|
| נושא: פיראטיות, DRM, מה הורג את הPC ומי בכלל אמר שהוא מת? הקונספט, לא פריצות! |
|
|
|
|
|
|
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|
מצליחן

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #61 פורסם:
26.03.2008, 00:14
|
|
80% מהקונסולות בישראל פרוצות
בכתבה שפורסמה ב YNET מתברר ש 80 % אחוז מהקונסולות בארץ הן פרוצות וש 94% מהמשחקים הנמכרים הם צרובים
מה דעתכם על הנתונים האלה ? האם הם אמיתיים בכלל ? והאם זה משפיע על חברות כמו מיקרוסופט להחליט האם לייבא מכשירים לארץ ?
הנה לינק לכתבה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523523,00.html
|
We are not the tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing I was good at. But at least I fought for what I believed in.
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #62 פורסם:
26.03.2008, 08:44
|
|
|
כתבה בהחלט חשובה וממצה. וגם יש פה נתונים על הפירטיות בישראל שמראה שהיא בהחלט יותר פיראטית ממקומות אחרים.
בקיצור אני חושב שזאת כתבה שצריכים לקרא.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #63 פורסם:
26.03.2008, 09:41
|
|
כתבה חדשה שעלתה בכלכליסט אתמול הגיע גם YNET (וטוב שכך, כי לא היה לי כח לצטט ממנה):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523523,00.html
לפי הסקר 80% מהקונסולות בישראל פרוצות, ו94% מהמשחקים פיראטיים לעומת 20% בארה"ב. קריאה מעניינת.
עריכה: אופס, אני רואה שכבר כתבו על זה.
נערך לאחרונה על ידי Mur'gul, 26.03.2008 בשעה 09:49.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #64 פורסם:
26.03.2008, 09:46
|
|
אני מניח שלא קראת 2 פוסטים אחורה... 
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #65 פורסם:
26.03.2008, 11:28
|
|
|
94% מהמשחקים שנמכרים הם צרובים? זה לא קצת מוגזם? יש כיום כל כך הרבה חנויות ייעודיות בארץ, אתם רוצים לומר שהן לוקחות רק 6% וששאול מהתחנה המרכזית בתל-אביב לוקח את כל השאר?
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #66 פורסם:
26.03.2008, 11:43
|
|
|
שים לב שאלו באמת המשחקים ש"נמכרים"? אולי מדבור גם במשחקים שאנשים צרבו לבד. סביר מאוד להניח שגם לא ספרו את כל המשחקים שאנחנו למשל מזמינים מחו"ל. ובכל זאת ולמרות הכל האחוז (גם עים הקיזוז) הוא מואד גבוה, ובהחלט לא מתקרב לרמה בשאר העולם. הייבוא הרשמי אחרי כתבה כזאת הולך ומתרחק...
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #67 פורסם:
26.03.2008, 15:29
|
|
|
כן, לפי הכתבה 94% כולל את דודה מרים שמורידה בביטורנט משחקים, וחוץ מזה צריך לזכור שמדובר רק על הערכות של אנשים במקצוע.
אבל לא עשו השוואה בין משחקים לPC ומשחקים לקונסולות. זה היה מעניין לדעת מה ההבדלים.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #68 פורסם:
26.03.2008, 15:38
|
|
|
אני חושב שהם ביררו רק לגבי הקונסולות והן מתייחסות לPS2 ל-360 ול-ווי. מעניין מה האחוז בין הPS2 לשאר. לדעתי הוא הרבה יותר מבחינת אחוזים
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #69 פורסם:
30.03.2008, 12:58
|
|
ובהמשך לכתבה הקודמת, יוצאת כתבה נוספת בYNET שמציגה את הצד השני:
ישראל מובילה בפיראטיות משחקים? תורידו מחירים
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3524953,00.html
היא אמנם לא מציגה את הנזק והתועלת בפיראטיות, אלא רק את הנושא הצר של מימדי התופעה בישראל והסיבות האפשריות לה (רמז: מחירים שערורייתיים). אבל זו קריאה מעניינת בכל מקרה.
|
|
|
|
|
|

