|
| נושא: פיראטיות, DRM, מה הורג את הPC ומי בכלל אמר שהוא מת? הקונספט, לא פריצות! |
|
|
|
|
|
|
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

Vgames For Ever

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #31 פורסם:
17.03.2008, 13:40
|
|
|
הוא מקובל עליהם כמו שמקובל עליהם שפשוט יורידו באופן חוקי (כמו סטים)
|
|
|
|
|
|

חשבון משתמש נעול

|

|
|
|
|
| #32 פורסם:
17.03.2008, 13:43
|
|
|
אני הייתי מוכן לשלם מס (ביטוח) לספק השירות שלי שייתן לי הגנה חוקית
כנגד תביעות שעלולות לצוץ עקב השימוש בקו.
וזאת כל עוד המס יועבר לחברות המשחקים.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #33 פורסם:
17.03.2008, 13:45
|
|
|
zombit |
ציטוט: |
 |
|
|
אני הייתי מוכן לשלם מס (ביטוח) לספק השירות שלי שייתן לי הגנה חוקית
כנגד תביעות שעלולות לצוץ עקב השימוש בקו.
וזאת כל עוד המס יועבר לחברות המשחקים. |
|
|
|
|
זה כמו לקנות כרטיסיה, בעצם זה שאתה משלם על הקו אתה משלם לחברות, אז למה לא בעצם לקנו ישר את המשחקים מהחברות? (בסטים למשל) סה"כ מה שאתה כותב הוא פיתרון בדיעבד (כי אתה למשל לא יודע לאיזה חברה לתת כמה)
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #34 פורסם:
17.03.2008, 13:45
|
|
|
נשמע לי מגוכח.
כלומר איך בדיוק יגבו את המס הזה?
איך הוא יחולק לחברות משחקים?
אם הורידו 10 מליון עותקים של COD4 אז המיסים שנוצרו מההורדות הללו ילכו גם לEA, נינטנדו ומיקרוסופט?
|
|
|
|
|
|

