין פופולארי כי הוא רץ גם על מחשבים ישנים. לא לכולם יש מחשבים חדשים ואפשרות להריץ משחקים חדשים. לא כולם מומחי חומרה שיודעים לשחק עם הגדרות המשחקים שלהם. וגם לא כל חברות המשחקים מצליחות לפתח תאימות מלאה לכל דרייבר וכל חתיכת חומרה Made in Taiwan, ככה שלשחק משחק על מחשבי PC זה לפעמים פרוצדורה מעיקה ומיותרת שדוחפת את המשתמשים לעבור ולשחק בקונסולות - שם אין הגדרות כרטיס מסך, אין אתחולים של המערכת, ואין התקנות ארוכות לפני שמתחילים לשחק (למעט בPS3 - הייתי חייב עקיצה קטנה לסיום).
בהיבט הזה, נקווה שהPC Gaming Alliance באמת ישפרו את המצב בPC ונראה תאימות גדולה יותר של משחקים לחומרה. מיקרוסופט כבר התחילה את זה מצויין עם התאימות המלאה של כרטיסי הקול בVISTA, אבל זה לא מספיק. בשביל שלמפתחים יהיה כדאי יותר להוציא עוד משחקים למחשב, הם צריכים סביבה נוחה ואחידה כדי למנוע בעיות בתהליך הפיתוח.

הערה לסיום: הכותב אינו מעודד פיראטיות. למעשה הוא בעלים של קונסולת X360 כשרה למהדרין ללא פריצה וללא משחק פיראטי אחד.

הערה חשובה יותר לסיום. רוצים להשתתף בדיון? אל תשכחו:
1. חל איסור חמור לנושא הזה לתת קישורים לאתרים לא חוקיים, לדבר על פריצות ספציפיות, עדכוני תוכנה וצריבות. גם ככה הוא הולך על חבל דק (הנושא הכוונה)
2. משתתף בדיון זה צריך לכתוב לעניין בלבד. תגובות כמו "יחי הפירטיות" או "צריך לשרוף את כל הצורבים" תימחקנה. (וכדאי שלא תנסו אותי, כי יתלווה אליהן הרחקה ליומיים מהפורום.
3. צריך לזכור כי מתלווה לכל העניין גם עניין חוקי, אנא התחשבו בו.

נערך לאחרונה על ידי Mur'gul, 16.03.2008 בשעה 18:26.

Keep it clean
---
מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של t-ger

שואף לשלמות

#2   פורסם: 16.03.2008, 18:00

רוב הדברים פה נכונים אבל משום מה זה גורם לפיראטיות להראות טוב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#3   פורסם: 16.03.2008, 18:16

אתחיל בכמה נקודות:
1. חל איסור חמור לנושא הזה לתת קישורים לאתרים לא חוקיים, לדבר על פריצות ספציפיות, עדכוני תוכנה וצריבות. גם ככה הוא הולך על חבל דק (הנושא הכוונה)
2. משתתף בדיון זה צריך לכתוב לעניין בלבד. תגובות כמו "יחי הפירטיות" או "צריך לשרוף את כל הצורבים" תימחקנה. (וכדאי שלא תנסו אותי, כי יתלווה אליהן הרחקה ליומיים מהפורום.
3. צריך לזכור כי מתלווה לכל העניין גם עניין חוקי, אנא התחשבו בו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

#4   פורסם: 16.03.2008, 18:30

אכן, שימו לב לנושאים שבוזמן העלה והדגשתי. הדיון הזה בא רק לדון בהשלכות (השליליות ואולי החיוביות) של הפיראטיות על התעשייה.
הוא לא בא לתת לגיטימציה לכלום. העתקה פיראטית היא הפרת זכויות יוצרים ועבירה על החוק.

Keep it clean
---

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Detective Jack

משתמש רציני

#5   פורסם: 16.03.2008, 18:33

כתבה מצויינת,פשוט אין לי מילים.
שים אתה גם בפורום פעולה,או לפחות איפה שרוב שחקני ה PC
גולשים בפורום.
אגב,אם אתה גם בגיימר,צריך לשים אותה שם...

"Lets show them that justice always win!"

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

#6   פורסם: 16.03.2008, 18:43

אני שם את זה בנתיים רק פה.
אם מישהו רוצה להעתיק - אין לי שום בעיה בהנחה ויביאו קישור לנושא המקורי כאן. הקטע הספציפי הזה מופץ תחת רישיון Creative Common אם מישהו מודאג

Keep it clean
---

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mpower

אלוף האציוומנטים

#7   פורסם: 16.03.2008, 18:44

הנושא של כל הצריבות וההורדות הלא חוקיות למיניהן , הוא ויכוח גדול.
אני עם קניית ה360 , שמתי לב ש 360 למשל הוא מכשיר יקר מאוד להחזיק,
פה לייב 50$ ותוכן להורדה בין 10-20/30 $ אחר כך כל משחק הוא 50-60$.
ומחשב אפילו גרוע יותר, שירותי אינטרנט בסביבות 100-200 ש"ח משחקים של 219 ש"ח
והחלק הגרוע ביותר , שבגללו נטשתי את המחשב כמכונת משחקים , הוא שידרוגים ,עד שאתה
כבר קונה מחשב חדש וטוב כביכול , אחרי יום הוא כבר מיושן ולא שווה, וכאן היתרון של הקונסולות.

במילים אחרות גימינג זה למבוססים כלכלית- עשירים בלבד , לכןן אני יכול להבין לליבם של
של כל אותם מורידים וצורבים.
אני גם עד עד לפני 5 שנים הייתי מוריד פה ושם , אבל לא משהו מטורף , היום אני נגד זה
אבל אני עדיין לא שוכך ולא סולח את המחירם שגיימרים צריכים לשלם על מנת לקבל כמה שעות
של הנאה, במיוחד בארץ הנחמדה ותומכת הגיימרים שלנו , שכל דבר בה באופן מלבב עולה פי שתיים יותר מבחו"ל, אבל עדיין לצרוב זה גניבה , וחברים שלי לא מצליחים להבין למה אני לא פורץ את ה360 , אז אני מקבל מהם פרצוף , אבל מתעלמים וממשיכים הלאה.

אבל מה שבטוח משהו צריך להעשות בקשר למחירים הגבוהים בארץ שלנו,
אם למלצרים הגיע הרפורמה/ישועה, גם לגיימרים צריכה להגיע , אבל היא לא תגיע
אם נשב בחיבוק ידיים, מישהו צריך להרים את הכפפה.