כתב

|

|
|
|
|
| #70 פורסם:
30.03.2008, 13:01
|
|
|
gulmer |
ציטוט: |
 |
|
|
ובהמשך לכתבה הקודמת, יוצאת כתבה נוספת בYNET שמציגה את הצד השני:
ישראל מובילה בפיראטיות משחקים? תורידו מחירים
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3524953,00.html
היא אמנם לא מציגה את הנזק והתועלת בפיראטיות, אלא רק את הנושא הצר של מימדי התופעה בישראל והסיבות האפשריות לה (רמז: מחירים שערורייתיים). אבל זו קריאה מעניינת בכל מקרה. |
|
|
|
|
בהחלט כתבה מעניינת. הבעיה היחידה שלי איתה היא השוואת המחירים לארה"ב. אם עושים כתבה בסדר גודל הזה מן הראוי להשוות לאירופה, זה השוק בו אנחנו נמצאים ואלה המוצרים שאנחנו קונים (לפחות במקרה ישפאר, שמביאה קונסולות אירופאיות). כמובן שם בהשוואה כזאת מחירי המוצרים בארץ חורגים מגבולות ההגיון, אבל ההפרשים קצת מצטמצמים, וזה נראה פחות כמו דמגוגיה.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #71 פורסם:
30.03.2008, 13:02
|
|
|
לדעתי גם אם השוואה לאירופה זה קצת בעייתי בעיקר עקב הבדלים בפערי המחייה והמשכורת (למרות שזה מצטמצם ביחד לארה"ב)
|
|
|
|
|
|

כתב

|

|
|
|
|
| #72 פורסם:
30.03.2008, 13:09
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
לדעתי גם אם השוואה לאירופה זה קצת בעייתי בעיקר עקב הבדלים בפערי המחייה והמשכורת (למרות שזה מצטמצם ביחד לארה"ב) |
|
|
|
|
כן, זה תמיד נכון כשמדברים על רמת מחירים בארץ. יוקר המחייה כאן די מטורף, בעיקר באלקטרוניקה, והשוואה למט"ח תמיד תפספס את המטרה כי אנחנו מרוויחים הרבה פחות כסף מידידנו בחלקים נרחבים של אירופה וארה"ב. מצד שני, זה לא תקף רק למשחקי וידאו.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #73 פורסם:
30.03.2008, 13:10
|
|
|
ארז רונן |
 |
|
|
בהחלט כתבה מעניינת. הבעיה היחידה שלי איתה היא השוואת המחירים לארה"ב. אם עושים כתבה בסדר גודל הזה מן הראוי להשוות לאירופה, זה השוק בו אנחנו נמצאים ואלה המוצרים שאנחנו קונים (לפחות במקרה ישפאר, שמביאה קונסולות אירופאיות). כמובן שם בהשוואה כזאת מחירי המוצרים בארץ חורגים מגבולות ההגיון, אבל ההפרשים קצת מצטמצמים, וזה נראה פחות כמו דמגוגיה. |
|
|
|
|
זה עדיין דמגוגיה. אנחנו בכלל חלק מאסיה, ודווקא באסיה המחירים נמוכים אפילו יותר מארה"ב.
זה שישפאר בוחרים ליבא מאירופה בשביל להתאים לקו הטלוויזיות שלהם בשיטת PAL, זו לא בעיה שלנו.
ואני אפילו לא אתחיל להזכיר את העובדה שבאירופה יש לוקאליזציה של השפה לכל מדינה כמעט: הן בממשק קונסולה והן במשחקים. הם לא סתם משלמים יותר
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #74 פורסם:
30.03.2008, 13:10
|
|
|
ברור שמדובר בעוד הרבה דברים (בגדים והנעלה לדוגמא) למרות שלמשל בפירות וירקות המחירים פה בהחלט זולים יחסית לחו"ל.
אבל אם נתרכז דווקא במדד של משחקים ונשווה את יכולת הקניה מדובר בפעם של כמעט 2 מחו"ל
|
|
|
|
|
|