חשבון משתמש נעול

|

|
|
|
|
| #35 פורסם:
17.03.2008, 14:07
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
נשמע לי מגוכח.
כלומר איך בדיוק יגבו את המס הזה?
איך הוא יחולק לחברות משחקים?
אם הורידו 10 מליון עותקים של COD4 אז המיסים שנוצרו מההורדות הללו ילכו גם לEA, נינטנדו ומיקרוסופט? |
|
|
|
|
העלו כמה רעיונות כמו: תימחור לפי משקל הקובץ (גודל לפי מגה), תימחור לפי שעת
הורדה.
ספק השירות יעביר אחוז מסויים מהמס לקרן מיוחדת שתוקם לטובת כל חברות
המשחקים ומהקרן הזאת הם יקבלו את התשלום המגיע להם.
התשלום יהא מופחת מעלות המשחקים בפועל אבל זה עדיף לחברות המשחקים
מאשר לא לקבל כסף בכלל כך שזה לא קשור לכמות העותקים או שם הכותר.
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #36 פורסם:
17.03.2008, 14:11
|
|
|
הדרך לטיפול בפיראטיות זה לא מיסים, תביעות או מסעות איומים והפחדה.
הדרך לטיפול בפיראטיות זה באמצעות חינוך ושיפור הנגישות.
המצב די דומה לטיפול שנעשה בעבר עם פרחי הבר.
מצד אחד יש צורך להסביר לאנשים שזה פוגע בהם משום שפחות משחקים מפותחים, האיכות שלהם נמוכה יותר והמחיר שלהם יותר גבוה.
מצד שני יש צורך לאפשר לאנשים לקנות את המשחקים שהם רוצים בצורה פשוטה, זמינה ובמחירים ריאליים.
בתור בן אדם שקונה בממוצע שניים/שלושה משחקים בחודש אני מעריך שהייתי קונה עוד אחד בממוצע בחודש אם היתה לי אפשרות נוחה ומהירה לעשות את זה אונליין ולא להתחיל להתרוצץ בין חנויות ברשת בחיפושים אחרי הדיל הטוב ביותר ולחכות שבועיים עד שהמשחק יגיע.
אני גם שוב אציין את העובדה (ששוב ושוב מוכחת ע"י כתבות שמגיעות אלינו מחו"ל) שהפיראטיות בארץ לא חריגה במימדיה מהפיראטיות בחו"ל. כל ההלקאה העצמית המיותרת הזו היא אמנם תכונה יהודית אופיינית אבל חסרת כל בסיס ותועלת ובמידה רבה פוגעת בנו, רוכשי המשחקים, ע"י זה שהיא מספקת תירוצים להפקעת מחירים ע"י יבואנים חמדנים.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #37 פורסם:
17.03.2008, 14:24
|
|
|
Fox McCloud |
 |
|
|
אני לא מאמין למה שאני שומע פה בכלל.
אנשים איבדו קשר למציאות.
...
שמתם לב שבדור הנוכחי כמעט אף חברה לא מנסה להמר? כולם הולכים על דברים בטוחים.
משחקי המשך, המשכים "רוחניים", משחקים לא מקוריים וכו, הכל נובע (בצורה מסויימת) מהפיראטיות. |
|
|
|
|
Fox, אתה היחיד שאיבד קשר למציאות. אין לך מושג על מה הדיון הזה בכלל וכל הטיעונים הדמגוגיים בשקל שזרקת כאן בכלל לא קשורים לדיון עצמו, והם אפילו לא מנומקים או מגובים בעובדות/מספרים. אם אתה טורח להגיב, תשתדל להגיב לנושא הדיון ולהתמודד עם הטענות שעולות בו ולא לזרוק כמו תוכי משפטים לא רלוונטים.
לגבי הדור הנוכחי: זה גם סטייה מהנושא הראשי, אבל אני אגיב עליה בכל זאת:
אני לא יודע איפה אתה היית בשנות ה-90, אבל אני זוכר שקניתי משחקים כמו סופר מריו 3, Kings Quest 5 ו Indiana Jones and the fate of Atlantis. כולם היו משחקים מאד בטוחים ומותגים ידועים. גם אם היתה 0 פיראטיות החברות היו הולכות והן עדיין ילכו על משחקים בטוחים: כי אלו מכניסים להן יותר כסף.
רק בחצי שנה האחרונה אגב, ראינו את Bioshock, Assassins Creed, Army of Two, Skate, Portal, Mass Effect, Frontlines, The Club, Eternal Sonata, Losy Oddysey. מה משותתף לכולם? משחקים חדשים. חלק גדול מהם מקורי, וחלק גם מעז לשנות.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #38 פורסם:
17.03.2008, 14:31
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