חזרה לראש העמוד

שואף לשלמות

#8   פורסם: 16.03.2008, 18:46

אני לא לגמרי בטוח שביושוק עך ה360 מכר יותר מהפיסי, קשה לדעת כאשר נתוני NPD הם רק של חנויות בארה"ב אבל גם מספרי ה NPD השנתיים מראים גדילה של שוק הפיסי.

בנוגע למה שהזכרת שאלה שמורידים\פורצים מקבלים חווית מוצר עדיפה, ישנה כתבה בנושא של יורוגיימר כאן. הכתב מוסיף דוגמאות של ה DS ו ה PSP ובסך הכל מראה את הנקודה שיותר מכל, האיש שרוכש את המוצר במיטב כספו מקבל לעיתים תכופות את חווית המשחק השלילית והמגבילה ביותר.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#9   פורסם: 16.03.2008, 18:52

Detective Jack
ציטוט:
צפה בהודעה
כתבה מצויינת,פשוט אין לי מילים.
שים אתה גם בפורום פעולה,או לפחות איפה שרוב שחקני ה PC
גולשים בפורום.
אגב,אם אתה גם בגיימר,צריך לשים אותה שם...
מה אמרתי על אתרים לא חוקיים?

בכל מקרה יש לי משהו קטן שאולי לא שמת לב אליו. מעבר לעובדה שאני לא מסכים לאחוזי מכירה פיראטיות (הם נמוכים מדי) הפירטיות לא מתבטאת רק באיבוד הכנסות, אלא גם בהרבה מאוד משאבים שצריך להשקיע בגללם. קח לדוגמא את COD4, כמה שרתים נוספים החברה הייתה צריכה לפתוח ולתחזק רק בגלל שיש כ"כ הרבה עותקים פיראטיים? אתה יודע כמה מליונים מדובר? מספיק שלא היו פירטים ושכתוצאה מזה הם לא היו מוכרים עוד עותק אחת וזה כבר היה מכניס עוד מליונים לחברה.

עוד דוגמא שהבאת היא הPS. מעבר לעובדה הזאת שהיא כשלעצמה לא מדוייקת לדור שלנו (ל-360 יש פריצה ובכל זאת היא לא מוכרת כמו לחמניות) גם יש שיקולים שונים לגמרי שם. שנת היציאה, תמיכה של חברות ועוד ועוד. השיקול שכתבת משקלו קטן ביותר.

עוד עניין של WOW וסימס וכל החברה. אני לא מסכים לנתונים שם. הן מכיוון שהם ספקולציות שלך (נכונות או לא, עדיין רק ספקולציות) ואם טענה כזאת גם ניתן להעלות כלפי כל משחק. אם קניתי את ווגס 2 אני לא אקנה AOT, ואם קניתי היילו למה שאני אקנה COD4 (בתקציב למשחק אחד). אבל אתה רואה שכן קונים וגם משחקים כמו סימס נחשבים לחלק ממכונת המשחקים של המחשב האישי. בקיצור הטיעון הזה נחמד, אבל בחלקו משאלת לב ובחלקו השני דמגוגי משהו.

אני גם רוצה לקחת את הצד השני של המטבע - מה אם החברות יקבלו את השקפתך. נניח ויקרה הבלתי יאמן והחברות יבינו שלא ניתן להילחם בפירטיות. מה יהיה? המשחקים אולי יהיה בתשלום סמלי או חינם אבל יהפכו למודל עסקי של פרסומות. וזה לא כולל את איסוף הנתונים האינטנסיבי שיעקוב אחרי ההתנהגות שלך בכל תחום כדי לדחוף לך את הפרסומות שהכי יגרמו לך לקנות. אני מעדיף שאת שטיפת המוח אני אעבור בבית...

תוסיפו לזה את כל ההשפעות השליליות שאני מאמין שפירטיות מביאה (השפעות נפשיות, יחס לחפצי הזולת, ועוד) ותקבלו למה אני חושב שפיראטיות זה דבר גרוע.

(הערה: עקב לחץ זמן זהו תימצות קצר, אני אשתדל להרחיב ולהגיב בהמשך)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של t-ger

שואף לשלמות

#10   פורסם: 16.03.2008, 18:54

מי שמוריד פה בארץ עוד אפשר להבין אותו כי אנשים לא מבינים את חומרת הדבר וחוץ מזה שפה הכל עולה פי 2 ולפעמים פי 3
לעומת זאת בחו"ל לא רק שהמשחקים עולים ממש פחות אלה גם שיש מלא חנויות שמוקדשות רק למשחקים ושם ממש אין בעיה להשיג משחק משומש ואפילו להשכיר אותו(נראה לי שפעם ראיתי שאפשר להשכיר משחקי פס2 בארץ בענק הוידיאו או בלוקבאסטר)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#11   פורסם: 16.03.2008, 18:54

Mpower
ציטוט:
צפה בהודעה
הנושא של כל הצריבות וההורדות הלא חוקיות למיניהן , הוא ויכוח גדול.
אני עם קניית ה360 , שמתי לב ש 360 למשל הוא מכשיר יקר מאוד להחזיק,
פה לייב 50$ ותוכן להורדה בין 10-20/30 $ אחר כך כל משחק הוא 50-60$.
ומחשב אפילו גרוע יותר, שירותי אינטרנט בסביבות 100-200 ש"ח משחקים של 219 ש"ח
והחלק הגרוע ביותר , שבגללו נטשתי את המחשב כמכונת משחקים , הוא שידרוגים ,עד שאתה
כבר קונה מחשב חדש וטוב כביכול , אחרי יום הוא כבר מיושן ולא שווה, וכאן היתרון של הקונסולות.

במילים אחרות גימינג זה למבוססים כלכלית- עשירים בלבד , לכןן אני יכול להבין לליבם של
של כל אותם מורידים וצורבים.
אני גם עד עד לפני 5 שנים הייתי מוריד פה ושם , אבל לא משהו מטורף , היום אני נגד זה
אבל אני עדיין לא שוכך ולא סולח את המחירם שגיימרים צריכים לשלם על מנת לקבל כמה שעות
של הנאה, במיוחד בארץ הנחמדה ותומכת הגיימרים שלנו , שכל דבר בה באופן מלבב עולה פי שתיים יותר מבחו"ל, אבל עדיין לצרוב זה גניבה , וחברים שלי לא מצליחים להבין למה אני לא פורץ את ה360 , אז אני מקבל מהם פרצוף , אבל מתעלמים וממשיכים הלאה.