כתב

|

|
|
|
|
| #75 פורסם:
30.03.2008, 13:31
|
|
|
gulmer |
 |
|
|
זה עדיין דמגוגיה. אנחנו בכלל חלק מאסיה, ודווקא באסיה המחירים נמוכים אפילו יותר מארה"ב.
זה שישפאר בוחרים ליבא מאירופה בשביל להתאים לקו הטלוויזיות שלהם בשיטת PAL, זו לא בעיה שלנו.
ואני אפילו לא אתחיל להזכיר את העובדה שבאירופה יש לוקאליזציה של השפה לכל מדינה כמעט: הן בממשק קונסולה והן במשחקים. הם לא סתם משלמים יותר |
|
|
|
|
ישפאר לא בוחרים מאיפה לייבא את המוצרים שלהם, בתור נציגים בלעדיים של החברה הם מקבלים תכתיבים מלמעלה. למיטב זכרוני אנחנו כפופים לסניף הספרדי שלהם, או משהו כזה, כי זו ההיררכיה שנקבעה ע"י מי שבאמת מנהל את העניינים האלה.
מה שגם שכמו שכתבתי - גם בהשוואה לאירופה המחירים כאן יקרים ללא פרופורציות. לא הזכרתי את עניין הלוקאליזציה הלא קיים בארץ, שגם מוסיף להרגשה הלא סימפטית שקיימת כאן בארץ. ועדיין - בכתבה הבחור השווה מחירים בין מוצרים, אך למעשה הוא לא השווה בין אותם מוצרים. דגם אירופאי של PS3 שאת המחיר *שלו* הוא פירסם בהשוואה לא עולה כמו דגם אמריקאי. כנ"ל Wii וכנ"ל Xbox. התלונה שלי היא על התחקיר שם, שלא מדוייק - ולא על השורה התחתונה. ההפרשים עדיין מטורפים, אבל לא ברמה שפורסמה שם - זה הכל.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #76 פורסם:
30.03.2008, 14:03
|
|
|
ארז, במקרה הזה של הפרשי המחירים בין ארה"ב ואירופה אני חייב להוסיף שעם ההורדה האחרונה במחירי הX360 באירופה ושאר מדינות העולם ההפרש בינם לבין ארה"ב כמעט ולא קיים (200 יורו באירופה, לעומת 280 דולר בארה"ב לדגם הארקייד, ו280 יורו לעומת 350 דולר לדגם הפרימיום).
אני מסכים איתך שההשוואה למחיר של ישפאר צריכה להיות בהתאמה למחיר של הקונסולה האירופאית ואולי במקרה הזה הכתב קצת טעה, אבל מן הסתם דובר שם גם על יבוא מקביל ועל המחיר הממוצע של הקונסולות בזאפ (ולארץ מיבאים מכל שלושת האזורים). הרי הWII והX360 בכלל לא מיובאות בצורה רשמית לארץ אז אין בכלל טעם לדבר על אירופה.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #77 פורסם:
30.03.2008, 14:20
|
|
|
ועדיין כמובן אין ירידה במחיר בארץ. בקיצור סתם מנסים בעלי חנויות לעשוק אותנו.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #78 פורסם:
30.03.2008, 20:50
|
|
|
חוויה מפחידה עברתי היום.
למרות שאני מקפיד לקנות את כל המשחקים שלי באיביי החלטתי לחרוג ממנהגי ולקנות באחת החנויות בארץ. לא אומר את שמה רק אציין שהיא במרכז תל אביב. את מה שעברתי שם אפשר לכנות כאונס וירטואלי. ששאלתי את המוכר איזה משחקים יש לכם בNTSC , המוכר בלי אפילו להראות לי את המבחר פשוט פתח עליי זוג עיניים, ושאל:"מה? יש לך מכשיר לא פרוץ?" הסברתי לו שאני לא רוצה לפרוץ כדי שאוכל לשחק בלייב, והוא ניסה לשכנע אותי שכבר יש להם פריצה סופר חדישה שלא ניתנת לגילוי ע"י מיקרוסופט וגם עושה אספרסו. קיבלתי תחושה של האחרון בארץ עם קונסולה שלא נפרצה.
יצאתי משם עם הבטחה לעצמי שלעולם לא אקנה משחק בארץ.