המפתחת של COD4 יצאה מנקודת הנחה כזאת בדיוק, למעשה זה מה שהיא הראתה שיש כ"כ הרבה פירטיות, בתחילת 2008 היו לה פחות מחצי מליון מכירות PC אבל שרתי המשחק היו עמוסים והם היו צריכים להוסיף עוד ועוד שרתים. (הם לא יכולו להבדיל מי פרוץ ומי לא, אחרת כמובן היו מרחיקים אותו).
שוב כנראה התרומה של הפיראטיות הייתה זניחה להצלחת הPS, למעשה לדעתי הייתה לה הרבה יותר הצלחה בהחדרת חלונות של מיקרוסופט, אבל זה נושא אחר.
לגבי הטיעון השלישי, אין פה בעצם טיעון. כי מכירה של משחק אחד היא על חשבון משחק אחר. אני לא רואה פה כל טיעון מדוע זה אומר שפיראטיות טובה, זה אולי טיעון למה יש פיראטיות. (וכמובן שזה לא תירוץ) |
|
|
|
|
זה לא קשור לפיראטיות, זו פשוט סיבה אפשרית אחרת ל"למה המשחקים לPC לא מצליחים להימכר" (כזכור: הטענה של החברות זה שהמשחקים לא נמכרים בגלל פיראטיות). כשיש משחקים כל כך דומיננטים לPC כמו WOW או הSIMS על כל ההרחבות שלו, זה יוצר קניבליזציה ולא מאפשר למשחקים אחרים לגדול. אותו דבר במקרה של המשחקים בSteam: מאד CS המשחק היחיד שהצליח עוד איכשהו לגדול בה זה TF2 (וגם אותו משחקים אלפי שחקנים בודדים בכל רגע נתון השוואה למיליונים שמשחקים בCS). כאחוז כזה גדול מהקהילה נשאר עם משחק אחד קבוע, אין מספיק "קרקע" למשחקים אחרים לצמוח. וכשאין קרקע, אין קהילה וכשאין קהילה אין לאנשים נוספים סיבה לקנות את המשחק המסוים. על זה דיברתי קודם.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #39 פורסם:
17.03.2008, 15:03
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
זה לא קשור לפיראטיות, זו פשוט סיבה אפשרית אחרת ל"למה המשחקים לPC לא מצליחים להימכר" (כזכור: הטענה של החברות זה שהמשחקים לא נמכרים בגלל פיראטיות). כשיש משחקים כל כך דומיננטים לPC כמו WOW או הSIMS על כל ההרחבות שלו, זה יוצר קניבליזציה ולא מאפשר למשחקים אחרים לגדול. אותו דבר במקרה של המשחקים בSteam: מאד CS המשחק היחיד שהצליח עוד איכשהו לגדול בה זה TF2 (וגם אותו משחקים אלפי שחקנים בודדים בכל רגע נתון השוואה למיליונים שמשחקים בCS). כאחוז כזה גדול מהקהילה נשאר עם משחק אחד קבוע, אין מספיק "קרקע" למשחקים אחרים לצמוח. וכשאין קרקע, אין קהילה וכשאין קהילה אין לאנשים נוספים סיבה לקנות את המשחק המסוים. על זה דיברתי קודם. |
|
|
|
|
אז איך אתה מסביר שהמשחקים הכי מוכרים בסטים הם AUDIO SURF, GERI'S MOD ופייגל אקסטרים?
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #40 פורסם:
17.03.2008, 15:16
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אתה שוכח רק דבר אחד. אולי מתוך כל הפירטים קנו 0.1% את המשחק אבל המשחק קבל את ההגנה רק אחרי שהפירטים שחקו בו כבר, כלומר מדוברים באנשים שכבר שחקו במשחק המלא ונהנו ממנו. |
|
|
|
|
לגבי המשחק בקישור שנתתי: ההגנה על המשחק היתה קיימת מראש. הם פשוט שיפרו את הDRM שנפרץ ואנשים שהורידו את הדמו התחילו עם הזמן להשתמש בפריצה.
|
DrKeo |
 |
|
|
אתה באמת חושב שפירט ששחק כבר במשחק ילך פתאום לחנות וישלם עליו אחרי שהוא היה לו חינם על המחשב? |
|
|
|
|
שפיראט ישלם על משחק שהוא כבר התחיל לשחק בו פתאום? יכול להיות שהוא יעשה את זה. זה הרבה יותר הגיוני מאשר שפיראש שלא שיחק כבר במשחק ולא יודע איך הוא ילך פתאום לחנות וישלם עליו בלי שהוא שיחק בו בכלל. יותר מזה, יש מודל שלם שעובד ככה ונקרא Shareware והוא עובד מצויין.