אבל מה שבטוח משהו צריך להעשות בקשר למחירים הגבוהים בארץ שלנו,
אם למלצרים הגיע הרפורמה/ישועה, גם לגיימרים צריכה להגיע , אבל היא לא תגיע
אם נשב בחיבוק ידיים, מישהו צריך להרים את הכפפה.

הנושא הוא לא לטיעונים של מחירי משחקים אז צורבים. הדיון הוא לא כן פירטיות או לא פירטיות (אני לא רוצה להגיע לדיון כזה ואז אני אמחק הודעות - הנה אזהרה)
הדון הוא האם הפירטיות טובה או לא לתעשיה ומה ניתן לעשות.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של shgadlic

חשבון משתמש נעול

#12   פורסם: 16.03.2008, 19:02

סוף סוף דיון המנסה להראות את שני צדי המטבע בכל הנוגע לפיראטיות. נכון גם אני בעברי ולפעמים כיום מוריד באופן לא חוקי - אני לא רוצה להיות איזה צדקן אז אני מנסה להיות גלוי ככל הניתן - אבל ממה שלמדתי בשנה האחרונה, מאז יש לי א הWII שאת המשחקים שאני שיחקתי בהם הכי הרבה - מלבד RE4 - הם המשחקים שאכן רכשתי. אחת הבעיות שגם דוחפות אנשים לפיראטיות היא נושא הדמואים. נכון בPC יש דמואים למרבית המשחקים, אבל אני מדבר דווקא על הקונסולות. עד הדור האחרון לא היה דבר כזה דמאוים למשחקים בקונסולות. איך יכלת לדעת שאתה אוהב משחק ורוצה להשיקע בו את מיטב כספך מבלי לשחק בו. נכון יש טריילרים, אבל זה לא מראה כלל את טיב המשחק או אם המשחק הזה לטעמך. נכון יש חנויות - גם כיום - שמאפשרים לך לשחק אצלם בכמה כותרים, אך אין זה מספיק.
לכן, לפחות עד הדור הזה (לא כוללל WII), הדרך היחידה בשבילך לבדוק, לעשות ניסעת מבחן על המוצר - וזה זכותך הטבעית כלקוח לבדוק מה אתה קונה - היא באמצעים פיראטים. נו ואז שכב רהורדת את המשחק וניסת אותו ואמרת לעצמך וולאה זה נראה לי משחק טוב האם באמת אותו מישהו יקנה אותו כנראה שכבר לא, עקב מספר סיבות.
ברור שגם נושא זה לא יפתור את בעית הפיראטיות אבל אולי זה ימזער מעט את המצב לפחות בקונסולות.

בעיה נוספת שקשורה לפיראטיות, היא דווקא לא קשורה לפיראטיות ואני מתכוון להוםברו.
כבר מהדור הקודם, הצליחו מפתחים עצמאים לייצור - גם לקיוב,PS2 ובמיוחד לXBOX - תכונות יחודיות ואף מערכת הפעלה חלופית לחלוטין ובכך ל"הוציא את המיץ" מהקונסולה. זאת על ידי מודיפקציה של חומרה. כיום הPS3 מאפשרת התקנה של לינוקס, אך זה מסובך ולא תמיד יעיל. ה360 כבר מכילה בתוכה מדיה סנטר - הם למדו הרבה מאד מאותם מודיסטים - ויותר, למרות שאפשר לעשות ממנה עוד אם יתחילו לנבור בקרביה. והWII אולי המתקדמת מבין כולם מבחינת ההוםברו - מאפשר הרצה של הוםברו מגוון ויעיל של הקיוב ועכשיו לאחר מחקר הצילחו להפעיל הוםברו, מינמלי, שהוא NATIVE ווי.

השורה התחתונה בפסקה הקודמת היא שאנשים כאלו (ואני גם ביצעתי מודיפקציה קודם כל בשביל זה, למרות שבטח רבים יתקשו להאמין) מוצאים את עצמם בעל כורחם - גם אם הם לא הורידו פיסת תוכנה באופן לא חוקי - כמקוטלגים כפיראטים.
אין ברירה אלא לבצע מודיקפציה למערכות הללו בכדי להפעיל את ההוםברו - במקרה של הDS זה פשוט מחסנית חיצונית שאפשר לשים כרטיס SD ולהפעיל את ההוםברו מבלי לבצע איזושהיא מודיפקציה פנימית.

אך התפיסה של חברות החומרה הללו היא שאותם אנשים הם פיראטים עקב זה שהם פתחו את הקונסולה שלהם והחליטו לשחק עם החומרה - שזו זכותם המלאה.
אז מה שקורה זה שאם מקטלגים אותך כפיראט אז לבסוף את הופך להיות אחד כזה.
עוד תפיסה מוטעת של התעשיה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

#13   פורסם: 16.03.2008, 19:39

Kazz: המאמר שקישרת אליו מבהיר מצויין את הנקודה שלי. חווית המשתמש של מי שקונה מוצרים נפגמת רק בגלל שמתייחסים אליו כאל פיראט (בעוד חווית המשתמש של הפיראטים לא נפגמת כלל)
לגבי ביושוק - אין לי שמץ של מושג לגבי המספרים המדוייקים. אני יודע שבשנת 2007 המשחק מכר מעל שני מיליון עותקים, ואני מעריך שמעל מיליון מתוכם נמכרו לX360 - אבל יכול להיות שאני טועה.