|
Elliot: My life is a mess!
J.D.: At least you're pretty.
Elliot: Yeah, well, pretty don't pay the rent!
Carla: It does for my sister.
Elliot: Oh, my God, your sister's a prostitute?
Carla: She's a model. Come on, Elliot, we talked about thinking before we speak.
..
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #79 פורסם:
30.03.2008, 21:06
|
|
אתה יכול להרגיש פה בבית, לפחות הרוב הגדול פה לא פרצו את הקונסולה (וגם אלו שכן מסתירים את זה יפה...  )
מה שכן הם בכלל החזיקו משחקים? ולענינו, אין מה לעשות המוכרים בארץ והחנויות לא רוצים באמת להסתכל על העתיד שלהם, להבין שעוד מעט גם אלו שעוד קונים משחקים לא ייקנו אצלם (יזמינו מחו"ל כמובן) ויותר מזה גם את מכירות החומרה בסוף אנשים יביאו מחו"ל. ככול שהדור בוגר, ומסחר בינ"ל הוא מהיר וזמין יותר, חשיפה לחו"ל גבוהה יותר ככה פחות אנשים יהיו מוכנים לקנות פה. והם ישארו בלי כלום ביד.
|
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #80 פורסם:
30.03.2008, 22:48
|
|
|
בוא נאמר שלי יש מבחר יותר גדול של משחקי NTSC.
לא מבין מה יש לאנשים לחפש במחירים כאלו? הרי מה החנויות עושות? קונות גם מחו"ל במחירים שכל אחד מאיתנו יכול לקנות, אז למה לכם?
בכל מקרה אני את הלקח שלי למדתי.
|
Elliot: My life is a mess!
J.D.: At least you're pretty.
Elliot: Yeah, well, pretty don't pay the rent!
Carla: It does for my sister.
Elliot: Oh, my God, your sister's a prostitute?
Carla: She's a model. Come on, Elliot, we talked about thinking before we speak.
..
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #81 פורסם:
30.03.2008, 22:53
|
|
|
הם לא קונים באותם מחירים, הם קונים בזול יותר מאיתנו (הם בכל זאת קונים כמות) ומנסים לדפוק קופה על אלו שמשום מה לא קונים מחו,ל (אנשים שלא מבינים, ילדים וכו')
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #82 פורסם:
01.04.2008, 01:35
|
|
|
shaybn |
 |
|
|
חוויה מפחידה עברתי היום.
למרות שאני מקפיד לקנות את כל המשחקים שלי באיביי החלטתי לחרוג ממנהגי ולקנות באחת החנויות בארץ. לא אומר את שמה רק אציין שהיא במרכז תל אביב. את מה שעברתי שם אפשר לכנות כאונס וירטואלי. ששאלתי את המוכר איזה משחקים יש לכם בNTSC , המוכר בלי אפילו להראות לי את המבחר פשוט פתח עליי זוג עיניים, ושאל:"מה? יש לך מכשיר לא פרוץ?" הסברתי לו שאני לא רוצה לפרוץ כדי שאוכל לשחק בלייב, והוא ניסה לשכנע אותי שכבר יש להם פריצה סופר חדישה שלא ניתנת לגילוי ע"י מיקרוסופט וגם עושה אספרסו. קיבלתי תחושה של האחרון בארץ עם קונסולה שלא נפרצה.
יצאתי משם עם הבטחה לעצמי שלעולם לא אקנה משחק בארץ. |
|
|
|
|
אני לא מתפלא. אם על מכירת קונסולה ועל משחקים הם עושים רווח של נגיד 100%, על התקנה של צ'יפ שהם מביאים בכמויות ב-20$-10$ ומוכרים לך ב500-800 ש"ח הם עושים רווח של יותר מ1000%... מה שנקרא, עושקים אותך גם בפיראטיות.
|
|
|
|
|
|