וזה תקף פי כמה וכמה למשחקים עם replay value גבוה: תחשוב על פיראט שהוריד את diablo נגיד ואחרי שהוא השקיע 30 שעות במשחק פתאום המשחק יחסם לו עם DRM. מה אתה חושב שהוא יעשה? במקרה של משחק טוב כמו DIABLO הוא יטוס לחנות וישלם אפילו כפול על המשחק (  נראה לי שמצאתי מודל עסקי חדש לבליזארד. "כופר וירטואלי")
|
DrKeo |
 |
|
|
אם המשחק מראש לא היה ניתן לפריצה אז הנתון היה הרבה יותר גבוה מ-0.1%, אפילו אם הוא היה רק 2% אז במקרה של COD4 היה מדובר ב200,000 עותקים. 200,000 עותקים זה לא הולך ברגל, זה שווה מליונים למפיצה. |
|
|
|
|
כמו שמארתי - המשחק מראש לא היה חופשי, אנשים היו צריכים לפרוץ אותו.
יכול להיות שבמקרה של COD4 זה היה יוצא 2%, אבל אין לך שום מושג שזה אכן המספר ובאותה מידה יכולת לזרוק 20%, 100%, או 0.00001%. מה שאני הבאתי הוא קישור לדוגמא בפועל של משחק שבו המנגנון יושם. ובפועל זה הגדיל את המכירות ב0.1%. אז זה שאתה בא וזורק פתאום 2% בלי להסתמך על שום דבר זה לא טיעון שאפשר לדון בו בכלל ולכן הוא לא רלוונטי.
|
DrKeo |
 |
|
|
זה אכן נכון, פירטים מורידים עשרות משחקים בשנה ולא נוגעים אפילו בחצי מהם ואם היה הגנה למשחק הם לא היו קונים אותו, אבל בו בזמן אנשים שהתרגלו לפירטיות (ואתה רואה אפילו פה בפורום ילדים שמחכים נורא למשחק מסויים ומדברים על איך הם מחכים לצרוב אותם כבר) יורידו גם את המשחק הכי מצופה ולא יקנו אותו. |
|
|
|
|
נכון מאד. ובשביל להתמודד עם זה צריך להשקיע בחינוך כמו שנועם כתב כאן. אני די בטוח שתסכים איתי שהפתרון של "אנחנו ניקח דיסקים חוקיים ונגביל אותם ככה שאי אפשר יהיה להפעיל אותם בלי חיבור לאינטרנט לאמת אותם" לא ישנה בכלל לילדים האלו כי הם יורידו את המשחק המצופה הזה. אם כבר, אז הפתרון של מיקרוסופט עם הbanhammer הוא לדעתי מעולה. חוסר השינה בגלל האיום שמרחף על בעלי קונסולות פרוצות שלא יוכלו פתאום לשחק יותר בלייב, יכול לבדו לגרום להם לחזור למוטב.
בכל מקרה, אני בטוח שאם לחלק גדול מהילדים האלו לא היתה אפשרות לשחק במשחקים פיראטים, אז יותר סביר לדעתי להניח שבמקום להוריד 20 משחקים בשנה ולצרוב אותם, הם היו קונים אולי משחק אחד באותו כסף ופשוט משחקים בו הרבה יותר / מחליפים אותו / קונים יד שניה. כל הפתרונות האלו לא היו מעלים את ההכנסות של חברות המשחקים בצורה משמעותית - ולכן אני אומר שהטיעון שלהן לפי כל מי שצרב משחק זה כאילו הכנסה אבודה בגובה המשחק. תגיד לי אם אתה חושב שאני צודק או טועה.
|
DrKeo |
 |
|
|
תראה, בצורה עקיפה פירטיות תרמה במקומות שונים כמו בתקופת הMP3 שבמקור היה פורמט לפירטים והיום הפך לסטנדרט (כמו שקורה היום עם DIVX שאם היו משתמשים בו בDVD היה אפשר למכור סרטי HD על DVD רגיל), אבל להגיד שפירטים הם מה שגורם להצלחה של קונסולה או שהם תורמים לעולם משחקי המחשב זה די מגוכח לדעתי. |
|
|
|
|
אני לא חושב שהפיראטים תורמים לתעשיית משחקי המחשב עצמו אלא רק פוגעים במכירות של המשחקים (למעט אולי הנושא של תוכן נוסף למשחקים, אבל נעזוב את זה). אבל כמו שאמרתי, יש דברים אחרים שפוגעים בתעשייה באותה מידה כמו משחקים יד שניה.
מה שאני כן חושב הוא שהפיראטים תורמים למכירות החומרה, ואני בטוח שאי אפשר להתווכח עם זה: פיראט שקונה קונסולה עם ציפ עדיין משלם על הקונסולה עצמה. פיראט שקונה מחשב שמסוגל להריץ את קרייסיס כמו שצריך תורם הרבה מאד כסף לענף החומרה (מה שמעלה תמיד את השאלה איך הוא לא יכול להרשות לעצמו משחק ב-200 שקל אבל כן יכול להרשות לעצמו מחשב ב-8000 שקל).