Bozeman:
- נקודת השרתים שאתה מעלה היא מעניינת. אבל אני לא יודע אם ככה זה עובד: אני חושב שלא המפתחת עצמה מספקת את כל השרתים בעולם. מה גם, שבד"כ יש אצלה מנגנון אימות ואי אפשר לשחק משחקים פרוצים על שרת חוקי אלא רק על שרת פרוץ (ואותו אני בטוח שהחברה לא מתחזקת). אם יש מישהו שמכיר את המנגנון של COD4 לPC הוא מוזמן להרחיב עליו.
- נקודת הPS שאתה מעלה היא נכונה, הPS לא ניצח את הדור רק בגלל הפיראטיות אלא בגלל סיבות רבות אחרות. אבל יש סיכוי לא רע שהיתה לנושא תרומה למכירות של הקונסולה עצמה, כי הרי על כל פיראט נמכרה עוד קונסולה.
- לגבי הSIMS וWOW. בשביל להמחיש את הנקודה שלי אתה מוזמן לקפוץ לעמוד 6 של דו"ח הESA ולהסתכל על מכירות המשחקים לPC. זו לא עובדה, אבל זו הנחה אפשרית שבמסגרת תקציב מוגבל אנשים שקונים משחק אחד עם ערך Replay עצום יוותרו על קניה אפשרית של משחקים אחרים. אני חושב שזו אפשרות שקיימת גם במשחקים כמו Halo 3 וCOD4 או כל משחק שמציע כמות אדירה של תוכן. אתה חייב להסכים איתי שיש לזה תרומה קלה, לא?

t-ger: הזכרת את נושא החנויות להשכרה/החלפה של משחקים. זו נקודה שלא נגעתי בה כי שכחתי, אבל למעשה אני חושב שהיא גורמת נזק רב יותר לתעשיית המשחקים עצמה (כלומר המפתחות והמפיצות) מאשר הפיראטיות, ושווה להעלות גם את זה:
כשאתה קונה משחק יד שנייה /מחליף בחנות אתה משלם כסף. הכסף הולך לחנות שמכרה לך את המשחק יד שניה, אבל המפתחת של המשחק לא רואה ממנו אפילו לא סנט אחד. ומאחר והקניה של משחק יד שניה מראה שאכן היית מוכן להוציא כסף על משחק (בניגוד לפיראט, שלא בהכרח היה מוכן להוציא כסף על משחק) ואם היית חוסך עוד קצת היית משקיע אותו במשחק חדש שמכניס כסף למפתחת של המשחק ולא רק לחנות שמכרה אותו. ואני חושב שיותר חשוב לתרום למפתחות ולא לחנויות. לדעתי זה גורם יותר נזק מפיראטיות לתעשיה.

shgadic:
אהבתי בזמנו את הדרימקאסט שהכילה גירסה של WinCE ואפשרה להריץ קוד על המכשיר. אהבתי גם את הXBOX המקורית שדווקא היה צריך לשנות בשביל להריץ קוד על המכשיר (מה שהפך אותה למכונה הבידורית הטובה ביותר בדור הקודם: היה אפשר להזרים סרטים ומוסיקה מהמחשב ישירות לקונסולה). היום זה כבר מוצע כסטנדרט בקונסולה של מיקרוסופט אז זה פחות חשוב לי, ומי שיש לו PS3 בכלל יכול להריץ מכונת לינוקס שזה בכלל הפיתרון הכי פתוח לצרכן שיש.
אבל כל נושא הhomebrew לא קשור לדעתי בכלל לדיון על פיראטית ולכן לא כל כך רלוונטי לכאן. זו לא פיראטיות וחבל רק שחושבים ששני הדברים מחוברים אחד לשני.

Keep it clean
---

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ITAYBRON

שואף לשלמות

#14   פורסם: 16.03.2008, 20:05

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
Kazz: המאמר שקישרת אליו מבהיר מצויין את הנקודה שלי. חווית המשתמש של מי שקונה מוצרים נפגמת רק בגלל שמתייחסים אליו כאל פיראט (בעוד חווית המשתמש של הפיראטים לא נפגמת כלל)
לגבי ביושוק - אין לי שמץ של מושג לגבי המספרים המדוייקים. אני יודע שבשנת 2007 המשחק מכר מעל שני מיליון עותקים, ואני מעריך שמעל מיליון מתוכם נמכרו לX360 - אבל יכול להיות שאני טועה.

Bozeman:
- נקודת השרתים שאתה מעלה היא מעניינת. אבל אני לא יודע אם ככה זה עובד: אני חושב שלא המפתחת עצמה מספקת את כל השרתים בעולם. מה גם, שבד"כ יש אצלה מנגנון אימות ואי אפשר לשחק משחקים פרוצים על שרת חוקי אלא רק על שרת פרוץ (ואותו אני בטוח שהחברה לא מתחזקת). אם יש מישהו שמכיר את המנגנון של COD4 לPC הוא מוזמן להרחיב עליו.
- נקודת הPS שאתה מעלה היא נכונה, הPS לא ניצח את הדור רק בגלל הפיראטיות אלא בגלל סיבות רבות אחרות. אבל יש סיכוי לא רע שהיתה לנושא תרומה למכירות של הקונסולה עצמה, כי הרי על כל פיראט נמכרה עוד קונסולה.
- לגבי הSIMS וWOW. בשביל להמחיש את הנקודה שלי אתה מוזמן לקפוץ לעמוד 6 של דו"ח הESA ולהסתכל על מכירות המשחקים לPC. זו לא עובדה, אבל זו הנחה אפשרית שבמסגרת תקציב מוגבל אנשים שקונים משחק אחד עם ערך Replay עצום יוותרו על קניה אפשרית של משחקים אחרים. אני חושב שזו אפשרות שקיימת גם במשחקים כמו Halo 3 וCOD4 או כל משחק שמציע כמות אדירה של תוכן. אתה חייב להסכים איתי שיש לזה תרומה קלה, לא?

t-ger: הזכרת את נושא החנויות להשכרה/החלפה של משחקים. זו נקודה שלא נגעתי בה כי שכחתי, אבל למעשה אני חושב שהיא גורמת נזק רב יותר לתעשיית המשחקים עצמה (כלומר המפתחות והמפיצות) מאשר הפיראטיות, ושווה להעלות גם את זה:
כשאתה קונה משחק יד שנייה /מחליף בחנות אתה משלם כסף. הכסף הולך לחנות שמכרה לך את המשחק יד שניה, אבל המפתחת של המשחק לא רואה ממנו אפילו לא סנט אחד. ומאחר והקניה של משחק יד שניה מראה שאכן היית מוכן להוציא כסף על משחק (בניגוד לפיראט, שלא בהכרח היה מוכן להוציא כסף על משחק) ואם היית חוסך עוד קצת היית משקיע אותו במשחק חדש שמכניס כסף למפתחת של המשחק ולא רק לחנות שמכרה אותו. ואני חושב שיותר חשוב לתרום למפתחות ולא לחנויות. לדעתי זה גורם יותר נזק מפיראטיות לתעשיה.