משתמש משקיען

|

|
|
|
|
| #83 פורסם:
01.04.2008, 01:52
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
הם לא קונים באותם מחירים, הם קונים בזול יותר מאיתנו (הם בכל זאת קונים כמות) ומנסים לדפוק קופה על אלו שמשום מה לא קונים מחו,ל (אנשים שלא מבינים, ילדים וכו') |
|
|
|
|
יש לי יותר מ20 משחקים לPS2 ואת כולם קנית בארץ. הם עלו לי 300 שקל, בממוצע (כולל משחקי פלטינום וכאלה). יכלתי לחסוף בקלות יחסית כמה אלפי שקלים אם ההיתי מזמין מחו"ל וזה אומר הרבה יותר משחקים שלא זכיתי לשחק ולא אזכה לעולם.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #84 פורסם:
01.04.2008, 07:53
|
|
|
Chaotic |
 |
|
|
יש לי יותר מ20 משחקים לPS2 ואת כולם קנית בארץ. הם עלו לי 300 שקל, בממוצע (כולל משחקי פלטינום וכאלה). יכלתי לחסוף בקלות יחסית כמה אלפי שקלים אם ההיתי מזמין מחו"ל וזה אומר הרבה יותר משחקים שלא זכיתי לשחק ולא אזכה לעולם. |
|
|
|
|
בדיוק, ואתה יודע מה, אם באמת זה היה המחיר ואלו היו העלויות הריאליות, ניחא. אבל כשאתה מסתכל בחנות ורואה טווח מחירים בין 350-450 למשחק חדש אתה מבין שהם קובעים את המחיר רק עפ"י היכולת שלהם לעשוק אותך! הרי זה לא שדארקבקטור עולה להם יותר מGTA
בקיצור - רק מחו"ל!
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #85 פורסם:
01.04.2008, 17:42
|
|
אגב, בהמשך לכתבה בYNET על אחוזי הפיראטיות בישראל עלתה גם כתבה מהצד השני של עומרי לוי שטוענת שהבעיה בפיראטיות היא גם המחירים הגבוהים היחודיים לישראל. לא התלהבתי ממנה למרות המסקנה הברורה ממנה (מחירים זולים יותר מביאים לאחוזי פיראטיות נמוכים יותר) כי היא מלאה בנקודות לא רלוונטיות ומאד חד צדדית.
אז קצת אחר כך אילן גלר מGamer העלה בבלוג שלו פוסט בשם " אל תאשימו את חברות המשחקים" שטענה נגד החד צדדיות של הכתבה בYNET, אבל נקטה בגישה חד צדדית ולא רלוונטית בעצמה.
עידן זריימן, גם הוא מGamer העלה בבלוג שלו גם פוסט בשם " אף אחד לא מדבר על צדק" עם תגובה יותר מתומצתת. הוא גם הזכיר את הפוסט של יובל בירב מVgames שעלה בזמנו בשם " סיפורו העצוב של הגיימינג הישראלי" שמדבר בדיוק על אותו נושא של מצב התעשיה והפיראטיות בישראל.
מה שמשותף לכולם ומאד מעניין הוא שמצד אחד הם מטילים אשמה בלעדית במחירים הגבוהים על הגיימר הישראלי, ומצד שני שוכחים לעדכן שמאחר והם חלק מתעשיית התקשורת שמסקרת את המשחקים, יש להם אולי גישה למשחקים שאין לרוב הגיימרים בישראל שרוכשים משחקים במחיר מלא.
אני לא נאיבי, ואני מודע למצב העצוב בישראל שבו סביר להניח שכתב באתר משחקי מחשב נאלץ לרכוש במקרים רבים את המשחקים אותם הוא מסקר בעצמו (היי דודי). ואני בטוח ששלושתם גם בסופו של דבר מוציאים יותר כסף על משחקים מרוב השחקנים כאן. אבל זה גם המקום להזכיר שבסופו של דבר כתבי משחקים רוצים להיות ביחסים כמה שיותר טובים עם מפיצות משחקים בארץ, ולכן סביר להניח שיהיה להם לא נוח להצביע עליהם בתור האשמים במחירי המשחקים הגבוהים בישראל.