ומה שאני רואה לאורך ההיסטוריה זה שקונסולות שאפשר לפרוץ מצליחות הרבה יותר מקונסולות שאי אפשר לפרוץ. וכמו שאנחנו רואים ישירות מהמספרים: זה שהWII והX360 בדור הנוכחי פרוצות, זה לא פוגע ביחס המשחקים עליהן לעומת הPS3. יכול להיות שיש לזה אלף ואחד הסברים אחרים, אבל בשורה התחתונה אנחנו רואים שבכל זאת הפיראטיות לא ממוטטת את תעשיית המשחקים שנעשית רווחית ומצליחה משנה לשנה. וטוב שכך.
|
DrKeo |
 |
|
|
תוכנה כמו STEAM הייתה מגיעה כך או כך, אין בה שום חלק או מאפיין שקשור לפירטיות חוץ מאשר חזון ענקי של VALVE (שקבלה המון ביקורת כשHL2 יצא בנושא). |
|
|
|
|
בטח שיש בSTEAM גם מאפיינים שקשור לפיראטיות: יש בה מאפיין אחד שמונע פיראטיות באמצעות מערכת אימות. ויש בה מאפיין שני שנותן לאנשים את הנוחות להוריד משחקים ישירות מהאינטרנט בלי שצריך להזמין אותם מחו"ל במיוחד ובלי לחכות למפיצים שיואילו בטובם להביא אותם לחנויות. זה עובד מצויין.
ברור לי שSTEAM היא הרבה יותר מזה, וזו אבולוציה שהענף לדעתי היה צריך לעבור בדיוק כמו בכל שאר התחומים כמו מוזיקה, סרטים וכו'. כשיש לך חזון חדש תמיד יהיו מבקרים שאחר כך יאכלו את הכובע כשאתה מצליח בטירוף.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #41 פורסם:
17.03.2008, 15:21
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אז איך אתה מסביר שהמשחקים הכי מוכרים בסטים הם AUDIO SURF, GERI'S MOD ופייגל אקסטרים? |
|
|
|
|
אני בכלל לא התלוננתי שתעשיית הPC מתה, זה אנשים אחרים התלוננו ואני חושב שהיא חיה מצויין.
אבל אם אתה כבר מזכיר את המשחקים האלו, תציין בבקשה כאן כמה עולה כל אחד מהם, ואני חושב שתקבל את התשובה שלך 
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #42 פורסם:
17.03.2008, 15:48
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
אני בכלל לא התלוננתי שתעשיית הPC מתה, זה אנשים אחרים התלוננו ואני חושב שהיא חיה מצויין.
אבל אם אתה כבר מזכיר את המשחקים האלו, תציין בבקשה כאן כמה עולה כל אחד מהם, ואני חושב שתקבל את התשובה שלך |
|
|
|
|
בערך כמו PORTAL 
|
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #43 פורסם:
17.03.2008, 16:12
|
|
|
אני רוצה לתת דוגמה אישית לפיראט שקונה משחק שהוא כבר הוריד ויש לו על מחשב.
לפני 4 משהו שנים, הורדתי WOW, שחקתי בשרתים פרטיים.
אהבתי את המשחק כל כך, וכל כך נמאס לי לעלות לרמה 225 ב5 דקות, ואז לראות את הסרבר נסגר
שקניתי את המשחק, ושילמתי תשלום חודשי במשך 3+ שנים, עד ללא מזמן.
האם היתי קונה את WOW מבלי להוריד אותו? כנראה שלא.
מצד שני, יש את HELLGATE LONDON
המשחק נראה לי נורא טוב לפני שהוא יצא, ורציתי לקנות אותו, התקשרתי לחנויות בארץ ובדקתי וכו, לא היה להם, אז הורדתי אותו, כדי לשחק עד שהמשחק מגיע לחנויות (כזכור, היה צורך בCDKEY מקורי כדי לשחק ברשת, כך שבאמת היתי הולך לקנות אותו)
אחרי כמה שעות, היתי שמח שהמשחק לא היה בחנויות. הייתי מאוד מאוד עצבני אם הייתי זורק 200 שקל לזבל על ה"משחק" ההוא.
סתם סיפור אישי, בלי נקודה ממשית.
נערך לאחרונה על ידי Palash, 17.03.2008 בשעה 16:14.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #44 פורסם:
17.03.2008, 16:16
|
|
|
Palash |
 |
|
|
אני רוצה לתת דוגמה אישית לפיראט שקונה משחק שהוא כבר הוריד ויש לו על מחשב.
לפני 4 משהו שנים, הורדתי WOW, שחקתי בשרתים פרטיים.
אהבתי את המשחק כל כך, וכל כך נמאס לי לעלות לרמה 225 ב5 דקות, ואז לראות את הסרבר נסגר
שקניתי את המשחק, ושילמתי תשלום חודשי במשך 3+ שנים, עד ללא מזמן.
האם היתי קונה את WOW מבלי להוריד אותו? כנראה שלא.
מצד שני, יש את HELLGATE LONDON