shgadic:
אהבתי בזמנו את הדרימקאסט שהכילה גירסה של WinCE ואפשרה להריץ קוד על המכשיר. אהבתי גם את הXBOX המקורית שדווקא היה צריך לשנות בשביל להריץ קוד על המכשיר (מה שהפך אותה למכונה הבידורית הטובה ביותר בדור הקודם: היה אפשר להזרים סרטים ומוסיקה מהמחשב ישירות לקונסולה). היום זה כבר מוצע כסטנדרט בקונסולה של מיקרוסופט אז זה פחות חשוב לי, ומי שיש לו PS3 בכלל יכול להריץ מכונת לינוקס שזה בכלל הפיתרון הכי פתוח לצרכן שיש.
אבל כל נושא הhomebrew לא קשור לדעתי בכלל לדיון על פיראטית ולכן לא כל כך רלוונטי לכאן. זו לא פיראטיות וחבל רק שחושבים ששני הדברים מחוברים אחד לשני.
אחי תגובת כאלה מוציאות לי את החשק לקורא את הכתבה והתגובות זה פשוט ענק יותר מידי מידע במקום אחד אתה גורם לי לרצות לירות במחשב שלי ואז במוח שלי

נערך לאחרונה על ידי ITAYBRON, 16.03.2008 בשעה 20:42.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#15   פורסם: 16.03.2008, 20:30

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה

Bozeman:
המפתחת של COD4 יצאה מנקודת הנחה כזאת בדיוק, למעשה זה מה שהיא הראתה שיש כ"כ הרבה פירטיות, בתחילת 2008 היו לה פחות מחצי מליון מכירות PC אבל שרתי המשחק היו עמוסים והם היו צריכים להוסיף עוד ועוד שרתים. (הם לא יכולו להבדיל מי פרוץ ומי לא, אחרת כמובן היו מרחיקים אותו).

שוב כנראה התרומה של הפיראטיות הייתה זניחה להצלחת הPS, למעשה לדעתי הייתה לה הרבה יותר הצלחה בהחדרת חלונות של מיקרוסופט, אבל זה נושא אחר.

לגבי הטיעון השלישי, אין פה בעצם טיעון. כי מכירה של משחק אחד היא על חשבון משחק אחר. אני לא רואה פה כל טיעון מדוע זה אומר שפיראטיות טובה, זה אולי טיעון למה יש פיראטיות. (וכמובן שזה לא תירוץ)

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש רציני

#16   פורסם: 16.03.2008, 20:44

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
המפתחת של COD4 יצאה מנקודת הנחה כזאת בדיוק, למעשה זה מה שהיא הראתה שיש כ"כ הרבה פירטיות, בתחילת 2008 היו לה פחות מחצי מליון מכירות PC אבל שרתי המשחק היו עמוסים והם היו צריכים להוסיף עוד ועוד שרתים. (הם לא יכולו להבדיל מי פרוץ ומי לא, אחרת כמובן היו מרחיקים אותו).

שוב כנראה התרומה של הפיראטיות הייתה זניחה להצלחת הPS, למעשה לדעתי הייתה לה הרבה יותר הצלחה בהחדרת חלונות של מיקרוסופט, אבל זה נושא אחר.

לגבי הטיעון השלישי, אין פה בעצם טיעון. כי מכירה של משחק אחד היא על חשבון משחק אחר. אני לא רואה פה כל טיעון מדוע זה אומר שפיראטיות טובה, זה אולי טיעון למה יש פיראטיות. (וכמובן שזה לא תירוץ)
מאיפה אתה יודע שהמכירות של גירסאת המחשב היו רק חצי מיליון?
והמפתחים של COD4 לא אלא שמוסיפים שרתים,
זה אנשים פותחים אותם.
אתה שוב מתחיל?

נערך לאחרונה על ידי Detective Jack, 16.03.2008 בשעה 20:51.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#17   פורסם: 16.03.2008, 20:52

Detective Jack
ציטוט:
צפה בהודעה
מאיפה אתה יודע שהמכירות של גירסאת המחשב היו רק חצי מיליון?
והמפתחים של COD4 לא אלא שמוסיפים שרתים,
זה אנשים פותחים אותם.
המפתחים והנתונים של המכירות (כולל אגב מכירות אונליין) מסרו את זה (ולא נעבור שוב הסיבוב).
אתה מתבלבל בין שרת המשחק עצמו לבין שרת הנתונים. התקשורת עוברת דרך שרת ייעודי שהמפתחת צריכה לשים. (חיפוש שחקנים, שמירת תוצאות וכו)

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#18   פורסם: 16.03.2008, 20:53

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
המפתחים והנתונים של המכירות (כולל אגב מכירות אונליין) מסרו את זה (ולא נעבור שוב הסיבוב).
אתה מתבלבל בין שרת המשחק עצמו לבין שרת הנתונים. התקשורת עוברת דרך שרת ייעודי שהמפתחת צריכה לשים. (חיפוש שחקנים, שמירת תוצאות וכו)
מקור?
תביא לינק למה שאתה אומר,
מאיפה השגת את הנתונים?

נערך לאחרונה על ידי Detective Jack, 16.03.2008 בשעה 20:59.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#19   פורסם: 16.03.2008, 21:00

תבדוק בכל המקורות שנתתי בפעם הקודמת. לגבי המכירות.
לגבי השרתים אתה יכול לראות את זה בהודעה עצמה שהמפתחים פרסמו (בבלוג שלהם) ובראיון איתם. (וגם כמובן נתונים אישיים מנסיוני על שרתים)

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#20   פורסם: 16.03.2008, 21:02

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
תבדוק בכל המקורות שנתתי בפעם הקודמת.
קיצור
אין לך נתונים אמייתיים,
ובראיון המפתחים לא אמרו כמה המשחק מכר.
אגב,באתר שהבאת לי גירסאת המחשב מכרה 1.71 מיליון,אבל רשום "חיזוי מראש" ושוב אין לי מושג את כמה האתר צודק.
וזה לא כולל מכירות דרך Steam הוא אינטרנט{מאיפה הגעת בכלל לזה?}
אגב,זה לא הגיוני שהם לא יכולים לדעת מה פרוץ או לא,כי כדיי לשחק בשרתים חוקיים צריך CDKEY חוקי.
לא מצאתי שום דבר בבלוג לגבי עומס בשרתים בגירסאת המחשב
המצאת את זה או מה?
בדקתי,ולא מצאתי כלום..