מה שעוד מצער בשני הפוסטים הללו הוא המשוואה השחוקה והמוטעית "העתקה = גניבה". טרחתי כבר להזכיר את זה יותר מפעם אחת, אבל אולי בוזמן שמתמצא במשפט וחקיקה יותר ממני יוכל להסביר גם שמדובר אמנם בעבירות, אבל בשתי עבירות שונות (או שלא?).
בכל מקרה, מטרת הדיון המקורי היתה לא להתלונן על הפיראטיות או על המחירים, אלא על התועלת שבסופו של דבר כן ניתן להפיק מהפיראטיות, ואיך ניתן בסופו של דבר לצמצם אותה במקום לחפש את האשמים בה.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #86 פורסם:
01.04.2008, 17:54
|
|
אכן מדובר בשתי עבירות שונות אבל הן לא רחוקות במהות. בכל מקרה אני רוצה להגיד עוד משהו בנושא. לאור כל ההתעסקות לאחרונה בנושא יצא לי לדבר עם חבר גיימר כבד. הוא משחק שעות בכל יום, חייב די סובבים סביב המחשב ומשחקים. הוא מוריד משחקים פיראטי. שאלתי אותו למה הוא מוריד. הוא אמר לי כי זה נורא יקר לו. שאלתי אותו למה הוא מוכן לשלם לחדר כושר 300 ש"ח לחודש לפעמיים בשבוע, אבל לא מוכן להוציא 300 ש"ח בחודש על משחקים כשהוא ממוצע עוסק בזה לפחות 3 שעות ביום (אם לא 8...). שאלתי אותו למה הוא הולך לסרט של שעתיים ומשלם קרוב ל-50 ש"ח לאדם בערך פעם בשבועיים. שאלתי אותו למה הוא לא מזמין מחו"ל משחקים שעולים לפחות חצי מפה. הוא ענה שגם זה יקר לו.. או בקיצור אנשים פה בארץ (אני מכליל בכוונה, כי אני חש שזה נוגע להרבה אנשים) פשוט לא מרגישים בנוח להוציא סכומי כסף, אפילו סבירים, על התחביב המרכזי שלהם שכ"כ נוח להוריד.
(אגב בסיום אותה שיחה אחרי שהראתי לו שהוא יכול להשיג משחקים באיביי ממש בזול ועוד מקומות הוא אמר שהוא ישתדל יותר להזמין משם...)
אגב עוד כתבה בנושא
|
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #87 פורסם:
01.04.2008, 22:18
|
|
|
צודק לגמרי לגבי הקרטלים בארץ ושוב אני אדגיש גם כאן שהפתרון הוא משולב:
א. הורדת מחירים והבאתם לרמה המקובלת בעולם ביחס לתוצר.
ב. חינוך והסברה (בין היתר חינוך לצרכנות נבונה).
0% פיראטיות זה משהו שלא קיים בשום מקום בעולם אבל אני מאמין שהדברים המתבקשים האלה יביאו אותנו למקום לא רע בכלל.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #88 פורסם:
04.04.2008, 02:16
|
|
Oops they did it again
לVgames לא נמאס.
EA הודיעו על הפסקת הפצה של כותרים מסויימים לPC (בעיקר כאלו של ספורט אמריקאי שלא פופולארי בשאר העולם כמו NHL וNFL, כי שם גם ככה כולם משחקים בקונסולות). ובVGAMES (כלומר יובל העורך) שוב מזדעקים שזה בגלל פיראטיות. וזה למרות שבקישור פיטר מור מסביר במפורש שהם בחרו באסטרטגיה הזו בגלל שהם רואים שכולם מעדיפים לשחק גם ככה בגרסאות הקונסולה.
מן הסתם, אין שום דבר חדש תחת השמש: כותרי ספורט כמו Skate או NBA street גם ככה לא הופצו ע"י EA למחשב. ומן הסתם כותר PC פופולארי כמו FIFA ימשיך להיות מופץ למחשב. אבל בVGAMES אוהבים להיטפל לסיפורים ולקבוע חד משמעית כל פעם מחדש שהנה קורסת תעשיית משחקי הPC, וסיבת המוות היא בהכרח פיראטיות.
|
|
|
|
|
|