המשחק נראה לי נורא טוב לפני שהוא יצא, ורציתי לקנות אותו, התקשרתי לחנויות בארץ ובדקתי וכו, לא היה להם, אז הורדתי אותו, כדי לשחק עד שהמשחק מגיע לחנויות (כזכור, היה צורך בCDKEY מקורי כדי לשחק ברשת, כך שבאמת היתי הולך לקנות אותו)
אחרי כמה שעות, היתי שמח שהמשחק לא היה בחנויות. הייתי מאוד מאוד עצבני אם הייתי זורק 200 שקל לזבל על ה"משחק" ההוא.
סתם סיפור אישי, בלי נקודה ממשית. |
|
|
|
|
יש הבדל בין משחק שנותן אין ספור שעות משחק אונליין לכל משחק אחר.
יש ואולי 2-3 כאלה שיוצאים בשנה.
אם היית צורב את AC וכמעט גומר אותו היית קונה אותו?
|
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #45 פורסם:
17.03.2008, 16:28
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אם היית צורב את AC וכמעט גומר אותו היית קונה אותו? |
|
|
|
|
שאלה טובה, אני חושב.. שאם המשחק היה ממש טוב, אם replay value, ושהייתי מאוד מתחבר עליו, יכול להיות שהייתי קונה אותו. בכל הדור של הPS2, לא קניתי הרבה משחקים, אבל מה שכן קניתי היו משחקים שפשוט ידעתי שאני ישחק בהם מלא זמן.
(סאן אנדרייס, ראצ'ט אנד קלאנק 1,2,3 לדוגמה).
אז...מה שלדעתי יושב על המוח של כל מי שמוריד משחקים, זה שהוא לא רוצה לבזבז כסף על משהו שהוא לא יודע אם הוא טוב, או, שבכלל אין לו כסף, אי אפשר להאשים ילדים, שאולי במקרה הטוב היו מתחננים לאבא, לקנות משחק מחשב פעם בחצי שנה, אז כך או כך, זה לא היה מזיז לחברת המשחקים, או שאותם ילדים לא קונים את המשחק ולא משחקים בו, או שהם מורידים אותו... לא יודע, כמובן שהכל ספקולציות, ויכול להיות שהבן של J.K. Rowling מוריד משחקים, אבל זאת נקודה שצריך להתיחס עליה, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות את כל המשחקים שהוא רוצה.
|
|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #46 פורסם:
17.03.2008, 16:34
|
|
|
Palash |
 |
|
|
שאלה טובה, אני חושב.. שאם המשחק היה ממש טוב, אם replay value, ושהייתי מאוד מתחבר עליו, יכול להיות שהייתי קונה אותו. בכל הדור של הPS2, לא קניתי הרבה משחקים, אבל מה שכן קניתי היו משחקים שפשוט ידעתי שאני ישחק בהם מלא זמן.
(סאן אנדרייס, ראצ'ט אנד קלאנק 1,2,3 לדוגמה).
אז...מה שלדעתי יושב על המוח של כל מי שמוריד משחקים, זה שהוא לא רוצה לבזבז כסף על משהו שהוא לא יודע אם הוא טוב, או, שבכלל אין לו כסף, אי אפשר להאשים ילדים, שאולי במקרה הטוב היו מתחננים לאבא, לקנות משחק מחשב פעם בחצי שנה, אז כך או כך, זה לא היה מזיז לחברת המשחקים, או שאותם ילדים לא קונים את המשחק ולא משחקים בו, או שהם מורידים אותו... לא יודע, כמובן שהכל ספקולציות, ויכול להיות שהבן של J.K. Rowling מוריד משחקים, אבל זאת נקודה שצריך להתיחס עליה, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות את כל המשחקים שהוא רוצה. |
|
|
|
|
זה גם עניין של הרגל.
כלומר ילד בן 12 שיש לו פריצה ל360 בחיים לא יקנה גם את המשחק הכי מצופה אצלו, הוא יצרוב אותו ויבקש מאבא שלו משהו אחר ליום הולדת.
אני יודע שהייתי בן 13 והיה לי N64 אז חגגתי עם משחק בכל יום הולדת, כל פסח וכל נסיעה לחו"ל של ההורים.
זאת לא בעיה להשיג איזה 4-5 משחקים בשנה אם אתה צעיר ללא כסף, הם פשוט בוחרים לצרוב כי הם חמדנים ורוצים את כלללל המשחקים שיצאו ב2007 ולא רק 5 מתוכם.
אם הייתי בן 13 והייתי מקבל את היילו 3, COD4, ביושוק, רוקבאנד ואורנג' בוקס אז הייתי מאושר כל השנה.
אבל הבן 13 שצורב חייב כל שטות וגם נהנה פחות ממשחקים.
|
|
|
|
|
|