נערך לאחרונה על ידי Detective Jack, 16.03.2008 בשעה 21:21.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#21   פורסם: 16.03.2008, 21:24

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
החברה החליטה לשפר את הDRM כדי שלא יהיה ניתן לשחק יותר בגרסה פיראטית. כמה מהפיראטים אתם חושבים שקנו את המשחק עקב כך? בערך 0.1% - כלומר 1 מכל 1000 פיראטים. השאר כנראה עברו למשחקים אחרים שלא צריך לשלם עליהם.
1% זה מספר מזעזע. תדמיינו לעצמכם משחק גדול כמו COD4 לPC שרכשו אותו נניח מיליון משתמשים. אם הוא סובל מאותו יחס פיראטיות אז מדובר בכמות עצומה של 10 מיליון עותקים פיראטים שמסתובבים בשוק ומשחקים בו בצורה לא חוקית. אבל מה היה קורה אם המשחק היה מוגן בDRM שלא היה מאפשר לפיראטים לשחק בו? לפי אותה סטטסיטיקה היינו מגלים שמתוך 10 מיליון פיראטים, רק 10000 (שהם 0.1%) היו עוברים לקנות את המשחק. השאר פשוט לא היו קונים אותו אלא עוברים הלאה.
אתם מבינים מה זה? מלחמה בפיראטים תוסיף לבסיס המשתמשים של משחק כמו COD4 עוד 10,000 איש. זה אמנם כסף בבנק, אבל האם 10,000 עותקים של משחק כמו COD4 הוא דבר ששווה להיחלם עליו? אני לא חושב ששווה בכלל להשקיע בכך כסף.
.
אתה שוכח רק דבר אחד.
אולי מתוך כל הפירטים קנו 0.1% את המשחק אבל המשחק קבל את ההגנה רק אחרי שהפירטים שחקו בו כבר, כלומר מדוברים באנשים שכבר שחקו במשחק המלא ונהנו ממנו.

אתה באמת חושב שפירט ששחק כבר במשחק ילך פתאום לחנות וישלם עליו אחרי שהוא היה לו חינם על המחשב?
אם המשחק מראש לא היה ניתן לפריצה אז הנתון היה הרבה יותר גבוה מ-0.1%, אפילו אם הוא היה רק 2% אז במקרה של COD4 היה מדובר ב200,000 עותקים.

200,000 עותקים זה לא הולך ברגל, זה שווה מליונים למפיצה.

זה אכן נכון, פירטים מורידים עשרות משחקים בשנה ולא נוגעים אפילו בחצי מהם ואם היה הגנה למשחק הם לא היו קונים אותו, אבל בו בזמן אנשים שהתרגלו לפירטיות (ואתה רואה אפילו פה בפורום ילדים שמחכים נורא למשחק מסויים ומדברים על איך הם מחכים לצרוב אותם כבר) יורידו גם את המשחק הכי מצופה ולא יקנו אותו.

כן, משחק שמכר 50,000 לא היה מוכר מליון אם לא הייתה פירטיות, אבל טפשי לחשוב שמשחק שמכר מליון לא היה יכול למכור לפחות 1.2 מליון ללא פירטיות.

תראה, בצורה עקיפה פירטיות תרמה במקומות שונים כמו בתקופת הMP3 שבמקור היה פורמט לפירטים והיום הפך לסטנדרט (כמו שקורה היום עם DIVX שאם היו משתמשים בו בDVD היה אפשר למכור סרטי HD על DVD רגיל), אבל להגיד שפירטים הם מה שגורם להצלחה של קונסולה או שהם תורמים לעולם משחקי המחשב זה די מגוכח לדעתי.

תוכנה כמו STEAM הייתה מגיעה כך או כך, אין בה שום חלק או מאפיין שקשור לפירטיות חוץ מאשר חזון ענקי של VALVE (שקבלה המון ביקורת כשHL2 יצא בנושא).

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#22   פורסם: 16.03.2008, 21:58

Detective Jack
ציטוט:
צפה בהודעה
קיצור
אין לך נתונים אמייתיים,
ובראיון המפתחים לא אמרו כמה המשחק מכר.
אגב,באתר שהבאת לי גירסאת המחשב מכרה 1.71 מיליון,אבל רשום "חיזוי מראש" ושוב אין לי מושג את כמה האתר צודק.
וזה לא כולל מכירות דרך Steam הוא אינטרנט{מאיפה הגעת בכלל לזה?}
אגב,זה לא הגיוני שהם לא יכולים לדעת מה פרוץ או לא,כי כדיי לשחק בשרתים חוקיים צריך CDKEY חוקי.
לא מצאתי שום דבר בבלוג לגבי עומס בשרתים בגירסאת המחשב
המצאת את זה או מה?
בדקתי,ולא מצאתי כלום..
אז אני שולח אותך שוב לראות. אתה שוב מסתכל רק במקור אחד. ישנם מקורות אחרים שמראים אחרת. בנוסף יש גם את נתוני הרווח של החברה. שים לב גם שעכשיו אני מדבר על הנתונים של מכירות 2007 בלבד.
ואם תקרא את הבלוג של המפתחים זה היה הטיעון שלהם : ראינו כמה מכרנו ואנו רואים כמה יש על השרתים".
במקום לנסות להתחמק מהעובדות כל הזמן, תנסה להתמודד איתן או להביא אחרות.
לגבי הCDKEY - זה בדיוק נקרא לפרוץ - שלא מזהים שזה מזוייף.

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#23   פורסם: 16.03.2008, 22:07

בנתונים שהבאת אי אפשר לדעת כמה המשחק מכר באמת בגירסאת המחשב.
אתה לא מסתמך על דברים נכונים.
אולי רק ברייטל בארה"ב עד סוף שנת 2007.
מכיוון שה Orange Box של גירסאת המחשב מכרה פחות מגירסאת המחשב
של COD 4

ו Valve אמרו שהיא מכרה יותר מגריסאת הקונסולות,משהו בסביבות מיליון וחצי,
זה לא הגיוני שגריסאת המחשב של COD4 מכרה רק חצי מיליון ברחבי העולם ואינטרנט,
הוויכוח הזה ניהיה חסר טעם פשוט.