Vgames For Ever

|

|
|
|
|
| #89 פורסם:
04.04.2008, 09:03
|
|
|
זה לא בהכרח לא נכון, אני מניח שחלק נכבד בהחלטה שלהם לא להוציא "כי אנשים מעדיפים לשחק בקונסולה וגירסת ה-PC לא מוכרת" היא שם קוד מכובס ל- "היא לא מוכרת אבל כולם צרבים אותה, אז למה להתאמץ"
|
|
|
|
|
|

עורך ראשי לשעבר

|

|
|
|
|
| #90 פורסם:
04.04.2008, 10:33
|
|
נו Gulmer, עכשיו הגיע תורי להאשים אותך בדמגוגיה.
פיטר מור אומר במפורש שני דברים: אחד, אנשים מעדיפים לשחק במשחקי ספורט על הקונסולות (ואיך הוא יודע את זה? מהמכירות. כלומר, מה שהוא אומר זה שמשחקים נמכרים הרבה יותר טוב לקונסולות).
ושניים, הוא אומר ש"ה- PC מציב בפנינו אתגרים עסקיים גדולים", שזה לשון נקיה להגיד "אנחנו לא מצליחים למכור משחקים למחשב".
נכון, האשמת הפיראטיות בעסק הזה היא דעה אישית שלי , ולכן מופיעה המילה "כנראה" במשפט: "אבל כנראה שאחוזי הפיראטיות הגבוהים במחשב האישי..."
הנתונים היבשים מעידים על כך שמכירות משחקי המחשב בחנויות, כלומר לא כולל מכירה דיגיטלית, עומדות על כ- 1 מיליארד דולרים ברחבי ארה"ב כבר חמש שנים רצופות, בעוד שהמכירות לקונסולות, לניידים ועוד רק עולות כל הזמן. אי לכך, החלק היחסי של משחקי המחשב בעוגה הולך ויורד.
למה זה קורה? יש מי שמאשים את הסימס (למה? הקהל של הסימס הוא לא הקהל של CoD4). יש מי שמאשים את WoW (וזה כבר נשמע יותר סביר, אבל עם רק כ- 2 מיליון מנויים בארה"ב, זה לא היה צריך להשפיע באופן כל כך דרסטי, ובכל מקרה מכירות משחקי המחשב תקועות במקום עוד לפני WoW).
אני מאשים, בגדול, את הפיראטיות. או, אם לדייק, את העובדה שיש אפשרות קלה מאוד להשיג משחקים בחינם ובלי יותר מדי מאמצים, בלי לצאת מהבית, ושאין אפשרות חוקית מקבילה.
מעט מאוד נתונים "קשים" מתפרסמים, אבל ידוע לנו שחברות כמו Epic ו- ID כבר הבינו לבד שלמרות הנטיה הטבעית שלהם, כדאי להם יותר להוציא משחקים לקונסולות (ובעיקר ל- Xbox 360) כי הקהל של משחקי פעולה למחשב האישי הוא גם הקהל שמעדיף להוריד אותם מבלי לשלם.
החבר'ה שיצרו את CoD4 נדהמו לגלות שהמשחק מוכר על ה- Xbox 360 פי עשרה ממה שהוא מוכר על המחשב, וזאת למרות שעל המחשב משחקים בו בלי הכרה - שוב, כי שחקני הפעולה למחשב מורידים משחקים ולא קונים, בעוד שחקני הפעולה ב- Xbox 360 כן קונים.
דברים דומים אומרים אנשי Stardock, שמצביעים על כך שלא צריך ליצור משחקים עבור גיימרים (כי רובם לא קונים) אלא משחקים עבור לקוחות (מי שכן מוכן לקנות). כלומר, מי שיוצר משחקי פעולה למחשב שלא יתפלא שהוא לא מצליח למכור כלום, כי אין לקוחות לז'אנר הזה, יש (כמעט) רק פיראטים. הסימס, להבדיל, הוא משחק שפונה ללקוחות.
כל הטענות הללו משתלבות לדעתי למסקנה אחת: הפיראטיות בחלקים נרחבים של שוק הפיסי תגרום לכרסום עמוק בז'אנרים שלמים: פעולה כבר בדרך החוצה, ספורט כנראה גם כן, ולך תדע איפה זה ייגמר. כי הלקוחות היחידים שנשארו במחשב הם ילדים, נשים וגברים יחסית מבוגרים (ומכאן ההצלחה של משחקי אונליין חינמיים, הסימס, וסימולטור הטיסה של מיקרוסופט).
התקוה טמונה, לדעתי, לא בחיסול הפיראטיות (כי זה מאוחר מדי, וממילא לא יצליחו), אלא בפיתוח מודלים שיווקיים חדשים כדוגמת הסתמכות על פרסומות, משחקים זולים ופחות מתקדמים גרפית, משחקים שפונים לקהל רחב וכו'. בקיצור, משחקים לגיימרים "קלים" או קז'ואלים.
זו מגמה שנמשכת כבר שנים: גיימרים על המחשב האישי לא קונים משחקים, ולכן המשחקים לגיימרים עוזבים את המחשב האישי.
|
יובל בירב,
|
|
|
|
|
|
|
|
| הגדרות נושא |
|