משתמש רגוע

|

|
|
|
|
| #47 פורסם:
17.03.2008, 16:37
|
|
|
מה שמצחיק, זה שכשבקשתי מאבא לקנות WOW
הוא לא הבין בשביל מה לקנות משחק מחשב =]
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #48 פורסם:
18.03.2008, 14:50
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
אם היית צורב את AC וכמעט גומר אותו היית קונה אותו? |
|
|
|
|
זו נקודה חשובה נוספת: אני באמת חושב שמשחקים בלי Replay Value גבוה נפגעים הרבה יותר מפיראטיות. גם משחקים ממש ממש טובים, אבל קצרים שמשחקים בהם פעם אחת וזהו, הם לדעתי הנפגעים הכי גדולים של הפיראטיות. הם צריכים לנסות למצוא אולי מודל חדש.
|
|
|
|
|
|

חשבון משתמש נעול

|

|
|
|
|
| #49 פורסם:
18.03.2008, 15:20
|
|
|
 |
|
|
DrKeo ציטוט:
אם היית צורב את AC וכמעט גומר אותו היית קונה אותו?
|
|
|
|
|
אני הייתי קונה משחק שצרבתי וגמרתי אותו בגלל הסיבה שאני רוצה לשחק
בו במולטי בלייב ואין אפשרות לשחק עם צרובים.
יש משחקים ששווים את זה כמו cod4 halo3 gears of war שרובינו סיימו לשחק
וחורשים עליהם במולטי בלי סוף.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #50 פורסם:
18.03.2008, 15:23
|
|
|
אגב רק להזכיר, ניתן לקבל באן גם עם משחקים עם משחק מקורי כשיש פירצה במכשיר
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #51 פורסם:
18.03.2008, 15:51
|
|
|
ניתן אך הסיכוי כלוש יותר כי מה שמעניין אותם את מייקרוסופט לא רק עם יש פריצה במכשיר אלא אם הוא מקורי ואם יש בדיסק קובץ פגום אז הם בדכ'' חוסמים!!
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #52 פורסם:
19.03.2008, 15:09
|
|
הנה עוד קצת מידע מכתבה לא קשורה על למה בכירי התעשייה חושבים שהPC איבד מהזוהר שלו (אם בכלל):
|
 |
|
|
Peter Molyneux just talked to us, and his opinion was that the PC gaming market right now consists just of The Sims and World of Warcraft - "sucking the air out of the market" |
|
|
|
|
פיטר מולינוקס חושב בדיוק כמוני מסתבר: SIMS וWOW מוציאים את האוויר משוק הPC בתרגום מילולי של דבריו.
|
 |
|
|
You know, I pissed some people off last year at GDC by saying that the narrow range of folks who can afford to do high-end, Direct X 10 PC gaming are also the guys who really understand how BitTorrent works.
It's unfortunate. Piracy is a huge problem and it is a bigger problem in the high end. So if you aren't making a casual [game] or a Sims or something like that, it is even more of a concern.
There is piracy, I guess, in modded Xboxes but it is just a blip....
The sales of the Xbox 360 SKU versus the PC SKU on Gears don't exactly make us think that we should change that. We will stick with the console, even more than before. |
|
|
|
|
מייקל קפס, מEPIC אמר שלדעתו זו דווקא כן הפיראטיות: האנשים שמבינים מספיק בשביל לקנות מחשבים חזקים שמריצים משחקים בDX10, הם גם האנשים שיודעים להפעיל את bittorrent. לפי מה שהוא אומר, ונשמע הגיוני, פיראטיות מכה קשה יותר בשוק הhardcore מאשר בשוק הקזואל, שם רוב המשתמשים לא יודעים בכלל לפרוץ משחקים.
הוא מעריך (לא ציין על סמך מה) שבשוק הXBOX הפיראטיות היא שולית ביותר. עקב ההבדלים בהצלחת המכירות של שתיהגירסאות המשחק שלהם הם ימשיכו לדבוק בקונסולה של מיקרוסופט.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #53 פורסם:
19.03.2008, 15:51
|
|
|
האמת שאני מסכים לחלקית לניתו הראשון ולשני בכולו. לראשון אני מסכים שאולי זה פוגע בשוק - אבל זה לא בעיה (כמו שאמרתי תוציא משחק מצליח תצליח למכור)
לגבי הניתוח של הפיראוטית שזה בעיקר למשתמשים מבינים - בהחלט, אבל יותר גרוע - יותר ויותר אנשים (וילדים) מתחילים להבין ולכן התופעה עלולה לצבור עוד תאוצה אם לא יעשה משהו בנדון (חינוך וכו')
|
|
|
|
|
|
שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #54 פורסם:
19.03.2008, 16:15
|
|
|
מאז GDC, כל שבוע צצה איזה חדשה של מישהו שחושב שהמחשב מת, ומיד אחר כך תגובה למה הוא לא. זה די מצחיק לראות את מארק ריין מאפיק נאלץ להשתיק את העובדים שלו שכל ההערות שלהם פשוט מורידים מערכה של החברה בפני שחקני המחשב.
נכון שסימס ו WOW הם כח עצום במחשב אבל זה גם מראה שמשחקי PC יכולים למכור בכמויות. כאילו, יש 10 מליון שחקני WOW ששילמו על המשחק+ הרחבות + תשלום חודשי? סדרת סימס שהייתה מוקד קז'ואלי כבר לפני שנים?
אנחנו רואים שמשחקים אחרים כן מוכרים טוב (אגב, לזרוק עוד מספר, סטוקר מכר 1.6 מליון עותקים בחנויות בלבד אני חושב). ואני חייב להגיד , מה קשור מולינו? ממתי הוא מפתח לPC? פייבל מגיע שנה אחרי, אחרי שנחשף בביקורות. כמה הוא מצפה שימכור? האוויר שיש במשחקים שלו יותר גדול מהאוויר ש WOW שואב. שיעשה כבר סינדקט וורס 3.
ובנוגע לאפיק ו GOW. גם פה יש את הנתון של משחק שנה אחרי עם דרישות מערכת בשמיים. לא ברור לי הם פשוט לא יכולים לכער את המשחק על מחשבים חלשים, במקום לשלול משחק וקנייה לחלוטין מכל אלה שלא בחוד החנית. זה מטומטם. אני גם חושב שזה לא ריאלי מצידם להסתכל על מכירות של גרסאת ה 360 מול המחשב בצורה יבשה שכזו. גרסאת הקונסלות תמכור כנראה יותר, אבל זה לא אומר שהמספרים של הPC לא מצדיקים את הפיתוח. בהתחשב בפיראטיות, בדרישות מערכת ובכך שכל הפרסום ומקום המדף הולך לגרסאת הקונסולה אז אני בטוח שהמספרים נאים.
חוץ מזה, אם קרייסיס יכול למכור יותר ממליון עותקים אז אני לא חושב שהאשמה במכירות גרועות של UT3 ,למשל, אפשר להפיל רק על "פיראטיות".
|
.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#
|
|
|
|
|