נערך לאחרונה על ידי Detective Jack, 16.03.2008 בשעה 22:11.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#24   פורסם: 16.03.2008, 22:15

Detective Jack
ציטוט:
צפה בהודעה
בנתונים שהבאת אי אפשר לדעת כמה המשחק מכר באמת בגירסאת המחשב.
אתה לא מסתמך על דברים נכונים.
אולי רק ברייטל בארה"ב עד סוף שנת 2007.
מכיוון שה Orange Box של גירסאת המחשב מכרה פחות מגירסאת המחשב
של COD 4

ו Valve אמרו שהיא מכרה יותר מגריסאת הקונסולות,משהו בסביבות מיליון וחצי,
זה לא הגיוני שגריסאת המחשב של COD4 מכרה רק חצי מיליון ברחבי העולם ואינטרנט,
הוויכוח הזה ניהיה חסר טעם פשוט.
מאיפה הבאת את הנתון שהאורנג' בוקס מכרה פחות מCOD4 למחשב?

האורנג' בוקס מכר בערך 700,000 ל-360 ובערך 100,000 על הPS3.

חזרה לראש העמוד

שואף לשלמות

#25   פורסם: 17.03.2008, 11:36

בנוגע ל WOW, כאשר יש לך 8 מליון אנשים שמשלמים כל חודש דמי מנוי וכאשר הם מבלים מול המשחק 7\24 אז בהחלט יש פגיעה במכירות של משחקים אחרים. הם שאובים רק במשחק אחד, והכסף שהולך על המינוי החודשי יכול היה לממן להם קניית משחקים אחרים. הם תקועים בטאנלויז'ן.

אני בספק גדול מאוד ש COD4 מכר רק חצי מליון עותקים בRETAIL בלבד. בכל הנוגע לחיפוש שרתים של המשחק דווקא שמעתי שהוא לא הכי נוח אבל אני חושב שיש צעדים שהם יכלו לנקוט בנוגע למשחק אונליין ע"י פיראטיים.
זה מצחיק, אבל מי יודע כמה פיראטיים משחקים באונליין של COD4 על ה360 כי הרי עוד נקודה משונה היא שאם אתה מוריד משחק למחשב, ברובם תוכל לשחק רק במצב הסינגל פלייר והמולטי יהיה חסום באיזה צורה או שיהיה ממש מסורבל לעקיפה, בעוד שאם אתה מוריד משחק ל 360 יש לך כרטיס כניסה מיידי לעולם האונליין, אין שום סידי קי בלעדי ומהבחינה הזאת זה די..פרוץ גם עם הבאן-האמרים של MS.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

Vgames For Ever

#26   פורסם: 17.03.2008, 11:57

הפכת את כל ה-8 מליון למכורים? לא צריך להגזים. אבל שוב, מה זה קשור? כמה פעמים שמענו בפורום על אנשים שהתלבטו איזה משחק לקנות? תמיד משחק אחד יבוא על חשבון משחק אחר - זה נקרא שוק. אין פה שום עניין להגדיר את זה כבעיה של PC.
COD4 מכר רק 500,000 עותקים למחשב בשנת 2007. כמובן שצריך לזכור מתי הוא יצא... ושוב בקלות ניתן לדעת כמה פיראטים יש על הקונסולה. רואים כמה עותקים נמכרו ורואים כמה משחקים בלייב. (ופה יש נתונים מדוייקים). והתוצאה? הפיראטיות זניחה על ה-360 בCOD4.

חזרה לראש העמוד

שואף לשלמות

#27   פורסם: 17.03.2008, 12:20

זה כן בעיה כשמדובר ב MMO. מילא אם לא היה מעורב תשלום חודשי אבל כשאתה משלם 15$~ דולר כל חודש על אותו משחק זה בהחלט נוגס בשאר המשחקים. תקציב המשחקים הולך כמעט בלעדית לWOW והאנשים כלל לא קונים משחקים אחרים. ולפי מה שראיתי הרבה מהם מכורים. (גם צריך להוריד את כל השוק האסיאתי שחוץ מ MMO בכלל לא יודע שיש גיימינג על PC).

מאיפה הנתון הזה על COD4? זה אולי רק בארה"ב. אני לא יודע עד כמה מצייג ואפקטיבי הנתון של שחקנים בלייב, אולי המודיפקציות גם עושות משהו בנוגע לדיווח, בכל מקרה זה עדיין לא משנה את העובדה שאם אתה מוריד משחק ל360 השירות שאתה מקבל הוא כמו מי שקנה ואין לך דרך להבחין בינהם. יש לך שירותי אונליין, אצ'יוומנטס, עדכונים והכל. על המחשב לעומת זאת, אם אתה רוצה לשחק ברשת אתה כנראה תהיה חייב לקנות את המשחק. מקסימום הפיראטיים יהיו בפינה המוארת היטב שלהם עם שרתים פרוצים משלהם וכמובן כל עדכון שיוצא למשחק מצריך עוד הורדה והתקנה, במיוחד בעידן הדיגיטלי.

ובסוף הם כן קונים, המכירות של HL1 המשיכו בשלהם כי כולם רצו את גישה ל CS ובכלל לא עניין אותם HL עצמו. הם היו חייבים CD KEY אישי כדי לשחק אונליין ולהנות מהמשחק והם קנו והם ממשיכים לקנות. אני בטוח שגם עם HL2, הרבה קנו אותו רק בשביל לקבל את CS:S ואת האפשרות לשחק אונליין.

עוד בעניין השירותים הדיגיטליים, הם כמעט מחסלים את ה Zero Day Piracy. בעבר משחקים היו נפרצים שבועות לפי שבכלל הגיעו לחנויות, איזה עובד היה "מרים" עותק ומשם עד להורדה המונית המרחק קצר. השירותים הדיגיטליים פשוט מחסלים את התופעה משום שהמשחק צריך לקבל אקטיבציה מול השרתים של התוכנה ולכן גם אם יש לך את המשחק אתה לא יכול לגעת בו. התופעה הזו מתגברת דווקא בקונסולות. הגרסאות הפרוצות מופיעות ימים ואף יותר לפני תאריך הרחוב ולדעת Valve הרבה מהמורידים פשוט לא עומדים בפיתוי של לראות את המשחק המצופה שלהם זמין להורדה שבוע פלוס לפני היעד והם מתפתים להוריד וכשאין את הפיתוי הזה אז הם בשמחה קונים את המשחק ובעידן הדיגיטלי זה שקונה הוא הראשון שמקבל את המשחק, בעוד שדווקא הפיראטיים האחרים צריכים להמתין לפריצה ולהתעסק בכל הסרבול הזה, מה שגם יכול להאיץ גם בהם פשוט לקנות את המשחק וזהו.