מצליחן

|

|
|
|
|
| #55 פורסם:
20.03.2008, 11:34
|
|
|
הסיבה לכשלון הPC הוא הצורך בשדרוג היקר
אני אישית הייתי קונה COD4 אם המחשב שלי הייה מספיק חזק כדי להריץ אותו... ואותו דבר חברים שלי שרצו לקנות COD4 למחשב אבל ויתרו בגלל שהמחשב לא עומד בסטנדרטים הגבוהים של המשחקים כיום... כשאתה חושב על אם לקנות מחשב חדש וטוב או לקנות איזה 360 אתה מגלה שפשוט אם אתה רוצה מחשב בשביל משחקים ... אז כבר כדאי לך לקנות איזה קונסולה במקום כי זה הרבה יותר משתלם
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #56 פורסם:
20.03.2008, 13:00
|
|
|
זה בדיוק מה שאני אומר...
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #57 פורסם:
20.03.2008, 13:20
|
|
|
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #58 פורסם:
21.03.2008, 17:41
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
|
|
|
|
|
השאלה היא האם ID באמת חושבים ככה, או שהם פשוט יוצאים בהודעות בשביל לקדם את ההמרה של Quake Wars לקונסולות. המשחק יוצא ממש בקרוב בסופו של דבר.
|
|
|
|
|
|

מצליחן

|

|
|
|
|
| #59 פורסם:
21.03.2008, 18:34
|
|
|
יחי הפיראטיות!!, לא סתם P:
מסכים על הכל, אבל בעיקר עם מה שכתבת על הCS.
|
, אמר הפאנבוי של מיקרוסופט.
|
גלעד |
 |
|
|
אוואה, אוואה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #60 פורסם:
22.03.2008, 18:57
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
השאלה היא האם ID באמת חושבים ככה, או שהם פשוט יוצאים בהודעות בשביל לקדם את ההמרה של Quake Wars לקונסולות. המשחק יוצא ממש בקרוב בסופו של דבר. |
|
|
|
|
שאלה טובה, לדעתי זה גם וגם. סה"כ הם באמת רק מעוניינים במכירות ויגידו הכל לעשות זאת, מצד שני גם כל מה שאמרנו על הפיראטיות ומשחקים אחרים (CS) גורם לדברים שלהם להיות נכונים...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| הגדרות נושא |
|
|