חזרה לראש העמוד

כתב Vgames

#28   פורסם: 17.03.2008, 12:39

אני לא מאמין למה שאני שומע פה בכלל.
אנשים איבדו קשר למציאות.

פיראטיות זה רע.
טיעונים כמו "מי שמוריד לא קונה" הם שטויות.
קודם כל אם הוא לא קונה, שלא יוריד. אז המשחק לא מעניין אותו בכלל.
וזה גם לא נכון. כמה משתמשים יש למחשב ולקונסולות שמורידים משחקים על ימין ועל שמאל?
במיוחד בארץ, לרוב האנשים שיש את היכולת להוריד את המשחק, וכך לקבל אותו חינם, יעשו זאת.
אתם יכולים להתגנב לסרט ולהגיד "לא הייתי משלם על כרטיס בכל מקרה"?

הטיעון "זה מצעיד את התעשייה, כולם מרוויחים מזה", זה גם שטויות, וזה רק מראה שפיראטיות זה רע.
כל השיטות האלה הם ניסיונות להתמודד ולמגר את תופעת הפירטיות. רוצים להיפטר ממנה.
להגיד שזה טוב שיש פיראטיות כי היא הביאה לפיתוח השיטות האלו זה כמו להגיד:
"טוב שיש רעב בעולם, הוא גורם להגדלה בתקציב של ארגוני סיוע".
(אני יודע שזה הגזמה, זה בשביל להעביר את הנקודה).

את הטיעון של "זה עוזר להצלחת הקונסולה" אני עוד יותר לא מצליח לתפוס.
יכול להיות שזה עוזר לקונסולה למכור יותר מכשירים (ואני לא חושב ככה)
אבל זה פוגע ישירות ובאופן חסר תקדים במכירת המשחקים, מה שגורם לירידה באיכותם.
שמתם לב שבדור הנוכחי כמעט אף חברה לא מנסה להמר? כולם הולכים על דברים בטוחים.
משחקי המשך, המשכים "רוחניים", משחקים לא מקוריים וכו, הכל נובע (בצורה מסויימת) מהפיראטיות.
כשחברה יודעת שאחוז הפיראטיות גבוהה כלכך, לא שווה לה לקחת הימורים.
היא מעדיפה לשים המון כסף בדברים שבטוח יחזירו לה את ההשקעה.

פעם היה דרגת ביניים. או שמשחק היה מצליח בטירוף, או שמשחק היה נכשל, או שהוא היה באמצע.
משחקים בדרגה של האמצע נתנו אחלה פתרון למפתחים עם הכנסות סבירות.
היום כבר אין את זה, ואנחנו רואים שכל משחק שלא נכנס לרשימת ה5 המוכרים נחשב כשלון.
אז החברות מעדיפות לשים את כל הכסף שלהם על משחקים שכל המשתמשים יקנו בטוח.
בגלל זה השוק מופץ ב FPSים ג'נרים ומשחקי המשך.
אנחנו כבר לא רואים משחקים כמו Sacrifice, Giants, Psychonauts, pikmin.
פעם כשמשחקים היו יוצאים, היה הרבה יותר התרגשות מדברים שמחדשים.

בקיצור, החברה מוציא המון כסף בשביל לפתח את המשחק.
הרבה זמן עובדים עליו, ואין לי ספק שגם הרבה "יזע ודמעות".
לראות שאנשים מתעלמים מקניית משחקים לגמרי,
אנשים שקונים מחשב או קונסולה, ומראש אומרים שהם לא יקנו אף משחק,
זה פשוט זלזול באופן ישיר בחברות המשחקים, ובושה.

אני לא נכנס לכם לכיס, אני לא רוצה תירוצים מאנשים.
לא רוצה לשמוע "אין לי כסף , זה יקר" (גם לי אין, ובגלל זה בינתיים אין לי קונסולה),
לא רוצה לשמוע "זה בעצם תורם לתעשייה" (תפסיקו לשקר לעצמיכם),
לא רוצה לשמוע "כולם עושים את זה" (לא תירוץ),
ואני בטח לא רוצה לשמוע "אני רק בודק" (אתם לא עובדים על אףאחד, תקראו ביקורות במקום רק לראות ציונים).
אני לא אוהב להטיף, לא אכפת לי אם אתם מורידים משחקים, זה לא משפיע על היחס שלי אליכם,
אבל אל תנסו להצדיק את זה. זה סתם מוציא אתכם צבועים ומגעילים.

ובלי קשר,
אישית, אני גם חושב שלקנות משחקים מעצים את החוויה. זה אולי ישמע מטומטם, אבל ככה אני.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#29   פורסם: 17.03.2008, 13:15

Kazz
ציטוט:
צפה בהודעה
בנוגע ל WOW, כאשר יש לך 8 מליון אנשים שמשלמים כל חודש דמי מנוי וכאשר הם מבלים מול המשחק 7\24 אז בהחלט יש פגיעה במכירות של משחקים אחרים. הם שאובים רק במשחק אחד, והכסף שהולך על המינוי החודשי יכול היה לממן להם קניית משחקים אחרים. הם תקועים בטאנלויז'ן..
אתה לא מעודכן ידידי, בליזארד כבר הכריזו לפני כמה חודשים שבסיס המשתמשים המשלם של WOW הגיע ל10 מליון אנשים...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של zombit

חשבון משתמש נעול

#30   פורסם: 17.03.2008, 13:21

כל הכבוד על הטיעונים החזקים, פעם קראתי עמדה בנושא הפירטיות שטוענת
כי במידה והיו משלמים מס עבור הורדות לא היה לחברות הגדולות בעייה עם הורדות פיראטיות.

זאת אומרת שהנושא דורש מיסוי מתאים מצד החברות.

הועלה רעיון באופן כללי שאותו פיראט שמוריד מאתר כזה או אחר דרך ספק האינטרנט
האישי והפרטי שנותן לו את השירות, צריך למסות את הקו (לפי משקל ההורדות או לפי
פרק זמן קצוב).

הרעיון הזה מקובל על חברות המשחקים ויכול להוות פתרון חלקי וחוקי למחלה.

חזרה לראש העמוד
1  2  3  8  35  53  55  57  60  68  79

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא